Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

Janice, eu voi citi link-ul timis de tine, imi place sa ma informez din orice sursa si pe orice subiect. Va doresc si eu tuturor La Multi Ani de Florii si sa aveti parte de multa iubire.:)

Postat pe 19 Aprilie 2008 20:48
Ma simt datoare sa va spun ca sunteti niste parteneri de discutie redutabili (de o parte si de cealalta), femei adevarate, inteligente si interesante; apreciez confruntarea care a avut loc aici. In ciuda faptului ca uneori s-a mai "sarit calul"(am facut-o si eu si imi cer scuze), in limita cunostintelor si a posibilitatilor, au fost aduse argumente de ambele parti iar eu am aflat lucruri si fapte pe care nu le stiam, care mi-au intarit credinta. Am citit ce a scris muslim despre alegerea pe care a facut-o si gandesc ca poate asta e crucea ce o are de dus in viata asta indiferent daca eu sau altul e sau nu de acord; e calea pe care a ales-o si doar timpul ii va arata daca a facut bine. Oricum nu imi fac griji deoarece am vazut ca e inteligenta si stiu ca daca intr-o zi nu va mai fi de acord cu alegerea facuta va putea sa lupte pentru a iesi. Numai Dumnezeu stie care e drumul care ne poate duce spre El iar uneori pasii nostri se indreapta fara voie pe acel drum. Poate ca asta e calea ei si al altora pentru a evolua spiritual, un drum usor ori greu dupa felul de a fi al fiecareia si dupa incercarile la care vor fi supuse. Ce as putea eu spune decat mult noroc si curaj atat lor cat si noua deoarece nici noi nu stim ce ne rezerva viata :) Ah, da, deasemeni MULTA CREDINTA in puterea lui Dumnezeu ca sa ne scoata sanatosi din toate prin cate vom trece.
amme22
Postat pe 19 Aprilie 2008 21:05
adrianne nu eu l-am gasit a mai fost pus de cineva de pe forum inaintea mea dar si acolo sunt aduse argumente si de o parte si de alta (o mica precizare atentie ..vali da acolo niste citate in care se spunea ca femeile trebuie omorate cu pietre in caz de adulter - dar este din VT lege pe care crestinii nu o aplica - deci citatul respectiv nu e valabil :) ).. cat despre iubire shada am inteles ce vrei sa zici poate nu ai gasit exemplul potrivit ..pt. ca dragostea se poate demonstra. Daca tu ai un sot care mereu pleaca cu prietenii si te lasa singura, care te bate, sau care te inseala, care nu te respecta ..care nu te mangaie care nu te saruta...mai poti sa crezi despre el ca te iubeste? ...Asa e amme muslim este o fata inteligenta si sunt convinsa ca va face alegerile corecte in viata si va sti singura daca greseste sau nu - ii doresc numai bine:).... ok fetele a fost o placere sa povestim:)
Josie
Postat pe 19 Aprilie 2008 21:09
Adrianne, in niciun caz nu ma deranjeaza faptul ca nu mi-ai raspuns mie, ci atitudinea de genul 'nu are rost sa-i raspund lui janice'. Arata lipsa de respect fata de interlocutori. Nu am de gand sa reiau pe larg ce am spus ieri, vreau numai sa-ti amintesc ca in orice limba cuvintele neplacute exista pentru ca exista oameni/situatii/lucruri care se preteaza a fi descrise prin ele. Asta e, asa e lumea in care traim, sunt si lucruri rele in ea si deci cuvinte adecvate pentru a le descrie. Ele sunt o realitate. Depinde apoi cand le folosesti si cum anume le folosesti. De exemplu, cuvantul "betiv" este o insulta daca se aplica unui barbat care bea numai cola, dar este o descriere a unei realitati daca se aplica unui