Setari Cookie-uri

12 hobby-uri care te scapă de anxietate

Ai o pasiune de care nu te preocupi așa cum ar trebui? Rău faci! Dacă ai afla că această pasiune te vindecă de anxietate, i-ai acorda mai multă atenție?

7. Blogging

Dacă vrei să te apuci de blogging, nu te apuca pentru că este un trend în momentul de față sau pentru că nu vrei să mai muncești într-un birou pentru tot restul vieții tale. Fă-o pentru că te elibereză și pentru că îți face viața mai frumoasă. Pentru că este un colțișor al tău pe care nimeni nu ți-l poate invada. Găsește subiectele pe care vrei să le atingi în scrierile tale și nu te abate de la drum.

Scrie ce simți, dă frâu liber imaginației, dar nu uita să te și documentezi acolo unde este cazul. Fii originală!

8. Scrisul

Nu degeaba s-a inventat jurnalul. Să scrii pe o foaie de hârtie ce ți se întâmplă, ce simți, ce îți dorești, este una dintre cele mai eliberatoare metode în cazul anxietății. Scrie tot ce îți trece prin cap chiar de simți nevoia să rupi hârtia la final. Uneori e mai bine să nu discuți cu nimeni despre anumite situații din viața ta, exceptând psihologii și duhovnicii, așa că scrisul te va ajuta atunci când nimeni altcineva nu o va putea face.

Citește și:

9. Coloratul

Știi că au apărut cărțile de colorat pentru adulți... ai încercat terapia asta? Eu am încercat-o, însă mi-am dat seama că tot cărțile de colorat clasice mă relaxează cel mai mult.

Numește-mă imatură, numește-ma copil, dacă atâta timp cât colorez moși crăciun, animale, scufițe, prinți și prințese eu mă simt fericită și liniștită, nu văd unde ar fi problema.

Carte de colorat

Sursa Foto: Shutterstock/Emilia

10. Sportul

Nu mai este nicio noutate faptul că sportul ne ajută cel mai mult când vine vorba de sănătate. Fii o sportivă, pentru că, așa cum spune Ovidiu Kerekes - "A fi sportiv nu înseamnă a practica doar un sport, a fi sportiv înseamnă a avea o viaţă sănătoasă: fizic, psihic şi spiritual!". Introdu sportul în stilul tău de viață și te vei convinge că există o soluție pentru toate problemele tale.

Citește și:

Nu contează unde îl practici atâta timp cât îl practici așa cum trebuie, intens, cu mintea, inima și trupul.

11. Muzica

Există terapia prin muzică ("Muzica purifică sufletele de praful vieții cotidiene." - Berthold Auerbach), însă, ca și hobby care te vindecă de anxietate, este recomandat să cânți chiar tu la un instrument.

Ia lecții de pian, cântă la chitară, la cobză, la vioară, cântă la instrumentul care știe să îți exprime cel mai bine trăirile. "Cel care cântă își alungă suferințele." [Cervantes]

12. Grădinăritul

Câți din cei pe care îi cunosc nu mi-au spus că visează la o casă pe pământ, cu o mică curte și o grădină unde să cultive câțiva castraveți și roșii, un cais, un măr și-un păr. Și eu am aceeași dorință, pentru că simt o ușurare imensă doar imaginându-mă în peisaj, iar atunci când ajung undeva la sat și pot oferi o mână de ajutor în gospodăria gazdei, chiar și la grădinărit, mă încarc cu o energie pozitivă care mă ține o lună întreagă.

Citește și:

Acum că știi ce ai de făcut, nu mai pierde timpul. Începe procesul de vindecare chiar azi și peste o săptămână deja vei fii alt om!

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Halfpoint

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.