Mai multe
|
cred ca se vorbea totusi de un obicei inca pastrat pana in zilele noastre referitor la casatoria intre musulmani.cleopatra faptul ca iti iubesti sotul si el te iubeste pe tine nu transforma asta intro axioma dupa care altii isi traiesc viata si sunt intr-adevar multe familii de musulmani care sunt moderne si dau tinerilor o sansa ..sunt altele insa si vorbim totusi de o mare majoritate care nu fac lucrul asta,tatal sau fratele aleg pt surori sotul care li se pare potrivit.de ce sa ne ascundem dupa deget...chiar si unii dintre bunicii nostri au facut asta pt unii dintre parintii nostri ,doar ca.... acesti parinti despre care eu vorbesc au luat atitudine si au spus NU alegerilor facute de parinti,legea le-a dat dreptul sa plece de acasa si sa isi construiasca viata alaturi de omul dorit,vrei sa vorbim iarasi de laegerile pe care un cuplu necasatorit le poate lua ?? uite iti dau un exemplu...un student arab si o studenta araba din provicii diferite se intalnesc la o facultate in europa undeva...se indragostesc si hotarasc sa se intoarca in tara lor pe a se casatori...daca familia baiatului nu este de acord cu alegerea facuta de el...ce se intampla ..si viceversa, daca familia ei nu e de acord...ce se poate intampla...????isi va lua sotia dorita de familia lui si pe cea care o iubeste o va face a 2-a sotie???? exista totusi un caz real referitor la ceea ce iti spun ....deci??? ce crezi ca vor alege? se vor pune impotriva familiilor????hai sa fim realiste si sa spunem adevarul...nu se vor supune vointei familiilor lor ... |
||
|
dandanaua_reloaded Postat pe 13 Mai 2008 09:06 |
||
|---|---|---|
| muslim, draga, nu shtiu de unde ai tras tu concluzia k o prietena d-a mea era indragostita de un musulman, eu nua m spus asta, am precizat k, "cunosc un caz concret", nu inseamna k mi s-a intamplat mie sau unei prietene d-ale mele, sa nu cumva sa crezi k sunt aici pt a ma razbuna p voi pt faptele acelui barbat, nicidecum. Si in primul si in primul rand nu mi-ar fi fost mila de ea k femeie k sufera pt el, ci pt el k barbat, k nu are LIBERTATEA DE A DECIDE ASUPRA VIETII LUI. Asta mi se pare groaznik si jenant:sa nu poti decide asupra relatiei tale, sentimentelor si asupra INTREGII TALE VIETI(deoarece casatorindu-te cu o femeie p care nici makar nu o cunosti nu cred k e un sentiment tokmai plakut,l avand in vedere k v-a trebui sa stai langa ea toata viata.....AAA dar d fapt, staiiiiii k am uitat:daca nu iti mai convine d ea, o poti inlocui cu alte 2-3...aha, gata!!!!!! Iar depsre dragostea voastra, hai sa fim seriosi, nu va mai ascundeti dupa deget si recunoasteti:asta ar insemna sa va indragostiti toate la comanda, la prima vedere, kand parintii pocnesc din degete si va gasesc cate unul, voi sa va rugati la alah si el sa va faca sa va si indragostiti de respectivul!!!nu cred asa ceva never ever!!!!! | ||
|
Postat pe 13 Mai 2008 09:52 |
||
| cleopatra,am impresia ca nu stii sa citesti ,sau intelegi ce vrei din postarile mele.Eu m-am casatorit din dragoste,fica mea se va casatori cu cine va dori ,nu am generalizat,discutam despre relatiile inintea casatoriei ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ma plictisesti ,,,,,,,,,,,,citeste si apoi trage concluziile,,,si stii ceva ,la varsta ta ,nu esti in masura sa-ti dai cu parerea despre asa ceva ,tu te-ai casatorit la 16 sau 17 ani ,deci erai un copil ,nu cred ca ai o asa experienta de viata sa ne dai noua explicatii.Pentru mine mii de musulmani sunt MONSTRII | ||
|
|
||
|
wdy Postat pe 13 Mai 2008 23:02 |
||
| inca nu te-ai obisnuit WDY...numai bla bla bla.serios chiar "jenibil "la un moment dat... | ||
|
dandanaua_reloaded Postat pe 13 Mai 2008 23:45 |
||
