Setari Cookie-uri

Sexul pana la casatorie..

De la: dandanaua_reloaded, la data 2009-04-10 21:08:44cum mai de ce fara 'nea... el nu e nea mitica ci este moromete.... asa ca te rog frumos..... moromete este totusi cineva, un personaj reprezenativ pentru cultura romaneasca...un personaj de tranzitie ,fascinant in ignoranta lui , pt ca de cele mai multe ori in simplitatea personajelor ca moromete gasesti complxitatea vietii traite la maximum.
pfuuui ce "filozoafa" m-am facut ... e timpul sa dau cu praf de mers....

: sml-happy0158:
Pisicut, moromete era simbolul adevaratului taran roman, cu dragoste de munca campului, de glia lui ,cu necazurile lui, era pozitivul [etalonul] taranului roman !
tinel
Postat pe 11 Aprilie 2009 17:04
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-11 16:55:12
De la: unicorn, la data 2009-04-10 20:21:49
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-10 20:02:56
De la: roscatika23, la data 2009-04-10 19:11:38

iar ne distram pe seama lui nea mitica?

Trebuia sa spui asa :-multumesc Doamne ca a revenit mitica [ fara nea] si are cine sa ne invete cum e bine sa facem , sa nu avem necazuri in casnicie !

Da de ce fara ''nea''???
: sml-happy0086: Formulisme de genul " nea si dumneavoastra " aici nu-si au locul , aici se discuta mai popular, mai apropiati !

eu am ınvatat la scoala sa respect persoanele maı ın varsta.

dar fıındca ınsıstı o sa renunt la''nea''.si nu am de ce sa-tı multumesc cacı deocamdata nu am nevoıe de sfaturıle tale.
roscatika23
Postat pe 11 Aprilie 2009 17:05
De la: deea_20, la data 2009-04-11 02:00:13
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-10 12:40:45
De la: deea_20, la data 2009-04-09 22:49:42Femeile vor fi intotdeauna blamate daca nu se marita virgine.Dar barbatii trebuie sa experimenteze muuuuuult si bin pana sa se insoare ca nimeni nu zice nimic.Cat m-am saturat de mentalitatea asta invechita...
Interesant, cine le blameaza ? orbii, mamaligile sau "parasutele "? si cum vrei sa fie nevestele, la comun?cinci la una ? ca-i modern ?

Cei care sustin ca o femeie e in fel si chip daca nu s-a maritat virgina!DAR si exista unu mare "dar":depinde de femeie cat si cum stie sa-si pastreze reputatia,pt k lumea vooooorbeeste muuuuulte!
Iar multe femei sunt considerate femei usoare din cauza un tentative de barbati care se lauda ca au avut in pat jumatate din populatia feminina cunoasteti si voi genul"macho de cartier"................
Ca o femeie sa fie fecioara la cununie, ar fi idealul , rare cazuri, dar poate sa nu fie , insa conteaza pentru cinstea ei, ca barbatul cu care a fost in pat sa fie singurul , unicul , prietenul ,amantul si tot el sotul ! ;cu exceptia unor situatii ! ai zis bine cu "depinde de femeie cat si cum stie sa-si pastreze reputatia,pt k lumea vooooorbeeste muuuuulte! "Am vazut ca multe fete spun ca " nu mai suntem pe timpul bunicii"" ca asa era in trecut,", ; astea sunt conceptii gresite . ! sunt de cand aparut familia in lume si va tine cat lumea ! si multi psihologi spun asta !Am vazut multe cazuri, cand sau maritat nevirgine, la inceput a fost frumos si mai tarziu au aparut probleme in relatie si regrete tardive !
tinel
Postat pe 11 Aprilie 2009 17:21
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-11 17:21:31
De la: deea_20, la data 2009-04-09 22:49:42Femeile vor fi intotdeauna blamate daca nu se marita virgine.Dar barbatii trebuie sa experimenteze muuuuuult si bin pana sa se insoare ca nimeni nu zice nimic.Cat m-am saturat de mentalitatea asta invechita...
Interesant, cine le blameaza ? orbii, mamaligile sau "parasutele "? si cum vrei sa fie nevestele, la comun?cinci la una ? ca-i modern ?

