Setari Cookie-uri

locuitul cu iubitul in casa parintilor lui

Eu sunt cu prietenul meu de 2 ani jumate si pana acum doua luni locuiam separat. Datorita unor intamplari neplacute, a trebuit ca eu sa ma mut, parintii mei ducandu-se intr-o garsoniera. Prima solutie care ne-a venit in gand: Ne mutam in chirie. Datorita acestor vremuri instabile, salariul iubitului meu a fluctuat foarte tare in ultimul timp si ne-a gandit ca nu ne putem risca sa ramanem fara bani in chirie. Asa ca...ultima solutie, pe care eu am respins-o de la inceput, casa parintilor lui!
Au trecut doar doua luni de la mutarea mea cu socrii, si desi stiu ca e prea devreme, pot sa zic ca e foarte bine! Nu ne-am certat inca, nu am avut discutii cu ai lui...important e sa stabiliti niste reguli cu ei de la inceput, sa va intelegeti la cheltuieli si aprovizionare, sa contribui si tu la bunastarea casei...ca sa nu fii un simplu musafir. Daca vrei sa ai anumite drepturi in casa aceea, trebuie sa si suporti anumite cheltuieli.

Mult succes si sa va iubiti in continuare!
andra_ale
Postat pe 25 Februarie 2009 08:14
Hmm, parerea mea este ca "o discutie serioasa cu mama lui" e inceputul ... sfarsitului. Nicio mama pe lumea asta nu va aprecia ca o fatuca de 20 de ani sa ii faca reprosuri prin fiul ei, in casa ei... A te primi acolo nu inseamna ca te adora.. inseamna doar ca nu e dispusa sa-si piarda inca copilul, sa-l stie departe de ea, sa-l stie ingrijit de o alta femeie... Se intelege bine cu tine atata timp cat iti cunosti bine locul.... O discutie serioasa cu mama lui ar putea fi inteleasa ca un "ordin" si va deranja cu certitudine.
Dreapta si cu tine? A pretinde dreptatea..... unor oameni care (cu siguranta) isi inchipuie ca ti-au facut un bine urias primindu.te in casa lor si scutindu-te astfel sa dai o caciula de bani pe camin ..... e ca si cum le-ai spune ca erau obligati s.-o faca, ca era dreptul tau sa locuiesti cu ei. E firesc sa speli vasele (lasate sau nu ostentativ), e firesc sa faci curatenie...... cand e soacra obosita. Nu stiai asta? Sa zicem ca e doar prima lectie a ceea ce inseamna sa locuiesti cu parintii (nu conteaza ai cui)... Din pacate!

De ce nu iti urmezi tu instinctele? Daca in sufletul tau a existat o teama permanenta ca ceva nu va mai functiona la fel de bine.. daca te muti acolo.. de ce ai facut-o totusi?

ps. am spus mai sus "inceputul sfarsitului"... referindu-ma nu neaparat la sfaritul relatiei voastre. Desi o mama importiva ta.... cam asta ar fi finalul :([/quote]

Ce ai mai facut?? Nu ai mai postat nimic!

Am vrut sa-ti spun doar atat: ma tem ca rashela are dreptate! Acea "discutie serioasa" prin intermediul prietenului tau.... nu cred ca ti-a adus foarte multe bile albe! Tu esti in casa ei si indiferent de nivelul de cultura al tipei, ea se asteapta ca tu (si fiul ei, dar nu neaparat) s-o ajuti cu sarcinile din casa. Cu alte cuvinte sa preiei o buna parte din ele. Nu esti la tine acasa si nu e vorba de mama ta aici! Pentru ea tu esti o straina... o straina pe care o accepta prin preajma doar pentru fiul ei, dar nu-ti inchipui ca e neconditionat! Si in nici un caz nu va accepta reguli impuse intr-un fel sau altul de tine sau orice tip de pretentii. Tu esti in casa lor! Tu accepti vrand-nevrand regulile lor!! Cum ti-a zis si rashela... asta e doar prima lectie.... se pare ca mai ai multe de invatat!

