Setari Cookie-uri

Isus..FIUL LUI DUMNEZEU!DUMNEZEU INSUSI?PROFET?UN INVATATOR?

isaia41
24. Iata ca nu sunteti nimic, si lucrarea voastra este nimic; o scarba este cine va alege pe voi.
Master
Postat pe 28 Aprilie 2010 22:35
eu cred ca esti bolnav,si polemica de pe acest site e un medicament,ce naiba sari de la un topic la altul,iti recomand pe ala cu fete musulmane de pe kudika,si o sa torci
utad
Postat pe 28 Aprilie 2010 22:38

De la: Master, la data 2010-04-28 22:11:16
De la: wolfy, la data 2010-04-27 19:46:03
De la: Master, la data 2010-04-27 10:44:51Isaia 52

1. Trezeste-te, trezeste-te! Imbraca-te in podoaba ta, Sioane! Pune-ti hainele de sarbatoare, Ierusalime, cetate sfanta! Caci nu va mai intra in tine niciun om netaiat imprejur sau necurat.

Noi suntem crestini, nu evrei, nu stiu daca te-a anuntat cineva treaba asta. Si ne supunem legilor crestinismului. Si crestinismul, ce sa vezi, le cere crestinilor sa sa boteze! Nu cere numainui sa se circumcida.

Este o scarba cine va alege pe voi..(prorocirile lui Isaia )

In fine, pe noi ne intereseaza mai mult ce spune Iisus de noi, nu Isaia.

De la: utad, la data 2010-04-28 22:16:16dar iti place sa traiesti printre noi

Asta i-am zis si eu, dar de saracul, probabil ca la el in tara nu are nici macar apa curenta, deci se sacrifica si sta printre nenorocitii astia de crestini!

De la: Master, la data 2010-04-28 22:35:54isaia41
24. Iata ca nu sunteti nimic, si lucrarea voastra este nimic; o scarba este cine va alege pe voi.

Wow, ce dovada zdrobitoare! Intr-adevar e clar din citatul asta ca Isaia se referea la crestini.

De la: utad, la data 2010-04-28 22:38:36eu cred ca esti bolnav,si polemica de pe acest site e un medicament,ce naiba sari de la un topic la altul,

E clar bolnav. Foarte grav bolnav.

De la: utad, la data 2010-04-28 22:38:36ti recomand pe ala cu fete musulmane de pe kudika,si o sa torci

Logic, alea sunt la fel de proaste ca si el.
beyonce_indragostita
Postat pe 29 Aprilie 2010 00:32
Crezi ca Iisus va numeste altfel decat v-a numit Isaia ?

Da-mi tu citate ale lui Iisus daca le gasesti si o sa-ti dau dreptate ...

Cum zici ca va numeste Iisus , astept citate cu vorbele lui Iisus ...dar nu vei gasi asa ceva in Biblia facuta de Greco-Romani
Master
Postat pe 2 Mai 2010 03:43
De la: Master, la data 2010-05-02 03:43:50Crezi ca Iisus va numeste altfel decat v-a numit Isaia ?

Cum zici ca va numeste Iisus , astept citate cu vorbele lui Iisus ...dar nu vei gasi asa ceva in Biblia facuta de Greco-Romani

Tu ori esti idiot, ori te prefaci.In fine, eu inclin catre prima varianta.

1. Capitolul din Isaia se refera la falsi profeti. Conform crestinismului un fals profet este Mohamed, deci din punctul nostru de vedere se refera la voi. Din punct de vedere al celor de religie mozaica, falsi profeti sunt atat Iisus cat si Mohamed, deci se refera la crestini si musulmani.

2. Iisus a adus crestinismul in lumea in care traim, deci ar fi fost imposibil sa vorbeasca urat despre crestini. Dar stiu, stiu, nu poti scoate capul din prostia musulmana which has been poured intou your head.

beyonce_indragostita
Postat pe 3 Mai 2010 13:22
ultimele capitole din coran au fost scrise la o mare distanta-de timp adica fata de celelalte ptr ca domnul mahomed a facut o vizita de vreo citiva ani in zona marii moarte,a studiat cartile religioase de la acea vreme,ale evreilor,ale crestinilor etc si referatele lor le-a prezentat drept ultimele capitole din coran,eu numesc asta ori concluzii scrise in termeni juridici sau...plagiat
utad
Postat pe 4 Mai 2010 13:12
De la: wolfy, la data 2010-05-03 13:22:26
De la: Master, la data 2010-05-02 03:43:50Crezi ca Iisus va numeste altfel decat v-a numit Isaia ?

Tu ori esti idiot, ori te prefaci.In fine, eu inclin catre prima varianta.

1. Capitolul din Isaia se refera la falsi profeti. Conform crestinismului un fals profet este Mohamed, deci din punctul nostru de vedere se refera la voi. Din punct de vedere al celor de religie mozaica, falsi profeti sunt atat Iisus cat si Mohamed, deci se refera la crestini si musulmani.

2. Iisus a adus crestinismul in lumea in care traim, deci ar fi fost imposibil sa vorbeasca urat despre crestini. Dar stiu, stiu, nu poti scoate capul din prostia musulmana which has been poured intou your head.

Isaia se refera la pagani si idolatrii , inchinatorii inaintea bucatilor de lemn ori piatra , si la cei netaiati asa cum sunt Crestinii si ceilalti idolatrii
Master
Postat pe 4 Mai 2010 17:11
De la: utad, la data 2010-05-04 13:12:22ultimele capitole din coran au fost scrise la o mare distanta-de timp adica fata de celelalte ptr ca domnul mahomed a facut o vizita de vreo citiva ani in zona marii moarte,a studiat cartile religioase de la acea vreme,ale evreilor,ale crestinilor etc si referatele lor le-a prezentat drept ultimele capitole din coran,eu numesc asta ori concluzii scrise in termeni juridici sau...plagiat

Asa ar fi spus paganii si idolatrii , inchinatorii inaintea idolilor si cei netaiati ..asa cum spui tu daca Dumnezeu nu alegea aun profet neinvatat si caruia '' Daca ai dai Cartea si ai spui : ''Citeste '' , ati va raspunde " ''Nu stiu sa citesc caci sunt neinvatat''( prorocirile lui Isaia )

Cu toate ca profetul Muhammad nu stia sa citeasca , inchinatorii inaintea idolilor spun ca el (Muhammad) a studiat , a citit si a invatat Tora si Evanghelia de la Crestini si iudei si ca totate cele invatate de el nu ar fi de la Dumnezeu , asa cum si Isus a fost invatat la randul sau , numai ca paganii (greco-romanii) si-au intemeiat o religie (Crestinismul) pe seama lui (Iisus) Dumnezeindu-l asa cum obisnuiau ei si mai inainte ..

