Setari Cookie-uri

Isus..FIUL LUI DUMNEZEU!DUMNEZEU INSUSI?PROFET?UN INVATATOR?

De la: OCTAIA, la data 2008-03-22 21:30:16muslim ,sti de ce sunt eu crestina?Deoarece"atat de mult ne iubeste Tatal incat l-a dat pe Fiul lui pentru noi"ca tu si eu sa avem viata vesnica.Eu am ales pentru ca eu am iubirea Lui,si am dovada iubirii Lui.Da ,este adevarat ca i-ti trebuie credinta.Dar el poate fi descoperit numaide cel ce-l cauta.Si acum te intreb ,draga mea ,il cauti tu pe EL,sau argumente sa-ti poti sustine adevarul.Adevarul este in noi,trebuie sa-l cauti in tine.Nu eu trebuie sa te conving de credinta mea,ci tu sa-ti cauti iubirea in El .Dorinta mea cea mai adanca este sa-l pot urma pe El.Nu ne jucam ,draga mea ,cu cuvintele,e un rau ce ni-l facem doar noua.El ramane,IUBIRE,IERTARE,MILA,SACRIFICIU,
EL este ce-l ce este,sa nu uitam acest nume.Un crestin pune intrebari si singura dovada este in cuvantul LUI."cere si ti se va da,bate si ti se va deschide.cauta si vei gasi"Fie ca dragostea Lui sa ne protejeze de ce-l rau.Mutumesc ca putem fi prietene si chiar asa.

Tu te-ai convertit la crestinism pe parcursul vietii sau te-ai nascut crestina?
arhanghel
Postat pe 13 Aprilie 2010 17:52
De la: Kathara, la data 2010-04-13 14:07:31Istetule, prietenul meu e circumcis si e catolic. Asa ca scuteste-ma!

Este clar ce poama esti o arzi cu unul belit dar esti impotriva celor beliti ..tare ..iar referitor la prietenul tau ,in numele tau sau belit (taiat) sau in numele Papei .? In felul asta nu are nici o treaba cu botezul lui Avraam ..si eu m-am scufundat de numarate ori in mare si rauri si in cada ma scufundam mereu cand eram mic .
Master
Postat pe 14 Aprilie 2010 09:45
De la: arhanghel, la data 2010-04-13 17:52:20
De la: OCTAIA, la data 2008-03-22 21:30:16muslim ,sti de ce sunt eu crestina?Deoarece"atat de mult ne iubeste Tatal incat l-a dat pe Fiul lui pentru noi"ca tu si eu sa avem viata vesnica.Eu am ales pentru ca eu am iubirea Lui,si am dovada iubirii Lui.Da ,este adevarat ca i-ti trebuie credinta.Dar el poate fi descoperit numaide cel ce-l cauta.Si acum te intreb ,draga mea ,il cauti tu pe EL,sau argumente sa-ti poti sustine adevarul.Adevarul este in noi,trebuie sa-l cauti in tine.Nu eu trebuie sa te conving de credinta mea,ci tu sa-ti cauti iubirea in El .Dorinta mea cea mai adanca este sa-l pot urma pe El.Nu ne jucam ,draga mea ,cu cuvintele,e un rau ce ni-l facem doar noua.El ramane,IUBIRE,IERTARE,MILA,SACRIFICIU,
EL este ce-l ce este,sa nu uitam acest nume.Un crestin pune intrebari si singura dovada este in cuvantul LUI."cere si ti se va da,bate si ti se va deschide.cauta si vei gasi"Fie ca dragostea Lui sa ne protejeze de ce-l rau.Mutumesc ca putem fi prietene si chiar asa.

Tu te-ai convertit la crestinism pe parcursul vietii sau te-ai nascut crestina?

Binenteles ca a stampilat-o biserica de cand s-a nascut , dar a stampilat-o prost se pare cai nu stie ca ''Tatal sa dat pe sine si chiar El (Tatal a murit pe cruce pentru ca asa de mult i-a iubit pe pagani incat a murit ca sa aibe paganii viata vesnica '' Asa spune doctrina Crestina Isus =Dumnezeu intrupat care s-a nascut , a murit si a inviat ''

Dumnezeu care nu s-a nascut , care nu se naste , care nu a murit si nu moare Iarta pe cine vrea , are mila de cine vrea si nu poate iubii politeistii care ai fac semeni si se inchina inaintea celor creati si facuti de El..
Master
Postat pe 14 Aprilie 2010 09:53
Emanuel [Dumnezeu este cu noi ]..........Isus [ Dumnezeu tare , Parintele vesniciilor ] asa declara Biblia .............La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu , si Cuvantul era Dumnezeu [Ioan 1;1].. Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi si noi am privit gloria Lui [Ioan 1;14 ], deci nu stiu daca avem voie sa ne dam cu parerea din moment ce BIBLIA declara cine este El. Eu sunt Domnul si afara de Mine nu este nici un Mantuitor [Isaia 43;11 ]
erikahd2008
Postat pe 14 Aprilie 2010 10:18
De la: wolfy, la data 2010-04-13 12:53:52[quote name='leo_' date='2010-04-11

[...]

