Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

pai exact al asta ma refeream la stigmatul despre care tu vorbesti referindu-te la musulmani nu la noi care suntem vazuti o clica de tigani cu totii cel putin in italia si spania...asa este.io vorbesc despre religie si cata importanta se da acestui aspect cand e vorba de integrare socila in tari majoritar crestine(catolice sau ortodoxe),nu vorbeam ca noi ca romani suntem discriminati pe considerente rasiale.nu amesteca religia cu rasele...nu trece in plan social rasismul pt ca ..asa nu ajungem nicaieri.ma repet ai obiceiul sa faci exact cum face cleopatra....raspunzi numai la o parte a intrebarii si abati raspunsul spre alt subiect.daca te intereseaza alt subiect se poate deschide un alt topic in care sa vb despre rasismul; din ziua de azi intoate culturile pamantului ..si acolo e mult de argumentat dsar acum vb despre altceva
dandanaua_reloaded
Postat pe 20 Aprilie 2008 21:34
Nu numai in cartierele musulmane din Europa....dar iti este frica in Frankfurt de exemplu sa mergi prin cartirele marginase unde traiesc toate natiile in special cele din europa de est...ti se ridica parul pe tine..nu contest ca o fi periculos si prin acele cartiere..eu iti spun doar de ce am vazut cu ochii mei.
shada
Postat pe 20 Aprilie 2008 21:36
Shada, nu cred ca ai inteles. Bineinteles ca violatori si criminali sunt in toate civilizatiile, indiferent de religie. Ideea e ca budistii sau crestinii care fac rau nu o fac in numele religiei lor. In Noul Testament nu exista niciun pasaj care sa indemne la violenta, pe cand in coran sunt o multime. Teroristii nu considera ca e rau sa omori oameni de alta religie, pentru ca asa le spune religia lor sa faca. Au fost postate foarte multe citate in legatura cu asta. La fel, in coran nu exista notiunea de viol. Se spune ca un barbat poate sa se duca la femeia lui cand va dori el, adica indiferent daca ea vrea sau nu. Imagineaza-ti ca in niciun caz nu le pasa de ce vor femeile de alta religie. Doar necredinciosii si necredincioasel trebuie sa fie pedepsiti, gatuiti si omorati pe oriunde sunt prinsi.
beyonce_indragostita
Postat pe 20 Aprilie 2008 21:38
Stigma musulmanilor este religia, stigma nostra este rasa.Iti dau un exemplu am cunoscut in Anglia o persoana din Pakistan care nici nu ai fi spus ca e de acolo daca ai fi vorbit cu el,o persoana draguta, cu doctorant in Stiintele Economice care inainte de 11 september s-a bucurat de o deosebita apreciere in firma in care a lucrat si dupa eveniment la nici 2 saptamani a fost concediat fara drept de apel.Era foarte dezamagit si la un moment dat s-a gandit sa paraseasca Anglia si sa se intoarca la el in tara.Aceste discriminari religioase chiar nu sunt placute deloc,e la fel ca si cu rasismul.Acesta e doar un exemplu am cunoscut nenumarate persoane cu istorii de viata incredibile, pentru noi care nu cunoastem aceasta discriminare de neconceput.Eu am fost socata de a dreptul.
shada
Postat pe 20 Aprilie 2008 21:44