Cum au mai evoluat lucrurile?
amelia05
Postat pe 5 Martie 2009 23:40
De la: amelia05, la data 2009-03-05 23:40:30Hmm, parerea mea este ca "o discutie serioasa cu mama lui" e inceputul ... sfarsitului. Nicio mama pe lumea asta nu va aprecia ca o fatuca de 20 de ani sa ii faca reprosuri prin fiul ei, in casa ei... A te primi acolo nu inseamna ca te adora.. inseamna doar ca nu e dispusa sa-si piarda inca copilul, sa-l stie departe de ea, sa-l stie ingrijit de o alta femeie... Se intelege bine cu tine atata timp cat iti cunosti bine locul.... O discutie serioasa cu mama lui ar putea fi inteleasa ca un "ordin" si va deranja cu certitudine.
Dreapta si cu tine? A pretinde dreptatea..... unor oameni care (cu siguranta) isi inchipuie ca ti-au facut un bine urias primindu.te in casa lor si scutindu-te astfel sa dai o caciula de bani pe camin ..... e ca si cum le-ai spune ca erau obligati s.-o faca, ca era dreptul tau sa locuiesti cu ei. E firesc sa speli vasele (lasate sau nu ostentativ), e firesc sa faci curatenie...... cand e soacra obosita. Nu stiai asta? Sa zicem ca e doar prima lectie a ceea ce inseamna sa locuiesti cu parintii (nu conteaza ai cui)... Din pacate!

De ce nu iti urmezi tu instinctele? Daca in sufletul tau a existat o teama permanenta ca ceva nu va mai functiona la fel de bine.. daca te muti acolo.. de ce ai facut-o totusi?

ps. am spus mai sus "inceputul sfarsitului"... referindu-ma nu neaparat la sfaritul relatiei voastre. Desi o mama importiva ta.... cam asta ar fi finalul :(

Ce ai mai facut?? Nu ai mai postat nimic!

Am vrut sa-ti spun doar atat: ma tem ca rashela are dreptate! Acea "discutie serioasa" prin intermediul prietenului tau.... nu cred ca ti-a adus foarte multe bile albe! Tu esti in casa ei si indiferent de nivelul de cultura al tipei, ea se asteapta ca tu (si fiul ei, dar nu neaparat) s-o ajuti cu sarcinile din casa. Cu alte cuvinte sa preiei o buna parte din ele. Nu esti la tine acasa si nu e vorba de mama ta aici! Pentru ea tu esti o straina... o straina pe care o accepta prin preajma doar pentru fiul ei, dar nu-ti inchipui ca e neconditionat! Si in nici un caz nu va accepta reguli impuse intr-un fel sau altul de tine sau orice tip de pretentii. Tu esti in casa lor! Tu accepti vrand-nevrand regulile lor!! Cum ti-a zis si rashela... asta e doar prima lectie.... se pare ca mai ai multe de invatat!

Cum au mai evoluat lucrurile?
[/quote]

