Setari Cookie-uri

10 Idei pentru un mic dejun sanatos

Prepara-ti in timp record un mic dejun proaspat si gustos

6. Smoothie

Este un preparat delicios, rapid si usor de facut in casa. Ai nevoie doar de lapte semi-degresat si cateva fructe. Pune totul intr-un blender iar tie iti ramane doar sa te bucuri de aroma sa placuta. Un smoothie facut din fructe de padure, mere sau banane va fi bogat in antioxidanti si vor ajuta la intarirea sistemului imunitar.

7. Atunci cand iti faci o omleta, nu pune tot oul. Desi in cantitati obisnuite, ouale nu sunt nocive pentru organism, galbenusul este o adevarata bomba de colesterol.

Bate bine doua albusuri, adauga si o lingura de lapte semi-degresat apoi prepara-le intr-o tigaie care nu lipeste, pentru a nu folosi ulei. Serveste omleta cu o felie de paine prajita.

8. Daca iti plac ouale in mod special, poti servi dimineata un ou fiert dar nu foarte tare, alaturi de o felie de paine prajita din faina integrala si o jumatate de grapefruit.

Citește și:

9. Inlocuieste cana de cafea pe care o bei in mod obisnuit dimineata cu o ceasca de ceai verde. Acesta este recunoscut pentru proprietatile sale antioxidante. Iti protejeaza organismul impotriva imbatranirii si ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar. Serveste apoi si 150 gr de iaurt cu 2% grasime.

10. Iti poti incepe dimineata cu o salata fresh, aromata si proaspata care te va umple de energie. Taie cubulete cateva fructe, nu mai mult de 150-200 de grame si bucura-te de aroma lor delicioasa. Aportul ridicat de vitamine te va tine in prize pe tot parcursul zilei.

sursa foto prima pagina: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.