Iar dovada ca el (Muhammad) a spus tot ce i-a poruncit Dumnezeu este ca Moise l-a prorocit , Isus l-a prorocit , Isaia l-a prorocit si mai mare dovada este faptul ca el (Muhammad ) nu era invatat ca sa citeasca Tora ale Evreiilor si Evangheliile Crestinilor ..iar Coranul nu pomeneste de evanghelii ci doar de o singura Evanghelie cea a lui Isa fiul Mariei , maret in aceasta lume cat si in cea de apoi , robul si alesul lui Dumnezeu cat si Creatia SA .

Isa fiul Mariei inaintea lui Dumnezeu este precum Adam care a fost creata fara mama dar si fara tata , Dumnezeu a spus: fi! iar el a fost, Dumnezeu spune : ''fi!'' iar el deindata este .

Dar pentruu paganii idolatrii , netaiati si inchinatori inaintea idolilor este foarte greu de inteles ca Dumnezeu este creatorul tuturor lucrurilor , iar idolii nu sunt altceva decat creatiile Lui ..., paganii (Crestinii si altii) au ales sa i se inchine Creatiei in locul Creatorului asta i-a poruncit Dumnezeu l;ui Muhammad sa va transmita iar el s-a supus si a fost credincios(moslem) asa cum au fost si ceilalti profeti de dinaintea lui ..

Sau Crestinii vor sa spuna ca Iisus fiul Mariei nu a fost supus credincios?
Master
Postat pe 4 Mai 2010 17:26
Cine nu se supune poruncilor lui Dumnezeu si nu etse credincios de numeste ravratit si necredincios asa cum a fost numit Lucifer ..

Intreb Crestinii Iisus a fost supus credincios sau ravratit (nesupus si necredincios)"?
Master
Postat pe 4 Mai 2010 17:33
De la: wolfy, la data 2010-04-29 00:32:25

1. Trezeste-te, trezeste-te! Imbraca-te in podoaba ta, Sioane! Pune-ti hainele de sarbatoare, Ierusalime, cetate sfanta! Caci nu va mai intra in tine niciun om netaiat imprejur sau necurat.

Wow, ce dovada zdrobitoare! Intr-adevar e clar din citatul asta ca Isaia se referea la crestini.

[quote]

Au slujit idolilor,despre care Domnul le zisese:"Sa nu faceti lucrul acesta!"
(Imparati 21:26)

Dar tara lor este plina de idoli,ei se inchina inaintea lucrarii miinilor lor,inaintea lucrurilor facute de degetele lor.
(Isaia 2:8)

Sa fie rusinati toti cei care slujesc chipurilor si se lauda cu idolii.Toti dumnezei sa se inchine Lui.
(Psalmi 97-7)

Ei zic lemnului,tu esti tatal meu si pietrei;tu ma-i nascut ,caci ei si-au intors spatele si nu fata;dar cind sunt la necaz,zic:Scoalate si scapa-ne.
( Ieremia 2-27)

Vai de cel ce zice lemnului:"Scoalat-te",si unei pietre mute:"Trezeste-te!Poate ea sa dea invatatura?Iata ca este impodobita cu aur si argint,dar in ea nu este duh care s-o insufleteasca.
(Habacuc 2:19)

8.Aduceti-va aminte de aceste lucruri si fiti oameni! veniti-va in fire pacatosilor!!!

Iata ca toti sunt nimic,fiecare isi va lepada idolii idolii de argint si de aur,pe care vi le-ti facut cu miinile voatsre nelegiuite.
(Isaia31:7)

Isaia 52

Daca nu la Crestini atunci la cine se refera citatele din Isaia dar si din toata Scriptura ?

Poate ca se refera la iudei si musulmani ca fiind netaiati si inchinatori la idoli .., Cretiniul asta va spune
Master
Postat pe 5 Mai 2010 09:41
Intreb Crestinii Iisus a fost supus credincios sau razvratit (nesupus si necredincios)"?

Si se facu liniste din nou ..si nici un Crestin care sa indrazneasca prin a raspunde la aceasta intrebare ..

Master
Postat pe 18 Mai 2010 11:52
De la: Master, la data 2010-05-05 09:41:11
De la: wolfy, la data 2010-04-29 00:32:25

[quote]

Au slujit idolilor,despre care Domnul le zisese:"Sa nu faceti lucrul acesta!"
(Imparati 21:26)

Dar tara lor este plina de idoli,ei se inchina inaintea lucrarii miinilor lor,inaintea lucrurilor facute de degetele lor.
(Isaia 2:8)

Sa fie rusinati toti cei care slujesc chipurilor si se lauda cu idolii.Toti dumnezei sa se inchine Lui.
(Psalmi 97-7)

Ei zic lemnului,tu esti tatal meu si pietrei;tu ma-i nascut ,caci ei si-au intors spatele si nu fata;dar cind sunt la necaz,zic:Scoalate si scapa-ne.
( Ieremia 2-27)

Vai de cel ce zice lemnului:"Scoalat-te",si unei pietre mute:"Trezeste-te!Poate ea sa dea invatatura?Iata ca este impodobita cu aur si argint,dar in ea nu este duh care s-o insufleteasca.
(Habacuc 2:19)

8.Aduceti-va aminte de aceste lucruri si fiti oameni! veniti-va in fire pacatosilor!!!

Iata ca toti sunt nimic,fiecare isi va lepada idolii idolii de argint si de aur,pe care vi le-ti facut cu miinile voatsre nelegiuite.
(Isaia31:7)

Isaia 52

Daca nu la Crestini atunci la cine se refera citatele din Isaia dar si din toata Scriptura ?

Poate ca se refera la iudei si musulmani ca fiind netaiati si inchinatori la idoli .., Cretiniul asta va spune

Prostia ta recidiveaza. Ti-am ami spus ca pe crestini ii intereseaza mai mult Nt decat Vt.
beyonce_indragostita
Postat pe 18 Mai 2010 21:59
ai ramas singur ptr ca esti singurul fanatic de pe aici,,iar cei evoluati spiritual s-au lamurit cine esti,si nu considera topicul interesant
utad
Postat pe 21 Mai 2010 11:22
De la: Master, la data 2010-04-28 22:35:54isaia41

OFFF, unde statea rasa pura , superioara! Lasa-ne asa nealese , ca nu sufera nimeni dupa tine, predicator fals!

Postat pe 21 Mai 2010 16:45
Daca nu ma insel eu Isus a zis printre altele ca "Eu si Tatal suntem una..." sau ca "Nimeni nu vine la Tatal decat prin mine".....sau ca "Eu sunt calea, adevarul si viata" .....

Postat pe 23 Mai 2010 00:12
Nu te inseli deloc
Asa este... Isus H. este Calea , Adevarul si Viatza
O mica greseala de tipar insa, este ca Isus nu vorbeste despre ( Tatal lui ) ci despre TOTUL lui !
Eu si TOTUL meu una sintem... cine intzelege acest sens, are cheia si isi deschide poarta spre o intzelegere profunda ...

