Setari Cookie-uri

RELIGIA SE CONFRUNTA CU DRAGOSTEA?POATE FI ACEASTA UNEORI UN MOTIV PENTRU CARE SA PARASESTI PERSOANA PE CARE O IUBESTI PENTRU RELIGIE?

Va recomand din tot sufletul sa vedeti filmul "Arranged"
Este exact despre problema casatoriilor in doua religii diferite :evreiasca si musulmana.

Poate o sa intelegeti de ce nu-si schimba religia.
Nu ca eu chiar am inteles, dar, cred ca e minunat sa-ti iubesti traditia ta si sa o respecti pe a altora.
micabis
Postat pe 31 Octombrie 2008 17:08
De la: ioana8, la data 2008-10-11 00:05:30si eu ma aflu intr o relatie cu un baiat de alta religie...familia lui e foarte fanatica,dar uita i=un sigur lucru ca toate marile religii..."iubeste-ti aproapele" ...penticostal,evreu,musulman...e tot aproapele nostru...oricum toate bisericile condamna relatiile intre doua religii diferite,...mie mi se pare ca il contrazic pe Dumnezeu prin asta.

pai ai dreptate aici.religia e ceva personal, numai pentru sufletul nostru.nu trebuie sa fie conditionata nici o relatie de schimbarea religiei.si ceea ce sincer nu pot suferi pe lumea asta mai presus de orice este fanatismul si prostia fanatica.
mkdisk
Postat pe 11 Decembrie 2008 19:41
Iubitilor, sa ne iubim unul pe altul, pentru ca dragostea este de la Dumnezeu si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu.
Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire.
Intru aceasta s-a aratat dragostea lui Dumnezeu catre noi, ca pe Fiul Sau cel Unul Nascut L-a trimis Dumnezeu in lume, ca prin El viata sa avem.
In aceasta este dragostea, nu fiindca noi am iubit pe Dumnezeu, ci fiindca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.
Iubitilor, daca Dumnezeu astfel ne-a iubit pe noi, si noi datori suntem sa ne iubim unul pe altul.
Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata, dar de ne iubim unul pe altul, Dumnezeu ramane intru noi si dragostea Lui in noi este desavarsita.
Din aceasta cunoastem ca ramanem in El si El intru noi, fiindca ne-a dat din Duhul Sau.
Si noi am vazut si marturisim ca Tatal a trimis pe Fiul, Mantuitor al lumii.
Cine marturiseste ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu.
Si noi am cunoscut si am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are catre noi. Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el.
Intru aceasta a fost desavarsita iubirea Lui fata de noi, ca sa avem indraznire in ziua judecatii, fiindca precum este Acela, asa suntem si noi, in lumea aceasta.
In iubire nu este frica, ci iubirea desavarsita alunga frica, pentru ca frica are cu sine pedeapsa, iar cel ce se teme nu este desavarsit in iubire.
Noi iubim pe Dumnezeu, fiindca El ne-a iubit cel dintai.
Daca zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele sau il uraste, mincinos este! Pentru ca cel ce nu iubeste pe fratele sau, pe care l-a vazut, pe Dumnezeu, pe Care nu L-a vazut, nu poate sa-L iubeasca.
Si aceasta porunca avem de la El: cine iubeste pe Dumnezeu sa iubeasca si pe fratele sau. (1 Ioan 4:7-21)
Asa ca luati aminte la aceasta porunca menntionata anterior , va rog..!
Lyvyus
Postat pe 12 Decembrie 2008 08:19
pt mkdisk: ce religie are sotul tau?
oana_alexandra
Postat pe 12 Decembrie 2008 12:50
De la: oana_alexandra, la data 2008-12-12 12:50:29pt mkdisk: ce religie are sotul tau?

