Setari Cookie-uri

avortul este o crima groaznica

De la: marco918, la data 2010-01-23 02:27:01
De la: ocgiogi, la data 2010-01-22 16:11:17"... dar cind vreti sa il faceti atunci se schimba roata ... multe (aproape majoritatea) femei sint jignite, fortate, umilite, batjocorita, batute de partener, de familie, sau de cei din jur ca sa faca avort ..."

Nu stiu in ce medii te invarti tu dar eu, in anturajul meu nu am intalnit asa ceva ci din contra am prieteni si in general stiu o gramada de culpuri care se "chinuie" sa faca copii...

... unele ''metode'' sint cam dure ... dar sint si soft ... depinde de ''anturaj'' ... promisiuni, frici induse, discutii ''realiste'' ... toate au aceleasi rezultat ... avortul sau agatarea DISPERATA de anticonceptionale ... intre avort si anticonceptionale nu este nici o diferenta ... ''trateaza'' aceiasi BOALA MINTALA .... aceiasi psihoza ...

... cuplurile care se chinuie sa aiba copii !!! ... prea putine merita sa versi lacrimi pentru ele ... raspunsul sta in trecutul lor ... unele dintre aceste cupluri sint foarte vehemente vis a vis de prieteniile/casatoriile intre tineri, copii la care parintii sa aiba virste decente (18-20 de ani), respectare promisiunilor, a sentimentelor si principiilor cind e vorba de tineri(lasa ca mai gasesti, trebuie sa incerci mai multi/e ca sa te insori, ...) parinti tineri care inca nu ''indeplinesc'' conditiile pe care ei le au acum ... avantaje si dezavantaje ... eu merg pe mina unor familii tinere, sanatoase, ambitioase, decente ... monogame ... restul sa le fi e de bine ... sa faca primii tot ce vor - facultati, cariera, sa cumpere masini, sa caute jumatatea ''perfecta'' ...

..pai si eu sunt una dintre persoanele care se declara impotriva casatoriilor intre oameni f tineri...si nu mi se pare normal sa faci copii la 18-20 de ani cum spui tu ...chiar deloc. Trebuie intai sa faci niste scoli, sa te maturizezi cat de cat...ca ai timp sa faci copii, dupa 25 de ani oricum.
In cazul in care esti pocait inteleg ca pui egal intre avort si anticonceptionale, dar in lumea in care traim, laica din fericire, anticonceptionalele sunt doar niste "medicamente" pe cand avortul e ceva total diferit.

Cei care nu fac copii nu au nevoie de ei, cei care ii fac au nevoie de ei. Oamenii nu misca un deget daca nu au nevoie de acel ceva pentru care se agita. Deci cei care vor cu disperare copii au nevoie de ei...sa-i spun oare tot psihoza ca sa fiu in acelasi registru ?
Exact asa cum unii fac copii de ochii lumii, pt ca asa "trebuie" altii fac avort de ochii lumii pt ca asa "trebuie"...

Unii au nevoie de copii pt a avea "mostenitori", altii pt a avea "siguranta" la batranete - sa aiba de la cine sa primeasca paharul cu apa, altii pentru a avea cu ce se lauda, altii pentru ca toti prietenii au si ei de ce nu ar avea - e un must have gen masina, altii gandesc - are frate-meu ce, eu sunt mai putin barbat ? si eu vreau...altii pentru a nu pacatui nu fac avort deci tot pt ei (pt sufletul lor) oricum ai lua-o, cei ce fac copii o fac pentru EI insisi si nu pentru copil in sine...
ocs
Postat pe 25 Ianuarie 2010 14:39
De la: milka_b, la data 2010-01-24 09:48:49Ai trait atatia ani in stainatate...din pacate aici in Romania stii si tu cum stau lucrurile si nu va reusi niciodata un om sa poata schimba ceva...Decat daca declanseaza un val urias pt ca turma de romani sa aiba dupa ce se lua cu exactitate(vezi vaccinul contra porcinei).
Nu te contrazic, nu am cum, ne despart multe lucruri, in I rand varsta, apoi experienta samd. Nu imi place ca imi interpretezi cuvintele, in schimb. Faci analiza la ceea ce spun ca si cum as fi vreo nuvela si am nevoie de comentariu. :)Multumesc, n-am! ex: Nu m-am referit la mine "eu mama" cand am vorbit de femei si mame in comparatie cu barbatii. N-am spus nimic de frica dinaintea nasterii copiilor, ci cam cat de gol te simteai experimental si emotional inainte si cum te-ai implinit dupa. And so on...Ce e cu oamenii carora le place atat de mult sa citeasca printe randuri cand randurile spun de la sine exact ceea ce tb sa citeasca??!?!?
Tocmai ca n-am comparat deloc o secunda avortul cu cresterea a 12 copii("face avort nu este egal cu a creste 12 copii"-referindu-ma ca nu poti sa le pui deloc in aceeasi balantam fiind complet diferite ca fapte concrete) si nici nu asociez familiile mari cu tiganii sau sectantii. Vorbeam din punctul meu de vederee si nu al societatii. Eu nu vreau 12 copii, vreau poate 5, nu cred in implinirea suprema doar avand mai multi copii, ca si cum unul este "prea putin". Planul e sa am copii cati voi avea si sa ma bucur de ei.
Daca ai crescut in familie numeroasa si ai avut noroc sa cresti frumos asta nu inseamna ca fiecare familie, daca ar avea 12 copii ar fi fericita si capabila sa se descurce decent.Din pacate. Cred ca in unele case este absolut minunat sa misune cate un alt copil in fiecare moment.
Daca ar intelege fiecare om ca un copil(Cel putin) este TOTUL in viata si pt asta merita sa lupte oricat, ar fi ideal. Trebuie sa fie si exemple negative ca sa poti fi constient de implinirea ta, sa ii poti multumi Domnului(sau cui multumesti tu) ca ai parte de un miracol.