Cine insa nu intzelege, se poate asocia cu nebunul ala:

Uite, un exemplu perfect de om NEBUN care nu intzelege nimic, pe acest site, este "Maestrul ala" ce se contrazice cu toata lumea .

Eu va propun sa-l ignoratzi caci oricum nu este capabil sa intzeleaga pe nimeni si nimic...E nebun saracul... Vorbitzi degeaba cu el. Nebun sau musulman e cam acelasi lucru...

denis_3d25
Postat pe 24 Mai 2010 18:43
De la: denis_3d25, la data 2010-05-24 18:43:13Nu te inseli deloc
Asa este... Isus H. este Calea , Adevarul si Viatza
O mica greseala de tipar insa, este ca Isus nu vorbeste despre ( Tatal lui ) ci despre TOTUL lui !
Eu si TOTUL meu una sintem... cine intzelege acest sens, are cheia si isi deschide poarta spre o intzelegere profunda ...

Cine insa nu intzelege, se poate asocia cu nebunul ala:

Uite, un exemplu perfect de om NEBUN care nu intzelege nimic, pe acest site, este "Maestrul ala" ce se contrazice cu toata lumea .

Eu va propun sa-l ignoratzi caci oricum nu este capabil sa intzeleaga pe nimeni si nimic...E nebun saracul... Vorbitzi degeaba cu el. Nebun sau musulman e cam acelasi lucru...

Asa spuneau idolatrii si mai inainte ..majoritatea erau idolatrii , si se trezea cate un nebun sa le darame idolii ...si nebunul nu-i intelegea pe idolatrii cum de se pot inchina la lucrarea facuta de mainile lor, sau cum se pot lua Dumnezei intre ei unii pe altii .

Sau cum il pot numi Dumnezeu pe unul care s-a nascut si a iesit dintr-o femeie ...pe femeie au apucato durerile nasterii ..dupa care s-a rupt apa ..si asa iesit un prunc plin de sange , murdar ..carea fost sters , i s-a dat sa suga , a mancat si a baut , a fost copil si a crescut ....oare cine sunt nebunii ...cei care spun ca Dumnezeu nu poate sa iasa dintr- o ''pasarica ..ca daca nu vorbesti astfel cu ''inteleptii '' nu ai cum sa te faci inteles ..

Asadar dar Dumnezeul de care vorbesti tu , spui ca a iesit dintr-un vagin ? Sau tu crezi ca s-a nascut altfel ? sau poate crezi ca a iesit prin alta parte decat vaginul unei femei ?
Master
Postat pe 26 Mai 2010 14:50
DAAAAAAAAAAAAAAAAA Dobitocule !!!
ADEVARUL, VIATZA , A iestit dintr-un VAGIN !!! A intrat in vagin, si intra si iese de cate ori are el chef !!!

Isus Hristos reprezinta CALEA infinita a ADEVARULui si VIETZii !!!

Numai ca tu, prost fiind de dai in gropi, evident ca nu ai cum sa intzelegi ca ADEVARUL si Viatza este Fiintza din care au luat nastere TOATE cite exista !!! Absolut toate , chiar si prostalaii ca tine, chiar si ingerii cazutzi ( dracii, satana ) , tot din Adevar s-au nascut .

Iarba pe care calci si aerul pe care-l respiri , relatzia sexuala , procesul de inmultzire , TOATE mai BOULE , toate !!! Nu intzelegi cuvantul TOT ???

Dumnezeu este Fiintza tuturor posibilitatzilor !!!

Si Isus Hristos, este acest Dumnezeu care le poate pe toate. DA !!! Inclusiv sa se incarneze si sa moara si sa invie , sa vorbeasca , sa manince si sa se cace. Si o face simultan prin toate formele cate exista, pt ca tot ce exista este creatzia lui, in care el se manifesta in diversele ipostaze ...

El le poate pe toate ! Poate fi atit de intzelept ca si mine si poate fi in acelasi timp si atit de prostalau ca si tine !!!
Le poate pe toate !!!

Dar acum ca ti-am spus asta si te-am luminat cu intzelepciune, uite ca tocmai am stricat frumusetzea prostiei tale ...

Insa am sperantza si credintza, ca nu vei renuntza la nebunia ta, si vei prefera sa ramai in continuare un prostalau care nu intzelege nimic . Caci iti dai seama ? Daca tu nu ai exista ca si REPREZENTANT AL PROSTIEI .... ar lipsi nebunia din gradina lui Dumnezeu ...

Sper ca nu ai intzeles nimic din tot ce am scris, si ai ramas in continuare acelasi NEBUN de care sa se amuze TOT UNIVERSUL
denis_3d25
Postat pe 30 Mai 2010 17:56
De la: denis_3d25, la data 2010-05-30 17:56:24DAAAAAAAAAAAAAAAAA Dobitocule !!!
ADEVARUL, VIATZA , A iestit dintr-un VAGIN !!! A intrat in vagin, si intra si iese de cate ori are el chef !!!

Isus Hristos reprezinta CALEA infinita a ADEVARULui si VIETZii !!!

Numai ca tu, prost fiind de dai in gropi, evident ca nu ai cum sa intzelegi ca ADEVARUL si Viatza este Fiintza din care au luat nastere TOATE cite exista !!! Absolut toate , chiar si prostalaii ca tine, chiar si ingerii cazutzi ( dracii, satana ) , tot din Adevar s-au nascut .

Iarba pe care calci si aerul pe care-l respiri , relatzia sexuala , procesul de inmultzire , TOATE mai BOULE , toate !!! Nu intzelegi cuvantul TOT ???

Dumnezeu este Fiintza tuturor posibilitatzilor !!!

Si Isus Hristos, este acest Dumnezeu care le poate pe toate. DA !!! Inclusiv sa se incarneze si sa moara si sa invie , sa vorbeasca , sa manince si sa se cace. Si o face simultan prin toate formele cate exista, pt ca tot ce exista este creatzia lui, in care el se manifesta in diversele ipostaze ...

El le poate pe toate ! Poate fi atit de intzelept ca si mine si poate fi in acelasi timp si atit de prostalau ca si tine !!!
Le poate pe toate !!!

Dar acum ca ti-am spus asta si te-am luminat cu intzelepciune, uite ca tocmai am stricat frumusetzea prostiei tale ...

Insa am sperantza si credintza, ca nu vei renuntza la nebunia ta, si vei prefera sa ramai in continuare un prostalau care nu intzelege nimic . Caci iti dai seama ? Daca tu nu ai exista ca si REPREZENTANT AL PROSTIEI .... ar lipsi nebunia din gradina lui Dumnezeu ...

Sper ca nu ai intzeles nimic din tot ce am scris, si ai ramas in continuare acelasi NEBUN de care sa se amuze TOT UNIVERSUL

Cum poti sa spui ca Dumnezeu a iesit dintr-o pasarica ma Cretinule asta-i blasfemie ..

