Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

De la: wdy, la data 2008-11-10 19:47:59Doamne ,ce puritan esti hellobagdad,tu crezi ce scrii aici?cine hotaraste ca a fost legitima parare? trebuie martori,este cuvantul sotului impotriv cuvantului sotiei,care nu are nici o valoare in lumea voastra.Da ,la noi se poate spune ca a fost legitima aparare pt ca avem acelesi drepturi si pana sa dea el ,ii scot eu ochii dar la voi?crezi ca indrazneste o araboaica sa ridice mana la sotul ei? ele tremura de frica daca le ameninta verbal ca le divorteaza ,dar sa ridice si mana la sot? foarte amuzant esti/

te-as ruga frumos sa fii putin mai respectuasa..asta in primul rand...in al 2-lea ...asta este o fatwa data de o scoala islamica..din intamplare cea mai mare din aceste timpuri...deci nu este un lucru de ne luat in seama pt noi musulmanii...nu stiu ceilalti ce pareri au , si sincer nu ma intereseaza, dar te-as ruga sa iti tii comentariile acide departe de mine...eu aici nu ma adresez unei persoane anume..ci vb la general...
Femeia nu are nevoie de martori pt a se stabili daca a fost sau nu legitima aparare ///si apropos de faptul ca este o fiinta mai slaba din puct de vedere fizic..in comparatie cu barbatul...eu cred ca sant atatea obiecte intr-o casa ...pt orice eventualitate....
hellobagdad
Postat pe 10 Noiembrie 2008 23:09
De la: Kathara, la data 2008-11-10 21:26:55
De la: hellobagdad, la data 2008-11-09 10:37:13Cea mai inalta autoritate a Islamului Sunnit sustine dreptul femeii de a-si lovi sotul
Romania Libera - Joi, 30 Octombrie 2008

Al-Azhar, cea mai inalta autoritate a Islamului Sunnit, crede ca o sotie are dreptul sa isi loveasca sotul in caz de legitima aparare.

"O sotie are dreptul legitim de a-si lovi sotul daca este in aparare", a anuntat seicul Abdel Hamid al-Atrach, presedintele comitetului legislativ al universitatii Al-Azhar, citat de cotidianul independent al-Masri al-Youm.

Sambata si duminica, cativa demnitari religiosi sauditi si turci au emis legi (fatwa) care legitimeaza dreptul unei sotii de a-si lovi sotul sau pe cel care
"foloseste violenta domestica" impotriva ei.

"Este legal ca o femeie sa isi loveasca sotul in legitima aparare. Orice persoana are dreptul sa se apere, fie ca este barbat sau femeie, pentru ca toate fiintele umane sunt egale in fata lui Dumnezeu", a declarat al-Atrach, citat de publicatie.

Demnitarul religios saudit Abdel Mohsen al-Abyakan a subliniat faptul ca o sotie ar trebui sa recurga la acelasi tip de violenta la care este supusa.

Omologul sau turc, Fathallah Jouloun, a spus ca ea trebuie sa raspunda "cu doua lovituri pentru una primita".

Potrivit Amnesty International, 35% dintre femeile egiptene care isi pierd viata in fiecare an sunt victime ale violentei conjugale.

Mie uneia asta mi se pare o tampenie. O casnicie nu trebuie sa fie un meci de box! In plus o femeie e mult mai slaba fizic decat un barbat, asta se stie - daca ripostezi iti cresc sansele sa fii batuta si mai rau! Daca voiau sa faca ceva pentru femei trebuiau sa stearga pasajul din Coran, nu sa inventeze lupte inegale intre barbati si femei!

exact , o casnicie nu este un meci de box, ea trebuie sa se bazeze pe dragoste si respect reciproc, eu consider ca atunci cand o relatie numai functioneaza , trebuie sa se puna punct in termeni amiabili, si consider ca 2 oameni maturi fizic si intelectual asa procedeaza
hellobagdad
Postat pe 10 Noiembrie 2008 23:11
comentariile mele acide ,nu sunt si nerespectoase,cer scuye daca am deranjat ,aceasta este opinia mea ,este un forum public si ma pot exprima oricand si oricum in limita decentei,dar de obicei ,pe aici,musulmanii riposteaya de fiecare data cand nu suntem de acord cu ei
wdy
Postat pe 11 Noiembrie 2008 11:08
doamna intentia mea nu a fost de a riposta, doar ca ..cuvantul...puritan...nu mi sa parut a fi un cuvant care ma caracterizeaza, doar atat si nimic mai mult, si sigur ca este un forum public si aveti toata libertatea de a va exprima opinia dvs personala , nimeni nu va poate priva de acest drept
hellobagdad
Postat pe 11 Noiembrie 2008 22:23
PURITÁN, , -. Adept al puritanismului; p. ext. persoanã care practicã sau afiºeazã o moralitate foarte severã. nu vad unde este lipsa de respect
wdy
Postat pe 11 Noiembrie 2008 22:31
Misionarii ºi orientaliºtii trateazã subiectul poligamiei ca un ritual al Islamului, ca una din obligaþiile musulmanului, sau cel puþin o practicã plãcutã în Islam. Aceasta este o înþelegere greºitã, o prejudecatã. Copleºitoarea normã a mariajului, pentru un musulman, este de a se cãsãtori cu o femeie care sã îi fie alinarea, bucuria sufletului sãu, îngrijitoarea casei sale ºi în care sã aibã încredere sã îi spunã secretele. Astfel, calmul, iubirea ºi mila, bazele unui mariaj conform Coranului, îi va susþine. Prin urmare, învãþaþii spun: „Este nerecomandat ca un bãrbat care are o soþie virtuoasã, modestã ºi care este de ajuns pentru el, sã se cãsãtoreascã cu alta. Aceasta îl expune la ceea ce este interzis.” Allah Atotputernicul spune:
„Nu veþi putea sã vã purtaþi întocmai la fel cu [toate] soaþele,chiar dacã aþi voi cu tot dinadinsul. Dar nu vã întoarceþi cu totul [cãtre vreuna dintre ele], lãsând-o [pe cealaltã] ca atârnatã! Însã dacã îndreptaþi aceasta ºi vã temeþi, Allah este Iertãtor, Îndurãtor (Ghafur,Rahim).” (Coran 4:129)
Profetul (Pacea ºi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a zis: „Bãrbatul care a avut douã soþii ºi a înclinat spre una din ele, în Ziua Judecãþii va fi înclinat într-o parte.” (Hadis relatat de Abu Huraira ºi consemnat de Abu Dawud –formularea sa proprie – (3133), Al Tirmizi (1141), A-Nisa’I, 7/63, Ibn Majah (1969), Al-Doramy p. 539, ºi Ahmed, 2/347-471.)
Unui bãrbat îi este interzis sã se cãsãtoreascã cu o a doua soþie, dacã el se teme cã nu va fi capabil sã întreþinã o a doua soþie, sau care se teme cã nu va fi corect.
Allah Atotputernicul spune:
„Iar dacã vã temeþi cã veþi fi nedrepþi cu orfanii, luaþi de soþii pe acelea care vã plac dintre femei - douã, trei sau patru, dar dacã vã temeþi cã nu veþi fi drepþi [cu ele], atunci [luaþi] una singurã sau ce se aflã în stãpânirea mâinilor voastre drepte. Aceasta [este situaþia care] vã dã cea mai micã putinþã de a purcede nedrept.“ (Coran 4:3)
Deºi este preferabil pentru un bãrbat sã aibã doar o soþie pentru a evita greºelile precum pedeapsa în Ziua Judecãþii, sunt alte consideraþii umane pentru societate - pe care le vom menþiona - care au fãcut ca Islamul sã le permitã musulmanilor sã se cãsãtoreascã cu mai multe femei. Aceasta, deoarece Islamul este religia care se conformã condiþiilor naturii ºi trateazã realitatea fãrã scãpãri, exagerãri sau fantezii.