... uite care este treaba ... nu incepe cu - tu n-ai mincat salam cu soia cu noi !!! ... nu cred ca ne despart prea multe lucruri cu atit mai mult virsta si cred ca nici ''experienta'' ... diferenta e doar de interpretare ... nu cred in ''miracole'', in prostia unora si desteptaciunea mea sau a ta ... cred ca ceea ce lipseste in acest moment sint EXEMPLELE ... pozitive si optimiste ... asa cum ar trebui sa fie la niste oameni sanatosi la cap ...

... nu cred ca romanii sint nascuti mai prosti decit altii ... sau mai rai ... dar li s-a indus prea multa ''naivitate inconstienta'' in sensul rau ... si mult egoism, cinism, individualism, invidie, birfa ... gratuit ... pentru a atinge niste aparente care sa ii plaseze imaginar intr-o sfera a inaltelor ''valorilor'' romanesti sau chiar mai departe ... pentru multi spalarea creierului inseamna diverse carti de dezvoltare personala din care si-au atrofiat simtul realitatii ... intreaba doi indivizi aparent dusmani de moarte stiu pentru ce s-au certat si daca se merita aceasta cearta si daca cistiga ceva birfindu-se ... sa vezi apoplexie !!! ... nu stiu ce sa raspunda ! ...

... revenind la ''nuvela'' ta ... nu e vorba de un gol inainte de a avea copii !? ... ci era vorba de o societate care nu mai judeca realist si influenteaza direct viata celor care sint la inceput de drum ... ce afli dupa ce ai copii tine de un caracter puternic, rezistenta la efort, rabdare, educatie sociala, adaptibilitate ... sint multi pentru care copii sint doar un ''must to be'' pentru pastrarea aparentelor sociale ... pentru ca deja sint GOI si USCATI interior ...

... faci o ''analiza'' a ceea ce am scris eu si tocmai ti-ai scapat adevaratele ideii ... TU VREI 5 COPII ... ce faci cu al 6-lea, al 7-lea ? ... trebuie sa ai cu ce si sa ai cu cine ... si esti ferm convinsa ca romanii nu se pot schimba decit in urma unui val urias ... tu cum crezi ca vei creste cei 5 copii in timp ce vei fi tinta ''glumitzelor'' si a ironiilor celor din jur ? ... din toata ''implinierea'' pe care crezi ca o ai ce crezi ca mai ramine in urma tuturor acestor atacuri la persoana ? ... ce nu se intelege prea bine este faptul ca nimeni nu traieste singur in lumea lui !!! ... nu poti evolua frumos intr-o mizerie morala ... si trebuie sa iei atitudine ...
marco918
Postat pe 25 Ianuarie 2010 22:46
bine...
milka_b
Postat pe 25 Ianuarie 2010 23:21
De la: ocgiogi, la data 2010-01-25 14:39:10
De la: marco918, la data 2010-01-23 02:27:01
De la: ocgiogi, la data 2010-01-22 16:11:17"... dar cind vreti sa il faceti atunci se schimba roata ... multe (aproape majoritatea) femei sint jignite, fortate, umilite, batjocorita, batute de partener, de familie, sau de cei din jur ca sa faca avort ..."

Nu stiu in ce medii te invarti tu dar eu, in anturajul meu nu am intalnit asa ceva ci din contra am prieteni si in general stiu o gramada de culpuri care se "chinuie" sa faca copii...

... unele ''metode'' sint cam dure ... dar sint si soft ... depinde de ''anturaj'' ... promisiuni, frici induse, discutii ''realiste'' ... toate au aceleasi rezultat ... avortul sau agatarea DISPERATA de anticonceptionale ... intre avort si anticonceptionale nu este nici o diferenta ... ''trateaza'' aceiasi BOALA MINTALA .... aceiasi psihoza ...

