Mai multe
|
Eu m-am lasat de mai bine de un an de fumat, si fumam de aproximativ 5 ani, nu imi era atat de greu sa nu fumez, cat imi era sa ma obisnuiesc cu noua mea imagine, daca pot sa-i spun asa, de nefumatoare, m-am lasat dintr-o data de fumat, dar cand aveam probleme, chiar nu puteam sa nu fumez, fumam cateva tigari, dar nu ma lasam descurajata si incercam iar pana cand am reusit sa nu mai fumez deloc, si acum nici macar nu imi mai aduc aminte de tigari... Cel mai mult m-au ajutat vorbele unei persoane in luarea deciziei, care mi-a spus ceva de genul, ca daca simt ca nu sunt eu fara tigari, atunci inseamna ca am o problema, vorbele astea m-au pus pe ganduri, si am ajuns sa ii dau dreptate persoanei respective, dupa care mi-a fost mult mai usor sa renunt. |
||
|
Postat pe 26 August 2008 12:54 |
||
|---|---|---|
|
draga mea, eu una sunt nefumatoare, dar sotul meu a fumat aproape 30 de ani Si stii cum s-a lasat? cu doi plasturi de nicorette... si slava domnului sunt 6 luni de cand n-a mai pus tigara in gura cu toate ca mai are inca in casa parca cineva spunea aici ca fumeaza la serviciu din cauza balamucului de acolo.... nu cred ca asta e o solutie. Si la noi la serviciu este balamuc, si sta intr-un mediu in care se fumeaza si totusi...... rezista. E drept uneori spune ca-i este asa dor de o tigara, dar... rezista... Incearca si tu. Bafta ..... si ambitie |
||
|
nicoleta_douca Postat pe 26 August 2008 15:01 |
||
|
Eu personal, m-am lasat de fumat in ianuarie, cu vointa multa. Tot din cauza sanatatii. Fumam trei pachete pe zi. Prima saptamana a fost mai greu, deoarece dragul meu sot, vazand ca eu vreau sa ma las de fumat, venea si fuma langa mine. Pana cand m-am enervat si i-am interzis sa mai fumeze in birou. Acum e mai bine, nu mai fumez, si nici nu-mi mai trebuie tigari. Asa ca, functioneaza cu vointa Si nu exista ca nu am vointa. Orice se poate, numai sa vrei si sa nu fie interzis. |
||
|
|
||
|
adina2008 Postat pe 26 August 2008 15:15 |
||
|
. va inteleg...perfect....pentru ca si eu am trecut prin asa ceva. eram cului m-am certat cu toata lumea cred,:)) adr am reusit AM SCAPAT DE TIGARI si acum ma simt mult mai bine si merita tot chinul numai sa scapi de ele.in plus eu am citit o carte, nu e genul de carte care sa iti zica ca vai,,,cancer,,si bla bla bla,, asta toti o stim, iti explica practic cum esti dependent de tigara,,,pe parcursul lecturii ei poti sa si fumezi ... pe mine ma ajutat foarte mult...cand imi venea dorul sa trag un fum mai citeam putin din carte.... si uite treptata am reusit...admiram personajul principal...fuma 100 de tigari pe zi, explica in detaliu cum .de ex ar fi vrut sa infileteze un bec si nu reusea daca nu isi aprindea o tigara...pur si simplu n uputea..va dati seama... in fine eu va doesc mult succes si o vointa de fier... iar daca sunteti interesati de cartea accea lasati-mi mesaj...mi-ar place sa va ajut pt ca si eu la randul meu am fost ajutata..... mult succes.
