Mai multe
|
aaaaaaaaaaa si mai e ceva vulpea sarak........cand nu ajunge la struguri ce face? ii defaimeaza. sotul meu e musulman(arab)si nu mi-a cerut niciodata sa ma imbromodesc cum spuneti voi si nici sa fac altceva decat ce imi place. ii respect religia si chiar ma gandesc serios sa ma convertesc. de ce? k ne sunt superiori de aceea...si puteti voi sa aruncati cu noroi pana veti obosi k nu va ia nimeni in seama. cand o sa colindati lumea si o sa traiti diferite experiente atunci sa deschideti pliscurile si sa vorbiti....pana atunci ciocul mic k nu stiti despre ce vorbiti.......salamualecum
|
||
|
july_fire2007 Postat pe 2 Septembrie 2008 14:40 |
||
|---|---|---|
| Mama Julico cum ne-ai citit tu pe toate! Cum ti-ai dat seama ca tot ce ne dorim e un arabete care sa ne plimbe prin lume? Poate daca ne da Allah vreun musulman de treaba ca al tau o sa fim si noi superioare ca tine si vom putea sa cotcodacim impreuna ca prietenele despre cat de misto e sa fii incuiat. Adevaru e ca ne roade invidia de nu mai putem si suntem doar niste vulpi sarace cu pliscuri mari:)) | ||
|
irinaandreia Postat pe 2 Septembrie 2008 15:42 |
||
|
Irina cred ca tu ai avut niste experiente proaste cu musulmani/musulmance. Care e problema pana la urma? Prietenul e budist, musulman, catolic, ateu etc si unele femei ii adopta credinta. De ce tragem neaparat concluzia ca sunt gasculite proaste? Ma rog chiar nu poate nimeni sa aiba propriile convingeri? Daca july_fire crede ca musulmanii ne sunt superiori -din experienta ei- asta e opinia ei. Ce naiba sariti repede sa numiti un om nebun sau tampit ca are o opinie sau o convingere? |
||
|
|
||
|
andreea_new Postat pe 2 Septembrie 2008 15:51 |
||
|
Buna ziua la toata lumea! Vorbeam deunazi cu un preot pe tema asta si mi-a spus asa: "draga mea, crezi ca acolo sus sau jos, unde ne ducem imparte cineva biletele si ne ordoneaza dupa religie?" Toata povestea cu Biserica este doar politic si administrativ si nu conteaza ce religie ai daca tu esti un om bun si drept, nu superi pe nimeni,iti vezi de viata ta. Fanatismul nu e bun catusi de putin dar aceia nu mai au nimic in comun cu spiritualul. Aceia au creierele spalate si atat. Nu mai au nimic de pierdut sau castigat. Daca putem sa ne pastram echilibrul intre teluric si spiritual atunci e foarte bine. Atunci o sa reusim sa depasim barierele de cultura, traditii, civilizatii. Important e sa fim oameni, sa avem suflet si sa nu uitam cine suntem si incotro ne indreptam,restul sunt povesti nemuritoare si iluzii desarte. Va doresc tuturor multa intelepciune si inima buna :) |
||
|
oana_iftemi Postat pe 2 Septembrie 2008 16:24 |
||
|
Personal n-am avut nici o experienta proasta cu musulmani. Tatal meu a avut treburi cu cetateni arabi acum cativa ani si cunosc genul de femei cu care erau si le cunosc mentalitatea. Si mai stiu si doua foste colege de facultate care au prieteni arabi si vroiau sa se converteasca pt maritis ca altfel nu se poate. Nu stiu daca e relevant sa zic ca ele au 25 de ani iar printii desertului sunt trecuti bine de 40:)) Nu ma deranjeaza deloc alegerea Iulicai. Dar de la ce crede ea pana la a ne trece prin tot regnul animal doar pentru ca parerea noastra despre pseudomusulmancele romance nu e tocmai buna, e cale lunga. Si nu e absolut nici o problema. E o discutie ca oricare alta si cum julie poate sa aiba o opinie asa pot si eu. Sau nu? Chiar le-am invitat pe sustinatoarele islamului sa ma lumineze si pe mine si sa-mi explice de ce e allah mai bun ca dumnezeu, sa-mi zica si mie care a fost ratiunea lor spirituala cand au facut trecerea la alta religie si de ce nu au facut-o inainte sa-si cunoasca viitorul sot. Cum pana acum doar o femeie din toata categoria vizata a fost capabila de un raspuns...trage si tu concluzia...am i right or am i right? |
||
|
irinaandreia Postat pe 2 Septembrie 2008 16:27 |
||
De la: july_fire2007, la data 2008-09-02 14:40:02aaaaaaaaaaa si mai e ceva vulpea sarak........cand nu ajunge la struguri ce face? ii defaimeaza. saracie esti tu mai si nu numai k ai fost siguranta ...material ma refer dar si mental esti si greu te vei cizela mai doamna...si daca tu consideri k ei sunt supüeriori eu cred k...poate iti sunt superiori tie..nu noua tuturor asa k pliscul mic tu si vezi ti de jmotruit podele acolo unde esti si nu te mai da mare doamna aici
|
||
|
anna_wilmet Postat pe 2 Septembrie 2008 17:01 |
||