Ai spus :Absolut toate , chiar si prostalaii ca tine, chiar si ingerii cazutzi ( dracii, satana ) , tot din Adevar s-au nascut

Ma Cretin idolatru si pagan ..toate au fost facute de Dumnezeu nu nascute si iesite dintr-o pasarica

Dumnezeu a facut nu a nascut ma Cretinule .

Oamenii si animalele nasc ..tu il asemeni pe Dumnezeu cu omul si animalul ma Cretinule ?

Ai spus:Si Isus Hristos, este acest Dumnezeu care le poate pe toate. DA !!!

Tu il contrazici chiar si pe cel caruia te inchini , sluhesti si il numesti Dumnezeu .

Haidem sa vede ce spune Dumnezeul tau si ce a facut el ..

Dumnezeul tau spune ca nu are drept de judecata , adica nu poate hotara daca te duci la El sau la dracu :
Fara drept de judecata. Iisus a spus, "Dar a sedea de-a dreapta mea sau de-a stanga NU este al meu a da." (Marcu 10 : 40)

Dumnezeul tau a fost taiat (circumcis ) paganule :

. Circumcizia. Dupa ce au trecut 8 zile de la nasterea sa, Iisus a fost circumcis

Dumnezeul tau este fiul lui David , iudeu .

Dumnezeul tau a fost ispitit de Diavol Cretinule :

Ispitit. Diavolul a incercat sa-l ispiteasca pe Iisus (Matei 4 : 1) Cum poate Iisus sa fie Dumnezeu si tinta pentru ispitirea diavoleasca, simultan ?! Un dumnezeu ispitit ?!!

Dumnezeu tau s-a numit fiul omului ..Fiu al omului. Iisus s-a numit pe sine insusi "fiu al omului" de multe ori (ex. : Matei 17 : 22 si 18 : 11).

Dumnezeul tau ati cere sa nu-l numesti bun printr-un citat din biblie ..Un tanar l-a numit pe Iisus "Bunule Invatator" (Matei 19 : 16), insa Iisus a refuzat sa fie numit "bun", completand : "De ce-mi zici bun ? Nimeni nu este bun decat numai Unul Dumnezeu." (Matei 19 : 17) Prin aceasta, insusi Iisus a negat ca el este Dumnezeu.

Dunezeul tau se ruga precum o fac musulanii Cretinule .Ruga. "Si mergand putin mai inainte, a cazut cu fata la pamant [n.t. cum se roaga musulmanii astazi], RUGANDU-se." (Matei 26 : 39)

Ruga. Iisus "a petrecut noaptea in rugaciune catre Dumnezeu." (Luca 6 : 12) Cum ar fi putut Iisus sa fie Dumnezeu si sa se roage catre Dumnezeu ?! Ruga o fac oamenii, nu Dumnezeu.

Nestiutor. Iisus a spus ca nicio fiinta umana sau un inger si nici chiar el insusi nu stiu cand va fi Ziua Judecatii.

Trimis. Iisus a spus, "pentru aceasta am fost trimis." (Luca 4 : 43),

Pentru ca tu sa sti toate astea paganule idolatru ..de aia a fost trimis Iisus nu ca sa-l numeti tu Dumnezeu atoatestiiutor si atoatefactor ..care s-a nascut si a iesit dintr-o ..''pasarica''

Master
Postat pe 2 Iunie 2010 19:32

faptele apostolilor (noul testament )
13. Niºte exorciºti Iudei, care umblau din loc în loc, au încercat sã cheme Numele Domnului Isus peste cei ce aveau duhuri rele, zicând: "Vã jur pe Isus, pe care-L propovãduieºte Pavel, sã ieºiþi afarã!"
14. Cei ce fãceau lucrul acesta, erau ºapte feciori ai lui Sceva, un preot Iudeu din cei mai de seamã.
15. Duhul cel rãu le-a rãspuns: "Pe Isus Îl cunosc, ºi pe Pavel îl ºtiu; dar voi, cine sunteþi?"
16. ªi omul, în care era duhul cel rãu, a sãrit asupra lor, i-a biruit pe amândoi, ºi i-a schingiuit în aºa fel, cã au fugit goi ºi rãniþi din casa aceea.
17. Lucrul acesta a fost cunoscut de toþi Iudeii, de toþi Grecii care locuiau în Efes, ºi i-a apucat frica pe toþi: ºi Numele Domnului Isus era proslãvit.

Pavel care spunea ''de femeie sa nu te atigi ..iar cel insurat sa fie ca si cum nu ar avea nevasta ..iar cine nu este insurat sa nu-si caute nevasta '' (1 corinteni)

Mai te miri de ce a spus Demonul :'' pe Pavel il stiu '' EU NU MA MIR
Master
Postat pe 9 Iunie 2010 16:14
Ce mai vrei ma Blasfemiatule Nu te-ai dus inca ? NU vezi ca toata lumea trage apa peste tine ? Toata lumea este scarbita de tine, toti trg apa peste tine , dar tu nu te mai duci... Tu te ti tare ca un cacat intarit pe veceurile publice...

Spunele parintzilor tai sa mai bea niste apa ca sa nu mai lase-n urma lor specimene ca tine

Sa le fie rusine pentru ce au facut
denis_3d25
Postat pe 13 Iunie 2010 16:01
Daca mai apari, sa sti ca am sa o trimit pe femeia de servici la tine...
denis_3d25
Postat pe 13 Iunie 2010 16:03
De la: denis_3d25, la data 2010-06-13 16:03:06Daca mai apari, sa sti ca am sa o trimit pe femeia de servici la tine...

Daca mi-ai trimite-o pe mata nu m-as supara ..il citezi si eu pe Iisus : ''fiu de catea ''

A spus Iisus : '' Nu e bine sa iei painea copiilor si s-o dai cainilor '' cainii fiind paganii i netaiati sau necurati cum ai numeste Isaia, si ''caini '' cum ai numeste Iisus ''

Asa ca trimite-o pe mata la mine pe post de femei de servici ''fiu de catea''
Master
Postat pe 17 Iunie 2010 22:39
Vezi ca ti s-a raspuns deja in legatura cu problema pe care o tot invoci. Esti greu de cap?
Pearl_Earring
Postat pe 17 Iunie 2010 22:51
De la: Pearl_Earring, la data 2010-06-17 22:51:03Vezi ca ti s-a raspuns deja in legatura cu problema pe care o tot invoci. Esti greu de cap?

Intrebare retorica.
beyonce_indragostita
Postat pe 21 Iunie 2010 17:40
De la: Master, la data 2010-06-17 22:39:49
De la: denis_3d25, la data 2010-06-13 16:03:06Daca mai apari, sa sti ca am sa o trimit pe femeia de servici la tine...

