Setari Cookie-uri

Advertorial (P) ANXIN - pentru managementul anxietatii si al stresului cotidian

Stresul este o componenta necesara vietii. Fara un grad de provocare, de imbold, de incitare la actiune, viata ar stagna. Stresul devine insa o problema cand este continuu si de intensitate mare, sau cand declanseaza reactii fizice intense, persistente.

Stresul este o componenta necesara vietii. Fara un grad de provocare, de imbold, de incitare la actiune, viata ar stagna.

Stresul devine insa o problema cand este continuu si de intensitate mare, sau cand declanseaza reactii fizice intense, persistente. In zilele noastre se considera ca peste 80% dintre boli sunt legate de stres, de faptul ca nu reusim sa realizam un bun management al stresului.

O concentratie crescuta de cortizol in saliva de dimineata denota un nivel crescut al stresului. Atunci cand stresul este de intensitate mare si se prelungeste in timp, concentratia crescuta de cortizol(denumit si hormonul stresului), devine extrem de daunatoare, cu actiune asupra sistemului nervos central, inhiband neurogeneza (formarea de neuroni din celulele stem produse in creier) si neuroplasticitatea (capacitatea neuronilor de a forma conexiuni). Urmeaza apoi declansarea in lant a unor efecte negative, in functie de sensibilitatea fiecarei persoane.

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.