Mai multe
eu traesc un caz asemanator la ora actuala, sunt in concubinaj de 2 ani jumate si am si un bebe de 8 luni cu actuala "nevasta", pe cand varamea e in aceasi situati cu un bebe de 6 luni, eu si varamea am descoperit atracti reciproce acum 5 ani dar nu sa intamplat nimic mai mult decat simple sarutari, in acesti 5 ani noi pierdusem legatura unul cu celalalt din motive personale, iar acum neam regasit suntem la 3500km indepartare fiecare cu asa zisa familie dar cu gandul unul la altu adica vreu sa zic ca sentimentele au progresat si ca acum ne si dorim unul pe celalalt, situatia e destul de complicata pt ca din motive personale nu stim ce grad de rude suntem, am inteles de la o matusa ca am fi veri deal 2-lea. Acumnu stiu ce ar fi mai bn pt noi: sa rup orice legatura cu varamea si sami refac viata in alta parte, sau merita incercat Vreau parerile voastre..........salutari
|
||
|
giovany26 Postat pe 1 Martie 2010 02:39 |
||
|---|---|---|
De la: nocturnalia, la data 2009-02-10 12:01:10 Din punct de vedere legal casatoria intre veri pina la gradul IV inclusiv e prohibita de lege (interzisa) . Intr-o astfel de situatie nici preotul nu te cununa daca stie despre gradul de rudenie. S-a intimplat ca si de mine sa se-ndragosteasca un var de gr.2 dar mama a intervenit la timp. Deci....nu faceti timpenii. Lucruri foarte frumoase se petrec in viata mea... si nu pot dormi :) - spre norocul unora ;) : am dat peste topicul acesta si mi-am amintit ca in trecut aceasta problema a casatoriei intre rude mi-a starnit curiozitatea. acum vb despre "verisorii de gradul II" - si pun in ghilimele pt ca, dpdv legal nu exista un astfel de termen. Ceea ce noi consideram verisori de gradul II (verisorii de gradul I cu unul din parintii nostri), sunt in fapt rude de gradul 5 (in linie colaterala). Iar - dpdv legal - casatoria incepand cu rudele de gradul 5 este acceptata :) Dpdv medical insa trebuie sa aveti MARE GRIJA!!! Sunt o multime de boli care se pot transmite. Va dau numai un exemplu: sunt boli genetice care se mostenesc numai atunci cand ambii parinti poarta cate o copie a aceleeasi genei mutante. Purtatorul unei singure gene mutante nu dezvolta boala, si deci nu are de unde sti ca poarta aceasta gena decat in urma unei analize ADN (si acest lucru nu e mereu posibil, depinde de mutatie). Aceasta mutatie se mosteneste intre rudele de sange... deci, riscul ca tatal/mama viitorului copil sa poarte o gena mutanta identica cu a ta este mai mare cand acesta/aceasta provine dintre rudele de sange (chiar si rudele de grd 5) si muuuuuuuuuult mai mica atunci cand nu iti este ruda. Iata si un exemplu mai concret: Boala/sindromul Wilson (o boala extrem de rara si complexa) si numarul mare al celor care sufera de aceasta boala din regiunea Rucar-Bran (mare comparativ cu incidenta bolii in general) - care se pare ca are legatura cu obiceiul din trecut al locuitorilor acelei zone de a se casatori cu rudele). Asta nu inseamna ca toti cei care au copii cu aceasta boala sunt si rude... ci ca, intre rude, aceasta boala are mai multe sanse sa se dezvolte.( http://www.procto.ro/boala-wilson/ ) Iar mai jos, gasiti mai multe explicatii si prevederi ale Codului familiei si Codului Penal cu privire la casatoriile intre rude, si gradul de rudenie, precum si pozitia Bisericii Ortodocse. Stdiu placut ;) AVOCATCONSULT.RO Gradul de rudenie Este instrumentul juridic prin intermediul cãruia se mãsoarã distanþa între rude. Gradul de rudenie se stabileºte în mod diferit în funcþie de linia de rudenie. La rudenia în linie dreaptã, gradul de rudenie se socoteºte dupã numãrul naºterilor. Astfel, fiul ºi tatãl sunt rude de gradul I iar nepotul de fiu ºi bunicul sunt rude de gradul II. La rudenia în linie colateralã, gradul de rudenie se stabileºte dupã numãrul naºterilor, urcând de la una dintre rude pânã la ascendentul comun ºi coborând de la acesta pânã la cealaltã rudã. Astfel, fraþii sunt rude de gradul al doilea, unchiul