Setari Cookie-uri

Relatia cu Dumnezeu

Da insa vezi bine ca postez dupa doua saptamani de la inregistrare. Cel care a incalcat regula decentei aici a fost numai "domnul" Mircea O pentru celalalt tot respectul. Ce treaba au ateii cu Dumnezeu? Pai niciuna.

Postat pe 22 Noiembrie 2008 00:57
adevarat, insa nu mai putin adevarat este ca trebuie sa respectam opiniile tuturor, le putem combate cu argumente, dar nu impune.
googoodoll
Postat pe 22 Noiembrie 2008 00:59
Dar de unde reiese ca doamna care a pus subiectul voia sa impuna ceva cuiva? Nici eu nu intentionez sa impun nimic, nici sa incerc. Din cauza asta l-am trimis pe topicurile lui favorite.

Postat pe 22 Noiembrie 2008 01:03
chiar ma amuza miile de religii

asta e comentariu civilizat? Acesta este un domn?

Postat pe 22 Noiembrie 2008 01:10
De la: Dorina18, la data 2008-11-22 01:10:36 chiar ma amuza miile de religii

asta e comentariu civilizat? Acesta este un domn?


da si pe mine ma amuza de exemplu credinta in zeul ploii.... asta era o religie politeista de pe vremea romanilor... acum ma amuza "legendele olimpului"....

de ce nu m-ar amuza...sunt povestioare dragute...
dandanaua_reloaded
Postat pe 22 Noiembrie 2008 01:13
ce legatura are nivelul lui de "domnie" cu restul discutiei?
si daca ai citi toate comentariile, ai vedea ca sunt unele destul de habotnice, respectiv daca nu esti pe unda lor, esti de compatimit, sau mai rau, de unde si iritarea unora.
googoodoll
Postat pe 22 Noiembrie 2008 01:15
Cum vad eu lucrurile: un om civilizat incearca pe cat poate sa evite jignirile, intepaturile, rautatile gratuite. Daca mie nu imi place subiectul sex nu stiu de care nu scriu acolo. Punct. Trebuie sa apara sa lezeze un topic dragut si in acelasi timp pe utilizatorii care il citesc cu placere? De ce nu ne putem respecta? Eu n-am dat navala peste postarile lui pe subiecte delicate sa ii dau peste nas. Nu mi-a placut ce a scris am ignorat. Abia Aici m-am simtit lezata.

Postat pe 22 Noiembrie 2008 01:20
De la: Dorina18, la data 2008-11-22 01:20:22Cum vad eu lucrurile: un om civilizat incearca pe cat poate sa evite jignirile, intepaturile, rautatile gratuite. Daca mie nu imi place subiectul sex nu stiu de care nu scriu acolo. Punct. Trebuie sa apara sa lezeze un topic dragut si in acelasi timp pe utilizatorii care il citesc cu placere? De ce nu ne putem respecta? Eu n-am dat navala peste postarile lui pe subiecte delicate sa ii dau peste nas. Nu mi-a placut ce a scris am ignorat. Abia Aici m-am simtit lezata.


draga dorina iti recomand sa citesti macar pt cultura ta generala la ce poate duce o disputa de genul asta topicul cu valul islamic moda sau traditie, sau profetul mohamed in biblie,sau alte subiecte controversate....
acolo sa vezi ce show...

aici iti dau dreptate, nimeni si nimic nu e mai presus de credinta in proprii zei.

cand cineva iti lezeaza insasi ideea de credinta e dreptul tau sa ripostezi.
recunosc spre rusinea mea sunt o persoana colerica ...asa ca reactionez urat, vezi cateva posturi adresate domnului mircea...dar.... poate ca uneori "vorba dulce mult aduce".

dandanaua_reloaded
Postat pe 22 Noiembrie 2008 01:25
Nu cunosc ce neintelegeri ai avut cu Mircea si cu care dintre cei doi? Mersi de recomandare am citit extrem de putin din subiectele despre Islam TOCMAI fiindca nu mi-a placut atmosfera.

Postat pe 22 Noiembrie 2008 01:31
Realitatea nu seamana cu penisul, realitatea chiar e dura.
alefbeit
Postat pe 22 Noiembrie 2008 01:34
Hai nu fii nesimtit dispai de aici.