"Si ale islamului care sunt? Bataia si violul, nu-i asa?"

zau, ia gandeste-te tu purii de crestini ce au facut prin cruciade? nu e asa ca erau niste ingerasi? nu uita ca tot crestinii au facut 2 razboaie mondiale intre ei si s-au comportat ca atare. daca nu ma crezi verifica statisticile de violuri in perioada respectiva.

"Daca crestea rata divorturilor inseamna ca femeile aveau motive sa divorteze, ceea ce inseamna ca dupa "logica" ta e ok ca astazi dreptul lor ladivort e limitat, netinundu-se seama de tratamentele la care sunt supuse."

da e ok in zona respectiva unde de multe ori femeia nu poate trai singura, mai ales daca are de intretinut si copii. in plus oamenii motive se gasesc tot timpul pentru ca si cele neintemeiate sunt tot motive. da, dupa logica mea e ok ca divortul sa fie limitat. daca eu distrug viata a trei femei de exemplu, afectez alt barbat care are ca si mine dreptul sa se casatoreasca cu o femeie necasatorita in prealabil. in plus, conform educatiei primite de mine cine isi incalca juramantul de dragoste nu isi gaseste iertarea nici pe pamant si nici in cer.

"Si crezi ca un tip bogat, capabil din punct de vedere financiar sa le intretina, e mai bun in pat? Crezi ca banii determina un barbat sa faca fata la patru femei?"

cine a spus ca noi barbatii suntem mai ahtiati dupa sex decat femeile. ma refeream la intretinere. cate femei crestine primesc zestre de la barbat (zestre pe care o pot pastra daca sunt parasite) si o camera numai a lor? deci cand iei o femeie acolo ii asiguri un standard de viata. ca sa nu zic ca fiecare femeie primeste aceleasi daruri ca si celelalte. totusi de ce pui sub semnul intrebarii reguli facute de fiinte mai inteligente decat noi?? lucrurile astea nu sunt gandite de oameni. si iar, nu este vorba sa faca fata la 4 femei, ca gangbangul este neconform cu principiile lor religioase.

"Raspunde-mi la intrebarea asta: de ce acum se pastreaza regula asta, in conditiile in care peste tot in lume, deci si in tarile musulmane, exista aproximativ 50% femei si 50% barbati? Mai mult de-atat, existenta unor reguli create pentru iesirea din criza a unei societati ancorate temporal nu pot constitui o religie."

ba da, pot constitui o religie (cele 10 porunci ale lui moise de exemplu). tu nu iti dai seama ca la momentul inventarii religiilor aia erau niste salbatici care se omorau intre ei pentru o halca de carne in plus? religia s-a conturat ca un set de reguli, care stau la baza oricarei societati, in care obligatia pastrarii lor a fost pusa sub semnul respectarii divinitatii.

"Suna foarte frumos act de vanzare -cumparare, n-am ce zice! E tranzactionata ca un obiect,nu-i asa?Oricum, ideea era ca e stupid sa spui ca unele crestine sunt platite ca sa faca sex, in conditiile in care toate musulmanele sunt platite pentru sex".

nu iti face probleme pentru ca 70% (si sunt indulgent) dintre femei se comporta ca niste marfuri. de parca nu ai vedea toate pitipoancele pe la TV sau cele care isi vand corpul unui barbat doar pentru ca are bani sau masina tare. macar musulmanele stiu de la inceput ce vor.

"Seriooos? Situatia asta a existat si in Romania dar biserica nu a dat voie niciunui barbat sa-si ia patru neveste. Femeile au muncit la camp si s-au intretinut si singure daca a fost nevoie."

nu a exista asa ceva in romania. pamantul romanesc este unul din cele mai bune de agricutura din lume. se munceste mai usor si da rod destul de bine. chiar si in europa o familie era amenintata de o saracie crancena daca barbatul intra in incapacitate de munca la camp. in plus biserica nu este o norma religioasa.

