Setari Cookie-uri

am si eu nevoie de un sfat...

De la: aly_b, la data 2008-11-23 10:39:48
De la: aievea, la data 2008-11-22 00:26:26Cum sa invoci religia ca argument? Cand religia e o pura fabulatie? Am citit aproape tot si ma crucesc. Atatia oameni needucati si ingusti la minte. Fiecare ia hotararea pe care oo considera cea mai buna pentru el. In plus, nu mai suntem ca acum 2 secole, sa facem cati copii "ne da Dzeu"!

ai dreptate, "hotararea cea mai buna pt el",deci nu faci un avort din pur altruism,cum se scuza unele pe aici. totul e pt sine. sti vorba aceea, "noua sa ne mearga bine,in rest,da-i in p_ _a pe toti". viata buna tuturor! ingerasi altruisti.

Aly,

Te-ai gandit ca un copil nu-i un pisoi? Ca are nevoie nu doar sa fie adus pe lume, asteptat sa-i dea ochii, si dupa vreo 3-4 saptamani, lasat de capul lui?
Si, intrebarea mea ar fi: ce preferi? Copii care au crescut cu traume, psihopati, frustrati, cu complexe de tot felul, prin simplul motiv ca au fost adusi pe lume din greseala? Copii maltratati pentru ca au fost facuti cand mama era o copila si habar nu avea cum se creste un bebelus? Copii care se simt inferiori pentru ca nu au un tata? Copii care tanjesc la o prajitura sau o jucarie pe care n-o vor primi niciodata? (asta, daca exista dragoste din partea parintilor, sa zicem ca se vindeca cu timpul)
Sau o femeie (familie) constienta ca nu e inca pregatita sa ofere copilului nici atentia, nici maturitatea, nici situatia materiala care ar trebui s-o primeasca?
Ia o antologie a criminalilor in serie, de exemplu (criminal in serie = cel care ia vieti nevinovate, adesea prin tortura, in numar foarte mare si nu se opreste pana nu e prins si izolat).
Ai sa fi uimita cati din ei sunt copii facuti din greseala, greseala pe care mamele n-au avut curaj sa rectifice la timp, dar nici mame capabile nu au devenit odata cu nasterea copiilor.
Asa e mai bine pentru tine?
Dor_a
Postat pe 23 Noiembrie 2008 10:53
Scuze ca te contrazic,vreau sa stii ca Religia nu este pura fabulatie, ci un fapt concret care este adevarat si daca stii sa citesti devine si mai adevarat.

Postat pe 23 Noiembrie 2008 11:07
De la: Lyvyus, la data 2008-11-23 11:07:37 Scuze ca te contrazic,vreau sa stii ca Religia nu este pura fabulatie, ci un fapt concret care este adevarat si daca stii sa citesti devine si mai adevarat.

Lyyus,
sunt convinsa ca se referea la religie/religii, nu la divinitate.
Si religiile... Mda, aici cam sunt de acord cu ea... Hai, fabulatie suna peiorativ... Sa zicem ca e capacitatea creativa a unor indivizi de a influenta si convinge. E mai bine asa?
Cu toate astea, daca ar fi sa-mi aleg iarasi religia, as alege tot crestinismul. E frumos ca divinitatea in care crezi sa zica: "Cel care se simte fara pacat sa ridice primul piatra."
(gandeste-te ca asta se intampla acum peste 2000 de ani, cand a trebuit sa infrunte ingustimea si cruzimea unei gloate imbecilizate si imbatate de dorinta de a ucide. Si chiar mai mult! A gasit fraza exacta care intr-o clipa i-a oprit din dorinta de a ucide si i-a facut sa gandeasca. Asta a fost... IMENS!)
Si de-ar fi fost doar asta, tot ar fi fost de-ajuns sa ma convinga: Iisus chiar isi merita situatia de divinitate.
Dar stii... topicul e dechis pentru altceva... (zic si eu...)
Dor_a
Postat pe 23 Noiembrie 2008 11:21

nu,nu e bine pt mine,dar nici nu sunt de acord cu ideea ca exista doar cele doua posibilitati,adica extremele. 1.sa-i oferi copilului tot ce are nevoie, sau 2.sa nu-i oferi nimic. se prea poate sa fiu eu naiva,dar n-ai vazut cazuri in care au venit pe lume copii carora li s-a oferit totul,pana cand...surpriza,s-a intamplat te miri ce si parintii au ramas fara posibilitati materiale? se poate intampla si vice-versa. pt mine au existat si vor exista intotdeauna caile de mijloc! si nu cred ca toate fetele,femeile care au avortat sunt sau au fost muritoare de foame. imi cer scuze ca ma exprim asa dar din atatea lamentari cam asta se intelege.
aly_b
Postat pe 23 Noiembrie 2008 15:11
ONTOPIC: Sunt de parere ca fiecare e responsabil pentru viata lui. A face un copil este o hotarare foarte serioasa. Si daca exista chiar si cel mai mic motiv pentru care nu este in regula sa il faci eu consider ca nu trebuie sa continui cu sarcina. La urma urmei, viata acelui copil depinde in totalitate de tine. Daca nu esti pregatita din toate punctele de vedere, nu are niciun sens sa faci un copil.