Cei care sustin ca o femeie e in fel si chip daca nu s-a maritat virgina!DAR si exista unu mare "dar":depinde de femeie cat si cum stie sa-si pastreze reputatia,pt k lumea vooooorbeeste muuuuulte!
Iar multe femei sunt considerate femei usoare din cauza un tentative de barbati care se lauda ca au avut in pat jumatate din populatia feminina cunoasteti si voi genul"macho de cartier"................
Ca o femeie sa fie fecioara la cununie, ar fi idealul , rare cazuri, dar poate sa nu fie , insa conteaza pentru cinstea ei, ca barbatul cu care a fost in pat sa fie singurul , unicul , prietenul ,amantul si tot el sotul ! ;cu exceptia unor situatii ! ai zis bine cu "depinde de femeie cat si cum stie sa-si pastreze reputatia,pt k lumea vooooorbeeste muuuuulte! "Am vazut ca multe fete spun ca " nu mai suntem pe timpul bunicii"" ca asa era in trecut,", ; astea sunt conceptii gresite . ! sunt de cand aparut familia in lume si va tine cat lumea ! si multi psihologi spun asta !Am vazut multe cazuri, cand sau maritat nevirgine, la inceput a fost frumos si mai tarziu au aparut probleme in relatie si regrete tardive !

roscatika23
Postat pe 11 Aprilie 2009 18:05
De la: roscatika23, la data 2009-04-11 17:05:58
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-11 16:55:12
De la: unicorn, la data 2009-04-10 20:21:49
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-10 20:02:56
De la: roscatika23, la data 2009-04-10 19:11:38

iar ne distram pe seama lui nea mitica?

Trebuia sa spui asa :-multumesc Doamne ca a revenit mitica [ fara nea] si are cine sa ne invete cum e bine sa facem , sa nu avem necazuri in casnicie !

Da de ce fara ''nea''???
: sml-happy0086: Formulisme de genul " nea si dumneavoastra " aici nu-si au locul , aici se discuta mai popular, mai apropiati !

eu am ınvatat la scoala sa respect persoanele maı ın varsta.

dar fıındca ınsıstı o sa renunt la''nea''.si nu am de ce sa-tı multumesc cacı deocamdata nu am nevoıe de sfaturıle tale.
: sml-confused0067:
Deocamdata!
tinel
Postat pe 11 Aprilie 2009 19:22

Regrete tardive poate doar in cazul celor indoctrinati si foooooooooooooarte incuiati!
deea_20
Postat pe 12 Aprilie 2009 11:35
De la: deea_20, la data 2009-04-12 11:35:24

Regrete tardive poate doar in cazul celor indoctrinati si foooooooooooooarte incuiati!
: sml-aim4: Nu Deea,am vazut cazuri la oameni cu inteligenta, au fost cazuri cand ea a incercat sa-i faca o observatie , si el i-a inchis gura imediat cu " nu ai dreptul sa te iei de mine ca nu te-am luat fecioara" sau luna trecuta , a fost un divort la noi unde a fost si motivul asta .Barbatii aia nu sunt incuiati, sunt cu ambitia barbateasca, nu mamaligi ca alti, care-i inseala nevestele cu ei de mana .Cum se prezinta o femeie care a trecut prin mai multe paturi in fata sotului la prima casatorie ? Ala nu e barbat cu ambitie care la prima relatie ia o femeie trecuta prin alt pat , ala e o buturuga , indiferent cum se inteleg ei in timpul relatiei,cum mai spun unii, gresit, ca nu conteaza asta , important e ca se iubesc . ; -iubirea fara feciorie , e ca un om fara o mana.-Am citit multe carti de psihologie in "relatia de cuplu" stiu ce spun marii psihologi referitor la asa ceva >!
tinel
Postat pe 12 Aprilie 2009 12:16
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-12 12:16:45

: sml-aim4: Nu Deea,am vazut cazuri la oameni cu inteligenta, au fost cazuri cand ea a incercat sa-i faca o observatie , si el i-a inchis gura imediat cu " nu ai dreptul sa te iei de mine ca nu te-am luat fecioara" sau luna trecuta , a fost un divort la noi unde a fost si motivul asta .Barbatii aia nu sunt incuiati, sunt cu ambitia barbateasca, nu mamaligi ca alti, care-i inseala nevestele cu ei de mana .Cum se prezinta o femeie care a trecut prin mai multe paturi in fata sotului la prima casatorie ? Ala nu e barbat cu ambitie care la prima relatie ia o femeie trecuta prin alt pat , ala e o buturuga , indiferent cum se inteleg ei in timpul relatiei,cum mai spun unii, gresit, ca nu conteaza asta , important e ca se iubesc . ; -iubirea fara feciorie , e ca un om fara o mana.-Am citit multe carti de psihologie in "relatia de cuplu" stiu ce spun marii psihologi referitor la asa ceva >!

chıar aı cıtıt multre cartı de psıhologıe?
nu prea se vede.
roscatika23
Postat pe 12 Aprilie 2009 16:59
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-11
17:21:31
Am vazut ca multe fete spun ca " nu mai suntem pe timpul bunicii"" ca asa era in trecut,", ; astea sunt conceptii gresite . ! sunt de cand aparut familia in lume si va tine cat lumea ! si multi psihologi spun asta !

