Setari Cookie-uri

(P) Sangele alb pentru sanatate

Istoria acestui aliment minune incepe de acum cateva mii de ani inaintea erei noastre fiind folosit inca de pe atunci in alimentatia europenilor de pe malurile Vistulei si ale Niprului, stramosii latinilor si germanilor.

Cu cele peste o suta de substante nutritive necesare organismului nostru, laptele este alimentul cel mai complex si usor de asimilat de catre organism: in proportie de 97 % !!

Dar ce il face atat de special incat sa isi castige denumirea de “sangele alb”?

“Vinovata” este valoarea sa hranitoare: cu 680 calorii/kg, laptele ofera o valoare nutritiva comparabila cu cea a altor produse de origine animala si net superioara produselor vegetale. In acelasi timp, laptele este cunoscut pentru cele noua tipuri de nutrienti esentiali, incluzand calciul si vitamina D.
Kudika
18 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.