Setari Cookie-uri

Interviu cu Cristian Onetiu - "Si lipsa unei decizii este tot o decizie!"

De trei ani de zile, Cristian Onetiu este un life coach care descopera in fiecare zi cat de bine este sa faci bine si cat de mult inseamna sa ii poti ajuta pe cei dn jur. Cristian spune despre el ca este un iubitor de libertate care crede in pasiune, in prietenie si in romani. Cu aceste valori reuseste de aproape 20 de ani sa exceleze in domeniul anteprenoriatului si sa devina un life coach din ce in ce mai bun.

9. A existat vreun moment in care ai vrut sa renunti la acest lucru?

Eu sunt ortodox si noi stim ca nu este nimic usor. La noi trebuie sa fie cazneala si nevointa, iar atunci cand iti propui sa ajuti oamenii in orice forma, si eu asta mi-am propus sa fac si prin produsele pe care le aduc in business-urile mele, nimic nu te poate face sa renunti.

Atunci cand asta e mai important decat faptul ca iti dai sema ca nu stii, ca esti incepator, atunci nu e decat un proces natural de smerenie si de vointa.

Am inceput interviul spunandu-ti ca de 20 de ani fac ceva. Cam dupa 10 ani de zile poti sa spui ca faci toate eforturile si abia apoi poti spune daca esti sau nu potrivit pentru chestia asta si reusesti sa schimbi ceva.

Sa te lasi din prima nu face parte din credinta mea.

10. A venit vreodata vreun prieten la tine sa iti spuna ca vrea sa iti urmeze exemplul si ca ar vrea sa faca ce faci si tu?

Citește și:

Da. Pe fiecare dintre ei i-am sustinut si i-am indrumat cum am stiut eu mai bine, dar de la "a vrea" si pana la "a face" este o cale lunga, chiar daca aparent lucrurile stau altfel. Procesul in sine este destul de lung si transformational, nu este atat de usor si trebuie sa fii cu adevarat hotarat sa faci asta.

11. Este o varsta anume la care poti sa faci asta, la care poti sa devii life coach?

Nu. Nu cred ca varsta este cea care decide si cea mai importanta. Trebuie sa vrei sa ii ajuti pe cei din jur, dar am sesizat din proprie experienta ca pana pe la varsta de 30-35 de ani esti dispus sa te ajuti mai mult pe tine decat pe altii, dupa aceea incepe sa aiba mai mult o astfel de apetenta de a-i ajuta pe ceilalti. Parerea mea este ca ar trebui sa fii life coach undeva pe la 40-50 de ani. Sa treci de toata zona asta de dorinta de a arata altora ca esti destept, ca esti tare, ca esti bun, ca meriti sa fii bagat in seama si sa te duci catre intelepciune.

Citește și:

In sesiunile de coaching 80% asculti si pui intrebari, iar acest proces presupune rabdare, vointa si intelepciune.

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.