seriooossss?
ia arata-mi-i si mie
kitty_krieger
Postat pe 12 Aprilie 2009 18:18
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-09 16:31:39
De la: BuluBuli, la data 2009-04-08 23:07:47sexul pana la casatorie...sunt noua pe aici nu stiu ce se spune dar parerea mea e ca e bine sa fie inainte. cum discutam cu cineva se zice ca e pacat sa o faci inaite dar daca dupa aia nu se inteleg partenerii la pat o sa inceapa sa se insele si sa se desparta si e mai rau asa....
Inainte , dar cu cine ? daca e cu viitorul sot e bine , daca nu , nu e bine , cum te prezinti in fata viitorului sot , nu te gandesti ca el toata viata fa fi pe locul doi in viata ta , indiferent cat de mult il iubesti ?. Nu ai fost prima la el si el la tine ,restul nu mai conteaza ! Demonstreaza -i ca te merita .Daca dupa casatorie nu e bun la pat, sunt alte metode de a rezolva , nu sa treci prin alte paturi .!

wauuuuuuuu ,,,nea mitica ,,cum vad ca lumea zice asa ,nea,, asta e asa vrb si eu ,,,ok,,
sincer imi fac cruce de cea ce poti posta ,,,,nu stiu ce ai tu cu aceste fete ,,te atrag ,te batjocoresc ,ceva ai tu ca vad ca esti tare suparat ,,pe sexul pana la casatorie ,,,sti ce cred si deduc eu ,ca tu ai patit asta cu soata lu matale si de asta esti asa frustrat ,sau cu fata mata ,,(daca ai ),de ce crezi ca eu daca ma insor acu si vad ca nu a fost fata mare tre s-a o consider pe locul doi?,,dar de ce noi barbati nu putem fi sinceri?????????pai ce ea pentru mine a fost prima sau ce? inca mai stai cu ideia ca ,BARBATULUI DACA II CADE PALARIA ,O RIDICA SI E TOT BARBAT??? te inseli in privintele astea ,,nu stiu cati ani ai nu ma intereseaza ,dar un singur lucru pot s-a iti spun ,ESTI INAPOIAT...fetele din ziua de azi au si ele nevoie nene de experiente pentru a sti cu ce se comfrunta in viitor,,eu consider ca asta cu sexul pana la casatorie este inadmis ,,,,este cea mai mare tampa pe care au auzito vreodata ,,,oricum si sincer nu am chef de cearta cu matale dar sincer ,,lasa-neeeeeeeeee,cu asa tampe
sarutama
Postat pe 12 Aprilie 2009 18:43
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-12 12:16:45

NU zau?!!!Si acei oameni atat de inteligenti de ce s-au mai insurat daca nu le convenea ca respectiva nu era virgina?Vad ca si tu sustii idee ca femeia trebuie sa fie virgina.Dar o biata fata care-de exemplu-a fost violata nu are dreptul sa ia un barbat calumea doar pt simplul fapt k nu era virgina????
Orgoliul masculin este de foarte multe ori prostesc.Voua va place sa va laudati ca prietena,sotia etc e fata cuminte,de casa,etc.Dar din moment ce aveti aceste pretentii de la o femeie,voi ce dati in schimb?Bineinteles,voi barbatii aveti voie sa treceti prin cate paturi vreti pana la casatorie,dar noi femeile nu!Oare sa fie din cauza ca nu suportati comparatiile?Sunt foarte curioasa ce inseamna pt tine a fi barbat adevarat si a fi femeie cum trebuie!!!!!
deea_20
Postat pe 12 Aprilie 2009 23:12
Nu cred ca exista vreo carte de psihologie a cuplului in care sa spuna ca iubirea fara feciorie e ca un om fara o mana!Poate doar sa fie vreuna scrisa de un popa complexat din timpul inchizitiei!!! Un om normal nu si-ar condamna prietena,sotia,etc.,pentu ce a facut inainte de a-l cunoaste pe el.Iar daca barbatului nu-i convine de respectiva de ce o mai ia?Ma intreb,oare de ce se spune ca "in spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie adevarata"????Si zicala asta nu am inventat-o eu!
deea_20
Postat pe 12 Aprilie 2009 23:20
De la: sarutama, la data 2009-04-12 18:43:13
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-09 16:31:39
De la: BuluBuli, la data 2009-04-08 23:07:47sexul pana la casatorie...sunt noua pe aici nu stiu ce se spune dar parerea mea e ca e bine sa fie inainte. cum discutam cu cineva se zice ca e pacat sa o faci inaite dar daca dupa aia nu se inteleg partenerii la pat o sa inceapa sa se insele si sa se desparta si e mai rau asa....
Inainte , dar cu cine ? daca e cu viitorul sot e bine , daca nu , nu e bine , cum te prezinti in fata viitorului sot , nu te gandesti ca el toata viata fa fi pe locul doi in viata ta , indiferent cat de mult il iubesti ?. Nu ai fost prima la el si el la tine ,restul nu mai conteaza ! Demonstreaza -i ca te merita .Daca dupa casatorie nu e bun la pat, sunt alte metode de a rezolva , nu sa treci prin alte paturi .!