... cuplurile care se chinuie sa aiba copii !!! ... prea putine merita sa versi lacrimi pentru ele ... raspunsul sta in trecutul lor ... unele dintre aceste cupluri sint foarte vehemente vis a vis de prieteniile/casatoriile intre tineri, copii la care parintii sa aiba virste decente (18-20 de ani), respectare promisiunilor, a sentimentelor si principiilor cind e vorba de tineri(lasa ca mai gasesti, trebuie sa incerci mai multi/e ca sa te insori, ...) parinti tineri care inca nu ''indeplinesc'' conditiile pe care ei le au acum ... avantaje si dezavantaje ... eu merg pe mina unor familii tinere, sanatoase, ambitioase, decente ... monogame ... restul sa le fi e de bine ... sa faca primii tot ce vor - facultati, cariera, sa cumpere masini, sa caute jumatatea ''perfecta'' ...

..pai si eu sunt una dintre persoanele care se declara impotriva casatoriilor intre oameni f tineri...si nu mi se pare normal sa faci copii la 18-20 de ani cum spui tu ...chiar deloc. Trebuie intai sa faci niste scoli, sa te maturizezi cat de cat...ca ai timp sa faci copii, dupa 25 de ani oricum.
In cazul in care esti pocait inteleg ca pui egal intre avort si anticonceptionale, dar in lumea in care traim, laica din fericire, anticonceptionalele sunt doar niste "medicamente" pe cand avortul e ceva total diferit.

Cei care nu fac copii nu au nevoie de ei, cei care ii fac au nevoie de ei. Oamenii nu misca un deget daca nu au nevoie de acel ceva pentru care se agita. Deci cei care vor cu disperare copii au nevoie de ei...sa-i spun oare tot psihoza ca sa fiu in acelasi registru ?
Exact asa cum unii fac copii de ochii lumii, pt ca asa "trebuie" altii fac avort de ochii lumii pt ca asa "trebuie"...

Unii au nevoie de copii pt a avea "mostenitori", altii pt a avea "siguranta" la batranete - sa aiba de la cine sa primeasca paharul cu apa, altii pentru a avea cu ce se lauda, altii pentru ca toti prietenii au si ei de ce nu ar avea - e un must have gen masina, altii gandesc - are frate-meu ce, eu sunt mai putin barbat ? si eu vreau...altii pentru a nu pacatui nu fac avort deci tot pt ei (pt sufletul lor) oricum ai lua-o, cei ce fac copii o fac pentru EI insisi si nu pentru copil in sine...

... uite care este treaba ... sint un amarit de orthodox nepracticant ... OK ? ... nu cred ca traim in lumi diferite si mai ales nu cred ca ''lumea ta'' este chiar atit de laica ... nu cred ca ai refuzat vreun liber de paste sau de craciun ? ... dar probabil IPOCRIZIA si dorinta de a parea o ''valoare'' actuala te face sa renegi multe lucruri primite de la inaintasii tai ... in fine ...

... de ce nu ar avea voie tinerii sa se insoare tineri ? ... ... sa faca CE ? ... scoli ? ... sa se maturizeze ? ... tu chiar iti inchipui ca astea te maturizeaza ? ... ... tu te uiti in jurul tau ? ... sint oameni care nici la 35-40 de ani nu sint maturi (chiar daca material stau bine) !!! ... chiar daca sint la jumatatea vietii !!! ... ce inseamna maturitate dupa, maria ta ? ... sa ai diplome, servici, confort material ? ... sa fuga de realitate si de responsabilitati ? ... de fapt sa fuga de el insusi ... atit ... ... e penibil ... ''maturitatea'' de care vorbesti e un fals ... nu e o acumulare de experiente de viata, de probleme rezolvate corect si obiectiv, de o adaptare frumoasa la familie (un fel de socializare) ... te referi doar la trecerea anilor, atita tot ... ani pierduti ... si la o acumulare de clisee despre situatii apocaliptice, despre ipocrizie, compromisuri, idealizare, frustrari (nu ma pot insura/marita pentru ca sint sarac!!!) ... mai rau ca in evul mediu ...

... cine ii opreste pe tineri sa se insoare si sa aiba toate acestea la rindul lor ? ... cine ii opreste sa nu faca cite facultati vor si cite cariere isi doresc ? ... iti spun eu ... unii ca tine, niste uscaturi crescute cu sloganuri ''stiintifice'' (ca si cele de astazi) ... care induc ideea unei prostii care ii frineaza in dezvoltare ...