ºi nepotul sunt rude de gradul al treilea, verii primari în gradul al patrulea. Trebuie remarcat faptul cã pe linie colateralã nu existã rude de gradul I Intinderea rudeniei În general, relaþiile de rudenie sunt relevante doar în mãsura în care determinã efecte în plan juridic. De exemplu, cãsãtoria între rude pânã la gradul al patrulea inclusiv este opritã. De asemenea, nu pot fi ascultaþi, ca martori, într-un proces rudele pânã la gradul al treilea inclusiv sau, în caz de divorþ, copiii pot fi încredinþaþi unor rude, nespecificându-se gradul de rudenie al acestora. CRESTINORTODOX.RO CASATORIA LEGALA: 324. - Inrudirea de sange sau consangvinitatea este de doua feluri: I. In linie directa care se opreste la infinit: a) In linie suitoare: mama, bunica, strabunica, stramoasa, etc. si b) in linie coboratoare: fiica, nepoata, stranepoata, etc. II. In linie colaterala, adica rudenia dupa frati, unchi, veri, etc, care se opreste pana la al saptelea grad (spita) inclusiv, dupa sinodul patriarhal din Constantinopol din 1166 (Sintag, Aten. V, 95-99). Astfel tata si mama sunt gradul zero; fiul cu parintii sunt in gradul intai; fratii nascuti succesiv adica gemeni sunt in gradul al doilea; verii primari in gradul al patrulea; verii ai doilea in gradul al saselea, etc. Varul al doilea, nu poate lua pe nepoata sa de var al doilea, caci sunt in gradul al saptelea, dar poate sa ia pe nepoata de fiu (fiica) al aceluiasi var al doilea, caci sunt in gradul al optulea. DIN CODUL FAMILIEI TITLUL II RUDENIA CAPITOLUL I DISPOZITII GENERALE Art. 45. - Rudenia este legãtura bazatã pe descendenta unei persoane dintr-o altã persoanã sau pe faptul cã mai multe persoane au un ascendent comun. În primul caz rudenia este în linie dreaptã, iar în al doilea rând colateralã. Rudenia în linie dreaptã poate fi ascendentã sau descendentã. Art. 46. - Gradul de rudenie se stabileste astfel: a) în linie dreaptã, dupã numãrul nasterilor; astfel, fiul si tatãl sunt rude de gradul întâi, nepotul de fiu si bunicul sunt rude de gradul al doilea; b) în linie colateralã, dupã numãrul nasterilor, urcând de la una dintre rude pânã la ascendentul comun si coborând de la acesta pânã la cealaltã rudã; astfel, fratii sunt rude de gradul al doilea, unchiul si nepotul de gradul al treilea, verii primari de gradul al patrulea. DIN CODUL CIVIL (2009): TITLUL II Cãsãtoria CAPITOLUL II Încheierea cãsãtoriei SECTIUNEA 1 Conditiile de fond pentru încheierea cãsãtorie Interzicerea cãsãtoriei între rude Art. 274. - (1) Este interzisã încheierea cãsãtoriei între rudele în linie dreaptã, precum si între cele în linie colateralã pânã la al patrulea grad inclusiv. (2) Pentru motive temeinice, cãsãtoria între rudele în linie colateralã de gradul al patrulea poate fi autorizatã de instanta de tutelã în a cãrei circumscriptie îsi are domiciliul cel care cere încuviintarea. Instanta se va putea pronunta pe baza unui aviz medical special dat în acest sens. (3) Dispozitiile alin. (1) si (2) sunt aplicabile si în cazul rudeniei din adoptie. TITLUL III Rudenia CAPITOLUL I Dispozitii generale Notiunea Art. 405. - (1) Rudenia fireascã este legãtura bazatã pe descendenta unei persoane dintr-o altã persoanã sau pe faptul cã mai multe persoane au un ascendent comun. (2) Rudenia civilã este legãtura rezultatã din adoptia încheiatã în conditiile prevãzute de lege. Rudenia în linie dreaptã sau colateralã Art. 406. - (1) Rudenia este în linie dreaptã în cazul descendentei unei persoane dintr-o altã persoanã si poate fi ascendentã sau descendentã. (2) Rudenia este în linie colateralã atunci când rezultã din faptul cã mai multe persoane au un ascendent comun. (3) Gradul de rudenie se stabileste astfel: a) în linie dreaptã, dupã numãrul nasterilor: astfel, copiii si pãrintii sunt rude de gradul întâi, nepotii si bunicii sunt rude de gradul al doilea; b) în linie colateralã, dupã numãrul nasterilor, urcând de la una dintre rude pânã la ascendentul comun si coborând de la acesta pânã la cealaltã rudã; astfel, fratii sunt rude de gradul al doilea, unchiul sau mãtusa si nepotul, de gradul al treilea, verii primari, de gradul al patrulea. Afinitatea Art. 407. - (1) Afinitatea este legãtura dintre un sot si rudele celuilalt sot. (2) Rudele sotului sunt, în aceeasi linie si acelasi grad, afinii celuilalt sot. |
