Setari Cookie-uri

am si eu nevoie de un sfat...

vad foarte multe pareri pro si contra. in momentul in care nu-tzi doresti un copil indiferent de motive(ca nu poti sa-l cresti,sau nu e inca momentul)exista o gramada de posibilitatzi de contraceptzie. de ce nu le folositzi pe alea, iar daca ai ramas insarcinata fa-l fata ca nu o sa moara de foame. bunica mea zicea:"unde mananca 10 guri shi a treia are ce manca"
luluk
Postat pe 30 Noiembrie 2008 17:52
Hmmm ... Am citit o parte din ceea ce s-a postat aici si mi s-au rasturnat anumite pareri despre anumiti useri. Nu imi vine sa cred ... Hai, daca e sa citam din scripturi, sa il invit pe cel fara de pacat sa arunce prima piatra.

Sunt total de acord - unele "doamne" de aici nu au facut avort - dar nici fara pacat nu sunt ...

Stati un pic - la 25-26 de ani trebuie sa fii pe picioarele tale ?! Cine spune asta ??? Eu am 28, si tot nu ma simt capabila sa cresc un copil! Cu ce, cu salariile noastre, care se injumatatesc ca dam bani pe chirie ??? Hai sa fim seriosi ... Si in Sibiu la inchirieri se spune "cuplu tanar fara copii".

Fetelor, cele care at avut intreruperi de sarcina, va urez numai sa aveti puterea de a trece peste acest eveniment neplacut al vietii voastre. Cred ca pot sa inteleg multe - inclusiv "nonsalanta" de care ati fost acuzate (pe care eu, personal, o vad ca fiind o masca a adevaratelor voastre sentimente). Fruntea sus! Asta este, nimeni nu e perfect!
catalinaOlo
Postat pe 3 Decembrie 2008 16:02
daca nu ai facut avort pana acum pastreazal sil infiez eu sant de 15 ani casatorita si cu toate eforturile nu am reusit sa avem un bebe.gandestete ca in situatia mea mai sant multe femei .astept raspuns......
artemi
Postat pe 4 Decembrie 2008 23:59
Cum se face ca atunci cand e vorba de o gaina, se numeste omleta, iar cand e vorba de oameni, se cheama crima? Avortul are atatea interpretari...
Aladiah
Postat pe 5 Decembrie 2008 07:43
fetelor eu am ramas insarcinata la 19 ani si la 3 luni de sarcina mi sa propus de doctor avort ca cica copilul are malformati si am refuzat.cand am auzit vestea am fost terminata,stateam inchisa in camera si plangeam zi si noapte ruganduma la d-zeu sa fie copilul sanatos.acum are 3 ani este sanatoasa si foarte inteligenta.cand am citit mesajele voastre mi-a venit sa plang pt sarmani copi care nu au nici o vina si sunt ucisi fara mila de niste fete ca voi de inconstiente si fara suflet voi nici nu meritati sa fiti vreodata mame.rusine sa va fie.no sa ramaneti nepedepsite daca nu in lumea asta cu siguranta in cealalta.bine ca va place sa va tavaliti dar nu va asumati consecintele de parca nu sunt atatea metode de contraceptie mie mila de fete asa inculte ca voi
theodora_annalisa
Postat pe 9 Decembrie 2008 01:35
exista metode de contraceptie... exista pilula de a doua zi... daca nu il vrei nu il faci...

am aproape 23 de ani si mi-as dori ca in curand sa aflu o veste mare, cand voi fi sigura ca si barbatul de langa mine isi va dori. de trei ani nu am mai folosit niciun fel de contraceptive, prezervativ mai rar iar de pilula de a doua zi m-am folosit doar o data. nu sunt speriata de ceea ce ar insemna o sarcina dar ma feresc de una nedorita de partenerul meu, iar pana acum am reusit sa evit. in orice caz, vroiam sa ajung la partea cu "de cand mi-am inceput viata sexuala", la 17 ani, am fost constienta ca exista un risc si m-am pregatit bine (zic eu) sa mi-l asum. sunt total impotriva avortului si sunt in acelasi timp "suparata" pe tinerele care nu isi tin capul pe umeri. in acelasi timp, parca mai bine il dai pe canal decat sa il cresti cu regretul ca l-ai nascut.