Daca mi-ai trimite-o pe mata nu m-as supara ..il citezi si eu pe Iisus : ''fiu de catea ''

A spus Iisus : '' Nu e bine sa iei painea copiilor si s-o dai cainilor '' cainii fiind paganii i netaiati sau necurati cum ai numeste Isaia, si ''caini '' cum ai numeste Iisus ''

Asa ca trimite-o pe mata la mine pe post de femei de servici ''fiu de catea''

Vezi ca ai uitat sa-ti lasi adresa WC-ului in care locuiesti.... in caz ca nu ti-o mai sti, cauto-n Coran sau in biblie, si noteazati-o intre ghilimele pe o bucata de hirtie igienica.
denis_3d25
Postat pe 24 Iunie 2010 02:15
De la: pearl_seeker, la data 2010-05-23 00:12:31Daca nu ma insel eu Isus a zis printre altele ca "Eu si Tatal suntem una..." sau ca "Nimeni nu vine la Tatal decat prin mine".....sau ca "Eu sunt calea, adevarul si viata" .....

nimic nu ai inteles domne omu cerea spaga daca vroiai sa mergi la tacsu facea ca femeia de serviciu de la primarie....ea le stie pe toate,ea e sefa

ce se cearta lumea pe aici....nu mai sti care e cu dumnezeu,care e cu satana,care e posedat,care e diabolic,care e nefu..t
angelo_micnegrusiurat
Postat pe 24 Iunie 2010 03:03
Cum a murit Iuda Iscarioteanul, apostolul care l-a trãdat pe Isus? Toþi ºtiu: cãit pentru cã l-a predat duºmanilor sãi pe învãþãtor, nu a putut sã suporte greutatea trãdãrii ºi, disperat, s-a spânzurat. Sfântul Matei este unicul evanghelist care relateazã moartea sa ºi spune: “Atunci, Iuda, cel care l-a trãdat, vãzând cã fusese condamnat, cuprins de remuºcare, a dus înapoi arhiereilor ºi bãtrânilor cele treizeci de monede de argint, spunând: – Am pãcãtuit vânzând sânge nevinovat. Dar ei i-au zis: – Ce ne priveºte? Tu vei vedea! ªi, aruncând banii în templu, a plecat ºi s-a dus sã se spânzure”.

Cum au folosit arhiereii aceºti bani? “Au zis: – Nu este permis sã-i punem în tezaur, cãci sunt preþul sângelui. ªi, dupã ce au þinut consiliu, au cumpãrat cu ei Ogorul Olarului pentru îngroparea strãinilor. De aceea se numeºte ogorul acela pânã astãzi Ogorul Sângelui” (Mt 27,3-8).

O altã versiune

Cu adevãrat moartea lui Iuda a avut loc în felul acesta? Nu ne-am îndoi dacã o altã carte din Noul Testament, Faptele Apostolilor, nu ne-ar da o versiune total diferitã. Aceastã carte relateazã cã, atunci când apostolii au voit sã caute un succesor pentru Iuda, pentru a reface numãrul de doisprezece, Petru a spus: “Fraþilor, trebuia sã se împlineascã Scriptura pe care a spus-o dinainte Duhul Sfânt prin gura lui David despre Iuda, cel care a devenit cãlãuza celor care l-au prins pe Isus. Cãci el era din numãrul nostru ºi fusese pãrtaº al aceleiaºi slujiri. Dar acesta ºi-a cumpãrat un ogor din plata nelegiuirii sale ºi, cãzând cu capul în jos, a crãpat la mijloc ºi i s-au vãrsat toate mãruntaiele. [Faptul] a devenit atât de cunoscut tuturor locuitorilor Ierusalimului, încât locul acela este numit în limba lor Hacheldamah, adicã Ogorul Sângelui” (Fap 1,16-19).

Prea multe divergenþe

Avem douã versiuni distincte despre moartea lui Iuda Iscarioteanul. În timp ce Matei vorbeºte despre sinucidere, Faptele Apostolilor vorbesc cã a fost vorba de un accident: a cãzut ºi trupul sãu s-a lovit de pãmânt. Matei afirmã cã Iuda, cãit de trãdare, a mers ca sã dea înapoi preoþilor cele treizeci de monede. În schimb, în Faptele Apostolilor nu a existat pãrere de rãu, nici refuzare a banilor. Conform lui Matei, cu monedele restituite, preoþii au cumpãrat un ogor al unui olar ºi l-au folosit ca cimitir pentru evreii strãini care mureau la Ierusalim. În schimb, textul din Faptele Apostolilor afirmã cã ogorul a fost cumpãrat chiar de Iuda.

Matei puncteazã cã ogorul cumpãrat de preoþi erau un teren pustiu (în greacã, agron), în timp ce în Faptele Apostolilor se explicã faptul cã era o prãpastie (în greacã, jorion), în care Iuda a avut o moarte înspãimântãtoare, cãzând probabil de pe acoperiº. Pentru Matei, numele Ogorul Sângelui face aluzie la moartea lui Isus Cristos, dat fiind faptul cã a fost cumpãrat cu banii vânzãrii lui. Pentru Faptele Apostolilor, numele face aluzie la moartea lui Iuda, care a murit acolo în mod tragic.

Se pot concilia?

Dupã cum se vede, sunt multe diferenþe între cele douã relatãri. Unii au încercat sã le facã sã coincidã, spunând, de exemplu, cã poate cã funia sau creanga copacului s-au rupt ºi, cãzând, trupul s-a zdrobit de pãmânt. Ca sã se întâmple aceasta, el s-ar fi spânzurat într-un copac foarte înalt: trupul nu putea sã se zdrobeascã dacã el cãdea de la o înãlþime micã. ªi în Palestina nu existã copaci înalþi.

Alþii, cu mai multã imaginaþie, au sugerat cã Iuda s-a spânzurat într-un copac pe marginea unei prãpãstii. ªi, când s-au rupt funia sau creanga, trupul sãu a cãzut în fundul prãpastiei. Dacã aºa ar fi fost, ar trebui sã se presupunã cã trupul lui Iuda a cãzut cu picioarele în jos, aºa cum era atârnat. În schimb, aºa cum am vãzut mai înainte, Petru asigurã cã Iuda a cãzut “cu capul în jos” (Fap 1,18). Acest lucru este imposibil, în afarã de cazul în care s-a “spânzurat” de picioare.
0
Master
Postat pe 27 Martie 2011 11:53
Era Ioan Botezatorul Ilie cel care trebuia sa vina?

a) Da (Matei 11:14, 17:10-13)
B) Nu (Ioan 1:19-21)

Ar fi mostenit Isus tronul lui David?

a) Da. Asa spun ingerii (Luca 1:32)
B) Nu, caci el este descendentul lui Ioiachim (vezi Matei 1:11, Cronici 3:16) iar Ioachim este blestemat de Dumnezeu astfel ca nici un descendent al sau sa poata sta pe tronul lui David. (Ieremia 36:30)

Pe cate animale a intrat Isus, calarind in Ierusalim?

a)Unul - un magarus:
7 Au adus mãgãruºul la Isus, ºi-au aruncat hainele pe el, ºi Isus a încãlecat pe el. (Marcu 11:7; Luca 19:35)
b)Doua - un magarus si o magarita :
7 Au adus mãgãriþa ºi mãgãruºul, ºi-au pus hainele peste ei, ºi El a ºezut deasupra.
(Matei 21:7)