barbat care este toata ziua in stare de inconstienta din cauza alcoolului. Nu consider ca argumentatia mea e gaunoasa. Mohamed a facut ce a facut, iar eu am atasat comportamentului lui cuvantul :"imbecil". E un comportament pe care unii il descriu prin cuvinte bune, altii prin cuvinte rele, dar el va ramane intotdeauna acelasi. Eu am facut Litere si sunt foarte interesata de a aplica unui om denumirea exacta, de a gasi cuvantul care cu adevarat i se potriveste. Daca ar fi fost sa respect dorinta mai sus mentionata, i-as fi atasat lui mohamed niste cuvinte mult mai dure, dar mi-am zis ca trebuie sa ma abtin. Si o ultima chestie: ti-am spus ieri ca ironie si batjocura nu se refera la aceeasi notiune. Astazi iti spun acelasi lucru pentru insulta si batjocura. Ultimul cuvant are mai multe sensuri, iar pe sensul pe care e sinonim cu insulta, e mult mai puternic. Numai bine!
beyonce_indragostita
Postat pe 19 Aprilie 2008 21:45
Eu nu urasc islamul, vreau numai sa nu am de-a face cu religia asta, si o spun in cunostinta de cauza, nu de dragul de a o spune.
beyonce_indragostita
Postat pe 19 Aprilie 2008 21:46
Janice, ma bucur ca exista cineva care sa spuna ce ai spus tu despre posibilitatea de a alege care arata daca esti bun sau rau. Asa i-am spus si eu Clepatrei mai pe la inceputul discutiei asteia: ca nu te deranjeaza sa porti hijab sau short trei sferturi la plaja daca ai mai multe optiuni si tu le alegi pe cele mentionate inainte. Am incercat sa-i explic atunci ca a alege presupune existenta mai multor posibilitati, ca nu se poate vorbi de alegeri cand exista o unica posibilitate. E reconfortant sa vezi ca cineva gandeste normal. Prin urmare daca unii barbati musulmani(nu vreau sa generalizez) fac rau imediat ce li se da ocazia, inseamna ca sunt niste oameni rai. Si da, daca un barbat violeaza o femeie nu e vina femeii, ci a barbatului care o face. Ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda.
beyonce_indragostita
Postat pe 19 Aprilie 2008 22:03
Muslim, multumesc pentru referinte. O sa merg la bcu sa verific citatele.
beyonce_indragostita
Postat pe 19 Aprilie 2008 22:03
Cititi sura a doua din coran ca sa vedeti ce cred musulmanii despre femei. Barbatul e cu o treapta deasupra femeilor, dar e respectata??? Si asta e cel mai putin rau lucru spus acolo.
beyonce_indragostita
Postat pe 19 Aprilie 2008 22:14
Scuze pentru lungimea postului. Am luat citatele de pe forumul pe care l-a indicat Janice, asta ca sa nu mai stau eu sa scriu. Daca va intereseaza cat de cat, cititi macar o parte din post.
beyonce_indragostita
Postat pe 19 Aprilie 2008 22:22
Wolfy: nu inteleg care este problema ta in ceea ce ma priveste. Daca citesti mai sus, vei vedea explicatia tacerii mele si faptul ca eu si Janice am clarificat amiabil problema. LA MODUL GENERAL, atunci cand sunt provocata intr-un mod incorect intr-o discutie imi rezerv dreptul de a nu raspunde, si nu consider aceasta o lipsa de respect pentru cineva care nu mi l-a acordat in prealabil (respectul). Ma bucur ca ai terminat literele (ai mentionat de foarte multe ori acest lucru) si ca te consideri cea mai buna cunoscatoare a sensurilor cuvintelor "ironie", "batjocura" si "insulta". Felicitari! Eu te anunt ca nu voi mai continua acest subiect pentru ca il consider neproductiv si o pierdere de vreme. Poti sa interpretezi cum vrei. Numai bine si tie!

