Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

DRAGI CRESTINI...CRACIUNUL A FOST INVENTAT DUPA SARBATORILE PAGANE.ERA 25 DEC ZIUA SOARELUI...NU NASTEREA DOMNULUI ISUS.Nu vi se pare blasfemiatoare ideea in sine a celebrarii Nasterii Mantuitorului pe data in care avea loc o sarbatoare pagana?? Cei ce cunosc miturile sau sunt informati, probabil stiu si despre existenta zeului mesopotamian Tammuz, care conform mitlogiei babiloniene, s-a nascut dintr-o fecioara. Ziua dedicata acestui zeu pagan coincide cu data Craciunului. Mie mi se pare de-a dreptul revoltator... .
Cuvantul "Craciun" in sine, vi se pare ca ar avea macar cea mai vaga legatura cu Nasterea lui Hristos? Nu. In toate limbile europene, cuvantul care desemneaza sarbatoarea de pe 25 decembrie (noel, natale), ne trimite cu gandul la Nastere. Insa la nasterea cui?
In Scripturi, nu ni se dau nici cele mai vagi informatii despre data Nasterii Mantuitorului. Toti cercetatorii Bibliei sunt insa de parere ca Nasterea ar fi avut loc undeva prin lunile octombrie-noiembrie, perioada in care pastorii din Israel isi scoteau oile.
Din cate stiu, in Biserica Primara nu exista nici o sarbatoare inchinata Nasterii, din moment ce nu se stia exact cand a avut loc. Aceasta sarbatorire a Craciunului, a fost instituita deabia prin sec IV, cand dupa cum se stie, in Biserica au patruns numeroase influente externe, in special din religiile pagane.
Ca un fapt interesant, (ma gandesc ca ati auzit la stiri), de o vreme incoace, Craciunul se sarbatoreste si in Japonia. Care nu este o tara crestina. Sarbatoarea a fost adoptata, se pare, cu Mos Craciun, brad, toate, inafara de referirile la nasterea lui Hristos.
Luand toate acestea in considerare, considerati Craciunul o sarbatoare crestINA?
ELLA_79
Postat pe 28 Iulie 2010 12:41
cine nu ma crede..sa caute pe google..pe forumuri ortodoxe......si mai mult...calendarul actual..este modificat de cel real..de papa GREGORIAN.CALENDARUL CRESTINILOR PE VECHI ESTE REAL.DECI?CUM E CU SARBATORILE?CAND SUNT CELE ADEVARATE?DE CE ATATEA MINCIUNI IN CRESTINISM?????
DOCUMENTELE DESCOPERITE LA MAREA MOARTA NU SUNT NICI PE DEPARTE IDENTICE CU REGULILE CANONICE CRESTINE..........SO??????????????? VA MAI GANDITI LA CE SPUNE ISLAMUL?
ELLA_79
Postat pe 28 Iulie 2010 12:46
DRAGA DOMNULE..CU TOT RESPECTUL TE ROG SA TE INFORMEZI INAINTE SA SCRII DEOARECE ISLAMUL RECUNOASTE PE ISUS CA TRIMIS SI PE MAMA LUI CA FECIOARA SI INALTAREA LUI ISUS LA CERURI SI VENIREA LUI PE PAMANT LA SFARSITUL ZILELOR OMENIRII.ALLAH SAU DUMNEZEU ESTE UNUL SINGUR...FARA SA TE INCHINI ALTCUIVA DECAT LUI.
CITESTE CORANUL SI VEZI UNDE SCRIE CA FEMEIA E SCLAVA!!!N AI SA GASESTI.
VALUL UMILESTE SI INROBESTE FEMEIA??AFLA CA IN CRESTINISM ERA OBLIGATOR ACOPERIREA CAPULUI FEMEII SI PREOTII BISERICII PRIMARE SCUIPAU FEMEILE CARE SE MACHIAU...SAU SE IMBRACAU INDECENT..DOAR PROSTITUATELE VREMII ERAU IMBRACATE CUM SE IMBRACA FEMEIA MODERNA
ELLA_79
Postat pe 28 Iulie 2010 17:20
RELIGIAISLAMICA NU DA DREPTURI?
AFLA CA IN CORAN SUNT SCRISE TOATE FELURILE DE DREPTURI ALE OMULUI.....DE LA DREPTURILE UNEI MAME DIVORTATE....PANA LA DREPTURILE IN COMERT..SI IMPRUMUTURI
SE VEDE CA VORBESTI DIN FILME..SAU DOCUMENTARE PE DISCOVERY
NU ESTI INFORMAT
CE PARERE AI DE CRACIUN????AM SCRIS MAI SUS....CITESTE....SI DACA NU CREZI..CAUTA PE GOOGLE
ELLA_79
Postat pe 28 Iulie 2010 17:25
Pe cine pana mea intereseaza asa mult religia islamica? V-ati maritat cu Ahmed, stati cu el, nu intrati in polemici de 2 bani pe net..dar, cred ca va plictisiti de moarte si ati comunica si voi cu cineva...
kudika226898
Postat pe 28 Iulie 2010 17:30
De la: kudika226898, la data 2010-07-28 17:30:49Pe cine pana mea intereseaza asa mult religia islamica? V-ati maritat cu Ahmed, stati cu el, nu intrati in polemici de 2 bani pe net..dar, cred ca va plictisiti de moarte si ati comunica si voi cu cineva...
Vor sa fie sigure ca Ahmed nu le-a convertit degeaba si cauta drepturi acolo unde nu sint
kudika1993
Postat pe 28 Iulie 2010 18:37
De la: ELLA_79, la data 2010-07-28 17:25:19RELIGIAISLAMICA NU DA DREPTURI?
AFLA CA IN CORAN SUNT SCRISE TOATE FELURILE DE DREPTURI ALE OMULUI.....DE LA DREPTURILE UNEI MAME DIVORTATE....PANA LA DREPTURILE IN COMERT..SI IMPRUMUTURI
SE VEDE CA VORBESTI DIN FILME..SAU DOCUMENTARE PE DISCOVERY
NU ESTI INFORMAT
CE PARERE AI DE CRACIUN????AM SCRIS MAI SUS....CITESTE....SI DACA NU CREZI..CAUTA PE GOOGLE