wauuuuuuuu ,,,nea mitica ,,cum vad ca lumea zice asa ,nea,, asta e asa vrb si eu ,,,ok,,
sincer imi fac cruce de cea ce poti posta ,,,,nu stiu ce ai tu cu aceste fete ,,te atrag ,te batjocoresc ,ceva ai tu ca vad ca esti tare suparat ,,pe sexul pana la casatorie ,,,sti ce cred si deduc eu ,ca tu ai patit asta cu soata lu matale si de asta esti asa frustrat ,sau cu fata mata ,,(daca ai ),de ce crezi ca eu daca ma insor acu si vad ca nu a fost fata mare tre s-a o consider pe locul doi?,,dar de ce noi barbati nu putem fi sinceri?????????pai ce ea pentru mine a fost prima sau ce? inca mai stai cu ideia ca ,BARBATULUI DACA II CADE PALARIA ,O RIDICA SI E TOT BARBAT??? te inseli in privintele astea ,,nu stiu cati ani ai nu ma intereseaza ,dar un singur lucru pot s-a iti spun ,ESTI INAPOIAT...fetele din ziua de azi au si ele nevoie nene de experiente pentru a sti cu ce se comfrunta in viitor,,eu consider ca asta cu sexul pana la casatorie este inadmis ,,,,este cea mai mare tampa pe care au auzito vreodata ,,,oricum si sincer nu am chef de cearta cu matale dar sincer ,,lasa-neeeeeeeeee,cu asa tampe

M-am uitat peste albumul tau sa -ti vad varsta !! daca era 15-20 ani te ignoram ca " mite de copil," dar cand am vazut ca ai varsta apropiata de a mea, cu vreo 3 ani mai putin, am ramas uimit .cum poti sa gandesti asa .- nu esti singurul am mai vazut .nu stiu daca esti casatorit, dar esti tipul barbatului care te poate insela nevasta cu tine de mana , tipul barbatului de" sub papuc " Da, mai exista si va mai exista zicala cu BARBATUL SI PALARIA , dar e valabila numai pentru barbati cu ambitie , nu mamaligi .Da, daca la prima casatorie a ta ,viitoarei tale mirese altul i-a luat fecioria cu voia ei, tu in fata ei vei fi pe locul 2 indiferent cum va merge relatia . ; o iubire incomplecta .Nu confunda relatia barbatului cu a femeii, nu conteaza ce a facut barbatul , nu exista barbat virgin cum mai spun unii tampenia asta. Cum este sa te intalnesti cu fostul calarici al ei, sa beti si o bere impreuna ?Gandeste mai bine, mai real ca ajungi de ras . Sa ai noroc in familie, ca sigur ai nevoie de asa ceva .!
tinel
Postat pe 13 Aprilie 2009 10:44
Scuze , trebuia "minte'de copil !
tinel
Postat pe 13 Aprilie 2009 10:50
mai moromete (buna porecla ti-a pus ema )
dumneata stii ce este dragostea?
ca se pare ca nu
ei bine, cand iubesti, persoana de langa tine este cea care-ti lumineaza o zi ploioasa, care te trezeste cu un zambet, pe care te poti baza in orice moment al zilei si al vietii. Si intr-un cuplu care se iubeste aceste lucruri sunt reciproce. Stii unde intervine sexul??? sexul intervine ca desavarsire a dragostei, ca apropiere si uniune fizica si spirituala cu persoana iubita

Sau vorbesc limbi straine? ca eu nu cred ca tu stii ce-i dragostea sau ce inseamna sa faci dragoste.

Dupa tine eu as fi nemaritabila, ca-s deja stricata
fidelitatea tine de anumite trasaturi de personalitate, pe care la ai sau nu, le dobandesti sau nu. Din contra, as spune ca o persoana cu experienta sexuala minima e mult mai tentata sa calce stramb, pentru ca poate cadea prada seducatorilor/seducatoarelor mai usor (din lipsa de experienta, evident) si mai e si curiozitatea care o roade.