hellobagdad
Postat pe 13 Noiembrie 2008 10:47
Unii oameni vorbesc despre poligamie, afirmând cã Islamul a fost primul care a permis-o. Acest lucru este incorect ºi o scãpare a istoriei.
Multe þãri ºi religii dinaintea Islamului au permis cãsãtoriile cu un numãr mare de femei, zeci de femei sau chiar o sutã, fãrã condiþii ºi limite. Vechiul testament a menþionat cã David a avut trei sute de femei, iar Solomon ºapte sute, unele din ele erau soþii, în timp ce altele erau concubine. Odatã cu apariþia Islamului, s-a stabilit o limitã si o condiþie pentru poligamie. Limita s-a stabilit la numãrul de patru soþii. Ghilan Ibn Salma a devenit musulman în timp ce avea zece femei, aºa cã Profetul (Pacea ºi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) i-a spus: „Alege patru din ele ºi pãrãseºte-le (divorþeazã) pe celelalte.” (Hadis relatat de Ibn ‘Omar ºi consemnat de Al-Tirmizi (1128) ºi Ibn Majah (1953). Acelaºi lucru s-a întâmplat ºi celor care au îmbrãþiºat Islamul având opt sau cinci soþii; Profetul (Pacea ºi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) le-a poruncit sã nu pãstreze mai mult de patru.
În privinþa mariajelor Profetului (Pacea ºi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) cu nouã femei, a fost ceva restricþionat ºi specificat de Allah pentru el, datoritã chemãrii sale la Islam ºi nevoii poporului de ele dupã moartea lui. El a trãit majoritatea vieþii sale cu o singurã soþie, Khadige, fie ca Allah sã fie mulþumit de ea. Aceea a fost o preamãrire de cãtre Allah a soþiilor Profetului, care aleg calea lui Allah, a Profetului Sãu (Pacea ºi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) ºi viaþa de dupã moarte. De aceea, Allah i-a interzis sã se cãsãtoreascã cu altele ºi sã aleagã alta în locul uneia dintre soþiile sale. Allah Atotputernicul spune:
„El nu-þi mai îngãduie þie [sã iei alte] femei apoi, nici sã le schimbi pe ele cu alte soaþe, chiar dacã îþi place frumuseþea lor –afarã de cele pe care le stãpâneºte dreapta ta. Allah este peste toate Veghetor.“ (Coran 33:52)

--------------------

Trimisul lui Allah (sallAllahu aleyhi wa sellem) a spus:

