Setari Cookie-uri

SUPERIOR..? INFERIOR..? SAU POATE EGAL..?

Nu s-a vorbit de schism� dar v-a�i ag��at de tot felul de detalii ca �i �ia, doar de dragul contradic�iei.
Oana a zis "Nimeni nu este superior, nimeni nu este inferior si nu exista nici persoane egale intre ele. Fiecare este unic." At�ta doar, c� n-a precizat "nu este superior �i nu este inferior la modul absolut".
E o banalitate evident�.
Bun, hai s� fim mai productivi: Care zice�i voi c� e rostul vie�ii ? Ce anume face o via�� s� merite tr�it� ?
ionutsk
Postat pe 14 Iunie 2008 13:41
Oana a zis, noi am comentat.Foarte desteapta chestia asta cu nu exista inferioritate, egalitate, superioritate, ci numai unicitate. Am mai spus ca cele patru concepte nu se exclud.Si cum ma rog ajungi la concluzia ca esti unic daca nu te compari mai intai cu altii? Si prin comparatie, cu toata unicitatea ta, nu poti fi decat egal cu unii, superior fata de altii, inferior fata de ce a mai ramas. Ai dreptate, nu ea a spus ca toti oamenii sunt egali, ci mia.
beyonce_indragostita
Postat pe 14 Iunie 2008 13:59
Oana a zis, noi am comentat.Foarte desteapta chestia asta cu nu exista inferioritate, egalitate, superioritate, ci numai unicitate. Am mai spus ca cele patru concepte nu se exclud.Si cum ma rog ajungi la concluzia ca esti unic daca nu te compari mai intai cu altii? Si prin comparatie, cu toata unicitatea ta, nu poti fi decat egal cu unii, superior fata de altii, inferior fata de ce a mai ramas. Ai dreptate, nu ea a spus ca toti oamenii sunt egali, ci mia.
beyonce_indragostita
Postat pe 14 Iunie 2008 13:59
�n unele aspecte e�ti superior altora, �n alele e�ti inferior altora �i exist� aspecte �n care e�ti egal cu al�ii (faptul c� e�ti muritor, de pild�) �i e�ti aceea�i persoan� �n toate ipostazele. Totodat� e�ti unic �n felul t�u. Nu necesit� zece volume de filosofie ! Hai s� ne punem IQ-urile la treab� �i s� vedem ce facem ca s� merit�m unicitatea noastr�. Deci ?
ionutsk
Postat pe 14 Iunie 2008 14:56
Omenii nu sunt egali intre ei. Chiar daca suntem nici pentru ca suntem o combinatie irepetabila de calitati si defecte, exista departajare pe baza valorilor acestor calitati.
Kathara
Postat pe 13 August 2008 16:59
La "spartul targului" apar si eu si-mi expun parerea. Desi e clar ca exista diferenta uneori marcante intre oameni eu prefer sa imi ghidez existenta dupa un citat foarte frumos al lui Dostoievski-Dragostea ne face sa ne simtim egali. Si chiar daca aici nu este vorba de vreo iubire in sensul arhicunoscut (gen cuplu) putem extrapola, nu? Si asa ajungem la iubirea de semeni pe care e indicat sa o exersam...

Postat pe 20 Septembrie 2008 10:18

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
RASPUNDE CORECT LA INTREBAREA: CATI NEURONI SPARTI ARE FRANCISKA_VIORICA_KOKESHI IN BOSTAN SI POTI CASTIGA UN SUPER GLUE 1 De la: kudika_11243 5 Iulie 2012 15:23
anulare amenda ratb 1 De la: kudika377479 19 Martie 2011 16:18
a fost vina mea???heeelpp 10 De la: mona18deea 27 Iulie 2009 23:38
vand lentile de vedere ciba vision 90 ron 1 De la: kudika004836 27 Decembrie 2009 20:13
Sunt disperata ca nu mai stiu ce metoda sa adopt in educatia copilului meu! 901 De la: kudika045103 29 Iunie 2010 17:10