"Nu ma intereseaza de fac sau nu fac musulmanii unele lucruri, si nu le-as acorda nicio atentie daca nu ar veni in tara noastra sa se bucure de lucrurile bune de aici, in acelasi timpinfierand-o si spunandu-ne noua cum sa traim."

prin ceea ce ai scris tu aici nu le infierezi conceptiile si le spui cum sa traiasca? faci acelasi lucru. eu am intalnit musulmane care erau perfect fericite cu conditia lor si nu voiau deloc conditia unei femei europene. si nu erau de joasa speta ci femei educate si bogate.

"Poate ca noi crestinii nu respectam intotdeauna regulile, dar asta nu inseamna ca trebuie condamnata reliogia pentru greselile noastre."

si daca religia te impinge la unele greseli, pe care le faci pentru ca ti se repeta in continuu la biserica ca fiind ok?

"Din punctul meu de vedere e o mutilare si mi se pare absurd sa mi se spuna ca nu exista numic pe corpul meu care sa arate ca am fost botezata, dupa care sa mi se spuna ca nici macar nu amvoie sa fiu botezata fiindca sunt femeie."

taiatul imprejur nu este botez. isus s-a boteza de exemplu in iordan. faptul ca era taiat imprejur nu inseamna ca s-a botezat. repet, taierea imprejur este un obicei si nu un botez. sa nu imi spui ca ei primesc numele cand se taie imprejur, iar din punctul tau este o mutilare. din punctul meu de vedere ca barbat, este o multilare cand nu esti taiat imprejur, ti-am spus ca eu am avut probleme tocmai pentru ca noi crestinii nu facem asta, iar daca traiam acum 300-400 de ani nu s-ar fi rezolvat problema mea desi era simpla.

leo_
Postat pe 14 Aprilie 2010 10:23
De la: Blue_Crystal, la data 2010-04-13 14:29:12Parerea mea este ca Dumnezeu nu exista ! Biblia ii manipuleaza pe oameni si chiar un intelept spunea ca iti rapeste bucuria de a trai prin restrictiile sale. Oricum, in ziua de astazi biserica ( aici vorbesc de cea ortodoxa ) a deviat mult si asta se vede in comportamentul RUSINOS al preotilor si in lucrurile in neregula care se intampla in biserica.
Ce sa zic...Iisus s-a rastignit pt noi...bla bla...si unde e acum, el si Dumnezeu, knd oamenii care cred atata in ei au nevoie sa ii ajute ? Exact, nicaieri. Si mai este si Codul lui Da Vinci.
Ideea e ca oamenii cred intr-o himera si chiar e o pierdere de vreme. La urma urmei, nu e NIMENI indreptatit sa ne judece si sa ne dea porunci.
Este evident ca religia si biblia te limiteaza foarte mult si daca cei mai multi cred asemenea prostii, e viata lor si ei si-o traiesc asa.

grav, ai cazut in cealalta extrema. dumnezeu exista. daca nu ar exista ar fi imposibila problema creatiei universului. doar nu crezi in gogomanii de genul big bang. mie mi se pare ca seama cu chestia aia conform careia pamantul statea pe o broasca testoasa.

problema care nu o inteleg insa la astia care asteapta semne este de ce le asteapta. spui ca dzeu nu exista dar ceri semne asa cum te invata religia. dumnezeu nu e obligat sa va dea semne sau sa intervina in viata voastra. aveti libertate deplina. puteti sa va macelariti pana la unul si nu va interveni pentru ca nici planeta si nici sistemul solar si nici galaxia nu au o importanta deosebita in univers. nici nu va va judeca asa cum va spune biblia. tu iti imaginezi pe d-zeu cu papirusul scris cu toate greselile tale? eu nu. ne vom judeca singuri pe baza unui barem probabil. cei care intra in moarte clinica isi pot urmari viata in detaliu, in tunelul pe care il descriu (indiferent de religie). daca exista inregistrari detaliate atunci iti dai seama ca tu te vei judeca, nu? si tot tu iti vei da sentinta.

deci de retinut:
1) dzeu exista dar nu intervine pentru fiecare din noi (are si el treaba).
2) dzeu nu e sluga la inadaptati, salbatici, puturosi. daca nu muncesti nu primesti. daca muncesti exista legi ale universului care te ajuta, dar nu inseamna ca te-a ajutat dzeu,
3) v-ati gandit ca daca trebuie sa murim ca sa ajungem la el, atunci el nici macar nu face parte din universul nostru?
leo_
Postat pe 14 Aprilie 2010 10:38
De la: Master, la data 2010-04-14 09:45:34
De la: Kathara, la data 2010-04-13 14:07:31Istetule, prietenul meu e circumcis si e catolic. Asa ca scuteste-ma!