OFFTOPIC: Crestinismul e o poveste frumoasa de adormit copiii acum. Pe vremea Inchizitiei atatia oameni sanatosi la cap(exemple sunt multe, presupun ca macar de Galileo Galilei ati auzit, cautati pe wikipedia) au fost acuzati de Biserica, torturati si omorati. Eu nu pot sa cred intr-o astfel de religie. Sunt convinsa ca exista o divinitate(da.. si eu cred), insa pana acum nu s-a inventat religia care s-o defineasca perfect.

Postat pe 23 Noiembrie 2008 18:21
Draga "Aievea"

Ai dreptate, nu s-a inventat inca, dar nici nu se va inventa niciodata o religie perfecta. Dar nici nu-i nevoie de a fi inventata. Ea a fost creata de Insusi Dumnezeu Fiul, Domnul Iisus Hristos care S-a intrupat si a venit pe Pamint nascindu-Se din Fecioara, a luat pacatele intregii lumi asupra Sa iar pacatele L-au rastignit pe cruce ! Dupa ce iertase pe fii Sai care L-au umilit, batjocorit, batut si rastignit pe cruce si-a dat duhul in miinile Tatalui Ceresc apoi a coborit in iad si sfarimindu-i portile a scos toate sufletele dreptilor si le-a pus in Rai. Apoi Domnul Iisus Hristos a invins moartea inviind a treia zi ! Pentru ca El este de fapt Dumnezeul cel Viu care a creat lumea si toate cite sunt, El este Stapinul Vietii si al mortii ! El a adus Iertarea, Pacea Lumii si Dragostea ! El este Mintuitorul Lumii ! Deci toti cei ce cred in El nu vor gusta moartea (adica iadul). Asta este adevarata credinta ! Credinta ortodoxa. Limpede ca lumina zilei. De aceea ortodoxia inca da Sfinti, de aceea ea este atacata si de-afara si de dinauntru, de aceea Dumnezeu trimite Sfinta Lumina numai si numai de Pastele ortodoxe, la Sfintul Sau mormint din Ierusalim, de aceea exista oameni cu viata sfinta a caror rugaciune o aude Dumnezeu si raspunde la ea facind minuni ! E limpede care religie este cea adevarata: ORTHODOX se traduce DREAPTA CREDINTA !
A se tine cont de asemenea ca Sfintele Taine ale bisericii ortodoxe au ramas vii numai in aceasta biserica ! Biserica Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos din Betleem si Biserica Rastignirii si Invierii Domnului din Ierusalim sunt ortodoxe !!!

Deci nu-i nevoie sa se inventeze vreo religie....pt. ca tot ce inventeaza oamenii este orbirea lor de la cel viclean.
Sa ma ierte cineva daca l-am suparat ! Eu am simtit, prin Mila lui Dumnezeu ca aceasta este adevarata credinta.

DOAMNE AJUTA !!!

Mircea pacatosul
Mircea63
Postat pe 24 Noiembrie 2008 02:38
Ma faci sa rad, Mircea.
Tot ceea ce ai scris tu acolo este scris in Biblie, nu? Bun. Atunci revin la ce am discutat inainte. Biblia a fost interpretata gresit tocmai ca sa dea oamenilor speranta. E mai usor sa crezi in ceva pe care crezi ca il intelegi, decat sa cercetezi, sa inveti cat poti de mult si sa vezi cum se contrazice tot ce credeai tu. Biblia este un mare ansamblu de simboluri. Daca nu poti sa intelegi asta, normal ca ii dai inainte cu pacate, dracusori, ingerasi etc.

Asta e parerea mea. Sfat: documenteaza-te mai bine, decat sa crezi orbeste in ceva atat de superficial.

Postat pe 24 Noiembrie 2008 02:54
De la: DRMFSLSD, la data 2008-11-24 02:54:46Ma faci sa rad, Mircea.
Tot ceea ce ai scris tu acolo este scris in Biblie, nu? Bun. Atunci revin la ce am discutat inainte. Biblia a fost interpretata gresit tocmai ca sa dea oamenilor speranta. E mai usor sa crezi in ceva pe care crezi ca il intelegi, decat sa cercetezi, sa inveti cat poti de mult si sa vezi cum se contrazice tot ce credeai tu. Biblia este un mare ansamblu de simboluri. Daca nu poti sa intelegi asta, normal ca ii dai inainte cu pacate, dracusori, ingerasi etc.

Asta e parerea mea. Sfat: documenteaza-te mai bine, decat sa crezi orbeste in ceva atat de superficial.

[/quot

adevarul e ca n-ai cum sa "cercetezi" biblia...vorba aceea "crede si nu cerceta",oricum,n-ai posibilitatea s-o faci. in fine...nu e topicul potrivit,dar eu am o alta dilema,si anume,cum se face ca toti cei care au contribuit la "scrierea" bibliei sunt barbati?!?!? sa fi fost ei misogini de cand lumea? nu ma indoiesc de existenta lui D-zeu,ma rog si eu Lui,ca multi altii,dar treaba cu biblia...nu-mi miroase a bine. si de unde pana unde,trebuie specificat in biblie ca femeia trebuie sa se supuna barbatului?!? asta mi-a zis si preotul la cununie...mai sa nu ma iau de el!
aly_b
Postat pe 24 Noiembrie 2008 20:17
Nu inteleg de ce trebuie sa despicati firul in zeci de mii de bucati.Este f simplu: faci sex, risti sa ramai gravida.Ce este asa complicat?Cine sunteti voi sa hotarati daca un copil se naste sau nu?ganditi-va ca fiecare din noi am venit pe pamant pentru a invata o lectie si a incerca sa evoluam din punct de vedere spiritual.de ce vreti sa anihilati sansa la viata a unui suflet nevinovat?Nu uitati ca totul se plateste si ca nimic in lumea asta nu este la voia intamplarii.Nu trebuie sa fii nici super destept si nici fanatic religios ca sa-ti dai seama de asta.Mai cugetati la asta si folositi anticonceptionale ca sunt destule.Daca nu, folositi metoda bunicii.
Lucia1960
Postat pe 25 Noiembrie 2008 17:36
Draga "DRMFS...",

