Mai multe
De la: Kathara, la data 2008-08-16 13:22:21Mi s-a parut foarte amuzant ce ai scris.... Apropo de circumcizie....e un ritual pur religios,se face in copilarie in general,dupa cum hoatarasc parintii,sotul meu fiind musulman clar ca e circumcis,e viril,nu a avut probleme din cauza aceasta,operatia se face numai de catre medici,steril,se folosesc alifii pana isi revine pielea....Avantajul e ca e mai curat,aici are dreptate cleopatra ca e mai usor de intretinut.Deci si cu circumcizie se dezvolta normal un penis.....nu aceasta operatie este cauza virilitatii sau a unor boli cum se crede,in zilele noastre nu se mai infecteaza nimeni din operatia aceasta. o bila alba pentru musulmani:rasul si spalatul in zona intima(atata femeile cat si barbatii).Au toalete special dotate cu robinete pt igiena intima.... |
||
|
kassandry Postat pe 29 Noiembrie 2008 01:30 |
||
|---|---|---|
De la: nazy, la data 2008-05-21 10:36:57Din punct de vedere medical este o recomandare, eu citeam ca barbatii care apar in filmelele XXX de asemenea au acceptat sa li se faca circumcizie. Nu profetul Iisus a fost taiat imprejur, ci Iisus, fiul lui Dumnezeu. |
||
|
Kathara Postat pe 29 Noiembrie 2008 10:35 |
||
De la: om_bun, la data 2008-07-13 18:29:04cleo draga, geo este de prin constanta si, dupa parerea mea, este musulman. e normal sa fie de aceeasi parere cu tine! Corect! |
||
|
|
||
|
Kathara Postat pe 29 Noiembrie 2008 10:36 |
||
| ce inseamna circumcizie si de ce trebuie facuta? din cite stiu, doar evreii fac asta pt ca e o chestie care le este impusa de catre religie, nu? | ||
|
virgin25 Postat pe 29 Noiembrie 2008 12:25 |
||
De la: virgin25, la data 2008-11-29 12:25:23ce inseamna circumcizie si de ce trebuie facuta? din cite stiu, doar evreii fac asta pt ca e o chestie care le este impusa de catre religie, nu?Circumcizia este indepartarea preputului ,taiarea lui imprejur.Imagineaza-ti ca-ti apuca un medic pielea care acopera penisul spre cap(acolo se face ca un cerculet mic ) si ti-o taie.....Dupa circumcizie penisul nu mai este acoperit de acea piele cand este in repaos,practic 'capul 'ramane mereu inafara.Este o practica milenara,are semnificatii religioase,se practica la iudei si musulmani.Daca ai sa te uiti pe wikipedia ai sa gasesti diferite explicatii pro sau contra acestei practici. Si eu cred ca e doar un simplu ritual,doar ca le place musulmanilor si evreilor sa se considere superiori pentru ca au aceasta mica operatie care ii diferentiaza de ceilalti doar estetic.Da,este adevarat ca penisul se mentine mai curat in felul acesta....ceva mai mult timp decat unul normal.Nu-i nici o scofala....
|
||
|
kassandry Postat pe 29 Noiembrie 2008 21:24 |
||
De la: sandra26, la data 2008-11-29 21:24:43De la: virgin25, la data 2008-11-29 12:25:23ce inseamna circumcizie si de ce trebuie facuta? din cite stiu, doar evreii fac asta pt ca e o chestie care le este impusa de catre religie, nu?Circumcizia este indepartarea preputului ,taiarea lui imprejur.Imagineaza-ti ca-ti apuca un medic pielea care acopera penisul spre cap(acolo se face ca un cerculet mic ) si ti-o taie.....Dupa circumcizie penisul nu mai este acoperit de acea piele cand este in repaos,practic 'capul 'ramane mereu inafara.Este o practica milenara,are semnificatii religioase,se practica la iudei si musulmani.Daca ai sa te uiti pe wikipedia ai sa gasesti diferite explicatii pro sau contra acestei practici. draga mea, daca tot dai informatii despre circumcizie, nu face greseala de a si o intepreta! diferentierea asta de care pomenesti, se practica de vreo cateva mii de ani. |
||
|
Postat pe 29 Noiembrie 2008 21:29 |
||
De la: virgin25, la data 2008-11-29 12:25:23ce inseamna circumcizie si de ce trebuie facuta? din cite stiu, doar evreii fac asta pt ca e o chestie care le este impusa de catre religie, nu? pai n-ai citit topicul.... ????? ufff la dracu'!!!!