Este clar ce poama esti o arzi cu unul belit dar esti impotriva celor beliti ..tare ..iar referitor la prietenul tau ,in numele tau sau belit (taiat) sau in numele Papei .? In felul asta nu are nici o treaba cu botezul lui Avraam ..si eu m-am scufundat de numarate ori in mare si rauri si in cada ma scufundam mereu cand eram mic .

Cuvantul pe care il cauti e circumcis. Hai, fa un efort si ridica-te putin, macar un milimetru. Prietenul meu a fost circumcis de mic, fara nicio conotatie religioasa. Crezi ca e musulman sau evreu? Dimpotriva, daca pot spune asta!
Kathara
Postat pe 14 Aprilie 2010 11:22
Draga mea, Dumnezeu a venit in lume acum 2010 ani ca mantuitorul lumii pt. a ne sterge pacatele.
kudika148769
Postat pe 14 Aprilie 2010 21:43
De la: kudika148769, la data 2010-04-14 21:43:41Draga mea, Dumnezeu a venit in lume acum 2010 ani ca mantuitorul lumii pt. a ne sterge pacatele.

care erau alea? ca am mancat prea multe mere?
leo_
Postat pe 15 Aprilie 2010 00:41
mmm toate astea sunt interpretari pur crestine. ar fi intelept sa se studieze ai multe interpretari pentru a fi sigur ca nu ti se vand gogosi :P

pentru cei care sunt curiosi, va las un link unde puteti citi/studia si alte interpretari/descoperiri etc :P

http://exposingchristianity.com - lectura placuta.

foarte de acord cu "Blue Crystal"
Lithiove
Postat pe 15 Aprilie 2010 11:43
esti o fata ft inteligenta..........numai felicitari....
kudika056135
Postat pe 15 Aprilie 2010 21:03
De la: Kathara, la data 2010-04-14 11:22:48

Cuvantul pe care il cauti e circumcis. Hai, fa un efort si ridica-te putin, macar un milimetru. Prietenul meu a fost circumcis de mic, fara nicio conotatie religioasa. Crezi ca e musulman sau evreu? Dimpotriva, daca pot spune asta!

Si eu ma scufund in apa de mic ..de care Crestin sunt ?
Master
Postat pe 16 Aprilie 2010 02:54
De la: leo_, la data 2010-04-14 10:38:41
De la: Blue_Crystal, la data 2010-04-13 14:29:12Parerea mea este ca Dumnezeu nu exista ! Biblia ii manipuleaza pe oameni si chiar un intelept spunea ca iti rapeste bucuria de a trai prin restrictiile sale. Oricum, in ziua de astazi biserica ( aici vorbesc de cea ortodoxa ) a deviat mult si asta se vede in comportamentul RUSINOS al preotilor si in lucrurile in neregula care se intampla in biserica.
Ce sa zic...Iisus s-a rastignit pt noi...bla bla...si unde e acum, el si Dumnezeu, knd oamenii care cred atata in ei au nevoie sa ii ajute ? Exact, nicaieri. Si mai este si Codul lui Da Vinci.
Ideea e ca oamenii cred intr-o himera si chiar e o pierdere de vreme. La urma urmei, nu e NIMENI indreptatit sa ne judece si sa ne dea porunci.
Este evident ca religia si biblia te limiteaza foarte mult si daca cei mai multi cred asemenea prostii, e viata lor si ei si-o traiesc asa.

grav, ai cazut in cealalta extrema. dumnezeu exista. daca nu ar exista ar fi imposibila problema creatiei universului. doar nu crezi in gogomanii de genul big bang. mie mi se pare ca seama cu chestia aia conform careia pamantul statea pe o broasca testoasa.

problema care nu o inteleg insa la astia care asteapta semne este de ce le asteapta. spui ca dzeu nu exista dar ceri semne asa cum te invata religia. dumnezeu nu e obligat sa va dea semne sau sa intervina in viata voastra. aveti libertate deplina. puteti sa va macelariti pana la unul si nu va interveni pentru ca nici planeta si nici sistemul solar si nici galaxia nu au o importanta deosebita in univers. nici nu va va judeca asa cum va spune biblia. tu iti imaginezi pe d-zeu cu papirusul scris cu toate greselile tale? eu nu. ne vom judeca singuri pe baza unui barem probabil. cei care intra in moarte clinica isi pot urmari viata in detaliu, in tunelul pe care il descriu (indiferent de religie). daca exista inregistrari detaliate atunci iti dai seama ca tu te vei judeca, nu? si tot tu iti vei da sentinta.

deci de retinut:
1) dzeu exista dar nu intervine pentru fiecare din noi (are si el treaba).
2) dzeu nu e sluga la inadaptati, salbatici, puturosi. daca nu muncesti nu primesti. daca muncesti exista legi ale universului care te ajuta, dar nu inseamna ca te-a ajutat dzeu,
3) v-ati gandit ca daca trebuie sa murim ca sa ajungem la el, atunci el nici macar nu face parte din universul nostru?