are ochi si nu vede, are urechi si nu aude. Noi nu am spus ca toti sunt rai. Unii pot fi extreb de buni si de umani. Dar oricat de bun vei fi, te poti opune tu fara nici un risc unei societati conduse de preoti care spun: ucidetii pe necredinciosi! ucideti femeile adulterine! ucideti pe cei ce isi schimba credinta si devin crestini! Te poti opune, oricat de bun vei fi, unor fanatici care spun ca evreii si crestinii sunt maimute si porci? Pai logica mea este urmatoarea: daca evreii si crestinii sunt maimute si porci, atunci si musul manii sunt la fel deoarece, conform cartilor toti ne tragem din Adam si Eva :D Ce sa mai spunem de teoria evolutionista a lui Darwin...
amme22
Postat pe 20 Aprilie 2008 21:47
Cred ca e foarte important daca un rau se face in numele religiei sau nu, fiindca asta inseamna ca cei care violeaza si omoara nu sunt vinovati in fata lui Dumnezeu. Si evident ca in opinia lor daca nu sunt vinovati in fata lui Dumnezeu, nu mai sunt vinovati in fata nimanui. Prin urmare, mesajul e " faceti in continuare, nu e nicio problema". Cei care fac rau din motive personale sunt condamnati nu numai de societate, ci si de religia crestina. Asta e unul dintre cele mai importante roluri pe care le are o religie: sa desparta binele de rau. Daca pentru unele religii raul este bine, asta e altceva. Shada sa stii ca eu nu vorbesc despre musulmani in necunostinta de cauza. Motivul inversunarii mele vine tocmai din faptul ca am avut de-a face cu ei.
beyonce_indragostita
Postat pe 20 Aprilie 2008 21:49
Eu apreciez parerea fiecareia nu am sustinut niciodata ca eu stiu tot,eu vorbesc din experientele mele de viata, voi vorbiti din studiile pe care le-ati facut sau din experientele de viata ale voastre.Important este sa retinem fiecare ce este mai important din discutiile avute si sa invatam fiecare ceva de la fiecare.
shada
Postat pe 20 Aprilie 2008 21:54
Romanii din Italia nu sunt discriminati pe motive rasiale, pentru sunt din aceeasi rasa cu italienii, adica rasa alba. Mai mult de-atat, fac parte chiar din aceeasi"increngatura" - sunt popoare latine. Ei sunt discriminati pe motive de comportament, si intr-adevar nu e drept ca cei care sunt cinstiti sa fie judecati dupa faptele celor care fac rele, dar daca foarte multi romani imigranti sunt infractori trebuie inteleasa teama italienilor de romani in general. Asa e si cu musulmanii. Ba unde mai pui ca romanii nu o politica de stat care sa-i indemne la rele in tarile unde lucreaza, pe cand musulmanii au coranul care ii indeamna la violenta.
beyonce_indragostita
Postat pe 20 Aprilie 2008 21:55
punct ochit punct lovit....religie si societate....way to go wolfy!
dandanaua_reloaded
Postat pe 20 Aprilie 2008 22:14
Mersi Ema.
beyonce_indragostita
Postat pe 20 Aprilie 2008 23:15
s-au discutat multe aici...si am citit tot..parerea mea este ca mai presus de toate polemicile cea mai buna religie este religia care te face sa fii mai bun, in nici un caz una care instiga la violenta si altele asemenea

