Setari Cookie-uri

iubire intre veri

Postat pe: 28 Iulie 2008, ora 04:46 Citeaza Raspunde

pai.. avand in vedere ca acum aprox 100 si ceva de ani regina victoria s-a maritat cu varul ei primar si au avut o casnicie de vreo 30 de ani.. din care au rezultat 9 copii.. ai caror urmasi la ora actuala conduc anglia si sunt perfect sanatosi.. nu vad care ar fi problema,,din punct de vedere medical,,. Astfel de casnicii au avut loc in mod frecvent in familiile regale, chiar si intre frate si sora.. Daca poti trece peste prejudecatile celor din jur, bravo tie.. Dar cred ca ti-ar fi cam greu, psihic vorbind ai nevoie de muuulta putere.

Nu au fost perfect sanatosi mai informeaza-te.Nu vad nimic rau in relatia voastra.Nu sunteti rude de gradul I asa ca nu e nici o problema. si copii puteti adopta, faceti un bine si este un suflet nevinovat
alexutzab
Postat pe 24 Septembrie 2008 13:32
De la: hmm, la data 2008-03-29 16:00:53ce parere aveti despre iubirile intre veri de gradul 2? iubire de care amandoi stiu, dar realizeaza ca nu este posibila, vazandu-si fiecare de viata lui... credeti ca sentimentul va ramane pt toata viata,chiar daca iubirea nu este implinita? de curand ne-am impartasit sentimentele unul altuia... sentimente, care spre surprinderea mea au rezistat chiar si in fata unor relatii de lunga durata, amandoi avand prieten/prietena de 3 ani...si totusi ceva special intre noi tot exista... ce parere aveti? dumnezeu chiar interzice aceste iubiri?in biblie nu scrie nimic de genul asta...

pai, va puteti chiar casatori in cazul asta...trebuie o aprobae, dar se poate...era mai rau daca erati frati, dar asa....se poate.
mkdisk
Postat pe 10 Noiembrie 2008 14:07
Nu e nimic lipsit din comun sa ai o relatie cu un var de gradul 2.Eu am in familie un caz...si e totul ok.
Marinavoinescu
Postat pe 10 Noiembrie 2008 15:02
sincer asta e viata...cateodata ce iubim nue pt noi...am avut o relatie de 6 ani cu varul mamei...nu afost nimeni d acord ...am hotarat singuri sa ne cautam de drumul nostru fara sa sa ne pese de niemni si nimic...am avut o poveste de dragoste cum nuami in vis sau in telenovele intalnesti...sa intamplat inevitabilul dar nu din vina lumi ci din vina noastra...nu ne era bine na saturasese ram de secrete ,intalniri ascunse si etc....fiecare si a vazut de drumul lui.Ceea ce parea sa fie bine ...la un mom dat nu exista ...noaptea era cel mai bun sfetsnic ....si incet incet ne am departat.nuami ca desi acum cand au trecut 10 ani nu 10 zile nu 10 luni ci 10 ani...vrem acelasi lucru(sa ne regasim)(MENTIONEZ CA NICIODATA NU AM INCETAT SA NE INTALNIM SA NE PUPAM SI ETC CHIAR DACA VREUNU ISI AVEA RELATIA ACASA)MAI RAR DAR NU NE AM UITAT NICI O CLIPA... poate ca atunci eram mici si nu stiam ce facem,ce zicem,cine suntem si ce vrem...dar acum?acum are 28 ani iar eu 22 ani...constientizam ca relatia noastra nu va merge ...nu din cauza iubiri ci din cauza lumi...e posibil sa ne fie bine si sa dorim sa mergem mai departe impreuna dar ...e forte posibil sa nu fim lasati...e adevarat:iubirea invinge tot ...dar oare sufletele noastre isi vor gasi vreodata linstea stiind ca noi am cauzat multa durerein jur?parintilo,fratilor,bunicilor,si celor ne sunt aproape?am horata cuel sa ramane ca pana acum...ne sarutam ,ne luam in brate,dar sa nu ne implicam mai mult d atat...oare asta e singura noastra rezolvare?sa nu ne uitam niciodata si sa ne iubim in secret ?