Postat pe 22 Noiembrie 2008 01:37
De la: Dorina18, la data 2008-11-22 01:31:04Nu cunosc ce neintelegeri ai avut cu Mircea si cu care dintre cei doi? Mersi de recomandare am citit extrem de putin din subiectele despre Islam TOCMAI fiindca nu mi-a placut atmosfera.

la acel tip de atrmosfera se va ajunge si aici daca nu ...ne oprim la timp.

dandanaua_reloaded
Postat pe 22 Noiembrie 2008 01:37
De la: alefbeit, la data 2008-11-22 01:34:39Realitatea nu seamana cu ...., realitatea chiar e dura.


si ce are a face cu subiectul????
dandanaua_reloaded
Postat pe 22 Noiembrie 2008 01:37
Vezi Ema cine strica atmosfera? Not me De parca eu ma duc peste Dana3 sau Heavengate sa le jignesc daca nu aprob ce scriu sau modul de exprimare.

Postat pe 22 Noiembrie 2008 01:44

Bine ai venit pe acest bloc "Mircea 0"!
"Eu sint ateul.
Nu stiu cum se face ca tocmai voi, cei carora v-a sus Cineva mina in cap, nu admiteti si un alt punct de vedere. Celalalt e "ratacit" daca a binevoit sa impartaseasca alta optica. Eu dau voie altcuiva sa creada 0si chiar ma amuza miile de religii, fiecare convins ca a lui e unica, si celelalte sharlatanii. Voi nu. "Forta" voastra rezida in crucificarea, fie si simbolica, a necredinciosilor. Asta pentru ca o singura fisura in edificiul vostru vi-l face teribil de fragil. Pai mai bine in nesiguranta mea, decit in siguranta voastra - obtinuta prin asa mijloace. "

Stii ,tu ai dreptate din punctul tau de vedere ...un ateu care nu l-a simtit niciodata pe Dumnezeu in viata lui ,ce opinii poate sa aiba ???
E normal sa gandesti asa !Ma rog ...iti respect punctul tau de vedere ,dar si Richard Wurmbrand a fost ateu pana la un moment dat ,cand l-a cunoscut personal pe Mantuitorul Isus Hristos .Atunci conceptia lui despre ateism s-a schimbat si a devenit "Apostolul portilor de fier ".Asta pentru ca pe vremea comunistilor a fost arestat (pentru credinta lui) si propavaduia evanghelia in inchisoare .Un om deosebit, de o inteligenta mai putin intalnita (cunostea foarte multe limbi straine ,matematica ,medicina ,etc.),cu valoare morala si un caracter care se asemana cu al Lui.Avea dragoste pentru toti oamenii si mai ales pentru cei care il bateau si il batjocoreau .Isi impartea bucata de paine cu altii colegi de celula care erau subnutriti. Exemplele pot continua ,insa daca ai ocazia sa citesti cartea lui "Cu Dumnezeu in supterana "vei ramane impresionat.
Am o prietena care este ateista ,dar pe ce zi ce trece incepe sa-si schimbe conceptia.Voi reveni cu detalii in alt mesaj.
Si cat despre asa zisa "crucificare a necredinciosilor "pe care o mentionezi tu ,nu este asa !Sunt schimburi de opinii si nu trebuie sa te simti lezat .Slavit sa fie Domnul Hristos ca El s-a crucificat pentru fiecare credincios ,pentru fiecare dintre noi !

ica2
Postat pe 23 Noiembrie 2008 12:54
De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-11-22 01:37:52
De la: alefbeit, la data 2008-11-22 01:34:39Realitatea nu seamana cu ...., realitatea chiar e dura.


si ce are a face cu subiectul????