||
|
Ella81 Postat pe 1 Martie 2010 04:59 |
||
|
Îmi pare rãu sã vãd, cum am mai scris pe forumul acesta, cât de înapoiaþi ºi, aº putea spune îndobitociþi sunt oamenii. Persoane lipsite de o minimã culturã medicalã aruncã vorbe grele asupra unor oameni care nu au greºit cu nimic. Doar se iubesc. Verii de gradul 2 sunt, juridic, rude de gradul 6. Asta înseamnã cã, din 8 strãbunici au 2 în comun. RIscul de malformaþii LA UN CUPLU NORMAL este undeva între 3 ºi 4%. Acest risc creºte cu vârsta, ajungând la 3-6%, dupã 35-40 de ani. Acelaºi risc îl au verii primari. Pentru verii de gradul 2, riscul este infim, comparativ cu cel al oricarui alt cuplu. Exemplele pe care le dati, cu Habsburgii, familiie regale celelalte, comunitatile izolate din Rucar Bran etc. , nu sunt concludente pentru cã ele sunt rezultatul unor împerecheri REPETATE, pe perioade de câteva sute de ani (mai multe generaþii), între rude mult mai apropiate decât veri de gradul 2. Se faceau alianþe ºi cãsãtorii chiar ºi între unchi ºi nepoatã, sau între veri primari dubli (doi fraþi se cãsãtoreau cu douã surori, iar veriºorii rezultaþi se cãsãtoreau între ei ºi tot aºa). Relaþiile între veri nu sunt incestuoase. Incestul este definit clar ca fiind relaþia dintre pãrinþi ºi copii, dintre fraþi sau bunici ºi nepoþi. Între veri nu este incest ºi este cât se poate de legal. Medical nu e nicio problemã, atâta timp cât este un caz izolat ºi nu se face din asta o practicã. Societatea a impus aceste restricþii pentru a se evita practicarea pe scarã largã a acestui tip de mariaje, cu conseciþele pe care le-am arãtat. Dar dacã e un caz la câteva generaþii într-o familie, nu e nicio problemã, copiii vor fi cât se poate de sãnãtoºi. Eu am în familie un caz de veri de gradul 2 cãsãtoriþi ºi a fost un mare scandal dar ei nu au dat atenþie vorbelor ºi bine au fãcut cã au douã fetiþe minunate ºi se înþeleg foarte bine. |
||
|
|
||
|
Microcentaurina Postat pe 7 Martie 2010 13:46 |
||
De la: Microcentaurina, la data 2010-03-07 13:46:06Îmi pare rãu sã vãd, cum am mai scris pe forumul acesta, cât de înapoiaþi ºi, aº putea spune îndobitociþi sunt oamenii. Persoane lipsite de o minimã culturã medicalã aruncã vorbe grele asupra unor oameni care nu au greºit cu nimic. Doar se iubesc. .. nu crezi ca ... GRESESTI ? ... ... mai gindeste-te, nu veni cu clisee ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Martie 2010 13:51 |
||
| Categoric nu greºesc. Cliºeu e sã spui cã dacã se cãsãtoresc verii de gradul 2, bum ies copii cu douã capete. Ba mai mult, e chiar prostie sã susþii asta. | ||
|
Microcentaurina Postat pe 7 Martie 2010 14:10 |
||
credeam k sunt singura persoana in situatzia asta...dar descrierea ta m-a facut sa imi schimb opinia si eu sunt indragostita de verisorul(gr2) meu de 3 ani...aman2 stim asta si suntem constientzi k nu e cv 'normal'...cel putzin din unele puncte de vedere...eu il iubesc f mult...nu am mai iubit p nimeni la fel...si nici nu cred k am sa mai iubesc p cineva!...el,mi-a spus k tzine la mine si chiar se denota lucrul acesta,dar familile noastre nu ar fi niciodata deacord...si in plus daca stau sa ma gandesc...nu as vrea sa ma casatoresccu el...as vrea sa avem o rel in ascuns,asa kum a fost si pana akum...dar sa am mereu asigurarea k ma iubeste. de multe ori, am incercat sa nu n mai vorbim, sa nu ne mai vedem...poate asa vom reusi sa ne distantzam macar putzin...dar nici un rezultat!...:(...cred k si at cand vom avea fiecare familialui...n vom gandi la clipele speciale p care le-am petrecut impreuna...si sincer...au fost cele mai frumoase din viatza mea...