Postat pe 19 Aprilie 2008 22:34
am intrat pe http://forum.telepedia.ro/cultul-islamic/despre-femeia-in-islam/ si am citit atasul de la pagina 1 anexat de rena "iran.doc". E bine sa reusiti sa cititi si voi. Am ramas cu gura cascata; nu imi puteam imagina ca toate astea se pot intampla in ziua de azi. Dumnezeule Mare! Cred ca iti trebuie o putere supraomeneasca sa traiesti acolo. Pot spune cu mana pe inima ca imi place libertatea mea de innebunesc si incep sa ma consider cu adevarat printre cei mai fericiti dintre oameni.
amme22
Postat pe 19 Aprilie 2008 22:53
Ma bucur adrianne ca ati rezolvat problema amiabil. Nici eu nu consider productiva discutia cu tine. Cat despre faptul ca am mentionat de multe ori ca am facut litere.. Ei bine, sunt foarte mandra de asta.
beyonce_indragostita
Postat pe 19 Aprilie 2008 23:02
nu pot sa ma abtin sa nu copii cate ceva pt voi din forumul amintit:"Fapt recent petrecut in lumea islamica

20 noiembrie 2007

Condamnata la 200 de lovituri de bici, dupa un viol in grup

Autoritatile din Arabia Saudita au confirmat marti decizia Consiliului Judiciar Suprem care a condamnat o femeie la 200 de lovituri de bici, dupa ce aceasta fusese victima unui viol in grup, anunta Evenimetul Zilei.

Tanara, in varsta de 19 ani, si un insotitor au fost rapiti si violati de sapte barbati, in anul 2006. Initial tanara a primit ca sentinta 90 de lovituri de bici dar pedeapsa acesteia s-a marit la 200 de lovituri de bici si 6 luni de inchisoare pt faptul ca a incercat sa influenteze judecatorii prin intermediul presei .Tribunal a luat decizia de a o pedepsi pe tanara pentru ca aceasta se deplasa impreuna cu un barbat cu care nu avea relatii de rudenie.

Organizatia Human Right Watch a cerut regelui Abdullah, care luna trecuta si-a anuntat intentia de a schimba sistemul judiciar, sa intervina pentru ca toate acuzatiile impotriva tinerei sa fie retrase.
Condamnata la 200 de lovituri de bici, d ... - Ziare.com

Dupa cum se vede putem deduce cu usurinta de ce sustin musulmanii ca nu exista violuri in lumea islamica . Ele exista insa nu sunt facute publice pt ca victima unui viol este pedepsita cumplit de autoritatile islamice. Daca scapa cumva cu viata desigur nu va ramane nepedepsita de familie prin asa zisele crime de onoare .
Valoarea unei femei in islam este data de himenul ei . Viata ei atarna de himenul ei.Acesta odata perdut , femeia nu mai valoreaza nimic in ochii societatii si a familiei ei .

Încãlcãri ale drepturilor femeii: Crime pentru onoare

"Crimele pentru apãrarea onoarei" (honor crimes) sunt foarte rãspândite în estul ºi sud-estul Turciei, de fapt în întreg spaþiul mediteranean, în Orientul Apropiat dar ºi în Asia ºi Africa. Despre ce este vorba? Sunt familii care îºi ucid fiicele dacã acestea ºi-au pierdut virginitatea. La fel se întâmplã ºi cu cele care îndrãznesc sã aibã vreo aventurã amoroasã, dar ºi cu cele de care s-a abuzat sexual sau au fost violate. Fãptaºii restabilesc în mod tradiþional onoarea familiei, ucigând victima abuzurilor. Femeile din aceste zone sunt pasibile de aceeaºi pedeapsã dacã îndrãznesc sã rupã cãsnicia cu un partener pe care nu îl iubesc sau care evadeazã dintr-o cãsãtorie aranjatã, chiar dacã nu-ºi pãrãsesc soþul în favoarea unui alt bãrbat.