... ellla draga ... ai drepturi ? ... spune-mi daca poti in mod REAL sa mai scapi de religia islamica ? ... ... de cea ortodoxa ai scapat dar de cea islamica doar dupa ce vei fi batuta cu pietre si pierzi tot ce credeai ca este al tau ... imi pare rau ... cind sari in putz e bine sa te gindesti ca nu vei mai putea iesi, in mod democratic, de acolo ...
marco918
Postat pe 28 Iulie 2010 18:41
De la: mitica_1, la data 2010-07-28 14:29:35Religia islamica este religie dictatoriala ce nu tine cont de drepturile omului ! Alah sau Dumnezeu e aceeasi forta ,acelasi imparat al lumii ,acelasi tata ceresc,Un singur Dumnezeu exista numai musulmanii il numesc Alah . Atunci cum explici ca acelasi Dumnezeu care la noi nu permite haremul si sclavia , la ei permite,sau fiul lui Isus la musulmani nu e recunoscut ? adevarul e ca musulmanii deformeaza credinta,o interpreteaza altfel fara sa tina cont ca asa vrea sau nu Alah Dumnezeu ! Valul islamic ingradeste toate drepturile femeilor , considera femeia ca pe obiect de harem supusa sclava stapanului [ sot ], la ei stapanul , adica sotul are toate drepturile asupra femeii,e o intunecire a mintii femeii ,ducand femeia la stadiul de robot fara demnitate, fara suflet !!!!





JURAMINTELECUVANTUL FEMEI NU ESTE ADMIS IN BIBLIE

Conform Biblie orice promisiune trebuie facuta in numele lui Dumnezeu. Cel care promite nu trebuie sa isi inalce promisiunea. Pentru femei acest lucru nu este necesar; ea are nevoie de aprobarea tatalui daca traieste in casa lui sau a sotului daca e casatorita. Daca sotul, respectiv tatal nu aproba juramintul fiicei sau sotiei el este declarat nul.

2.Asadar a grait Moise catre capateniile semintiilor fiilor lui Israel si le-a zis:"Iata ce porunceste Domnul:

3.Omul care va face fagaduinta Domnului sau se va jura cu juramant, punand legatura asupra sufletului sau, sa nu-si calce cuvantul, ci sa implineasca toate cate au iesit din gura lui.

4.Daca vreo femei va da fagaduinta Domnului si va pune asupra sa legamantul, in casa parintelui sau, in tineretea sa,

5.Si va auzi tatal fagaduinta ei si legamantul ce ea si-a pus asupra sufletului sau, si va tacea tatal ei asupra acestora, atunci toate fagaduintele ei se vor tine si orice legamant si-ar fi pus ea asupra sufletului sau se va tine.

6.Iar daca tatal ei, auzind, o va opri, atunci toate fagaduintele si legamintele ce ea si-ar fi pus asupra sufletului sau nu se vor tine si Domnul o va ierta, pentru ca a oprit o tatal ei.

7.Daca insa ea se va marita si va fi asupra ei fagaduinta sau cuvantul gurii sale, cu care s-a legat pe sine,

8.Si va auzi barbatul ei, si auzind-o va tacea, atunci fagaduintele ei se vor tine si legamintele cea ea si- apus asupra sufletului sau se vor tine.

9.Si va auzi barbatul ei, auzind, o va opri si va lepada fagaduinta ei,care este asupra ei, si cuvantul gurii ei cu care ea s-a legat pe sine, atunci acestea nu se vor tine, pentru ca i l-a oprit barbatul ei, si Domnul o va ierta.

10.Iar fagaduinta vaduvei si acelei despartite si orice legamant si-ar pune aceasta asupra sufletului ei se va tine.

11.Daca insa in casa barbatului sau a dat fagaduinta sau si-a pus legamant asupra sufletului sau cu juramant,

12.Si barbatul ei a auzit si a tacut asupra acesteia si n-a oprit-o, atunci toate fagaduintele ei se vor tine si orice legamnt si ar-fi pus asupra sufletului sau se va tine.

13.Daca insa barbatul ei, auzind, a lepadat fagaduintele, atunci toate fagaduintele iesite din gura ei si legamintele sufletului sau nu se vor tine, pentru ca barbatul ei le-a desfiintat si Domnul o va ierta.

14. Orice fagaduinta si orice legamant cu juramant pentru smerirea sufletului ei, barbatul ei il poate intari si tot barbatul ei il poate si desfiinta.

15.Daca barbatul ei a tacut despre acestea, zi dupa zi, prin acestea el a intarit toate fagaduintele si toate legamintele ce sunt asupra ei le-a intarit, pentru ca ela auzit si a tacut.

16.Iar daca barbatul le-a lepadat dupa ce le-a auzit, atunci a luat el asupra sa pacatul ei."