|
||
|
lavi_87 Postat pe 26 August 2008 15:45 |
||
|
eu cred ca tu esti mare, alb si foarte frumos. chestia cu lasatul de fumat m-a determinat sa-ti spunn asta, asa e si ai mare dreptate ! daca cineva are ochi sa vada e cell mai exact raspuns legat de acst viciu. pa ! |
||
|
lisselot Postat pe 26 August 2008 20:38 |
||
|
AM INCEPUT SA FUMEZ IN JURUL VARSTEI DE 16 ANI(PRECOCE, NU?) SI AM PRACTICAT ACEST ,,SPORT" APROAPE 19 ANI , TIMP IN CARE AM FACUT O SINGURA PAUZA DE 1 AN(SARCINA, ALAPTAT, ETC, ETC). IN URMA CU 4-5 ANI, AM REALIZAT CA TIGARILE , DE FAPT, NU AVEAU EFECTUL ASTEPTAT.NICI NU CREAU BUNA-DISPOZITIE, NICI NU MA CALMAU, TERIBILISMUL DISPARUSE DE MULTA VREME DIN PEISAJ, NU SOCIALIZAM MAI BINE DECAT ALTII( DIMPOTRIVA), IAR CERCUL MEU DE PRIETENI CRESTEA IN NUMAR DE NEFUMATORI.IMI CREAU DOAR O STARE DE AMETEALA, LESIN SI NERVOZITATE, MAI ALES CAND AVEAM MULTE LUCRURI DE FACUT, IAR TIGARA ARDEA F F GREU. DUPA UN CALCUL SIMPLU,AM AFLAT CA-MI PUTEAM INNOI GARDEROBA FARA PROBLEME DOAR DIN BANII PE TIGARI.ASTEA SUNT DOAR CATEVA DINTRE MOTIVELE CARE M-AU DETERMINAT SA RENUNUT LA TIGARI. PRIMA ZI E CEA MAI GREA. TREBUIE STABILITA DE TINE SI RESPECTATA CU SFINTENIE , FARA NICI O ISPITA. DACA E NEVOIE, NU IESI DIN CASA SI NU INTALNI FUMATORI.DACA NU PATESTI NIMIC IN PRIMA ZI, VEI REUSI O SAPTAMANA, O LUNA , UN AN , DOI, SI TOATA VIATA TA TREBUIE SA INVETI SA GESTICULEZI FARA TIGARA. AI SA VEZI:OAMENII SUNT MAI ATENTI LA TINE, DEOARECE MANA TA NU MAI MIROASE URAT, A TUTUTN ARS, SI NICI NU LE ARUNCI FUM IN OCHI IN TIMP CE VORBESTI CU EI.DEOCAMDATA, ATAT. MULT SUCCES!E DOAR UN EXERCITIU DE VOINTA. |
||
|
Postat pe 26 August 2008 21:20 |
||
Si yo sunt de parere ca totul tine de vointa noastra!! Am fumat 3 ani de zile. In acesti 3 ani m-am lasat o data timp de 4 luni de tigari pentru ca m-am gandit ca dau banii aiurea pe ele si dupa dintr-o prostie m-am apucat iar de pofta cica :-j yo aveam o idee intiparita in creieras: ca ma voi lasa definitiv cand voi astepta un bebel :D bineinteles ca era doar o scuza pentru a fuma in continuare :)) de 2 zile am inceput sa tin cont de rugamintile iubitului meu si m-am gandit la sanatatea mea si la buzunarul meu :P n-am mai pus tigara in gura de 2 zile :D:D si sunt convinsa ca am destula tarie sa nu mai fumez! am incredere in vointa mea...sper sa nu ma dezamageasca de data asta :P asa ca incearca! nu te descuraja! impune-ti sa te lasi de fumat! gandeste-te la tine si la cei dragi tie! ;) Succes si sa auzim numai de bine! p.s.: de exemplu ieri eram tare nervoasa si imi venea sa ma duc la magazin sa imi cumpar un pachet de tigari, dar am spus NU tentatiei si am stat cuminte in fata calculatorului ;;) |
||
|
matza23 Postat pe 27 August 2008 00:43 |
||
si eu m-am lasat vreo 2 luni si ceva... solutia cand aveam pofta de tigara beam iaurt, imi tineam mereu pe birou o cutie cu iaurt si mai beam cate o gura sau mere imi tineam feliute de mere tot asa pe birou... si inca un lucru f important tre sa faci ceva cu mainile cand stai asa ca iti recomand niste bratarele cu care sa te joci sau orice altceva care ti-ar tine mainile ocupate....din pacate nu am continuat ca mi-am schimbat locul de munca si am inceput sa fumez pentru a socializa iar acum fumez sa-ti tin nervii in frau... multa bafta!