Este adevarat ca Biblia este plina de pilde. Chiar Dumnezeu afirma acest lucru. Stii ce-i interesant ?! Eu am descoperit in viata, prin Mila lui Dumnezeu, lucruri pe care ulterior le-am gasit scrise in Biblie.
Adevarul este ca trebuie sa ai o inima curata de patimi pt. a intelege adincurile Bibliei. Asa ca numai Sfintii au inteles-o. Insa din smerenie nici ei nu au recunoscut acest lucru.

Viata te invata sa intelegi Biblia ! Pentru ca Viata este Dumnezeu !

DOAMNE AJUTA !

Mircea

Mircea63
Postat pe 25 Noiembrie 2008 19:52
"ganditi-va ca fiecare din noi am venit pe pamant pentru a invata o lectie si a incerca sa evoluam din punct de vedere spiritual"

Mai sa fie. Chiar si manelaru de la colt evolueaza spiritual?
Pe de alta parte am suficienta cultura si cunostinte de fizica, astronomie, biologie, chimie etc ca sa ma mai rog la "doamne doamne", cum faceam in clasa a4a. Mai cititi oameni buni, cititi filosofie, cititi istorie, cititi despre diferite civilizatii, studiati operele marilor personalitati si nu mai credeti orbeste ca v-ati tras din Adam si Eva. Ma enerveaza sunt atatia indivizi complet needucati dpdv cultural care sustin fara argumente ca Dumnezeu(ca Iisus Hristos, nu se refera la exista unei oarecare divinitati) exista si ca el imi controleaza viata. Nu mai suntem in Evul Mediu sa credem ca un om mai inteligent este vrajitor.

Postat pe 25 Noiembrie 2008 23:28
De la: Mircea63, la data 2008-11-25 19:52:50Draga "DRMFS...",

Eu am descoperit in viata, prin Mila lui Dumnezeu, lucruri pe care ulterior le-am gasit scrise in Biblie.

Dragul meu, un simbol poate fi interpretat de fiecare cum doreste, raportat la propriul sistem de valori. Daca eu vreau s gasesc intr-o carte culoarea rosu, de exemplu, o sa o gasesc.

Postat pe 25 Noiembrie 2008 23:32
Buna tuturor...Acum ceva timp am intrat aici cerandu-va sfaturi despre cum si unde as putea sa fac o intrerupere de sarcina. Intre timp am gasit o clinica particulara, dar care m-a trimis la un spital, spunand ca sarcina este prea mare(era mai mare decat am crezut eu) ca ei sa poata face ceva acolo. Ei bine, ce am vazut in acel spital m-a speriat. Si ar fi trebuit ca unii dintre voi, cei care ne-ati judecat pe noi, fetele de pe acest forum pentru ceea ce facem,sa fi fost acolo. MACAR NOI AVEM O CONSTIINTA!!!
A venit o gasca de fete, genul acela maritate prematur, si intrate la fel de prematur in viata, fara studii si fara vointa de a-si depasi conditia. S-au imprietenit surprinzator de repede intre ele, dat fiind lucrurile numeroase pe care le aveau in comun. Am incercat sa ma fac nevazuta, nesimtita, ca nu cumva vreuna din ele sa incerce sa ma acapareze in discutie. Eram cu prietenul meu, abia asteptam sa vina doctorii, si eram amandoi ingroziti. Si cand am vazut aceste individe am ramas perplecsi. Va jur ca se comportau toate ca si cum ar fi venit la stomatolog sa-si trateze cate o carie. Erau foarte joviale, si nerabdatoare sa plece mai repede, erau chiar pe fuga ca ..citez"mai am si altceva mai bun de facut azi" sau "trebuie sa ajung la munca dupa". O pustoaica de 21 de ani se lauda cu cele 5 avorturi la activ, plus cel care urma, si cu o fetita de 2 ani jumatate pe care i-o crestea mama ei. O alta se lauda cu doi copii, la 22 de ani si cu doua avorturi in ultimul an. Si cand zic "se lauda" nu o zic ironic. O spuneau foarte mandre, se simteau ca niste eroine. Vine si o a treia care se baga si ea in discutie, si a carei unica grija era daca avortul e mai scump sau nu ca anul trecut cand a fost ultima oara...tot aici. As fi vrut sa rup acea conversatie, sa o salvez undeva si sa o arat tuturor ceror care ne-au judecat pe noi pe acest forum, si nu numai.Cei care au propagandat despre reguli religioase, sociale, despre crime prin avort, si despre cat de nepasatoare si inumane suntem. A fost poate cea mai urata zi din viata mea, am ales sa fac anestezie totala ca sa nu constientizez nimic, sa ma feresc de o trauma psihica ulterioara. Si de atunci tot incerc sa uit poza pe care am vazut-o la ecograf..pentru ca din fericire intr-adevar nu am nicio amintire vaga despre ce s-a intamplat in timpul procedurii. Dar dupa ce "specimene" am vazut acolo, ma simt, fara doar si poate , superioara. Stiu ca am facut alegerea buna, si stiu ca nu sunt ca acele femei fara suflet, pentru care avorturile au devenit o rutina. Am sa incerc din rasputeri sa evit sa mai ajung acolo. Si inca ceva...daca ati vedea cate femei se duc zilnic sa faca intreruperi de sarcina, ati fi ingroziti...eu am fost

