Setari Cookie-uri

credeti in iubiri ``pe neve``?

Povestea unei picaturi de roaua
-lui -
(scrisa pentru " un vis " , cum imi place mie sa spun ... nu-l vazusem niciodata , doar ttraisem o iluzie ... eram un copil ... dupa 7 ani a ajuns sa se intample exact cum am scris in 2004 ... incredibil , dar adevarat ... ceea ce nu am crezut niciodata mi s-a intamplat !!! nu stiu daca este drept , poate viaat nu este dreapta .. dar .. este prea dureros sa inveti tarziu ca " EXISTA IUBIRI CARE NU MOR NICIODATA")

Motto : “ Eu cred c - a fost iubire – adevarata ; Tu crezi c - a fost o scurta nebunie ? “

Era noapte . Prea noapte . Trecutul meu tesea reminiscente cenusii de toamna . Ochii mi s - au inchis , iar amintirile se roteau ca intr - un joc al ielelor . Tacere … Te priveam . Ne zambeam . Ochii tai imi sopteau cuvinte fara sunete . Buzele tale vorbeau fara cuvinte . Fericire . Am adormit ca un copilas nevinovat in acele brate pe care le iubeam , privind acei ochi care ma cheama si azi , sarutand aceleasi buze a caror dulceata o simt si acum .
Eram doi ingeri . Ne iubeam . Acolo , in ceruri , eram atat de fericiti , incat fiecare clipa parea de cristal … Dar ne - am trezit intr - o dimineata , unul in bratele celuilalt si am observat picaturi de roua peste intregul nostru Paradis . Durere . M-ai mangaiat si mi - ai soptit : “ Vom fi mereu in micul nostru Paradis ! ” Ai sarutat buzele acelea pline de roaua , ochii aceia umezi … M - ai imbratisat si mi - ai spus ca orice picatura de roua este semnul unui nou inceput . Si am murit impreuna .
Frenezie.
Ieri am inviat : (de fapt , m - am trezit la cruda realitate ! ) TU , aceeasi iluzie pe care am sperat s - o transform in Ideal , roua aceea incolora , fara iz de speranta , trupul tau Rebel … Toate mi - au deschis ochii inchisi atata vreme ( si totusi niciodata prea mult ) . Erai acoperit de roua . Ti - am sarutat ochii , obrajii , buzele … Roua aceea avea un gust usor sarat … Te - am privit si te - am intrebat ce se intampla …
“ De asta numai esti a mea ! Pentru ca ai fi fost si tu la fel daca mai continuam . Iar eu nu puteam sa - ti vad ochii aceia de inger plini de roua si nu puteam saruta buzele acelea cu gust ciudat . Eu vreau sa le tin minte ca odinioara , dulci … prea dulci ! ”
Tacere .
N - am inteles nimic . Voi intelegeti ??? Azi insa … stiu totul : cand am murit , roua s - a transformat in lacrima , iar lacrima LUI e azi roua tuturor trandafirilor . De aceea avea un gust usor sarat . Picatura de roua s - a nascut din lacrima LUI . Doar pentru MINE .
Te iubesc , Rebel fugar ! Te iubesc pentru ca ai dat nastere fericirii si Nefericirii , te iubesc pentru ca desi separati , mi - ai lasat ca amintire … POVESTEA UNEI PICATURI DE ROUA . Nu te voi uita niciodata , pentru ca te gust in fiecare dimineata .
SFARSIT.
MONICA BERCEANU
( CRED CA 2004 )

Postat pe 7 Decembrie 2007 23:19
Frumos...;)
monik_peltik
Postat pe 11 Decembrie 2007 22:24
nu cred in iubiri pe neve,si nici in relatii de pe internet,sau daca se intampla acestea sunt cazuri exceptionale!