Extraordinar!!! Ai vorbit ca cel mai mare fanatic crestin desi sustii k nu esti. Fooling who ?
Baietas, nu mai face atata pe studentul la teologie, k fiekre om are parerea lui si nu o sa schimbi tu nimic niciodata! Si afla k Big Bang nu e doar o teorie prosteasca, e adevarul despre aparitia lumii, pe kre au afirmat-o si sustinut-o oameni intelepti, printre care si mari filosofi.
Si eu nu astept niciun semn de la aberatii crestine pt k stiu k nu exista Iisus & Co.Si btw, de unde stii tu ce o sa se intample dupa ce mori ? Esti un trimis al lui Iisus venit sa ne "ilumineze" ? Nu vezi k vorbesti de park am fi la examene sa avem barem...Vai si tre' sa murim k sa ajungem la el...romantic da
Sfat: get a life ! Si invata sa nu mai faci pe profetul, k nu te prinde si nu o sa iti fak biserica icoana!
Blue_Crystal
Postat pe 16 Aprilie 2010 09:06
De la: Lithiove, la data 2010-04-15 11:43:26mmm toate astea sunt interpretari pur crestine. ar fi intelept sa se studieze ai multe interpretari pentru a fi sigur ca nu ti se vand gogosi :P

pentru cei care sunt curiosi, va las un link unde puteti citi/studia si alte interpretari/descoperiri etc :P

Ms, ms, stiam k sunt inteligenta!

Bine k le-ai dat un link sa mai citeasca si altceva decat biblia aia, kre oricum a trecut prin atatea maini!
Blue_Crystal
Postat pe 16 Aprilie 2010 09:09
De la: Blue_Crystal, la data 2010-04-16 09:09:46
De la: Lithiove, la data 2010-04-15 11:43:26mmm toate astea sunt interpretari pur crestine. ar fi intelept sa se studieze ai multe interpretari pentru a fi sigur ca nu ti se vand gogosi :P

Ms, ms, stiam k sunt inteligenta!

Bine k le-ai dat un link sa mai citeasca si altceva decat biblia aia, kre oricum a trecut prin atatea maini!

Pe mine aia cu Codul lui DaVinci m-a convins de inteligenta ta.
Kathara
Postat pe 16 Aprilie 2010 11:15
De la: Master, la data 2010-04-16 02:54:55

De niciun fel. Deci botezul sau circumcizia sau orice vrei tu nu sunt suficiente pentru a-ti marca apartenenta la o religie.
Kathara
Postat pe 16 Aprilie 2010 11:17

Botezul nu e o simpla scufundare in apa, nici macar acum n-ai invatat asta? Trebuie facut in biserica, in cadrul unei ceremonii religioase, folosindu-se in acelasi timp apa sfintita. Faptul ca te speli nu este echivalent cu un botez.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2010 12:14
De la: Master, la data 2010-04-16 02:54:55Si eu ma scufund in apa de mic ..de care Crestin sunt ?

Botezul nu e o simpla scufundare in apa, nici macar acum n-ai invatat asta? Trebuie facut in biserica, in cadrul unei ceremonii religioase, oficiat de preot, folosindu-se in acelasi timp apa sfintita. Faptul ca te speli nu este echivalent cu un botez.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2010 12:14
De la: Master, la data 2010-04-13 13:30:32
De la: wolfy, la data 2010-04-12 15:12:22
De la: Master, la data 2010-04-12 04:53:37[esti practicanta si se simte asta

Poate totusi inveti ca nu se scrie vre-o, vre-un, intradevar, voi afla-ti....

Tare as vrea sa stiu unde spune Iisus ca el nu e ultimul profet. Nu de alta, dar mie mi-a scapat pasajul asta din Nt, dar dintr-un NT autentic, nu falsificat de musulmani.

P.S: Tora A fost preluata in intregime de crestini, tradusa in latina si greaca.

IIsus a fost evreu si nu avut vreo(sper ca ai observat grafia) legatura cu arabii(musulmanii). Sa-ti amintesc cat de urati sunteti nu numai de europeni dar si de evrei?