Postat pe 27 Noiembrie 2008 15:24
Julyenne, parerea mea este ca oricum ai facut o greseala. nu esti mai presus de ele.deloc. eu sunt impreuna cu prietenul meu de 2 ani si nu ne-am protejat niciodata.am discutate despre posibilitatea unei sarcini si am stabilit de comun ca, daca se va intampla, mergem impreuna pana la capat.nu am putea ucide o fiinta ce s-ar putea naste din dragostea noastra

Postat pe 27 Noiembrie 2008 15:35
deci, vreau sa spun ca sunt contra avort, dar asta nu inseamna ca le judec pe cele care il fac...
sper din tot sufletul ca cei sau cele care vor viziona urmatorul filmulet video sa mediteze mai mult la acest lucru.............ATENTIE imagini zguduitoare.
http://s209.photobucket.com/albums/bb288/adina_2007_album/?action=view¤t=Avortul-chirurgical.flv
adina_2007
Postat pe 27 Noiembrie 2008 15:48
De la: lenocika, la data 2008-11-27 15:35:12Julyenne, parerea mea este ca oricum ai facut o greseala. nu esti mai presus de ele.deloc. eu sunt impreuna cu prietenul meu de 2 ani si nu ne-am protejat niciodata.am discutate despre posibilitatea unei sarcini si am stabilit de comun ca, daca se va intampla, mergem impreuna pana la capat.nu am putea ucide o fiinta ce s-ar putea naste din dragostea noastra

Sa fii sanatoasa...Citeste ce am scris mai devreme pe forum, afla-mi povestea si ai sa vezi..si daca nici atunci nu ma intelegi, iti doresc din tot sufletul sa ajungi in situatia mea, Sa vezi cum e.Sa te loveasca viata cum m-a lovit pe mine..Vai de capul vostru, numai sa judecati stiti...as jubilia sa schimbam rolurile macar pentru o zi..voi astea care judecati ati fi anxioase pana la ceruri, ca nu stiti ce e viata grea, ci numai propaganda ieftina si nefolositoare.

Postat pe 27 Noiembrie 2008 16:33
nu este adevarat ce spui. eu te inteleg si imi pare rau pentru tine. ce am vrut sa evidentiez este faptul ca poate mai tarziu iti va parea rau. stiu foarte bine ce inseamna greutatile vietii. Totusi, s-ar putea sa suferi foarte mult gandindu-te cum ar fi fost daca....... e greu sa treci prin asa ceva si sa nu ramai cu urme..... eu iti doresc tot binele si sa nu mai ai parte niciodata de asa ceva
!

Postat pe 28 Noiembrie 2008 07:05
De la: Dor_a, la data 2008-11-23 10:53:24
De la: aly_b, la data 2008-11-23 10:39:48
De la: aievea, la data 2008-11-22 00:26:26Cum sa invoci religia ca argument? Cand religia e o pura fabulatie? Am citit aproape tot si ma crucesc. Atatia oameni needucati si ingusti la minte. Fiecare ia hotararea pe care oo considera cea mai buna pentru el. In plus, nu mai suntem ca acum 2 secole, sa facem cati copii "ne da Dzeu"!

ai dreptate, "hotararea cea mai buna pt el",deci nu faci un avort din pur altruism,cum se scuza unele pe aici. totul e pt sine. sti vorba aceea, "noua sa ne mearga bine,in rest,da-i in p_ _a pe toti". viata buna tuturor! ingerasi altruisti.

Aly,

Te-ai gandit ca un copil nu-i un pisoi? Ca are nevoie nu doar sa fie adus pe lume, asteptat sa-i dea ochii, si dupa vreo 3-4 saptamani, lasat de capul lui?
Si, intrebarea mea ar fi: ce preferi? Copii care au crescut cu traume, psihopati, frustrati, cu complexe de tot felul, prin simplul motiv ca au fost adusi pe lume din greseala? Copii maltratati pentru ca au fost facuti cand mama era o copila si habar nu avea cum se creste un bebelus? Copii care se simt inferiori pentru ca nu au un tata? Copii care tanjesc la o prajitura sau o jucarie pe care n-o vor primi niciodata? (asta, daca exista dragoste din partea parintilor, sa zicem ca se vindeca cu timpul)
Sau o femeie (familie) constienta ca nu e inca pregatita sa ofere copilului nici atentia, nici maturitatea, nici situatia materiala care ar trebui s-o primeasca?
Ia o antologie a criminalilor in serie, de exemplu (criminal in serie = cel care ia vieti nevinovate, adesea prin tortura, in numar foarte mare si nu se opreste pana nu e prins si izolat).
Ai sa fi uimita cati din ei sunt copii facuti din greseala, greseala pe care mamele n-au avut curaj sa rectifice la timp, dar nici mame capabile nu au devenit odata cu nasterea copiilor.
Asa e mai bine pentru tine?