cred e vreo noua religie
yumy
Postat pe 23 Noiembrie 2008 14:03
Dragilor sau dracilor ??? (fac referire doar la cei care incearca sa-l supere pe Dumnezeu ,printr-un limbaj neadecvat).
Ce se intampla ??? De ce atatea intepaturi, discutii si jigniri ?
Opriti-va !!!
Aici nu se poate lua numele Domnului in deradere si pe cei care il reprezinta ,crede-ti ca EL se va lasa batjocorit ?Nicidecum !!!
Daca nu sunteti calauziti de Duhul Sfant a lui Dumnezeu sau... nu neaparat ,ci de bunul simt ...este bine sa faceti comentarii in alta parte .Ce are de a face "lumina cu intunericul "? Cei drept ,intunericul lumii acesteia este mare ,multi sunt slujitorii celui rai ,satana are si el adeptii lui .Acum depinde cui ii slujiti!
Noi crestini avem o nadejde ,o speranta ,un tel! Stim ca Domnul nostru este viu ,traieste si Slava Lui !La finele acestei lumi sau a vietii pe acest pamant ,ne asteapta o rasplatire :"Vino rob bun si credincios ,intra in bucuria Stapanului tau "!Iar toti cei care au lucrat faradelegea :"Plecati de la Mine ca nu va cunosc ",iar satana si cei care i-a slujit "vor fi aruncati in iazul cu foc ,unde arde foc si pucioasa".
Dumnezeu in dragostea Lui inca mai cheama suflete la mantuire ,de ce iti impietresti inima si nu raspunzi ?De ce vii pe acest top si jignesti ?Acepta-L pe EL (Isus Hristos)ca Domn si Mantuitor in viata ta ,lasa-L sa te calauzeasca ,roaga-L sa iti dea putere sa birui pacatul,cauta sa faci voia Lui ,cauta sfintirea si viata adevarata care o gasesti doar in EL .
Ramaneti de parte lui Dumnezeu !
ica2
Postat pe 24 Noiembrie 2008 18:28
mi-am dat seama dupa ce am mai citit ce a postat domnul cu pricina ca... a intrat doar sa faca boroboate sipe urma a iesit...

dandanaua_reloaded
Postat pe 24 Noiembrie 2008 18:30
Nu se cuvine sã facem rugãciune cu ereticii sau sã ne întovãrãºim cu ei



„Oricine se abate ºi nu rãmâne în învãþãtura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rãmâne în învãþãtura Lui, acela are ºi pe Tatãl ºi pe Fiul. Dacã cineva vine la voi ºi nu aduce învãþãtura aceasta, sã nu-l primiþi în casã ºi sã nu-i ziceþi: Bun venit! Cãci cel ce-i zice: Bun venit! se face pãrtaº la faptele lui cele rele.” (II Ioan 1, 9-11)



Trebuie sã ne depãrtãm de eretici:

„ªi vã îndemn, fraþilor, sã vã pãziþi de cei ce fac dezbinãri ºi sminteli împotriva învãþãturii pe care aþi primit-o. Depãrtaþi-vã de ei.” (Romani 16, 17)



Ereticii sã fie anatema:

„Dacã vã propovãduieºte cineva altceva decât aþi primit – sã fie anatema!” (Galateni 1, 9)


„Pe ereticii cei nelegiuiþi, care nu se pocãiesc, afurisiþi-i ºi-i lepãdaþi de ceilalþi credincioºi, aducând la cunoºtinþã publicã îndepãrtarea lor din Biserica lui Dumnezeu ºi porunciþi credincioºilor sã se fereascã cu desãvârºire de ei, ºi sã nu se întovãrãºeascã cu ei nici la vorbã, nici la rugãciune, cãci ei sunt potrivnici ºi duºmani ai Bisericii, stricã turma lui Hristos ºi batjocoresc moºtenirea credinþei.“ [1]



„Oricine va mânca cu ereticii, sau va bea, sau va face prieteºug ºi dragoste ºi adunare, ce se zice cu armenii (monofiziþi, n. n) sau alþii ca dânºii, unii ca aceia anatema sã fie.“ [2]



„Al 10-lea Canon al Sfinþilor Apostoli opreºte a ne ruga împreunã cu ereticii ºi schismaticii, mãcar în casã de s-ar afla; se afuriseºte ºi sã nu fie primit la Sfintele Taine.

Canonul 45 al Sfinþilor Apostoli porunceºte: Episcopul, preotul sau diaconul care numai s-ar ruga cu ereticii, sã se afuriseascã ºi dacã l-ar primi sã slujeascã ca preot, sã se cateriseascã.

La tâlcuirea Canonului 47 al Sfinþilor Apostoli, scrie Sfântul Nicodim Aghioritul cã latinii (papistaºii, n. n.) sunt eretici ºi nu au nici Botez, nici Preoþie, ºi dacã vreun preot nu boteazã pe cei care se întorc la Ortodoxie se afuriseºte.