|
||
|
kudika179043 Postat pe 7 Mai 2010 03:09 |
||
|
gradul 7 in linie colaterala, rudenia la care se refera biserica, inseamna de fapt rudenia intre unchi si nepot sau cam asa ceva (ex: gradul de rudenie colaterala intre mine si tatal varului meu de-al 2-lea este 7) . adica de ex veri de gradul 2, in linie dreapta, reprezinta rude de gradul 6, in linie colaterala. in linie colaterala nu exista rude de gradul 1. fratii sunt de gradul 2 in linie colaterala, verii primari intre ei - de gradul 4 s.a.m.d.. La rudenia în linie dreaptã, gradul de rudenie se socoteºte dupã numãrul naºterilor. Astfel, fiul ºi tatãl sunt rude de gradul I iar nepotul de fiu ºi bunicul sunt rude de gradul II. La rudenia în linie colateralã, gradul de rudenie se stabileºte dupã numãrul naºterilor, urcând de la una dintre rude pânã la ascendentul comun ºi coborând de la acesta pânã la cealaltã rudã. Astfel, fraþii sunt rude de gradul al doilea, unchiul ºi nepotul sunt rude de gradul al treilea, verii primari în gradul al patrulea. |
||
|
dubim Postat pe 9 Mai 2010 23:58 |
||
| gradul 7 in linie colaterala este intre mine si tatal varului meu de-al 3-lea. scuze:) intre mine si tatal varului de al 2-lea e rudenie de gradul 5. | ||
|
dubim Postat pe 10 Mai 2010 00:01 |
||
cand aveam 12 ani m-am indragostit de cel mai minunat om de pe planeta dar din pacate eram veri de gradul 3 l-am iubit mult pot spune nebuneste dar chiar l-am iubit din toata inima mea il iubesc si il voi iubi cat voi avea zile au trecut 2 ani de atunci nu m-am indragostit de nici un baiat in tot acest timp gandul meu era numai la el il iubeam cu toata fiinta mea era cel mai minunat om din cati exista este superb nu am cuvinte sa il descriu este viata mea dar e minciuna viata mea e mult prea scurta sa ajunga il privesc este tot acolo, undeva in inima mea este brunetel cu ochi caprui o splendoare de baiat nu am cuvinte sa il descriu in mintea mea el este cel mai urat si mai rau monstru din cati exista dar doar in minte in inima mea este cel mai minunat om nu faceti gresala sa va indragostiti de verii vostrii va rog este cea mai mare prostie
|
||
|
kudika384210 Postat pe 15 Aprilie 2011 21:36 |
||
Sunteti rude de sange...deci, nu pre este bine din multe puncte de vedere...Familiile voastre ce spun? de bine nu cred...ar fi bine, dupa parerea mea umila sa va vedeti de viata cu persoanele din vietile voastre...Dar de ce mai sunteti cu acele persoane, de atatia ani? inseamna ca nu-l iubesti pe iubitul tau! de ce nu-ti gasesti pe cineva care sa te faca, sa nu te mai atraga nici varul, nici vecinul...