Postat pe 13 Ianuarie 2008 23:15
pai daca nu crezi (emil) hai sa-ti spun cum m-am casatorit eu...pe neve...
....ne-am cunoscut pe net...a fost pentru prima data cand am intrat pe net in seara in care ne-am cunoscut
Dupa trei luni...ne-am propus sa ne vedem in turcia, fiind singura tara unde ne puteam intalni...pe aeroportul din istanbul ne-am cunoscut pentru prima data fata in fata. Am avut cele mai frumoase 10 zile din viata mea..si iata ca suntem si acum impreuna si fericiti. Avem o relatie foarte frumoasa...si ne intelegem de minune.
Ce zici? Nici eu nu cdredeam in astfel de relatii si mi s-a intamplat. Nimeni nu ne-a dat nici o sansa, toti au zis ca sunt nebuna ca ma marit cu el, dar in momnetul in care l-au cunoscut si-au dat seama cat de mult s-au inselat.
hamade79_elena
Postat pe 16 Ianuarie 2008 17:23
Nu exista iubire pe neve.
Pot exista frustrari afective care duc la agatzarea de ceea ce ni se pare noua a fi iubit/iubita.
Mai se spune mai sus de Iubiri care nu mor niciodata. E iar o poveste... Mor. Aaa, poti avea un anumit sentiment fata de cel pe care l-ai iubit acum 10-20 de ani, dar nu bag mina in foc cum ca mai degraba nu e o jena pentru ceea ce ai faptuit cu el, la adapostul intunericului... O jena pentru planurile trandafirii pe care le-ai tesut mai mult sau mai putin constient legat de el, de traiul impreuna.
Mircea_O
Postat pe 22 Ianuarie 2008 14:51
Hamade,
La tine nu a fost iubire pe neve.
A fost indrazneala (e de vazut aici si cit voiai de fapt sa scapi de trai pe melagurile mioritice - nu te supara ca spun asa, ti-ar spune-o si un psiholog), dar daca pe aeroportul cu pricina dadeai de ceva ce nu-ti convenea, gaseai un mod de a raci relatia...
Succes in continuare!
Mircea_O
Postat pe 22 Ianuarie 2008 14:54
Ai mare dreptate >>mircea o nici pentru mine nu eista iubire pe neve, totusi....un sentiment de asteptare, poate e doar dorinta de a iubi, de a ma simti iubita, nu stiu...o sa aflu. sper...

Postat pe 23 Ianuarie 2008 20:46
va inselati....si tin sa te anunt mircea ca nu sunt o pustoaica de 18 ani ca sa fiu dusa cu zaharelul ...sa scap de trai...hhmmmm...interesant!
Daca vroiam sa scap de trai, nu era nevoie sa ma marit dragutza...si in plus traiul meu este destul de bun.
In fine...fiecare face cum crede si cum gandeste.
Si nu m-am imbogatit din puct de vedere material.
Stau in aceeasi casa si am acelasi loc de munca, dar pot spune ca am gasit un om extraordinar alaturi de care vreau sa raman tot restul vietii.
hamade79_elena
Postat pe 24 Ianuarie 2008 17:26
hamade iti dau dreptate .. asa m-am cun si eu cu vitorul meu sot pe net ... in fine fiecare cum gandeste ..

Postat pe 25 Ianuarie 2008 20:49
E dureros sa traiesti astfel de iubiri. Din proprie experienta vorbesc. E foarte greu! Amintirile le pastram o viata sau in cel mai rau caz cat ne tine memoria! Insa iubirile nu dispar ci se transforma in ceva mult mai profund! Multi ar spune ca dragostea nu exista ci sunt doar reacti chimice si raspunsuri la stimuli vizuali dar nu vreau sa-mi traiesc viata gandindu-ma ca totul se rezuma la reactii!

Postat pe 25 Ianuarie 2008 23:35
multumesc alinalina20....nici eu n am crezut pana nu mi s-a intamplat

hamade79_elena
Postat pe 26 Ianuarie 2008 21:18
hamade, gurile rele vorbesc poate ca nu au avut o experienta frumoasa cu vreo persoana cunoscuta pe internet....am pe cineva apropiat mie care s-a casat cu o tipa pe care a cunoscut-o pe internet si sunt foarte fericiti...in aceeasi perioada am cunoscut si eu pe cineva cu care mai pastrez legatura si acum nu ne-am casat pt k nu putem dar ne iubim si atunci cand o sa se iveasca ocazia cu siguranta o sa formam o familie, pt k simtim k suntem facuti unul pt altul...el imi spunea mie ca nu exista coincidente k lucrurile care se intampla pur si simplu trerbuie sa se intample
sliz
Postat pe 30 Ianuarie 2008 21:50
..iubirile pe neve pot naste shi mari drame!!!..va propun sa fakem un jok kare de fapt mi-a venyt in minte dintr-o situatzie reala!!!kunoastetzi o persoana ku ajutorul virtualului, suntetzi la mare distantza ,taifasuitzi luni bune ,va datzi seama ka este kel sau kea pe kare o doritzi toata viatza alaturi ,apar fluturii in stomak, va impartashitzi sentimentele,asteptatzi ku nerabdare marea provokare-intalnirea shi se intampla:el(ea) in skaun ku rotile!!!haidetzi sa fym fair shi sa gasym keya jokului!!:)
stelya
Postat pe 30 Ianuarie 2008 23:41
asa este sliz...eu spre exemplu in seara cand l-am cunoscut pe sotul meu a fost pentru prima data cand am intrat pe messenger....atat eu cat si el...nici unul dintre noi nu mai avusese discutii pe net cu diverse persoane....nici nu mi-am imaginat ca va fi alesul...si sunt multe multe persoane care s-au casatorit in urma relatiilor pe net...
hamade79_elena
Postat pe 31 Ianuarie 2008 16:39
fetelor nu trebuie sa ne creada nimeni ... fiecare cu gandirea lui. Este adevarat ca pe net poti fi oricine... dar daca vb cu o persoana mai mult timp ajungi sa o cunosti ptr ca nu te poti pereface tot timpul..