Dor_a

tu te referi la cazurile de femei sarace, needucate, fara posibilitati ale caror copii ar avea o viata mizerabila, dar sa fim seriosi, fetele care scriu pe acest forum si cer sfaturi despre unde sa faca avorturi, care doctor e mai bun in asa ceva, acestea nu sunt fete amarate care nu pot sa ofere un viitor copilului, sunt fete de cel putin nivel mediu daca isi permit un calculator si acces la internet, fete preocupate de ele insele mai mult decat de bunastarea unui copil.
dhoria
Postat pe 29 Noiembrie 2008 01:05
De la: lenocika, la data 2008-11-28 07:05:19nu este adevarat ce spui. eu te inteleg si imi pare rau pentru tine. ce am vrut sa evidentiez este faptul ca poate mai tarziu iti va parea rau. stiu foarte bine ce inseamna greutatile vietii. Totusi, s-ar putea sa suferi foarte mult gandindu-te cum ar fi fost daca....... e greu sa treci prin asa ceva si sa nu ramai cu urme..... eu iti doresc tot binele si sa nu mai ai parte niciodata de asa ceva
!

Nu o sa regret niciodata ceea ce am facut. Nu am permis unui copil sa se nasca in astfel de conditii, si sa sufere asa cum am suferit eu. Daca as fi avut posibilitatea sa cresc un copil nu as fi stat pe ganduri..dar mai e mult pana atunci. Stiu ca un copil iti schimba viata intr-un mod neasteptat de placut. Dar nu e cazul meu in prezent. Sa stii ca nu am luat aceasta decizie peste noapte. M-am gandit foarte mult inainte sa fac acest pas. Cu toate ca din start era evident ca nu-mi "permit" sa am un copil, am vrut sa fiu sigura ca nu exista nici cel mai mic argument care sa dovedeasca contrariul si sa ma faca sa regret mai tarziu. Si nu am gasit un astfel de argument. Asadar...nu ai avut dreptul nici tu si nimeni altcineva sa zica ceea ce ai zis "nu esti cu nimic mai buna decat celelalte"...e mult prea jignitor.

Postat pe 29 Noiembrie 2008 18:33
de ce sa recurgi la acest gest...noi nu avem dreptul sa facem asa ceva,doar Dumnezeu da viata si are dreptul sa o ia,noi nu...nu condam pe femeile care fac acest gest dar sa se ganseasca ca pe viitor vor regreta si poate atunci cand isi vor dori cu adevarat acest dar de la Dumnezeu nu pot sa-l mai aibe...gandeste-te ca este un lucru minunat sa simti in tine o noua viata care traieste si simte in acelasi timp cu tine tristetea,fericirea,emotia...intradevar un DAR minunat, o BINECUVANTARE!...
AURELIA_NICOLETA
Postat pe 29 Noiembrie 2008 19:59
De la: Julyenne, la data 2008-10-22 16:15:19Mda,ce discutie..Nu inteleg cu cata cruzime judeca unele persoane de pe acest forum.Criminale..astea sunt vorbe de adresat?Hai sa va spun situatia mea, si sa vad, sunt si eu criminala?Poate imi spuneti voi. Am luat anticonceptionale foarte mult timp, insa doctorul m-a sfatuit sa iau o pauza pentru ca e necesara la un anumit interval de timp.Si plus de asta eu fumez destul de mult, iar tigarile asociate cu anticonceptionale pot crea cheaguri de sange si duc la repercursiuni incredibil de dureroase. M-am gandit ca e o perioada buna mai ales ca iubitul meu era pe atunci in alt oras si ne vedeam mai rar. Si cand ne vedeam aveam noi grija sa ne protejam.Dar cu toate acestea..s-a intamplat.Cu toata responsabilitatea si atentia noastra. Nu sm mers inca la control, dar am facut 2 teste de sarcina, ambele au iesit pozitive. Sunt in cautare de medic bun in Bucuresti pentru ca, locuind aici de putin timp nu stiu unde sa merg. Dar intre timp, stau si ma gandesc, imi imaginez cum ar fi daca l-as pastra, si cum ar fi daca as face intrerupere de sarcina. Am cantarit lucrurile in fiecare moment de cand am aflat ca sunt insarcinata. Oare cum e mai bine? Sa pastrez un copil caruia i se pregateste un viitor trist?Sau sa il scutesc de o viata de chin? Pentru ca eu insumi, am crescut intr-o familie foarte ostila. Mama m-a nascut la 14 ani, s-a casatorit pentru ca trebuia, iar eu m-am simtit tot timpul ca un copil nedorit, doar un motiv pentru care ai mei s-au casatorit si au dus 20 de ani groaznici de casnicie (au divortat in cele din urma).Mama m-a iubit, insa tata a fost si este f ostil si aspru cu mine.Uneori imi spune ca nu sunt copilul lui. Sa cresti nefericit e cel mai mare blestem pe care il poti primi, deoarece te dezvolti pe acest fond si ramai asa toata viata. Ca mine hipersensibila, depresiva si timida.Si ma gandesc...de ce oare as vrea ca o alta fiinta, chiar copilul meu de altfel sa duca o viata asemanatoare?Prietenul meu nu concepe sa-l pastram,vrea inca sa copilareasca, si in prezent nici nu-si bate prea mult capul de ceea ce simt si voi simti eu la o eventuala intrerupere de sarcina. Asa trebuie si gata.Eu sunt studenta in ultimul an,si lucrez full time.Am un job solicitant si ma intretin singura deoarece parintii mei nu ma mai ajuta cu nimic.Deci nu as avea timp sa -i ofer grija mea sub nicio forma. Din primele luni copilul meu ar fi nefericit.Nu va avea tot ce-si doreste, sau nici macar necesarul ca sa se dezvolte normal, nu va avea un tata langa el,cel mai probabil, nu va avea o locuinta stabila unde sa creasca. Sincer, prefer sa ma numesc criminala, sa-i iau dreptul la viata o data, decat sa i-o distrug incet incet dupa ce se naste. Uneori si eu mi-am dorit sa nu ma fi nascut. Si mi-am promis ca daca voi avea un copil nu voi permite nimanui sa-l faca sa-si doreasca asta.Mi-am promis ca va fi de 10000 ori mai fericit decat am fost eu. Asa ca, voi care nu stiti despre ce vorbiti, ci tot ce stiti e sa mergeti dupa regulile religioase si sociale, sper sa fiti la un moment dat intr-o situatie asemanatoare. Sa vedem ce ganditi atunci.Si eu eram impotriva avortului, dar asta inainte sa ma maturizez si sa gandesc mai mult dupa ce m-a invatat viata decat dupa ce m-a invatat "la scoala".;)