| wdy....ba chiar am avut impresia ca ai generalizat...citez:"musulmanii se casaroresc fara sa se indragosteasca...eu cunosc un arab musulman,care s-a dus acasa in iordania,o tara destul de deschisa......in ziua nuntii si-a cunoscut nevasta":)pai daca stii 2,3,4 cazuri de genul asta,nu inseamna ca toti sunt asa.....tu traiesti in romania....eu traiesc intr-o societate evrei-musulmani....si de cand sunt aici nu am vazut sau auzit de astfel de casatorii....planificate,cand mirii se cunosc in ziua nuntii.....:D......probabil acesti parinti(daca exista) care isi casatoresc copii,fara stirea lor,in secret....sunt niste oameni cu ideei gresite despre viata,casatorie,si iubire...iar faptul ca procedeaza astfel nu are legatura cu religia.....nicaieri nu vei gasi macar un cuvant despre aceea ca parintii pot sau trebuie sa-si oblige copii sa se casatoreasca...fara sa se iubeasca.....asta tine de educatia,traditia,scopul(cred ca in trecut astfel de casatorii se faceau pu a uni 2 familii,pu a pastra tezaurul familiei,numele,nivelul social)...si nici intr-un caz de religie............ | ||
|
Postat pe 15 Mai 2008 19:37 |
||
| buna sunt noua pe aici,dar vreau sa va spun ca logodnicul meu este iranian,dar nu este deloc credincios,este f deschis ca si mine.tot ce vreau sa zic este ca inainte am avut o rel cu un arab si am regretat f mult..ies cu fete si sotiile lor stau in casa nestiind ce barbat au.sau...unele stiu dar nu zic nimic.nu spun ca toti oamenii sunt la fel,dar e important sa accepti unele chestii cand te mariti..de ex.sa faci mancare,noi facem impreuna,:))importanta e iubirea si intelegerea.dar in viata mea nu as accepta sa si mai ia o sotie!!nu poti sa te astepti ca toti oamenii sa gandeasca la fel..eu n am nimic in comun cu arabii,dar sincera sa fiu e mai bine asa..fara suparare,nu vreau sa jignesc pe nimeni. | ||
|
Postat pe 15 Mai 2008 22:19 |
||
| in mod sigur sunt casatorii bazate pe dragoste la musulmani.. dar asta nu tine de faptul ca ei isi urmeaza credinta. Asta nu inseamna ca ei fac ce le spune coranul, dimpotriva.. coranul iti spune CLAR ca un barbat poate avea 4 sotii legitime si nenumarate concubine( care nu au nici un drept) .. mohamed a avut 14 sau poate chiar mai multe sotii! Dintre care multe erau verisoarele lui.. In plus coranul( cartea terorii) iti spune ca e interzis sa iei nevasta altuia, exceptand cazurile in care in care acele femei sunt capturate in razboaie si facute sclave. Acolo scrie clar ca nu femeia decide daca vrea sau nu sa fie concubina lui, ci el primeste absolut acest drept in momentul in care ele devin roabele lui( a se interpreta prizionere). Dar mohamed avea chiar si dreptul de a lua nevasta altuia.. era ,,privilegiul,, lui de profet.. Daca lui i se punea pata pe o femeie, spunea ca alah i-a spus ca trebuie sa fie concubina lui si nimeni nu se impotrivea. A luat chiar si femeia unuia dintre fii lui adoptivi. Sa nu mai pomenim de evreicele facute sclave dupa ce mohamed le decapita familiile . | ||
|
oana81 Postat pe 16 Mai 2008 01:17 |
||
| cred ca nu m-am exprimat cum trebuie din cauza vitezei,sigur ca sunt musulmani care se casatoresc din dragoste ,dar traditia si obiceiurile sunt mai puternice decat ratiunea.Aici discut despre musulmani care se casatoresc cu musulmance autentice,adica cele din tarile lor.Foarte multe casatorii se aranjaza de catre rude,si la final daca cei doi se plac ,fizic vorbind,se casatoresc.Cleopatra ,ma intristeaza inversunarea ta,pt mine esti un copil,fara nici o experienta,nu inteleg de ce ma contrazici,crezi ca eu inventez,astea nu sunt povesti ,fetito,asta este realitatea ,intreab-o pe soacra ta daca stie de astfel de cazuri,tu nu intelegi ca eu traiesc de multi ani in mijlocul lor,comunic cu ei ,vizitez tarile arabe ,ce e neclar?,,,,,,,simti nevoia sa ma contrazici permanent,,,,,,,,dacaesti asa fericita si implinita ,de ce cauti scuze natiei si religiei din care ai ales sa faci parte.Pentru mine spune multe faptul ca locuiesti in Israel,pe teritoriul dusmanilor de moarte ai arabilor si implicit ai musulmanilor | ||