|
||
|
dandanaua_reloaded Postat pe 29 Noiembrie 2008 21:31 |
||
De la: virgin25, la data 2008-11-29 12:25:23ce inseamna circumcizie si de ce trebuie facuta? din cite stiu, doar evreii fac asta pt ca e o chestie care le este impusa de catre religie, nu? Procedeul nu e o n u m a i o practica din motive religioase in judaism sau islam, se practica si la crestini kopti din egipt, sau la crestini-orthodoxi/catoloici din eritreia si etiopia, sa mai practica la popoarele nomade din nordul si estul africii sau popoare nomade din australia; in India, Noua Zeilanda si in majoritatea fostelor colonii engleze din africa. Si in america de nord este o practica foarte "populara". De ex. in anul 2005 la 56% din baietii noinascuti li s-a facut circumcizie. [report:Agency for Healthcare Research and Quality] Motivele in decursul istoriei sunt diferite. Incepand ca forma de sacrificiu sau ofranda unei divinitãþi, ritual de initiere, contra masturbari, iar de la inceputul sec XX. din motive de igiena sau estetice. Indicatie medicala exista doar in cazul fimozei. |
||
|
Full_Metal_Jacket Postat pe 29 Noiembrie 2008 22:41 |
||
| practica aia religioasa se numeste, botez! | ||
|
Postat pe 30 Noiembrie 2008 00:03 |
||
De la: geo32, la data 2008-11-29 21:29:04Si ma rog cum am interpretat-o?Mi-am zis doar parerea.Si daca e o practica de mii de ani ce?Dar la baza este un ritual religios pana la urma...citeste la ce au mai scris si ceilalti mai sus si ai sa vezi care sunt si alte motive pentru care este practicata circumcizia....dar n-am interpreta-o in nici un fel.De la: sandra26, la data 2008-11-29 21:24:43De la: virgin25, la data 2008-11-29 12:25:23ce inseamna circumcizie si de ce trebuie facuta? din cite stiu, doar evreii fac asta pt ca e o chestie care le este impusa de catre religie, nu?Circumcizia este indepartarea preputului ,taiarea lui imprejur.Imagineaza-ti ca-ti apuca un medic pielea care acopera penisul spre cap(acolo se face ca un cerculet mic ) si ti-o taie.....Dupa circumcizie penisul nu mai este acoperit de acea piele cand este in repaos,practic 'capul 'ramane mereu inafara.Este o practica milenara,are semnificatii religioase,se practica la iudei si musulmani.Daca ai sa te uiti pe wikipedia ai sa gasesti diferite explicatii pro sau contra acestei practici. |
||
|
kassandry Postat pe 30 Noiembrie 2008 13:07 |
||
|
Si eu cred ca e doar un simplu ritual,doar ca le place musulmanilor si evreilor sa se considere superiori pentru ca au aceasta mica operatie care ii diferentiaza de ceilalti doar estetic. draga, crezi ca ma simt superior ca am ciucurelu' decapitat!!? crezi ca ma simt deasupra celorlalte capete!!? hmmmmm! un simplu ritual pentru tine, ca pentru cei care-l fac , este botezul. sper ca stii care-i semnificatia botezului, sau trebuie sa scriu si asta!!? |