|
||
|
gyanym Postat pe 27 August 2008 00:55 |
||
|
In primul rand conteaza ambitia si dorinta de a te lasa ... una e sa zici ca vrei sa te lasi si alta sa-ti si doresti ... stii vb aia : "daca n-ai vointa nimic nu ai" Am auzit ca Smokerade este foarte bun.Este un supliment alimentar special,un preparat complex, cu efect antioxidant remarcabil. Dacã esti fumãtoare înrãita, care aprinde þigarã dupã þigarã,diminueazã dependenþa de nicotinã ºi efectele nocive ale fumatului,dacã esti fumãtoare moderata neutralizeazã aproape în întregime efectele negative. Sper sa te fi putut ajuta intr-un fel sau altul ...
|
||
|
sweet_ioana Postat pe 7 Octombrie 2008 15:14 |
||
| eu am o carte, pe care daca o citesti, cu siguranta te vei lasa de fumat, fara ambitie si vointa, ca stiu si eu ca e greu cu astea. daca o vrei trimite-mi un mesaj privat cu mailul tau si ti-o trimit in format .pdf. | ||
|
kiya Postat pe 8 Octombrie 2008 06:59 |
||
| ..uite acum este o campanie ...cu raduleasca,,,,azi am vazut un panou prin oras,,, ceva de genu FUMATUL ESTE CHIAR SINGURA TA PLACERE..si esti ajutata...uite o sa iau numarul de telefon e gratuit si iti da si tratamente si consiliere;...eu iti tin pumniiii si eu am fumat 4 ani si m-am lasat..pt ca ma simteam rau...si am zis da ce rost au....trebuie sa ai incredere in tine ...o sa reusesti....si am cititi o carte...foarte interesanta ma ajutat mult...poti sa fumezi cat timp o citesti...daca esti interesata contacteaza-ma o am in mail si ti-o pot trimite...:*:* mult succes | ||
|
lavi_87 Postat pe 9 Octombrie 2008 13:19 |
||
| e un plasture pe care il aplici pe corp.trebuie sa il tii 16 ore.problema ar putea fi banii .costa 50 ron.soacra mea foloseste si mi-a spus ca a mai redus din ele.trebuie sa folosesti frecvent.plasturele ca sa aiba efect.intreaba mai mult la farmacie.bafta | ||
|
nor_pufos Postat pe 10 Decembrie 2008 17:55 |
||
|
Incearca cu tigara electronica (www.tigaraelectronica.com) Eu asa am reusit. Bafta! |
||
|
alex4 Postat pe 21 Ianuarie 2009 14:24 |
||
| Exista la Spitalul de Pneumologie de pe Viilor, un program care il desfasoatra statul pt. a te lasa de fumat.Se acorda si plasturi antinicotina,psihoterapie.Dar in primul rand trebuie sa ai vointa personala.E GREU sa te lasi de fumat ...eu am incercat ,dar n-am reusit.E placerea mea si nu pot sa o las Poate poti tu daca TREBUIE pt.sanatate.Succes. | ||
|
Mary_Anel Postat pe 1 Februarie 2009 15:34 |
||
De la: oanaoana42, la data 2008-05-26 09:47:12ajutati-ma va rog cu ceva realist in lupta mea pt a ma lasa de fumat. Nu reusesc deloc, si tr sa o fac pt sanatatea mea. |
||
|
denis_3d25 Postat pe 1 Februarie 2009 15:35 |
||
Pai de ce vrei sa te lasi de fumat? Inainte de toate trebuie sa ai motivul. Sanatatea ta e motivul? Pai atunci nu mai fuma daca-ti dauneaza sanatati. Fumatul nu este problema ta reala, problema ta reala este nivelul tau spiritual, ceea ce tu nu potzi pt ca nu vrei, este sa-i admiri suficient de mult pe cei luminatzi. In acest Univers totul se deplaseaza intre ura si iubire sau intre admiratzie si dispret. Trebuie sa admiri ceva pt a te indrepta spre acel ceva si sa dispretzuiesti locul din care pleci . Dispretul fatza de ceva ne impinge de la spate, iar admiratzia fatza de ceva ne trage inainte, astfel se produce deplasarea unui