|
wdy Postat pe 16 Mai 2008 09:44 |
||
| eu cred ca depinde de generatii chestia asta cu casatoria..am o prietena care are 27 de ani si care a avut aranjata casatoria in iordania,si acum ea nu e deloc fericita.cred ca generatia asta sau cea urmatoare o sa fie altfel,o sa fie casatoria bazata pe dragoste. | ||
|
Postat pe 16 Mai 2008 10:15 |
||
| ce pot sa spun?ca ma bucur ca am langa mine un barbat care ma iubeste si familia lui ma accepta.?sincera sa fiu chiar am discutat cu el daca taicasu sa zicem nu ar fi de acord sa se casatoreasca cu mine ce ar face.si va spun ca el nu l ar asculta.bine,bine ca nu e cazul,dar vreau sa spun ca mai exista si familii mai libere in gandire.al meu nu e nici arab,e persan si are alta gandire.depinde de fiecare om in parte.nu generalizati.sunt si cazuri mai putin bune si cazuri rele.. | ||
|
Postat pe 16 Mai 2008 10:23 |
||
| luna ,draga mea ,sper sa fii fericita cu alegerea facuta,cred cate-ai documentat in legatura cu persanii,majoritatea sunt musulmani ,Iranul este o tara islamica unde SARIA este lege ,femeile sunt arestate daca nu merg acoperite ,sunt diferente culturale fantastice ,sotul tau sigur traieste in romania si s-a acomodat ,dar mentalitatea nu se v-a schimba niciodata.i-ti doresc sa fii fericita si implinita alaturi de iubitul tau si sa te fereasca DUMNEZEU de toate relele | ||
|
wdy Postat pe 16 Mai 2008 10:33 |
||
| wdi,chiar nu m am documentat in legatura cu persanii,pt ca sotul meu nu are gandirea musulmanilor care merg la biserica.el nu face rugaciuni,nu tine post,cateodata mananca porc,deci..nu cred ca daca ma duc acolo sau ma marit cu el se va schimba.in plus,ii cunosc destul de bine fam,deci stiu ce vb.intradevar,sunt 90%situatiile pe care le zici tu,cunosc si eu destule..eu am noroc,multumesc si tu sa fii fericita. | ||
|
Postat pe 16 Mai 2008 15:14 |
||
| si in legatura cu legea saria,daca mergi fara val pe strada esti arestata,stiu,mi a zis tot.iar cu femeile care sunt omorate cu pietre..nu e de acord.nu e un salbatic.ca cine e in stare sa arunce cu pietre,dupa parerea mea,e un salbatic.sunt cazuri foarte rare in iran cand se practica asa ceva si arata la televizor..e foarte trist ce se intampla acolo.pt asta lui nu i place in iran,da merge in vizita la mama lui(caci taicasu e recasatorit aici de 17 ani si nu nu are 2 sotii,a divortat de mama lui.)dar nu are de gand sa se intoarca acolo. | ||
|
Postat pe 16 Mai 2008 15:27 |
||
| Cind oamenii vorbesc, ei incearca de fapt sa te converteasca la parerea lor. Ei incearca sa edifice un imperiu nevazut. Cind oamenii vorbesc, ei incearca sa te indoctrineze, deoarece toti cei care au o doctrina traiesc cu teama ca aceasta ar putea sa nu fie adevarata. Singurul mod de a verifica ca tot ceea ce afirma ei este adevarat, este acela de a indoctrina cit mai multe fiinte, in ochii carora sa se reflecte convingerea, faptul ca au fost convertite. Prin urmare, ei se simt mai linistiti, deoarece logica este urmatoarea: "Daca un numar atit de mare de fiinte gasesc alinare in ceea ce le spun, atunci trebuie sa fie ceva adevarat in aceste cuvinte". Oamenii le vorbesc altora pentru a crede ei insisi in ceea ce spun. | ||
|
oana81 Postat pe 16 Mai 2008 15:58 |
||
| foarte adevarat oana :) | ||
|
Josie Postat pe 16 Mai 2008 17:58 |
||
| hehe..e adevarat pentru ambele tabere? :D | ||
|
Postat pe 16 Mai 2008 21:59 |
||
| da! la fel cum sunt musulmance care deschid threaduri cu si despre islam pt. a face lobby pt. islam la fel sunt si crestinii care ii trag de maneca pe oameni pe strada sa le dea tot felul de cartulii:) | ||
|
Josie Postat pe 16 Mai 2008 22:06 |
||