||
|
Postat pe 30 Noiembrie 2008 18:17 |
||
De la: geo32, la data 2008-11-30 18:17:37Si eu cred ca e doar un simplu ritual,doar ca le place musulmanilor si evreilor sa se considere superiori pentru ca au aceasta mica operatie care ii diferentiaza de ceilalti doar estetic.Pentru mine si botezul si circumcizia nu au nici un sens.Ca de altfel nici un fel de ritual.Treaba fiecaruia ce vrea sa faca...macar botezul nu te afecteaza in nici un fel.Circumcizia e insa o operatie....nu te udsa doar cu apa pe la capusor... .Si nu vorbeam de tine.Nu stiu cum esti tu:circumcis sau nu.Problema ta... |
||
|
kassandry Postat pe 30 Noiembrie 2008 23:46 |
||
|
1. Nu as sustine ca "botezul" (la crestinism in general, fara a specifica ortodoxia, catolicismul) nu te afecteaza in nici un fel..Nu afecteaza fizic, dar afecteaza in alt fel. Daca tot o luam pe partea ateista;-) Prin botez impui copilului tau religia pe care o ai...Ii impui crestinismul. Deci îi afectezi spiritualitatea educandu-l dupa dogma crestina. Copilul nu poate alege. Poate alege mai tarziu...Dar tu ca parinte ai "ales" deja prin botez, credinta copilului tau, ergo il obligi sa devina crestin. 2. Pai geo a scris foarte clar, ca penisul lui are circumcizie, dar asta nu îl face ca om mai superior. Se simtea deranjat de afirmatia prin care generalizezi "superioritatea" celor cu circumcizie fata de ceilalti. De la: sandra26, la data 2008-11-29 21:24:43 |
||
|
Full_Metal_Jacket Postat pe 1 Decembrie 2008 00:24 |
||
|
n-as crede sa fie atee. mai sus scrie de sotul ei ca-i musulman. musulmanii nu se insoara cu fete atee! un pic un pic , ma simt superior. cand umblu pe strada cu nasu' pe sus, ma mai intreaba cate cineva: ce ai ma' de mergi cu barna-n vant? ii raspund pe un ton zeflemitor: o am decopertata. sic!! |
||
|
Postat pe 1 Decembrie 2008 00:33 |
||
De la: geo32, la data 2008-12-01 00:33:34 Pentru imaginatia mea: Nasu pe sus, in centimetri fiind echivalent [egal] cu lungimea decopertarii, daca intelegi ce vreau sa spun superioritate de "xx" mm fata de restul
|
||
|
Full_Metal_Jacket Postat pe 1 Decembrie 2008 01:02 |
||
|
cica prin circumcizie, se pierd cativa mm. din cap!! da' asta numa in stare flasca. la revenirea in pozitia de lupta, nu se observa lipsa. n-am nasu' prea mare, doar vreo 12,54 cm. iti dai seama cat faceam cu cei cativa mm lipsa!!? ioiii!! |
||
|
Postat pe 1 Decembrie 2008 01:07 |
||
In ce stil de cicumcizie: high & tight“, „high & loose“, „low & tight“ und „low & loose“. |
||
|
Full_Metal_Jacket Postat pe 1 Decembrie 2008 01:25 |
||
|
in stilu: cocor inlantuit de sarpe. combinat cu tehnica, nu conteaza cat de lung ai nasu' ci conteaza ce si cum gandeste!
|
||
|
Postat pe 1 Decembrie 2008 01:28 |
||
nu vrei sa te bagi pe topicul danei? noapte buna!