Te inteleg si consider ca ai procedat corect

Postat pe 30 Noiembrie 2008 01:05
Am 20 de ani, mi-am inceput viata sexuala, am un partener stabil, am grija sa ma protejez...insa, daca Doamne fereste, se intampla, datorita unui accident sa raman insarcinata la varsta asta, nu as ezita in privinta avortului. Nu sunt de acord cu aceasta procedura, insa uneori este necesara. Degeaba te dai cu parerea referitor la ce au facut altii, este usor sa acuzi, insa daca ti se intampla tie ce se va intampla ? Eu nu vreau sa ma mint si sa zic : ,,da, il voi pastra, primul meu copil, nu ma pot numi o criminala ''....lucrurile nu stau deloc asa. De ce? Pt ca iti distrugi viata...este prematur sa fi mama la 20 de ani de exemplu...copilul ala cum o sa creasca ? eu una nu voi avea ce sa ii ofer ! In 2 zile am dormit 6 ore pt ca am avut niste lucrari grele, locuiesc la camin....ce ar trebui sa fac ? Sa renunt la facultate, sa ma angakez pe 5 lei cu toate ca am un potential, sa imi cresc copilul cu resturi de la altii ? De ce sa iti bati joc de o fiinta nevinovata ? Exista accidente si poti ramane insarcinata chit ca nu vrei...se intampla fara sa te gandesti...tocmai de aceea nu vreau sa acuz femeile care au ales avortul, pt ca am propria mea teorie, am vazut prin ce au trecut altii si prefer sa am pacatul de a intrerupe sarcina in faza incipienta decat sa imi vad copilul cum creste frustrat, trist, retras etc

Postat pe 30 Noiembrie 2008 01:12
De la: Mircea63, la data 2008-11-24 02:38:49Draga "Aievea"

Ai dreptate, nu s-a inventat inca, dar nici nu se va inventa niciodata o religie perfecta. Dar nici nu-i nevoie de a fi inventata. Ea a fost creata de Insusi Dumnezeu Fiul, Domnul Iisus Hristos care S-a intrupat si a venit pe Pamint nascindu-Se din Fecioara, a luat pacatele intregii lumi asupra Sa iar pacatele L-au rastignit pe cruce ! Dupa ce iertase pe fii Sai care L-au umilit, batjocorit, batut si rastignit pe cruce si-a dat duhul in miinile Tatalui Ceresc apoi a coborit in iad si sfarimindu-i portile a scos toate sufletele dreptilor si le-a pus in Rai. Apoi Domnul Iisus Hristos a invins moartea inviind a treia zi ! Pentru ca El este de fapt Dumnezeul cel Viu care a creat lumea si toate cite sunt, El este Stapinul Vietii si al mortii ! El a adus Iertarea, Pacea Lumii si Dragostea ! El este Mintuitorul Lumii ! Deci toti cei ce cred in El nu vor gusta moartea (adica iadul). Asta este adevarata credinta ! Credinta ortodoxa. Limpede ca lumina zilei. De aceea ortodoxia inca da Sfinti, de aceea ea este atacata si de-afara si de dinauntru, de aceea Dumnezeu trimite Sfinta Lumina numai si numai de Pastele ortodoxe, la Sfintul Sau mormint din Ierusalim, de aceea exista oameni cu viata sfinta a caror rugaciune o aude Dumnezeu si raspunde la ea facind minuni ! E limpede care religie este cea adevarata: ORTHODOX se traduce DREAPTA CREDINTA !
A se tine cont de asemenea ca Sfintele Taine ale bisericii ortodoxe au ramas vii numai in aceasta biserica ! Biserica Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos din Betleem si Biserica Rastignirii si Invierii Domnului din Ierusalim sunt ortodoxe !!!

Deci nu-i nevoie sa se inventeze vreo religie....pt. ca tot ce inventeaza oamenii este orbirea lor de la cel viclean.
Sa ma ierte cineva daca l-am suparat ! Eu am simtit, prin Mila lui Dumnezeu ca aceasta este adevarata credinta.

DOAMNE AJUTA !!!