Numãrul exact al crimelor pentru apãrarea onoarei nu este cunoscut, pentru cã multe din aceste crime sunt declarate accidente. Doar în oraºul Urfa din Turcia au fost comise în ultimii cinci ani 26 de astfel de crime. În Pakistan, sute de femei sunt rãnite sau ucise anual de rudele lor de sex masculin din pricina unor aºa pretinse relaþii sexuale nelegitime. Fetele tinere sunt prinse ºi ucise dacã încearcã sã fugã – ele sunt înjunghiate, împuºcate sau stropite cu benzinã ºi incendiate, înnecate, cãlcate cu maºina (de bãrbaþii din familie) sau otrãvite (de mamele sau soacrele lor). În cazuri foarte rare se întâmplã ca acestea sã fie doar excluse din familie. Uneori, aceste femei "pângãrite" sunt cãsãtorite urgent. Dar ºi în aceste cãsãtorii, viaþa tinerelor femei este ameninþatã în cazul în care noua lor familie aflã cã au fost "dezonorate".

Context istoric: în etica patriarhalã, onoarea întregii familii se rezumã la un singur element crucial: virginitatea fetelor, respectiv castitatea femeilor mãritate. Nu se face nici o deosebire între femeile care ºi-au pierdut virginitatea în mod voluntar sau au fost siluite. Dacã "ruºinea" iese a suprafaþã ºi devine vizibilã, vezi printr-o sarcinã, doar moartea femeii în cauzã mai poate reface onoarea familiei. Aceasta nu trebuie sã se bizuie pe suportul femeilor din familie, pentru cã ºi acestea trebuie sã contribuie la restabilirea onoarei. "Dezonorarea" unei familii de cãtre una dintre fiice poate duce la reducerea ºanselor celorlalte fete de a se cãsãtori "bine".
Sursa :
D@dalos - Drepturile Omului: Drepturile femeii - Crime pentru onoare
Frumos si sublim mai e islamul mai ales pt femei .

: 29, Noiembrie 2007, 07:45:04 Inca un drept al femeii in islam .

Dreptul de a fi ucisa de barbat in caz de adulter .
Ce frumos explica acest invatat islamic cum femeia poate fi ucisa de barbatul ei cand e prinsa in adulter . Acelasi invatat explica in continuare ca femeia nu are acelasi drept asupra sotului ei din motiv ca femeia cu care e prins sotul poate fi sotia lui de a doua iar legea islamica nu il obliga pe barbat sa -si informeze sotia ca mai are de fapt si alte sotii.

YouTube - Muslims Can Kill Their Wives According to Islamic Law

Cu ocazia asta i-am prins cu minciuna pe musulmanii care incearcau sa convinga naivele ca sotul trebuie sa isi informeze sotia cand vor sa se mai insoare cu una.
amme22
Postat pe 19 Aprilie 2008 23:28
interesant Amme,sa nu fiti surprinse,tot ce este scris aici este real.Dar exista oameni si oameni ,nu toti suny la fel si nu in toate tarile cu majoritate musulmana se intampla asa,oricum este dureros ce se intampla
wdy
Postat pe 19 Aprilie 2008 23:39
sper sa nu fiti la fel de socate ca mine de comparatia care se fce pe blogul de pe urmatorul link:
http://warningtoromania.blogspot.com/
ma repet a nu stiu cata oara ..e dreptul fiecaruia sa isi aleaga calea in viata....dar...atunci cand ne pasa de alegerile facute de cei dinjurul nostru,atunci cand aceste alegeri cautam macar sa le intelgem...uite unde putem ajunge....
dandanaua_reloaded
Postat pe 19 Aprilie 2008 23:57
stiu ca nu toti oamenii sunt la fel si imi dau seama ca nu in toate tarile musulmane se intampla asta. Pur si simplu ma ingrozeste atata durere, nedreptate si umilinta ,chiar daca ar fi vorba de un singur om dintr-o singura tara. E drept ca si aici la noi sunt abuzuri, insa poti sa le strigi in gura mare si ai sansa ca macar uneori sa ti se dea dreptate. Poate ca suferinta purifica sufletul si poate ca unii aleg calea asta cu buna stiinta. Mie imi place sa cred ca vremurile martirilor au trecut si e bine sa incercam sa evoluam mai putin dureros.
amme22
Postat pe 19 Aprilie 2008 23:59
Si pentru ca tot se apropie Pastele am mai gasit pe acolo si cate ceva din invataturile lui Isus de care ar trebui sa tinem seama, macar pentru frumusetea lor:
"MAT 5: 38 Ati auzit ca s'a zis: ,,Ochi pentru ochi, si dinte pentru dinte.``
MAT 5: 39 Dar Eu va spun: Sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalt.
MAT 5: 40 Orisicui vrea sa se judece cu tine, si sa-ti ia haina, lasa-i si camasa.
MAT 5: 41 Daca te sileste cineva sa mergi cu el o mila de loc, mergi cu el doua.
MAT 5: 42 Celui ce-ti cere, da-i; si nu intoarce spatele celui ce vrea sa se imprumute dela tine.
MAT 5: 43 Ati auzit ca s'a zis: ,,Sa iubesti pe aproapele tau, si sa urasti pe vrajmasul tau.``
MAT 5: 44 Dar Eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvintati pe cei ce va blastama, faceti bine celorce va urasc, si rugati-va pentru ceice va asupresc si va prigonesc,
MAT 5: 45 ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni, si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti."
Inca un citat la fel de frumos "...toti suntem una in Cristos:
GAL 3: 28 Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte barbateasca, nici parte femeiasca, fiindca toti sinteti una in Hristos Isus".
amme22
Postat pe 20 Aprilie 2008 00:10
Am vazut si eu poza femeii violate de musulmani. Dupa informatiile pe care le siteul, in tarile unde sunt emigranti musulmani, peste 70% din violuri li se datoreaza lor. )))))))))))))))))))))In Suedia 78% din infractiunile de viol apartin emigrantilor musulmani sau comunitatilor lor. Bande de violatori sunt cunoscute pentru forta lor in multe zone musulmane din clasa de jos. Majoritatea victimelor au sub 14 ani.