17. Aceasta sunt legile, pe care Domnul le-a poruncit lui Moise asupra legamintele dintre barbat si femeia lui, dintre tata si fiica lui, cat aceasta este tanara si se afla in casa tatalui ei." (Numerii 30-2-15)

De ce cuvantul femeii nu este admis? Raspunsul este simplu pentru ca ea este proprietatea tatalui inainte de casatorie iar dupa casataorie devine proprietatea a sotului. Controlul tatalui este total, el poate face tot ceea ce isi doreste inclusiv sa o vanda! Urmatorul fragment dintre- o scriere rabinica evidentiaza acest lucru:"Barbatul poate sa o vanda pe fiica sa, dar femeia nu isi poate vinde fiica, barbatul poate o poate logodi pe fiica sa, dar femeia nu poate." Literatura rabinica indica de asemenea ca prin casatorie controlul asupra fiicei este transferat de la tata la sot. "Logodna o face pe femeia averea sacraproprietatea invilabila a sotului." Evident daca femeia este considerata proprietatea cuiva ea nu poate face nici o promisiune fara aprobarea stapanului sau.Recomandarea biblica privitoare la juramintele femei a avut repercusiuni negative asupra femeii iudeo-crestine pana la inceputul acestui secol. Femeia casatorita in lumea occidentala nu a avut nici un statut juridic. Nici o fapra a ei nu avea valoarea legala. Sotul ei putea renega orice contract, afacere sau intelegere pe care ea a facut-o. Femeia in vest era incapabila sa respecte obligatiile unui contract, deoarece era de fapt proprietatea altcuiva. Femeia occidentala a suferit mai bine de 200 de ani din cauza acestei atitudini biblice fata de pozitia femeilor vizavi de tatii si sotii lor. In Islam juramantul este vald ata pentru barbati cat si pentru femei si nimeni nu are putere sa il anuleze.

In Coran este scris: "Allah Preainaltul nu va va mustra pentru juramintele voastre rostite la intamplare, insa va va mustra pentru juramintele prin care v-ati legat cu buna stiinta. Ispasirea pentru ele va fi hranirea a zece sarmani cu ceea ce ii hraniti in mod obisnuit pe cei din familia voastra, sau imbracarea lor sau slobozirea unui rob. Cel ce nu gaseste mijloacele pentru aceasta trebuie sa tine post vreme de trei zile. Aceasta este ispasirea pentru juramintele voastre, daca le-ati facut. Si paziti-va juramintele! Astfel va limpezeste Allah Preainaltul versetele Lui. Poate ca veti fi multumitori!" (Al-Mumtahana:12)

Companioni profetului Muhammad (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) barbati si femei si-au prezentat personal juramintul in fata lui. "O profetule! Daca vin la tine femei credincioase si isi fac juramant de credinta, fagaduind ca nu vor pune nimic in rand cu Allah, nu vor fura, nu vor preacurvi, nu vor omori pe copii lor, nu vor savarsii nici o ticalosie cu mainile lor si cu picioarele lor, si nu ti se vor arata cu nesupunere fata de ceea ce se cuvine, atunci primeste juramantul lor de credinta si roaga-l pe Allah Preainaltul de iertare pentru ele, caci Allah Preainaltul este Iertator, Indurator." (Al-Mumtahana:12)

Barbatul nu poate incheia un juramnt in numele sotiei sau al fiicei sale. Si nic un barbat nu poate anula un juramant al nici uneia dintre rudele sale de sex feminin
Aphrodite
Postat pe 28 Iulie 2010 19:43
De la: mitica_1, la data 2010-07-28 14:29:35Religia islamica este religie dictatoriala ce nu tine cont de drepturile omului ! Alah sau Dumnezeu e aceeasi forta ,acelasi imparat al lumii ,acelasi tata ceresc,Un singur Dumnezeu exista numai musulmanii il numesc Alah . Atunci cum explici ca acelasi Dumnezeu care la noi nu permite haremul si sclavia , la ei permite,sau fiul lui Isus la musulmani nu e recunoscut ? adevarul e ca musulmanii deformeaza credinta,o interpreteaza altfel fara sa tina cont ca asa vrea sau nu Alah Dumnezeu ! Valul islamic ingradeste toate drepturile femeilor , considera femeia ca pe obiect de harem supusa sclava stapanului [ sot ], la ei stapanul , adica sotul are toate drepturile asupra femeii,e o intunecire a mintii femeii ,ducand femeia la stadiul de robot fara demnitate, fara suflet !!!!



Citeste daca esti barbat si ai curaj:



ADULTERUL IN ISLAM SI IN BIBLIE

Adulterul este cinsiderat un pacat in toate religiile. Biblie a decretat pedeapsa cu moartea pentru adulterini si adulterine. Islamul de asemenea ii pedepseste pe ambii.

"Pe cea care preacurveste si pe cel care preacurveste biciuit-i pe fiecare cu cate o suta de lovituri. Si sa nu va apuce mila de ei in implinirea legii lui Allah Preainaltul, daca voi credeti in Allah si in Ziua de apoi! Si un grup de dreptcredinciosi sa fie martori la pedepsirea lor!" (An-Nur: 2)

Oricum definitia coranica a adulterul este foarte diferita de cea biblica. Adulterul conform Coranului este o relatie extraconjugala intre un barbat si o femeie ambii fiind casatoriti. Biblia considera adulterul o relatie extraconjugala a unei femei casatorite.

10. De se va desfrana cineva cu femeie maritata, adica de se va desfrana cu femeia aproapelui sau, sa se omoare desfranatul si desfranata. (Leviticul: 20-10)

22. De se va gasi cineva dormind cu femeia maritata, pe amandoi sa-i dat mortii: si barbatul, care a dormit cu femeia si femeia. Si asa sa starpesti raul din Israel. (Deuteronom: 22-22)

(Proverbe)

Conform definitia din Biblie daca un barbat casatorit are o realatie cu o femeie necasatorita nu este considerat adulter. Crestinismul considera adulter doar relatia extraconjugala a unei femei maritate. Pe scurt adulterul este o relatie extraconjugala cu o femeie casatorita. O relatia extramaritala a unui barbat casatorit nu este un pacat in Biblie. De ce acest dublu standard moral? In conformitate cu Enciclopedia iudaica sotie este considerata proprietatea sotului si adulterul constituie o violare a dreptului exclusiv al sotului asupra ei; sotie ca proprietatea a sotului nu are nici un drept asupra lui. Deci daca un barbat necasatorita are o relatie cu o femei casatorita, el a violat proprietatea altui barbat si trebuie pedepsit. In Israel daca un barbat casatorit are o relatie cu o femeie necasatorita, copilul lui cu aceasta femeie este considerat legitim, insa daca o femeie casatorita are o legatura cu un barbat casatorit sau singur, copilul va fi considerat bastard si ii va fi interzis sa se casatoreasca cu evrei prin nastere, se poate casatorii doar cu un bastard sau un convertit. De asemenea descendentii vor fi considerati bastarzi pana la a zecea generatie. Coranul nu a considerat niciodata ca femeia fiind proprietatea a unui barbat. Coranul descrie cu multa elocventa realatiile dintre soti.