Postat pe 22 Aprilie 2008 23:48
asdfgh ...surioara draga.....pai cu atatea clicuri pe link-uri de genul asta ajunge si bietul mouse sa se viruseze darami-te calculatorul si la cate minciunele sunt impachetate in vorbe dragute mai bine iti raspund direct si concis: da cu praf de mers ca pe topicul asta se discuta sau s-a discutat cu totul altceva!!!!
dandanaua_reloaded
Postat pe 24 Aprilie 2008 20:15
asdfgh ai nevoie de bani sa te intorci in tara ,va dau spaniolii afara?,daca e nevoie facem cheta pe forum.hai plimba ursul./
wdy
Postat pe 25 Aprilie 2008 08:20
ptdoamna WDY...BUNA SCUMPA DOAMNA AM INTELES CA ATI INTREBAT DE MINE PE FORUM SUNT AICI LA DISPOZITIA DVS,NUMAI CA IN URMA FIECARUI COMMENT POSTAT AM INTELES CA AICI DUCETI UN RAZBOI PRIN CARE FIECARE VREA SA DEMONSTREZ CEEA CE STIE.MI SE PARE IRONIC SI ABSURD.SA RAMANA FIECARE CU RELIGIA SI CREDINTA LUI FARA A SE ADUCE BATJOCORII,SAU INJURII,SI CREDETIMA DOAMNA CRED CA SUNTETI SINGURA DE PE ACEST FORUM CARE STITI CUM SA PURTATI O DISCUTIE MAI CIVILIZATA.TOT CEEA CE A FOST POSTAT AICI AU FOST DECAT ABERATII SI PROSTII,ACUZE,BA MAI MULT PARCA AI FI IN CUPA CHAMPIONS LIGUE MARE RUSINE CELPUTIN AM PUTEA SA DAM DOVADA DE CEI 7 ANI DE ACASA SI SA NE RESPECTAM RECIPROC FARA SA INCERCAM SA DEMONSTRAM CAT DE TARI SUNTEM.AM RAS IN UNELE CAZURI DAR MI-A FOST SI RUSINE UNEORI DE FAPTUL CA NE VREM FEMEI CIVILIZATE SI CITITE CAND DEFAPT DEMONSTRAM CONTRARIUL.NU STIU CINE A ZIS CA AM RENUNTAT DIN CAUZA FAPTULUI CA MI-AM DAT SEAMA CA AICI PE FORUM SUNT TOATE IMPORTIVA MEA,EI CELEI CARE A POSTAT ACEST COMMENT AM SA-I TRANSMIT DECAT UN SINGUR LUCRU CA:ESTE PLICTISITOARE SI PENIBILA SI CA SA DEVIAT FOARTE MULT DE LASUBIECT SI MAI MULT SE BAT CAMPII,IAR FAPTUL CA EU VREAU SA RAMAN IN RELIGIA MEA ESTE DREPTUL MEU ASA CUM FIECARE AVEM DREPTUL DE A ALEGE CE ESTE BINE PENTRU NOI.CA OFI O ALEGERE GRESITA ASTA LAS IN SEAMA CELUI CARE M-A CREAT IN SEAMA LUI DUMNEZEU SI NU CRED CA FIECARE DINTRE NOI ARE VREUN AVOCAT AICI PE FORUM SA VORBEASCA IN NUMELEFIECARUIA.
AVEM NEVOIE DE ALBITRII AICI CA NE AFLAM PE UN TEREN DE FOTBAL IAR CINE DORESTE SA-SI INSUSEASCA ACEASTA ATRIBUTIE ESTE BINEVENITA.
CRED TOTUSI CA NU SUNTEM IN MASURA SA JUDECAM,SI MAI CRED CA ODATA SI ODATA SI NOI LA RANDULNOSTRU VOM FI JUDECATI NU CREDETI?
RESPECTUL MEU PT DOAMNA EMA SI DOAMNA WDY CARE INCA ODATA AU DEMONTSRAT CA STIU CUM SA SE COMPORTE CU OMUL CA OM SI SA TRATEZE O DISCUTIE CA ATARE.
IAR CAT DESPRE FAPTUL CA SUNT MUSULMANCA ETREABA MEA MA BUCUR S CREDETI-MA SUNT FFFFFFFFFFFF FERICITA SI MAI MULT NU MA COMPORT OBSESIV IN CREDINTA MEA.
INCERC SA FAC BINE IN LIMITA POSIBILITATILOR IAR CAT POT RESPECTA RESPEXT CAT NU ASTA ESTE.
RESPECT DOAMNEI CLEOPATRA SI DOAMNEI MUSLIM SI BINEINTELES TUTUROR CELOR DE PEFORUM
pace
Postat pe 1 Mai 2008 20:26
lasa-l in pace pe DUMNEZEU ca in religia ta se numeste ALAH.si niciodata nu o sa poti avea ce are wdy,adica valori draga deci nu mai aparea pe aici cu saminta de scandal si jigniri.