Postat pe 13 Noiembrie 2008 01:30
pt cea care a deschis subiectul...am o intrebare: de unde esti?! si pt cea care e in situatie asemanatoare,careia nu-i da bunica voie...de ce oare? pt k si matusa cu unchiu se iubeau dar si ei erau de fapt..un pic...veri.sunteti de la oras fetelor?

Postat pe 18 Noiembrie 2008 14:49
am citit tot ce au scris ceilalti inaintea mea despre acest subiect controversat si tin sa va spun k si eu am aceeasi problema...sunt indragostita de varul meu de gradul 2 de knd eram o copila...peste vreo 2 sapt pe 22 dec se fac 9 ani de knd a inceput aceasta iubire la prima vedere:X...in ciuda relatiilor pe kre le am avut si eu si el nu am putut uita unul de celalalt, desi am avut unele momente de indoiala knd credeam k nu mai insemn nik pt el...dar am aflat din surse sigure k ma iubeste si k ar fi vrut sa fim din nou impreuna k atunci knd eram mai mici...dar faptul k stam in orase diferite a impiedicat acest lucru...si s a abtinut pt k suntem verisori de gradul 2...mi a spus k ma iubeste si k nu vrea sa sufar...actuala lui prietena seamana putin cu mine iar prietenii mei aduk putin din figura lui...amicii imi spun k ne cautam unul pe altul in posibile relatii si k nu e bn...eu am vb si cu un preot despre asta si mi a spus k tresa lupt cu mine sa nu l mai iubesc...nush cum sa va explic dar knd il vad ma topesc respir greu si nu mai sunt coerenta in vorbire...si el se lumineaza la fata knd ma vde iar knd vorbim totul e un vis...e primul baiat kre m a sarutat knd aveam 12 ani...acum am 18 si cu toate k am avut destui prieteni nu am mai simtit acea stare de extaz din acel moment...au trecut ani dar nu am uitat clipele minunate knd eram asa apropiati...acum ne vdem in vaknte si e minunat knd vb si ne tinem de mana ne privim fix in ochii si park ii pot citi sufletul...exista o legatura asa de stransa intre noi...dar...societatea biserica sa nu mai zik de fam kre a sarit in sus knd a auzit...eu nush k suntem veri si knd le am zis pe cine iubesc...ooooo crima nu altceva...mamele noastre sunt verisoare bune iar bunicii nostri sunt frati...parintii mei sunt tot veri de gradul 2 dar bunicii au zis k sunt dupa mama nu dupa tata pt k vzi doamne barbatul are samanta si tot asa prostii de astea...nush ce sa fac...voi ce credti...v am sris mai mult pt a putea intelege sit cat de cat...astept msj le voastre:*
ccriystall
Postat pe 29 Noiembrie 2008 20:55
Am in familie un caz, s au casatogradul,2, Sunt ,bine mersi!Este mai periculos la verii, de gradul..I.!Cunosc, un caz! si au un copil handicapat! Eu zic, sa va mai ganditi1
Rodri
Postat pe 28 Decembrie 2008 01:27
Am fost in aceeasi situatie ca si tine ...ne iubeam ,ne simteam atrasi unul de altul .....a venit o vreme candne-am spus lucrurile astea si am incercat sa fim impreuna .....a mers cateva luni ....sa va spun si de ce .....in primul rand FAMILIA si ceilalti ne condamnau .....am trezit banuieli chiar inainte sa fim impreuna si sa ne declaram dragostea pt. ca ieseam destul de des impreuna si petreceam mult timp impreuna...bineinteles ca am negat .....am iesit pe ascuns ....in ochii lumii ne ascundeam ,asta pana cand el se obisnuise sa agate fete de "ochii lumii".....era aiurea ....eu sufeream ,chiar daca imi spunea ca e doar de fatada si ca ma iubeste .....bineinteles ca au fost propuneri sa fugim