|
||
|
Full_Metal_Jacket Postat pe 1 Decembrie 2008 01:43 |
||
De la: geo32, la data 2008-12-01 00:33:34n-as crede sa fie atee. mai sus scrie de sotul ei ca-i musulman.Ba sunt atee.Asta o stiu eu si nu tu.Zicand ca nu crezi ca sunt,sa stii ca cresesti,nu ma cunosti.Sotul meu nu tine cont de ce religie am sau nu.Nu traim in casa dupa ritualuri.Daca ar fi sa ne gandim,pai nici un asa zis credincios nu s-ar mai casatori cu atei.Deci,ateii ar ramane singuri in viata.Nu?Si ce daca sotul e musulman?E problema lui .are el credinta in sufletul lui. Vezi ca iar vorbim de dreptul omului la propria crednta (sau necredinta). |
||
|
kassandry Postat pe 1 Decembrie 2008 14:09 |
||
De la: bestdevilinside, la data 2008-12-01 00:24:151. Nu as sustine ca "botezul" (la crestinism in general, fara a specifica ortodoxia, catolicismul) nu te afecteaza in nici un fel..Nu afecteaza fizic, dar afecteaza in alt fel.Nu ma afecteaza.Parintii mei sunt atei la randul lor,mi-au facut botezul pentru ca lumea din jur a dorit aceasta(respectiv bunicii mei care au dorit sa fiu botezata).si parintii mei s-au mai gandit ca poate eu voi fi foarte credincioasa si sa nu ma puna intr-o pozitie dificila sa ma botez la varste inaintate.Asta era societatea.Daca o sa am un baietel,am sa-mi dau acordul sa i se faca circumcizie.Asta e societatea in care traiesc:musulmana.Cand am nascut fetita,nu am botezat-o si nu am acceptata sa i se citeasca din Coran,nu am facut nimic religios.Si bineinteles ca oamenii s-au uitat chioras.Si? Si exista si barbati circumcisi,care s-au nascut musulmani si pe parcursul vietii au devenit atei.Sau alta religie.Cum au dorit.Asa ca nici un ritual nu-mi va schimba mie conceptiile impotriva mea. |
||
|
kassandry Postat pe 1 Decembrie 2008 14:19 |
||
Poate trebuia sa scriu unii musulmani sau evrei,sau multi musulmani sau evrei....Nu am vrut sa generalizez.Dar am auzit foarte multi musulmani laudandu-se cu aceasta circumcizie si sa afirme ca de asta femeile de alte religii ii prefera:ca sunt super dotati cu circumcizie.Oau....ce constatare.Va dati seama ce minuscule cred ei ca o altii de religii diferite..... Bineinteles ca nu circumcizia il face pe om 'mai superior'.Dar sunt multi care....asa se considera superiori celorlalti.E pur si simplu un ritual caruia i se da importanta mult mai mare decat ar trebui. |
||
|
kassandry Postat pe 1 Decembrie 2008 14:23 |
||
De la: geo32, la data 2008-12-01 00:33:34n-as crede sa fie atee. mai sus scrie de sotul ei ca-i musulman.Mai geo tu gresesti.....teoretic asa este,dar uite ca si eu,atee cum sunt,am reusit sa ma casatoresc cu un musulman.Si nu mi-e usor nici mie.Daca sotul ma iubeste...sa ma accepte asa cum sunt,asa cum fac si eu la randul meu.Si sa nu fiu constransa sa ma convertesc.Ca n-am ce converti....İntelegi? |
||
|
kassandry Postat pe 1 Decembrie 2008 14:29 |
||
|
Salutare tuturor! M-am bucurat sa vad aceasta tema pe forum, as avea si eu ceva de spus pe aceasta tema, pentru cine e interesat (in special m-as adresa mamicilor de baietei). Hmm..de unde sa incep? sunt mamica unui baietel de 3 ani si un pic. Pe la varsta de 1 an medicul de familie mi-a recomandat sa ii fac circumcizie, din cauza ca nu i se decalota cuculetul ( a pus diagnosticul de fimoza). Am refuzat, bineinteles, si i-am zis doctoritei ca am sa incerc sa il decalotez cand ii fac baie, sau sa il ung in timpul zilei cu putina Vitamina A uleioasa si apoi sa incerc incet-incet sa il decalotez. Cateva saptamani am incercat, nu am reusit,( poate si pentru ca imi era mila sa trag, pe el il durea si plangea numai cat incercam sa il ating acolo). Am fost si la un chirurg care mi-a spus dupa ce l-a consultat ca nu are de fapt fimoza, si a tras de