Postat pe 31 Ianuarie 2008 18:44
fetelor nu trebuie sa ne creada nimeni ... fiecare cu gandirea lui. Este adevarat ca pe net poti fi oricine... dar daca vb cu o persoana mai mult timp ajungi sa o cunosti ptr ca nu te poti pereface tot timpul..

Postat pe 31 Ianuarie 2008 18:50
binenteles ca vor fi multi precum Mircea care vor alege calea traditionala de a cunoaste pe cineva si care vor accepta acest mod ca fiind cel mai logic. depinde cat de deschisi putem fi spre altceva. si aici,tot asa,vor fi multi ca Mircea care vor spune ca nu este vorba de deschidere ci de o oarecare "disperare". ei bine,nu este chiar asa. si vorbesc binenteles din experienta.pt ca desi azi nu mai este am avut "norocul" sa traiesc o pagina frumoasa de iubire cu cineva cunoscut pe internet. ceea ce incepe sub forma "jocului" poate oricand deveni real si se poate oricand incheia cu eventuale casatorii. de ce nu? cei ce aleg forme virtuale de a cunoaste pe cineva nu sunt mereu anormali :)))) desi se lipeste nejustificat o asa eticheta. cat despre acea prefacatorie si acele atribute pe care unii si le insusesc pe net...ei bine tocmai aici e mica mare diferenta...pt ca se vor cerne. cei ce ajung sa se cunoasca si in plan real,cei ce vor acest lucru sunt cei care sparg jocul si nu se tem de consecinte. iti trebuie un gram de "nebunie" binenteles dar vorbim despre acea nebunie palpitanta,a ineditului. nu stiu daca ati inteles ceva..:)) sper ca da. :P o zi frumoasa
karis
Postat pe 1 Februarie 2008 17:22
eu m`am cunoscut cu actualul meu iubit acum....7 ani. atunci intre noi nu s`a intamplat nimic. nici macar un banal sarut sau o strangere de mana. timp de 4 ani dupa aceea, am tinut legatura telefonic si prin email... asta pana cand el s`a hotarat sa paraseasca tara.
acum, dupa acesti 7 ani, suntem impreuna, ne iubim incredibil, urmeaza sa ne mutam impreuna..si cum s`a intamplat nebunia ? pai m`a contactat pe messenger de pe o adresa veche de`a lui. si am continuat sa vorbim si am inceput sa ne indragostim unul de celalalt pana in clipa cand s`a hotarat sa vina la mine, sa ma ia si sa ma prezinte parintilor sai....(da, ne vedeam doar pe web si prin poze...si ocazional ne auzeam la telefon).
nu shtiu daca sa spun dragoste pe "neve"...dar intr`un fel poate fi numita si asa
TheBlonde
Postat pe 2 Februarie 2008 06:52
iubire pe neve...unii zic ca exista altii nu. vad ca de fapt, va referiti la cea iubire intalnita pe net. eu as gandi altfel. care e diferenta intre a face cunostinta la coada la paine sau pe net? de fapt, oriunde ne-am intalni, oricat am discuta tot pe neve infiripam o relatie. cine stie azi ce o sa fie maine? sau cum va evolua cea dragoste in timp? iubirea inseamna indrazneala, risc, asumarea unei eventuale deceptii. psihologii spun ca dragostea are ca termen de valabilitate 3 ani :)eu, o pesimista convinsa , as indrazni sa va sfatuiesc ca , odata trecuta aceasta perioada chioara , sa va pregatiti de ce e mai rau.adica sa priviti si altfel pe omul ales. viata e plina de " surprize, surprize.." de-o fi tradare, cel putin sa stim :)
sitotusi
Postat pe 4 Februarie 2008 10:18
Ah IUBIREA!Sa te indragostesti fara sa-l fi vazut ,doar in poze,si el la fel?Mie mis-a intamplat si nu am am !5 ani .Dar e frumos !!!! Trebuie sa te si vezi, sa-l chipai sa crezi ca-i el.Sper ca cineva sa citeasca asta.Se intampla la fiecare pas,sa iubesti;un om,o floare,un catel.Sunt indragostita fara sa-l fi vazut in carne si oase.E grav?Ei si,daca-i grav.Important sa nu-mi treaca pana se decide "dumnealui" sa stie ce-mi poate pielea.
Dragilor stiti ce zic io;iubitiva acum ,maine...va mai fi un maine?Deci exista iubire si pe neve si pe ve.
OCTAIA
Postat pe 7 Februarie 2008 16:54
nu cred in iubire pe neve e cea mai aiurea treaba