"Si printre semnele lui este acela ca El v-a creat din voi insiva, soate, pentru ca voi sa traiti in liniste impreuna cu ele. Si El a pus iintre voi liniste si indurare si indurare si intru acesta sunt semnele pentru un neam de oameni care chibzuiesc." (Ar-Rum: 21)

Aceasta este conceptia coranica despre casatorie: dragostea, indurare, liniste nu proprietatea si dublu standard
Aphrodite
Postat pe 28 Iulie 2010 19:45
De la: kudika226898, la data 2010-07-28 17:30:49Pe cine pana mea intereseaza asa mult religia islamica? V-ati maritat cu Ahmed, stati cu el, nu intrati in polemici de 2 bani pe net..dar, cred ca va plictisiti de moarte si ati comunica si voi cu cineva...


Ignoranta rau mai esti fata mea, gandesti exact ca tanti Tantza care spala wc-uri
myeyes
Postat pe 28 Iulie 2010 22:02
De la: myeyes, la data 2010-07-28 22:02:04
De la: kudika226898, la data 2010-07-28 17:30:49Pe cine pana mea intereseaza asa mult religia islamica? V-ati maritat cu Ahmed, stati cu el, nu intrati in polemici de 2 bani pe net..dar, cred ca va plictisiti de moarte si ati comunica si voi cu cineva...


Ignoranta rau mai esti fata mea, gandesti exact ca tanti Tantza care spala wc-uri


Ei, taci...de ce m-ar preocupa islamul? Pe tine te-a inchis Ahmed in colivia de aur si acum cauti raspunsuri la intrebarile pe care trebuia sa ti le pui la inceput..
kudika226898
Postat pe 29 Iulie 2010 20:50
De la: Aphrodite, la data 2010-07-28 19:43:03
De la: mitica_1, la data 2010-07-28 14:29:35Religia islamica este religie dictatoriala ce nu tine cont de drepturile omului ! Alah sau Dumnezeu e aceeasi forta ,acelasi imparat al lumii ,acelasi tata ceresc,Un singur Dumnezeu exista numai musulmanii il numesc Alah . Atunci cum explici ca acelasi Dumnezeu care la noi nu permite haremul si sclavia , la ei permite,sau fiul lui Isus la musulmani nu e recunoscut ? adevarul e ca musulmanii deformeaza credinta,o interpreteaza altfel fara sa tina cont ca asa vrea sau nu Alah Dumnezeu ! Valul islamic ingradeste toate drepturile femeilor , considera femeia ca pe obiect de harem supusa sclava stapanului [ sot ], la ei stapanul , adica sotul are toate drepturile asupra femeii,e o intunecire a mintii femeii ,ducand femeia la stadiul de robot fara demnitate, fara suflet !!!!





JURAMINTELECUVANTUL FEMEI NU ESTE ADMIS IN BIBLIE

Conform Biblie orice promisiune trebuie facuta in numele lui Dumnezeu. Cel care promite nu trebuie sa isi inalce promisiunea. Pentru femei acest lucru nu este necesar; ea are nevoie de aprobarea tatalui daca traieste in casa lui sau a sotului daca e casatorita. Daca sotul, respectiv tatal nu aproba juramintul fiicei sau sotiei el este declarat nul.

2.Asadar a grait Moise catre capateniile semintiilor fiilor lui Israel si le-a zis:"Iata ce porunceste Domnul:

3.Omul care va face fagaduinta Domnului sau se va jura cu juramant, punand legatura asupra sufletului sau, sa nu-si calce cuvantul, ci sa implineasca toate cate au iesit din gura lui.

4.Daca vreo femei va da fagaduinta Domnului si va pune asupra sa legamantul, in casa parintelui sau, in tineretea sa,

5.Si va auzi tatal fagaduinta ei si legamantul ce ea si-a pus asupra sufletului sau, si va tacea tatal ei asupra acestora, atunci toate fagaduintele ei se vor tine si orice legamant si-ar fi pus ea asupra sufletului sau se va tine.

6.Iar daca tatal ei, auzind, o va opri, atunci toate fagaduintele si legamintele ce ea si-ar fi pus asupra sufletului sau nu se vor tine si Domnul o va ierta, pentru ca a oprit o tatal ei.

7.Daca insa ea se va marita si va fi asupra ei fagaduinta sau cuvantul gurii sale, cu care s-a legat pe sine,

8.Si va auzi barbatul ei, si auzind-o va tacea, atunci fagaduintele ei se vor tine si legamintele cea ea si- apus asupra sufletului sau se vor tine.

9.Si va auzi barbatul ei, auzind, o va opri si va lepada fagaduinta ei,care este asupra ei, si cuvantul gurii ei cu care ea s-a legat pe sine, atunci acestea nu se vor tine, pentru ca i l-a oprit barbatul ei, si Domnul o va ierta.

10.Iar fagaduinta vaduvei si acelei despartite si orice legamant si-ar pune aceasta asupra sufletului ei se va tine.