Nu a avut legatura cu arabii, de aia s-a nascut in Palestina ..proasto '

Draga idiot, eu nu-mi amintesc sa apara in NT vreo referire la musulmani(sper ca ai observat precizarea mea - arabi musulmani). Era si imposibil sa apara asa ceva, avand in vedere ca musulmanii nici nu existau atunci,ceea ce inseamna ca lumea era un loc mai bun. Dar daca tu imi arati asa ceva, te scot din categoria celor cu coeficient de inteligenta extrem de scazut si te incadrez la cei cu coeficient de inteligenta scazut, fiindca asta ar fi echivalent cu faptul ca tu ai fi avut dreptate. Deci.... UNDE SE SPUNE CEVA IN NT DESPRE ASRABII MUSLMANI?

Intre timp, let me give you these:

Musulmanii si evreii nu sunt botezati, prostule!
In Crestinism femeile sunt botezate, prostule!
Circumcizia si botezul nu reprezinta acelasi lucru, prostule!
Homosexualitatea nu e acceptata in crestinism, prostule!
Sexul oral si anal nu au nicio legatura cu crestinismul, prostule!
Virginitatea e foarte apreciata in crestinism, atat la fete cat si la baieti,prostule!
E o diferenta intre societatile seculare europene de astazi si regulile crestinismlui. Invata sa faci diferenta intre ele, prostule!

De la: Master, la data 2010-04-13 13:18:21
De la: TODICADOINA, la data 2010-04-12 08:20:56DACA ISUS NU ERA DUMNEZEU CI UN SIMPLU OM, NU PUTEA SPUNE DE PE CRUCE ATUNCI CAND SUFEREA CUMPLIT " TATA IARTA-I CA NU STIU CE FAC " CI REACTIA FIREASCA A FIECARU OM AR FI SA-si bleteme dusmani, CREDETI-MA NU A FOST OM

Daca era Dumnezeu nu spunea '' Dumnezeul meu , de ce m-ai parasit ''? Iar Dumnezeu nu are Tata caci El este Tatal si nu are Dumnezeu caci El este Dumnezeu

Stim, stim, e prea greu poentru mintea ta...
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2010 12:22
O completare la mesajul meu de mai sus:

De la: Master, la data 2010-04-16 02:54:55Si eu ma scufund in apa de mic ..de care Crestin sunt ?

Botezul nu e o simpla scufundare in apa, nici macar acum n-ai invatat asta? Trebuie facut in biserica, in cadrul unei ceremonii religioase, oficiat de preot, folosindu-se in acelasi timp apa sfintita. Faptul ca te speli nu este echivalent cu un botez. Botezul e o scufundare ritualica, echivalenta cu intrarea in randul crestinilor.

La fel, nu orice circumcizie are conotatii religioase, cea care reprezinta legamantul intre barbati(de, religii si societati inapoiate) si Dumnezeu cu siguranta ca se face tot in cadrul unei ceremonii religioase, si tot intr-un spatiu special. Din cate imi amintesc Iisus a fost circumcis in templu de o persoana care avea dreptul de a face asta. Prin urmare nici nu cred ca e corect ca circumcizia facurta din motive de sanatate sa fie numita circumcizie, tocmai fiindca ii lipseste dimensiunea religioasa.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2010 12:30
De la: Master, la data 2010-04-13 13:35:03
De la: wolfy, la data 2010-04-12 15:16:41
De la: Master, la data 2010-04-11 19:11:11Draga Wolfi:

Uitasem sa-ti spun ca , Crestinismul Ortodocs este a doua religie in Liban ..., ca sa nu te mai miri ca in Liban prostitutia ar fi legala

OtodoXXXX.

Serioooos? Si atunci cum se face ca intr-o tara 100% crestina si peste 90% otodoxa prostitutia nu e legalizata, pe cand intr-o tara in care ortodoxismul e prezent intr-o proportie mai miica prostitutia e legalizata? Desigur, creierul tau idiot nu-si pne asemenea probleme!

Nu este legala dar se practica la greu , iar preotii si calugarii sun bulangii adica sodomisti , si se va legaliza prostitutia in toate tarile Crestine sa fi sigura de asta..urmeaza si Romania cat de curand caci doar este o tara Crestina

1. Folosirea cuvantului "bulangiu" imi confirma faptul ca in Romania singurele medii in care esti aceeptat sunt mediile gunoaielor si scursurilor. Birds of a feather flock together.

2. Mai intai trebuie sa demonstrezi faptul ca toti calugarii sunt homosexuali. Iar daca unii dintre ei sunt, conform regulilor crestinatatii vor arde in iad.

