Setari Cookie-uri

Psihologul la nevoie se cunoaste.....Eu sunt aici ca sa te ajut.....

Buna.De ceva timp ma gandesc sa urmez un masterat.M-am gandit la psihoterapie analitica la Spiru Haret.Crezi ca e o idee buna?Sau ar trebui sa fac un masterat de consiliere asa cum am fost sfatuita de o doamna consilier scolar.
vera11
Postat pe 29 Mai 2008 15:09
din proprie experienta, te sfatuiesc inainte sa vezi cu ce se mananca fiecare si apoi sa iei decizia cum si ce fel.
plecand de la felul cum ai ales sa te exprimi, pari a nu stii exact ce vrei, mai gandeste-te, mediteaza pt ca mai este pana in toamna.
ore de dezvoltare personala ai inceput sa faci?


Postat pe 29 Mai 2008 18:46
Merci pentru raspuns.Nu am inceput sa fac ore de dezvoltare personala.Stiu ca am nevoie.Eu lucrez in invatamant.Nu imi place, nu ma reprezinta, simt ca nu evoluez.Acum imi caut de lucru.Imi doresc foarte mult sa imi gasesc alt job.Ma voi mai gandi la master.
Oricum imi place psihologia.
vera11
Postat pe 30 Mai 2008 20:16
Buna,Geannie!Multumim,suntem impreuna o forta care poate depasi multe obstacole.Toate cele bune.

Postat pe 6 Iunie 2008 21:12
Buna,Vera11.Ma bucur sa aud ca-ti place psihologia,si ca vrei sa-ti creezi un drum frumos.Sfatul primit de la Geannie e foarte potrivit,trebuie sa studiezi sa vezi cu ce se ocupa fiecare,si mai apoi sa-ti alegi,si eu am aceeasi problema,insa am decis sa urmez cateva cursuri de specializare pe psihodrama,psihanaliza si altele,si mai apoi sa vad,si sa merg ep psihologie clinica,mie mi-ar placea enorm sa-mi deschid un cabinet.Acum singura care decide esti tu.Succes si toate cele bune.

Postat pe 6 Iunie 2008 21:16
Multumesc, desi am fost sfatuita spre masteratul de consiliere au tind catre psihoterapie analitica.
Ma voi documenta in aceasta vara si ma voi gandi bine.
Psihologia ma atrage mult.
Week-end placut!
P.S. Vino la street delivery pe str Arthur Verona maine si duminica , va fi frumos,, detalii gasesti pe net.
program street delivery
vera11
Postat pe 6 Iunie 2008 23:39
Buna,Vera11.Cu mare drag,daca te pot ajuta sfaturile mele sunt fericita.Consilierea este o parte frumoasa a psihologiei,insa nu cea mai frumoasa,psihologia analitica,este putin aparte,si poate te-ar reprezenta,ideea este sa faci ceea ce-ti place.Week-end placut si tie!Multumesc,insa nu pot ajunge,eu sunt din Plpiesti,si oricum am cateva examene care necesita o documentare accentuata,si trebuie sa am dedic in primul rand psihologiei.Toate cele bune.

Postat pe 7 Iunie 2008 22:25
Multumesc foarte mult pentru raspuns, da iti impartasesc parerea, psihologia analitica este frumoasa.De unde as putea sa iau carti pentru a ma documenta?
vera11
Postat pe 8 Iunie 2008 21:38
Buna,Vera11!Cum mare drag si daca te mai pot ajuta cu vreun sfat o fac cu placere.Ai putea intra pe siteul www.edituratrei.ro,acolo o sa gasesti foarte multe carti de psihologie practica,si cu siguranta o sa poti gasi si carti despre psihologie analitica.Toate cele bune si mult succes in continuare.