piele sa imi arate "ca se poate decalota,trebuie doar sa trag mai tare" - moment in care a tras de piele asa de tare, incat a crapat-o. M-am chinuit cu el mai bine de o saptamana, era inflamat si rosu, l-am uns cu unguent de cateva ori pe zi...in fine, i-a trecut, dar tot nu reuseam sa il decalotez. Doctorita de familie ma tot speria ca o sa faca infectii acolo ca nu il pot curata bine, ca a avut in evidenta un copil care tot facea infectii urinare si era tratat cu foarte multe antibiotice pentru rinichi, de fapt problema era fimoza, ca nu se decalota si infectia era locala la penis. Mi-am luat inima in dinti si am hotarat impreuna cu sotul sa il ducem in spital la un profesor universitar sa ii facem o mica incizie ca sa imi permita sa il pot decalota. Pe langa anestezia generala (care implica si ea destule riscuri), ne-am pomenit si cu o ditamai incizia de vreo 2 cm de la varf pe verticala, in partea de desupra penisului, (care se face de fapt la operatia la care se inlatura de fapt tot preputul, de jur-imprejur, de fapt circumcizia). Diferenta a fost ca nu i-a inlaturat preputul, ci l-a lasat asa, mai mult atarnand. O luna de zile incheiata ne-am chinuit cu el, intrucat in urma acelei taieturi pielea se inflameaza, se inroseste si se umfla, cu tot cu penis. Mai mult, orificiul se micsoreaza si chiar se acopera partial din cauza inflamatiei si ii este foarte greu sa elimine urina, ajungea sa faca pipi printr-o gaurica cat varful de ac. Mi s-a recomandat sa tin mereu zona bandajata cu comprese sterile, in care sa picur mereu rivanol (care am aflat ulterior ca de fapt nu e recomandat sa fie aplicat permanent pe rani deschise, intrucat "sapa" in piele si intarzie vindecarea)... (ca o paranteza, am vazut in spital copii si mici, si mai mari, la varste de 7-8 ani cu astfel de operatii, e cumplit sa ii vezi cat sufera!!!ii ustura rana inflamata si sangeranda de cate ori merg la baie, nu pot suporta nici cearceaful sa-i atinga, sa nu mai zic ca dupa operatie cateva zile,la orice miscare mai brusca e riscul sa le crape pielea). In fine, am tras multe o luna cu el,in speranta ca o sa fie mai bine. Dupa cateva luni, am observat (pe langa faptul ca era inestetica pielea care acoperea glandul si atarna imprejur si sub penis), ca a inceput sa se lipeasca de penis in 2 locuri, asa incat nu mai reuseam sa il curat cum trebuia. Astfel ca, la varsta de 2 ani, am ajuns din nou cu el, la un chirurg plastician de aceasta data, sa rezolvam problema. A urmat a doua anestezie generala, timp in care i s-a indepartat "surplusul" de preput, de fapt decuparea de la punctul de unde era taiat prima data (la 2 cm de varf) si prinderea a vreo 10-15 copci de jur-imprejurul taieturii. Au urmat alte vreo 3-4 saptamani de chin, pana i-au cazut firele de la operatie, iarasi inflamatie, iarasi sangerare, spalaturi, unguente locale...etc. Dupa aceasta a doua operatie nu i s-a mai lipit pielea, il pot curata intr-adevar mai bine in fiecare zi,... DAR: pe langa aspectul totusi inestetic (i-a ramas ca o "floare" de piele de jur -imprejur,nu mai zic de cicatricile ramase de cum a fost cusut) varful penisului e mereu expus la frecarea de chilotei, cel putin in jurul orificiului e mai mereu rosu, cu toate ca il ung mai mereu cu unguente. Varful este mereu uscat, mai are si 2-3 cicatrici de dupa prima operatie, cand, sensibil fiind dupa ce i-a lasat capul penisului expus, i s-a crapat pielea de pe gland. Nu stiu nici in acest moment daca i-am facut intr-adevar un bine, cat la suta avantaje are cu toate suferintele prin care a trecut. Cert este ca imi pare rau ca m-am lasat influentata prea usor, gandindu-ma de fapt ca fac ce trebuie si ce imi este recomandat de persoane competente