3. Daca ar fi dupa regulile crestine prostitutia nu ar fi legalizata niciodata. Ceea ce creierul tau minuscul nu poate sa inteleaga este ca in Europa zilelor nostre religia nu mai are un rol atat de important ca in trecut. EUROPA NU E FORMATA DIN TARI CARE SE CONDUC DUPA LEGI ALE RELIGIEi, CI DUPA LEGI SECULARE! Din cauza asta in Europa sunt aceeptate avortul, homosexualitatea, sexul oral si anal, majoritatea fiind "pacate" pentru care un crestin s-ar duce direct in iad. Intelege odata chestia asta si nu mai face afirmatii care sa te scufunde si mai mult in prostia in care te afli.

4. Faptul ca in Liban, tara majoritar musulmana dupa cum spui tu, prostitutia e legalizata arata ca islamul e mai putred decat Crestinismul.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2010 12:43
De la: Master, la data 2010-04-13 13:43:09[Nu ai fost botezat , ai fost scufundata , Crestinii nu se boteaza , se scufunda ..exista numai un singur botez si acela se gaseste la iudei si musulmani .Primi botezat fiind Avraam .

Cat de lipsit de judecata poti sa fii! Ia incearca tu sa-i spui unui evreu ca a fost botezat sa vedem ce reactie o sa-i provoci.

Avram a fost circumcis, nu botezat. Botezul exista de la Hristos incoace. A propos, toti cei care urmeaza sa fie crestinati sunt botezati la fel, adica scufundati in apa sfintita, dupa niste reguli bine stabilite, oficiindu-se o slujba de un preot, evident, in biserica. Nu exista diferente pe sexe. .

Chiar a inceput sa ma enerveze incapacitatea de a intelege diferenta intre botez si circumcizie.

I
De la: Master, la data 2010-04-13 13:43:09[ar cand am spus ''Satanele '' , ma gandeam sa n-o iei la propriu asa cum a-ti place si s-o iei la figurat caci este in ghilimele dupa cum vezi si dupa cum ai vazut .

Si crezi ca la figurat e vreun compliment?

*iti place, nu a-ti place. Inveti greu, nu-i asa?

beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2010 12:51

Din nou, limbajul te incadreaza in randul scursurilor!
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2010 12:53
De la: wolfy, la data 2010-04-16 12:22:46

Tare as vrea sa stiu unde spune Iisus ca el nu e ultimul profet. Nu de alta, dar mie mi-a scapat pasajul asta din Nt, dar dintr-un NT autentic, nu falsificat de musulmani.

P.S: Tora A fost preluata in intregime de crestini, tradusa in latina si greaca.

IIsus a fost evreu si nu avut vreo(sper ca ai observat grafia) legatura cu arabii(musulmanii). Sa-ti amintesc cat de urati sunteti nu numai de europeni dar si de evrei?

Draga idiot, eu nu-mi amintesc sa apara in NT vreo referire la musulmani(sper ca ai observat precizarea mea - arabi musulmani). Era si imposibil sa apara asa ceva, avand in vedere ca musulmanii nici nu existau atunci,ceea ce inseamna ca lumea era un loc mai bun. Dar daca tu imi arati asa ceva, te scot din categoria celor cu coeficient de inteligenta extrem de scazut si te incadrez la cei cu coeficient de inteligenta scazut, fiindca asta ar fi echivalent cu faptul ca tu ai fi avut dreptate. Deci.... UNDE SE SPUNE CEVA IN NT DESPRE ASRABII MUSLMANI?

Virginitatea e foarte apreciata in crestinism, atat la fete cat si la baieti,prostule!
E o diferenta intre societatile seculare europene de astazi si regulile crestinismlui. Invata sa faci diferenta intre ele, prostule!

De la: TODICADOINA, la data 2010-04-12 08:20:56DACA ISUS NU ERA DUMNEZEU CI UN SIMPLU OM, NU PUTEA SPUNE DE PE CRUCE ATUNCI CAND SUFEREA CUMPLIT " TATA IARTA-I CA NU STIU CE FAC " CI REACTIA FIREASCA A FIECARU OM AR FI SA-si bleteme dusmani, CREDETI-MA NU A FOST OM

Daca era Dumnezeu nu spunea '' Dumnezeul meu , de ce m-ai parasit ''? Iar Dumnezeu nu are Tata caci El este Tatal si nu are Dumnezeu caci El este Dumnezeu

Master
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:43
......Dumnezeu este unul singur.....dar are 3 manifestari....1 Dumnezeu Tatal....2 Dumnezeu in forma lui ISUS HRISTOS...3 Dumnezeu....in forma DuhuluiSfant.....aceasta este si credinta unitariana...cea pe care evrei o tin si azi....
gratuit89
Postat pe 16 Aprilie 2010 15:57
De la: gratuit89, la data 2010-04-16 15:57:57 ......Dumnezeu este unul singur.....dar are 3 manifestari....1 Dumnezeu Tatal....2 Dumnezeu in forma lui ISUS HRISTOS...3 Dumnezeu....in forma DuhuluiSfant.....aceasta este si credinta unitariana...cea pe care evrei o tin si azi....