suflet. Odata cu lasatul de fumat vei trece la un nou nivel spiritual in care vei avea un nou cerc de prieteni si iubirea ta de sine si fatza de anturajul tau va creste. De fapt e invers, in timp ce-ti maresti iubirea de sine vei incepe sa te lasi de fumat si de falsii tai prieteni care te sustin in prostia ta in loc sa te iubeasca si sa te paraseasca atunci cand faci prosti... Iata sanatatea iti este un prieten adevarat care te-a parasit pt ca l-ai dispretzuit, ai admirat mai mult cercurile bolnavicioase si prin admiratzie ai ajuns in acele cercuri. Modalitatzile de sinucidere sint multe, nenumarate. Dar moartea nu are nevoie de ajutorul nostru, ea vine oricum si ne ia pe totzi, (mmm nu chiar pe totzi) Se spune ca \\\"Moartea este atat de sigura de victoria ei incat ne da avantaj o viatza intreaga\\\" Se pare ca totusi Isus Hristos si urmasii lui au fost mai rapizi decat moartea si a lasat-o cu ochii cascatzi Nu trebuie sa te lasi de fumat ci de ura de sine trebuie sa te lasi. Iubeste-te mai mult si fumatul va fugi de tine ca ura de iubire ... |
||
|
denis_3d25 Postat pe 1 Februarie 2009 16:30 |
||
|
Cu mandrie pot spune ca de o luna de zile am renuntat la fumat, dupa aproape 10 ani de cand am "capatat" acest viciu. Am reusit sa ma las pentru ca racisem si fiecare fum de tigara imi dadea o usturime graoznica in gat si am zis ca e mai bine sa renunt definitiv. O singura "escapada" am avut intr-un din zile cand am avut un accident de masina si in ziua aia am fumat iarasi, dar a doua zi am reusit sa las tigarile din nou. Pentru a-mi testa vointa am umbal in geanta vreo 2 sapt cu un pachet de tigari sa vad daca sunt puternica si se pare ca am fost. Problema mea ceaa mare e ca am ramas cu o tuse groanica cu expectoratii si bineinteles cu o durerea in gat la fiecare tuse dar am inteles ca totusi e normal pentru ca astfel se curata palmanii. |
||
|
mia200000 Postat pe 11 Februarie 2009 13:36 |
||
| A si un alt motiv dar care il stiu numai eu si care mi-a dat putere e faptul ca in viitoarele luni mi-ar placea s afac un bebe si am inteles ca trebuie sa renunti la fumat macar cu 3 luni inainte de conceptie. | ||
|
mia200000 Postat pe 11 Februarie 2009 13:38 |
||
Mda, eu am trecut prin toate fazele. N-am suportat niciodata fumul de tigara si cu toate astea m-am apucat tarziu (25 ani) la o cearta cu prietenul meu (fumator) caruia i-am cerut o tigara la nervi. A fost inceputul. A doua zi mi-am luat un pachet si in aceeasi zi l-am terminat Imi spuneam mereu ca ma voi opri cand vreau ca doar nu ma controleaza ea pe mine, mai ales ca citisem ca dupa 30 de ani e de-a dreptul riscant. Ziceam ca nu ma apuca varsta aia fumatoare. N-a fost sa fie. Imi spuneam ca o sa ma las sigur cand voi fi insarcinata ca doar nu sunt tampita, daca imi bat joc de mine, n-o sa fac asta cu copilul meu, de felul meu sunt o persoana exagerat de responsabila. Din fericire, inca nu e cazul, dar incep sa ma intreb daca atunci cand va fi cazul voi fi in stare, daca pana acum n-am reusit singura... Dupa o vreme, intr-o zi pur si simplu n-am mai suportat fumul de tigara, n-a fost meritul meu, un exercitiu de vointa, m-a ajutat corpul meu, si da, m-am lasat din acea zi. N-am fumat timp de 2 ani, nu suportam fumul nimanui in preajma mea, nici vorba sa-mi fi dorit una. Pana