in domeniu. Stiu ca parerile sunt impartite, m-am informat pe internet si stiu ca sunt pareri si pro si contra circumciziei, dar acum imi pare rau ca a trebuit sa il chinui in felul acesta. Nu se mai poate reconstrui o astfel de zona, mai ales dupa ce a fost in acest fel taiata. Am aflat ca sunt barbati care nici pana la 40-50 de ani nu si-au decalotat niciodata in totalitate penisul si nu au probleme. Este chiar o necesitate pana la urma? Dificil de spus, nu? Este drept ca acum ii pot mentine igiena perfect la locul cu pricina, insa...mi-e teama de evolutia viitoare a lui ca baiat si ca barbat. Asa ca va rog foarte mult, mamicile care ati facut circumcizie baietilor, sa ma informati cum evolueaza si daca mai pot apare probleme? Nu inchei inainte de a ruga pe mamicile tinere sa se informeze dinainte de toate avantajele si dezavantajele acestei operatii, sa se gandeasca inainte de o mie de ori si apoi sa ia decizia. Este o operatie ireversibila, unii chiar o considera mai dur "mutilare pe viata"... Sanatate maxima! Va pup. |
||
|
Aleena33 Postat pe 3 Decembrie 2008 08:30 |
||
Aleena,saraca de tine si baietelul cu atatea complicatii.....Sincer,mi s-a facut asa mila de el cand ai scris acestea.....Parerea mea(dar de,nu sunt medic) ca trebuia de la bun inceput sa-i faci circumcizie.Contrar multor pareri negative,cu circumcizie baietelul tau pana la ora asta era ok,nu mai aveai nici un fel de probleme.Am vazut baietei circumcisi care,dupa cateva saptamani dupa ce mama lor ii ungea cu alifie speciala,isi reveneau,nu am auzit absolut niciodata pe cineva plangandu-se ca ara avea complicatii cu baieteii din cauza operatiei.İmi pare rau,nu am ce safaturi sa-ti dau personal...sper sa gasesti un medic bun si sunt sigura ca totul se va rezolva.
|
||
|
kassandry Postat pe 3 Decembrie 2008 10:41 |
||
|
Taierea imprejur (adik circumcizie) va dau direct copy/paste ca sa se inteleaga mai bine. Geneza 17:9 Dumnezeu a zis lui Avraam: "Sã pãzeºti legãmântul Meu, tu ºi sãmânþa ta dupã tine, din neam în neam. Geneza 17:10 Acesta este legãmântul Meu pe care sã-l pãziþi între Mine ºi voi, ºi sãmânþa ta dupã tine: tot ce este de parte bãrbãteascã între voi sã fie tãiat împrejur. Geneza 17:11 Sã vã tãiaþi împrejur în carnea prepuþului vostru: ºi acesta sã fie semnul legãmântului dintre Mine ºi voi. Geneza 17:12 La vârsta de opt zile, orice copil de parte bãrbãteascã dintre voi sã fie tãiat împrejur, neam dupã neam: fie cã este rob nãscut în casã, fie cã este cumpãrat cu bani de la vreun strãin, care nu face parte din neamul tãu. Geneza 17:13 Va trebui tãiat împrejur atât robul nãscut în casã cât ºi cel cumpãrat cu bani; ºi astfel legãmântul Meu sã fie întãrit în carnea voastrã ca un legãmânt veºnic. Geneza 17:14 Un copil de parte bãrbãteascã netãiat împrejur în carnea prepuþului lui, sã fie nimicit din mijlocul neamului sãu: a cãlcat legãmântul Meu." |
||
|
10nails Postat pe 8 Ianuarie 2009 22:00 |
||
|
Circumcizia (post-hectomie) este ablaþia chirurgicalã a prepuþului. Acesta din urmã este pliul cutanat situat la extremitatea penisului ºi care acoperã glandul. În trecut, aceastã practicã era efectuatã de persoane fãrã pregãtire ºi autorizaþie medicalã, în special atunci când avea loc din motive religioase (circumcizia ritualã din iudaism ºi islam), reprezentând un risc pentru sãnãtate ºi chiar pentru viaþã. În ziua de azi, cel puþin în þãrile occidentale, ea este reglementatã pentru a deveni un risc acceptabil socialmente. Pentru îndepãrtarea prepuþului sunt invocate uneori ºi motivaþii de ordin medical, aceasta fiind circumcizia preventivã sau circumcizia terapeuticã. |
||
|
10nails Postat pe 8 Ianuarie 2009 22:06 |
||
|