ecstasytm
Postat pe 9 Decembrie 2008 13:44
De la: TM2051330, la data 2008-12-09 01:35:04fetelor eu am ramas insarcinata la 19 ani si la 3 luni de sarcina mi sa propus de doctor avort ca cica copilul are malformati si am refuzat.cand am auzit vestea am fost terminata,stateam inchisa in camera si plangeam zi si noapte ruganduma la d-zeu sa fie copilul sanatos.acum are 3 ani este sanatoasa si foarte inteligenta.cand am citit mesajele voastre mi-a venit sa plang pt sarmani copi care nu au nici o vina si sunt ucisi fara mila de niste fete ca voi de inconstiente si fara suflet voi nici nu meritati sa fiti vreodata mame.rusine sa va fie.no sa ramaneti nepedepsite daca nu in lumea asta cu siguranta in cealalta.bine ca va place sa va tavaliti dar nu va asumati consecintele de parca nu sunt atatea metode de contraceptie mie mila de fete asa inculte ca voi

Eu nu le-as numi inculte ci doar superficiale...
Lucia1971
Postat pe 9 Decembrie 2008 13:48
De la: TM2051330, la data 2008-12-09 01:35:04fetelor eu am ramas insarcinata la 19 ani si la 3 luni de sarcina mi sa propus de doctor avort ca cica copilul are malformati si am refuzat.cand am auzit vestea am fost terminata,stateam inchisa in camera si plangeam zi si noapte ruganduma la d-zeu sa fie copilul sanatos.acum are 3 ani este sanatoasa si foarte inteligenta.cand am citit mesajele voastre mi-a venit sa plang pt sarmani copi care nu au nici o vina si sunt ucisi fara mila de niste fete ca voi de inconstiente si fara suflet voi nici nu meritati sa fiti vreodata mame.rusine sa va fie.no sa ramaneti nepedepsite daca nu in lumea asta cu siguranta in cealalta.bine ca va place sa va tavaliti dar nu va asumati consecintele de parca nu sunt atatea metode de contraceptie mie mila de fete asa inculte ca voi

daca doctorul ti-a zis ca fetita ta are malformatii si nu a avut, inseamna ca e un doctor prost...dar daca avea malformatii si pastrai sarcina, ce crezi ca faceai ? stii ce inseamna sa ai un copil cu malformatii ? pe urma veneai la dansez pentru tine sau mai stiu eu ce sa te plangi de viata amarata pe care o ai...vaai, ce ,,inculta'' esti. De ce judeci toate femeile care fac avorturi ? poate unele prefera nu isi bata joc de un suflet, altele fac copii pe banda rulanta, nu au ce sa le dea sa manance, ii trimit la cersit..alea cum mai sunt ? altele nu ii educa bine, etc...asa ca lasa fitele de painea lui dumnezeu ce nu esti ;)

Postat pe 9 Decembrie 2008 13:50
Nu cred ca "inculte" este nepotrivit. Asa cum ai cunostinte de geografie, de matematica, de limba romana, asa trebuie sa cunosti si materia "sex". Si nu pozitii si practici, ci de la cum functioneaza aparatul genital al sexului opus pana la stadiile de dezvoltare ale unui fetus. Apoi poti sa reeditezi Kama Sutra, cand esti informat si constient.
Problemele sunt probleme, cand apar e altceva. Dar gen "nu am bani sa il cresc", "m-a parasit cand a aflat", "sunt prea tanara" nu vor motiva niciodata in fata mea un avort, pentru ca o sarcina este un rezultat al unei actiuni. Iar cand actionezi trebuie sa iti si asumi finalitatea ei.
ecstasytm
Postat pe 9 Decembrie 2008 14:05
De la: ecstasytm, la data 2008-12-09 14:05:18Nu cred ca "inculte" este nepotrivit. Asa cum ai cunostinte de geografie, de matematica, de limba romana, asa trebuie sa cunosti si materia "sex". Si nu pozitii si practici, ci de la cum functioneaza aparatul genital al sexului opus pana la stadiile de dezvoltare ale unui fetus. Apoi poti sa reeditezi Kama Sutra, cand esti informat si constient.
Problemele sunt probleme, cand apar e altceva. Dar gen "nu am bani sa il cresc", "m-a parasit cand a aflat", "sunt prea tanara" nu vor motiva niciodata in fata mea un avort, pentru ca o sarcina este un rezultat al unei actiuni. Iar cand actionezi trebuie sa iti si asumi finalitatea ei.