11.Daca insa in casa barbatului sau a dat fagaduinta sau si-a pus legamant asupra sufletului sau cu juramant,

12.Si barbatul ei a auzit si a tacut asupra acesteia si n-a oprit-o, atunci toate fagaduintele ei se vor tine si orice legamnt si ar-fi pus asupra sufletului sau se va tine.

13.Daca insa barbatul ei, auzind, a lepadat fagaduintele, atunci toate fagaduintele iesite din gura ei si legamintele sufletului sau nu se vor tine, pentru ca barbatul ei le-a desfiintat si Domnul o va ierta.

14. Orice fagaduinta si orice legamant cu juramant pentru smerirea sufletului ei, barbatul ei il poate intari si tot barbatul ei il poate si desfiinta.

15.Daca barbatul ei a tacut despre acestea, zi dupa zi, prin acestea el a intarit toate fagaduintele si toate legamintele ce sunt asupra ei le-a intarit, pentru ca ela auzit si a tacut.

16.Iar daca barbatul le-a lepadat dupa ce le-a auzit, atunci a luat el asupra sa pacatul ei."

17. Aceasta sunt legile, pe care Domnul le-a poruncit lui Moise asupra legamintele dintre barbat si femeia lui, dintre tata si fiica lui, cat aceasta este tanara si se afla in casa tatalui ei." (Numerii 30-2-15)

De ce cuvantul femeii nu este admis? Raspunsul este simplu pentru ca ea este proprietatea tatalui inainte de casatorie iar dupa casataorie devine proprietatea a sotului. Controlul tatalui este total, el poate face tot ceea ce isi doreste inclusiv sa o vanda! Urmatorul fragment dintre- o scriere rabinica evidentiaza acest lucru:"Barbatul poate sa o vanda pe fiica sa, dar femeia nu isi poate vinde fiica, barbatul poate o poate logodi pe fiica sa, dar femeia nu poate." Literatura rabinica indica de asemenea ca prin casatorie controlul asupra fiicei este transferat de la tata la sot. "Logodna o face pe femeia averea sacraproprietatea invilabila a sotului." Evident daca femeia este considerata proprietatea cuiva ea nu poate face nici o promisiune fara aprobarea stapanului sau.Recomandarea biblica privitoare la juramintele femei a avut repercusiuni negative asupra femeii iudeo-crestine pana la inceputul acestui secol. Femeia casatorita in lumea occidentala nu a avut nici un statut juridic. Nici o fapra a ei nu avea valoarea legala. Sotul ei putea renega orice contract, afacere sau intelegere pe care ea a facut-o. Femeia in vest era incapabila sa respecte obligatiile unui contract, deoarece era de fapt proprietatea altcuiva. Femeia occidentala a suferit mai bine de 200 de ani din cauza acestei atitudini biblice fata de pozitia femeilor vizavi de tatii si sotii lor. In Islam juramantul este vald ata pentru barbati cat si pentru femei si nimeni nu are putere sa il anuleze.

In Coran este scris: "Allah Preainaltul nu va va mustra pentru juramintele voastre rostite la intamplare, insa va va mustra pentru juramintele prin care v-ati legat cu buna stiinta. Ispasirea pentru ele va fi hranirea a zece sarmani cu ceea ce ii hraniti in mod obisnuit pe cei din familia voastra, sau imbracarea lor sau slobozirea unui rob. Cel ce nu gaseste mijloacele pentru aceasta trebuie sa tine post vreme de trei zile. Aceasta este ispasirea pentru juramintele voastre, daca le-ati facut. Si paziti-va juramintele! Astfel va limpezeste Allah Preainaltul versetele Lui. Poate ca veti fi multumitori!" (Al-Mumtahana:12)

Companioni profetului Muhammad (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) barbati si femei si-au prezentat personal juramintul in fata lui. "O profetule! Daca vin la tine femei credincioase si isi fac juramant de credinta, fagaduind ca nu vor pune nimic in rand cu Allah, nu vor fura, nu vor preacurvi, nu vor omori pe copii lor, nu vor savarsii nici o ticalosie cu mainile lor si cu picioarele lor, si nu ti se vor arata cu nesupunere fata de ceea ce se cuvine, atunci primeste juramantul lor de credinta si roaga-l pe Allah Preainaltul de iertare pentru ele, caci Allah Preainaltul este Iertator, Indurator." (Al-Mumtahana:12)

Barbatul nu poate incheia un juramnt in numele sotiei sau al fiicei sale. Si nic un barbat nu poate anula un juramant al nici uneia dintre rudele sale de sex feminin


Aphro, dear, esti moarta de plictis de scrii textele astea kilometrice...daca aveaui un sot de pe la noi, acum te amuzai,traiai, nu citai pe net...
kudika226898
Postat pe 29 Iulie 2010 20:52
De la: kudika226898, la data 2010-07-29 20:52:04
De la: Aphrodite, la data 2010-07-28 19:43:03
De la: mitica_1, la data 2010-07-28 14:29:35Religia islamica este religie dictatoriala ce nu tine cont de drepturile omului ! Alah sau Dumnezeu e aceeasi forta ,acelasi imparat al lumii ,acelasi tata ceresc,Un singur Dumnezeu exista numai musulmanii il numesc Alah . Atunci cum explici ca acelasi Dumnezeu care la noi nu permite haremul si sclavia , la ei permite,sau fiul lui Isus la musulmani nu e recunoscut ? adevarul e ca musulmanii deformeaza credinta,o interpreteaza altfel fara sa tina cont ca asa vrea sau nu Alah Dumnezeu ! Valul islamic ingradeste toate drepturile femeilor , considera femeia ca pe obiect de harem supusa sclava stapanului [ sot ], la ei stapanul , adica sotul are toate drepturile asupra femeii,e o intunecire a mintii femeii ,ducand femeia la stadiul de robot fara demnitate, fara suflet !!!!