Postat pe 8 Februarie 2008 16:10
sincer nici eu nu credeam in iubire pe net mi se parea o mare prostie .....dar in ce nu crezi se intampla.pe net mi-am cunoscut nu vitorul sot si sufletul pereche , ne casatorim in vara . toti prieteni la inceput au facut misto de noi dar noi nu iam bagat in seama si neam vazut de iubirea nostra. asa ca eu cred in iubire pe net dar depinde si de noroc .

Postat pe 8 Februarie 2008 17:54
Ahhhh IUBIREA!Spun specialisti ..nu-i iubire draga,e chimie>fenolii tai prefera fenolii lui .Se vad ,se miroase ,se pipae,se privesc (fenolii, nu voi )se gusta si..gata chimia.A fost greu? ofi fost dar..unde sa-l ducem pe Eminescu?
OCTAIA
Postat pe 8 Februarie 2008 22:48
ce ma enerveaza chestia asta cu cea chimie..........!
sitotusi
Postat pe 22 Februarie 2008 15:10
Daca te-ai referit la net da, poti iubi pe cineva pe care nu l-ai vazut niciodata dar realitatea poate fi dezamagitoare pt ca tu incepi sa il creezi pe celalalt in mintea ta dupa tine insuti.
Consider ca sunt mai interesante si mai placute iubirile reale, dintre oameni reali nu virtuali.
Iar cea mai minunata e dragostea la prima vedere, dragostea care dintr-o singura privire va rupe de lume si pe tine si pe el, este dragostea care lasa urme adanci poate pentru faptul ca atunci, in acea prima privire, vorbesc sufletele si fiecare stie ca celalalt e jumatatea lui dintr-o alta lume.
amme22
Postat pe 23 Februarie 2008 18:11
omul de pe net e real. virtual e doar martianul sau mai stiu eu ce etnitate de prin spatiu. dragostea la prima vedere poate exista si cand te intalnesti cu cel de pe net.
sitotusi
Postat pe 23 Februarie 2008 18:40
eu cred ca exista persoane si persoane; fiecare isi doreste ca "jumatatea"- ca sa folosesc un termen cliseist- lui sa aiba anumite calitati si cauta acea persoana in locuri care depind de propriul caracter: pe net, la locul de munca, intr-un bar, etc; nu putem sa generalizam; oricum iubirea se bazeaza foarte mult pe autosugestie si partial pe compromis pentru ca nimeni nu e perfect; si dupa o anumita perioada pe pura obisnuinta; in fine..nu trebuie sa fiti de acord cu mine :)

Postat pe 23 Februarie 2008 20:06
pe forumul acesta, vorbim impreuna si ne intelegem separat. nu e un dialog si un schimb de idei. fiecare pune o placa si...cam atat
sitotusi
Postat pe 24 Februarie 2008 14:33
de exemplu, "me tontonel "spune ceva ce doar ea intelege. fata, daca ti-i lene sa explici de ce mai scrii? mergi pe ideea ca e creneala destula in windwos?
ce intelegi tu prin iubirea "pe neve" de esti asa pornita? :))))
sitotusi
Postat pe 24 Februarie 2008 14:36
OCTAIA ...esti singura pe care am inteleso in rest baliverne....toti avem undeva in lume o jumatate iar cei care nu cauta jumatatea sunt cei care nu vor sa iubeasca....si cu adevarat grait-ai "iubitiva acum ,maine...va mai fi un maine?" si eu ma intreb daca maine...va mai fi...si apropo ce facem cu Eminescu???

Postat pe 29 Februarie 2008 19:07

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Un sfat care merita ascultat! 8 De la: touch_me 8 Iunie 2010 15:00
Petreceri pentru singles 2 De la: SERPICO 2 Februarie 2012 09:51
cate femei si-au inselat barbatul sau prietenul? 35 De la: Alex_Bodea 4 Ianuarie 2011 20:34
Parerea sincera despre voi 17 De la: ossarina 26 Aprilie 2010 07:05
El vrea, eu...nu prea:| 22 De la: SunGirl 10 Iunie 2009 19:08