Dar stiu ca ma obosesc degeaba, mataluta esti prea indocrinat si traumatizat (probabil)
kitty_krieger
Postat pe 13 Aprilie 2009 10:56
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-04-13 10:56:43mai moromete (buna porecla ti-a pus ema )
ca se pare ca nu
ei bine, cand iubesti, persoana de langa tine este cea care-ti lumineaza o zi ploioasa, care te trezeste cu un zambet, pe care te poti baza in orice moment al zilei si al vietii. Si intr-un cuplu care se iubeste aceste lucruri sunt reciproce. Stii unde intervine sexul??? sexul intervine ca desavarsire a dragostei, ca apropiere si uniune fizica si spirituala cu persoana iubita

Sau vorbesc limbi straine? ca eu nu cred ca tu stii ce-i dragostea sau ce inseamna sa faci dragoste.

fidelitatea tine de anumite trasaturi de personalitate, pe care la ai sau nu, le dobandesti sau nu. Din contra, as spune ca o persoana cu experienta sexuala minima e mult mai tentata sa calce stramb, pentru ca poate cadea prada seducatorilor/seducatoarelor mai usor (din lipsa de experienta, evident) si mai e si curiozitatea care o roade.

Dar stiu ca ma obosesc degeaba, mataluta esti prea indocrinat si traumatizat (probabil)

Iry, 'neatza!
Ce rabdare de fier ai, n-am pomenit! Cred ca esti singura care isi mai bate tastele cu nea Basculanta Moromete...
Stii care e faza? Daca o sa creada tot ce ai spus tu mai sus, toata viata lui nu mai are sens. Stii de ce?
Pana acum isi poate spune ca n-a fost in stare sa gaseasca pe cineva sa vrea sa stea si cu el, pentru ca a vrut EL una virgina. Din ce spui tu rezulta ca nu l-a vrut nici dreaq' (care e varianta corecta, dar lui nu-i prea convine sa o creada).
Asa ca... Asta e! Alt ratat care se crede "special"...
Dor_a
Postat pe 13 Aprilie 2009 11:14
neatza Dora
eh am incercat si eu marea cu degetul
kitty_krieger
Postat pe 13 Aprilie 2009 11:21
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-04-13 11:21:46neatza Dora
eh am incercat si eu marea cu degetul

Foarte frumos, puiule, e saptamana Pastelui... Merita macar sa incerci sa-ti ajuti aproapele... Ma intreb daca a inteles macar o iota din ce i-ai explicat...
Dor_a
Postat pe 13 Aprilie 2009 11:26
De la: deea_20, la data 2009-04-12 23:20:29Nu cred ca exista vreo carte de psihologie a cuplului in care sa spuna ca iubirea fara feciorie e ca un om fara o mana!Poate doar sa fie vreuna scrisa de un popa complexat din timpul inchizitiei!!! Un om normal nu si-ar condamna prietena,sotia,etc.,pentu ce a facut inainte de a-l cunoaste pe el.Iar daca barbatului nu-i convine de respectiva de ce o mai ia?Ma intreb,oare de ce se spune ca "in spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie adevarata"????Si zicala asta nu am inventat-o eu!
: sml-happy0065:
Deea ,sa-ti raspund la ambele postari ; -eu , mai in urma am facut niste precizari, dar le mai fac; da, la prima casatorie fecioria este cea mai mare cinste a fetei sa se prezinte in fata viitorului sot .Un profesor de la Politehnica , tin minte, ca a spus o data la o discutie ca prefera mai bine sa fie nevasta proasta , betiva, puturoasa , dar sa fii primul la ea si sa fie fidela in relatie, si avea dreptate. Mai in urma am facut precizarea ca : se exclud, violatele,divortatele din cauza lui,vaduvele, bolnave psihic,santajate..!.si nu e obligatoriu , ca barbatul sa tina cont de asa ceva, depinde de ambitia fiecaruia . Repet , nu conteaza ce a facut barbatul inainte de relatie, unde ai auzit de "barbat virgin " cum e aia , ca eu nu stiu ?Spui ca un om normal nu si-ar condamna prietena,sotia,etc.,pentu ce a facut inainte de a-l cunoaste pe el " nu deea , omul ala poate normal din alte p.d.v. dar al relatiei , nu. Ori are alt interes , ori e vreo buturuga , si posibil [depinde de caracterul femeii] ajunge inselat cu el de mana ! Si zicala"in spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie adevarata"? corect in loc de 'puternic' sa fie 'inteligent ' .
Pr. univ. Nicolae Mitrofan,
-terapia de familie
Prof . univ.HezserGabor-familia cu un membru deficient .
dr.JamesJoseph-rolul si promovarea starii de bine in cuplu .
dr .Aurelia Moraru-alegerea partenerului in relatia de cuplu.
psh.Bogdana Bursuc--inteligenta romantica si relatia de cuplu.
Freud - teoria freudiana in casatorie .
lista e mai lunga, toate astea le-am citit , le gasesti de obicei pe la biblioteci universitare, de aici doar concluzia sa o iei , si nu "popi " mi-au spus astea !
tinel
Postat pe 13 Aprilie 2009 11:51
ai citit tu cartile alea asa cum profu' ala de Politehnica e psiholog