sotul meu e catolic iar eu sunt ortodoxa.si aceste 2 religii seamana foarte mult, nu vad dc atatea discutii.sa nu ma intelegeti gresit:imi place si la el la biserica, dar nu imi schimb religia pentru ca nu vad rostul acestei schimbari.nu vad dc trebuie sa ne-o schimbam, ca doar credem in aceleasi lucruri.dar se pare ca nu toti gandesc la fel.oricum, pana la urma familiile noastre au inteles si s-au impacat cu ideea.si iarasi nu vad ce treaba are religia, care e o chestiune persoanala cu relatia noastra de iubire.sincer, nu mi se pare ca a schimba religia e o dovada de iubire.religia e ceva personal.asa gandesc eu.
mkdisk
Postat pe 12 Decembrie 2008 13:59
Intr-adevar se spune ca dragostea invinge totul..
Insa imi est teama ca el va asculta de mama sa pina la urma , si tot o va parasi... Stii cind isi baga .. Daca vroia , se casatoreau demult , si nu asculta de nimeni.
21071960
Postat pe 12 Decembrie 2008 19:05
De la: 21071960, la data 2008-12-12 19:05:02 Intr-adevar se spune ca dragostea invinge totul..
Insa imi est teama ca el va asculta de mama sa pina la urma , si tot o va parasi... Stii cind isi baga .. Daca vroia , se casatoreau demult , si nu asculta de nimeni.

e alegerea lui, dar mai tarziu in viata ii va parea rau.si parintii astia nu inteleg niste lucruri, ca daca isi domina odraslele si le determina sa faca ce vor ei, mai tarziu copiii ii vor uri pentru asta...pana la urma toate trec si viata merge inainte....daca el nu e in stare sa treaca de toate pt a fi impreuna, atunci ori este prea slab si las, ori nu iubeste destul....sau este fanatic, si daca e fanatic, mai bine lipsa.
mkdisk
Postat pe 14 Decembrie 2008 12:04
Sa va spun experienta pe care am avut-o eu.
Am intalnit un cetatean musulman(eu fiind ortodoxa) amandoi aflandu-ne intr-o tara neutra religiilor noastre(asta nu coteaza asa mult),dar ne indragostisem ...calatorisem impreuna in europa sa-i cunosc o parte din familia ce locuieste intr-o tara din europa.Toate bune si frumoase, dar nu am putut finaliza cu o casatorie relatia noastra pt ca nici unul dintre noi nu accepta ideea de a nu fii casatorit in biserica respectiv moschee.Sau ca viitori nostri copii vor fi botezati intr-o biserica ortodoxa(daca ar fi avut loc pana la urma casatoria).Asa ca, am hotarat sa ramanem doar amici desi era greu...dar sincer trecuseram amandoi de varsta fluturasilor si trebuia inteles ca nu era alta de iesire.
Nu am ramas amici pana la urma pt ca el incepea sa ma urmareasca, peste tpt in fine, a intervenit politia...si asa s-a terminat si amicitia.
meekk
Postat pe 14 Decembrie 2008 15:51
De la: sensual, la data 2008-05-16 13:30:43ACESTA ESTE CAZUL UNEI CUNOSTIINTE,DESI SE IUBESTE F MULT CU UN BAIAT EVREU ACESTA SPUNE CA NU POATE FI CU EA,EL DOERSTE CA MAMA LUI DUPA TRADITIILE VECHI SA-I GASEASCA SOTIE DE ACEIASI RELIGIE,SI UNEORI O INTREBA PE CUNOSTIINTA MEA DACA SI-AR SWCHIMBA RELIGIA PT EL IAR ACEASTA A SPUS DE FIECARE DATA DA DAR TOT NU O ACCEPTA DESI EL VEDE CLAR CAT IL IUBESTE SI ZICE CA SI EL O IUBESTE DAR TOT NU POATE RENUNTA LA IDEILE SI PRINCIPIILE LUI DE ISRAELIAN EVREU.