"Uniti-va! Cu siguranta ajutorul lui Allah este cu cei uniti!"
hellobagdad
Postat pe 13 Noiembrie 2008 10:48
Ca o condiþie proclamatã de Islam pentru poligamie, este încrederea în sine a musulmanilor cã pot fi corecþi în tratarea celor douã soþii în privinþa mâncãrii, bãuturii, îmbrãcãmintei, locuinþei ºi susþinerii. Dacã cineva nu este sigur de abilitatea lui de a îndeplini astfel de îndatoriri în mod egal, îi este interzis sã se cãsãtoreascã cu mai mult de o soþie. Allah spune:
„Iar dacã vã temeþi cã veþi fi nedrepþi cu orfanii, luaþi de soþii pe acelea care vã plac dintre femei - douã, trei sau patru, dar dacã vã temeþi cã nu veþi fi drepþi [cu ele], atunci [luaþi] una singurã sau ce se aflã în stãpânirea mâinilor voastre drepte. Aceasta [este situaþia care] vã dã cea mai micã putinþã de a purcede nedrept.” (Coran 4:3)
Profetul (Pacea ºi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a zis: „Oricine are douã soþii ºi este mai înclinat spre una din ele, va veni în Ziua Judecãþii târând una din pãrþile lui în timp ce se lasã în jos.” (Hadis relatat de Abu Huraira ºi consemnat de Abu Dawud – formularea sa proprie- (3133), Al-Tirmizi (1141), Al-Nisa’i, 7/63, Ibn Majah (1969), Al-Doramy p. 539 ºi Ahmed, 2/347-471.) Înclinarea de care ne avertizeazã Hadis-ul ia loc când scapã din vedere drepturile ei ºi nu când el înclinã în sentimente spre una dintre ele, pentru cã sentimentele nu fac parte din acele lucruri pe care el sã le poatã controla, constituie o chestiune naturalã, iar Allah îl iartã pentru ceea ce nu depinde de el. Allah Atotputernicul spune:
„Nu veþi putea sã vã purtaþi întocmai la fel cu [toate] soaþele, chiar dacã aþi voi cu tot dinadinsul. Dar nu vã întoarceþi cu totul [cãtre vreuna dintre ele], lãsând-o [pe cealaltã] ca atârnatã! Însã dacã îndreptaþi aceasta ºi vã temeþi, Allah este Iertãtor, Îndurãtor (Ghafur,Rahim).” (Coran 4:129)
Pentru acest motiv, Profetul (Pacea ºi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) obiºnuia sã se împartã în mod egal între soþiile sale ºi sã spunã: „Allah, aceasta este împãrþirea mea, aºa cum îmi stã în putere. Nu mã învinui pentru ce ai Tu în stãpânire ºi eu nu pot stãpâni [inima].” (Hadis relatat de Aiºa ºi consemnat de Abu Dawud (2134), Al-Tirmizi (1140), Ibn Majah (1971), Al-Doramy, Cartea Mariajului p. 540, ºi Ahmed 6/144.) Când s-a referit la ceea ce nu avea, era vorba de sentimente ºi înclinaþii spre una în mod particular. În clipa când trebuia sã cãlãtoreascã trãgea la sorþi; cea a cãreia sãgeþi apãrea, îl acompania. El a apelat la aceasta pentru a evita gelozia ºi pentru a le mulþumi pe toate. Islamul este ultimul cuvânt al lui Allah, în care toþi mesagerii sãi sunt stabiliþi. De aceea a venit cu o lege generalã ºi eternã pentru a îmbrãþiºa toate popoarele, toate vârstele ºi toþi oamenii. Islamul nu a fãcut legi pentru orãºeni, scãpându-i din vedere pe sãteni, nici pentru regiunile reci neluând în seamã pe cele calde, sau vice-versa; nici pentru o anumitã vârstã, ignorând restul vârstelor ºi celelalte generaþii. Islamul apreciazã atât importanþa indivizilor, precum ºi a comunitãþilor.
Un bãrbat poate avea o dorinþã puternicã de a avea copii, dar poate fi cãsãtorit cu o femeie care nu poate da naºtere copiilor din cauza infertilitãþii sau bolii, sau alte motive. Nu ar fi convenþional ºi mai bine pentru ea dacã el s-ar fi cãsãtorit cu altã femeie pentru a-ºi îndeplini dorinþa, pâstrând-o în acelaºi timp pe prima ºi garantându-i drepturile?
Unii bãrbaþi au o dorinþã trupeascã mai mare, dar pot fi cãsãtoriþi cu o soþie ce are o dorinþã micã, sau care este bolnavã, are o perioadã lungã de menstruaþie sau altceva. Ea nu satisface dorinþa lui ºi nu îi umple ochii lui doritori care cautã alte femei. Nu i-ar fi permis sã se cãsãtoreascã cu altã femeie într-o mod legal în loc sã caute o alta doar pentru acest lucru sau sã divorþeze de prima?
În plus, numãrul femeilor disponibile pentru cãsãtorie poate fi mai mare decât al bãrbaþilor, în special dupã rãzboaie în care pier foarte mulþi bãrbaþi, în special cei tineri. Poate fi în interesul societãþii, iar femeile preferã ca soþii lor sã mai aibã deja o soþie în loc sã rãmânã nemãritate toatã viaþa lor, sã fie private de a avea un mariaj în care existã calm, iubire ºi protecþie, sã fie private de fericirea de a fi mame, deºi instinctul matern existã în ele. Sunt doar trei soluþii pentru acest surplus de femei:
1 –sã îºi petreacã întreaga viaþã simþind amãrãciunea de a fi private de o cãsnicie ºi de a fi mame, aceasta fiind ca o pedeapsã severã pentru ele deºi nu au comis niciun pãcat.
2 –sau sã aibã libertatea de a-ºi urma instinctele ºi sã accepte plãcerile pe care le oferã bãrbaþi pãcãtoºi, care, dupã ce le satisfac dorinþele, le aruncã când tinereþea lor se iroseºte. În plus, astfel se dau naºtere unor copii nelegitimi, creºte numãrul de copii fãrã tatã, privaþi de drepturi fizice ºi psihologice, aceºtia devenind cetãþeni neproductivi ºi unelte de distrugere ºi corupere.
3 –sau sã le fie permis sã se mãrite cu un bãrbat cãsãtorit, care le poate întreþine, proteja ºi sã le fie confidenþi, aºa cum Allah a poruncit.
Fãrã îndoialã, ultima alternativã este o soluþie idealã ºi corectã. Islamul a poruncit:
„ªi, oare, voiesc ei judecata din vremea pãgâniei? Dar cine, oare, ar putea fi mai bun judecãtor decât Allah, pentru un neam care se crede statornic?“ (Coran 5:50)

--------------------

Trimisul lui Allah (sallAllahu aleyhi wa sellem) a spus:

"Uniti-va! Cu siguranta ajutorul lui Allah este cu cei uniti!"
hellobagdad
Postat pe 13 Noiembrie 2008 10:48
Pentru mine si a avea 3-4 neveste tot poligamie se cheama.dar de ceva vreme incoace crestinismul a interzis-o.İar cei care aveau atatea femei(cu sutele cum zici),nici nu apucau sa le viziteze de multe ori.Era doar o colectie de femei.