ªi Canonul 33 din Laodiceea opreºte a te ruga cu eretici ºi cu schismatici. “ [3]



„Dreptslãvitorii creºtini se cuvine a se feri de eretici, ºi slujirile lor a le urî. Iar mai vârtos însuºi ereticii se cuvine a se mustra ºi a se înþelepþi de cãtre Episcopi ºi Presbiteri, doar cumva vor înþelege ºi se vor întoarce din rãtãcirea lor. Pentru aceasta ºi Canonul acesta rânduieºte, cã, oricare Episcop, sau Presbiter, ar primi ca de drept ºi adevãrat botezul ereticilor sau jertfa ceea ce se proaduce de dânºii. Unul ca acesta, poruncim ca sã se cateriseascã. Fiindcã ce conglãsuire are Hristos cu diavolul? Sau ce parte are credinciosul cu cel necredincios? Cãci cei ce primesc cele de cãtre eretici, sau ºi ei au aceleaºi socoteli ale acelora, sau cel puþin nu au osârdie spre a-i scoate pe dânºii din cacodoxia (credinþa cea rea – n. n.) lor. Cã cei ce bine voiesc (adicã se învoiesc) la slujbele acelora, cum pot a-i mustra pe ei ca sã lepede eresul lor cel cacodox ºi rãtãcit?”[4]



Despre pãrtãºia cu ereticii, Sfântul Theodor Studitul spune: „În legãturã cu cele rânduite de Sfinþii Pãrinþi trebuie spus cã nici a petrece, nici a mânca, nici a cânta împreunã, nici a avea vreo pãrtãºie cu ei nu am primit, ci ‹‹Vai!›› se rosteºte asupra celor care au pãrtãºie cu ei, fie ºi doar la mâncare sau bãuturã sau simplã relaþie.” [5]

Iar Sfântul Ierarh Ioan Gurã de Aur spune: „Auziþi toþi care mâncaþi împreunã cu ereticii, hotãrâre dureroasã: sunteþi vrãjmaºi ai lui Hristos. Cãci nici cel ce este prieten cu vrãjmaºii împãratului nu poate sã fie prieten al împãratului; ºi nu se învredniceºte de viaþã, ci piere împreunã cu vrãjmaºii ºi suferã ºi mai rele.” [6]

„Auziþi iarãºi cei ce faceþi agape împreunã cu ei: cum veþi scãpa de mânia ce va sã vinã peste voi, care vã pângãriþi împreunã cu aceºtia prin mâncare ºi bãuturã laolaltã? Cum îndrãzniþi sã vã apropiaþi de dumnezeieºtile ºi înfricoºatele Taine ale lui Hristos? Sau nu aþi auzit pe fericitul Pavel strigând cã ‹‹nu puteþi bea paharul Domnului ºi paharul demonilor ; nu puteþi avea parte de masa Domnului ºi de masa demonilor›› (I Corinteni 10, 21)” [7]





Postat pe 24 Noiembrie 2008 21:02
Dianana,
Merci pentru timpul care ti l-ai luat sa postezi mesajul tau.A meritat cu siguranta.
Am avut o experienta asemanatoare ca pe acest site cu dl.Mircea O, acum citeva zile si nu m-am putut opri la timp din argument (se intelege ca argumentul a fost in viata reala cu o familie de atei/agnostici/Dumnezeu stie ce).Chiar daca in mintea mea am considerat ca-l apar pe Dumnezeu tot nu ar fi trebuit sa ma las pacalita si prinsa in capcana necredinciosilor.Nu am putut dormi o noapte intreaga si mi-a fostt rau si a doua zi gindindu-ma cit de slabi suntem si cit de ....mindri.Pentru ca mindria a fost cea care m-a determinat sa am "discutia" (pun in ghilimele pentru ca nu a fost o discutie ci un monolog intrucit persoanele cu pricina oricum nu a u participat la o discutie; au fost doar monologuri de ambele parti).
Cred ca acum sunt off topic expunind trista mea experienta dar, sincer, simteam nevoia sa o impartasesc cu cineva care ma poate intelege.

Ideea mesajului meu era:dragii mei, nu va lasati pacaliti de necredincioci, nu-i lasati sa va tirasca in capcana lor, nu va certati din mindrie pentru a dovedi ca stiti mai multe despre Dumnezeu decit stiu ei.
Sa tinem topicul asta in viata numai prin ginduri frumoase si experiente inaltatoare alaturi de Tatal nostru, Bunul Dumnezeu.

Dumnezeu sa va ajute dupa mare mila lui!
micabis
Postat pe 26 Noiembrie 2008 18:15

Draga "Dianana " si " Micabis"!

