Setari Cookie-uri

Interviu cu Cristian Onetiu - "Si lipsa unei decizii este tot o decizie!"

De trei ani de zile, Cristian Onetiu este un life coach care descopera in fiecare zi cat de bine este sa faci bine si cat de mult inseamna sa ii poti ajuta pe cei dn jur. Cristian spune despre el ca este un iubitor de libertate care crede in pasiune, in prietenie si in romani. Cu aceste valori reuseste de aproape 20 de ani sa exceleze in domeniul anteprenoriatului si sa devina un life coach din ce in ce mai bun.

De trei ani de zile, Cristian Onetiu este un life coach care descopera in fiecare zi cat de bine este sa faci bine si cat de mult inseamna sa ii poti ajuta pe cei dn jur. Cristian spune despre el ca este un iubitor de libertate care crede in pasiune, in prietenie si in romani. Cu aceste valori reuseste de aproape 20 de ani sa exceleze in domeniul anteprenoriatului si sa devina un life coach din ce in ce mai bun.

Am stat de vorba despre lucrurile esentiale ce definesc un om, despre ce inseamna life coachig si cum ne ajuta acest lucru la imbunatatirea vietii, despre romani, despre viata, despre pasiuni si despre cum ii putem ajuta pe cei din jur.

Am mai vorbit si despre secretele anteprenoriatului si despre cel mai greu punct: pornirea. Dar despre toate aceste lucruri puteti sa cititi pe larg in interviul de mai jos.

1. Care este primul si cel mai important lucru pe care lumea ar trebui sa il stie despre Cristian Onetiu?

Citește și:

Cred ca inainte de toate oamenii ar trebui sa stie ca sunt un tip tanar caruia ii place Romania si ii plac romanii, crede foarte mult in potentialul oamenilor si incearca intotdeauna sa faca lucrurile care ii plac, care il anima si care il fac sa simta ca nu doar isi cheltuie viata ci o investeste.

Cred ca ce i-ar mai interesa pe oameni ar fi faptul ca in 15-20 de ani de anteprenoriat am reusit sa invat o gramada de lucruri si sa dezvolt noi competente la mine si noi activitati. Cred ca poate cel mai important lucru pe care romanii ar trebui sa il invete ar fi perseverenta. Eu fac de aproape 20 de ani acelasi lucru, iar la mine s-a intamplat ca dupa 10 ani sa incep sa vad rezultatele muncii mele.

2. Cum ai inceput sa faci ceea ce faci acum? Care a fost primul job sau prima idee de afaceri?

Am inceput pe la 16 ani cand vroiam sa scot fetele la un suc si nu aveam bani. Aveam un frate mai mare cu 7 ani care desfasura fel si fel de activitati intreprinzatoresti, iar eu eram pustiulica din gasca lor de intreprinzatori care ii mai ajuta din cand in cand.

Citește și:

La 16 ani am inceput eu sa fac lucruri, si m-am indragostit de atunci de o activitate care si acum imi place foarte mult si care reprezinta unul dintre business-urile mele: vanzarile directe. La 16 ani a fost o perioada in care eu mi-am dat seama ca pot sa fac ceva singur si sa capat un soi de independenta financiara si cred ca e foarte interesant si imputernicitor atunci cand reusesti tu singur sa iti construiesti independenta financiara la orice nivel ar fi ea.

Nu mai esti stresat la ziua de maine chiar daca ai mici intrebari cu privire la sfarsitul anului sau la urmatoarele 12 luni fiind bombardat cu tot felul de informatii nu tocmai pozitive din piata, ai mici intrebari, dar nu mai esti stresat de pe azi pe maine, ai linistea ca totul o sa fie ok, ca ai invatat deja sa faci niste lucruri care sunt valoroase pe piata si piata ti le plateste.

Cred ca linistea si constienta valorii tale in piata iti dau o astfel de asezare de pe azi pe maine.

Citește și:

3. Stiu ca ai terminat facultatea de psihologie, dar de curand ai ales partea de life coaching. Ce reprezinta de fapt acest concept? Ce este life coaching-ul?

Sunt mai multe modalitati prin care noi oamenii putem sa ii ajutam pe ceilalti. Una dintre ele ar fi psihologia sau psihoterapia in care prin sesiunile de psihoterapie incerci sa intelegi ce se intampla in sufletul si in mintea omului si apoi sa vii sa ii dai sfaturi de corectare a modului in care el se raporteaza la viata si la societate.

Mai este mentoringul in care este putina vorbarie, procesul fiind altfel: eu fac si tu te uiti la mine, iar la sfarsit ma intrebi cateva lucruri ca sa intelegi de ce am facut ceea ce am facut. Stai si urmaresti ce face un om si incerci sa furi meserie in timp ce el face.

Poate fi o alta modalitate si trainigul in care practic incerci sa adaugi competenta si expertiza la ceea ce face omul. Sunt multe ale modalitati in care ii poti ajuta pe cei din jur, fiecare dintre ele fiind reprezentativa unei anumite nise.

Citește și:

De exemplu psihoterapia are o zona noua: psihoterapia ortodoxa care este foarte puternica si creste foarte mult mai ales in Romania unde avem 90% ortodocsi.

Cea mai mare problema atunci cand vrei sa ajuti pe cineva este ca omul vine in fata ta plin de concepte sincretice iar sincretismul genereaza, in afara de faptul ca ai in tine concepte care se bat cap in cap si fiecare concept te duce intr-o alta destinatie a vietii, confuzie. Toate sunt bune, dar nu toate sunt de trebuinta.

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.