İar faptul ca isi luau numai trei patru neveste nu este peste tot asa.Cel putin sultanii din İmperiul Otoman aveau adevarate colectii de femei in haremuri.Si nu stiu cum se face ca tare multi s--au simtit cu adevarat in putere sa-si ia mai mult de una.Deci totul tine nu numai de procreere ci si de satisfactia barbatului.El are nevoi care ii trebuiescc satisfacute.Nu mi se pare corect.

İar din tot ce ai scris tu,reiese ca barbatul acelor vremuri nu are sentimente,doar instinctele animalice.İar daca pleca la drum lung cu una din sotiile sale,celelalte imbatraneau in harem,singure si nesatisfacute.Caci si o femeie are poftele ei,dar bineinteles ca nu ii erau permise.Nu cred ca din 100 de femei(sau mai multe) cate avea un sultan ceva,toate erau frigide si bolnave.De obicei acesta avea grija sa-si ia femei in putere.Oricat ai zice tu,nu cred ca o femeie isi dorea nici atunci doar sa procreeze....Deci,iata o nedreptate.

Orice motiv ai gasi tu acestor fapte,este clar ca femeie era o masina de facut copii si de oferit satisfactii trupesti.İnsa ea era privata de multe satisfactii(si de multe ori in haremuri femeile deveaneau cam lesbiene,innebuneau si ele sa-si astepte randul la stapanul lor,mai ales daca erau multe de tot).Deci,barbatii sunt stapani.
Dar vorbim de o lume ce noua ni se pare narbara.Bineinteles ca poligamia a existata si la alte popoare,nu e vorba numai de cele crestine sau musulmane.Cu ce ma incanta pe mine ca barbatii si-au redus femeile?Pana la caderea ultimului padiºah din İmperiul Otoman,pe la 1920,inca mai exista haremul.O adevarata colectie avea sultanul.Si ce,acesta nu era musulman adevarat?Nu respecta Coranul?
kassandry
Postat pe 13 Noiembrie 2008 13:20
dar despre musulmanii care vin in Romania si se "casatoresc" islamic cu 2-3 femei ce parere aveti?,in tara lor au o sotie legitima ,de regula,iar aici se casatoresc de mai multe ori fara acordul primei sotii .Cunosc cateva familii in aceasta situatie .
wdy
Postat pe 13 Noiembrie 2008 13:55
De la: wdy, la data 2008-11-13 13:55:13dar despre musulmanii care vin in Romania si se "casatoresc" islamic cu 2-3 femei ce parere aveti?,in tara lor au o sotie legitima ,de regula,iar aici se casatoresc de mai multe ori fara acordul primei sotii .Cunosc cateva familii in aceasta situatie .
Stii,ni se prezinta de toti musulmanii partea buna a acestor casatorii.Aproape ca nu inteleg ei de ce noi ,europenii,privim asa critic lucrurile....pai femeia trebuie sa fie multumita ca are mascul sa faca copii,nu?Ce conteaza ca masculul tine mai multe femele.....
Nu stiu,dar din acele lungi postari eu am tras concluzia ca e ceva firesc sa ai 3-4 neveste,ba sa fii multumita ca femeie cu numai atatea soate ale preamaritului mascul....deci iti vine usor randul in pat....
.Oi fi eu rautacioasa poate.
Si eu cunesc multe dar multe cazuri de barbati care au o nevasta legitima in Turcia,iar in Romania mai tin inca una.De regula cea din Romania stie de cealalta,doar normal ca barbatul trebuie sa justifice de ce nu se poate casatori cu acte cu aceasta.Ei,uite de asta turcii,spre exemplu,si-au facut faima proasta.Nu mai zic de arabi.Si toti sunt musulmani.Si se simt in putere(fizica si financiara)sa le tina pe toate,cu voia lui Allah.
Nu stiu cum accepta aceste femei conditiile astea.Ca barbatul se mai duce si la cea legitima.Practic viata lui acolo e.Familia si totul.De multe ori familia lui nici nu stie,ca ar fi impotriva.Ei,ce ziceti?Frumos,nu?
kassandry
Postat pe 13 Noiembrie 2008 14:38

3 –sau sã le fie permis sã se mãrite cu un bãrbat cãsãtorit, care le poate întreþine, proteja ºi sã le fie confidenþi, aºa cum Allah a poruncit.
Fãrã îndoialã, ultima alternativã este o soluþie idealã ºi corectã. Islamul a poruncit:

Foarte interesant.....
kassandry
Postat pe 13 Noiembrie 2008 14:48
De la: sandra26, la data 2008-11-13 14:48:33

Foarte interesant.....