Postat pe 11 Iunie 2008 12:48
Multumesc pentru ajutor, chiar acum intru pe site sa arunc o privire.
Mi-am luat si eu azi o carte de psihoterapie si voi incepe sa o citesc.
Merci din nou.
vera11
Postat pe 11 Iunie 2008 21:31
Buna,Vera11!Ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor, spor la citit si succes in continuare!Toate cele bune!

Postat pe 16 Iunie 2008 14:10
Merci.Sper sa am noroc macar in viata profesionala ca in dragoste nu prea am.
vera11
Postat pe 16 Iunie 2008 14:47
vreau si eu un sfat va rog!sunt insarcinata in 6 luni,am facut o ecografie si mi-au spus ca nu are copilul stomac,se poate asa ceva?pana acum cum a crescut daca el nu are stomac?ce sa fac?
istoica72
Postat pe 18 Iunie 2008 09:26
Nu am mai auzit pana acum despre asa ceva.Eu zic sa ma consulti si alti medici, sa afli mai multe pareri.Oricum medicina a evoluat si trebuie sa existe o solutie, asa ca stai linistita.
vera11
Postat pe 19 Iunie 2008 21:33
FETELE NU VREAU SA PAR RAU DAR PSIHOLOAGA ASTA NU FACE ALTCEVA DECAT SA BATA CAMPII SI SA SE INVARTA IN JURUL COZII.GELOZIA ESTE O BOALA PE CARE O AVEM CU TOTII.DIFERENTA ESTE CA UNII SE POT CONTROLA DEOARECE IUBESC SI NU VOR SA RANEASCA SI STIU CA HOT NEPRIS ,NEGUSTOR CINSTIT.GELOZIA MAI ALES DIN MOTIVE RIDICOL DE NESIMNIFICANTE ARATA NESIGURANTA PE PROPIILE FORTE(ALE GELOSULUI)IAR CEL CE O INGHITEWE ORI ESTE O FIRE SLABA,FARA TARIEDE CARACTER,ORIRAMANE BLOCAT IN FATA PROSTIEI SI NU STIE CUM SA REACTIONEZE.GELOZIA ESTE CA UN CANCER AL ORICAREI RELATII SI CU CAT SE STA MAI MULT IN ASEMENEA SITUATII SE ASISTA LA TRANSFORMAREA ACELEI GELOZII IN PARANOIA SI VIATA DE CUPLU CU TOT CE AR TREBIU SA FIE FRUMOS SE SFARSESTE INTRAND INTRUN CERC VICIOS.ESTE CA SI CAND CINEVA TE FACE HOT MEREU PE NEDREPT .PAREREA MEA ESTE CA DE GELOZIE TREBUIE FUGIT CA DRACU DE TAMAIE CU TOATE PUTERILE.PAMANTUL ESTE PLIN DE FEMEI SI BARBATI IN CAUTAREA FERICIRII SI NU SE MERITA SA NE RUINAM VIATA CU ASA CEVA.SINGURA INCERCARE DE A SALVA SITUATIA ESTE DE A OFERI GELOSULUI SANSA SA CASTIGE MAI MULTA INCREDERE IN FORTELE PROPRII.DAR CEA MAI BUNA SOLUTIE DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE ESTE :ALTU IN LOC CA UN BOBOC.
FIECARE TREBUIE SA FIM FOARTE CONSTIENTI CA VIATA ESTE SCURTA,SE POATE TERMINA ORICANDSI CONTEAZA CALITATEA ZILELOR SI A CLIPELOR.NU CANTITATEA DE PROASTA CALITATE.LA CELELALTE PROBLEME CER SCUZE CA NU COMENTEZ DAR NU MAI SUPORT DICUTIILE SI NU MAI AM RABDARE.INDRAZNESC SA SFIDEZ ASA PENTRU CA SCOALA VIETII I'MI PERMITE .AM CELE MAI MARI NOTE...