Postat pe 1 Mai 2008 21:40
France: in romana e Dumnezeu, in engleza God, franceza Dieu, si in araba Allah...in religia ta, cum se numeste deci?

Postat pe 2 Mai 2008 20:20
Imi permit si eu sa spun inca o data ca atunci cand scrii pe forum ca cineva emite aberatii trebuie sa-ti argumentezi afirmatia, altfel oricine poate spune orice. Asa ca doamna pace, va invit sa ne aratati care sunt aberatiile care s-au scris pe aici si de ce le-ati catalogat dumneavoastra asa.
beyonce_indragostita
Postat pe 5 Mai 2008 12:59
scurt...pu france....daca ai avea mai putina aroganta si supraapreciere in ceea ce scrii poate ai da dovada macar putin de rafinamentul frantuzesc...:)dar dupa cum vad dumneata esti cea care apare pe aici cu seminta de scandal...daca tot incercam sa avem o conversatie civilizata,de ce sa nu incepi dumneata...tot am vorbit ca nu e bine sa judecam pe altii,oare esti dumneata in masura sa judeci cine are si cine nu are VALORI...imi pare rau,deoarece la inceput am avut alta parere despre dumneata...cele bune...

Postat pe 5 Mai 2008 19:09
cleopatra draga mea,pe tine cine te-a suparat?faci ce faci si mai dezgropi subiectul asta interminabil.care e treaba cu rafinamentul frantuzesc?nu mai exista demult deoarece spre bucuria ta o sa devina o provincie araba scumpete.sa spus deja totul asa ca nu mai zgirma r;;;;;;;;; asta face parte din rafinamentul romanesc.deci toate cele bune!

Postat pe 5 Mai 2008 20:59
stai linistita France,nu au ei norocul asta,daca vor sa stea in franta ,trebuie sa se supuna regulilor.si cum ei sufera de mania persecutiei,le va fi imposibil sa se supuna si francezii nu au luptat pt libertate,sa vina musulmanii sa dicteze in tara lor,oriunde in lume ei sunt si raman o MINORITATE,SI TU nu ai inteles-o pe CLEOPATRA,sufera si ea cateodata de grandomanie si vrea sa ne arate ce inteligenta este,te pup
wdy
Postat pe 5 Mai 2008 22:15
Dumnezeule!!!Citesc de azi-dimineatza intr-una si sunt shokata d-a dreptul.E clar k este cel mai discutat subiect de p kudika...in fine, o concluzie am tras din toooot ce e aici:SUNT MADRA SI MA BUCUR ENORM K SUNT CRESTINA, SI NU MUSULMANA, ma consider o FEMEIE LIBERA, ceea ce la ele e IMPOSIBIL!
wdy, tot respectul si stima din partea mea pt faptul k nu te-ai lasat "condusa" de ei!!!!

Postat pe 8 Mai 2008 16:42
Iti multumesc k mi-ai raspuns la intrebare muslim...eu traiesc in casa cu o musulmanca si ne intelegem de minune...e o fata de treaba....ma bucur k am cunscut-o....am invatat multe chestii despre lumea araba....totusi sunt multe intrebari care nu isi vor gasi raspunsul niciodata. Nimeni nu are dreptul sa judece pe nimeni. Singurul care ne va judeca va fi Dumnezeu. Va pup fetelor....o zi buna in continuare
magda_maria
Postat pe 9 Mai 2008 16:23
Mi-a facut placere.Si ai dreptate.O zi buna si tie

Postat pe 9 Mai 2008 16:47
pt ca sa fiu aproape de topic- am deschis un album: femei cu val..poate v-ar placea sa aruncati o privire.

Postat pe 9 Mai 2008 22:09
pai nu cred k mi-ar face delok placere sa mai vad femeie cu val dupa tot ce s-a discutat aici depsre musulmani!!!some freaks!!!!!fiecare cu religia si veshtmantul lui!!!

Postat pe 10 Mai 2008 09:59
deiutza, postul ala nu iti era adresat special.. Mersi pentru aprecieri, dar te rog ca alta data sa folosesti cuvinte respectuoase sau sa te abtii. ''some freaks''?? eu nu ma simt deloc nici o ciudatenie, nici o monstruozitate , indiferent la care din sensuri te-ai referit.