| deocamdata eu nu incerc sa te conving sa crezi in ce cred eu, pt ca asa e bine.. de la o scara de la 1 la 10 pt mine biblia e nr 1 si coranul 0. Deci nimic si aproape nimic. Nu am sustinut nici o clipa ca crestinismul e cel mai tare din parcare, bla bla bla.. nu cred asta. Am spus f raspicat ca din punctul meu de vedere religia e cea mai mincinoasa stiinta.. daca ai fi citit ai fi stiut. Insa.. spre diferenta de alte religii, islamul e f violent. Si aberant. Pt asta il condamn cel mai tare. Doar am incercat sa te fac sa vezi barna din ochiul tau inainte de a detecta paiul din ochii celorlati. Sunt convinsa ca nu am reusit, dar macar stiu ca am incercat. Mi-am respectat datoria de sora a ta. Nu o sa incerc sa te conving de ceea ce cred eu ca e adevarat in existenta noastra. Nici pe mine nu m-a convins nimeni, am realizat pe pielea mea. Te sfatuiesc sa cauti in continuare, esti tanara si ai mari sanse sa descoperi adevarul. Nu te limita la ceea ce stii si crezi acum. Daca ai ochi sa vezi, vezi.. daca nu..dormi in continuare, nu e misiunea mea sa te trezesc, oricat de mult mi-as dori. Ce-si face omul cu mana lui.. :) stii tu, e lucru manual. | ||
|
oana81 Postat pe 16 Mai 2008 23:14 |
||
| oana81 ,cine vrea sa auda ,sa auda,nu vei reusi sa convingi aceste fete ,indiferent de rgumentele aduse.Au creierul "spalat" .E trist ca apar adepte ale islamului ,viitoare victime,femei care nu stiu ce le asteapta ,sunt indragostite sau au alte scopuri .Cert este ca persoanele care le-au indrumat pasii spre islam ,au o influenta foarte mare asupra lor.Din comentarii inteleg ca aceste persoane tin cu dintii de argumente,cred ca vor sa se convinga pe ele ,pt ca pe noi nu ne-au convins.Ma bucur cand apar ,pe forum,persoane care-mi impartasesc gandurile.E surprinzator,din cate musulmance existe,doar 3 persoane s-au "razboit"cu noi pe aici,asta ar trebui sa le dea de gandit ,ca nu toate aberam asa cum spune Inaltimea sa Cleopatra sau Muslim sau,,,,,,,,,,,,DOAMNA PACE .I-MI plac foarte mult comentariile tale si se vede ca ai un caracter foarte puternic,succes in continuare | ||
|
wdy Postat pe 16 Mai 2008 23:33 |
||
| multumesc mult wdy.. si mie imi placi mult. Te invit sa ,,vizitezi,, topicul PROFETUL MOHAMED IN BIBLIE(asa ceva) si sa vezi ultimele ,,perle,, aberante scoase de doamnele noastre musulmance super inteligente.. :)) E strigator la cer! | ||
|
oana81 Postat pe 17 Mai 2008 00:09 |
||
| gasesc foarte multe informatii aici la voi si ma bucura acest lucru... imi place sa aflu si sa invat despre lucrurile noi | ||
|
hannahmiriam Postat pe 18 Mai 2008 04:34 |
||
| Intr-adevar, oamenii care incearca sa te convinga sunt de ambele parti, insa eu pe forum n-am intalnit nicio evreica, crestina, budista, hindusa care sa deschida topicuri legate de religie. Religia e o convingere personala si nu mi se pare normal ca o musulmana sa incerce sa convinga o crestina ca de fapt religia ei, pe care vezi Doamne musulmana o respecta, nu e adevarata.Ce rost au topicuri de genul "profetul Mohammad in Biblie" sau "Iisus, Fiul Lui Dumnezeu, profet, invatator"? De ce dintre toti oamenii pe care i-am intalnit numai musulmanii sunt atat de agresivi in legatura cu religia? Drage musulmane, daca sunteti atat de convinse de adevarul religiei voastre, ramaneti in el, dar lasati-ne pe noi in pace.Si noi, ca si voi, avem dreptul la religia noastra. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 19 Mai 2008 14:56 |
||
| wolfy dar nu e vorba numai de agresivitate e vorba de argumente,eu personal cred ca numai un om slab de inger se lasa purtat spre cararea asta.un om credincios nu are nevoie de nici un fel de argumente ,crede si pace buna.curiozitati exista ,e normal sa fii curios in legatura cu alte religii dar sa atingi extreme de genul asta..adica sa iti schimbi radical religia e pt mine cel putin de neanteles si oricate argumente mi s-ar da tot nu asi putea intelege asa sunt eu mai prostovana daca vrei dar mi se pare o aberatie fara sens si inutila din diverse motive de altfel total neesentiale . | ||