Sandra
Allah nu a poruncit ca un barbat sa se casatoreasca cu mai multe,ci a poruncit ca in cazul in care un barbat isi mai ia o alta sau o a treia a patra,sa nu fie impartial cu ele.Sa le asigure la toate acelasi nivel de trai etc etc dar si sentimental sa nu iubeasca pe una mai mult ca alta.Postarea lui hellobagdad este foarte limpede si nu are rost sa fie rastalmacita.
Cat despre orice pasa a oricarui imperiu nu stiu daca esti tu in masura sa afirmi cat de credincios era sau nu si daca nerespectand interdictia Coranului de a avea mai mult de patru il vezi tu asa credincios.Ma rog.
Cat despre muslmanii din Romania si din alte parti ale lumii care isi iau o a doua sotie,stiind ceea ce se implica,ceea ce trebuie sa le asigure,dar mai intai conditiile in care ei isi pot lua o alta,este bine prezentata ideea in postarea lui hellobagdad.Cine nu repecta ceea ce islamul a spus e clar ca nu este atat de credincios pe cat pare.Parerea mea.
Uite-te si la crestini,intrebati in grupul vostru de prieteni si veti vedea ca mai mult de jumatate din barbatii casatoriti au inselat si asta pe termen lung,deci femeia cu care barbatul a inselat,purtand denumirea de amanta si neavand nici un drept desigur ca este inferioara unei o a doua sotii din islam care se bucura de toate drepturile,care este sotie cu drepturi depline.
Exact asa trebuie sa fie privita problema nicidecum ce face un turc sau zece sau un arab sau zece din Romania.
Floricica20
Postat pe 13 Noiembrie 2008 15:08

Dar de ce nu se poate casatori o femeie cu mai multi barbati? In plus, atunci cand te muti intr-o tara accepti regulile ei, care spun ca un barbat/o nevasta.
Kathara
Postat pe 13 Noiembrie 2008 15:11

Si de unde pana unde barbatul vrea mai mult sex decat femeia? Natura sau cine ne-a facut stia ea ce face, ar fi aiurea ca o parte sa vrea sa procreeze mai mutl decat alta!
Kathara
Postat pe 13 Noiembrie 2008 15:13
ma bag ca musca in lapte... la postu tau, insa m-am inregistrat acu, sa atrag atentia asupra faptului ca din 7 nov. dragele convertite sa feresc ca dracu de tamaie sa pomeneasca ceva de sensul cuvantului cu care se traduce in romana, "intraductiubilul" cuvant din araba ...A BATE.

JANICE a facut un tur de forta, aratand din surse islamice, traducerile in engleza, franceza si germana, toate acestea surse independente.

S-au repezit pe alte subiecte: tu ai fost o sclava, etc. sa nu cumva sa bagam de seama ca avem inca o confirmare a faptului ca Coranul da voie BARBATULUI (... si indeamna MAI MULT la educare, disciplinare pentru ca altfel vezi doamne si-o iau in cap) sa isi bata sotia/sotiile.

Postat pe: 7 Noiembrie 2008, ora 22:41

Referitor la acel indemn din Coran pt. barbati sa-si bata femeile,
am mai purtat aceasta dezbatere si pe alt topic, reiau mesajele pe care le-am scris acolo(discutia o purtam cu muslim):

http://www.kudika.ro/comunitate/forum/view_topic/17966/Isus-FIUL-LUI-DUMNEZEU-DUMNEZEU-INSUSI-PROFET-UN-INVATATOR-/Isus-FIUL-LUI-DUMNEZEU-DUMNEZEU-INSUSI-PROFET-UN-INVATATOR--pagina-11.html

noi stim voi stiti... ce mai comentati? acum ca vedeti cu ochii vostrii ce mult iubesc musulmanii (credincioosi, adica... marea majoritate) consoartele sunteti in stare sa recunoasteti?!?

Postat pe 13 Noiembrie 2008 16:08
Chestia cu femeia care-l poate bate inapoi daca are martori ca a fost lovita pica - tot Coranul insinueaza foarte finut ca marturia unui barbat este egala cu marturia a 2 femei, pt ca cele din urma de femei ce sunt is mai proaste asa nitel, deci nu pot depune marturie ) ... bunaoara daca in timp ce nevasta e batuta de individ nu mai are o martora .. de preferinta celalta nevasta o ia pe spinare si n-are dreptul sa zica nici ps ... ca doar asa spune Coranul!

Josie
Postat pe 13 Noiembrie 2008 16:19
De la: Floricica20, la data 2008-11-13 15:08:17
De la: sandra26, la data 2008-11-13 14:48:33

Foarte interesant.....

Sandra
Allah nu a poruncit ca un barbat sa se casatoreasca cu mai multe,ci a poruncit ca in cazul in care un barbat isi mai ia o alta sau o a treia a patra,sa nu fie impartial cu ele.Sa le asigure la toate acelasi nivel de trai etc etc dar si sentimental sa nu iubeasca pe una mai mult ca alta.Postarea lui hellobagdad este foarte limpede si nu are rost sa fie rastalmacita.
Cat despre orice pasa a oricarui imperiu nu stiu daca esti tu in masura sa afirmi cat de credincios era sau nu si daca nerespectand interdictia Coranului de a avea mai mult de patru il vezi tu asa credincios.Ma rog.
Cat despre muslmanii din Romania si din alte parti ale lumii care isi iau o a doua sotie,stiind ceea ce se implica,ceea ce trebuie sa le asigure,dar mai intai conditiile in care ei isi pot lua o alta,este bine prezentata ideea in postarea lui hellobagdad.Cine nu repecta ceea ce islamul a spus e clar ca nu este atat de credincios pe cat pare.Parerea mea.
Uite-te si la crestini,intrebati in grupul vostru de prieteni si veti vedea ca mai mult de jumatate din barbatii casatoriti au inselat si asta pe termen lung,deci femeia cu care barbatul a inselat,purtand denumirea de amanta si neavand nici un drept desigur ca este inferioara unei o a doua sotii din islam care se bucura de toate drepturile,care este sotie cu drepturi depline.
Exact asa trebuie sa fie privita problema nicidecum ce face un turc sau zece sau un arab sau zece din Romania.

İn grupul meu de prieteni nu exista asa ceva.Sunt familii si isi respecta jumatatea.Si nici eu cu sotul nu ne inselam reciproc.İar daca un barbat isi inseala nevasta asta este dovada de lipsa de caracter.İn fata mea un astfel de barbat nu are justificare.Daca sotul meu ar intretine relatii cu alta femeie,eu l-as parasi.