stii macar ce spune teoria freudiana???
sau ce a spus dl Mitrofan? apropo, cu dna Mitrofan am avut eu cursuri de Psihologia si Terapia Cuplului....
kitty_krieger
Postat pe 13 Aprilie 2009 12:12
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-04-13 10:56:43mai moromete (buna porecla ti-a pus ema )
ca se pare ca nu

tinel
Postat pe 13 Aprilie 2009 13:26
mitilica pu tulica dor imi fu de tine.....taica..............
just_heaven
Postat pe 13 Aprilie 2009 13:27
nenea da' matale esti tata lu' coman?
fetelor, toata lumea programare la vaginoplastie, ca nu ne mai ia nimeni de nevasta, si chiar daca ne ia, o sa avem o viata mizera, trista si demna de toata mila.
Nenea tata lu' coman....daca ne coasem la loc piersicutzele se pune?
Irinaenache
Postat pe 13 Aprilie 2009 19:09
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-13 11:51:27
De la: deea_20, la data 2009-04-12 23:20:29Nu cred ca exista vreo carte de psihologie a cuplului in care sa spuna ca iubirea fara feciorie e ca un om fara o mana!Poate doar sa fie vreuna scrisa de un popa complexat din timpul inchizitiei!!! Un om normal nu si-ar condamna prietena,sotia,etc.,pentu ce a facut inainte de a-l cunoaste pe el.Iar daca barbatului nu-i convine de respectiva de ce o mai ia?Ma intreb,oare de ce se spune ca "in spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie adevarata"????Si zicala asta nu am inventat-o eu!
: sml-happy0065:
Deea ,sa-ti raspund la ambele postari ; -eu , mai in urma am facut niste precizari, dar le mai fac; da, la prima casatorie fecioria este cea mai mare cinste a fetei sa se prezinte in fata viitorului sot .Un profesor de la Politehnica , tin minte, ca a spus o data la o discutie ca prefera mai bine sa fie nevasta proasta , betiva, puturoasa , dar sa fii primul la ea si sa fie fidela in relatie, si avea dreptate. Mai in urma am facut precizarea ca : se exclud, violatele,divortatele din cauza lui,vaduvele, bolnave psihic,santajate..!.si nu e obligatoriu , ca barbatul sa tina cont de asa ceva, depinde de ambitia fiecaruia . Repet , nu conteaza ce a facut barbatul inainte de relatie, unde ai auzit de "barbat virgin " cum e aia , ca eu nu stiu ?Spui ca un om normal nu si-ar condamna prietena,sotia,etc.,pentu ce a facut inainte de a-l cunoaste pe el " nu deea , omul ala poate normal din alte p.d.v. dar al relatiei , nu. Ori are alt interes , ori e vreo buturuga , si posibil [depinde de caracterul femeii] ajunge inselat cu el de mana ! Si zicala"in spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie adevarata"? corect in loc de 'puternic' sa fie 'inteligent ' .
Pr. univ. Nicolae Mitrofan,
-terapia de familie
Prof . univ.HezserGabor-familia cu un membru deficient .
dr.JamesJoseph-rolul si promovarea starii de bine in cuplu .
dr .Aurelia Moraru-alegerea partenerului in relatia de cuplu.
psh.Bogdana Bursuc--inteligenta romantica si relatia de cuplu.
Freud - teoria freudiana in casatorie .
lista e mai lunga, toate astea le-am citit , le gasesti de obicei pe la biblioteci universitare, de aici doar concluzia sa o iei , si nu "popi " mi-au spus astea !