Deci m-am hotarat ca asta sa fie ultimul meu post pe acest topic. sper sa ma si pot tine de cuvant .Asta pt ca cea care a deschis subiectul, pe langa faptul ca are prejudecati in gandire, a disparut la fel de repede cum a aparut.Probabil se plictisea in ziua aceea. Apoi, pentru ca, desi este un subiect controversat si este normal sa avem pareri diferite, sunt unele care l-au transformat in circ, pentru ca, doamne fereste, am indraznit sa avem alte opinii fata de ale lor. Si se simte agresivitatea in raspunsurile lor, iar asta de obicei denota lipsa de argumentare; mai sunt si suficient de "inteligente" incat sa interpreteze gresit jumatate din cuvintele noastre. Acestor persoane chiar nu trebuie sa li se acorde mare importanta, iar eu i-am acordat pisicii naziste mult prea multa importanta. Greseala mea. Sau stai, sa vrobesc si pe intelesul pisicii: mea culpa. Si ca sa-mi dau cu parerea la final iara (nu ca ar conta, evident, dar macar ma simt eu mai bine), nu ma intereseaza cine si de ce trece la islamism. Atata timp cat nu fac rau nimanui, fiecare om are dreptul sa faca ce vrea ca sa fie fericit. Eu gasesc diversele culturi ale lumii fascinante, si cu bune si cu rele. Si ma consider norocoasa ca traiesc intr-o lume atat de diversa. Unii oameni gasesc diversitatea infricosatoare si urata, dar aceia sunt oameni care sunt urati in interiorul lor. Dar sunt si parti bune in topicul asta, anume ca sunt femei care mi-au castigat stima si admiratia si sper sa le fi lasat si eu aceeasi impresie (desi nu am rabdare sa scriu fraze elaborate, eu sunt cine sunt si nu ma ascund in spatele unor cuvinte). Va pup
|
||
|
Postat pe 2 Septembrie 2008 17:19 |
||
De la: irinaandreia, la data 2008-09-02 16:27:32Personal n-am avut nici o experienta proasta cu musulmani. Tatal meu a avut treburi cu cetateni arabi acum cativa ani si cunosc genul de femei cu care erau si le cunosc mentalitatea. Si mai stiu si doua foste colege de facultate care au prieteni arabi si vroiau sa se converteasca pt maritis ca altfel nu se poate. Nu stiu daca e relevant sa zic ca ele au 25 de ani iar printii desertului sunt trecuti bine de 40:)) Creatorul este UNUL singur , indiferent ca il numesti Allah sau Dumnezeu ...iar religia si-o alege fiecare dupa bunul plac, si convingerile religioase pe care le detine...iar de convertit la islam sau oricare alta religie o poti face si fara a fi casatorita...sfatul meu pentru cele care doresc sa se converteasca la islam este sa citeasca mult sa se documenteze si apoi daca sunt pe deplin convinse sa faca pasul decisiv, eu personal asa am facut ! va doresc o seara placuta tuturor |
||
|
mahaui Postat pe 2 Septembrie 2008 20:35 |
||
si ca sa vedeti ca nu doar femeile se convertesc la islam urmariti urmatorul videoclip, in care un frate roman convertit vb cu un preot, si va asigur app de faptul ca este convertit ca nu este casatorit cu vre-o araboaica ,,,ci este casatorit cu romanca crestina...nu a avut legaturi cu lumea araba ...si tothttp://www.youtube.com/watch?v=dnc7Tei2fMU&feature=emailusi sa convertit la islam
|
||
|
mahaui Postat pe 2 Septembrie 2008 20:39 |
||
|
Religia este o problema personala pentru fiecare om. Pana la urma Dumnezeu este unul si acealasi pentru toata lumea. Nu este atat de important faptul ca o femeie isi schimba religia, ci motivele pentru care o face. Daca o romanca se casatoreste cu un arab si se converteste numai de dragul banilor lui atunci nu este cu nimic mai buna decat o femeie de pe strada. Acest lucru se aplica tuturor femeilor care apeleaza la astfel de metode. Si mai grav este atunci cand se dau pline de morala si decenta. Dar daca o femei se converteste pentru asta e ceea ce simte ea care este problema? Religia noastra nu ne face mai buni sau mai rai. Mai trista este situatia acelor femei care se nasca in familii musulmane in care sunt considerate practic lipsite de orice importanta. Atat timp cat iti alegi singura religia pana la urma dormi asa cum iti asterni. Dar mai sunt si persoane care nu au de ales. Car despre iubitele noastre romance care tot spun cat de bine este in tarile arabe, sa mearga mai intai pe acolo si dupa ce au trait o perioda atunci sa mai comenteze. Oricum nu am nici o problema cu musulmanii. Atat timp cat ei imi respecta credinta de ce sa nu le-o respect eu pe-a lor. Si daca ele vor sa poarte imbracamintea lor traditionala asta este: traim intr-o tara libera. Pana la urma cred ca este loc petru toti si ar trebui sa traim in respect si armonie. Faptul ca nu sunt de acord cu felul cum sunt tratate unele femei nu o sa le faca viata mai buna . Este viata lor si in mainile lor sta puterea de a schimba ceva. |
||
|
rosebud Postat pe 2 Septembrie 2008 23:42 |
||
|