va multumesc mult k mi-ati rasp!eu de aproximativ 3 sapt m-am mutat la el.imi este foarte bine,cel putin deocamdata si sper k sa ramana lucrurile asa.eu cu mama lui ma inteleg extrem de bine,mi-e ca o mama,o prietena.bine-inteles k o ajut la treburi ptr k eu am un program mai lejer decat ea si atunci "am cam impartit" din treburi.nu sunt genul de pers care asteapta sa i se spuna sa faca ceva,fac ce "imi iese imi cale" din treburile casei.sper sa nu imi fie nici o lectie si sa fie totul bine.va pup
Onutza_bby
Postat pe 7 Martie 2009 12:10
Referitor la mesajul tau, sunt cam in aceiasi situatie , doar ca noi avem aceiasi varsta:21; m-am mutat cu el dupa 4 luni (cu el si cu sora lui in ap , nuh cu parintii) si dupa un semestru mi-a trecut si noroc k nu am dat locul din camin... si el e un om deodebit, dar avand factori perturbatori in zona au aparut si certurile ... si am luat decizia de a sta separat ptr ca aveam nevoie de AER ptr ca in lunile petrecute impreuna nu am iesit cu nici o prietena doar scl si aks... acum mie imi este foarte bine, imi vad de scl linistita, ies cu cine am chef si cand am chef, ne vedem knd am eu chef si poate si el, dar am ajuns la concluzia : ori singuri ori separat. E alegerea ta ... multa bafta si sa iti platesti in continuare locul in camin sa ai un loc unde sa te intorci knd ai tu chef!!!
anal1987
Postat pe 7 Martie 2009 21:10
mda...dupa o luna si jumatate de la cele intamplate m-am gandit sa mai raspund si eu si sa va spun k s-a adeverit ce mi-ati zis...nu se poate trai cu parintii!! no no no!maica-sa care s-a dat drept o femeie buna,care tine la mine si care imi spunea mereu asta,e de fapt o zgripturoaica fara suflet si sora-sa care s-a dat drept prietena mea e de fapt cea mai mare ipocrita.am fost fortati sa parasim apartamenul exact inainte sa ne dam licentele.noroc ca avem foarte multa lume care ne iubeste si care ne-a ajutat.in concluzie...m-am dat cu capul de pragul de sus ca sa il vad pe cel de jos :P acu stam departe de acele persoane si ne este foarte bine.
Onutza_bby
Postat pe 21 Iulie 2009 10:42
De la: amelia05, la data 2009-01-27 09:23:55Depinde de la caz la caz. Eu atau cu el la pãrinþii lui ºi mã înþeleg super bine cu ei. ªi eu sunt o persoanã extrem de libertinã, nici mie nu-mi place sã fiu þinutã sub papuc. Dacã vreau sã mã duc la un suc cu prietenele, mã duc ºi gata! NU cer voie nimãnui. dacã el vrea altceva: negociem: mã duc 2 - 3 ore cu fetele, apoi vin ºi ne petrecem timpul împreunã!
Pãrinþii lui sunt de nota 10. Noi avem camera la etaj, mama lui nu urcã niciodatã farã sã cearã voie, nu se amestecã în treburile noastre, dacã ne certãm, mai degrabã îmi ia apãrarea mie.... E o super tipã! Plus cã noi în nici un caz nu ne-am putea întreþine singuri... Aºa cã sunt numai avantaje! Dar am avut ºi o altfel de experienþã.... cu o mamã a unui fost prieten extrem de posesivã, geloasã chiar! Brrr o istorie tare neplãcutã! Aºa cã depinde de persoanã!