Postat pe 20 Iunie 2008 04:51
DRAGA ISTOICA DIN PACATE AICI NU CRED CA ESTE CINEVA INSTARE SA JUTE CU MAI MULTE DETALII.NU CONTEAZA CE AUZIM SAU CE STIM NOI.TU SINGURA ,DE MANA CU SOTUL TREBUIE MERS LA MAI MULTI SPECIALISTI SI DUPA O CONFIRMARE INTREBAT CE 'I DE FACUT.TOT CE POT SPUNE ESTE CURAJ ,CAPUL SUS SI CAUTA SA MENTII CONTROLUL IN ASEMENEA MOMENTE GRELE.CRED CA ESTE COSMARUL ORICARUIU PARINTE.CAUTA SA TE BAZEZI NUMAI PE PERSOANE CU ADEVARAT CALIFICATE .
MULTA BAFTA

ANGELO

Postat pe 20 Iunie 2008 04:58
CU CAT MAI MULT CITESC POSTURILE PSIHOLOAGEI REALIZES CA FACE PRACTICA PE CEI SLABI DE INGER PE ACEST FORUM.
NIMIC DIN CEA CE AFIRMA NU ESTE DE AJUTOR IN NICIUN FEL .NU FACE DECAT SA SE INVARTA IN JURUL COZII FACAND PE DESTEAPTA.MA PLICTISESTE RAU DE TOT.AJUTOOOOOOOOOOOOR
SICER I'MI PARE RAU PENTRU VERA 11 CARE PARE MAI MULT IN CAUTAREA UNEI PERSONALITATI PROPRII.ESTE SINGURA CARE ASCULTA ASEMENEA ABERATII.
SINGURA TA NECESITATE ACUM,ESTE SA INTELEGI CINE ESTI,CE VREI,SI CE FEL DE PERSONALITATE VREI SA AI.PNA ACUM DE CAND AM INTRAT PE ACEST FORUM NU FACI DECAT SA SCHIMBI DIRECTIA IN BATAIA VANTULUI(draga vera11).TE ROG SA IEI SI SA MAI CITESTI POSTURILE TALE DIN ULTIMA SAPTAMANA ANALIZAND SCHIMBARILE TALE SI DORINTELE TALE.NU MAI DA APA LA MOARA ACESTEI FIINTE,CARICATURA DE PSIHOLOG.OGLINDA TA DIN CASA POATE FI CEL MAI TARE PSIHOLOC.TE POATE AJUTA ENORM DE MULT SI NU MA REFER LA RUS SI LA HLIZIT IN OGLINDA

Postat pe 20 Iunie 2008 05:11
buna. crezi ca ma poti ajuta? sunt o persoana foarte nervoasa, complexata si nu am incredere in mine absolut deloc, lucru care de altfel imi dauneaza si la locul de munca. sunt bulimica de ani de zile, obsesia pentru slabit a devenit si mai mare mai ales ca am luat 20 kg in mai putin de un an. ce sa fac???
hamade79_elena
Postat pe 21 Iunie 2008 21:58
pt hamade: o astfel de "problematica":"sunt bulimica de ani de zile, obsesia pentru slabit" este departe de a se rezolva printr-un sfat sau o parere fie ea un curs de avizare; DACA DORESTI CU ADEVARAT SA IESI DIN IMPAS, CONSULTA UN SPECIALIST IN SEDINTE INDIVIDUALE!sfaturile sunt usor de dat si psihoyzzy ar fi de preferat sa stie ca psihologii nu dau sfaturi in general, ci feedback sau reframinguri ale realitatii expuse de cei ca ii solicita ajutorul.