Mircea pacatosul

m am saturat de aberatiile celor ca tine.la voi totul are solutie daca te duci la popi si stai la slujbe.sunteti niste limitati.am crescut cu o mama paranoica care nu a fost in stare toata viata ei decat sa mearga la manastiri sa citeasca cartile alea imbecile si sa se duca la popi asteptand sa i se rezolve problemele cu rugaciuni.sunt anti religii....si crede ma chiar stiu destul de multe despre ortodoxie pentru ca am fost fortata sa stiu.dumnezeu este doar unul si nu are nevoie sa ne jeluim noi pe la popi si sa ne rugam.dumnezeu vede de ce avem nevoie si ne da sau nu.dupa cum iti este destinul scris si dupa cum ti l faci si tu sa fie.a crede in dumnezeu inseamna sa faci bine celor din jur si tie insuti si sa stii ca exista cineva mai puternic decat tine si decat oricine....dar nu voi credinciosii astia fanatici nu faceti decat sa faceti pomeni si alte lucruri absurde si aberante si sa asteptati mantuirea.sincer va recomand la nebuni.acolo e locul vostru.sunt scarbita de cei ca voi.
elisa_me
Postat pe 30 Noiembrie 2008 01:15
si ca sa fiu "on topic" acum:
nu sunt de acord co avortul dar il prefer decat sa aiba 2 parinti incapabili sa i ofere o educatie buna.vorba cuiva care a scris mai sus:decat sa iasa un frustrat plin de complexe si neadaptat mai bine sa nu se nasca.dai viata cand stii ca poti sa oferi o sansa.asa ce sansa oferi?sansa la ce?cata vreme un copil se naste accidental din sex si tu spui"hai bine sa l lasam ca e pacat" nu se va alege nimic de el.
eu am fost insarcinata si am avortat.nu ma mandresc si nici nu mi pare bine.dar de sotul meu m am despartit dupa ceva timp dupa avort si la cat de afemeiat era consider ca am luat o decizie buna.o sa fac un copil cand si daca o sa ma simt pregatita.asa ar trebui sa gandeasca orice femeie dar din pacate nu poti sa ceri asta tututor.
elisa_me
Postat pe 30 Noiembrie 2008 01:20
si nu se refera deloc la nivelul de trai.pana la urma cu putin efort se poate creste un copil.problema e ca avem dreptul la o viata fiecare.la ce sa faci un copil la 14,16,20 de ani?conteaza educatia nu banii pe care ii oferi copilului.mie nu mi a lipsit nimic in schimb am fost un copil facut din greseala si ca urmare trag de pe urma greselii...si nu numai eu ci si fratele meu.as fi preferat sa ma nasc in alta familie sau sa nu ma mai nasc deloc.familia conteaza enorm si educatia data de ei si sprijinul lor.pe ai mei ii doare in fund de mine si mi cer mie bani eu fiind obligata sa i ajut.n aveti decat sa ma criticati.pentru ca stiu ca se vor gasi multi care sa critice.
elisa_me
Postat pe 30 Noiembrie 2008 01:29
Am ajuns din intamplare la topicul asta si sincer m-am cam ingrozit de reactiile unora.Asa ca imi spun si eu o parere (ca doar de-aia s-au inventat forumurile in general):vremea lui "Cresteti si va inmultiti si stapaniti Pamantul" a cam trecut, ca de 2000 de ani incoace ne-am tot inmultit, slava Domnului, prea destul. Deja nu se mai pune problema de cantitate, ci de calitate, iar Biblia nu mai poate fi respectata mot-a-mot din simplul motiv ca am ajuns (unii) la un nivel de intelegere si cultura mai mare ca pe timpul cand a fost redactata. Mesajul insa este acelasi, si cred ca e mai crestineste sa stii sa asculti un om cu probleme si sa-i oferi un sfat atunci cand are nevoie, decat sa-i tot repeti ca e un pacatos, mai ales cand stie deja acest lucru (ca daca nu l-ar sti si nu s-ar cai nici nu ar mai aduce in discutie problema). Iar daca tot veni vorba, oricum toate metodele contraceptive pot fi socotite criminale, fiindca urmaresc si realizeaza acelasi lucru, oprirea unei vieti de a veni pe lume. Si mai cred ca ignoranta este un pacat mult mai mare, mai ales in ziua de azi cand te poti documenta ca sa faci cea mai buna alegere; fiindca, in final, fiecare e singur cu alegerile lui in fata Domnului, doar ca pana sa ne judece Dumnezeu uite ne judecam unii pe altii. Eu una ii multumesc Domnului ca nu am fost pusa in situatia de a face o astfel de alegere, sa avortez sau nu, si le felicit pe fetele care au initiat acest topic pentru taria de caracter si maturitatea cu care au facut aceasta alegere.Predau intr-o scoala de tara si am vazut prea multi copii facuti la betie, fiindca "äsa a dat Domnul" si fiindca parintii lor nu au auzit in viata lor de planning familial sau contraceptie.Nu sunt insa de acord cu femeile care fac avort din alte considerente, ca se ingrasa de la sarcina sau alte bazaconii (ca exista si de-alea, ca doar gradina Domnului e mare), si chiar nu cred ca e o crima sa-ti doresti ce-i mai bun pentru copilul tau, pentru ca daca are sansa sa creasca intr-o familie care l-a dorit si il creste cu dragoste va fi cu siguranta un alt om.Si poate daca ar fi pe lume mai multi astfel de copii, am trai mult mai fericiti si lumea ar fi mai buna cu adevarat.
sisterela
Postat pe 30 Noiembrie 2008 08:53
Buna ziua! E usor sa dai sfaturi cand nu esti direct implicat! Cine suntem noi sa judecam opinia ;omului de langa noi;?? Parerea mea este ca; azi e fff, greu sa cresti un copil, de asemenea daca el se naste dintr-o neatentie si nu este dorit, mai bine sa nu se nasca! In privinta avorturilor ;ma abtin;! Pot sa va spun din experientele altora ca se-ntampla uneori, la primul avort sa ramai sterila si sa nu poti avea ;niciodata copii! Ne-am casatorit in urma cu ;37ani, repede am ramas insarcinata, eram tineri, saraci fara casa doar cu ;salariile noastre! Am fost sfatuiti la ce sa ne si trebuiasca asa repede copii??! Am baut ;vitamina ;k; pp, multe prostii! N-a vrut sa plece! Atunci ;erau ;ff, drastice avorturile;!Am vb, cu un medic si pt; 1500lei (2salarii de-a mele din invatamant) i-mi facea ;avort; A venit ziua stabilita, m-a consultat si urma sa-mi faca ;avort! Eu iubesc enorm copiii, ma gandeam ca ;s-ar putea , sa nu am alti copii! (o matusa a facut avort, ca nu se-ntelegea de fel cu sotul ei, apoi au divortat, ea a ramas ;sterila; dupa acel prim avort) Apoi a infiat copilul unei studente! Ma rugam bunului ;D-zeu, sa ma ierte si sa scap cu bine! Atunci minune;! Cel din cer , mi-a adus un copilas mic in fata ochilor, statea suspendat in aer, se juca el cu 2mere statea in fund, era blond frumos exact cu a fost fiul ns! M-amm cutremurat ,i-am spus ca; nu mai fac avort, si el meicul n-a inteles,de ce? Nu i-am spus numai sotului, meu de ce! S-a nascut pe ;2iulie 1972, toata perioada cat a crescut am fost cu sufletul la gura, sa nu i se-ntample ceva, sa nu fie ;nenorocit;; Am facut si eu avort dupa el; acasa facut de sotul meu, cu ;o sonda;! Apoi la urmatorul n-am luat nimic are pe 9mai 35ani, apoi iar un avort, cu tenta de -a muri, apoi ,,,m-am operat de chist ;ovarian si??? Mi-am legat trompele acum 33ani ,si n-am avut probleme! Nu m-am ingrasat, apetitul este la fel, numai ca nu ma durea capul de-a face ;copii! ;;Copii, azi faci cati iti trebuie! E mai mare pacat sa-l nasti si sa-l abandonezi decat sa-l avortezi! Eu va doresc ;Sarbatori fericite cu bucurii zile senine, fara avorturi;!!
Rodri
Postat pe 30 Noiembrie 2008 13:18
buna
am nevoie si eu de un sfat
am facut sex cu prietenul meu in ultima zi de ciclu,cand nu mai iesea mai nimic
a doua zi mi-a mai curs putin sange
iar azi ceva urat mirositor aproape sange
stie cineva ce inseamna?