si preferi sa iti cresti copilul neocrespunzator ? eu am o prietena care a ramas insarcinata deoarce s-a ruptprezervativul, i-a venit menstruatia normal, nu a avut simptome si s-a trezit ca este insarcinata in lun a a3a cand a fost la ginecolog...da, a trebuit sa pastreze sarcina pt ca era periculos sa faca avort..dar are 22 de ani, o facultate, alte responsabilitati..copilul e crescut mai mult de parintii ei. Daca vreau sa fac un copil, vreau sa imi asum responsabilitatea pt el, pt educatia lui, nu sa pastrez sarcina doarpt ca e un pacat sa fac avort.
Daca ar fi sa raman insarcinata la 22 de ani, in niciun caz nu as pastra copilu, nu pt mine, ca sa fiu eu comoda, ci pt ca , consecintele acestei sarcini, il vor afecta direcpt pe el/ea. Eu imi doresc sa am un copil caruia sa ii ofer cel putin conditiilepe care mi le-au oferit ai mei.
In concluzie, nu cred ca este rau sa faci un avort...nu le apar pe cele care merg la avort ca la coafor, alea deja sunt inconstiente

Postat pe 9 Decembrie 2008 14:11
si dupa un prezervativ rupt nu ai luat-o la fuga spre farmacie?... mie asa mi se pare normal :-s
la fel cunosc si eu o fata care la 21 de ani a ramas insarcinata, are copilul si il creste frumos.

oricum e o problema de conceptie, de prejudecati, de educatie, de familie, de mediul in care traiesti, de modul in care gandesti.
nu pot sa zic ca e incorect ci doar ca sunt impotriva. din punct de vedere religios sa judece cei ce sunt in stare.
ecstasytm
Postat pe 9 Decembrie 2008 14:22
De la: ecstasytm, la data 2008-12-09 14:22:20si dupa un prezervativ rupt nu ai luat-o la fuga spre farmacie?... mie asa mi se pare normal :-s
la fel cunosc si eu o fata care la 21 de ani a ramas insarcinata, are copilul si il creste frumos.

nu mie mi s-a intamplat faza cu prez ! Nu si-au dat seama, mereu verificau prezervativul, dupa fiecare contact sexual. Oricum, s-a rupt fff putin, o gaurica mica...venisera de la o petrecere , au adormit imediat dupa si...s-a intamplat.
Prietena mea este la medicina, crede-ma. nu ar avea posibilitatea sa il creasca ea ;)

Postat pe 9 Decembrie 2008 14:24
am modificat si postul de mai sus, simteam nevoia sa il completez:)
nu ziceam ca tu ci in ideea ca daca ai patit asa ceva o iei la fuga la farmacie dupa pilsuri. acuma noah, am zis "probleme" si la faze de genul, chit ca nush cum se rup prezervativele "putin", imi imaginez o gaura mare in ele, nu o fisura.
in fine, nu le judec fetele normale care o patesc, ci pe pitipoancele care mai de care, sau pe fetele care se trezesc intr-o situatie din care nu pot sa iasa decat cu un avort pentru ca nu au fost suficient de cerebrale in anumite momente.
ecstasytm
Postat pe 9 Decembrie 2008 14:34
De la: ecstasytm, la data 2008-12-09 14:34:56am modificat si postul de mai sus, simteam nevoia sa il completez:)
nu ziceam ca tu ci in ideea ca daca ai patit asa ceva o iei la fuga la farmacie dupa pilsuri. acuma noah, am zis "probleme" si la faze de genul, chit ca nush cum se rup prezervativele "putin", imi imaginez o gaura mare in ele, nu o fisura.
in fine, nu le judec fetele normale care o patesc, ci pe pitipoancele care mai de care, sau pe fetele care se trezesc intr-o situatie din care nu pot sa iasa decat cu un avort pentru ca nu au fost suficient de cerebrale in anumite momente.