Aaa... si faptul ca nu esti musulman nu inseamna ca iti iubesti si respecti sotia, ca ai grija de copii tai. Da sunt musulmani care isi bat sotiile dar sunt si la fel de multi crestini. Si da sunt musulmani care isi obliga fetele sa le marite de tinere, care nu le permit sa studieze, sa aiba o cariera. Dar oare nu sunt si crestini care fac acest lucru. Ganditi-va putin la ce s-a intamplat in marea si civilizata Europa: un barbat si-a tinut propria fiica in pivnita timp de 20 de ani si a avut copii cu ea. Ce parere aveti de asta. Asa sunt oamenii, si buni si rai oricare ar fi religia lor. Nu poti condamna o intraga cultura numai pentu cativa psihopati. Si ar trebui sa va puneti putin si in situatia lor: sa fii privit cu suspiciune si chiar teama oriunde ar merge. Da cativa arabi au produs o tagedie in America, dar si americanii cate vieti nu au distrus, cati nevinovati nu au uncis in Irak, Afganistan in razboiul lor impotriva terorismului. Daca ne gandim mai bine vedem ca exista rau si de o parte si de alta. de ce nu putem trai cu totii in repect si intelegere, indiferent de religie, de rasa sau de convindere. Nu despre asta e toata ideea de libertate. Mie nu mi-a facut niciodata rau vre-un arab rau. Dar voua? |
||
|
rosebud Postat pe 3 Septembrie 2008 00:22 |
||
De la: iulicris88, la data 2008-09-02 23:42:11Religia este o problema personala pentru fiecare om. Pana la urma Dumnezeu este unul si acealasi pentru toata lumea. Nu este atat de important faptul ca o femeie isi schimba religia, ci motivele pentru care o face. Daca o romanca se casatoreste cu un arab si se converteste numai de dragul banilor lui atunci nu este cu nimic mai buna decat o femeie de pe strada. Acest lucru se aplica tuturor femeilor care apeleaza la astfel de metode. Si mai grav este atunci cand se dau pline de morala si decenta. Dar daca o femei se converteste pentru asta e ceea ce simte ea care este problema? Religia noastra nu ne face mai buni sau mai rai. Mai trista este situatia acelor femei care se nasca in familii musulmane in care sunt considerate practic lipsite de orice importanta. Atat timp cat iti alegi singura religia pana la urma dormi asa cum iti asterni. Dar mai sunt si persoane care nu au de ales. Car despre iubitele noastre romance care tot spun cat de bine este in tarile arabe, sa mearga mai intai pe acolo si dupa ce au trait o perioda atunci sa mai comenteze. Oricum nu am nici o problema cu musulmanii. Atat timp cat ei imi respecta credinta de ce sa nu le-o respect eu pe-a lor. Si daca ele vor sa poarte imbracamintea lor traditionala asta este: traim intr-o tara libera. Pana la urma cred ca este loc petru toti si ar trebui sa traim in respect si armonie. Faptul ca nu sunt de acord cu felul cum sunt tratate unele femei nu o sa le faca viata mai buna . Este viata lor si in mainile lor sta puterea de a schimba ceva. iti inteleg punctul de vedere, referitor la cele care se convertesc pt a obtine bunuri materiale..sa stii ca nici eu nu sunt de acord cu convertirea lor, iar din punct de vedere religios nu le este acceptata convertirea , fiinca nu au facut-o pt Dumnezeu ..ci pt obtinerea unui bun( sau mai multe) iar despre traiul intr-o tara araba, sa stii ca eu am trait destul de mult timp in Iraq , si mi-a fost foarte bine, ba mai mult imi doresc sa plec oricand sa traiesc acolo( si m-am intors de doar o luna) ...depinde de familia din care provine sotul femeilor care traiesc in tari arabe...depinde de educatia lor , de gradul de credinta, fiinca nu toti care sunt musulmani , cunosc si religia islamica asa cum este ea ..din pacate... insha allah sa le fie bine tuturor celor care traiesc in tari arabe, pt mine este mai mult decat bine iar referitor la studii in ziua de astazi fetele sunt mai mult decat incurajate sa isi termine studiile, rare sunt fetele care nu au terminat o facultate, daca acum cativa ani situatia era alta...sa nu uitam ca si la noi era la fel...multe dintre mamele noastre nu au studii universitare, dar acest lucru nu le face sa fie mai putin interesante sau inmteligente, sa nu uitam ca Facultatea nu ne Educa ..ci doar ne formeaza profesional!! |
||
|
mahaui Postat pe 3 Septembrie 2008 01:14 |
||
|
Da in final ideea este ca fiecare are propriile convingeri, unii oameni resping unele opinii, unii oameni le imbratiseaza. Ideea era hai sa nu generalizam, pentru ca nu e ok sa jignesti tot ce intra intr-o categorie pentru ca unul sau doua elemente sunt "stricate" ca sa zic asa. Irinaandreia -ideea era nu ca nu ai dreptul sa iti exprimi o opinie, din contra, dar modalitatea in care o exprimi conteaza foarte mult. Generalizarile pot jigni intotdeauna, si ok sunt de acord cu subiectul, daca e pus asa: Ce anume le face pe femeile romance sa isi schimbe religia? Este vorba de bani, convingeri, sau iubire pentru un barbat...? Dar nu, nu sunt de acord sa judec dupa aceea persoana pentru ca a facut o alegere, oricare ar fi ea. Chiar nu se poate fara? Eu ma consider o femeie cu capul pe umeri, sunt orientata pe cariera si consider ca am o inteligenta peste medie. Dar sincer, pentru omul pe care il iubesc as merge oriunde, asta nu ma face nici proasta, nici gasculita nici etc (celelalte "complimente" dupa site). |
||
|
andreea_new Postat pe 3 Septembrie 2008 09:49 |