emmanuro
Postat pe 30 Noiembrie 2008 13:20
nimeni nu face un avort de placere! nu e ceva de genu: ce ma plictisesc azi, hai sa fac un avort si apoi ma duc la picnic!!!sunt de acord cu avortul si il sustin! decat sa imi chinui copilul si sa-i spuna mama eventual bunicii daca nu chiar unei femei care are grija de el, sau sa isi doreasca o ciocolata si eu sa-i spun ca nu am bani, sa ma gandesc ca nu are cine sa stea cu el ca eu trebuie sa ma duc la munca sa platesc chiria pe o garsoniera nenorocita. si mai rau... sa nu aiba cui spune tata... eu nu as sta pe ganduri. si sper sa nu fiu pusa in situatia de a face un avort ca nu cred ca e placut!
chibritzel
Postat pe 30 Noiembrie 2008 15:08
e f riscant dc mai ai copii si nu mai vrei sa faci si tot nu ti-as recomanda sa fc asa cv nu e bn nici pt sanatatea ta si trebuie sa-i dai si lui o sansa el ce vina are alte femei se chinuie de ani de zile sa fc un copil si tu ce vrei sa fc eu as zice sa-l pastrezi eu am 2 baieti unul are 14 ani iar celalalt are 7 ani si nu stiu cum ar fi viata mea fara ei ii iubesc enorm si ei la fel pe sotia mea nu mai zic ne iubum mai mult ca la inceput mai gindestete cred si sper sa nu fie prea tirziu cind primesti mesajul pa
danuntu_06
Postat pe 30 Noiembrie 2008 17:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Am iubit pe cine nu trebuia 79 De la: kudika_26099 11 Mai 2013 03:41
cum pot infrunta o asemenea tagedie??? 12 De la: stiricaremerita 21 Ianuarie 2011 21:24
avortul este o crima groaznica 680 De la: lourdess 18 Aprilie 2012 11:02
ce e mai bine...avort sau abandonul copilului 314 De la: kudika403171 18 Mai 2011 15:37
http://www.yuppy.ro/comunitate/forum/view_topic/10455/http-aghinita-ro-e2-80-9c-de-lege-ferenda-e2-80-9c-e2-80-93-o-noua-lege-a-avortului.html 5 De la: kudika_nikole 15 Ianuarie 2012 20:19