467 de violuri impotriva copiilor sub 15 ani au fost raportate in 2004 in comparatie cu 258 in 1995. Procedurile legale continua saptamana aceasta in cazul fetitei de 13 ani din Motala care a fost violata de 4 barbatii. (Nota: Acesti 4 barbati sunt musulmani kurzi, iar ei au violat fetita ore in sir facand chiar si poze)

In Franta 74% din victimele violurilor au fost atacate de barbati musulmani.
Atacurile sexuale sunt extreme de frecvente in cartierele marginase ale emigrantilor. Acum o victima a unui viol in grup de musulmani a rupt tacerea. Se va confrunta societatea cu aceasta criza ? http://www.time.com/time/europe/magazine/2002/1202/crime/bellil.htm

In Olanda 63% din violuri sunt a sociate cu emigranti musulmani.

In Danemarka 85% din victime au fost violate de musulmani punkt varstele victimelor fluctuaze dela 4 – 15 ani.

In Mare Britanie 58% din violuri au legatura cu musulmani

In Jermania 81% din victime au fost violate de barbati musulmani in majoritatealor emigranti.

In Italia 52% din violuri au fost infaptuite de musulmani.

In USA, potrivit FBI-ului 49% din violuri apartin unor persoane care se declara musulmane sau apartin unor bande musulmane.

In Australia 91% din violuri apartin musulmanilor majoritatea emigranti sau studenti aflati in vizita.

In Sydney, violul in grup al musulmanilor libanezi, liderul bandei condamnat la 38 opt de ani de inchisoare pentru viol organizat pe motiv rasial in care au fost implicate 14 tineri". http://www.australian-news.com.au/Leb_rapists.htm

In Canada 52% din violuri au legatura cu barbati musulmani.

In Spania 86% din violuri apartin barbatilor musulmani.

Alt lucru evident este ca emigrantii musulmani cresc rata crimelor si infractiunilor in toate tarile in care se afla cu 20 - 35%. Diferenta de 15% se datoreaza legilor si pedeptelor disponibile in fiecare tara. Cu alte cuvinte, ce reprezinta o crima intro tara ar putea fi ceva normal in alta.

Adevarul este ca tarile islamice au o moralitate si valori foarte scazute in legatura cu femeile si drepturile omului la toleranta religioasa.

Majoritatea infractiunilor din Europa sunt dictate de ura prin prisma jihadului religios care in carca sa scimbe Europa intr-o lume musulmana.