Nu sunt pasele unui imperiu.Tu vorbesti ca si cum ai fi de acord cu aceste indemnuri,dar ia zi-mi tu ,sincer,ti-ar conveni ca la o anumita varsta sotul sa-ti aduca o alta sotie in casa? Sa-ti zica ca nu mai esti buna?

Practic,tie ti se pare normal sa-si faca barbatul harem.
Ti-am zis,inselatul este o slabiciune( a barbatului in general),nu toti se apuca sa insele.Si femeile au dorinte.de ce nu vezi femei cu mai multi soti?De ce nu ar avea si ele dreptul la mai multi?Bineinteles,nu mi se pare normal.Sunt adepta monogamiei,un barbat si o nevasta.
Da da,ca sa vezi.3-4 neveste tot amante sunt.Dar de mici li se spala creierele ca asa e normal....asta e.

Da,in cazul in care barbatul nu mai poate si isi ia mai multe,Allah nu il pedepseste.İl sfatuieste cum sa faca fata tuturor.
Si nu cred ca poti iubi pe toate la fel.Clar ca dca una a mai imbatranit,si nu mai e pe placul sotului,ea este inlocuita cu una proaspata.İar sotul isi indsrapta atentia in principal spre cea tanara,iar cealalta mai mai ca-i pupa picioarele sotului ca nu a alungat-o......sa fim seriosi.

Haremuri de sute de femei au existat pana mai in zilele noastre si nu am sa fiu niciodata de acord cu ele.Poate ti-o fi placand tie sa fi a doua nevasta(nu o lua ca o jignire).Desi, daca ai fi pusa in fata faptului?
Ce ai face?
Am mai zis pe un alt topic ca aceste femei nu se pot intretine singure,de aceeea accepta sa fie tinute de barbat.Si asta pentru ca barbatii sunt stapanii lor,ele nu au de ales.İar daca au,raman in drum.Deci,nevoia....

Tot femeile sunt cele care si-au cerut drepturile.Sa stii ca am mai vazut la tv interviuri luate femeilor care fac parte din familii ploigamice si nu prea erau mandre de isprava barbatului,si ele vroiau afectiune si erau geloase.Dar nu aveau incotro....

Dau exemplu Turcia,aici traiesc,de asta.Am intalnit numai familii monogame.Doar ca unii care mai calatoresc isi fac familiii si peste hotare.Prea mult le iei apararea,eu ii judec si am dreptul sa-mi exprim parerea.
kassandry
Postat pe 13 Noiembrie 2008 16:41
De la: Janice, la data 2008-11-13 16:19:50Chestia cu femeia care-l poate bate inapoi daca are martori ca a fost lovita pica - tot Coranul insinueaza foarte finut ca marturia unui barbat este egala cu marturia a 2 femei, pt ca cele din urma de femei ce sunt is mai proaste asa nitel, deci nu pot depune marturie ) ... bunaoara daca in timp ce nevasta e batuta de individ nu mai are o martora .. de preferinta celalta nevasta o ia pe spinare si n-are dreptul sa zica nici ps ... ca doar asa spune Coranul!

Binei,nteles,femeia cade vinovata.Din victima iese vinovata.Daca este violata iese ea vinovata,este pangarita si barbatul nu mai are nevoie de un vagin folosit de altul.Si o poate omorı.Pt ca are o justificare solida din puncul lui de vedere.Cel putin se intampla asta in tari care inca traiesc ca in Evul Mediu.Aici nu zic de Turcia,desi, cu mult timp in urma,si aici barbatul avea dreptul sa-si omoare nevasta.Existau aceleasi legi.Acum turcii s-au civilizat,se europenizeaza,nu au acest drept prin Constitutie....
kassandry
Postat pe 13 Noiembrie 2008 16:46
Si ca sa nu ziceti ca vorbesc eo in dodii:
"O, voi, cei care credeti! Daca voi contractati o datorie pentru un anumit timmp, atunci insemnati-o in scris! ªi sa o insemne, intre voi, un scrib, cu dreptate! Scribul nu are voie sa refuze a scrie, asa l-a invatat Allah. Asa dar, el trebuie sa scrie asa cum ii dicteaza datornicul, care trebuie sa fie cu frica de Allah, Stapanul sau, si sa nu micsoreze [valoarea datoriei] cu nimic! Dar daca datornicul este fara judecata sau slab sau nu poate dicta el, atunci sa dicteze epitropul sau, cu dreptate. ªi luati drept martori doi dintre barbati vostri, iar daca nu sunt doi barbati, [luati] un barbat si doua muieri dintr aceia pe care ii acceptati ca martori, asa incat, daca va gresi una dintre ele, sa-si aminteasca una celeilalte! Martorii nu au voie sa se impotriveaasca, daca sunt chemati. ªi sa nu va fie urat sa inesmnati datoria, mica de va fi ori mare, impreuna cu termenul ei! Asa este mai drept pentru voi fata de Allah si mai de folos pentru marturie si mai aproape de a va ajuta sa nu aveti banuieli. Dar daca este un negot pentru ceva prezent, pe care il conveniti intre voi [pe loc], atunci nu este nici un pacat daca nu-l insemnati in scris, dar luati martori, atunci când faceti negot intre voi! Dar sa nu fie pagubit nici un scrib sau martor, caci de veti face [asta] inseamna ca ticalosia este in voi! Si fiti cu frica de Allah si Allah va invata, caci Alah este a toate stiutor." (Coran, Sura 2 Versetul 282)

