Setari Cookie-uri

Un consum moderat de bere poate tine diabetul la distanta

Cercetatorii incurajeaza consumul moderat de bere

Un studiu realizat de catre Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona si Institutul de Sanatate Carlos al III-lea din Madrid, arata ca un consum moderat si regulat de bere poate reduce riscul aparitiei diabetului.

Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentratiei glucozei in sange (hiperglicemie) si dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveala un beneficiu al berii pe care nu trebuie sa il ignoram, datorat macro si micronutrientilor din bere, ca si, probabil, nivelului mare de antioxidanti.

Ceea ce nu trebuie sa uitam insa este faptul ca efectul benefic al berii, se face simtit exclusiv in cazul in care este consumata in cantitati moderate”, afirma Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Citește și:

sursa foto: shutterstock.com

Potrivit studiului, un consum moderat de bere combinat cu o dieta mediteraneana bazata pe alimente cum sunt: pestele, fructele, legumele si uleiul de masline, poate avea efecte pozitive in prevenirea si combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier si calciu care se regaseste in bere.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.249 de barbati si femei, de peste 57 de ani. In urma lui a reiesit ca cei care beau regulat o cantitate moderata de bere prezinta un risc mai mic de a se imbolnavi de diabet. In plus, acestia au experimentat si alte efecte pozitive, precum scaderea in greutate si minimizarea riscului de a suferi de presiune arteriala crescuta.

“Berea nu afecteaza cresterea in greutate, deoarece nu contine grasimi, si nivelul sau caloric este redus – doar 43 kcal/ 100 ml. Un consum moderat de bere poate fi considerat nutritional si benefic pentru sanatate si organism", completeaza dr. Corina - Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Citește și:

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.