Cum a aflat Simon Petre ca Isus era Hristos?

a) Printr-o revelatie din cer (Matei 16:17)
B) Fratele lui , Andrei, i-a spus (Ioan 1:14)

Unde i-a intalnit Isus prima oara pe Simon zis Petru, si pe fratele acestuia, Andrei?

a) la Marea Galileii (Matei 4:18-22)
B) pe malul raului Iordan (Ioan1:42) Abia dupa aceasta, Isus a hotarat
sa mearga in Galilleea (Ioan 1:43)

Cand Isus l-a intalnit pe Iair, fata lui Iair murise, sau nu?

a) Da.
18. Pe când le spunea Isus aceste vorbe, iatã cã a venit unul din fruntaºii sinagogii, I s-a închinat, ºi I-a zis: "Fiica mea adineaori a murit; dar vino de pune-Þi mâinile peste ea, ºi va învia." (Matei 9:18)

b)Nu.
23. ºi I-a fãcut urmãtoarea rugãminte stãruitoare: "Fetiþa mea trage sã moarã; rogu-Te, vino de-Þi pune mâinile peste ea, ca sã se facã sãnãtoasã ºi sã trãiascã." (Marcu 5:23)

Le-a ingaduit Isus discipolilor sai ,sa ia cu ei ceva pe drum?

a) Da. (Marcu 6:8)
B) Nu. ( Matei 10:9; Luca 9:3)

A crezut Irod ca Isus era Ioan Botezatorul?

a) Da ( Matei 14:2, Marcu 6:16)
B) Nu. (Luca 9:9)

L-a recunoscut Ioan Botezatorul pe Isus inainte de botezul sau?

a) Da. (Matei 3:13-14)
B) Nu. (Ioan 1:32- 33)

Potrivit Evangheliei lui Ioan, ce a spus Isus cu privire la marturia despre sine insusi?

a)" Dacã Eu mãrturisesc despre Mine însumi, mãrturia Mea nu este adevãratã. " (Ioan 5:31)
B) Drept rãspuns, Isus le-a zis: "Chiar dacã Eu mãrturisesc despre Mine însumi, totuºi mãrturia Mea este adevãratã; cãci Eu ºtiu de unde am venit ºi unde Mã duc, dar voi nu ºtiþi nici de unde vin nici unde Mã duc. (Ioan 8:14)

Cand Isus a intrat in Ierusalim , a "curatat" templul in aceeasi zi?

a)Da. (Abia dupa aceea a plecat spre Betania). (Matei 21:12)
b)Nu. El a intrat in templu si s-a uitat in jur, insa pentru ca era foarte tarziu, a plecat in Betania, unde a inoptat si s-a reintors a doua zi sa "curete" templul. (Marcu 11:1-17)

Evangheliile spun ca Isus a blestemat un smochin. S-a uscat smochinul imediat?

a)Da. (Matei 21:19)
B) Nu, s-a uscat in timpul noptii. (Marcu 11:20)

L-a sarutat Iuda pe Isus?

a) Da. (Matei 26: 48-50)
B) Nu. Iuda nu s-a putut apropia suficient de Isus pentru a-l saruta. (Ioan 18: 3-12)

A murit Isus inainte ca perdeaua templului sa se rupa?

a) Da. (Matei 27:50-51; Marcu 15: 37-38)
B) Nu. Dupa ce perdeaua templului s-a rupt in mijloc, a strigat Isus cu glas tare spunand "Tatã, în mâinile Tale imi încredinþez duhul!" ªi când a zis aceste vorbe ªi-a dat duhul. (Luca 23: 45-46)

Unde era Isus la ceasul al saselea al zilei rastignirii?

a) Pe cruce (Marcu 15:25)
B) In curtea lui Pilat (Ioan 19:14)

Evangheliile spun ca doi talhari au fost rastigniti impreuna cu Isus . Amandoi talharii si-au batut joc de el?

a) Da. (Marcu 15:32)
B) Nu. (Luca 23:43)

S-a urcat Isus in Rai in aceeasi zi a rastignirii?

a) Da. El a spus talharului rastignit langa el: "Adevãrat îþi spun cã astãzi vei fi cu Mine în rai." (Luca 23:43)
b)Nu. El spunea Mariei Magdalena doua zile mai tarziu, "cãci încã nu M-am suit la Tatãl Meu" (Ioan 20:17)

Ce a facut Iuda cu pretul de sange pe care l-a primit pentru tradarea lui Isus?

a) El a cumparat un ogor. (Faptele apostolilor 1:18)
B) El a aruncat argintii in templu,dupa care a plecat. Preotii nu au putut pune banii in visteria templului, fiind pret de sange , ci i-au folosit pentru a cumpara o tarina pentru a ingropa pe straini. (Matei 27:5)

a) da « Toatã Scriptura este insuflatã de Dumnezeu ºi de folos spre învãþãturã, spre mustrare, spre îndreptare, spre înþelepþirea cea întru dreptate, » (2Timotei 3 :16)
B) nu « Astfel, porunca datã întâi se desfiinþeazã, pentru neputinþa ºi nefolosul ei » 9evrei 7 :18)

CARE A FOST CUVANTUL EXACT SCRIS PE CURCE ?
a) El este Isus,regele iudeilor « ªi deasupra capului au pus vina Lui scrisã: Acesta este Iisus, regele iudeilor ». (Matei 27 :37)
b)Regele iudeilor « ªi vina Lui era scrisã deasupra: Regele iudeilor » (Marc 15 :26)
c)El este regele iudeilor «ªi deasupra Lui era scris cu litere greceºti, latineºti ºi evreieºti: Acesta este regele iudeilor » ( Luca 23 :38)
d) Isus Nazariteanul,regele iudeilor « Iar Pilat a scris ºi titlu ºi l-a pus deasupra Crucii. ªi era scris: Iisus Nazarineanul, impãratul iudeilor! « (Ioan 19 :19)
0
Master
Postat pe 27 Martie 2011 11:55
ISUS A VAZUT UN OM CARE STATEA LA VAMA,CARE ERA NUMELE ACESTUIA ?
a) Matei « ªi plecând Iisus de acolo, a vãzut un om care ºedea la vamã, cu numele Matei, ºi i-a zis acestuia: Vino dupã Mine. ªi sculându-se, a mers dupã El” (Matei 9:19)
B) Levi “ªi trecând, a vãzut pe Levi al lui Alfeu, ºezând la vamã, ºi i-a zis: Urmeazã-Mi! Iar el, sculându-se, I-a urmat” ( Marcu 2:14 , Luca 5:27)

