Setari Cookie-uri

6 Pasi simpli pentru a deveni o SUPER SEFA!

Nu poti sa devii o persoana respectata, daca te preocupi toata ziua de shopping si ultimile barfe din showbizul autohton.

Dupa ce asculti ceea ce il preocupa, actioneaza in directia respectiva. Daca este preocupat de sanatate, da-i timp sa mearga la sala; daca familia e pe primul loc, da-i timp pentru a se ocupa de familie. Poate ar vrea sa vina cu o ora mai tarziu la birou pentru a avea timp sa isi dupa copiii la gradi.

Aminteste-ti ca valorile noastre sunt cele care ne motiveaza cu adevarat. Daca reusesti sa arati interes fata de valorile lor si le vei arata ca incerci sa le respecti dorintele si preferintele iti vor da in schimb 110% din efortul lor.

echipa la locul de munca sursa foto: shuttarestock.com

Regulile sunt simple:
o Da tu intai si apoi vei primi.
o Respecta ca sa fii respectat.
o Asculta ca sa fii ascultat.

2. Deleaga

Esti intr-o pozitie de conducere pentru ca esti buna in ceea ce faci, dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci TOTUL. Jobul tau ca si manager este ca sa ii inveti pe altii. Daca nu te simti confortabil atunci cand delegi, rezolva-ti cat mai repede aceasta problema. Incepe prin a da taskuri pe care daca nu le rezolva cum trebuie pot fi remediate. Invata-i si motiveaza-i, dar ai rabdare si nu trece repede tu la rezolvarea problemei pentru ca e mai simplu asa. Da…poate e mai simplu pe moment, dar pe termen lung cu siguranta nu. Cum iti formezi oamenii asa ii vei avea.

Citește și:

Apoi creste gradul de responsabilitate pe masura ce le inveti punctele tari si punctele slabe si invata sa anticipezi unele probleme pe care acestia s-ar putea sa le intampine. Fii un bun coach.

3. Usa deschisa

Stai cu usa deschisa, nu neaparat la propriu. Ideea e ca trebuie sa fii deschisa si sa le amintesti oamenilor tai ca daca au intrebari sau nelamuriri esti deschisa sa le asculti. Nu fi unul din acei sefi care isi face angajatii sa se simta ca si cum ar “deranja” daca vin cu intrebari. E de preferat sa ii faci sa vina cu problemele la tine si sa le rezolvati impreuna decat sa taca si acea problema sa se agraveze in timp.

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.