Istoria acestui aliment minune incepe de acum cateva mii de ani inaintea erei noastre fiind folosit inca de pe atunci in alimentatia europenilor de pe malurile Vistulei si ale Niprului, stramosii latinilor si germanilor.

Cu cele peste o suta de substante nutritive necesare organismului nostru, laptele este alimentul cel mai complex si usor de asimilat de catre organism: in proportie de 97 % !!

Dar ce il face atat de special incat sa isi castige denumirea de “sangele alb”?

“Vinovata” este valoarea sa hranitoare: cu 680 calorii/kg, laptele ofera o valoare nutritiva comparabila cu cea a altor produse de origine animala si net superioara produselor vegetale. In acelasi timp, laptele este cunoscut pentru cele noua tipuri de nutrienti esentiali, incluzand calciul si vitamina D.

De exemplu, proteinele contin aminoacizii necesari cresterii si reinnoirii tesuturilor, iar vitaminele si mineralele prezente in lapte in proportii echilibratei ridica valoarea nutritiva de care vorbeam mai devreme.

Insa cele mai importante avantaje pentru sanatate sunt cele pe care le descoperi chiar tu, consumand zilnic un pahar cu lapte! Spune Da, lapte!
  • Kudika

    Amenajarea primei case împreună: cinci sfaturi pentru a face din...

  • Kudika

    Iei în calcul întoarcerea la birou? Iată 4 lucruri pe care merită...

  • dr. Vlad Belghiru

    Ce este rezistența la insulină?

  • Kudika

    Always, un brand P&G, susține și în acest an beneficiarele...

  • Kudika

    Joe Jonas și Sophie Turner, divorț cu scandal! Actrița l-a acuzat...

  • Vladimir

    Cromoterapie: Descifreaza tainele culorilor si modul in care iti...