impreuna ,dar ce se alegea de noi ?? eu nu aveam decat 16 ani ........in fine ....eu am pus capat rel. la un mom. dat pt. ca nu mai suportam......el se mutase cu serv. si in alt oras si eram constienta ca se vede si cu altele .......dar asta nu inseamna ca intre noi nu mai sunt sentimente ....am pastrat mereu aceasta leg....suntem cei mai buni prieteni ....casatoriti fiecare acum (el a facut-o primul)...ne respectam partenerii de viata ,dar intre noi mereu va exista "ceva ",o legatura speciala pe care nu pot sa v-o explic .....nu putem trai daca nu stim unul de altul ,daca nu suntem alaturi in momentele cheie ......el are si un copil ....pe care il iubesc ca si cum ar fi al meu .......Ideea e ca aceste sentimente eu zic ca raman mereu daca sunt puternice .....chiar daca viata a luat o alta intorsatura ....si nu tocmai buna ...eu una nu m-am casatorit indragostita de sotul meu .....tot timpul el a fost si va ramane in sufletul meu ...va avea partea lui ....Nu stiu daca am facut bine cand am ales asta ,dar si parintii si societatea greseste uneori .....din cauza lor nu putem fi fericiti ....nici nu ne-am acordat aceasta sansa prea bine .....eram fericiti cand eram impreuna...dar era prea putin ...
mirelaflorentina
Postat pe 20 Ianuarie 2009 13:03
Din pacate , oamenii se grabesc sa judece , si mai ales sa arunce cu pietre....Dar traim intre oameni si oricat de mult ne dorim sa nu ne pese de ceea ce spun , nu prea reusim . Si asta ne intristeaza , ne afecteaza viata..... Pana la urma , iubirea sau casatoria dintre doi veri de gradul 2 , nu e cel mai mare rau de pe pamant. Eu cred ca ma degraba o relatie cu o diferenta de varsta foarte mare este mai " impotriva firii " decat prima varianta . Fiind de gradul 2 , asta inseamna ca nu au au o ruda de sange comuna - in cazul verilor de gadul 1 , unii din parinti sunt frati /surori ,deci au ascendent comun, bunicii respectivi ,si aceeasi linie sanguina. Cu alte cuvinte , piedica din calea acestei relatii sunt cei din jur....Depinde de voi , cei care sunteti in aceasta situatie cat de mult inseamna si cat va doriti aceasta relatie....
libra66
Postat pe 4 Februarie 2009 14:37
e f bn ce s a scris mai sus si anume k depinde de noi k sa fim fericiti, dar ce ne facem knd fericirea noastra e numita bolnava si impotriva firii uite preotul 'nu recomanda'aceasta iubire bolnava intre verii de gradul 2, biserica nu este de acord...ce putem face noi...oare e adevarat knd se spune k uneori nu e suficienta iubirea hmmm...am fi oare fericiti impotriva firii...stiind k nu ar trebui sa facem asta ...salutari la toata lumea
ccriystall
Postat pe 4 Februarie 2009 23:53
ceea ce trebuie sa va puna pe ganduri mai tare este faptul ca din p.de vedere medical nu este buna aceasta unire,copii vostrii pot avea probleme grave de sanatate...malformatii...
mirela1976
Postat pe 8 Februarie 2009 16:48
citeste si intreba medicii despre acest gen de relatie...copiii vostrii ar putea sa sufere de probleme grave de sanatate...genetic vorbind,aceasta unire intre veri este periculoasa...
mirela1976
Postat pe 8 Februarie 2009 16:50
De la: mirela1976, la data 2009-02-08 16:50:56citeste si intreba medicii despre acest gen de relatie...copiii vostrii ar putea sa sufere de probleme grave de sanatate...genetic vorbind,aceasta unire intre veri este periculoasa...