Chestia cu femeia care-l poate bate inapoi daca are martori ca a fost lovita pica - tot Coranul insinueaza foarte finut ca marturia unui barbat este egala cu marturia a 2 femei, pt ca cele din urma de femei ce sunt is mai proaste asa nitel deci nu pot depune marturie ) ... bunaoara daca in timp ce nevasta e batuta de individ nu mai are o martora .. de preferinta celalta nevasta o ia pe spinare si n-are dreptul sa zica nici ps ... ca doar asa spune Coranul!
Josie
Postat pe 13 Noiembrie 2008 16:51
ce vroiam sa zic e ca daca barbatul mai are doar o sotie ... sunt sanse foarte mici sa il vada altcineva cand o bate

si daca are mai multe, ei bine ce sanse sunt ca una dintre celelalte neveste (care bineinteles e geloasa) sa aiba vre-un interes sa ramana pe drumuri? ... nici unul! :sml-confused0024din contra s-ar bucura sa ramana singura nevasta ...deeeci .. povesti de adormit copiii.
Josie
Postat pe 13 Noiembrie 2008 17:08
De la: Janice, la data 2008-11-13 17:08:33ce vroiam sa zic e ca daca barbatul mai are doar o sotie ... sunt sanse foarte mici sa il vada altcineva cand o bate

si daca are mai multe, ei bine ce sanse sunt ca una dintre celelalte neveste (care bineinteles e geloasa) sa aiba vre-un interes sa ramana pe drumuri? ... nici unul! :sml-confused0024din contra s-ar bucura sa ramana singura nevasta ...deeeci .. povesti de adormit copiii.
asta este santaj Adta este ºantajul.Decat muritoare de foame(deoarece si familia ei ii intoarce spatele,mai ales tatal ei care e dezonorat),mai bine sub stapanirea unui barbat.Asa ca sa nu ma duca nimeni pe mine cu egalitatea si fercirea femeii din Coran,cea care trebuie sa accepte sa traiasca langa un barbat cu nu stiu cate alte neveste.
Si ele sunt geloase,dar le este linistita gelozia.Fiind slabe,nu se pot opune si accepta viata asa cum e,cu frica de Allah si de stapanul lor sot.
kassandry
Postat pe 13 Noiembrie 2008 17:13
De la: hellobagdad, la data 2008-11-13 10:47:25Misionarii ºi orientaliºtii trateazã subiectul poligamiei ca un ritual al Islamului, ca una din obligaþiile musulmanului, sau cel puþin o practicã plãcutã în Islam. Aceasta este o înþelegere greºitã, o prejudecatã. Copleºitoarea normã a mariajului, pentru un musulman, este de a se cãsãtori cu o femeie care sã îi fie alinarea, bucuria sufletului sãu, îngrijitoarea casei sale ºi în care sã aibã încredere sã îi spunã secretele. Astfel, calmul, iubirea ºi mila, bazele unui mariaj conform Coranului, îi va susþine. Prin urmare, învãþaþii spun: „Este nerecomandat ca un bãrbat care are o soþie virtuoasã, modestã ºi care este de ajuns pentru el, sã se cãsãtoreascã cu alta. Aceasta îl expune la ceea ce este interzis.

SANDRA:adica de asta poate sa-si ia barbatul o adoua nevasta?Prima nefiind virtuasa?Deci isi da seama dupa un timp ca nu e cum scrie in Coran acea femeie....Daca nu ii e de ajuns inseamna ca ii este recomandata o alta .....

” Allah Atotputernicul spune:
„Nu veþi putea sã vã purtaþi întocmai la fel cu [toate] soaþele,chiar dacã aþi voi cu tot dinadinsul.

SANDRA:Normal,una proaspata ii atrage interesul barbatului.....

Dar nu vã întoarceþi cu totul [cãtre vreuna dintre ele], lãsând-o [pe cealaltã] ca atârnatã!

SANDRA:Asta ar suna:Fie-va mila si de prima.......

Însã dacã îndreptaþi aceasta ºi vã temeþi, Allah este Iertãtor, Îndurãtor (Ghafur,Rahim).” (Coran 4:129)
Profetul (Pacea ºi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a zis: „Bãrbatul care a avut douã soþii ºi a înclinat spre una din ele, în Ziua Judecãþii va fi înclinat într-o parte.” (Hadis relatat de Abu Huraira ºi consemnat de Abu Dawud –formularea sa proprie – (3133), Al Tirmizi (1141), A-Nisa’I, 7/63, Ibn Majah (1969), Al-Doramy p. 539, ºi Ahmed, 2/347-471.)
Unui bãrbat îi este interzis sã se cãsãtoreascã cu o a doua soþie, dacã el se teme cã nu va fi capabil sã întreþinã o a doua soþie, sau care se teme cã nu va fi corect.
Allah Atotputernicul spune:
„Iar dacã vã temeþi cã veþi fi nedrepþi cu orfanii, luaþi de soþii pe acelea care vã plac dintre femei - douã, trei sau patru, dar dacã vã temeþi cã nu veþi fi drepþi [cu ele], atunci [luaþi] una singurã sau ce se aflã în stãpânirea mâinilor voastre drepte. Aceasta [este situaþia care] vã dã cea mai micã putinþã de a purcede nedrept.“ (Coran 4:3)
Deºi este preferabil pentru un bãrbat sã aibã doar o soþie pentru a evita greºelile precum pedeapsa în Ziua Judecãþii, sunt alte consideraþii umane pentru societate - pe care le vom menþiona - care au fãcut ca Islamul sã le permitã musulmanilor sã se cãsãtoreascã cu mai multe femei. Aceasta, deoarece Islamul este religia care se conformã condiþiilor naturii ºi trateazã realitatea fãrã scãpãri, exagerãri sau fantezii.

kassandry
Postat pe 13 Noiembrie 2008 17:20
auzi floricica,tie ti-ar conveni sau ai fi fericita sa fi a 4 nevasta?ca vad ca tooot le cantati in struna barbatilor(tu si baghdad) pentru asta musulmanii nu se vor civiliza..pentru ca datorita unor femeii ca aste care accepta haremul..tu ca femeie nu existi????????numai barbatul conteaza???????si inca ceva vroiam sa mai punctez...ce parere aveti de musulmanii care vor copiii sa le fie numai baieti??? imi vine sa-i bat in cap cu coranul lor cu tot!!!!dupa parerea mea,femeile care accepta mai multe neveste ,incurajeaza poligamia,si nu au respect pt ele.cat de fraiera poti sa fi sa accepti asta?eu una,nu inteleg,si nici nu voi intelege vreodata.iar despre barbatii care au multe femei...nu am nici un fel de respect pt ei!!niste curvari asta sunt!!!rusine!