|
||
|
corneliaP Postat pe 15 Aprilie 2011 21:43 |
||
| spuneti-mi j mie va rog....si mie imi plake de un verisor de gradul 2...dak ajungem la casatorie ce e de facut??e interzis..???plz astept un raspuns... | ||
|
kudika388210 Postat pe 28 Aprilie 2011 17:17 |
||
De la: kudika388210, la data 2011-04-28 17:17:05spuneti-mi j mie va rog....si mie imi plake de un verisor de gradul 2...dak ajungem la casatorie ce e de facut??e interzis..???plz astept un raspuns... da ce rost are sa va casatoriti...va ardeti asa pe sestache...ca doar sunteti rude...si de casatorit va casatoriti separat...fiecare cu a lui...
|
||
|
BEL_AMY1 Postat pe 28 Aprilie 2011 17:24 |
||
| daca va iubiti cu adevarat luptati pt iubirea voastra nu ascultati ce spune lumea cand iubesti cu adevarat pe cineva chiar daca e varul tau nu mai poti iubi pe alcineva dragostea adevarata nu moare niciodata | ||
|
kudika387348 Postat pe 7 Mai 2011 20:04 |
||
| luptati pt iubirea voastra | ||
|
kudika387348 Postat pe 7 Mai 2011 20:09 |
||
|
buna!!! ma bucur enorm sa vad o persoana cu mintea dezghetata!!! eu sunt in aceeasi situatie,m-am indragostit de varul meu de gradul 2 de cand l-am vazut prima data,nu stiam ca suntem veri! mamele noastre sunt verisoare bune,deci la niciunul nu este vorba de tata si ma gandesc ca acea gena despre care tot vorbiti cu boli la noi nu are cum sa se transmita! bunicii nu sunt chiar impotriva deoarece si inainte vreme se intamplau astfel de lucruri. mama lui este ceva mai speriata de idee din cauza lumii! in schimb ma plac f mult toti ai lui. ne iubim insa incercam sa ne despartim din cauza lumii si de teama de a nu le face rau celor din jurul nostru! dede mai bine de jumatate de an incercam acest lucru si nu reusim, simt ca nu pot sa traiesc fara el, ca fericirea mea este langa el! vad ca ma place,ma iubeste dar totodata ii este teama de lume...m-am saturat ca viata mea sa fie condusa de ceilalti!!! nu este corect!!! sunt atatea lucruri mult mai grave in viata asta... ma rog la Dumnezeu sa ne fie bine!!! sincer as sfatui persoanele care vad ca incep sa se indragosteasca de cei care le sunt rude sa renunte cat mai repede pt ca trecand timpul le va fi din ce in ce mai greu si vor suferi mai mult. din pacate aceasta este lumea in care traim! |
||
|
kudika503862 Postat pe 6 Februarie 2012 13:09 |
||
| Eu sint foarte fericita! Sint impreuna ku varul meu 4 ani si ne iubim foarte mult. Am trekut prin multe greutati, dar ne-am tinut tari si le-am infruntat! Cine ne-au fost prieteni ne-au inteles si ne-au sustinut. Am suferit mult din kauza vorbelor si piedicile pe kare multi au incerkat sa le faka, dar ne-am tinut impreuna pina la kapat. Am incerkat kiar sa terminam tot, dar mai mult de 3 saptamini nu am putut rezista si ne-am impakat. Nu rezistam sa fim la distanta nici 2 zile. Si kiar de se intimpla asa, vorbim pe telefon de kiteva ori pe zi. Traim impreuna 3 ani si-I multumesk mult Domnului ka Mi-a fakut asa dar. El este cel mai skump pentru mine si nu am nevoie de altcineva. Il plak inka de la 12 ani, atunci l-am vazut prima data. La 16 ani am inceput sa ne intilnim (akum eu am 20 si el are 26 ani) si sper sa nu se stinga niciodata aceste sentimente. Asa ka celor ce sunt in aceeasi situatie, nu trageti atentia la nimeni si fiti imreuna!!! Va urez succes! | ||
|
Mikutza_92 Postat pe 14 Martie 2012 18:02 |
||