interesant ,,aici unde sunt eu sunt multi casatoriti intre ei ,,,veri ,,frati ,,,si au copii destul de sanatosi ,,,la noi e alta conceptie intradevar ,,si daca teai culcat cu fratele ,sora sau verisoara ,,suntem acuzati de incest nu?????????
sarutama
Postat pe 8 Februarie 2009 16:58
De la: sarutama, la data 2009-02-08 16:58:09
De la: mirela1976, la data 2009-02-08 16:50:56citeste si intreba medicii despre acest gen de relatie...copiii vostrii ar putea sa sufere de probleme grave de sanatate...genetic vorbind,aceasta unire intre veri este periculoasa...

interesant ,,aici unde sunt eu sunt multi casatoriti intre ei ,,,veri ,,frati ,,,si au copii destul de sanatosi ,,,la noi e alta conceptie intradevar ,,si daca teai culcat cu fratele ,sora sau verisoara ,,suntem acuzati de incest nu?????????
vb derios????chiar se casatoresc intre ei?
dana_mv
Postat pe 8 Februarie 2009 21:29
De la: dana_mv, la data 2009-02-08 21:29:31
De la: sarutama, la data 2009-02-08 16:58:09

vb derios????chiar se casatoresc intre ei?

am un prieten care are o sora si varul prietenului meu este cu sora ,,,si nu are nic copilul credema am sa ii fac o poza si vo arat si mai cunosc cazuri de sora cu frate
sarutama
Postat pe 8 Februarie 2009 21:32
De la: mirela1976, la data 2009-02-08 16:48:14ceea ce trebuie sa va puna pe ganduri mai tare este faptul ca din p.de vedere medical nu este buna aceasta unire,copii vostrii pot avea probleme grave de sanatate...malformatii...

probabilitatea de a iesi un copil cu malformatie dintr-o astfel de relatie este aceeasi cu probabilitatea de a apare malformatia la un copil nascut din parinti care nu au nici un fel de grad de rudenie....asta a zis-o aseara la ProTv un genetician
auralia
Postat pe 9 Februarie 2009 05:04
De la: auralia, la data 2009-02-09 05:04:06
De la: mirela1976, la data 2009-02-08 16:48:14ceea ce trebuie sa va puna pe ganduri mai tare este faptul ca din p.de vedere medical nu este buna aceasta unire,copii vostrii pot avea probleme grave de sanatate...malformatii...

probabilitatea de a iesi un copil cu malformatie dintr-o astfel de relatie este aceeasi cu probabilitatea de a apare malformatia la un copil nascut din parinti care nu au nici un fel de grad de rudenie....asta a zis-o aseara la ProTv un genetician

Asa este...DAR...acele malformatii se pot transmite urmasilor, prin gene ce se transmit din generatie in generatie si care pot suferi mutatii !

Sa dau un copy-paste dupa cursul de genetica ?

Postat pe 9 Februarie 2009 05:07
De la: Georgia99, la data 2009-02-09 05:07:45

Asa este...DAR...acele malformatii se pot transmite urmasilor, prin gene ce se transmit din generatie in generatie si care pot suferi mutatii !

auralia
Postat pe 9 Februarie 2009 21:51
De la: auralia, la data 2009-02-09 21:51:00

e corect se transmit, da dar asta se poate intampla in orice fel de familie, asta incercam sa subliniez...oricum e ingrozitor cand se intampla asta
auralia
Postat pe 9 Februarie 2009 21:52
De la: auralia, la data 2009-02-09 21:52:27
De la: auralia, la data 2009-02-09 21:51:00

e corect se transmit, da dar asta se poate intampla in orice fel de familie, asta incercam sa subliniez...oricum e ingrozitor cand se intampla asta

se intampla in orice familie in cazul in care exista antecedente, malformatii,anomalii cromozomiale, diferite boli ce se transmit genetic...Mie imi este tare frica de aceste situatii

Postat pe 9 Februarie 2009 21:56
da e foarete dureros sa descopi asa ceva la copilul tau:| Cunosc cateva cazuri si stiu k e indescriptibila durerea unei mame deci nu doresc la nimeni sa treaca prin asa ceva:)
auralia
Postat pe 9 Februarie 2009 22:03
Din punct de vedere legal casatoria intre veri pina la gradul IV inclusiv e prohibita de lege (interzisa) . Intr-o astfel de situatie nici preotul nu te cununa daca stie despre gradul de rudenie. S-a intimplat ca si de mine sa se-ndragosteasca un var de gr.2 dar mama a intervenit la timp. Deci....nu faceti timpenii.
nocturnalia
Postat pe 10 Februarie 2009 12:01
jm,hj,h

laura_banicioiu
Postat pe 10 Februarie 2009 20:03
Nu cred ca este ceva ,normal, sa te casatoresti cu varul, tau! Uneori se-ntampla sa se nasca , din aceste cupluri, copii ,,handicapati, am vazut un caz.
Rodri
Postat pe 10 Februarie 2009 22:59
buna...am o relatie cu varul meu...suntem de gradul al doilea...bunicul meu cu bunica lui sunt frati...parintii nostri la inceput nu au fost de acord...dar acum au cam inteles.il iubesc mult...si amandoi vrem sa ne casatorim...oare ar fi posibil??din punct de vedere legal?va rog macar dati-mi un sfat!