|
dandanaua_reloaded Postat pe 19 Mai 2008 19:02 |
||
|
Pt wdy. Eu sunt convertita fara iubit muslim de mai bine de 2 ani si multumesc lui Dumnezeu simt ca e religia care mi se potriveste perfect. Ma simt f bine, am citit f mult pana sa ma conving, nu mi s-a spalat creierul, nu sunt f sociabila sa ma amestec cu muslimi, ci pur si simplu, citesc , analizez si trag concluzii.Am studiat inainte sa ma convertesc crestinismul, practic religia crestina m-a facut sa ma indrept spre Islam. Fiind musulmane nu trebuie sa ne razboim pe forumuri ci sa adoptam un comportament pacifist, de aceea poate multe dintre surori doar au citit ce ati scris. eu am fost crestina 21 de ani, 2 ani am fost musulmana, e o diferenta, viata mea s-a schimbat destul de mult, pt ca islamul e si un stil de viata. Chiar mi-a oferit pace, liniste sufleteasca. |
||
|
Postat pe 19 Mai 2008 20:08 |
||
| interminabila povestea asta cu voalul islamic care nu este nici moda si nici traditie ci mai corect spus :valul islamic o obligatie?????????? ca-ci este totusi o obligatie.... din pacate intrebarea nu este pusa corect si nu mi-e rusine nici cu noi ca deraiaram de la subiect..........FINE | ||
|
Postat pe 19 Mai 2008 20:10 |
||
|
Din punct de vedere islamic voalul este o obligatie de la Allah.Nu e moda, nu e traditie, e obligatie religioasa. Nu e ceva nou, este pomenit si in Biblie si in traditia crestina. |
||
|
Postat pe 19 Mai 2008 20:26 |
||
| pai cleo a deschis topicul in care intreba moda s-au traditie????????? dupa multe razboaie eu am spus ca este o obligatie.deci sfirsit ..........fine........the end | ||
|
Postat pe 19 Mai 2008 20:30 |
||
|
Pana la urma e uman sa mai si gresesti, sau pur si simplu a vrut parerea voastra in legatura cu voalul. Eu personal sunt f activa pe forumuri religioase insa aici m-am inscris pt discutii non-religioase. Ma intereseaza sfaturi de frumusete, moda, cariera etc. Nu cred ca e un loc tocmai potrivit in care sa faci propaganda religioasa. Eu una nu fac niciodata, adik daca ma intreaba un om de Islam, ii vb . Daca nu, stau in banca mea. |
||
|
Postat pe 19 Mai 2008 20:33 |
||
| nazanin,,,,,daca ai citit postarile mele,ti-ai dat seama ce parere am despre convertite,cred ca am fost destul de clara | ||
|
wdy Postat pe 19 Mai 2008 22:13 |
||
| Nazanin, a scris pe forumul asta o fata Janice care cunoste foarte bibne Nt, si ea a aratat(prin citate exacte) ca femeile crestine nu trebuie sa poarte voal decat in biserica. Si mai e o tipa pe-aici, Cleopatra pe numele ei, care incerca sa ne convinga(fara citate evident, ca de, de unde sa le ia)ca si crestinele ar trebui sa-si acopere capul tot timpul. Adica ne mintea in fata. Oare de ce se purta ea asa? Islamul e un stil de viata...Ok, si ce-i cu asta? E un stil de viata pe care eu de exemplu(si nu sunt singura), il detest. Nici eu nu cred ca forumul e un loc potrivit sa faci propaganda religioasa, dar trebuie sa stii ca toate topicurile legate de religie au fost deschise de musulmane care doresc sa le arate crestinilor ca religia lor nu e cea adevarata. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 20 Mai 2008 12:07 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Ce ne enerveaza pe noi femeile? | 22 | De la: sirenasyr 22 Septembrie 2009 18:08 |
| Colantii - cel mai sexy outfitt pe care il poate avea o fata sau femeie | 6 | De la: Erikvanderty 26 Aprilie 2015 23:56 |
| Christmas Party dress | 1 | De la: ancu2066 17 Noiembrie 2011 16:11 |
|
|
||
| IMI VREAU CONTUL VECHI..... | 19 | De la: XOXO_GG_ 19 Mai 2009 16:47 |
| Singuratate? | 1 | De la: Lyvyus 6 Februarie 2010 08:26 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.