... stiu tineri care se cunosteau din copilarie, se intelegeau perfect, se simteau foarte bine impreuna ... si ? ... au intervenit matracucele cu ''experienta'' de genul tau (diplome, cariera, ...) si s-a ales praful de toata relatia lor frumoasa ... TOTUL s-a terminat cu un avort ... cu toate ca initial relatia lor era promovata si chiar data exemplu ... bineinteles, initial matracucele vad totul foarte ''laic'' nici nu se gindesc la ce pot sa faca impreuna doi tineri sanatosi si tineri ... ce au cistigat (probabil ca ti s-a intimplat si tie) ? ... niste sentimente calcate in picioare, o trauma fizica si psihica, frustrari si resentimente, o viata care sa intunecat brusc sub insinuari si apropouri ... si a inceput ''maturitatea'' ! ... ... adica ''traitul vietii'' (relatii aproape intimplatoare si fara nici un beneficiu psihic), alergatul dupa diplome (de parca nu ar fi alergat si fara sa fie ciuntiti inainte), FRICA de niste ipotetice urmari apocalitice, compromisurile in diversele relatii care apar, idealizarea unei ''jumatati'' perfecte, ... ... adica tot ceea ce ne povestesti tu acum este ceea ce ti s-a spus si tie ... ai fost comparata cu niste exemple de scursuri umane (destul de rare in realitate) si te-ai identificat cu ele ... acum repeti ceea ce ai invatat ...

... in lumea laica in care traiesti ... avortul si anticonceptionalele ''trateaza'' aceiasi boala ... MINTALA ... psihoza negativa de a avea copii si de a te MATURIZA ... induce sentimentul ca poti face orice fara sa iti asumi nici o responsabilitate ... pe femei ar trebui sa le INGRIJOREZE acest lucru ... dar se pare ca curvasaria e mai dulce decit raspunsurile la anumite intrebari ... daca avortul este ceva direct si brutal, anticonmceptionalele afecteaza in alt mod care multora li se pare mai acceptabil ... dar e tot un dezastru ...

... spui - '' Cei care nu fac copii nu au nevoie de ei, cei care ii fac au nevoie de ei. '' ... realism romanesc actual !!! ... ... asa sa fie ? ... un surub, un copil, un capac la veceu e identic ? ... si de ce ar avea nevoie cineva de copii ? ... ... sa le urle in cap, sa le manince nervii, sa le schimbe programul, sa ii oblige sa se maturizeze, sa ... ? ... oamenii de tipul asta se prostitueaza moral crezind ca in aglomeratie pot spune si face orice ... nu e chiar asa ... dar intr-un fel acest tip de zombi pun punct unui lung sir de oameni si poate e mai bine ... genul asta e de oameni is ivor merita soarta ... ar fi bine sa se uite cu atentie la pensionarii de astazi ...

... dai exemple DE CE copii au devenit un ''accesoriu'' penibil dar necesar pentru unii ... dar raspunsul e unul singur ... pentru ca sint IMATURI, IRESPONSABILI, nu au VALORI, nu au TRADITII si PRINCIPII, nu mai au IDENTITATE, nu au CARACTER, AMBITIE, PERSEVERENTA ... sint GOI si USCATI ... niste cersetori ... asta este societatea ''laica'' pe care o admiri ... iar atita timp cit te duci odata cu valul poti spune ca esti ca si ei ...

... nu poti spune niciodata ca o persoana ii este frica de avort si de aceea face un copil !!! ... tu chiar esti rupta de realitate ? ... pai, un avort pare floare la ureche comparat cu scenariile apocaliptice prezentate de unii, cu presiunile la care sint supuse unele femei pentru a avorta, cu jignirile si ''glumitzele'' care le sint aduse, cu impotrivirea agresiva a parttenerului/sotului, a parintilor ... pai tu chiar crezi ceea ce spui ? ... foarte rar (in romania sint doar exceptii prezentate ca pe defecte genetice pe toate televiziunile) o femeie tinara este rugata sa nasca ... i se sugereaza sa aiba viata sexuala, i se sugereaza ce prieten sa aiba(care e mai ''bun'', mai linistit, mai serios, adica IPOCRIZIE maxima) ... dar pina la o sarcina ... si tu spui ca astfel e femei nasc din intimplare ? ... ca le-a fost frica de un avort sau o pastila si au ales sa indure jignirile si aporpourile tuturor inclusiv ale celor apropiati pentru a avea un copil la ''intimplare'' ... mai, femeie ... alea sint FEMEI adevarate ... MAME de tot respectul ... ar trebui sa intelegi odata ca trebuie facut mai mult pentru ele ... iar societatea ''laica'' in care traiesti nu penalizeaza deloc putzoii care nu au aceiasi tarie de caracter ca si ele si le parasesc pe usa din dos ...
marco918
Postat pe 25 Ianuarie 2010 23:38
...imi place de tine ca te simti dator sa comentezi fiecare postare a tuturor asa sistematic pe paragrafe, parca ai face analiza de text
..oricum nu-ti impartasesc opiniile si clar nici tu pe ale mele deci...spor la comentarii :)
ocs
Postat pe 26 Ianuarie 2010 17:36
De la: ocgiogi, la data 2010-01-26 17:36:33...imi place de tine ca te simti dator sa comentezi fiecare postare a tuturor asa sistematic pe paragrafe, parca ai face analiza de text
..oricum nu-ti impartasesc opiniile si clar nici tu pe ale mele deci...spor la comentarii :)