||
De la: raniah, la data 2008-08-24 13:00:14hehe ce bine ma simt eu imbrobodita si nu ma intereseaza absolut deloc ca pe cate unii limitati "ii apuca toate alea" cand ma vad Potrivit fiecarei religii – in sensul strict al cuvantului – Dumnezeu este numai cel pe care ea (religia) il propaga. Daca Dumnezeu ar fi unul, atunci de ce ar exista mai multe religii? Nu e logic. De la: adicon, la data 2008-08-24 14:45:55Nu cred cã suntem în pericol sã ne pierdem identitatea naþionalã dacã se cãsãtoresc unele românce cu bãrbaþi ce þin de alte religii. Am reuºit sã ne pãstrãm acastã identitate timp de câteva sute de ani, cât am fost sub dominaþie turcã, deºi plãteam tribut inclusiv în bãieþi ºi fete. Eu am alte motive pentru care aº putea ajunge sã dispreþuiesc pe cineva dar în niciun caz faptul cã ºi-a schimbat religia... Nu e problema ca isi schimba cineva religia din convingere. Asta mi se pare chiar salutar, pentru ca este o dovada a faptului ca democratia functioneaza aici. Mi se pare chiar ca dai dovada de o mare putere interna cand, din convingere, hotarasti sa iti schimbi religia (fie si cu Islamul care mi se pare cea mai putin favorabila femeii din religiile monoteiste). Dar cand ai revelatii mistice numai atunci cand apare unul cu bani si, in plus, incepi sa si denigrezi crestinismul in care ai crescut tu si neam de neamul tau, atunci simt nevoia sa vorbesc. De la: raniah, la data 2008-08-24 16:38:51kathara si iti promitem noi fetele musulmane de pe forum ca ne solidarizam cu tine si cu celelalte care ne dispretuiti si va trimitem la fiecare cate un hijab Inlocuieste arma cu banii si iaca motivul pentru care te-ai convertitit. |
||
|
Kathara Postat pe 3 Septembrie 2008 09:51 |
||
|
Si da, mi-as schimba religia pentru el, daca asta ar sta in calea fericirii mele. Nu de alta, dar pentru mine exista un Dumnezeu/Allah/Budha cum vreti sa ii spuneti si il iubesc in felul meu. Mi-e indiferent ce nume are si ca trebuie sa intru intr-o moschee sau o biserica...important este felul in care esti impacat cu tine si cum te comporti cu ceilalti in final. |
||
|
andreea_new Postat pe 3 Septembrie 2008 09:53 |
||
De la: oanarchia, la data 2008-08-26 09:45:06eu sunt de parere k musulmanii sunt oarecum superiori cand vine vorba de bun simt, fatza de noi romanii care stam foarte prost la capitolul asta. am fost de curand in turcia si am observat ca nu sunt betivi pe strada ca la noi, k nu fluiera nimeni dupa tine, oricum ai fi imbracata si ca vanzatorii si chelnerii se poarta frumos cu tine(chiar dak stiu k la mijloc e interesul, dar macar nu se uita la tine urat cum se mai intampla la noi) Poate ai fost in alt Istambul ca mine! Eu nu reuseam sa plec din restaurant la un moment dat. Nu stiu daca aici e de vina islamul sau turcii, dar in niciun caz nu as zice ca sunt mai civilizati ca noi. De la: raluca_sarbu, la data 2008-08-26 11:53:45Sunt de aceeasi parere cu andreea new, cu ce ne deranjeaza pe noi ca ele vor sa se imbrobodeasca? pe mine nu ma afecteaza cu nimic.Nu m-as marita niciodata cu un musulman dar asta nu inseamna ca altele nu o pot face! Eu mai degraba le judec pe romancele noastre care umbla pe strada dezbracate,care ne fac de ras...ele sunt vinovate de reputatia care o avem de femei usuratice.Si mai spunea cineva aici(anna wilmet) de musulmanii care isi omoara famia,frati,surori....dar la noi te-ai uitat????????cati romani isi omoara famiile?cati isi omoara mamele?nu te uiti la tel sa vezi ca nu exista zi sa nu spuna de unul sau altul ca s-au omorat?sincer cred ca i-am intrecut in crime pe musulmani! Nu va mai stresati fetelor ca femeile se marita cu musulmani si se imbrobodesc...ca in nici un caz nu ne pierdem noi nationalitatea din cauza lor! Am explicat asta de o mie de ori, inutil se pare. Una este sa iti omori copilul ca asa scrie in cartea ta sfanta si alta e sa il omori ca esti betiv sau ai probleme mentale. Primul e un omor religios, care nu numai ca nu e blamat de musulmani, ci e char incurajat (vezi si honor killings), pe cand al doilea este un fapt tragic fara nicio conotatie religioasa. De la: bestiutza_a, la data 2008-08-26 12:43:38Eu sunt mandra ca sunt romanca. Si chiar daca as trai la capatul lumii tot romanca as fi. Sunt mandra ca suntem o natie de oameni destepti si pasnici. Evident, avem si uscaturile noastre, ca orice alta natie. Si le admir feminitatea si frumusetea unora dintre femeile musulmane roamance sau nu. Si daca se imbraca cu portul lor traditional, ce? MUUUUULT mai bine decat "papusele vii" mai mult dezbracate decat imbracate si impopotonate intr-o mie de culori si zorzoane...DAR daca lor le place....oameni suntem si toti avem paperi si credinte diferite. De-asta suntem frumosi, pentru ca suntem unici si pentru ca avem acel strop de divinitate in noi ( indiferent de credinta) care ne deosebeste de animale. Noi avem suflet... Problema e ca ele eram tocmai papusele inainte ca niste bani sa le deschida ochii. E vorba de ipocrizie. |