Jihadul isi invata adepti sa aiba cat mai multi copii sis a traiasca din ajutorul social al tarilor in care se afla. Ei vor sa devina majoritatea in aceste tari si se le schimbe in musulmane prin orce metode. Franta este un exemplu clar pentru cum un razboi civil poate aparea intre musulmani si crestini polititi governamentale.

Deci cand aud musulmani care spun ca violul si alte infractiuni impotriva moralei sunt numai o problema occidentala, declar ca ESTE CEA MAI MARE MINCIUNA DIN LUME.

Evidentele sunt evidente. Verifica ce am scris. Mergi pe Google daca vrei. Precis vagasi tot ce am postat. Musulmani in general nu respecta legile tari unde se afla. Ei respecta numai ce vor ei sa asculte.//

beyonce_indragostita
Postat pe 20 Aprilie 2008 00:33
Daca stai sa te gandesti e normal sa fie atatea violuri comise de ei. Iti dai seama ca, in momentul in care se vad scapati dintr-un loc unde de voie de nevoie sunt abstinenti, practica pe ici pe colo sexul intre barbati, vad numai femei infofolite, ei cred ca le-a pus Dumnezeu mana in cap si au ajuns in rai cand vad cum arata o femeie. Daca mai adaugam si faptul ca ei se cred indreptatiti sa stapaneasca femeia, uite unde se ajunge. Pentru barbatii de aici, obisnuiti cu femei cu fuste scurte, pantaloni, costum de baie sau mai stiu eu ce, astora li se pare o imagine atat de obisnuita incat nici nu le mai baga in seama, daramite sa le mai si violeze; ei vad in femeie in primul rand o colega de munca, de distractie, de viata, de cele mai multe ori sunt amici. E posibil sa existe si ceva atractie sexuala intre ei, diferenta fiind ca aceasta e reciproca, nu e nimeni luat cu forta si abuzat. Daca e violenta atunci aceasta e pedepsita prin lege si vai de cei care ajung in inchisori pentru viol.
amme22
Postat pe 20 Aprilie 2008 01:07
Pt.janice,eu nu am zis ca nu poate fi dovedita , am zis ca nu poate fi vazuta.La fel ca si nadejdea;nadejdea care se vede nu mai e nadejde, cum ar mai nadajdui cineva in ceea ce se vede?Credinta este incredintarea lucrurilor nadajduite.Poate intr-adevar ma fac mai greu inteleasa,dar cred ca sunt destul de explicita in ceea ce vreau sa exprim.
shada
Postat pe 20 Aprilie 2008 12:11
Si apropo eu cred ca discutiile au inceput sa degenereze, pentru ca de fapt aici era vorba sa discutam despre credintele fiecaruia fara a le blama.Discutiile ar fi trebuit sa fie constructive si fiecare dintre noi sa invatam ceva de la fiecare.
shada
Postat pe 20 Aprilie 2008 12:21
Iubiti credinta voastra si respectati-o pe a altora...cine suntem noi sa judecam faptele altora.Asa cum judecam noi asa vom fi judecati si noi la randul nostru.
shada
Postat pe 20 Aprilie 2008 12:23
Poate ca nu sunt foarte crestina in ceea ce spun acum, dar cred ca faptele extrem de grave pot si trebuie sa fie judecate. Daca toata lumea ar crede ca nu e voie sa judeci, atunci institutia justitiei (pamantene)ar trebui sa nu mai existe. De exemplu, eu cred ca cei patru barbati musulmani care au violat timp de ore intregi un copil de 13 ani trebuie sa fie judecati din punct de vedere moral( si orice om care nu a violat vreodata o poate face), si evident din punct de vedere legal.
beyonce_indragostita
Postat pe 20 Aprilie 2008 12:51