... in schimb mie nu-mi place de tine ... ... dupa ce ti-am comentat fiecare paragraf (nu intotdeauna cu maximul de aplomb, fluiditate si contra-argumente posibile) tu imi spui ca nu le impartasesti ... si am comentat CLISEUL si nu textul ... ... propun sa o luam de la capat ... ... totusi stii unde sa le gasesti cind o sa ai probleme ...
marco918
Postat pe 26 Ianuarie 2010 22:46
De la: marco918, la data 2010-01-26 22:46:40
De la: ocgiogi, la data 2010-01-26 17:36:33...imi place de tine ca te simti dator sa comentezi fiecare postare a tuturor asa sistematic pe paragrafe, parca ai face analiza de text

... in schimb mie nu-mi place de tine ... ... dupa ce ti-am comentat fiecare paragraf (nu intotdeauna cu maximul de aplomb, fluiditate si contra-argumente posibile) tu imi spui ca nu le impartasesti ... si am comentat CLISEUL si nu textul ... ... propun sa o luam de la capat ... ... totusi stii unde sa le gasesti cind o sa ai probleme ...

...cat de destept si atotstiutor te crezi... ...si neaparat vrei sa ai si ultimul cuvant ...evident ca afirmatia "imi place de tine" trebuia interpretata cu ghilimelele de rigoare...mda
ocs
Postat pe 27 Ianuarie 2010 16:24
imi faceti si mie un rezumat va rog?
Shhh
Postat pe 27 Ianuarie 2010 16:34
De la: ocgiogi, la data 2010-01-27 16:24:36
De la: marco918, la data 2010-01-26 22:46:40

...cat de destept si atotstiutor te crezi... ...si neaparat vrei sa ai si ultimul cuvant ...evident ca afirmatia "imi place de tine" trebuia interpretata cu ghilimelele de rigoare...mda

... eu nu cred ca prea multa finetze duce la ceva real ... asa ca nu folosesc ghilimelele ...

... si nu e vorba de desteptaciune in demontarea unor CLISEE ... pe care le folosesti asa cum ti-au fost servite ... nici prin cap nu iti trece ca in afara de ''regulile'' actuale ale societatii romanesti, jegarita de parvenitism, vise si aparente, exista si alte posibilitati ... existau de cind e lumea ... merge turma la vale, la deal, mergi si tu ... daca era un subiect despre ozn-uri, extraterestri, ''prevederea'' viitorului, zodii, ''relatii'', sentimente siropoase, ... aveai mai multe ''argumente'' ...
marco918
Postat pe 27 Ianuarie 2010 18:29
De la: marco918, la data 2010-01-07 02:24:29
De la: mkdisk, la data 2010-01-06 14:25:08
De la: marco918, la data 2010-01-06 11:34:35
De la: mkdisk, la data 2010-01-06 11:23:22
De la: marco918, la data 2010-01-05 19:03:05... si sa inteleg ca ce ai scris mai sus e ... the best of ... mkdisk ? ... cam subtirel ... fara indoiala ca ''inversunarea'' unuia sau altuia ti se pare ciudata in conditiile in care nu dai doi bani pe subiect oridecite ori ai trece pe linga o astfel de situatie ... la ce te-ar interesa, nu-i asa ? ... tu trebuie sa iti traiesti viata cit mai bine ... atit si nimic mai mult ... ce iti pasa de morala, valori, etica ...

... cica nu e bine sa critici la modul general ... ... dar gramezile de situatii particulare duc la concluzii generale ... o femeie din romania naste doar 1 din 6 copii ... pe restul ii avorteaza cu ''responsabilitate'' ... ... iar barbatii ? ... sint mai putin decit niste umbre ale trecutului ... ignoraranta, dezinteresul, egoismul, cinismul e in floare la acesti ''stilpi'' ai societatii ...

... parca nici nu ma mir ca romanii si ''filozofiile'' lor continua sa se restringa si sa piarda teritorii in favoarea celor care au cu cine sa le umple ... deja romania e un fel de statele unite ale tuturor etniilor ... mai trebuiesc citiva zeci de ani si copii vostri (cei care scapa exterminarilor) vor avea de ce plinge ... acum rid parintii lor ...

bun, si crezi ca daca te inversunezi pe forum schimbi ceva?nimanui nu-i pasa!

... ... nu vreu sa ''schimb'' ceva ... nu eu ... cei in cauza trebuie sa se isi revina la realitate ... habar nu ai citi citesc ... habar nu ai cite/i vor sa stie mai multe decit prafuitele clisee si sloganuri gen usaid ... avortul (dar mai ales URA indusa fata de proprii copii si fata de sentimentele reale ale oamenilor) este un lucru cu grave urmari la nivel personal, de familie si de societate ...

daca le prezinti sub forma asta...slabe sanse.oamenilor nu le place sa fie criticati, mai ales cand gresesc....trebuie sa gasesti alta forma, daca vrei sa te asculte cineva.asa cum te exprimi pari....extremista.