Bine spus :
„Oricine se abate ºi nu rãmâne în învãþãtura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rãmâne în învãþãtura Lui, acela are ºi pe Tatãl ºi pe Fiul. Dacã cineva vine la voi ºi nu aduce învãþãtura aceasta, sã nu-l primiþi în casã ºi sã nu-i ziceþi: Bun venit! Cãci cel ce-i zice: Bun venit! se face pãrtaº la faptele lui cele rele.” (II Ioan 1, 9-11)

Asa este Dianana ! Noi trebuie sa tinem la invatatura care am primit-o ,dar si pe semeni trebuie sa-i tratam cu Duhul blandetii ,pentru ca asa ne invata Hristos .Ma doare sa constat ca sunt oameni fara Dumnezeu !
Iar in ceea ce priveste constatarea lui "Micabis",deasemeni "Sa tinem topicul asta in viata numai prin ginduri frumoase si experiente inaltatoare alaturi de Tatal nostru, Bunul Dumnezeu".Un gand demn de urmat !
Domnul sa va binecuvinteze !




ica2
Postat pe 27 Noiembrie 2008 14:43

Sfantul Andrei - "Apostolul lupilor"

Sfantul Apostol Andrei este sarbatorit pe data de 30 noiembrie. S-a nascut in Betsaida Galileia, localitate situata pe tarmul Lacului Ghenizaret, in nordul Tarii Sfinte. Din Sfanta Scriptura aflam ca era fratele lui Simon Petru. Amandoi au fost pescari, alaturi de tatal lor. Avand in vedere ca Andrei era evreu, nu stim cu certitudine daca numele Andrei era numele sau real (acesta fiind de origine greceasca). Potrivit cercetatorilor, numele Andrei era destul de prezent printre evrei, inca din perioada sec. II-III d.Hr.

Pentru romani, numele apostolului Andrei este legat de lupi. Se sustine ca acest nume - Apostolul Lupilor - deriva din vechea denumire a dacilor, daoi, (lupi), dar si de la simbolul lor - lupul. Lupul era chiar un simbol al sanctuarelor Daciei. Legendele spun ca acest animal a fost alaturi de daci la caderea Sarmizegetusei si ca cel care era capetenia lupilor, l-ar fi vegheat pe Apostolul Andrei prin pustia Dobrogei spre pestera care i s-a oferit ca adapost.

Sfantul Andrei - ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul

Sfantul Andrei, inainte de a deveni ucenic al lui Hristos, a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul. Dorinta de a-L urma pe Hristos se naste in el, in momentul in care Sfantul Ioan rosteste cuvintele: "Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatul lumii" (Ioan 1, 29). Insa, chemarea sa la apostolie se face mai tarziu si este relatata de Sfantul Evanghelist Matei : "Pe cand Iisus umbla pe langa Marea Galileii, a vazut doi frati, pe Simon ce se numeste Petru si pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja in mare, caci erau pescari. Si le-a zis: "Veniti dupa Mine si va voi face pescari de oameni. Iar ei, indata lasand mrejele, au mers dupa El" (Matei 4, 18-20).

Cand mai este Andrei mentionat in Scriptura?

Scriptura il descopera pe Andrei la inmultirea painilor si a pestilor (Ioan 6, 8-9) si dupa invierea lui Lazar cand, impreuna cu Filip, ii spune lui Hristos ca niste elini, veniti in Ierusalim cu prilejul sarbatoririi Pastelui iudaic, doresc sa-L vada (Ioan 12, 20 - 22).

Unde a vestit Sfantul Andrei invatatura lui Hristos?