| Eu sint foarte fericita! Sint impreuna ku varul meu 4 ani si ne iubim foarte mult. Am trekut prin multe greutati, dar ne-am tinut tari si le-am infruntat! Cine ne-au fost prieteni ne-au inteles si ne-au sustinut. Am suferit mult din kauza vorbelor si piedicile pe kare multi au incerkat sa le faka, dar ne-am tinut impreuna pina la kapat. Am incerkat kiar sa terminam tot, dar mai mult de 3 saptamini nu am putut rezista si ne-am impakat. Nu rezistam sa fim la distanta nici 2 zile. Si kiar de se intimpla asa, vorbim pe telefon de kiteva ori pe zi. Traim impreuna 3 ani si-I multumesk mult Domnului ka Mi-a fakut asa dar. El este cel mai skump pentru mine si nu am nevoie de altcineva. Il plak inka de la 12 ani, atunci l-am vazut prima data. La 16 ani am inceput sa ne intilnim (akum eu am 20 si el are 26 ani) si sper sa nu se stinga niciodata aceste sentimente. Asa ka celor ce sunt in aceeasi situatie, nu trageti atentia la nimeni si fiti imreuna!!! Va urez succes! | ||
|
Mikutza_92 Postat pe 14 Martie 2012 18:02 |
||
De la: franziska_eu, la data 2012-03-14 18:07:10De la: kudika388210, la data 2011-04-28 17:17:05spuneti-mi j mie va rog....si mie imi plake de un verisor de gradul 2...dak ajungem la casatorie ce e de facut??e interzis..???plz astept un raspuns... Cunosc o persoana rezultata dintr-o astfel de uniune...mi-a povestit ca au fost 4 frati...unul a murit mic, altul sufera de o boala rara, are o sora care s-a nascut cu malformatii monstruoase, iar ea, cea mai OK, s-a nascut cu buza de iepure si arata rau, chiar daca s-a intervenit la timp...asa ca, daca vreti sa va nenorociti, nu respectati legile firii...
|
||
|
kudika226898 Postat pe 14 Martie 2012 23:03 |
||
De la: kudika226898, la data 2012-03-14 23:03:05De la: franziska_eu, la data 2012-03-14 18:07:10De la: kudika388210, la data 2011-04-28 17:17:05spuneti-mi j mie va rog....si mie imi plake de un verisor de gradul 2...dak ajungem la casatorie ce e de facut??e interzis..???plz astept un raspuns... Daca legea le permite celor ce sunt verisori de gradul 2 sa se casatoreasca intre ei si sa faca si copii, noi ce putem face, si cand scriu noi ma refer la persoanele carora ni se pare ciudat acest lucru.
|
||
|
franziska_eu Postat pe 15 Martie 2012 10:15 |
||
De la: franziska_eu, la data 2012-03-14 18:07:10De la: kudika388210, la data 2011-04-28 17:17:05spuneti-mi j mie va rog....si mie imi plake de un verisor de gradul 2...dak ajungem la casatorie ce e de facut??e interzis..???plz astept un raspuns... Interzicerea cãsãtoriei între rude Art. 274. - (1) Este interzisã încheierea cãsãtoriei între rudele în linie dreaptã, precum si între cele în linie colateralã pânã la al patrulea grad inclusiv. |
||
|
geo_revitalizat Postat pe 15 Martie 2012 10:23 |
||
De la: kudika515043, la data 2012-03-14 18:02:30Eu sint foarte fericita! Sint impreuna ku varul meu 4 ani si ne iubim foarte mult. Am trekut prin multe greutati, dar ne-am tinut tari si le-am infruntat! Cine ne-au fost prieteni ne-au inteles si ne-au sustinut. Am suferit mult din kauza vorbelor si piedicile pe kare multi au incerkat sa le faka, dar ne-am tinut impreuna pina la kapat. Am incerkat kiar sa terminam tot, dar mai mult de 3 saptamini nu am putut rezista si ne-am impakat. Nu rezistam sa fim la distanta nici 2 zile. Si kiar de se intimpla asa, vorbim pe telefon de kiteva ori pe zi. Traim impreuna 3 ani si-I multumesk mult Domnului ka Mi-a fakut asa dar. El este cel mai skump pentru mine si nu am nevoie de altcineva. Il plak inka de la 12 ani, atunci l-am vazut prima data. La 16 ani am inceput sa ne intilnim (akum eu am 20 si el are 26 ani) si sper sa nu se stinga niciodata aceste sentimente. Asa ka celor ce sunt in aceeasi situatie, nu trageti atentia la nimeni si fiti imreuna!!! Va urez succes! aveti copii? |