JURAMINTELECUVANTUL FEMEI NU ESTE ADMIS IN BIBLIE

Conform Biblie orice promisiune trebuie facuta in numele lui Dumnezeu. Cel care promite nu trebuie sa isi inalce promisiunea. Pentru femei acest lucru nu este necesar; ea are nevoie de aprobarea tatalui daca traieste in casa lui sau a sotului daca e casatorita. Daca sotul, respectiv tatal nu aproba juramintul fiicei sau sotiei el este declarat nul.

2.Asadar a grait Moise catre capateniile semintiilor fiilor lui Israel si le-a zis:"Iata ce porunceste Domnul:

3.Omul care va face fagaduinta Domnului sau se va jura cu juramant, punand legatura asupra sufletului sau, sa nu-si calce cuvantul, ci sa implineasca toate cate au iesit din gura lui.

4.Daca vreo femei va da fagaduinta Domnului si va pune asupra sa legamantul, in casa parintelui sau, in tineretea sa,

5.Si va auzi tatal fagaduinta ei si legamantul ce ea si-a pus asupra sufletului sau, si va tacea tatal ei asupra acestora, atunci toate fagaduintele ei se vor tine si orice legamant si-ar fi pus ea asupra sufletului sau se va tine.

6.Iar daca tatal ei, auzind, o va opri, atunci toate fagaduintele si legamintele ce ea si-ar fi pus asupra sufletului sau nu se vor tine si Domnul o va ierta, pentru ca a oprit o tatal ei.

7.Daca insa ea se va marita si va fi asupra ei fagaduinta sau cuvantul gurii sale, cu care s-a legat pe sine,

8.Si va auzi barbatul ei, si auzind-o va tacea, atunci fagaduintele ei se vor tine si legamintele cea ea si- apus asupra sufletului sau se vor tine.

9.Si va auzi barbatul ei, auzind, o va opri si va lepada fagaduinta ei,care este asupra ei, si cuvantul gurii ei cu care ea s-a legat pe sine, atunci acestea nu se vor tine, pentru ca i l-a oprit barbatul ei, si Domnul o va ierta.

10.Iar fagaduinta vaduvei si acelei despartite si orice legamant si-ar pune aceasta asupra sufletului ei se va tine.

11.Daca insa in casa barbatului sau a dat fagaduinta sau si-a pus legamant asupra sufletului sau cu juramant,

12.Si barbatul ei a auzit si a tacut asupra acesteia si n-a oprit-o, atunci toate fagaduintele ei se vor tine si orice legamnt si ar-fi pus asupra sufletului sau se va tine.

13.Daca insa barbatul ei, auzind, a lepadat fagaduintele, atunci toate fagaduintele iesite din gura ei si legamintele sufletului sau nu se vor tine, pentru ca barbatul ei le-a desfiintat si Domnul o va ierta.

14. Orice fagaduinta si orice legamant cu juramant pentru smerirea sufletului ei, barbatul ei il poate intari si tot barbatul ei il poate si desfiinta.

15.Daca barbatul ei a tacut despre acestea, zi dupa zi, prin acestea el a intarit toate fagaduintele si toate legamintele ce sunt asupra ei le-a intarit, pentru ca ela auzit si a tacut.

16.Iar daca barbatul le-a lepadat dupa ce le-a auzit, atunci a luat el asupra sa pacatul ei."

17. Aceasta sunt legile, pe care Domnul le-a poruncit lui Moise asupra legamintele dintre barbat si femeia lui, dintre tata si fiica lui, cat aceasta este tanara si se afla in casa tatalui ei." (Numerii 30-2-15)

De ce cuvantul femeii nu este admis? Raspunsul este simplu pentru ca ea este proprietatea tatalui inainte de casatorie iar dupa casataorie devine proprietatea a sotului. Controlul tatalui este total, el poate face tot ceea ce isi doreste inclusiv sa o vanda! Urmatorul fragment dintre- o scriere rabinica evidentiaza acest lucru:"Barbatul poate sa o vanda pe fiica sa, dar femeia nu isi poate vinde fiica, barbatul poate o poate logodi pe fiica sa, dar femeia nu poate." Literatura rabinica indica de asemenea ca prin casatorie controlul asupra fiicei este transferat de la tata la sot. "Logodna o face pe femeia averea sacraproprietatea invilabila a sotului." Evident daca femeia este considerata proprietatea cuiva ea nu poate face nici o promisiune fara aprobarea stapanului sau.Recomandarea biblica privitoare la juramintele femei a avut repercusiuni negative asupra femeii iudeo-crestine pana la inceputul acestui secol. Femeia casatorita in lumea occidentala nu a avut nici un statut juridic. Nici o fapra a ei nu avea valoarea legala. Sotul ei putea renega orice contract, afacere sau intelegere pe care ea a facut-o. Femeia in vest era incapabila sa respecte obligatiile unui contract, deoarece era de fapt proprietatea altcuiva. Femeia occidentala a suferit mai bine de 200 de ani din cauza acestei atitudini biblice fata de pozitia femeilor vizavi de tatii si sotii lor. In Islam juramantul este vald ata pentru barbati cat si pentru femei si nimeni nu are putere sa il anuleze.