Postat pe 13 Noiembrie 2008 17:25
Nu mai traim in Evul Mediu si exact noi ,femeile,ar trebui sa fim acelea care lupta impotriva acestor legi care ne inferiorizeaza.Pentru ca abia acum avem acest drept,dupa mii de ani de supunere.Si avem si puterea daca ne unim fortele.Dar daca vine cate una sa ne explice de beneficiile haremului,e clara treaba:unora din femei le convine acest statut de sluga la barbat.
kassandry
Postat pe 13 Noiembrie 2008 18:02
Ca sa nu mai spunem ca la noi daca un barbat mai are o femeie pe lange cea legala, atunci el este infierat de societate, pentru ca ste o situatie anormala - nu se legitimeaza o aberatie ca asta!
Kathara
Postat pe 13 Noiembrie 2008 18:17
Citesc si ma intreb:mai sunt femei care isi iubesc sotii???Mai nou,nu se mai discuta despre valul islamic ci despre cum sa ne unim fortele ca sa....ce???Cred ca atunci cand te casatoresti o faci(printre altele) ca sa-ti imparti viata cu cineva.Daca ajungi sa discuti ceea ce discutati voi,eu inteleg ca sunt multe casnicii esuate pe aici.Medicii v-ar da mai multe detalii...Va doresc tuturor o viata fericita,intelegere in familie si incercati spre binele vostru sa fiti mai bune!!!Post usor va doresc si numai bine!
robertam
Postat pe 17 Noiembrie 2008 00:28
De la: robertam, la data 2008-11-17 00:28:21Citesc si ma intreb:mai sunt femei care isi iubesc sotii???Mai nou,nu se mai discuta despre valul islamic ci despre cum sa ne unim fortele ca sa....ce???Cred ca atunci cand te casatoresti o faci(printre altele) ca sa-ti imparti viata cu cineva.Daca ajungi sa discuti ceea ce discutati voi,eu inteleg ca sunt multe casnicii esuate pe aici.Medicii v-ar da mai multe detalii...Va doresc tuturor o viata fericita,intelegere in familie si incercati spre binele vostru sa fiti mai bune!!!Post usor va doresc si numai bine!

Si ma rog de unde ai tras tu concluzia asta?Casatorii esuate....medici care pot da mai multe detalii....hmmmm....Casatoria mea nu e esuata,spre exemplu.Aici se vorbea ipotetic de ce tratamente ar putea avea parte un barbat la noi daca si-ar insela nevasta.İar cu valul islamic....pai unele sunt foarte fericite,altele nu.Uneori valul poate destrama familii....cunosc destule cazuri.Daca nu ai intelegere din partea barbatului,degeaba esti buna....Pai cam multe relatii se bazeaza si pe ingaduinta barbatului,crezi ca numai femeie trebuie sa faca compromisuri?Ca daca el sustine sus si tare ca-i place sa te vada acoperita impotriva dorintei tale,atunci,ca femeie nu poti avea liniste cu un astfel de specimen daca nu esti de acord cu parerile lui.Si uneori barbatii isi mai schimba atitudinea in timpul unei casnicii....Valul e doar un exemplu,difera de la cultura la cultura.
kassandry
Postat pe 17 Noiembrie 2008 12:46
La Multi Ani!
S-avem cu totii un an bun!

O sa-mi exprim si eu parerea in legatura cu barbatii musulmani - in special cu cei care vin din tarile arabe in Romania(spre exemplu). In tarile lor de provenienta, femeile sunt imbracate(din vointa proprie /nu) in niste "saci". Vara, la peste 40 de grade poarta bluze cu maneca lunga, ca sa nu li se vada pielea.
Ajunsi aici, 90% dintre acesti barbati isi inseala sotiile de acasa. Chiar daca isi iau / nu a-2a/a-3a nevasta, oricum isi inseala consoarta.

Parerea mea personala este ca , de foarte multe ori, anumiti musulmani nu fac decat parada de religia si invataturile lor. Daca nu mai sta nimeni sa-i urmareasca(vezi in acest caz sotia)...i-ai scapat de mana:))
miniblu
Postat pe 4 Ianuarie 2009 16:08
Buna fetelor..mi se pare foarte interesant ce discutati aici dintr`un singur motiv..eu sunt romanca si iubitul meu este turc..suntem de un an si ceva impreuna,el avand 38 de ani iar eu 21,ne iubim f mult, Hajib`ul nu mai este atatd e important pt ca am vazut k unele turcoaice nu`l poarta..va pup voi ce parere aveti?
Melek_Melek
Postat pe 6 Ianuarie 2009 21:10

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
parerea vostra conteaza 2 De la: physics_love 27 Septembrie 2009 12:15
Zodiile si imbracamintea 49 De la: crsfmv 18 August 2009 22:14
Mycloset.ro primul outlet on-line 4 De la: bestdevilinside 29 Septembrie 2008 00:14
Castiga bani usor 3 De la: kudika442578 27 Septembrie 2011 23:03
Bijuterii hand-made 40 De la: mmar_cella 8 Iulie 2009 02:23