intr-o zi, la o petrecere, impreuna cu prietenul meu, care si el se lasase de 3 ani, am hotarat sa ne prostim cu o tigara, zicand ca e prima si ultima si doar ne jucam. Eram absolut convinsi ca nu ne poate "prinde". De atunci fumam amandoi. Asta se intampla acum 2 ani. La fiecare tigara, spuneam:"e ultima da? Desigur". A ramas subiect de gluma. Dar nu ne vine sa radem si mereu ne intrebam cum sa facem sa nu mai fumam, dar cand povestim..."tragem o tigara?hai!". Citisem intr-o carte sa nu incerci sa te lasi de fumat in perioade stresante, cand iti folosesti vointa pentru altceva, pentru ca nu izbandesti., ai nevoie de FOARTE MULTA VOINTA pentru a te lasa de fumat, daca nu iti respinge corpul tigara. Numai ca in viata, se intampla sa ai un job stresant SAU esti in examene SAU ai pe cineva in spital SAU iti propui sa faci ceva si nu-ti iese si atunci singurul lucru care te face fericit si-l poti lua dintr-o miscare, fara efort, fara sa depinda de altii, e EA!!! E adevarat ca am avut perioade in care le-am rarit la 1-2 /zi, dar erau perioade fara mare stres in viata mea. Iar viata e cum e... Am avut si probleme cu o penumonie foarte urata si n-am mai fumat o vreme. Dar mi-a trecut...din pacate. Am vazut si bolnavi intr-un spital TBC, fumau TOTI in jurul spitalului, chiar daca o data la cateva saptamani mai murea cate unul... Dar, mereu spuneau ca daca nu mor de-aia, mor oricum... In strainatate am zis ca ma las sigur ca sunt scumpe...le fumam si la 4 eur pachetul in conditiile in care la noi sunt 1.5 eur. De tigari, gasesti intotdeauna bani. Da, acum pe masura ce scriu, imi dau seama ca sunt dependenta. So...ma numesc Tally, si sunt dependenta de tigari. Cine ma ajuta si pe mine sa scap...for ever? Tocmai mi-am aprins o tigara, si in scrumiera mai era una aprinsa
|
||
|
tally_weijl Postat pe 11 Februarie 2009 15:05 |
||
| eu cred ca vrei sa te lasi, insa nu inseajuns de mult | ||
|
sorady Postat pe 16 Februarie 2009 13:15 |
||
De la: oanaoana42, la data 2008-05-26 10:12:19problema mea este ca nu am vointa, dar tr sa ma las de fumat pt ca sunt bolnava(hipertiroidie) imi este rau cand fumez. Si eu am avut (cred ca inca mai am) problema asta. Reusesc sa nu fumez daca nu fumeaza nimeni in jurul meu. Dar daca simt miros de tigara imi cam trebuie si mie.... Initial am renuntat la a mai purta pachetul cu tigari la mine dar atunci cand nu le am parca imi trebuie mai mult...asa ca iau tigarile la mine, imi aprind tigara dar trag numai doua-trei fumuri si o sting...si am ajuns in total cam la doua tigari in week end....si cand sunt foarte nervoasa...atunci imi aprind tigara si o termin "instant"....noroc ca ma enervez rau destul de rar...Totul tine de tine, cand simti nevoia incearca sa amani sa-ti aprinzi tigara sau mesteca o guma....mie nu-mi place sa fumez "aer de munte" adica cu aroma de menta, asa ca tine faza cu guma de mestecat.... |
||
|
ocs Postat pe 21 Februarie 2009 22:11 |
||
| Ca sa traiesti ai nevoie de O2 (oxigen) - Oxigenul este viata - el asigura procesele metabolice (altfel te sufoci, etc). Oxigenul se ia din aer prin respiratie; de aceea trebuie sa traiesti intr-un aer curat. Daca fumezi nu mai intra O2 in plamini, nu mai ajunge in corp, totul se da peste cap - hipoxie metabolica, te mai si iriti in gat si ajungi la cine stie ce. Bea sucuri, fa miscare , sport, gaseste-ti un hobby, etc. | ||