In Coran este scris: "Allah Preainaltul nu va va mustra pentru juramintele voastre rostite la intamplare, insa va va mustra pentru juramintele prin care v-ati legat cu buna stiinta. Ispasirea pentru ele va fi hranirea a zece sarmani cu ceea ce ii hraniti in mod obisnuit pe cei din familia voastra, sau imbracarea lor sau slobozirea unui rob. Cel ce nu gaseste mijloacele pentru aceasta trebuie sa tine post vreme de trei zile. Aceasta este ispasirea pentru juramintele voastre, daca le-ati facut. Si paziti-va juramintele! Astfel va limpezeste Allah Preainaltul versetele Lui. Poate ca veti fi multumitori!" (Al-Mumtahana:12)

Companioni profetului Muhammad (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) barbati si femei si-au prezentat personal juramintul in fata lui. "O profetule! Daca vin la tine femei credincioase si isi fac juramant de credinta, fagaduind ca nu vor pune nimic in rand cu Allah, nu vor fura, nu vor preacurvi, nu vor omori pe copii lor, nu vor savarsii nici o ticalosie cu mainile lor si cu picioarele lor, si nu ti se vor arata cu nesupunere fata de ceea ce se cuvine, atunci primeste juramantul lor de credinta si roaga-l pe Allah Preainaltul de iertare pentru ele, caci Allah Preainaltul este Iertator, Indurator." (Al-Mumtahana:12)

Barbatul nu poate incheia un juramnt in numele sotiei sau al fiicei sale. Si nic un barbat nu poate anula un juramant al nici uneia dintre rudele sale de sex feminin


Aphro, dear, esti moarta de plictis de scrii textele astea kilometrice...daca aveaui un sot de pe la noi, acum te amuzai,traiai, nu citai pe net...


Da tu ce faci???
myeyes
Postat pe 29 Iulie 2010 21:22
De la: kudika226898, la data 2010-07-29 20:50:30
De la: myeyes, la data 2010-07-28 22:02:04
De la: kudika226898, la data 2010-07-28 17:30:49Pe cine pana mea intereseaza asa mult religia islamica? V-ati maritat cu Ahmed, stati cu el, nu intrati in polemici de 2 bani pe net..dar, cred ca va plictisiti de moarte si ati comunica si voi cu cineva...


Ignoranta rau mai esti fata mea, gandesti exact ca tanti Tantza care spala wc-uri


Ei, taci...de ce m-ar preocupa islamul? Pe tine te-a inchis Ahmed in colivia de aur si acum cauti raspunsuri la intrebarile pe care trebuia sa ti le pui la inceput..


Altceva nu mai stii??Ma plictisesti!!!Mai bine te-ai uita la ''povestiri de noapte'' cum sa fi o pitzi veritabila.......la cat te duce mintea mai mult de atat nu faci!!!
myeyes
Postat pe 29 Iulie 2010 21:26
Esti rupta de plictiseala...si scrii povesti interminabile despre un subiect care nu preocupa pe nimeni in afara ta...care ai dat probabil cu capul de pragul de sus si ai devenit sfatoasa...
kudika226898
Postat pe 30 Iulie 2010 16:26
Cunoasterea este un bun al tuturor.Lucrurile cele mai rele se pot produce din cauza necunoasterii.Chiar si divorturile. Subiectul voalului islamic este foarte interesant si cer parerea initiatoarei topicului sa ma dumireasca daca gresesc.Cred ca sunt doua cauzele care determina aparitia acestuia:
Pustiul si nesabuinta celorlalti barbati care cand vad femeile isi pierd salvarii chiar daca sunt si de alta religie.
kudika023770
Postat pe 30 Iulie 2010 17:00
De la: kudika226898, la data 2010-07-30 16:26:06Esti rupta de plictiseala...si scrii povesti interminabile despre un subiect care nu preocupa pe nimeni in afara ta...care ai dat probabil cu capul de pragul de sus si ai devenit sfatoasa...


Bag de seama ca pe tine te preocupa daca de fiecare data te obosesti sa postezi ..........si ce postari inteligente chiar
myeyes
Postat pe 30 Iulie 2010 17:24
Vaaaaiiiii, ce plictisita esti....
kudika226898
Postat pe 30 Iulie 2010 21:15
De la: kudika226898, la data 2010-07-30 21:15:29Vaaaaiiiii, ce plictisita esti....


nu mai rau ca tine!!!
myeyes
Postat pe 30 Iulie 2010 22:42
Da de ce ti-ai pus iasmac?
kudika226898
Postat pe 31 Iulie 2010 07:59
De la: kudika226898, la data 2010-07-31 07:59:34Da de ce ti-ai pus iasmac?


nu a venit timpul sa culegi porumbul???
myeyes
Postat pe 31 Iulie 2010 12:24
Rromizda, trebuie sa te duci la d-na invatatoare, sa repete cu tine gramatica...altfel ramai semianalfabeta...
kudika226898
Postat pe 1 August 2010 20:01
De la: kudika226898, la data 2010-08-01 20:01:27Rromizda, trebuie sa te duci la d-na invatatoare, sa repete cu tine gramatica...altfel ramai semianalfabeta...


sa iti explic iar ce inseamna shantz??
ȘANȚ, șanțuri, s. n. 1. Sãpãturã lungã și îngustã fãcutã pe ambele pãrți ale unui drum, pentru scurgerea apei; p. gener. orice sãpãturã în forma de mai sus, fãcutã pentru scurgerea apei, pentru îngroparea unei conducte, pentru marcarea hotarului între douã suprafețe de pãmânt etc

off si proasta si chioara, cate calitati mai fata ai
myeyes
Postat pe 1 August 2010 20:39
Rromizda, revino-ti...nu esti la tine in mahala...
kudika226898
Postat pe 2 August 2010 17:30
De la: kudika226898, la data 2010-08-02 17:30:19Rromizda, revino-ti...nu esti la tine in mahala...