... ??? ... atentez la pudoarea cuiva ? ... e un subiect la fel ca si alte topice (sex anal, sex cu animale, swing, de sa fac ca ma/il insel/a, ce minciuni sint mai plauzibile, amanta/ul mai bun ca sotia/ul, ... ) ... daca acolo se face ''filozofie'' la cote foarte inalte, subiectul asta atit de cotidian si de tragic e tratat cu simple clisee (''dreptul'' si ''responsabilitatea'' femei, e la moda, ...) ... cred ca termenul ''extremist'' e deplasat chiar daca tonul este mai acid uneori in stricta consonanta cu atitudinea penibila a unora ... daca ai observat unii trateaza direct subiectul cu atacuri directe si grosolane la persoana ignorind subiectul cu desavirsire ... ceea ce contrasteaza profund cu logoreea lor de pe topicele pe care le-am mentionat mai sus ...
... si chiar daca ''oamenilor'' nu le face placere critica poate vor realiza vreodata ca ... gresesc ... profund fata de ei si de proprii copii ...

hmmmmmmmmmmmm.daca ar fi fost vorba doar de topic-ul asta, treaca mearga.da...am observat ca si pe alte topic-uri esti la fel de inversunat!ceva nu e in ordine, parerea mea.
mkdisk
Postat pe 29 Ianuarie 2010 10:34
filmul Falci e din nou la moda....
mkdisk
Postat pe 29 Ianuarie 2010 10:36
De la: kentfarafiltru, la data 2010-01-20 18:16:28e adevarat pornind e la titlu si de la poemul scrsi de cea care a deschis topicul avortul e un pacat. Nu poti lua viat acelui lipist de aparare si inca nenascut, insa se mai pune o problema. Daca cel /cea nenascut/a are o boala grava si la nastere va avea grave probleme de sananate si nimereste intr-o familie fara posibilitati d etratare in strainate ce ne facem?

foarte corect!numai ca unii o tin pe a lor....probabil ca nu au avut parte de asemenea situatii si Doamne fereste, nu doresc la nimeni si ma bucur ca nu i s-a intamplat ceva de genul asta.uffff.....greu cu extremele....
mkdisk
Postat pe 29 Ianuarie 2010 10:43
nenea marco o fi vreun Procust si vrea sa ne faca pe toti dupa chipul si asemanarea lui, ca de nu.....facem cunostinta cu dintii aia de la avatar si la propriu, nu numai la figurat
mkdisk
Postat pe 29 Ianuarie 2010 10:47
De la: mkdisk, la data 2010-01-29 10:34:23
De la: marco918, la data 2010-01-07 02:24:29
De la: mkdisk, la data 2010-01-06 14:25:08
De la: marco918, la data 2010-01-06 11:34:35
De la: mkdisk, la data 2010-01-06 11:23:22
De la: marco918, la data 2010-01-05 19:03:05... si sa inteleg ca ce ai scris mai sus e ... the best of ... mkdisk ? ... cam subtirel ... fara indoiala ca ''inversunarea'' unuia sau altuia ti se pare ciudata in conditiile in care nu dai doi bani pe subiect oridecite ori ai trece pe linga o astfel de situatie ... la ce te-ar interesa, nu-i asa ? ... tu trebuie sa iti traiesti viata cit mai bine ... atit si nimic mai mult ... ce iti pasa de morala, valori, etica ...

... cica nu e bine sa critici la modul general ... ... dar gramezile de situatii particulare duc la concluzii generale ... o femeie din romania naste doar 1 din 6 copii ... pe restul ii avorteaza cu ''responsabilitate'' ... ... iar barbatii ? ... sint mai putin decit niste umbre ale trecutului ... ignoraranta, dezinteresul, egoismul, cinismul e in floare la acesti ''stilpi'' ai societatii ...

... parca nici nu ma mir ca romanii si ''filozofiile'' lor continua sa se restringa si sa piarda teritorii in favoarea celor care au cu cine sa le umple ... deja romania e un fel de statele unite ale tuturor etniilor ... mai trebuiesc citiva zeci de ani si copii vostri (cei care scapa exterminarilor) vor avea de ce plinge ... acum rid parintii lor ...

bun, si crezi ca daca te inversunezi pe forum schimbi ceva?nimanui nu-i pasa!

... ... nu vreu sa ''schimb'' ceva ... nu eu ... cei in cauza trebuie sa se isi revina la realitate ... habar nu ai citi citesc ... habar nu ai cite/i vor sa stie mai multe decit prafuitele clisee si sloganuri gen usaid ... avortul (dar mai ales URA indusa fata de proprii copii si fata de sentimentele reale ale oamenilor) este un lucru cu grave urmari la nivel personal, de familie si de societate ...

daca le prezinti sub forma asta...slabe sanse.oamenilor nu le place sa fie criticati, mai ales cand gresesc....trebuie sa gasesti alta forma, daca vrei sa te asculte cineva.asa cum te exprimi pari....extremista.