||
|
Kathara Postat pe 3 Septembrie 2008 09:57 |
||
De la: andreea_new, la data 2008-09-03 09:53:10Si da, mi-as schimba religia pentru el, daca asta ar sta in calea fericirii mele. Nu de alta, dar pentru mine exista un Dumnezeu/Allah/Budha cum vreti sa ii spuneti si il iubesc in felul meu. Da? Si ai mai accepta ca el sa mai aiba inca 3 sotii? |
||
|
Kathara Postat pe 3 Septembrie 2008 09:59 |
||
De la: Kathara, la data 2008-09-03 09:51:06De la: raniah, la data 2008-08-24 13:00:14hehe ce bine ma simt eu imbrobodita si nu ma intereseaza absolut deloc ca pe cate unii limitati "ii apuca toate alea" cand ma vad Din contra ideea era ca Dumnezeu este unul dar fiecare il interpreteaza altfel: musulmanii ii spun Allah, noi ii spunem Dumnezeu, altii ii spun Budha si sunt diferite modalitati de adorare a lui in final, mai apare sau apare un personaj pe langa, in functie de fiecare religie. Asta e logica, nu sunt mai multi dumnezei si fiecare e pe treaba nu de alta dar imi imaginez pe Dumnezeu, Allah si Budha stand de vorba despre omenire in final :))
|
||
|
andreea_new Postat pe 3 Septembrie 2008 10:02 |
||
De la: Kathara, la data 2008-09-03 09:59:32De la: andreea_new, la data 2008-09-03 09:53:10Si da, mi-as schimba religia pentru el, daca asta ar sta in calea fericirii mele. Nu de alta, dar pentru mine exista un Dumnezeu/Allah/Budha cum vreti sa ii spuneti si il iubesc in felul meu. Mai in final fiecare face ce compromis doreste pentru o persoana. Nu, eu nu as accepta inca vreo 3 femei in viata mea, decat daca una e menajera, cealalta baby-sitter si cealalta eventual bucatareasa :D Serios vorbind, am spus deja ca religia nu este un atribut care ma reprezinta si as face o schimbare pentru omul pe care il iubesc, daca ar fi neaparat nevoie (desi nu mi-ar cere-o niciodata, si apropos nu e musulman e hindu, sa mai incadram o cultura aici ) daca asta ar insemna ceva pentru el...Asta ca sa demonstrez ca as face-o pt el si nu sunt gasculita proasta (parerea mea la urma urmei ). Decat ca religia nu face parte din identitatea mea, ca sa zic asa.
|
||
|
andreea_new Postat pe 3 Septembrie 2008 10:06 |
||
De la: andreea_new, la data 2008-09-03 10:06:45 Da, dar mie uneia mi s-ar parea putin ipocrit sa accept o religie fara sa o accept de fapt (no offence). La ce l-ar ajuta daca ai trece doar formal la o alte religie? In fine, religia hindusa cred ca este foarte interesanta, macar ai fi exotica
|
||
|
Kathara Postat pe 3 Septembrie 2008 10:14 |
||
De la: Amall, la data 2008-08-27 08:02:33De la: Kathara, la data 2008-08-24 14:29:12 Dei crezi ca o tara unde peste 90% din oamni sunt crestini iar Biserica este pe locul intai ca institutie in care romanii au incredere se va schimba peste noapte? Nu se pune problema ca vorbesc in numele unui popor, eprim doar o concluzie logica. |
||
|
Kathara Postat pe 3 Septembrie 2008 10:18 |
||
De la: andreea_new, la data 2008-08-27 10:23:03Kathara, Bun. Sa inteleg ca nu esti de acod cu practicile unei tari, dar esti de accord cu cei care le practica? Urasti nazismul, dar nu te deranjeaza ca vecinul de bloc tocmai a devenit neonazist? De la: andreea_new, la data 2008-08-27 10:23:03 Identitatea nationala este pentru mine un concept care ia nastere la intretaierea mai multor factori ca limba, cultura, obiceiurile, mentalitatea unui anumit grup de oameni traind intr-o zona demarcata geographic. De la: andreea_new, la data 2008-08-27 10:23:03 Sincera sa fiu nu mi se pare mare diferenta intre a te converti pentru bani si a te prostitua. Ba, intr-un fel, prostitutia mi se pare mai scuzabila: iti vinzi doar corpul si cred ca ai destul de mult bun simt ca sa nu faci oamenii normali curve. De la: andreea_new, la data 2008-08-27 10:23:03 |
||
|
Kathara Postat pe 3 Septembrie 2008 10:21 |
||
De la: crista_galli, la data 2008-08-29 05:46:12 Depinde de oamenii pe care ii cunosti. eu stiu destul de multi straini si niciunul nu m-a asociat prostituatelor (bine, erau niste oameni care citisera ceva la viata lor, auzisera de Brancusi si de Ionesco). La asta m-am referit atunci cand am spus ca totul de pinde de oameniicu care interactionezi. Cat despre problema economica, ideea mea era alta. Nu cred ca majoritatea atributelor umane sunt impartite selectiv pe glob, altfel spus nu cred ca est europencele ar fi mai inclinate nativ spre prostitutie versus alte neamuri. E, pur si simplu, vorba de conjunctura economica reponsabila de matralizarea unor potentialuri. |
||
|
Kathara Postat pe 3 Septembrie 2008 10:27 |
||