Avem un nou psiholog! Citez:" Repet , nu conteaza ce a facut barbatul inainte de relatie" dar femeia conteaza ce a facut...asta nu e decat o dovada de misoginism! Si ca fapt divers,eu cunosc cativa baieti virgini Sa stii si tu ca o femeie desteapta invarte pe degete orice barbat,oricat s-ar crede el de cocos
deea_20
Postat pe 13 Aprilie 2009 22:52
Citez:"O data cu trecerea timpului si cu noile oportunitati, nevoile noastre au devenit din ce in ce mai sofisticate. Nu ne mai multumeste un calculator, ci dorim ecran plat sau laptop, dorim home cinema, nu doar cinema, dorim o masina mai buna, nu doar o masina ... si tot asa. Nevoile noastre emotionale s-au schimbat: dorim un partener care sa raspunda gusturilor noastre si statutului nostru, care sa aprecieze calitatile pe care le avem, care sa ne iubeasca pentru motivele pentru care “trebuie”, care sa ne sprijine, care sa ne ajute sa devenim persoana care dorim sa devenim. Mai mult decat atat, in goana dupa mai mult si mai bine, suntem intr-o perpetua cautare a partenerului cu care sa ne potrivim perfect. Orice nu corespunde acestei potriviri perfecte ne face sa ne intrebam: «Asta-i tot? Sunt pe atat de fericit/a pe cat as putea fi? E posibil sa fie altcineva cu care sa ma potrivesc mai bine?»
de Bogdana Bursuc, psiholog
Studiile asupra relatiilor de cuplu arata ca toate cuplurile au nepotriviri si neintelegeri pe diverse teme: bani, prieteni, sex, petrecerea timpului liber, exprimarea afectiunii, copii. Un studiu longitudinal, la care au participat cupluri care declarau un nivel ridicat de satisfactie si cupluri care au divortat, a evidentiat faptul ca atat cuplurile in conflict, cat si cuplurile satisfacute au neintelegeri pe aceleasi teme si au momente de intensa nemultumire3. Ceea ce face diferenta intre cuplurile satisfacute si cele care traiesc o anxietate permanenta si sfarsesc prin a rupe relatia, este inteligenta romantica.

Inteligenta romantica4 reprezinta un set de abilitati care protejeaza relatia de cuplu de “burn-out” [n.r. uzura] si permite alimentarea ei cu entuziasm si sustinere reciproca. Iata cateva exemple de asemenea abilitati: constientizarea propriilor emotii, exprimarea sanatoasa a emotiilor, identificarea si comunicarea nevoilor, testarea propriilor convingeri, managementul emotional, identificarea nevoilor emotionale ale partenerului, identificarea si acceptarea limitelor."
Si.....unde spuneai tu nea Mitica,ca doamna psiholog sustine ideea femeii virgine?????Iar domnu' Freud a fost mult mai preocupat de complexul lui Oedip decat sa sustina ca femeia trebuie sa se marite virgina!
Mai demult era o emisiune pe Kiss FM-"Dialog intredeskiss" cu dr.Cristian Andrei.Sunt mai mult ca sigura ca nu ai ascultat-o!Cei care stiu despre ce e vorba inteleg ce am vrut sa spun
deea_20
Postat pe 13 Aprilie 2009 23:06
buna seara nea mitica,,,,traiasca virginitatea la fete si la baieti distractia,(cat mai multe fete pana se casatoresc)
sarutama
Postat pe 13 Aprilie 2009 23:30
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-11 17:04:19
De la: dandanaua_reloaded, la data 2009-04-10 21:08:44cum mai de ce fara 'nea... el nu e nea mitica ci este moromete.... asa ca te rog frumos..... moromete este totusi cineva, un personaj reprezenativ pentru cultura romaneasca...un personaj de tranzitie ,fascinant in ignoranta lui , pt ca de cele mai multe ori in simplitatea personajelor ca moromete gasesti complxitatea vietii traite la maximum.

Pisicut, moromete era simbolul adevaratului taran roman, cu dragoste de munca campului, de glia lui ,cu necazurile lui, era pozitivul [etalonul] taranului roman !

pai io ce zasai??????

in traducere libera... moromete mi-a placut la nebunie si ca personaj de poveste si pt ca unele din trasaturile lui le regasesc in fiecare postare pe aici....

imi evoca mai ale un apus de soare si o alta expresie draga bmie... "ce faci bade shazi si cugeti??? no numa' shad ..." ...ca si moromete cu tigarea in coltu' gurii scarpinandu-se in cap...asa ca oltenii
dandanaua_reloaded
Postat pe 13 Aprilie 2009 23:37
De la: dandanaua_reloaded, la data 2009-04-13 23:37:18
De la: mitica_mitaru, la data 2009-04-11 17:04:19

pai io ce zasai??????

in traducere libera... moromete mi-a placut la nebunie si ca personaj de poveste si pt ca unele din trasaturile lui le regasesc in fiecare postare pe aici....

