Mai multe
|
Nu s-a vorbit de schismã dar v-aþi agãþat de tot felul de detalii ca ºi ãia, doar de dragul contradicþiei. Oana a zis "Nimeni nu este superior, nimeni nu este inferior si nu exista nici persoane egale intre ele. Fiecare este unic." Atâta doar, cã n-a precizat "nu este superior ºi nu este inferior la modul absolut". E o banalitate evidentã. Bun, hai sã fim mai productivi: Care ziceþi voi cã e rostul vieþii ? Ce anume face o viaþã sã merite trãitã ? |
||
|
ionutsk Postat pe 14 Iunie 2008 13:41 |
||
|---|---|---|
| Oana a zis, noi am comentat.Foarte desteapta chestia asta cu nu exista inferioritate, egalitate, superioritate, ci numai unicitate. Am mai spus ca cele patru concepte nu se exclud.Si cum ma rog ajungi la concluzia ca esti unic daca nu te compari mai intai cu altii? Si prin comparatie, cu toata unicitatea ta, nu poti fi decat egal cu unii, superior fata de altii, inferior fata de ce a mai ramas. Ai dreptate, nu ea a spus ca toti oamenii sunt egali, ci mia. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 14 Iunie 2008 13:59 |
||
| Oana a zis, noi am comentat.Foarte desteapta chestia asta cu nu exista inferioritate, egalitate, superioritate, ci numai unicitate. Am mai spus ca cele patru concepte nu se exclud.Si cum ma rog ajungi la concluzia ca esti unic daca nu te compari mai intai cu altii? Si prin comparatie, cu toata unicitatea ta, nu poti fi decat egal cu unii, superior fata de altii, inferior fata de ce a mai ramas. Ai dreptate, nu ea a spus ca toti oamenii sunt egali, ci mia. | ||
|
|
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 14 Iunie 2008 13:59 |
||
| În unele aspecte eºti superior altora, în alele eºti inferior altora ºi existã aspecte în care eºti egal cu alþii (faptul cã eºti muritor, de pildã) ºi eºti aceeaºi persoanã în toate ipostazele. Totodatã eºti unic în felul tãu. Nu necesitã zece volume de filosofie ! Hai sã ne punem IQ-urile la treabã ºi sã vedem ce facem ca sã meritãm unicitatea noastrã. Deci ? | ||
|
ionutsk Postat pe 14 Iunie 2008 14:56 |
||
| Omenii nu sunt egali intre ei. Chiar daca suntem nici pentru ca suntem o combinatie irepetabila de calitati si defecte, exista departajare pe baza valorilor acestor calitati. | ||
|
Kathara Postat pe 13 August 2008 16:59 |
||
| La "spartul targului" apar si eu si-mi expun parerea. Desi e clar ca exista diferenta uneori marcante intre oameni eu prefer sa imi ghidez existenta dupa un citat foarte frumos al lui Dostoievski-Dragostea ne face sa ne simtim egali. Si chiar daca aici nu este vorba de vreo iubire in sensul arhicunoscut (gen cuplu) putem extrapola, nu? Si asa ajungem la iubirea de semeni pe care e indicat sa o exersam... | ||
|
Postat pe 20 Septembrie 2008 10:18 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| De ce nu avem posibilitatea de a ne edita postarile? | 2 | De la: Cristinell_Snickers_1 30 Iulie 2014 18:58 |
| compatibilitati | 1 | De la: kudika015356 23 Aprilie 2009 11:06 |
| ASCULTAREA TELEFOANELOR | 92 | De la: kudika029282 11 Noiembrie 2010 18:19 |
|
|
||
| Presedinte ! | 120 | De la: Simply_The_Best 7 Decembrie 2009 13:23 |
| ROMANIA plai de dor | 7 | De la: kudika533673 22 Mai 2014 23:23 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.