Postat pe 11 Februarie 2009 20:00
citeste si tu topicul , poate-ti faci o idee!

Postat pe 11 Februarie 2009 20:08
A inebunit lumea...ce surpriza o sa aveti cu copii...bai nene asa ceva nu e normal...parerea mea...din milioane de oameni numai pe verisoru/a sa gasesti...
BogdanPaul
Postat pe 3 Martie 2009 08:57
De la: queen_sylvya08, la data 2009-02-11 20:00:36buna...am o relatie cu varul meu...suntem de gradul al doilea...bunicul meu cu bunica lui sunt frati...parintii nostri la inceput nu au fost de acord...dar acum au cam inteles.il iubesc mult...si amandoi vrem sa ne casatorim...oare ar fi posibil??din punct de vedere legal?va rog macar dati-mi un sfat!

daaa bineinteless cum sa nu fie posibil asa ceva..
lua`ti si imnultiti`va si faceti 100 de plozi...
asa handicapati ca voi

lumea asta chiar ca o innebunit

Diavolyta_
Postat pe 16 Martie 2009 13:06
De la: , la data 2008-09-12 11:57:33
De la: hmm, la data 2008-03-29 16:00:53ce parere aveti despre iubirile intre veri de gradul 2? iubire de care amandoi stiu, dar realizeaza ca nu este posibila, vazandu-si fiecare de viata lui... credeti ca sentimentul va ramane pt toata viata,chiar daca iubirea nu este implinita? de curand ne-am impartasit sentimentele unul altuia... sentimente, care spre surprinderea mea au rezistat chiar si in fata unor relatii de lunga durata, amandoi avand prieten/prietena de 3 ani...si totusi ceva special intre noi tot exista... ce parere aveti? dumnezeu chiar interzice aceste iubiri?in biblie nu scrie nimic de genul asta...

parintii prietenului meu sunt veri de gradul 2 :)) nu a fost nicio problema in acest sens..sunt fericiti si au 2 copii frumosi si sanatosi
giovany26
Postat pe 1 Martie 2010 01:49
De la: giovany26, la data 2010-03-01 01:49:31
De la: , la data 2008-09-12 11:57:33

parintii prietenului meu sunt veri de gradul 2 :)) nu a fost nicio problema in acest sens..sunt fericiti si au 2 copii frumosi si sanatosi

... ... asa ti se pare tie ... acum ... dar genul asta de amestecatura e foarte periculoasa ... se stie din antichitate ca duce la degenerari grave ale copiilor ... mentale sau fizice ... atunci se spunea ca sint BLESTEMATI astazi se stie ca defectele genetice sint baza bolilor acestor copii batuti de parinti ...

... discutam cu niste maltezi ... la ei aceasta problema e urmarita de stat datorita statutului de insula ... fiecare stie arborele lui genealogic pina la a 9 spitza ... nimeni nu incearca sa se apropie de o persoana care are un grad de rudenie mai mic de a 5 spitza ... si nu glumesc cuastfel de chestii ... pentru ca timpul le-a aratat ce se intimpla in cazuri contrare ...

... celor care nu prea stiu ce vorbesc e bine sa se abtina si sa se fereasca de astfel de persoane ... copii copiilor nascuti de astfel de parinti inconstienti pot dezvolta BOLI GRAVE ... chiar daca nu se vede in prima generatie, o boala grava poate apare oricind la urmatoarele generatii ...

marco918
Postat pe 1 Martie 2010 01:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
DILEMA 13 De la: alexandra-floriintimisoara-eu 26 Ianuarie 2016 14:43
Obsesie 12 De la: kudika_1019941 7 Decembrie 2016 11:32
am facut un copil cu un barbat insurat 404 De la: dandanaua_reloaded 27 Decembrie 2020 08:11
buna tuturor 5 De la: blue_domes 8 Septembrie 2010 20:05
suntem veri? 16 De la: kudika023530 2 Mai 2010 21:31