||
|
geo_revitalizat Postat pe 15 Martie 2012 10:25 |
||
De la: geo_revitalizat, la data 2012-03-15 10:23:35De la: franziska_eu, la data 2012-03-14 18:07:10De la: kudika388210, la data 2011-04-28 17:17:05spuneti-mi j mie va rog....si mie imi plake de un verisor de gradul 2...dak ajungem la casatorie ce e de facut??e interzis..???plz astept un raspuns... Conform Codului Familiei, art.6 este interzisa casatoria intre rude colaterale pana la gradul IV inclusiv(rude colaterale de gradul IV sunt verii primari). Mai informeaza-te! |
||
|
franziska_eu Postat pe 15 Martie 2012 10:51 |
||
De la: franziska_eu, la data 2012-03-15 10:51:31De la: geo_revitalizat, la data 2012-03-15 10:23:35De la: franziska_eu, la data 2012-03-14 18:07:10De la: kudika388210, la data 2011-04-28 17:17:05spuneti-mi j mie va rog....si mie imi plake de un verisor de gradul 2...dak ajungem la casatorie ce e de facut??e interzis..???plz astept un raspuns... Si tot in completare la acest mesaj, verii verisorilor sunt considerati, din punct de vedere legal, rude de gradul VI.
|
||
|
franziska_eu Postat pe 15 Martie 2012 10:52 |
||
| Verisori de gradul 2 = verisorii verisorilor, adica rude de gradul VI. | ||
|
franziska_eu Postat pe 15 Martie 2012 10:55 |
||
i-auite, ca sa vezi, spunem acelasi lucru si numai tu ai dreptate apropo, daca citeai mai sus, ai fi vazut ca am dat copi paste si ce spuneai francesko de adevar?
|
||
|
geo_revitalizat Postat pe 15 Martie 2012 11:19 |
||
io il iubesc pa geo da nu suntem veri!!!!! geo iubi ti-a fost dor da mine????
|
||
|
zinaceabunasinebuna Postat pe 15 Martie 2012 15:46 |
||
| Sint insarcina in luna 7 si fetitza(asa mi-a spus medikul, ka e fetitza) e komplet sanatoasa! Si sint bukuroasa ka el vrea foarte mult acest "mik pui de om"! Riskul ka kopii rezultati din aceasta relatie sa se naska ku malformati e mai mare ku 1-3% ka la ceilalti! | ||
|
Mikutza_92 Postat pe 15 Martie 2012 15:48 |
||
De la: franziska_eu, la data 2012-03-15 10:55:33Verisori de gradul 2 = verisorii verisorilor, adica rude de gradul VI. Gradul VI????? Verii de gradul doi sunt nepotii a doi frati...
|
||
|
kudika226898 Postat pe 15 Martie 2012 16:49 |
||
| Nu ma gandeam ca s-ar tine cont si de verii de gradul VI.. | ||
|
RoxyRoxx Postat pe 20 Aprilie 2012 17:04 |
||
stiu cum e sa te intilnesti cu un var de al 2 ca asta o fac si eu .... mama lui e impotriva noastra ... noi cel mai bine am facut niam bagat picioru in parerea celorlalti daca o sa avem sa fim impreuna o sa fim ...... ea si tu dupa asta .....timpu trece .... bunicii plec , apoi parinti ..... si voi raminet .... nui nevoie sa ajungi la 90 de ani si sati para rau de ce nai mers pe drumul cu varu tau .. asak din partea mea mult succes...pup , pa
|
||
|
kudika_8839 Postat pe 31 Mai 2012 10:00 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| poti sa faci pe cineva sa te iubeasca pe tine,daca are deja inima darutita vechii relatii? | 78 | De la: justasweetgirl 4 Februarie 2012 17:29 |
| Cum sa trec peste aceasta situatie? | 7 | De la: marco918 24 Decembrie 2009 04:03 |
| cadou ascuns ptr un iubit pe ascuns | 6 | De la: rox_rbz 6 Ianuarie 2009 23:01 |
|
|
||
| Eu l am iubit,el a fost pe interes! | 10 | De la: miss_darine 8 Iulie 2010 11:23 |
| help! | 16 | De la: MissMe2 23 Martie 2009 12:52 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.