Postat pe 22 Iunie 2008 15:30
io spun doar ca tipa care face practica aici nu are ce cauta.BATE CAMPII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postat pe 22 Iunie 2008 17:36
draga mic, negru si urat,,,sa fim politicosi si sa apreciem inceputurile,,,cu totii am inceput de undeva, important este sa nu ne simtim niste mici D-zei in relatie cu ceilalti

Postat pe 22 Iunie 2008 19:04
Buna,istoica72.In primul rand, nu trebuie sa intri in panica, trebuie sa consulti cativa doctori,si sa mai faci cateva ecografii. Este foarte important sa-ti pastrezi calmul pentru a nu-i transmite emotiile negative fatului, si pentru ca mai apoi sa nu existe complicatii in dezvoltarea sa comportamentala. Trebuie sa mergi cu Dumnezeu inainte si sa incerci sa apelezi la sacroterapie, incearca sa te rogi mult, asta poate ajuta. Toate cele bune.

Postat pe 22 Iunie 2008 23:04
Buna, mic negru si rau. Sincer nici nu stiu cum sa raspund posturilor tale, insa pentru ca stiu ca cei care mi-au scris pana acum au facut un prim pas catre autocunoastere, o sa-ti explic simplu si cat mai usor de inteles ca daca nu-ti place ceea ce intalnesti in acest topic, si daca nu-ti convine ceea ce eu afirm, poti face o alta alegere pentru un alt topic. As indrazni sa te intreb ce note ai la scoala vietii? Tot ceea ce am scris aici nu sunt nici aberatii, si nici ocazii de a ma crede "Dumnezeu", am vrut doar ca oamenii sa gaseasca un sprijin, si poate sa stam putin de vorba despre anumite probleme, atat, si nimic mai mult. N-am vindecat pe nimeni, si nici nu pretind sa fac asta, singurul care ne poate ajuta cu adevarat este Dumnezeu, asa ca psihologia este doar o alta stiinta care se poate servii de ceea ce am primit la nastere. Nu fac practica aici, vreau doar sa interactionez cu cei care au cu adevarat nevoie de un psiholog, si indicat ar fi ca inainte sa te uiti in oglinda pentru a vedea exteriorul sa faci o autoanaliza pentru a realiza ce-ti ascunde interiorul, pentru ca acolo se ascunde cu adevarat esenta si rezolvarea problemelor chiar si in ceea ce-i priveste pe ceilalti.Toate cele bune si cauta un topic mai bun, daca acesta nu-ti place.

Postat pe 22 Iunie 2008 23:17
DRAGA MEA CU TOT RESPECTUL ORICE PSIHOLOG UN PIC CALIFICAT STIE CE INSEAMNA CA:OGLINDA ESTE CEL MAI BUN PSIHOLOG.TU NU STII.
ESTI ACEL PSIHOLOG CARE MAI RAU AMETESTE LUMEA.LA SCOALA VIETII NU MA LAUD DEOARECE SE VEDE DIN POSTURILE MELE ,AM NUMAI 10 PLUS .

Postat pe 22 Iunie 2008 23:23
Buna,hamade79 elena.Sper sa-ti pot fi de ajutor.Incearca sa ceri sfatul unui nutritionist pentru problema cu bulimia,si incerca sa nu te mai gandesti atat de mulkt sa slabesti,cu cat iti canalizezi mai mult energiile asupra acestei idei cu atata se agraveaza aceasta problema.Trebuie sa incerci sa-ti reconstruiesti increderea in tine,fa o schimbare de look,incearca sa te intalnesti mai des cu prietenele,incerca sa-ti schimbi putin stilul de viata,o sa vezi ca o sa fie mai bine.Si in primul rand daca tu crezi ca este nevoie apeleaza la un psihoterapeut.Toate cele bune.

Postat pe 22 Iunie 2008 23:25
Buna, Geannie! Da, recunosc sunt la inceput, insa in relatia pe care eu am hotarat sa o am cu cei pe care ii voi consilia, trebuie sa fiu in primul rand ca o prietena. Modelul psihologului roman este rigid si plin de informatie, insa trebuie sa existe si un dram de sentiment pentru cei care au nevoie sa se autocunoasca. Nu ma cred Dumnezeu in relatia cu ceilalti, insa stiu sa empatizez cu cei cu care dialoghez. Multumesc pentru sfaturi. Toate cele bune.