shada....scuze de intromosiune dar cred ca s-a vorbit destul despre respectul fata de religii si s-au dat si citatele de rigoare,daca inca nu esti convinsa sunt sigura ca macar o privire la link-urile pe care fetele le-au postat aici nu doar pt a-si sustine afirmatiile ci si pt a se vedea ca se informeaza,ar trebui sa fie suficiente.consider ca inca se fc comparatii intre cele 2 religii doar ca acum s-a trecut si in plan social,adica efectul religiilor in plan social.si este groaznic ceea ce se intampla,nu doar din punct de vedere statistic ci si din punct de vedere moral si social.citeste cu atentie si chiar daca crezi cu tarie inceea ce tu crezi deschide-ti ochii si urechile si la ceea ce au altii de spus,macar de curiozitate si tot merita sa citesti.nu trebuie sa blamezi ci doar sa urmaresti cu atentie ce scriu fetele,pt ca in cele mai multe dintre cazuri aceste lucruri chiar se intampla,SUNT REALITATI ale lumii in care traim,si dor pt ca asa cum s-a spus despre romanii din italia ca sunt cu totii tigani si au fost facuti in toate felurile,tot asa se poate intampla si cu comunitatile de musulmani imigranti di alte tari si chiar din romania.si nu cred ca toti romanii sunt tigani si fura si violeaza ....in alte tari.tot asa pot sa stea lucrurile si cu musulmanii.doar imagineaza-ti ce impact social ar avea un asemenea stigmat.ma repet nu cred ca se blameaza ci doar se analizeaza impactul religiei im plan social
dandanaua_reloaded
Postat pe 20 Aprilie 2008 13:02
Cred ca vorbesc in cunostinta de cauza, traiesc de cativa ani in Arabia Saudita deoarece sotul meu are contract de munca aici si realitatea pe care o vad eu e mult mai clara decat cateva linkuri si poze pe care alte persoane le posteaza pe internet.Deci tot ceea ce am spus s-a bazat pe ceea ce cunosc si vad cu ochii mei zi de zi.Sa nu crezi ca sunt o ignoranta, la inceput cand am venit aici am gandit la fel ca si voi pentru ca este normal , m-am revoltat pe urma dupa ceva timp cunoscund si avand contact cu o multime de familii musulmane am inteles ca ceea ce este gresit pentru mine, pentru ei este bine. Si crede-ma ca mai tine si de nivelul de educatie al fiecaruia, la fel ca peste tot in lume, unde nu exista educatie se intampla o gramada de greseli si multe altele.
shada
Postat pe 20 Aprilie 2008 13:52
Si inca ceva nu am blamat pe nimeni doar am spus ca cel mai bine este sa luam the best from the best,daca continuam sa facem comparatii intre religii nu vom ajunge la nici un rezultat.Pentru ca de fiecare parte exista exemple din cele enuntate...si atunci nu facem altceva decat sa continuam o discutie care chiar nu duce nicaieri
shada
Postat pe 20 Aprilie 2008 14:05
da shada, intr-un fel ai dreptate cand spui ca in fiecare parte exista exemple din cele enumerate. Singura mea obiectie este ca unii fac rele pt ca asa scrie in carte - prin urmare isi justifica faptele cu coranul in brate, iar altii sunt rai pt ca la atat ii duce capul, neavand nici un temei pt rau in cartile lor sfinte sau in legile lumesti. Nu stiu daca discutia duce sau nu undeva, eu sper sa duca spre mai mult discernamant - atunci cand alegi trebuie sa stii ce alegi, care sunt riscurile alegerii tale, care este rapunderea ta, cat de greu sau usor iti va fi dupa ce alegi, deasemeni sa iti asumi faptele in cunostinta de cauza. http://www.protv.ro/stiri/exclusiv-protv-ro/un-deputat-olandez-de-extrema-dreapta-a-difuzat-un-film-anti-islam.html

E adevarat ca si in istoria crestinismului au existat cruciade, vanatori de vrajitoare si alte rele, initiate de cei dusi cu capul care nu se mai saturau de averi ori putere. Repet: ei nu au avut nici atunci nici acum temei (in Biblie - Noul Testament) pt a fi aparati pt faptele lor. Am specificat Noul Testament deoarece e Legea noua lasata de Domnul Isus dupa care trebuie sa e conduca lumea. Este Legea NONVIOLENTEI si a IERTARII si cei care au ales sa o incalce nu au nici scuza nici justificare pt ce au facut. Aceia sunt crestini doar cu numele caci sufletul lor a trecut de partea celui rau si ei vor raspunde.