Potrivit traditiei, teologilor si istoricilor, Sfantul Apostol Andrei a fost primul propovaduitor al Evangheliei la geto-daci. In Istoria bisericeasca, Eusebiu de Cezareea (+ 339/340) afirma: "Sfintii Apostoli ai Mantuitorului, precum si ucenicii lor, s-au imprastiat in toata lumea locuita pe atunci. Dupa traditie, lui Toma i-au cazut sortii sa mearga in Partia, lui Andrei in Scitia, lui Ioan in Asia". Calendarul gotic (sec. al IV-lea) si Martirologiile istorice occidentale (sec. VIII-IX) sustin si ele ipoteza misiunii Sf. Andrei in Scitia. Traditia ca Sfantul Apostol Andrei a predicat la sciti a fost reluata si de scriitori bisericesti. De exemplu, calugarul Epifanie (sec. VIII), in "Viata Sfantului Apostol Andrei", afirma ca intre popoarele evanghelizate de el se numarau si scitii. Sinaxarul Bisericii constantinopolitane mentioneaza ca Andrei "a predicat in Pont, Tracia si Scitia". Dupa un alt izvor, pastrat in acelasi Sinaxar, Sfantul Apostol Andrei ar fi hirotonit ca episcop la Odyssos sau Odessos (Varna de azi), pe ucenicul sau Amplias, pe care Biserica Ortodoxa il praznuieste in fiecare an la 30 octombrie. Probabil este Amplias cel amintit de Sfantul Apostol Pavel in epistola catre Romani (16, 8). Prezenta colindelor, legendelor, obiceiurilor din Dobrogea, inchinate Sfantului Andrei, intaresc credinta ca acesta a vestit Evanghelia lui Hristos in tara noastra.

Moastele din Patras

Sfantul Andrei a murit ca martir la Patras. Desi noua ne este cunoscuta traditia care afirma ca Apostolul Andrei a murit pe o cruce in forma de X, se sustine ca aceasta traditie dateaza din secolul al XIV-lea. Nu se cunoaste data martirizarii. Unii istorici il fixeaza in timpul persecutiei imparatului Nero, prin anii 64-67, altii in vremea persecutiilor initiate de Diocletian (81-96).

In anul 357, moastele Sfantului Andrei au fost asezate in Biserica Sfintilor Apostoli din Constantinopol, cu prilejul sfintirii acestei biserici. Cardinalul Petru de Capua va duce moastele Sfantului Andrei in Italia, in catedrala din Amalfi, in timpul Cruciadei a IV-a. In anul 1462, in vremea papei Pius al II-lea, capul Sfantului Andrei ajunge la Roma, iar de aici a fost dus in Patras, in biserica cu hramul Sfantul Andrei.

Pestera Sfantului Andrei

Pestera in care se crede ca a vietuit Sfantul Apostol Andrei, cat timp a propovaduit pe teritoriul romanesc, se afla la aproximativ 4 km sud-est de localitatea Ion Corvin, jud. Constanta. In actuala biserica din pestera, in pronaos, intr-o nisa, se afla un fel de pat, scobit initial in piatra, despre care traditia spune ca pe el se odihnea apostolul Andrei. In vara anului 1944, Pestera transformata in biserica a fost sfintita de catre Episcopul Tomisului, Chesarie Paunescu. La scurt timp dupa aceasta, trupele rusesti invadatoare au distrus-o. Abia dupa 1990, prin ravna cuviosului monah Nicodim Dinca, biserica a fost refacuta si redata cultului. Astazi, mii de credinciosi vin aici pentru a se ruga pe locul unde a trait Apostolul Andrei.

Sfantul Andrei - Ocrotitorul Romaniei

Sfantul Sinod al Biserici Ortodoxe Romane a hotarat in anul 1995 ca sarbatoarea Sfantului Andrei sa fie insemnata cu cruce rosie in calendarul bisericesc, iar in anul 1997 Sfantul Andrei a fost proclamat "Ocrotitorul Romaniei". Ziua de 30 noiembrie a fost declarata sarbatoare bisericeasca nationala.


Postat pe 28 Noiembrie 2008 22:40
La multi ani tuturor purtatorilor numelui Sf. Andrei.
Dumnezeu sa va binecuvinteze!
micabis
Postat pe 29 Noiembrie 2008 17:57
Rugaciunea de dimineata

Aceasta rugaciune este scrisa de parintele Arsenie Boca,

Doamne Iisuse Hristoase,
ajuta-ma ca astazi toata ziua
sa ma lepad de mine insumi,
ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac
si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase,
ajuta-mi
ca rugaciunea Preasfantului Tau nume
sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer,
ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece,
caci iata pacatuiesc in tot ceasul.


Doamne,
Cela ce vii in taina intre oameni,
ai mila de noi,
ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric.

Patimile au pus tina pe ochii mintii,
uitarea s-a intarit in noi ca un zid,
impietrind in noi inimile noastre
si toate impreuna au facut temnita
in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina,
asa risipind in desert zilele noastre,
umbriti si dosaditi pana la pamant.
Doamne,
Cel ce vii intre oameni in taina,
ai mila de noi
si pune foc temnitei,
aprinde dragostea in inimile noastre,
arde spinii patimilor noastre
si fa lumina sufletelor noastre.