nu o sa inceteze cred niciodata sa ma uimeasca puterea dezastruoasa a religiei.de oricare ar fi ea.ce sa zic la mesajul tau?!e absurd sa vii cu idei din astea...dar asta e.unii oameni asa sunt si orice ai face nu ii poti schimba.toate religiile ne fac sclavi...sclavi intre noi,sclavii unui dumnezeu ...tot sclavie e.dumnezeu ne vrea liberi.nu sclavi.
elisa_me
Postat pe 15 Decembrie 2008 01:57
Lyvyus , impresionant mesaj
10nails
Postat pe 19 Ianuarie 2009 21:52
De la: meekk, la data 2008-12-14 15:51:48Sa va spun experienta pe care am avut-o eu.
Am intalnit un cetatean musulman(eu fiind ortodoxa) amandoi aflandu-ne intr-o tara neutra religiilor noastre(asta nu coteaza asa mult),dar ne indragostisem ...calatorisem impreuna in europa sa-i cunosc o parte din familia ce locuieste intr-o tara din europa.Toate bune si frumoase, dar nu am putut finaliza cu o casatorie relatia noastra pt ca nici unul dintre noi nu accepta ideea de a nu fii casatorit in biserica respectiv moschee.Sau ca viitori nostri copii vor fi botezati intr-o biserica ortodoxa(daca ar fi avut loc pana la urma casatoria).Asa ca, am hotarat sa ramanem doar amici desi era greu...dar sincer trecuseram amandoi de varsta fluturasilor si trebuia inteles ca nu era alta de iesire.
Nu am ramas amici pana la urma pt ca el incepea sa ma urmareasca, peste tpt in fine, a intervenit politia...si asa s-a terminat si amicitia.

erau solutii si pt voi, daca nu voiati nici unul sa va schimbati religia.din cate stiu, biserica anglicana casatoreste oameni de toate religiile si nu cere schimbarea niciunei religii....sau faceati numai casatoria civila si gata.da cu fanatismul asta e grea boala.....
mkdisk
Postat pe 21 Ianuarie 2009 13:45
Dragostea constituie un miracol.S'ar zice ca ea poate trece peste orice incercare.Eu nu as zice astfel uneori se intimpla ca religia sa separe o iubire pura.Spre exemplu un tinar european se indragosteste de o indianca si sentimentul care ii uneste este cel mai frumos si cel mai sacru .Dar din pacate fac parte din 2 lumi diferite si credinta ii dezbina.Daca ipostaza reala a fetei accepta aceasta iubire,ipostaza ei sacra este infricosata la ideea ca pacatul va fi pedepsit de acea forta superioara pe care indienii o numesc Karma.Este o poveste tulburator de trista dar reala.Este relevant faptul ca religia poate separa doua inimi .
aleera
Postat pe 22 Ianuarie 2009 21:06
Se confrunta mereu cu dragostea....dar conteaza doar caracterul si deciziile persoanelor in cauza...Cand dragostea e puternica nu cred ca poate fi stopata de diferentele de cultura si religie dintre cei doi.... :) Dragostea adevarata invinge tot !
liza24_84
Postat pe 10 Februarie 2009 22:38
Da-i dreaq de evrei!!!Sa ramina el k religia lui,k nu asta conteaza.Am fost ksatorita k evreu,asa k stiu ce le merge kpu.Sfatuieste-ti cunostinta sa isi vada de viata si sa nu isi fak mari vise k ala.Asa st ei,km toti depind de mamiktza!!!Bafta!!
glorya20onna
Postat pe 28 Februarie 2009 21:43
Religia nu poate sta in calea unei iubirii...
_dulcik_
Postat pe 5 Martie 2009 21:04
in interior -toti oamenii sunt diferiti pe cand in exterior- toti seamana si daca ce e in interior e cel mai important - ganditi va bine cum va asterneti ca sa dormiti bine.
religia poate fi din pacate un obstacol in calea iubirii uneori, desi CREDINTA ADEV ESTE DRAGOSTEA PT OAMENI INTRE EI, E O CALITATE PE CARE SE PARE C O AU NUMAI ZEII, ASTFEL VAD CAT DE MICI SUNT UNII OAMENI, PRIN ABSURDITATILE LOR EFEMERE SI ALTE ABERATII. UNA E SA SPUI CA TI IUBESTI TARA PREA MULT CA S O PARASESTI PT PERS IUB SAU LIMBA SAU MAI STIU EU CE -SI CU TOTUL ALTCEVA SA GASESTI NOD IN PAPURA TOCMAI DIN CAUZA RELIGIEI.
MAI MARE IDIOTENIE NICI CA AM INTALNIT, SI ORICUM - FERITI VA DE MANIACI SI CIUDATI CA EXISTA IN ORICE RELIGIE, AA, SI DE PERVERSI .
SI TOLERANTA ESTE O CALITATE DAR NU LASATA SA EVOLUEZE PREA MULT, CA ALTFEL AJUNGEM LA CASELE DE TOLERANTA
ECHILIBRU SI NORMALITATE - DACA MAI STIE CINEVA DE ACESTE LUCRURI ASTAZI
amazonegirl_4reallove
Postat pe 16 Martie 2009 14:05
indiferent de religie tot om esti... in lume nu e decat un Dumnezeu indiferent ca la altii are alta denumire... religia nu poate sta in calea unei dragoste puternice
_dulcik_
Postat pe 16 Martie 2009 21:02
De la: _dulcik_, la data 2009-03-16 21:02:11indiferent de religie tot om esti... in lume nu e decat un Dumnezeu indiferent ca la altii are alta denumire... religia nu poate sta in calea unei dragoste puternice