ai dreptate !
prezervativul rupt nu implica neaparat o ditamai gaura, ci chiar si o fisura

Postat pe 9 Decembrie 2008 14:45
scuze k ma amestec si eu...la inceput,recunosc,am fost putin socata de felul in care vb unele despre avort...(cel putin la prima vedere)
intr-adevar,nu cred k exista 1 pers 100%impotriva avortului,totusi am vazut pers chiar dupa un avort si era sa pic din picioare cand am vzt ca in 5 metri p care ii parcursese ia ajuns sangele pana in calcaie.nu-mi doresc sa fac lucrul asta!Eu zic "Doamne fereste!k oricui se poate intampla!"pt k toate ne dorim o familie mare si fericita.problema e trauma de care putine scapa...
kitty_20
Postat pe 9 Decembrie 2008 16:28
De la: kitty_20, la data 2008-12-09 16:28:10scuze k ma amestec si eu...la inceput,recunosc,am fost putin socata de felul in care vb unele despre avort...(cel putin la prima vedere)
intr-adevar,nu cred k exista 1 pers 100%impotriva avortului,totusi am vazut pers chiar dupa un avort si era sa pic din picioare cand am vzt ca in 5 metri p care ii parcursese ia ajuns sangele pana in calcaie.nu-mi doresc sa fac lucrul asta!Eu zic "Doamne fereste!k oricui se poate intampla!"pt k toate ne dorim o familie mare si fericita.problema e trauma de care putine scapa...

tre' sa fi un pic sarita de pe fix sa nu ramai cu traume....
ecstasytm
Postat pe 9 Decembrie 2008 20:01
De la: ariadni, la data 2008-12-04 23:59:24daca nu ai facut avort pana acum pastreazal sil infiez eu sant de 15 ani casatorita si cu toate eforturile nu am reusit sa avem un bebe.gandestete ca in situatia mea mai sant multe femei .astept raspuns......
,,,,,, ..DA! Ai mare dreptate!!! Sunt de acord cu ,,,tine!! S-a-tamplat??? !! Nu trebuie sa-l faci daca nu-l doresti!! Mereu ve-i fi,, complexata din cauza acestui copil! Stiu, ca nu suntem noi in drept sa hotaram, viata nimanui, dar, decat amarat pe drum mai bine,,,nu! V-o spune o d-na de .59ani!
Rodri
Postat pe 9 Decembrie 2008 21:10
Iar ma amestec in discutie - desi mi-am propus sa nu ma mai amestec -dar zau ca nu ma pot abtine.
Felicitari domnisoarei care a avut curaj sa pastreze sarcina cu posibilitatea de a avea bebe cu malformatii! Felicitari ca ai avut puterea si maturitatea ca la 19 ani si un pik sa iti asumi cresterea unui copil ... Eu nu am fost in stare - dupa ce am mai luat - ca desteapta - pilule (uitasem sa iau pilula, s-a fisurat prezervativul, nu ne-am dat seama, am continuat cu pilule) ... Cand mi-a intarziat ciclul, am facut testul ... am citit pe prospectul pilulelor ca pot sa cauzeze malformatii ... si ... eu insami eram un copil (din punctul de vedere al ideilor de viata si al conceptiilor) - am decis sa fac intrerupere de sarcina.

Pentru cele ce dau cu pietre - va ajuta cu ceva faptul ca dupa 9 ani inca mi se rupe sufletul? Ca inca imi vin lacrimi in ochi cand vad un bebe? Ca ... no, asta este! Atunci m-am gandit ca decat sa fac bebe sisa nu il pot creste si sa il dau la orfelinat, mai bine asa! Sau si mai rau - sa il pastrez, si sa nu am ce sa ii pun pe masa de papa ... Nu merci! Decat sa chinui inca un suflet langa mine, din pur egoism, am preferat sa fac ce am facut. Asta este, asa am gandit atunci ...