Stiu ca exista printre musulmani multi oameni buni; ma intreb: ei nu se pot opune celor care distrug, nu se pot opune teroristilor din tarile lor? Doar ei sunt cei care au puterea si ar trebui sa se opuna. De ce nu o fac?
amme22
Postat pe 20 Aprilie 2008 14:47
Fanatismul este si rezultatul interventiei anumitor puteri,care incearca sa le conduca viata, cultura si religia lor.E ca si cum as veni in casa ta si sa iti spun cum sa traiesti,ce este bine si ce este rau....eu cred ca fiecare stie ce este mai bine pentru el...eu sunt doar un outsider care nu are de unde sti ce se intampla in familia ta, la fel si cu tarile arabe.Este o parere stric personala.
shada
Postat pe 20 Aprilie 2008 15:20
Ce ai spus nu sta in picioare. In actele de terorism sunt ucisi nevinovati. Daca vor musai sa ucida atunci nu au decat sa caute pe cei care au initiat acele interventii in tarile lor. Am mai spus: consider ca e vorba doar de cativa oameni. Imi vei repllica probabil ca vor fi inlocuiti de altii care vor urma aceeasi politica. Nu-i nimic si aceia pot fi elimilnati pentru ca la un moment dat toti sa oboseasca si sa ajunga la negocieri. Sunt de acord ca musulmanii sa traiasca in tarile lor cum cred de cuvinta. NU SUNT DE ACORD SA IMI SPUNA MIE CUM E BINE SA TRAIESC IN TARA MEA. Daca ei vin aici nu au decat sa adopte modul nostru de comportament.
amme22
Postat pe 20 Aprilie 2008 15:35
Amme, sunt de acord cu tot ce ai spus tu. Intr-adevar, asta e diferenta majora intre cele doua religii. Sunt crestini care au facut rau, dar in Noul Testament nu exista niciun pasaj care sa incite la violenta. Sunt musulmani care fac rau, dar isi sprijina actele pe citate din Coran. Shada, imi pare rau, dar nu e chiar asa cum spui tu. Uita-te la comportamentul musulmanilor din Europa. Tarile vestice ii primesc, le dau drepturi care uneori se intorc impotriva locuitorilor tarilor respective. Si ei ce fac? Vorbesc despre islamizarea vestului, despre faptul ca trebuie sa raspandeasca religia lor in toata lumea pentru ca este singura cale catre allah, si evident ca nu se dau in laturi de la a omori(scuzati exprimarea nu tocmai eleganta). Si cum sa se dea in laturi de la asa ceva cand asta scrie in coran? Da, sunt de acord, nimeni nu trebuie sa spuna cuiva cum sa traiasca, nici la nivel individual si nici la nivel de civilizatii. Asta e civilizatia europeana, cu femei care nu poarta val, care in schimb lupta pentru drepturile lor, cu acceptarea lesbienelor si homosexualilor si asa mai departe. Daca musulmanii vor sa vada altceva, ar trebui sa se intoarca in tarile lor. Trebuie sa inteleaga ca daca vor sa ramana aici trebuie sa respecte legile europene. Sunt doar niste tolerati aici.
beyonce_indragostita
Postat pe 20 Aprilie 2008 15:36

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
agentii de fotomodele 1 De la: kudika176212 7 August 2010 21:44
Blogurile de moda din Romania 3 De la: anastasia_m 9 Mai 2010 12:51
Victoria's Secret Show 2009 23 De la: lumida 8 Decembrie 2009 00:01
CE CALITATI TREBUIE SA AIBE O FEMEIE? 19 De la: battleofwits 3 Martie 2011 17:05
cele mai cool cizme 13 De la: miss_darine 26 Noiembrie 2009 00:07