ISUS S-A RUGAT LUI DUMNEZEU PT A PREVENI CRUCUFICAREA ?
a) da « ªi mergând puþin mai înainte, a cãzut cu faþa la pãmânt, rugându-Se ºi zicând: Pãrintele Meu, de este cu putinþã, treacã de la Mine paharul acesta! insã nu precum voiesc Eu, ci precum Tu voieºti “ (Matei 26:39, Marcu 14 :36, Luca 22 :42)
B) nu « Acum sufletul Meu e tulburat, ºi ce voi zice? Pãrinte, izbãveºte-Mã, de ceasul acesta. Dar pentru aceasta am venit în ceasul acesta” ( Ioan 12:27)

a) desigur acest om era nevinovat « Iar sutaºul, vãzând cele ce s-au fãcut, a slãvit pe Dumnezeu, zicând: Cu adevãrat, Omul Acesta drept a fost » ( Luca 23 :47)
B) cu adevarat acest om era Fiul lui Dumnezeu « Iar sutaºul care stãtea în faþa Lui, vãzând cã astfel ªi-a dat duhul, a zis: Cu adevãrat omul acesta era Fiul lui Dumnezeu! » ( Marcu 15-39)

CAND ISUS A STRIGAT : « DUMNEZEUL MEU,DUMNEZEUL MEU,PENTRU CE M-AI PARASIT » ? IN CE LIMBA A STRIGAT ?
a) ebraica : cuvintele sunt ELI,ELI « Iar în ceasul al nouãlea a strigat Iisus cu glas mare, zicând: Eli, Eli, lama sabahtani? adicã: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai pãrãsit? » ( Matei 27 :46)
B) armaica : cuvintele sunt ELOI,ELOI «ªi la al nouãlea ceas, a strigat Iisus cu glas mare: Eloi, Eloi, lama sabahtani?, care se tãlmãceºte: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai pãrãsit? » ( Marcu 15 :34)

CORESPUNZATOR EVANGHELIILOR, CARE A FOST ULTIMUL CUVANT PE CARE ISUS L-A SPUS INAINTE SA MOARA ?
a) «Parinte in mainile Tale incredintez duhul meu » «ªi Iisus, strigând cu glas tare, a zis: Pãrinte, în mâinile Tale încredinþez duhul Meu. ªi acestea zicând, ªi-a dat duhul” ( Luca 23:46)
B) “Savarsitu-s-a “ “Deci dupã ce a luat oþetul, Iisus a zis: Sãvârºitu-s-a. ªi plecându-ªi capul, ªi-a dat duhul “ ( Ioan 19:30)

IMPREUNA CU ISUS,S-A MAI SUIT CINEVA LA CER ?
a) nu «ªi nimeni nu s-a suit în cer, decât Cel ce S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer » ( Ioan 3 :13)
B) da . Elias s-a ridcat la cer cu o trompa (2 Regi 2 :11)

CORPUL LUI ISUS A FOST ACOPERIT IN MIRODENII INAINTE DE INMORMANTARE CORESPUNZATOR OBICEIURILOR IUDAICE ?
a) da si femeia dicipolului a fost martora la inmormantare « ªi a venit ºi Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sutã de litre de amestec de smirnã ºi aloe /Au luat deci trupul lui Iisus ºi l-au înfãºurat în giulgiu cu miresme, precum este obiceiul de înmormântare la iudei « ( Ioan 19 :39-40)
B) nu «ªi dupã ce a trecut ziua sâmbetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, ºi Salomeea au cumpãrat miresme, ca sã vinã sã-L ungã « ( Marc 16 :1)

CAND A CUMPARAT FEMEIA MIRODENIILE ?
a) dupa ce a trecut Sabbatul (ziua de sambata) « ªi dupã ce a trecut ziua sâmbetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, ºi Salomeea au cumpãrat miresme, ca sã vinã sã-L ungã « (Marc 16 :1)
B) inainte de Sabbat (sambata) femeia a pregatit mirodeniile,iar Sambata s-au odihnit conform obiceiurilor iudaice « ªi urmându-I femeile, care veniserã cu El din Galileea, au privit mormântul ºi cum a fost pus trupul Lui. « « ªi, întorcându-se, au pregãtit miresme ºi miruri; iar sâmbãtã s-au odihnit, dupã Lege « (Luca 23 :55 pina la 24 :1)

IN CE CEAS AL ZILEI FEMEIA A VIZITAT MORMANTUL(CAVOUL) LUI ISUS ?
a) cand se lumina de ziua « Dupã ce a trecut sâmbãta, când se lumina de ziua întâi a sãptãmânii (Duminicã), au venit Maria Magdalena ºi cealaltã Marie, ca sã vadã mormântul « ( Matei 28 :1)
B) cand rasarea soarele ( Marcu 16 :2)

CARE ERA SCOPUL PT CARE FEMEIA S-A DUS LA MORMANT(CAVOU)?
a) pt a unge corpul lui Isus cu mirodenii “ªi dupã ce a trecut ziua sâmbetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, ºi Salomeea au cumpãrat miresme, ca sã vinã sã-L ungã” (Marcu 16:1, Luca 23:55 – 24:1)
B) ca sa vada cavoul. Nimic despre mirodenii aici « Dupã ce a trecut sâmbãta, când se lumina de ziua întâi a sãptãmânii (Duminicã), au venit Maria Magdalena ºi cealaltã Marie, ca sã vadã mormântul » ( Matei 28 :1)
c) pt nici un motiv anume.In aceasta evanghelie invelitul cu mirodenii fusese facut inainte de Sambata « Iar în ziua întâia a sãptãmânii (duminica), Maria Magdalena a venit la mormânt dis-de-dimineaþã, fiind încã întuneric, ºi a vãzut piatra ridicatã de pe mormânt « ( Ioan 20 :1)

I-A SPUS FEMEII CINEVA CE S-A INTAMPLAT CU CORPUL LUI ISUS ?
a) da « ªi, intrând în mormânt, au vãzut un tânãr ºezând în partea dreaptã, îmbrãcat în veºmânt alb, ºi s-au spãimântat « ( Marcu 16 :5)
B) doi barbati « ªi fiind ele încã nedumerite de aceasta, iatã doi bãrbaþi au stat înaintea lor, în veºminte strãlucitoare « ( Luca 24 :4 , 24 :23)
c) un inger,acelasi care a ridicat piatra ( Matei 16 :2)
d) in toate cazurile i-a fost spus femeii ca Isus s-a ridicat din morti ( Matei 28:7, Marcu 16:6,Luca 24:5 nota de subsol)
e) nu « Deci a alergat ºi a venit la Simon-Petru ºi la celãlalt ucenic pe care-l iubea Iisus, ºi le-a zis: Au luat pe Domnul din mormânt ºi noi nu ºtim unde L-au pus. « ( Ioan 20 :2)