De la: andreea_new, la data 2008-09-03 10:02:59 Si eu ti-am spus, ca strict religios ceea ce spui tu este eretism. Orice persoana care este credincioasa by the book iti va spune ca exista un singur Dumnezeu, cel al religiei pe care ea o are si ca toti ceilalti sunt Dumnezei falsi. |
||
|
Kathara Postat pe 3 Septembrie 2008 10:29 |
||
De la: andreea_new, la data 2008-09-01 11:31:58Kathara, Las-o dragutza pe Kathara ( poate ai observat ca ii stiu scrie numele, pentru ca imi spunea ca am probleme oculare)in linistea ei interioara mare mare mare cat China! Nu vezi ca nu ai cui sa ii spui nimic? Nu intelege nicicum! Mai bine ignore decat sa iti consumi energia.... |
||
|
G_Diana Postat pe 3 Septembrie 2008 12:43 |
||
| Buuun..am inteles Allah si Dumnezeu sunt unul si acelasi iar adeptii fiecaruia variaza in functie de cultura, istorie, asezare geografica etc. In cazul asta explicatia mi se pare mai slaba decat daca mi-ar zice una "eu m-am imbrobodit ca n-aveam o chifla in stomac". Daca tot crezi in ideea de forta superioara nepersonalizata de obiceiurile unei religii sau a alteia de ce te mai convertesti? Scuze ca iar sunt rea si ma repet dar alte raspunsuri decat : pentru un barbat, pentru bani, pentru ca mi-e lene sa ma duc la munca, pentru ca vreau sa scap de acasa...nu-mi vin in minte. A zis cineva pe aici ca generalizam. Eu nu generalizez dar parerea mea e ca 99% din cele care aleg aceasta schimbare nu o fac din ratiuni spirituale. Si pe cele care o fac, sincer, mi-ar placea sa le inteleg de asta tot ma rog de ele sa-mi explice logica alegerii lor. Poate asa o sa reusesc sa pricep. Deocamdata situatia data este: te nasti crestina, practici religia nativa, crezi in dumnezeu. Deodata iti pica in mana Coranul si ajungi la concluzia ca ortodoxismul e gresit, ca ideile bibliei sunt incorecte sau nu se potrivesc cu spiritualitatea ta? Simti nevoia ca dupa ce ai citit o carte sa iti pui baticul in cap si sa i te supui unui barbat? Te gandesti ca oricum nu prea iti placeau pantalonii si coafura ta si sacul ala acopera tot? Nu e ca si cum ai citi " Diavolul se imbraca de la Prada" si ai simti nevoia sa arati ca un manechin si sa-ti cumperi numai haine de designer. Totusi e o alegere facuta pentru restul vietii, care intr-o tara majoritar crestina te marginalizeaza social, te supune multor critici din partea celor din jur, inclusiv celor apropiati, iti impune un outfit total neobisnuit unei zone cu clima temperata, un comportament supus fata de reprezentatii sexului masculin, asta ca sa nu mai vorbim de eventualii copii care cel mai probabil vor fi discriminati de ceilalti pe toata perioada cresterii si educatiei. Imi doresc foarte tare sa inteleg ratiunea acestor femei. Sa stiu ce e asa grozav la islamism de le face sa-si schimbe modul de viata si de gandire cu 180 de grade. Parerea mea despre romano-musulmane e atat de proasta tocmai pentru ca nu pot privi logic optiunea libera si definitiva pentru o idee cu atatea implicatii psiho-sociale negative. Ne nastem intr-o religie si la maturitate putem s-o schimbam pentru alta care ne ofera o liniste sufleteasca mai mare. Aceasta liniste dupa parerea mea e primul atribut al fericirii si implinirii in viata. Dar oameni fiind, nu putem trai doar in plan spiritual. Si aici apar celelalte componente ale fericrii, toate chestiile mici ale vietii care ne influenteaza starea de bine. In ele intra si multe lucruri la care aceste femei renunta. Nu vreau sa le enumar aici ca si asa am scris mult. Oricum merg de la aprecierea in plan socio-profesional pana la satisfacerea poftei de friptura de porc. Femeile musulmane din nastere fiind crescute in spiritul unei religii limitative probabil nu simt nevoia atator lucruri pentru a avea o viata implinita, nici macar nu le percep normale. Dar o crestina, crescuta intr-un spirit liber practic odata cu convertirea la islamism renunta la multe. Ce motiv poate fi destul de bun pentru a face asta? Ce orgasm spiritual poate oferi islamismul ca sa te faca sa-ti schimbi modul de viata si de gandire cu totul? Asta vreau sa citesc. Nu tampenii gen "ciocu mic" si "va pun kalasnikovul la cap". Apucaturile astea nu-mi dovedesc decat ca am dreptate, ca sunteti limitate, salbatice, ca ati ales religia asta pentru ca nu ganditi si ati luat de bun ce v-a zis musulmanul care va intretine. | ||
|
irinaandreia Postat pe 3 Septembrie 2008 14:44 |
||
|
