Setari Cookie-uri

Isus..FIUL LUI DUMNEZEU!DUMNEZEU INSUSI?PROFET?UN INVATATOR?

* Vechile legi au fost unlocuite dpua venirea lui Isus :

Luca 16:16 ~Legea si proorocii au tinut pîna la Ioan; de atunci încoace, Evanghelia Împaratiei lui Dumnezeu se propovaduieste: si fiecare, ca sa intre în ea, da navala.
Efeseni 2:15 ~ si, în trupul Lui, a înlaturat vrajmasia dintre ei, Legea poruncilor, în orînduirile ei, ca sa faca pe cei doi sa fie în El însus un singur om nou, facînd astfel pace;
Romani 7:6 ~ Dar acum, am fost izbaviti de Lege, si sîntem morti fata de Legea aceasta, care ne tinea robi, pentruca sa slujim lui Dumnezeu într'un duh nou, iar nu dupa vechea slova.

Vechile legi nu au fost schimbate :
Matei 5:17-19 ~ 17Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Proorocii; am venit nu sa stric, ci sa împlinesc.
18Caci adevarat va spun, cîta vreme nu va trece cerul si pamîntul, nu va trece o iota sau o frîntura de slova din Lege, înainte ca sa se fi întîmplat toate lucrurile.
19Asa ca, ori cine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, si va învata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic în Împaratia cerurilor; dar oricine le va pazi, si va învata pe altii sa le pazeasca, va fi chemat mare în Împaratia cerurilor.

* Misunea lui Isus a fost sa aduca pacea:

Luca 2:13,14 ~ 13Si deodata, împreuna cu îngerul s'a unit o multime de oaste cereasca, laudînd pe Dumnezeu, si zicînd:
14,,Slava lui Dumnezeu în locurile prea înalte, si pace pe pamînt între oamenii placuti Lui.``

Misunea lui Isus nu a fost sa aduca pacea:
Matei 10:34 ~Sa nu credeti ca am venit s'aduc pacea pe pamînt; n'am venit sa aduc pacea, ci sabia.

* Copii sunt pedepsiti pentru pacatele parintilor:

Exod 20 :5 ~ Sa nu te închini înaintea lor, si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sînt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor în copii pîna la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,

Copii nu sunt pedepsiti pentru pacatele parintilor :
Ezechiel 18:20 ~ Sufletul care pacatuieste, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatalui sau, si tatal nu va purta nelegiuirea fiului sau! Neprihanirea celui neprihanit va fi peste el, si rautatea celui rau va fi peste el.

* Omul este justificata doar prin credinta

Romani 3:20 ~ Caci nimeni nu va fi socotit neprihanit înaintea Lui, prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunostinta deplina a pacatului.
Galateni 2:16 ~Totus, fiindca stim ca omul nu este socotit neprihanit, prin faptele Legii, ci numai prin credinta în Isus Hristos, am crezut si noi în Hristos Isus, ca sa fim socotiti neprihaniti prin credinta în Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentruca nimeni nu va fi socotit neprihanit prin faptele Legii.
Galateni 3:11,12 ~ 11Si ca nimeni nu este socotit neprhanit înaintea lui Dumnezeu, prin Lege, este învederat, caci ,,cel neprihanit prin credinta va trai.``
12Însa Legea nu se întemeiaza pe credinta; ci ea zice: ,,Cine va face aceste lucruri, va trai prin ele``.
Romani 4:2 ~Caci ce zice Scriptura? ,,Avraam a crezut pe Dumnezeu, si aceasta i s'a socotit ca neprihanire.``

* Omul nu este justifica prin credinta :

Iacob 2:21,24 ~ Avraam, parintele nostru, n'a fost el socotit neprihanit prin fapte, cînd a adus pe fiul sau Isaac jertfa pe altar?
24Vedeti dar ca omul este socotit neprihanit prin fapte, si nu numai prin credinta.
Romani I 2:13 ~Pentruca nu cei ce aud Legea, sînt neprihaniti înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea aceasta, vor fi socotiti neprihaniti.
0
Master
Postat pe 27 Martie 2011 11:58
Bre, omule, chiar nu vezi ca nu te ia nimeni in seama ?
Nu te mai obosi, ai sa incepi probabil sa te contrazici singur! Spor la treaba!