Stai "ghinisor"si nu te baga , aici e disputa serioasa! Fiecare pana la urma are credinta lui , crede in ce-l aranjeaza mai bine.

Postat pe 16 Aprilie 2010 16:04
De la: Kathara, la data 2010-04-16 11:17:24

De niciun fel. Deci botezul sau circumcizia sau orice vrei tu nu sunt suficiente pentru a-ti marca apartenenta la o religie.

La intrebarea asta ai reusit sa raspunzi la la intrebarea ta in legatura cu prietenul tau de ce nu oi fi reusit sa raspunzi caci ceea ce ai spus se potriveste la intrebarea ta in legatura cu prietenul tau ''belitul'' ca o manusa,...imi aduci aminte de fariseii de pe vremea lui Isus ..

Iar eu ti-am pus o intrebare asemanatoare ca sa-ti demonstrez ca esti ca pe vremea paganilor ..numai ei se pretau la astfel de josnicii numai ca sa contrazica si sa batjocareasca pe cei alesi care provaduiau Cuvanul .. Isus a patit asta , si mai toti profetii , asa a-ti fost si asa ve-ti ramane caci asta va cere credinta '' sa ramaneti asa cum erati pe vremea cand a-ti fost chemati si asa cum a-ti fost gasiti pe vremea cand a-ti fost chemati la ''credinta'' (Crestinism ) ,nu stiti ca era-ti pagani , cum sa ramaneti asa si sa haliti o credinta al idolatriilor care v-au cerut asta?
Master
Postat pe 16 Aprilie 2010 16:11
De la: wolfy, la data 2010-04-16 12:22:46

Idiot sau idioata este cel care spune arabii si in paranteza pune musulmanii ..eu a-ti zic ca sunt si arabi evrei si arabi crestini sau cretini

Eu spun clar Isus s-a nascut in Palestina , daca a avut legatura cu arabii sau nu a avut, este problema ta . si a lui Constantin caci impartasesti crezul Lui ''Sfanta v treime ''

Iar Isus pe cruce a mai spus : '' Dumnezeul meu de ce m-ai parasit ..? ilahi lama sabachtani ''?

Daca erau Dumnezeu asa cum spune Constantin si dogma Crestina de azi , Isus nu ar fi spus ''Dumnezeul meu d ece m-ai parasit''

Este o chestie asemanatoare cu crezul paganilor , al Caesarilor cum a fost si a lui Constantin ..

Un Caesar avea zeii (Marte ..Appolo ..cred ca i-au modernizat in Tatal si Fiul)..dar se considera la randul sau zeu si vrednic de inchinare .
Master
Postat pe 16 Aprilie 2010 16:23
isus...eu il asociez pe isus cu viata...datorita Lui eu traiesc, pentru ca El a murit pe Golgota pentru pacatele mele si ale tale...eu mi-am incredintat viata in mainile Lui Dumnezeu...incearca si tu, se merita...
"riscand cu Dumnezeu, nu pierzi nimic!"
kudika101337
Postat pe 16 Aprilie 2010 17:04
De la: kudika101337, la data 2010-04-16 17:04:50isus...eu il asociez pe isus cu viata...datorita Lui eu traiesc, pentru ca El a murit pe Golgota pentru pacatele mele si ale tale...eu mi-am incredintat viata in mainile Lui Dumnezeu...incearca si tu, se merita...
"riscand cu Dumnezeu, nu pierzi nimic!"

Eu zic totusi ca traiesti datorita mamei tale care ti-a dat viatza.

Postat pe 16 Aprilie 2010 17:45

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
dilema 4 De la: viviana_vivi 3 Iunie 2015 18:20
produse cosmetice de la Marea Moarta 1 De la: kudika_11262 4 Iulie 2012 15:58
Videochat- PRO sau CONTRA? 70 De la: VideoChatPRO 17 August 2016 19:36
a vorbit cineva cu erikababy? 9 De la: onnyta 6 Martie 2008 10:20
LA MULTI ANI!! 8 De la: Cassey 26 Decembrie 2008 00:09