Nu stiu, mi se rupe sufletul cand citesc pe aici ca le condamnati pe cele care fac intrerupere de sarcina (si exclud acum "doamnele" care fac avort pe banda)- dar totusi, hai sa fim seriosi: avortul e legal; este facut in conditii de spital/clinica - nu mai suntem pe vremea bunicii, cand iti facea avort cu oala moasa satului. Mie mi se pare o optiune a fiecaruia.

Cu riscul de a parea ipocrita, in principiu sunt impotriva avortului; am o prietena care a vrut sa faca avort, si i-am explicat prin ce am trecut eu - si asa mi se pare corect - treci prin experienta, si apoi da-ti cu parerea!
catalinaOlo
Postat pe 10 Decembrie 2008 00:15
draga mea sti de ce am avut curajul sa pastrez copilul?pentru ca am avut incredere in dumnezeu,si sti ce chiar nu are rost sa mai discut pe tema asta pt ca cu o fata cu gandirea ta as putea sa ma contrazic la nesfarsit,apropo daca tot nu iti doresti copi asa curand atunci asumati responsabilitatea de a te proteja
theodora_annalisa
Postat pe 10 Decembrie 2008 01:30
da, catalina... e legal si se face in conditii bune...
dar toata durerea care apare si macina?... cand totusi exista varianta, macar 50%, sa fie totul bine si toata lumea sa traiasca fericita? cred ca cele mai multe fete care recurg la intreruperea de sarcina sunt doar speriate si iau o decizie infuentate fiind de mediul in care traiesc si de persoanele apropiate, ceea ce nu e intotdeauna un lucru bun. primul gand ar trebui, zic eu, sa se duca la tine, ca femeie, cand iei o asemenea hotarare. si zic "femeie" pentru ca la 18-19 ani daca ti se intampla asa ceva ai deja capacitatea psihica si fizica de a deveni una, chiar pastrandu-ti macar un sfert din copilaria pe care o mai ai. varianta intreruperii sarcinii mi se pare ca te distruge, te transforma si te lasa rece la toate bucuriile pe care le ai de trait. pana si, doamne fereste, un copil aparut in urma unui viol merita sa ii dai ocazia sa te faca fericita pentru ca nu e nimic mai frumos pe lume deci ganguritul propriului tau pui. zic asta chit ca nu am un copil, e doar conceptia mea.
ecstasytm
Postat pe 10 Decembrie 2008 13:14
De la: luluk, la data 2008-11-30 17:52:56vad foarte multe pareri pro si contra. in momentul in care nu-tzi doresti un copil indiferent de motive(ca nu poti sa-l cresti,sau nu e inca momentul)exista o gramada de posibilitatzi de contraceptzie. de ce nu le folositzi pe alea, iar daca ai ramas insarcinata fa-l fata ca nu o sa moara de foame. bunica mea zicea:"unde mananca 10 guri shi a treia are ce manca"