Postat pe 27 Martie 2011 12:41
De la: scorpio67, la data 2011-03-27 12:41:42Bre, omule, chiar nu vezi ca nu te ia nimeni in seama ?

poate ca asa se simte si el implinit?

desi eu preferam sa primesc o farfurie cu coliva, nu am mai mancat de mult
battleofwits
Postat pe 27 Martie 2011 12:44
De la: battleofwits, la data 2011-03-27 12:44:04
De la: scorpio67, la data 2011-03-27 12:41:42Bre, omule, chiar nu vezi ca nu te ia nimeni in seama ?

poate ca asa se simte si el implinit?

desi eu preferam sa primesc o farfurie cu coliva, nu am mai mancat de mu
lt

Mai ai un pic de rabdare si vine pastele la Crestini si vei manca si Coliva Domnului .

Referitor la a ma contrazice :))) prefer sa va las pe voi cu versetele ''sfinte'' ale Crestinilor greco-romani , se contrazic ele destul ca sa ma mai bag si eu .
Master
Postat pe 27 Martie 2011 17:18
De la: Master, la data 2011-03-27 17:18:05
Mai ai un pic de rabdare si vine pastele la Crestini si vei manca si Coliva Domnului .

Referitor la a ma contrazice :))) prefer sa va las pe voi cu versetele ''sfinte'' ale Crestinilor greco-romani , se contrazic ele destul ca sa ma mai bag si eu .

de paste se face coliva?????

happy daysssss

in afara de contesina si inca 2-3 useri, nu cred ca te ia cineva in serios ... sorry

dar poti continua ca nu faci rau nimanui
battleofwits
Postat pe 27 Martie 2011 17:26
''Astazi s-a nascut cel fara de inceput cum au zis prorocii ...'' asta parca era de Craciun ..dar de Pasti parca ''Cel fara de inceput a murit , a fost rastignit si batjocorit ''...cat Cretinism .
Master
Postat pe 27 Martie 2011 17:42
Si ca sa fie Cretinismul si mai mare E,i de PASTI MANANCA TRUPUL CELUI FARA INCEPUT SI BEAU DIN SANGELEL LUI ...CEL PUTIN ASA CRED , CINE SA-I MAI INTELEAGA .
Master
Postat pe 27 Martie 2011 17:46
Eu de Paste mananc mielul de la oaie, nu Mielul lui Dumnezeu si nu beau nici un sange si nici altceva.
Am vorbit metaforic , desigur.Dar nu ma simt prea vinovata ca mananc friptura aia de miel chiar cu nimic.

Postat pe 9 Aprilie 2011 08:29
De la: Master, la data 2011-03-27 17:46:59Si ca sa fie Cretinismul si mai mare E,i de PASTI MANANCA TRUPUL CELUI FARA INCEPUT SI BEAU DIN SANGELEL LUI ...CEL PUTIN ASA CRED , CINE SA-I MAI INTELEAGA .

E metaforic, tu! Nu te-a facut niciodata nimeni bou? Bineinteles ca da ... ei, era metaforic sau la propriu? Ma rog, cu tine nu poti fi niciodata sigur, e si asta o chestie!
Spanish_Dancer
Postat pe 9 Aprilie 2011 11:44
De la: Master, la data 2011-03-27 17:46:59Si ca sa fie Cretinismul si mai mare E,i de PASTI MANANCA TRUPUL CELUI FARA INCEPUT SI BEAU DIN SANGELEL LUI ...CEL PUTIN ASA CRED , CINE SA-I MAI INTELEAGA .

... ''taranul'' tot ''taran'' ramine ... cu scuzele de rigoare fatza de adevarati tarani ...
marco918
Postat pe 9 Aprilie 2011 11:49
De la: Spanish_Dancer, la data 2011-04-09 11:44:43

E metaforic, tu! Nu te-a facut niciodata nimeni bou? Bineinteles ca da ... ei, era metaforic sau la propriu? Ma rog, cu tine nu poti fi niciodata sigur, e si asta o chestie!

Cand nu va convine ceva este metaforic:)))) atunci si Iisus este ''fiul lui DUMNEZU tot metaforic ci nu la propriu.