Buna!Ai grija cu maica-sa ptr ca si mie imi facea la fel.imi lua mie apararea si imi spunea despre fiul ei ca nu e de mine,ca merit ceva mai bun ptr ca eu sunt o fata exceptionala si fiul ei e un nenorocit lenes si nu mai stiu cum ptr ca apoi cand am plecat din casa cand a fost scandalul sa ma faca in toate felurile si sa imi spuna ca am stat din intres.oricum nu mai conteaza.noi tot impreuna am ramas si toata chestia asta ne-a intarit si mai mult iubirea.
Onutza_bby
Postat pe 21 Iulie 2009 10:51
Stiti...dupa toate cele intamplate cel mai mult ma bucur de un lucru...am reusit sa vad mai devreme adevarata fata a acelor scorpii.mai bine mai devreme decat mai tarziu.ma gandesc ca in viatza asta nimic nu e intamplator si fiecare lucru isi are rostul lui.va pup
Onutza_bby
Postat pe 21 Iulie 2009 10:54
BUNA...EU SUNT CEVA MAI MARE CA TN SI AM FACUT PASUL ASTA..SI-TI ZIC DIN PROPRIE EXPERIENTA CA ORICAT DE BN TE-AI INTELEGE SI CU EL SI CU PARINTII..NU E F INDICAT.PAREREA MEA..
ESTE INEVITABIL SA APARA DISCUTII..IAR TU ESTI MUCUTZA NU CRED CA ESTI PREGATITA PT PASUL ASTA.SAU DK CHIAR VREI SA STAI CU EL, FACETI UN EFORT SI STATI CU CHIRIE SINGURI!!!!DAR TREBUIE SA IEI IN CONSIDERARE MULTE ASPECTE..ESTI PREGATITA SA IL ASTEPTI CU MASA PUSA MAREU , DE EXEMPLU??VA TREBUI SA FACI CURATENIA ZILNICA, MA ROG..EU ZIC SA TE MAI GANDESTI SA PUI IN BALANTA ANUMITE ASPECTE..PT CA ODATA MUTATA ACOLO NU VA MAI FI CA LA TINE ACASA
IRINA_IRA
Postat pe 30 August 2009 16:21
niciodata sa nu te muti cu el si parintii lui
yumy
Postat pe 30 August 2009 16:24
nu prea te sfatiuesc sa faci chestia asta...eu am facut greseala asta inainte...la inceput totul a fost roz dar ajunsesem sa spal si sa matur in toata casa doar k soacra mea sa fie multumita si tot nu era..cat am stat in romania .nu am muncit...si ma trezeam mai tarziu pentru k nu aveam copii de crescut si seara ma culcam tarziu...k de sunt tanara....si avea grija sa ma intrebe la ce ora te-ai trezit azi???si multe multe chesti care ma faceau sa ma simt prost...si uneori ajungem sa ma cert cu el din cauza ei....pt k ei nu i puteam zike nimik locuiam in casa eei si trebuia sa la capu jos...acum am plekat din tara m-am despartit de el si sunt bine...deci...sfatul meu intai cunoaste-o mai bine pe maikasa si dupa vezi ce faci...k dk ei nu-i va place cum gatesti cum speli cum faci curat...sigur o sa ajungi la cearta cu el....iti doresc bafta in orice decizie iei...pupici
hotndivine4you
Postat pe 31 August 2009 00:44
chiar daca la inceput toate par roz,si oricat de bine te-ai intelege cu parintii sai,tot apar neintelegeri pe parcurs..mai bine singuri..si de ce e atat de posesiv?nici asta nu e bine,fiecare are nevoie de un spatiu al sau,nu poti fi tot timpul numai cum vrea el!
ella_tody
Postat pe 31 August 2009 08:21
Oare eu sunt un caz fericit? Eu stau de jumate de an cu ai lui...si inca e bine...adica e suportabil. Incep deja sa ma enerveze ideile lor, sau sa ma irite prezenta lor in bucatarie cand fac eu de mancare...dar le tin pt mine, ma confesez doar iubitului meu. Mie mi-au zis multi ca am noroc ca sunt dintr-o bucata! In sensul ca le spun ce ma deranjeaza si le-am zis sa nu ma vorbeasca pe la spate, mai bine sa vina sa-mi zica mie ce au de zis. Pana acuma nu am auzit de la terte persoane decat de bine...

Dar totusi....sfatul meu ...din propria xperienta e sa nu stai cu parintii nimanui!

AAaa..apropo...aseeara soacra mi-a mancat ciocolata ce am cumparat-o! Nu mi-a venit sa cred! Asa ma cert cu ea azi!!!
andra_ale
Postat pe 2 Septembrie 2009 10:39

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
BIROU DETECTIVI PARTICULARI UNITED 3 De la: simonycik 15 Septembrie 2009 11:26
??? 11 De la: pickard 20 Martie 2011 14:32
cum il fac gelos?? 39 De la: iacinta 5 Martie 2010 16:13
Help Meetic! 7 De la: Timeea1 25 Mai 2009 12:44
the power of love 24 De la: l_diana_c 28 Mai 2009 15:20