Luluk, draga mea!
Dar tu crezi ca vorbim de cresterea gastelor? Adica un copil doar de un blid de mancare are nevoie?
Oare de ce e plina lumea de dezaxati, complexati, sindromati si tot asa? Nu din cauza ca toata lumea pe vremea bunicii tale gandea la fel? Si anume: lasa, ca n-o sa moara de foame. Nu are o familie normala, parintii tzipa unii la altii, se mint, copilul vede, dar ei "il invata de bine" si cand "nu intelege" (el de fapt face ce vede, bietul), il rup cu bataia, ca de! "e rupta din rai"
Dar nu-i problema! E mancare!
Dor_a
Postat pe 10 Decembrie 2008 13:23
As vrea si eu sa va cer parerea...avnd in vedere k fiecare dintre voi avetii opinii si opinii...mie mi s-a intamplat sa fiu obligata de familie sa fac avort,in cazul in care nu-mi doream lucrul asta!C parere aveti?
justme_4me
Postat pe 11 Decembrie 2008 01:43
Dar o mama care isi omoara copilul e mult mai buna in a creste viitorii copii???Cu ce e mai buna decat cei care tipa si urla??Oricat de deschis ai fi la minte, ramane o crima si nu ai cum sa ramai mut in fata unei astfel de cruzimi.Si clar bunica fetei avea dreptate, doar ca se exprima simplu si pe inteles.Sigur ca in momentul in care apare un copil nu te rezumi la o farfurie de mancare, era doar un fel de-a spune, adica il poti creste chiar si cu sacrificii, merita tot, e sange din sangele tau si numai animal daca ai fi nu ti l-ai putea dori...Poate nu apare in momentul cel mai potrivit, dar daca nu ai facut nimic in a opri venirea lui pe pamant, asuma-ti "greseala" nu are cum sa-ti ruineze viata, ci doar sa ti-o completeze..Chiar se vorbeste foarte ushor de acest lucru, daca ar fi gandit si mamele voastre la fel probabil nu ar mai fi avut nimeni ce scrie acum...
Natasha007
Postat pe 11 Decembrie 2008 01:47
Cum adica te-a obligat?Ce s-ar fi intamplat daca nu ai fi facut avortul? Nu te-ar mai fi vrut printre ei? Clar nu ar mai fi trebuit tu sa-ti doresti sa ramai langa o familie care iti ruineaza viata intr-un asa hal...Din pacate nu e nicio scuza...
Natasha007
Postat pe 11 Decembrie 2008 01:50
In sensul k m-au luat de manutza si m-au dus la doctor sa-mi omor copilul.Desi aveam doar 17ani cred k puteam sa decid si singura,iar pentru matusile mele iubite sa conteze mai mult ceea ce vfreau eu si sanatatea mea decat ceea ce zice lumea.
justme_4me
Postat pe 11 Decembrie 2008 01:53
Mare pacat ca ai ajuns in situatia asta, acum faptul e consumat si cred ca regretele tale sunt suficiente, nu mai ai nevoie si de criticile celorlalti..Orice greseala se iarta daca o simti din suflet! Mergi mai des la ginecolog, asa e recomandat pt a nu aparea probleme in viitor!Multa liniste iti doresc !
Natasha007
Postat pe 11 Decembrie 2008 01:59
Iar daca esti credincioasa.....mergi si la Biserica, pe mine sincer nu m-a prea convins aceasta institutie, dar poate cazul tau e altul
Natasha007
Postat pe 11 Decembrie 2008 02:01
Nu cred k imi voi gasi linistea vreodata...dar cel putin am avut norocul sa dau peste cineva care ma intelege si ma sustine,prietenul meu,ceea ce pentru mine este foarte important.A fost prima persoana cu exceptia familia careia am putut sa-i povestesc despre ceea ce mi s-a intamplat.La ginecolog merg pt k pe viitor imi doresc un copil.De asemenea am fost si la biserica,nush cat de mult te ajuta asta...Uneori incerc sa ma consolez pe mine insami si imi zic"asa a fost sa fie"...
justme_4me
Postat pe 11 Decembrie 2008 02:05
La 17 ani te simteai pregatita sa fii mama?
angelaviorica
Postat pe 11 Decembrie 2008 02:11
Invatam sa fiu mama,nu eram nici prima nici ultima care devenea mama la varsta asta.A fost mai bine dak era sa mor???
justme_4me
Postat pe 11 Decembrie 2008 02:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Intrerupere de sarcina Bucuresti 1 De la: mylady1984 3 Martie 2011 18:24
Avortul...ce si cum? 60 De la: stiricaremerita 21 Ianuarie 2011 21:25
Un pic de ajutor!! 1 De la: kudika400460 6 Martie 2012 17:17
AJUTATI-MA, chiar am nevoie ... 30 De la: kudika_nikole 15 Ianuarie 2012 19:02
sotul meu infidel...amanta lui insistenta...eu ce ma fac? 52 De la: Costy_Nitisi_1 21 Iunie 2012 11:13