Setari Cookie-uri

Afla dieta potrivita pe timp de iarna

Nu e de mirare ca te simti tot timpul lipsita de energie, iar primavera, cand trebuie sa mai dai jos din pulovere, constati ca te-ai ingrasat.

1. Evita conservele. Desi alimentele proaspete se gasesc ceva mai greu iarna, incearca sa mananci legume, fructe si alte alimente de sezon. Conservele contin o multime de ingrediente nesanatoase, unele cu suspiciune de a fi cancerigene, iar cele cu fructe au adesea un ados imens de zahar. Daca avei impresia ca mananci sanatos si dietetic atunci cand deschideai o conserva de ananas, mai gandeste-te.

2. Consuma citrice. Banane, grapefruituri, portocale si lamai: ele trebuie sa urce pe lista prioritatilor tale cand faci cumparaturi. Nu numai ca e sezonul lor si acum sunt cele mai bune, dar contin doze mari de Vitamina C, foarte importanta pentru sanatatea ta in sezonul rece. De asemenea, bananele si portocalele sunt surse de potasiu, un mineral care influenteaza favorabil artivitatea inimii, dar si activitatea sistemului nervos, muscular si ajuta la stabilirea echilibrului electrolitic al organismului.

3. Alege alimente congelate. Care sunt avantajele congelarii fata de conservare? Descopera citind in continuare articolul pe Noifetele.ro


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.