Nu are nici o legatura una cu cealalta....chiar esti praf!!! Dar tu tine-o pe a ta..dai inainte ...baga-te mai adanc in prostie.....
myeyes
Postat pe 2 August 2010 19:10
Rromizdilica, nu esti la mahala, nu pricepi?
kudika226898
Postat pe 2 August 2010 22:26
DRAGA MYEYES, VALUL ISLAMIC E PT FEMEI CARE CRED IN DUMNEZEU CU ADEVARAT.
INSA CEI IGNORANTI, AU UN VAL CARE LE ACOPERA OCHII SI LE ASTUPA URECHILE ASTFEL INCAT EI CRED CA MERG PE DRUMUL BUN INSA EI NU VOR FI NICIODATA CALAUZITI SI VOR RATACI IN NEBUNIA LOR, TRAIND SI DISTRANDU SE IN ACEASTA LUME
EI NU VOR AVEA PARTE DE VIATA DE APOI
VOR FI VREASCURI PT FOC
ASA CA LASA I SA SE BUCURE PT VIATA ASTA!!
ELLA_79
Postat pe 6 August 2010 13:19
Da...e pentru femei care s-au fript, luaindu-l pe Ahmed...si care au devenit brusc sfatoase...cat despre lumea de apoi, avand in vedere abandonarea religiei, cred ca veti fi in acelasi cazan cu cele fara iasmac...
kudika226898
Postat pe 7 August 2010 09:59
De la: kudika226898, la data 2010-08-07 09:59:14Da...e pentru femei care s-au fript, luaindu-l pe Ahmed...si care au devenit brusc sfatoase...cat despre lumea de apoi, avand in vedere abandonarea religiei, cred ca veti fi in ac
elasi cazan cu cele fara iasmac...



DRAGA MEA, VAD CA ESTI FOARTE PROMPTA IN A TE HARTUI,SI A TE CERTA.
PROBABIL CA AI FOST FOARTE DEZAMAGITA DE VREUN "AHMED" SI DE AIA AI INTRAT PE ACEST SITE CU ACEST SUBIECT.CA DACA NU AI FI INTERESATA...NU AI MAI STA LA TACLALE.
DE FAPT CELE "FARA IASMAC...CUM ESTI TU.....VOR FI IN CAZAN PT CA NU AU RESPECTAT PORUNCA LUI MOISE "EU SUNT DUMNEZEUL TAU..SA NU AI ALTI DUMNEZEI AFARA DE MINE"
TU AI 3 DUMNEZEI SI TE INCHINI LA TOT CE VEZI IN BISERICA SI PUPI TOT.
EU CRED INTR UN SINGUR DUMNEZEU.
ASTA E DIFERENTA INTRE MONOTEISM SI POLITEISM.
SA TE INCHINI SI SA TE ROGI DOAR LUI DUMNEZEU.
DAR TU NU AI INFORMATII NICI DIN BIBLIE ,NICI DIN CORAN.......ESTI RATACITA RAU
SI TI PIERZI VREMEA CU SICANE SI JIGNIRI.....CA N AI CE FACE.....Sau cel cu coarne nu te lasa.............
ELLA_79
Postat pe 7 August 2010 16:31
De la: ELLA_79, la data 2010-08-07 16:31:53
De la: kudika226898, la data 2010-08-07 09:59:14Da...e pentru femei care s-au fript, luaindu-l pe Ahmed...si care au devenit brusc sfatoase...cat despre lumea de apoi, avand in vedere abandonarea religiei, cred ca veti fi in ac
elasi cazan cu cele fara iasmac...



DRAGA MEA, VAD CA ESTI FOARTE PROMPTA IN A TE HARTUI,SI A TE CERTA.
PROBABIL CA AI FOST FOARTE DEZAMAGITA DE VREUN "AHMED" SI DE AIA AI INTRAT PE ACEST SITE CU ACEST SUBIECT.CA DACA NU AI FI INTERESATA...NU AI MAI STA LA TACLALE.
DE FAPT CELE "FARA IASMAC...CUM ESTI TU.....VOR FI IN CAZAN PT CA NU AU RESPECTAT PORUNCA LUI MOISE "EU SUNT DUMNEZEUL TAU..SA NU AI ALTI DUMNEZEI AFARA DE MINE"
TU AI 3 DUMNEZEI SI TE INCHINI LA TOT CE VEZI IN BISERICA SI PUPI TOT.
EU CRED INTR UN SINGUR DUMNEZEU.
ASTA E DIFERENTA INTRE MONOTEISM SI POLITEISM.
SA TE INCHINI SI SA TE ROGI DOAR LUI DUMNEZEU.
DAR TU NU AI INFORMATII NICI DIN BIBLIE ,NICI DIN CORAN.......ESTI RATACITA RAU
SI TI PIERZI VREMEA CU SICANE SI JIGNIRI.....CA N AI CE FACE.....Sau cel cu coarne nu te lasa.............
ITI DAU UN CITAT DIN BIBLIE. APOCALIPSA DUPA IOAN

"SI EU IOAN SUNT CEL CE AM VAZUT SI AM AUZIT ACESTEA,IAR CAND AM AUZIT SI AM VAZUT,AM CAZUT SA MA INCHIN INAINTEA PICIOARELUI INGERULUI CARE MI A ARATAT ACESTEA. SI EL MI A ZIS: VEZI SA NU FACI ACEASTA.CACI SUNT IMPREUNA SLUJITOR CU TINE SI CU FRATII TAI PROROCII SI CU CEI CE PASTREAZA CUVINTELE CARTII ACESTEIA.LUI DUMNEZEU INCHINA TE!!"

NU I ASA CA VEI INTRA IN CAZAN????
ELLA_79
Postat pe 7 August 2010 18:29

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
:sml-happy0065: SALA DE KANGOO JUMPS & AEROBIC 1 De la: LlORRI 1 Septembrie 2009 15:16
AJUTATI-MA !!! 1 De la: blondaparfum 13 Decembrie 2011 12:51
New Apple iMac, 27-inch 3.06GHz -----€900EUR 2 De la: mitura 2 Ianuarie 2010 12:19
o nelamurire pt echipa kudika 7 De la: andra_05 10 Octombrie 2008 14:07
Ce ii determina pe adolescenti sa gandeasca altfel? 6 De la: ana_34 19 Septembrie 2010 20:42