... ??? ... atentez la pudoarea cuiva ? ... e un subiect la fel ca si alte topice (sex anal, sex cu animale, swing, de sa fac ca ma/il insel/a, ce minciuni sint mai plauzibile, amanta/ul mai bun ca sotia/ul, ... ) ... daca acolo se face ''filozofie'' la cote foarte inalte, subiectul asta atit de cotidian si de tragic e tratat cu simple clisee (''dreptul'' si ''responsabilitatea'' femei, e la moda, ...) ... cred ca termenul ''extremist'' e deplasat chiar daca tonul este mai acid uneori in stricta consonanta cu atitudinea penibila a unora ... daca ai observat unii trateaza direct subiectul cu atacuri directe si grosolane la persoana ignorind subiectul cu desavirsire ... ceea ce contrasteaza profund cu logoreea lor de pe topicele pe care le-am mentionat mai sus ...
... si chiar daca ''oamenilor'' nu le face placere critica poate vor realiza vreodata ca ... gresesc ... profund fata de ei si de proprii copii ...

hmmmmmmmmmmmm.daca ar fi fost vorba doar de topic-ul asta, treaca mearga.da...am observat ca si pe alte topic-uri esti la fel de inversunat!ceva nu e in ordine, parerea mea.

... ... amice sau amico, sint inversunat cu cei care se cred ''normali'' si promoveaza inconstient NON-VALOAREA, PRIMITIVISMUL, PROSTIA, CURVARASIA ... daca pe tine te fezandeaza conceptele astea ... salam alecum ... culca-te asa cum iti asterni ...
marco918
Postat pe 30 Ianuarie 2010 00:38
De la: mkdisk, la data 2010-01-29 10:43:47
De la: kentfarafiltru, la data 2010-01-20 18:16:28e adevarat pornind e la titlu si de la poemul scrsi de cea care a deschis topicul avortul e un pacat. Nu poti lua viat acelui lipist de aparare si inca nenascut, insa se mai pune o problema. Daca cel /cea nenascut/a are o boala grava si la nastere va avea grave probleme de sananate si nimereste intr-o familie fara posibilitati d etratare in strainate ce ne facem?

foarte corect!numai ca unii o tin pe a lor....probabil ca nu au avut parte de asemenea situatii si Doamne fereste, nu doresc la nimeni si ma bucur ca nu i s-a intamplat ceva de genul asta.uffff.....greu cu extremele....

... dar tu ai avut parte mai alifie ? ... stii tu de ce am avut noi parte si de ce nu ? ... ... sint sigur ca din momentul in care VEI AVEA PARTE nu vei mai fi asa de zeflemitor ... si o sa ii intelegi pe cei care ''o tin pe a lor'' ... procetul acestor ''cazuri'' este sub 0.1% in relaitate si totusi mai gasesti bocitoare care explica totul cu asta ... TREZITI-VA ...

marco918
Postat pe 30 Ianuarie 2010 00:42
De la: mkdisk, la data 2010-01-29 10:47:42nenea marco o fi vreun Procust si vrea sa ne faca pe toti dupa chipul si asemanarea lui, ca de nu.....facem cunostinta cu dintii aia de la avatar si la propriu, nu numai la figurat

... ... ai avut alifie, vreodata in viata ta UN IDEAL MORAL (exagerind bineinteles cuvintul ideal) ? ... te-ai gindit vreodata la asa ceva ? ... si la cum ar fi sa fii tratat chiar tu cu acest idela moral ? ... e o idiotenie sa compatimesti si sa empatizezi cu persoane care fac ''greseli'' in mod CONSTIENT, PREMEDITAT si REPETAT ... inseamna ca ori esti prost de putzi ori esti de o ipocrizie crasa ... ... sa nu incepi cu ''crestinismul'' !!! ...

marco918
Postat pe 30 Ianuarie 2010 00:46
Fara suparare...va intindeti mai mult decat va e plapuma in discutiile astea! Si eu cred ca Marco e putin exagerat, avand in vedere ca doar se discuta aici..dar na, asa e el...pasionat(poate asta e cuvantul).
milka_b
Postat pe 31 Ianuarie 2010 16:50
De la: milka_b, la data 2010-01-31 16:50:45Fara suparare...va intindeti mai mult decat va e plapuma in discutiile astea! Si eu cred ca Marco e putin exagerat, avand in vedere ca doar se discuta aici..dar na, asa e el...pasionat(poate asta e cuvantul).

... oooops ! ... ... si tu esti suparata ca se ridica presul de deasupra ''gunoaielor'' ? ... ca se umbla la groapa cu schelete din spatele ''casei de piatra'' ? ...