Postat pe 10 Mai 2008 10:24
dragile mele
sunt ortodoxa si traiesc in Dubai,UAE tare islamica.ceea ce credeam in romania despre islam si despre femeia in islam e cu totul diferit de realitate.da credeam inainte ca femeia e sluga barbatului si saraca de ea e acoperita si e trata prost.e vreau sa va spun asa:IN GOLF COUNTRIES NU AI SA AUZI DE ASA CEVA,AICI FEMEILE ALEA DE CARE ZICEM NOI CA SUNT SLUGILE BARBATIILOR SUNT FEMEI CU CARIERA (EXEMPLU CEO LA JATZA FREE ZONE E O FEMEIE ACOPERITA CUM ZICE-TI VOI,ALT EXEPLU DC VA UITATI IN TOATE POZELE CU SHEIKH MOHAMMED CARE E PRESEDINTELE DUBAIULUIO SA IL VEDETI IN TOATE DELEGATIILE LUI CU O FEMEIE ACOPERITA,FEMEIA AIA ACOPERITA ARE O FUNCTIE F INALTA IN DUBAI SI E O FEMEIE FOARTE DESTEAPTA).plus aici barbatii respecta femeile.in viata mea nu am fost tratata asa bine de barbati cum sunt tratata ca in tarile din golf.sunt ca o printesa tratata.nu mai considerati femeia sluga,femeia in islam nu e sluga si musulmanii orice femeia ar vedea o respecta si o trateaza cum nu se [poate mai bine.mai bine nu mai da-ti sfaturi pana cand nu traiti in lumea lor si atunci o sa vedeti.
barbatii europeni cand te duci la o intalnire cu ei deja vor sa ajunga in pat cu tine,ca sa nu mai zic ca nu vor sa se insoare.un barbat din golf musulman cand ies la o intalnire cu el il intreb care sunt intentiile tale si dc vrea mai mult sa ma i-a de nevasta.in romania nimeni nu ma cerea de nevasta si asta nu ca nu sunt o femeie frumoasa,ca sunt ,dar nu erau seriosi.dar aici am o groaza de cereri in casatorie de la barbati frumosi ,puternici,si galanti si nu trebuie sa ma acopar dc nu vreau,ca nineni nu te obliga.
p.s.:femeile care se acopera se acopera ca ele vor nu ca barbatul le obliga.
ruxDUBAI
Postat pe 10 Mai 2008 10:36
lasa...ruxdubai..nu-ti mai pierde timpul degeaba:)....oricat ai incerca sa le arati si partea cealalta a monedei...nu vei reusi...au un sablon bine definit dupa care se conduc,si nu vor sa vada si sa auda adevarul...oricum iti multumesc pu ca ai incercat....si eu te sustin...intr-adevar nivelul de educatie spirituala,culturala a barbatilor din golf e mult peste cel al europenilor....

Postat pe 10 Mai 2008 12:46
rux, si mie mi-ar placea sa lucrez in Dubai ...nu exista discriminare la locul de munca, hartuirile sunt practic inexistente si ti se ofera sansa sa iti exploatezi potentialul la maxim.Acolo, o romanca este managerul(parca..) a celui mai luxos hotel din lume.E printre putinele tari din lume in ceea ce priveste egalitatea intre barbati si femei ..cariera, salarii, atitudini. Problema e caldura...nu stiu daca m-as acomoda cu cele 50 de grade...tu cum te descurci?

Postat pe 10 Mai 2008 13:15
cleopatra , tu de ce te-ai tot chinuit pe aici cu o multime de argumente absurde daca aveai impresia ca-ti pierzi timpul degeaba?? si nu stiu ce fel de gandire aveti voi, dar ruxdubai.. eu pt nimic in lume nu as vrea sa ies la o intalnire cu un barbat si ala sa-mi povesteasca direct de casatorie..! E chiar amuzant ce ai scris, pe mine sincer m-a bufnit rasul. Ca sa nu mai spun ca in acelasi timp mi se pare jignitor, pt ca arata pe ce criterii se bazeaza acolo casnicia. Pai cum sa vrea unul sa se insoare cu mine cand nici nu stie nimic de viata mea? De ce? Care e motivul lui? Sau al meu..? Unde e dragostea? Sau te pomenesti ca la voi se bazeaza totul pe ,,dragoste la prima vedere.. ,, :))) Dati impresia ca sunteti femei disperate pt care cel mai important lucru si cea mai mare realizare in viata este sa se casatoreasca. Asta e probabil principala diferenta intre noi, europencele si voi! Si totusi, majoritatea de pe acest site suntem casatorite, semn ca si ,,neseriosii,, de europeni vor sa se casatoreasca. Dar ei o fac din dragoste si, cu unele exceptii, cu o singura femeie pt toata viata.
oana81
Postat pe 11 Mai 2008 15:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Am nevoie de o idee 3 De la: Cristinutsa 30 Septembrie 2009 19:49
PRODUSE PROFESIONALE JOICO, TIGI BED HEAD, L`OREAL EXPERT SERIE online 1 De la: afroditalady 5 Octombrie 2008 17:59
Distractia la mare poate deveni toxica 1 De la: kudika061727 22 August 2009 11:31
fun 1 De la: slashsmf 12 Aprilie 2010 13:19
Bijuterii fantezie - handmade 7 De la: buburuz68 22 Octombrie 2008 20:20