Origini Circumcizia, care este o practicã ritualã multimilenarã în diverse colþuri ale lumii, a fost probabil o formã de sacrificiu sau ofrandã unei divinitãþi; se opineazã de asemenea cã pe mãsurã ce sacrificiul uman a devenit moralmente inacceptabil, circumcizia a fost o formã de surogat al acestuia. În Biblie (Facerea, cap. 17), aceasta este un preþ plãtit de cãtre copii evreilor pentru a fi consideraþi parte a neamului care are înþelegere (legãmânt) cu Dumnezeu, ºi mai mult, chiar un preþ plãtit pentru a avea drept la viaþã (Iahve cere nimicirea copilului de parte bãrbãteascã care este netãiat împrejur! (Facerea 17:14)) Practica tradiþionalã în iudaism care presupune ºi sugerea sângelui cu gura de cãtre mohel (aspirarea oralã, meziza b'peh - vezi ºi nota de la finele textului în legãturã cu aceasta) imediat dupã tãierea prepuþului (ea mai poate fi gãsitã ºi azi în anumite comunitãþi religioase conservatoare al acestui cult), a provocat numeroase luãri de poziþie motivate de considerente de igienã (sunt documentate cazuri de transmisie a herpesului ºi altor maladii infecþiose virale), autoritãþile din anumite þãri occidentale interzicând-o pur ºi simplu, impunând constricþia pentru oprirea hemoragiei sau dacã nu, tamponarea cu un burete (compresã) steril. Dar practica circumciziei a cunoscut, mai ales în Occident, inamicii ei ºi din alte motive, în special printre intelectuali ºi filozofi, care au considerat-o formã de mutilare, sau cel puþin un gest inutil dar cu consecinþe ireversibile. Este bine-cunoscut veritabilul rechizitoriu al filozofului canadian Margaret Somerville, care printr-o analizã raþionalã ºi cu argumente ºtiintifice a demonstrat cã nu existã o diferenþã între excizie (mutilarea ritualã a fetelor) care este interzisã în Occident ºi circumcizie (mutilare ritualã ºi ea, în ochii filozofului amintit ºi nu numai), care sã justifice acceptarea uneia dar intrezicerea celeilalte. În ciuda atacurilor venite din partea minoritãþilor religioase evreiascã ºi musulmanã, ca ºi a unor leaderi de opinie liberali, ea ºi-a menþinut opinia cã argumentaþia ei este fãrã cusur, însã a sfârºit prin a accepta cã societatea considerã circumcizia ca fiind o practicã justificatã religios, practic sugerând astfel cã la fel ar trebui sã stea lucrurile ºi cu excizia, asta dacã e sã fim consecvenþi. |
||
|
10nails Postat pe 8 Ianuarie 2009 22:09 |
||
Buna..referitor ce ai scris tu sa sti ca toti barbati sunt niste obsedati sexuali.....toti nu vorbesc decat despre sex.....alt subiect nu mai exista la ei......nu are nici o legatura circumcizia ..... ei nu au probleme cu puta ci cu capul
|
||
|
laurapletea Postat pe 4 Februarie 2009 14:39 |
||
draga oana,te contrazic cind spui ca barbatii circumcisi nu se pot masturba.Locuiesc in Turcia si am citit in ziar,unde au o pagina dedicata intrebarilor si problemelor de ordin sexual,sint tineri necasatoriti care se masturbeaza si de 6-8 ori pe zi,apoi cer sfatul doctorului despre asta..Cred ca s-au prins cum sa o faca.Circumcizia se face numai din necesitate religioasa,un barbat musulman necircumcizat nu se va putea casatori,ii este interzis sa sacrifice animale,este de risul tuturor.Pentru un musulman este o on oare sa sacrifice un animal.
|
||
|
reseda Postat pe 11 Februarie 2009 20:48 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| eu pesti ..el rac | 3 | De la: contesina 27 Iunie 2011 23:02 |
| cum sa-i atrag atentia? | 6 | De la: razz 29 Decembrie 2008 00:45 |
| Minciuna sau pur si simplu prostie? | 124 | De la: nicota 1 Aprilie 2010 11:13 |
|
|
||
| CE VREA? | 59 | De la: andra_05 8 Mai 2009 09:11 |
| iubire sau obisnuinta? | 14 | De la: Lucia1971 15 Mai 2009 09:19 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.