Deci, daca am inteles eu bine, voi, fetelor, nu aveti nimic impotriva religiei musulmane. Sau a femeilor musulmane. Sau a valului in general. Pe voi ce va deranjeaza este ca unele romance se marita cu arabi bogati. Si pe urma au bani. Si nu muncesc, stau acasa si se relaxeaza la piscina. Si se uita de sus la voi. Deci, pana la urma, problema nu e la ele, e la voi! Voi aveti un complex de inferioritate. Pentru ca ele se uita de sus, iar pe voi va afecteaza. Poate sunteti chiar putin invidioase. Voi munciti pe rupte o luna de zile, si castigati cat cheltuie ele intr-o sambata la Mall. Si cand eram mici, toate visam sa fim printese, dar doar cateva dintre noi au gasit un print pe cal alb. Restul au ramas niste Cenusarese oarecare. Si aceste frustrari se fac simtite acum in vorbele voastre. Incercati sa demonstrati ca fetele acestea care au fost candva sarace ca noi, si acum s-au ajuns, ne sunt clar inferioare, ba chiar sunt mai jos decat prostituatele! Nu vi se pare ca se cam citeste clar frustrarea in discursul vostru? Si eu sunt invidioasa. Dar nu ma tem sa o spun. M-am saturat sa fiu saraca si cinstita. M-am saturat sa muncesc de placere, pentru ca salariul imi ajunge sa platesc drumul, mancarea si datoriile, si ca sa imi cumpar ceva ce chiar imi doresc, ori fac rata, ori strang cureaua. Mi-as dori sa imi permit si eu sa angajez pe cineva sa faca treaba in casa in locul meu, in timp ce eu ma prajesc la piscina. Dar pentru ca nu se poate, invat sa ma multumesc cu ce am, si nu incerc sa ii injosesc pe cei care au mai mult decat mine. Cat despre fetele care se convertesc pentru bani, fiecare e liber sa faca alegerea care crede ca il va face fericit in viata. Iar noi ortodocsii mai putin decat oricine ar trebui sa incepem sa strigam "Pacatoasa! A renuntat la credinta stramosilor ei!". Pentru ca noi practic nu avem viata spirituala. Cate dintre cele ce posteaza aici merg la biserica si cu alte ocazii decat la nunti, botezuri sau inmormantari? Cate merg de Paste la slujba de la ora 8, si nu de la 12 fara 10, doar sa ia lumina? Si cate tin post pentru a fi mai aproape de Dumnezeu, si nu pentru ca asa s-au obisnuit, asa fac si ceilalti, spera "sa le mearga bine" sau isi spun ca ar putea pierde cateva kilograme ? Acelea nu isi vor schimba niciodata religia. Celelalte, daca aleg sa fie musulmane, nu vor pierde nimic. Multe dintre ele nici nu vor avea vreo revelatie divina. Va fi doar inlocuirea unui set de traditii cu un altul. Si daca iti iubesti sotul, si esti fericita alaturi de el, nu ti se pare greu. Deci nu mi se par niste femei "salbatice si care nu gandesc", ci femei care nu lasa ca o religie pe care oricum nu au practicat-o niciodata sa stea in calea fericirii lor. Si nici nu a murit nimeni pentru ca nu a mancat carne de porc. Asa ca eu zic fiecare sa se uite intai la el, si pe urma la ceilalti. Iar fata care este atee, si le acuza pe celelalte pentru ca ne pierdem identitatea nationala, o anunt ca si ortodoxismul face parte din identitatea noastra, si deci si ea daca nu are "nici un Dumnezeu" este in aceeasi situatie ca si cele pe care le condamna. |
||
|
AnnaMarie23 Postat pe 3 Septembrie 2008 16:12 |
||
De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-03 16:12:21Deci, daca am inteles eu bine, voi, fetelor, nu aveti nimic impotriva religiei musulmane. Sau a femeilor musulmane. Sau a valului in general. Pe voi ce va deranjeaza este ca unele romance se marita cu arabi bogati. Si pe urma au bani. Si nu muncesc, stau acasa si se relaxeaza la piscina. Si se uita de sus la voi. In sfarsit...Draga mea esti prima care are in sfarsit o parere normala si toleranta pe marginea acestui subiect....
|
||
|
G_Diana Postat pe 3 Septembrie 2008 16:19 |
||
De la: irinaandreia, la data 2008-09-03 14:44:05Buuun..am inteles Allah si Dumnezeu sunt unul si acelasi iar adeptii fiecaruia variaza in functie de cultura, istorie, asezare geografica etc. In cazul asta explicatia mi se pare mai slaba decat daca mi-ar zice una "eu m-am imbrobodit ca n-aveam o chifla in stomac". Daca tot crezi in ideea de forta superioara nepersonalizata de obiceiurile unei religii sau a alteia de ce te mai convertesti? Scuze ca iar sunt rea si ma repet dar alte raspunsuri decat : pentru un barbat, pentru bani, pentru ca mi-e lene sa ma duc la munca, pentru ca vreau sa scap de acasa...nu-mi vin in minte. A zis cineva pe aici ca generalizam. Eu nu generalizez dar parerea mea e ca 99% din cele care aleg aceasta schimbare nu o fac din ratiuni spirituale. Si pe cele care o fac, sincer, mi-ar placea sa le inteleg de asta tot ma rog de ele sa-mi explice logica alegerii lor. Poate asa o sa reusesc sa pricep. Deocamdata situatia data este: te nasti crestina, practici religia nativa, crezi in dumnezeu. Deodata iti pica in mana Coranul si ajungi la concluzia ca ortodoxismul e gresit, ca ideile bibliei sunt incorecte sau nu se potrivesc cu spiritualitatea ta? Simti nevoia ca dupa ce ai citit o carte sa iti pui baticul in cap si sa i te supui unui barbat? Te gandesti ca oricum nu prea iti placeau pantalonii si coafura ta si sacul ala acopera tot? Nu e ca si cum ai citi " Diavolul se imbraca de la Prada" si ai simti nevoia sa arati ca un manechin si sa-ti cumperi numai haine de designer. Totusi e o alegere