Sau este la proprui ?:))

Master
Postat pe 10 Aprilie 2011 04:01

Cand nu va convine ceva este metaforic:)))) atunci si Iisus este ''fiul lui DUMNEZU tot metaforic ci nu la propriu.

Master
Postat pe 10 Aprilie 2011 04:01
De la: Master, la data 2011-04-10 04:01:34

Eu daca sunt BOU TU ESTI O VACA
Master
Postat pe 10 Aprilie 2011 04:02
De la: marco918, la data 2011-04-09 11:49:31

... ''taranul'' tot ''taran'' ramine ... cu scuzele de rigoare fatza de adevarati tarani ...

esti scuzat!
pickard
Postat pe 10 Aprilie 2011 05:20
Iisus, pe numele lui de evreu Jeshua, poate sa fie numit fiul spiritual al lui D-zeu, deoarece toti suntem copiii Lui spirituali. Dar el s-a nascut gratie parintilor sai humanoizi si si-a imaginmat ca este Mesia cel asteptat inca de ortodocsii si conservatorii judei. Reformatii obisnuiesc sa se mantuiasca singuri.
Jeshua s-a comportat in maniera lui Rabbi Hillel si i-a invatat pe judei Thora. Din acest motiv nu a avut prea multi adepti in Judeea. Afirmatiile sale erau lipsite de originalitate.
Toti trebuie sa gandim asa cum a gandit Iisus si sa ne mantuim singuri, beneficiind de protectia unui Creator al Universului unic si incorporal.
ileanaadrianastan
Postat pe 10 Septembrie 2011 17:05
De la: ileanastan, la data 2011-09-10 17:05:40Iisus, pe numele lui de evreu Jeshua, poate sa fie numit fiul spiritual al lui D-zeu, deoarece toti suntem copiii Lui spirituali. Dar el s-a nascut gratie parintilor sai humanoizi si si-a imaginmat ca este Mesia cel asteptat inca de ortodocsii si conservatorii judei. Reformatii obisnuiesc sa se mantuiasca singuri.
Jeshua s-a comportat in maniera lui Rabbi Hillel si i-a invatat pe judei Thora. Din acest motiv nu a avut prea multi adepti in Judeea. Afirmatiile sale erau lipsite de originalitate.
Toti trebuie sa gandim asa cum a gandit Iisus si sa ne mantuim singuri, beneficiind de protectia unui Creator al Universului unic si incorporal.
esti vraiste n cap cu tot cu cartile tale si secureitatile tale,,de la securitati ti se trage
miezuu
Postat pe 27 Martie 2013 08:43

Suntem la ora de religie?
criszoe
Postat pe 27 Martie 2013 09:15
De la: criszoe, la data 2013-03-27 09:15:21

Suntem la ora de religie?
culcate
miezuu
Postat pe 27 Martie 2013 09:17
Mars
criszoe
Postat pe 27 Martie 2013 09:22
De la: criszoe, la data 2013-03-27 09:22:06Mars
bn mananca un mars si culcate
miezuu
Postat pe 27 Martie 2013 09:24
Nu vreau
criszoe
Postat pe 27 Martie 2013 09:31
PASTE FERICIT!!
criszoe
Postat pe 31 Martie 2013 07:27
Totul trebuie fãptuit in timpul vietii in trup pentru a ne rascumpara greºelile... Christos a zis ca nu a venit sa aduca pacea, ci sabia intre fiu si tata sau fiica si mama pentru ca numai EL este CALEA, ADEVARUL si VIATA... Cine-si va pretui viata pentru sine o va pierde, dar cine o va pierde pentru Domnul, o va primi înapoi...

Postat pe 1 Aprilie 2013 10:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
petrecere reusita intre prieteni 5 De la: Cassey 30 Decembrie 2008 15:26
relatii indispensabile 4 De la: donttouch 15 Mai 2009 10:12
Ganduri de toamna 61 De la: valy90 26 Septembrie 2010 16:35
despre vise si intamplari ciudate 112 De la: freedom123 14 Mai 2014 17:58
am nevoie de ajutor...in legatura cu un motanel 23 De la: otilia3012 1 Aprilie 2014 10:38