Setari Cookie-uri

20 de lucruri pe care orice femeie ar trebui sa le stie

Sunt cateva lucruri pe lumea asta despre care si pe care trebuie sa le cunoasca orice femeie...

Ca om, trebuie sa fii persoana care se apreciaza si se ingrijeste cel mai mult. Ca femeie, trebuie sa stii sa faci asta cu gratie si discretie, astfel incat sa te aprecieze si ceilalti. Asta pentru ca noi, femeile, avem nevoie de atentia si aprecierea celorlalti, fie ca vrem sa recunoastem ori ba.

Asadar: Esti femeie. Ce trebuie sa stii?

1. Sa te aperi

De cuvinte si de actiuni. Nu trebuie sa te lasi insultata sau lovita, pentru ca nimeni nu este superior nimanui.
Ideal ar fi sa urmezi cateva cursuri de autoaparare, la care chiar sa fii atenta si pe care sa nu le uiti intr-un coltisor intunecat: mentine-ti corpul tot timpul in alerta, reflexele tot timpul deschise, muschii tot timpul tonifiati.

Si mintea la fel: antreneaza-ti-o oricand, cu orice. Invata sa intorci ironiile si insultele intr-un mod atat de elegant incat adversarului sa ii ia cateva clipe sa le rumege.

Citește și:

2. Sa te testezi

Inainte de toate: nu deveni o ipohondra! Nu orice raceala este o pneumonie, nu orice durere de cap este o migrena si nu orice mancarime este o alergie sau o infectie.

Dar, mai important, este sa stii sa te palpezi pentru a evita cancerul la san si sa fii atenta la semnalele pe care ti le da corpul. Nu ezita sa te duci la doctor daca ai primit indicii ingrijoratoare de la organismul tau.

3. Cand sa abandonezi nava

Unele relatii pur si simplu nu sunt facute sa dureze. Daca nu ai sentimente pentru el, daca nu comunicati destul, daca nu iti acorda destula atentie, daca este violent, daca iti interzice iesiri cu prietenii tai sau altfel de lucruri banale, este timpul sa il parasesti.

Cum? Ideala ar fi o discutie in care fiecare sa isi expuna punctele de vedere, dar nu te lasa manipulata sau convinsa: daca te-ai gandit doar la asta inseamna ca este timpul sa faci pasul. Acum.

Citește și:

4. Cand si cum sa ceri o marire

Daca tu crezi ca meriti mai mult decat primesti pentru munca pe care o faci, poate chiar asa este. Revizuieste-ti sarcinile si calitatea serviciilor, apoi cere-ti marirea, daca inca esti convinsa ca meriti mai mult. Ideal ar fi sa nu compari munca ta cu a colegilor, ia in calcul doar raportul calitate pret.

Daca nu ti se ofera chiar atunci, mai asteapta putin si cere-ti drepturile din nou. Sugereaza tu pretul, dar fara sa ii dai forma unui ultimatum. Eventual, seteaza un scor mai mare, pentru a fi loc de negocieri.

5. Cum sa primesti un compliment

Nu te fastaci, nu il refuza, nu ii oferi efect de bumerang, nu oferi contraargumente. Esti minunata.
Bucura-te ca a observat si altcineva si ca si-a facut curaj sa iti spuna.

Primeste-l ca pe un cadou frumos. Primeste-l cu zambetul pe buze si multumeste-i celui care ti l-a facut.

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.