Setari Cookie-uri

6 ritualuri zilnice pentru un echilibru hormonal mai bun

Afla cum sa iti iti pastrezi organismul in echilibru si sa te simti bine in fiecare zi!

4. Fa miscare

Chiar daca nu esti o impatimita a salilor de forta, pune-ti corpul in miscare in fiecare zi. Parcheaza mai departe de intrarea in cladirea de birouri, ia o pauza de dans, bucura-te de plimbare la apus cat inca mai este vreme buna. Miscarea diminueaza nivelul de stres si sustine sanatatea inimii.

5. Hidrateaza-te

Stiai faptul ca hidratarea insufiecienta poate afecta functia cognitiva si provoca imbatranirea prematura, inflamatia si afectiunile intestinale? Chiar mai alarmant este faptul ca, in momentul in care te simtiti insetata, esti deja deshidratata. Trupurile noastre, de asemenea, confunda uneori setea cu foamea, asa ca mancam in loc sa bem. Iti recomand sa iti incepei ziua cu un litru de apa la care sa adaugi zeama lamaie.

7. Respira adanc

Respiri corect? Multe dintre noi, nu. Starea de stres din timpul zilei ne face sa respiram scurt si superficial. Corpul tau se linisteste atunci cand respiri adanc, deoarece primeste mesajul ca stresul este scazut si ai situatia sub control - chiar daca lucruril nu sunt deloc asa. Antreneaza-te sa respiri prin diafragma, astfel incat abdomenul se umfla atunci cand inspiri si revine la normal atunci cand expiri.

Citește și:

Foto prima pagina: misfire_asia, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.