Doamne,
Cela ce vii in taina intre oameni,
ai mila de noi,
vino si Te salasluieste intru noi,
impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant.
Caci Duhul Sfant
se roaga pentru noi cu suspine negraite,
cand graiul si mintea raman neputincioase.

Doamne,
Cel ce vii in taina,
ai mila de noi,
caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti
si cat esti de aproape de sufletele noastre
si cat ne departam noi prin pacatele noastre.

Ci
lumineaza lumina Ta peste noi,
ca sa vedem lumina prin ochii Tai,
sa traim in veci prin viata Ta.

Lumina si Bucuria noastra, slava Tie!
Amin.




Postat pe 6 Decembrie 2008 19:30
La multi ani tuturor care poarta numele Sf. Nicolae, marele facator de minuni! Fie ca acest bun Sfant sa ne indeplineasca rugaciunile noastre!

Postat pe 6 Decembrie 2008 19:40
SARBATORI FERICITE TUTUROR !
DUMNEZEU SA VA IMPLINEASCA DORINTELE ,toate cele care sunt dupa Voia Lui !
Va imbratisez !
ica2
Postat pe 8 Decembrie 2008 18:41

DE AJUNUL CRACIUNULUI, de Elena Farago


Toata noaptea asta, colo-n ceruri sus,

Stelele lucreaza fara de-ncetare,

Caci le-aduna-n claca steaua sfânta care

A-ndrumat pe vremuri Magii la Iisus.

Torc de zor în noaptea sfântului ajun

Câlti de nea si raze harnicele stele,

Pentru noi, copiii, torc sa faca ele,

Funia cu trepte pentru Mos Craciun.

Lunga cât e drumul din pamânt la cer,

Trainica sa-i tina cosului povara,

Vor întinde-o-n noapte, nevazuta,scara

Mosului ce lupta cu-ndârjitul ger,

Ca sa ne aduca iar, de colo sus,

Pe la toti copiii darurile care

Ni le va trimite, iar, la fiecare

Sfânta si duioasa mama-a lui Iisus.
__________________

CRACIUN FERICIT TUTUROR PRIETENILOR DE PE ACEST FORUM!

Postat pe 24 Decembrie 2008 16:58
LA MULTI ANI tuturor prietenilor de pe acest forum!
Va doresc sa aveti parte de multe bucurii si pace sufleteasca!


Postat pe 1 Ianuarie 2009 15:45
UN NOU AN PROSPER ,CU MULTE BINECUVANTARI DE LA BUNUL DUMNEZEU !
Incepeti anul cu Dumnezeu ,cautati-L ,vorbit-I prin rugaciune ,El va asculta si va v-a calauzii in tot ce faceti .Va v-a da izbanda si reusita pe toate planurile .
NIMIC FARA DUMNEZEU !
Va imbratisez !
P.S Multumesc pentru urare "DIANANA",TE PUP !
ica2
Postat pe 2 Ianuarie 2009 22:40
De la: ica2, la data 2009-01-02 22:40:47UN NOU AN PROSPER ,CU MULTE BINECUVANTARI DE LA BUNUL DUMNEZEU !
Incepeti anul cu Dumnezeu ,cautati-L ,vorbit-I prin rugaciune ,El va asculta si va v-a calauzii in tot ce faceti .Va v-a da izbanda si reusita pe toate planurile .
NIMIC FARA DUMNEZEU !
Va imbratisez !
P.S Multumesc pentru urare "DIANANA",TE PUP !


Ai mare dreptate,Ica...intr-o lume care se darama pe zi ce trece,numai Dumnezeu ne poate salva....El ramane speranta noastra,a oamenilor....
liza24_84
Postat pe 2 Ianuarie 2009 22:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Voi ce credeti..? 13 De la: Shhh 17 Aprilie 2010 16:46
prieten 4 De la: andreea1976 4 Ianuarie 2009 02:08
i need helpppppppppp 60 De la: greierash_is_back 1 Noiembrie 2009 10:52
La multi ani pentru Mihaele si Gabriele! 5 De la: michaela23 18 Noiembrie 2009 23:02
ast parerea voastra :) 4 De la: Barbie30 24 Septembrie 2010 09:25