|
ema_rice Postat pe 22 Februarie 2009 00:32 |
||
|
buna fetelor !!! uite,eu,luna viitoare am un an de cand nu mai fumez.Am fumat 17 ani,insa gata,s-a zis cu tzigarile,asta cand l-am vazut pe tatal meu cum se stinge pe picioare,bolnav fiind de cancer pulmonar si da,fumase toata viatza lui.Atunci mi-am spus ca e momentul sa le las,pt ca nu accept o moarte atat de grea ca a lui. mi-am pus trei plasturi de la nicorette si pe urma mi-am spus ca acei plasturi nu sunt decat vrajeala;am renuntzat la ei si vointza a fost de fier. Nu a fost usor,a fost cea mai grea batalie pe care am dus-o si sunt convinsa ca am castigat. acuma,dupa 11 luni,pot spune cu toata sinceritatea mea ca nu ma mai tentaza tigarile.Deloc. iti doresc sa ai o vointza de nezdruncinat,pt ca doar vointza e medicamentul contra fumatului. |
||
|
matracucu Postat pe 22 Februarie 2009 16:11 |
||
| nici eu nu reusesc sa ma las.nu am destula ambitie si inca ceva '' imi place sa fumez''.Am incercat si cu nicorette dar nu prea a mers.imi place recunosc si nu merge... | ||
|
gabi_kapa Postat pe 5 Martie 2009 16:55 |
||
|
Buna. Sunt fumatoare..k si tine...m am hotarat sa ma las,dar nu pot singura.saptamana viitoare voi merge la doctor...iti d au site ul..poate te hatarasti si tu sa intri in program..au medici in multe orase iti ofera medicamente plus consiliere. http://www.stopfumat.eu/ |
||
|
tonikana Postat pe 5 Martie 2009 17:04 |
||
| HOTARASTE-TE SA NU TE MAI AFUMI SI SA NU TE MAI SUFOCI singura SI GASESTE-TI UN HOBBY! | ||
|
ema_rice Postat pe 7 Martie 2009 00:59 |
||
| salutare! daca vreti sa va lasati de fumat va dau un sfat: SEXUL :D, cat mai mult sex!!! eu asa m`am lasat :P V-am pupat fetelor | ||
|
kudika036129 Postat pe 10 Iunie 2009 18:55 |
||
| Acum 4 ani si 5 luni am avut aceasi problema si am fumat timp de 20 de ani , dar cineva m-a ajutat sa scap de tigari , am luat un tratament naturist , dupa ce am terminat tratamentul nu am mai fumat .Daca doresti pot sa-ti ofer si tie acel tratament , trimite email la andreidavid1@yahoo.com , rog seriozitate . | ||
|
Postat pe 15 Iunie 2009 13:45 |
||
|
sfatul meu nu folositi plasturi pastile ...etc eu nu mai fumez de 2 ani dar sunt dependenta de nicorett si sunt si foarte scumpeeeee |
||
|
kudika039496 Postat pe 17 Iunie 2009 00:29 |
||
Daca vreti sa va lasati de fumat, va pot recomanda cartea antifumat Allen Carr- antifumat (o gasiti aici: http://www.scribd.com/doc/49762/Allen-Carr-carte-antifumat ) si cu siguranta dupa ce o cititi va lasati. E cea mai usoara metoda de a te lasa de fumat, trbuie numai da o citesti toata. Eu m-am lasat cu ajutorul ei dupa 5 ani si m-am simtit de parca nu am fumat niciodata. Bafta
|
||
|
andravintila Postat pe 13 Iulie 2009 08:49 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| .... | 6 | De la: Valy90 20 Iunie 2011 12:44 |
| Mi`a intarziat menstruatia si nu stiu ce sa fac!:( | 2 | De la: kudika_17842 8 Octombrie 2012 16:34 |
| imformatii utle clic | 5 | De la: Barbie30_ 17 Noiembrie 2010 16:29 |
|
|
||
| Aspectul conteaza. Ingrijeste-te | 1 | De la: annabeauty 18 Decembrie 2009 14:37 |
| help!amenoree secundara | 9 | De la: adrianaflo 22 Aprilie 2010 21:35 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.