mda, asta e idealism pur....suna frumos, dar nimeni nu il aplica.oricum, trebuie sa fim toleranti unii cu altii.nu pot fi toti la fel ca tine.dar nici sa lasi pe altii sa te calce in picioare si sa faca ce vor ei.trebuie gasita calea de mijloc.
mkdisk
Postat pe 17 Martie 2009 13:38
De la: mkdisk, la data 2009-03-17 13:38:33
De la: _dulcik_, la data 2009-03-16 21:02:11indiferent de religie tot om esti... in lume nu e decat un Dumnezeu indiferent ca la altii are alta denumire... religia nu poate sta in calea unei dragoste puternice

mda, asta e idealism pur....suna frumos, dar nimeni nu il aplica.oricum, trebuie sa fim toleranti unii cu altii.nu pot fi toti la fel ca tine.dar nici sa lasi pe altii sa te calce in picioare si sa faca ce vor ei.trebuie gasita calea de mijloc.

da ai dreptate in ceea ce zici... din pacate nu se aplica ... oricum religia nu e un lucru destul de grav
_dulcik_
Postat pe 17 Martie 2009 20:57
De la: _dulcik_, la data 2009-03-17 20:57:59
De la: mkdisk, la data 2009-03-17 13:38:33

da ai dreptate in ceea ce zici... din pacate nu se aplica ... oricum religia nu e un lucru destul de grav

pentru oamenii obisnuiti nu.dar pentru fanatici DA.
mkdisk
Postat pe 18 Martie 2009 18:18
hmmm n am conceput si nu voi concepe niciodata nuntile aranjate de parinti si mai cu seama ca el o iubeste dar totusi asculta de mama lui. nu zic iti asculti parintii dar nu se va insura cu mama lui
a doua problema este religia....cred ca daca chiar iubesti pe cineva cu adevarat nimic nu mai conteaza ci din contra lupti sa ti fie bine si tie si celui de langa tine iar restul vin de la sine.am inteles ca sunt biserici care te casatoresc indiferent de religie asa ca daca o praseste si asculta de maica sa e cel mai mare fraier ......parerea mea

chendis
Postat pe 19 Martie 2009 18:34
Eu oricum cred in Dumnezeu na dar totusi nu sunt fanatica, merg la biserica foarte rar... dar sa te desparti de o persoana doar pt ca este de alta religie sau chestii de genu..sunt unele cazuri in care cei 2 se despart doar pt faptul ca parintii lui/ei nu sunt de acord.. asta e o prostie...
_dulcik_
Postat pe 20 Martie 2009 23:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
O vreau inapoi :( 55 De la: daniella_s 3 Februarie 2010 17:00
cum faci sa uiti un barbat insurat? 64 De la: Andia 16 Iunie 2009 20:44
Dar fata, domnisoara, femeia geaman?? 2 De la: sandrone 11 Iunie 2009 10:28
ce parere aveti? 5 De la: oana84onutza 27 Noiembrie 2009 19:35
Praf... 48 De la: yumalai 25 Septembrie 2009 07:13