Postat pe 22 Iunie 2008 23:33
"Mic negru si urat", tin sa te felicit pe aceasta cale pentru notele tale, insa nu notele arata cate stie omul. Stiu atat cat trebuie sa stiu, insa de multe ori omul, poate chiar si tu, in incercarea lui de a cauta in oglinda un psiholog se loveste de exterior si tot nu regaseste interiorul. Degeaba ne lovim de semnificataia figurativa a cuvintelor, daca de fapt in realitate nu reusim sa regasim nimic fara ajutorul celorlalti. Depinde de cel care apeleaza la psiholog, daca face alegerea potrivita sau nu, insa stiu un singur lucru ca pana acum nu am ametit pe nimeni. Mult suuces in viata si note in realizari.

Postat pe 22 Iunie 2008 23:43
Buna psihoyzzy,ma numesc Mihaela.As vrea sa spun ca de cele mai multe ori"viata bate filmul".Iti doresc multa bafta si sper ca in viitor vei fi un bun psiholog.Inca ceva experienta de viata...
ELADA36
Postat pe 23 Iunie 2008 16:32
Buna, Mihaela. In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru mesaj si pentru urari, si sa-ti dau dreptate, viata a luat nastere inainte ca primul film sa fie scris dupa conturul acesteia. Si eu sper sa reusesc sa-mi insusesc cunostinte si experienta de viata, astfel incat sa-i pot consilia pe toti cei ce au nevoie de un psiholog si de un prieten in primul rand. Cu siguranta in anii ce vor urma o sa acumulez multa experienta de viata, si o sa o invat ca pe o lectie la care fiecare fraza conteaza. Toate cele bune

Postat pe 24 Iunie 2008 12:38
psihoyzzy, ii dau dreptate lui mic, negru si urat. Fata draga, tu nici nu stii bine cu ce se mananca psihologia si te apuci sa dai sfaturi. Daca ai fi ascultat ce iti spun profesorii la cursuri, ai fi reusit sa afli ca munca unui psiholog nu consta in a da sfaturi, ci in a-l ajuta pe om sa inteleaga de ce si cum a ajuns intr-o anumita situatie, astfel incat sa realizeze singur si cum poate iesi din ea. Chestia cu castigatul increderii e frectie la picior de lemn atunci cand nu te afli fata in fata cu persoana respectiva. Pot sa iti spun si eu ca am 25 de ani si sunt Frumoasa din padurea adormita. Si?
Imi pare rau de cei care pun botul la sfaturile tale (UN PSIHOLOG NU DA SFATURI) si chiar NU cred ca la varsta ta ai suficienta experienta incat sa ii ajuti.
Mintea omului e un loc periculos iar tu te joci in mod inconstient cu focul.
Oameni buni, vorbiti cu prieteni adevarati, oameni care va cunosc si in care aveti intr-adevar incredere. Daca nu, vorbiti cu oglinda (da rezultate). Vorbind, va eliberati de problema, nu mai sunteti atat de implicati si veti gasi si solutia. Nu va luati dupa sfaturi de doi bani de pe net, ca e viata voastra, nu a altuia. Nu o vad pe psiho... spunand daca dati gres ..."A, e vina mea".
andata
Postat pe 30 Iunie 2008 12:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
STRAIN PRINTRE CUNOSCUTI... 41 De la: Salina_SUSESI_Timisoara 12 Septembrie 2010 23:41
neatza 9 De la: kiss_my_ass 17 Octombrie 2011 12:08
AVETI O ZI EXCELENTA ? 4 De la: INTELIGENTUL- 1 Februarie 2015 15:48
Cum sa te desparti de cineva in 64 de pasi simpli 42 De la: baiat_anonim 13 Septembrie 2009 21:58
Concurs!!! 5 De la: tzoile 16 Iulie 2015 10:12