imi evoca mai ale un apus de soare si o alta expresie draga bmie... "ce faci bade shazi si cugeti??? no numa' shad ..." ...ca si moromete cu tigarea in coltu' gurii scarpinandu-se in cap...asa ca oltenii

mereu ai tu o replica ,,,,bravooooo
sarutama
Postat pe 13 Aprilie 2009 23:39
De la: UmorulArogant, la data 2009-04-11 10:21:10
De la: dandanaua_reloaded, la data 2009-04-08 23:06:15
De la: UmorulArogant, la data 2009-04-08 16:50:15Nu-i nicio graba. Sa fie insa ceva personal.
Consider ca am putea fi amici foarteee buni ! :) Prietenii mei, majoritatea (desi sunt putini), mi-au fost initial adversari.

comane , mami , daca nu as avea atatea pe cap zilele astea mai ca ti-as raspunde, dar printre proiectul al macroeconomie , referatul de la filozofie si promotiile magazinului... zau ca abia imi ramane timp de o discutie pertinenta cu iubitul, bietul ,pana si el se simte neglijat de indiferenta cu care tratez "champion's league" ... mai ales ca tratez cu mult interes " sinteza zilei" si mai toate emisiunile politice si economice pe care le pot asculta vedea si discuta despre.....

nu sunt un geniu in ale filozofiei si nici macar nu imi place filozofia, fapt pe care am observat ca tu il tratezi cu oarece interes , desi sincera sa fiu , ca idee doar , ideile filozofice se asimileaza propriei persoane si se transforma in raport cu propriile trairi , nu se insusesc mot-a-mot- ..... asa cum mi-a parut mie ca faci tu.

acum sunt nevoita sa te parasesc deoarece chiar am altceva de facut.
dar cum spuneam.... this is your playground....

Cum, ma parasesti asa dintr-o data ? Ce rece esti ! Mi-ai ranit sentimentele (tocmai cand am inceput, vorba Pisicii, sa te *agaþ) !

hmmmm pai dupa data de 26 aprilie...probabil ca voi fii disponibila....
sincer am chiar gramada de treaba.

dandanaua_reloaded
Postat pe 13 Aprilie 2009 23:41
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-04-13 12:12:15ai citit tu cartile alea asa cum profu' ala de Politehnica e psiholog

stii macar ce spune teoria freudiana???
sau ce a spus dl Mitrofan? apropo, cu dna Mitrofan am avut eu cursuri de Psihologia si Terapia Cuplului....

Am ramas surprins ca ai studiat psihologia si ai asemenea idei . Proful de la politehnica , Iliescu Nicolae [poate ai auzit de el] nu este psiholog. Ce au publicat Mitrofan N. si Freud nu prea are legatura cu subiectul ,[ideea conteaza ], unul se bazeaza mai mult pe experimente ; "psihologie experimentala" si istoria psihologiei, iar la celalalt , fiind medic psihiatru, se referea mai mult la influenta psihiatriei in casatorie,dereglari psihice in comportament sexual ; -pisicut, daca am fi in direct voce , pot sa discut o zi intreaga subiectele astea !asa ca nu ma mai intreba de psihologi , important e sa iei exemplele din viata reala , din tara, sunt destule exemple, tu te multumesti cu ce auzi de la un cerc restrans de cunoscuti .!Realitatea e asta : - frumos ai spus de iubire dar teoria iubirii nu o generaliza , e diferita de la individ la individ . Sexul , nu are legatura cu iubirea, el este un instinct primar [ animalic] cu care se naste fiecare vietate pe pamant . ;-pai violatorii , sau barbatii care platesc o prostituata ;-, acolo e iubire ?sau cazuri cand sunt persoane cu handicap ce se iubesc, dar nu fac sex ! el este instinct care o persoana sanatoasa trebuie sa-l consume ca asa ii cere corpul , cum este setea,foamea, somnul, scarpinatul !e.t.c. asa si sexul ,legatura cu iubirea este numai placerea , ca una e sa il faci cu persoana iubita si alta ocazional . Pisicut, cu teoria asta m-ai dat gata "Din contra, as spune ca o persoana cu experienta sexuala minima e mult mai tentata sa calce stramb, pentru ca poate cadea prada seducatorilor/seducatoarelor mai usor (din lipsa de experienta, evident) si mai e si curiozitatea care o roade"- vaaaai , de unde ai scos asta ? o iau ca o gluma !
tinel
Postat pe 14 Aprilie 2009 10:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce sa mai cred?:( oare tine la mine? 21 De la: geo_geo822000 19 Iunie 2009 14:31
Buna tuturor..:) 20 De la: _dulcik_ 3 Martie 2009 21:30
Un pic de ajutor va rog 45 De la: johnelle 8 Decembrie 2011 19:44
nu pot sal ranesc... 5 De la: kudikaroxi 4 August 2009 11:06
am un barbat......... 51 De la: Anonima_007 28 Ianuarie 2010 11:57