facuta pentru restul vietii, care intr-o tara majoritar crestina te marginalizeaza social, te supune multor critici din partea celor din jur, inclusiv celor apropiati, iti impune un outfit total neobisnuit unei zone cu clima temperata, un comportament supus fata de reprezentatii sexului masculin, asta ca sa nu mai vorbim de eventualii copii care cel mai probabil vor fi discriminati de ceilalti pe toata perioada cresterii si educatiei. Imi doresc foarte tare sa inteleg ratiunea acestor femei. Sa stiu ce e asa grozav la islamism de le face sa-si schimbe modul de viata si de gandire cu 180 de grade. Parerea mea despre romano-musulmane e atat de proasta tocmai pentru ca nu pot privi logic optiunea libera si definitiva pentru o idee cu atatea implicatii psiho-sociale negative. Ne nastem intr-o religie si la maturitate putem s-o schimbam pentru alta care ne ofera o liniste sufleteasca mai mare. Aceasta liniste dupa parerea mea e primul atribut al fericirii si implinirii in viata. Dar oameni fiind, nu putem trai doar in plan spiritual. Si aici apar celelalte componente ale fericrii, toate chestiile mici ale vietii care ne influenteaza starea de bine. In ele intra si multe lucruri la care aceste femei renunta. Nu vreau sa le enumar aici ca si asa am scris mult. Oricum merg de la aprecierea in plan socio-profesional pana la satisfacerea poftei de friptura de porc. Femeile musulmane din nastere fiind crescute in spiritul unei religii limitative probabil nu simt nevoia atator lucruri pentru a avea o viata implinita, nici macar nu le percep normale. Dar o crestina, crescuta intr-un spirit liber practic odata cu convertirea la islamism renunta la multe. Ce motiv poate fi destul de bun pentru a face asta? Ce orgasm spiritual poate oferi islamismul ca sa te faca sa-ti schimbi modul de viata si de gandire cu totul? Asta vreau sa citesc. Nu tampenii gen "ciocu mic" si "va pun kalasnikovul la cap". Apucaturile astea nu-mi dovedesc decat ca am dreptate, ca sunteti limitate, salbatice, ca ati ales religia asta pentru ca nu ganditi si ati luat de bun ce v-a zis musulmanul care va intretine. am sa iti raspund pe scurt..poate te v-a ajuta sa intelegi..ma rog..nu stiu cat ..exista in Romania ..foarte multi barbati care se convertesc la islam..am sa caut materiale si sa va postez...daca nu ma insel am atasat chiar ieri un link..probabil ca nu l-ai vazut..de ex..acum 1 an am cunoscut un domn care care la o varsta foarte respectabila s-a convertit la islam...mai mult decat atat domnul respectiv a facut acest pas dupa ce timp de 25 de ani a studiat Biblia... acum revenind la faptul ca te nasti crestin dupa cum ai specificat mai sus, vreau sa iti subliniez un lucru...oameni se nasc supusi lui Dumnezeu -musulmani( musulman= supus creatorului),,familia este cea care il cantoneaza catre o religie anume..si anume prin botez...deci???? sper sa fii inteles! cum stau lucrurile pana acum! |
||
|
mahaui Postat pe 3 Septembrie 2008 18:57 |
||
De la: AnnaMarie23, la data 2008-09-03 16:12:21Deci, daca am inteles eu bine, voi, fetelor, nu aveti nimic impotriva religiei musulmane. Sau a femeilor musulmane. Sau a valului in general. Pe voi ce va deranjeaza este ca unele romance se marita cu arabi bogati. Si pe urma au bani. Si nu muncesc, stau acasa si se relaxeaza la piscina. Si se uita de sus la voi. Nu cred sa fie vorba de invidie. Mie uneia mi s-a oferit si in trecut si in momentul de fata o situatie de genul asta. Tipul cu care sunt acum (arab, dar nu musulman) mi-a oferit o gramada de cadouri pe care le-am refuzat. Acum ma tine numai in inghetata si ciocolata deoarece astea sunt singurele cadouri pe care le accept. In consecinta strugurii nu sunt deloc acri. Si nu m-am saturat sa fiu saraca si cinstita deoarece roadele muncii mele au inceput sa se vada si sunt sigura ca in 5 ani voi ajunge la un nivel financiar acceptabil. Cat despre ateismul meu - da, sunt constienta ca nu "este romanesc". Sunt la fel de constienta ca aparitia ateismului se face intr-un anumit punct al evolutiei unei societati. Din acest punct de vedere consider ca spiritualitatea mea este o forma avan la lettre a ce va sa vie. Diferenta este ca islamismul e o intoarcere in timp, nu o miscare spre viitor. |
||
|
Kathara Postat pe 3 Septembrie 2008 22:19 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| NU MAI VAD MESAJELE DE PE FORUM DE LA RECLAME SI "ULTIMELE STIRI" | 3 | De la: bestdevilinside 10 Noiembrie 2008 20:01 |
| mare dilema! | 10 | De la: pamela_1 24 Iunie 2009 14:21 |
| cum as putea sa-l uit?? | 16 | De la: Kudika228 2 August 2009 13:01 |
|
|
||
| poveste de viata | 9 | De la: ctwmn 5 Martie 2009 20:09 |
| cum petreceti valentine's day?:) | 120 | De la: angelxxx2010 3 August 2009 17:53 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.