CAND L-A INTALNIT MARIA MAGDALENA PE ISUS INVIAT ?
a) Dar când mergeau ele sã vesteascã ucenicilor, iatã Iisus le-a întâmpinat, zicând: Bucuraþi-vã! Iar ele, apropiindu-se, au cuprins picioarele Lui ºi I s-au închinat » ( Matei 28 :9)
B) in a 2-a vizita a ei la mormant “ Iar Maria stãtea afarã lângã mormânt plângând. ªi pe când plângea, s-a aplecat spre mormânt/ ªi a vãzut doi îngeri în veºminte albe ºezând, unul cãtre cap ºi altul cãtre picioare, unde zãcuse trupul lui Iisus./ ªi aceia i-au zis: Femeie, de ce plângi? Pe cine cauþi? Ea le-a zis: Cã au luat pe Domnul meu ºi nu ºtiu unde L-au pus/Zicând acestea, ea s-a întors cu faþa ºi a vãzut pe Iisus stând, dar nu ºtia cã este Iisus/Zis-a ei Iisus: Femeie, de ce plângi? Pe cine cauþi? Ea, crezând cã este grãdinarul, I-a zis: Doamne, dacã Tu L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus ºi eu l voi ridica/Iisus i-a zis: Maria! ntorcându-se, aceea I-a zis evreieºte: Rabuni! (adicã,invãþãtorule) /Iisus i-a zis: Nu te atinge de Mine, cãci încã nu M-am suit la Tatãl Meu. Mergi la fraþii Mei ºi le spune: Mã sui la Tatãl Meu ºi Tatãl vostru ºi la Dumnezeul Meu ºi Dumnezeul vostru » ( Ioan 20 :11-17)Dumnezeul Meu ºi Dumnezeul vostru Dumnezeul Meu ºi Dumnezeul vostru Dumnezeul Meu ºi Dumnezeul vostru Dumnezeul Meu ºi Dumnezeul vostru Dumnezeul Meu ºi Dumnezeul vostru !!!

ORICE OM PACATUIESTE ?
a) da. Nu exista nici un om care sa nu pacatuiasca (1Regi 8 :46,de asemenea de vazut si 2Cronicile, Proverbe 20 :9 , Eclesiastul 7 :20, 1Ioan 1 :810 )
B) nu .Adevaratii crestini, nu e posibil ca sa pacatuiasca,pentru ca sunt fii lui Dumnezeu .Oricine care crede ca Isus este Hristosul si este fiul lui Dumnezeu…. » Oricine crede cã Isus este Hristosul, este nãscut din Dumnezeu; ºi oricine iubeºte pe Cel ce L-a nãscut, iubeºte ºi pe cel nãscut din El » (1 Ioan 5 :1)
B) trebuie sa ne numim copii ai lui Dumnezeu , si chiar asa suntem… «Vedeþi ce dragoste ne-a arãtat Tatãl, sã ne numim copii ai lui Dumnezeu! ªi suntem. Lumea nu ne cunoaºte, pentru cã nu L-a cunoscut nici pe El « ( 1 Ioan 3 :1)
c) oricine iubeste , este nascut din Dumnezeu.. « Preaiubiþilor, sã ne iubim unii pe alþii; cãci dragostea este de la Dumnezeu. ªi oricine iubeºte, este nãscut din Dumnezeu, ºi cunoaºte pe Dumnezeu » (1 Ioan 4 :7)
d) nimeni nascut din Dumnezeu nu pacatuieste… » Oricine este nãscut din Dumnezeu, nu pãcãtuieºte, pentru cã sãmânþa Lui rãmâne în el; ºi nu poate pãcãtui, fiindcã este nãscut din Dumnezeu » ( 1 Ioan 3 :9)
e) si iarasi « da » ….. Dacã zicem cã n-avem pãcat, ne înºelãm singuri, ºi adevãrul nu este în noi « ( 1Ioan 1 :8)

CINE VA PURTA POVARA CUI ?
a) « Purtaþi-vã sarcinile unii altora, ºi veþi împlini astfel Legea lui Hristos » ( Galateni 6 :2)
B) « cãci fiecare îºi va purta sarcina lui însuºi « ( Galateni 6 :5)

LA CATI UCENICI I S-A ARATAT ISUS DUPA CE A INVIAT ?
a) 12 discipoli « ªi cã S-a arãtat lui Chefa, apoi celor doisprezece « ( Corinteni 15 :5)
B) 11 discipoli ( Matei 27 :3-5, Faptele Apostolilor 1 :9, vezi si Matei 28 :16 « Iar cei unsprezece ucenici au mers în Galileea, la muntele unde le poruncise lor Iisus. » , Marcu 16 :14,Luca 24 :9,Luca 24 :33)

UNDE ERA ISUS 3ZILE MAI TARZIU DUPA BOTEZUL SAU ?
a) dupa botez,imediat duhul l-a dus in pustiu,si a stat in pustiu pt 40 de zile « ªi îndatã Duhul L-a mânat în pustie/ªi a fost în pustie patruzeci de zile, fiind ispitit de satana. ªi era împreunã cu fiarele ºi îngerii il slujeau. ” ( Marcu 1 :12-13)
B) in ziua urmatoare dupa botez,Isus a ales 2ucenici «A doua zi iarãºi stãtea Ioan ºi doi dintre ucenicii lui »( Ioan 1 :35) .A doua zi a plecat la Galileea – 2ucenici » A doua zi voia sã plece în Galileea ºi a gãsit pe Filip. ªi i-a zis Iisus: Urmeazã-Mi. »( Ioan 1 :43) . A treia zi era la nunta din Cana Galilei.(Ioan 2 :1-11)

CAND ISUS ERA COPIL, VIATA LUI ERA AMENINTATA ?
a) da, Iosif l-a luat cu el in Egipt pina ce Irod a murit ( Matei 2 :13-23)
B) nu,familia nu a fugit nicaieri.Cu calm l-au adus inauntrul templului din Ierusalim,dupa obiceiul iudaic, si s-au intors la Galilea in cetatea Nazaret ( Luca 2 :21-40)

CAND ISUS A MERS PE APA,CUM AU RASPUNS UCENICII ?
a) l-au adorat,s-au inchinat spunind »Cu adevart,tu esti fiul lui Dumnezeu » « Iar cei din corabie I s-au închinat, zicând: Cu adevãrat Tu eºti Fiul lui Dumnezeu « (Matei 14 :33)
B) erau uimiti,caci nu pricepusera nimic de la minunea painilor « ªi s-a suit la ei în corabie ºi s-a potolit vântul. ªi erau peste mãsurã de uimiþi în sinea lor; Cãci nu pricepuserã nimic de la minunea pâinilor, deoarece inima lor era învârtoºatã « ( Marcu 6 :51-52)
0
Master
Postat pe 27 Martie 2011 11:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Visele... 9 De la: kudika001700 9 Martie 2009 12:51
Violenta asupra femeii! 55 De la: katy6853_yahoo_com 20 Mai 2009 09:58
Pentru toate mamele kudiciste si nu numai! 7 De la: ballerrina 21 Ianuarie 2009 23:14
Prietenii de pe Kudika 16 De la: mari58 19 Februarie 2008 21:26
Experiente cotidiene 1 De la: casey_cat 21 Februarie 2010 19:15