... discutia este foarte necesara, nu atit pentru cele care si-au rezolvat compromisurile prin asa ceva ci mai ales celor care nu inteleg unele clisee romanesti care nu au explicatii logice si normale ... este o discutie ANONIMA si ar fi de preferat sa fie si sincera ... negarea acestui fapt banalizat de unele femei denota ASUMAREA completa si nu cred ca este chiar asa ... nu se va obtine niciodata un cistig real UMAN atita timp cit este negat ca fenomen ... propii nostri copii nu vor intelege niciodata ce trebuie sa faca ca sa nu devina aceiasi oameni abrutizati ca cei de astazi ... nu e razboim nu e foamete, nu e evul mediu ... si totusi !!! ...

marco918
Postat pe 31 Ianuarie 2010 23:51
De acord, dar mai putina inversunare...ca tu chiar n-ai sa schimbi mare lucru incercand sa explici niste lucruri atat de subtile si profunde. E un subiect delicat si controversat in acelasi timp...iar cliseele vor dainui vesnic.De ce ai ajuns sa te lupti tocmai tu cu ele?
milka_b
Postat pe 2 Februarie 2010 23:03
De la: milka_b, la data 2010-02-02 23:03:18De acord, dar mai putina inversunare...ca tu chiar n-ai sa schimbi mare lucru incercand sa explici niste lucruri atat de subtile si profunde. E un subiect delicat si controversat in acelasi timp...iar cliseele vor dainui vesnic.De ce ai ajuns sa te lupti tocmai tu cu ele?

... ... eu nu schimb NIMIC ... iar ''chestiile'' nu mai sint nici subtile si cu atit mai putin profunde ... penibil ... ... acest cliseu nu are cum sa dainuie ''vesnic'' ... rata de dezpopulare a romaniei este undeva la 25-30%(rata de natalitate de 1,3) la fiecare 25-30 de ani tocmai datorita acestui obicei PRIMITIV, BARBAR, IGNORANT ... asa ca vesnicia poate se naste acum ... la tara ... ... ca in oras se prefera ratele la masini si la plasme ... iar eu ma uit la copii mei si nu imi pot inchipui ce fel de oameni isi DORESC sa isi EXTERMINE proprii copii ... ce fel de oameni ? ... cum vor sa fie mai bine cind nu inteleg concepte minime de umanist, crestinism, unitate, compasiune, bucurie sincera, incredere ... hai sa le zicem atitudini POZITIVE si OPTIMISTE ... ce fel de oameni prefera sa se stoarca de sentimente si de principii pentru curvarasie si spalare de creiere ...

... nu te baza pe ''vesnicie'' ... aceea este a celor care o merita ...

marco918
Postat pe 3 Februarie 2010 00:08
... sa presupunem ... in romania mai sint cam 10 milioane de femei ...
- natalitatea este de 1.3 in loc de minim 2.3
- schimbul de generatii nu mai este la fiecare 20-25 de ani ci la 30-35 de ani (populatie batrina incapabila sa isi mai educe proprii copii)
- cam 500.000 sint romi cu o natalitate de 8 (super) ceea ce aduce un aport cam de 40% la media generala de 1.3
- romanicele au o medie reala de 0.5-0.6
... ce vesnicie urmeaza ? ... ... s-au a cui ? ...

... fara detalii prea tehnice ... un grosso modo al ''vesniciei'' romanesti actuale ... vorba cintecului ... CE BINE IMI PARE CA ATI LUAT TZEAPA ... ... pentru cine muncitii ? ... cui lasati casele ? ... AVEREEEEEEAAAA !!! ... copiilor vostri ? ... vor fi singurei si va avea cineva grija sa ii tina ocupati, ca pe voi, cu povesti - foametea globala, sex, curvarasie, aparente, clisee, ''democratie'' ... saracii ce ''viitor'' le pregatiti ... unii rid acum iar altii vor plinge mai tirziu ...
marco918
Postat pe 3 Februarie 2010 00:19
In ianuarie cumperi si economisesti pana la 50% la modelele selectionate

marco918
Postat pe 3 Februarie 2010 00:20
De la: marco918, la data 2010-01-30 00:46:57
De la: mkdisk, la data 2010-01-29 10:47:42nenea marco o fi vreun Procust si vrea sa ne faca pe toti dupa chipul si asemanarea lui, ca de nu.....facem cunostinta cu dintii aia de la avatar si la propriu, nu numai la figurat

... ... ai avut alifie, vreodata in viata ta UN IDEAL MORAL (exagerind bineinteles cuvintul ideal) ? ... te-ai gindit vreodata la asa ceva ? ... si la cum ar fi sa fii tratat chiar tu cu acest idela moral ? ... e o idiotenie sa compatimesti si sa empatizezi cu persoane care fac ''greseli'' in mod CONSTIENT, PREMEDITAT si REPETAT ... inseamna ca ori esti prost de putzi ori esti de o ipocrizie crasa ... ... sa nu incepi cu ''crestinismul'' !!! ...

oau.....mai ai un pic si devii profet....daca n-ar fi partea cu dintii un profet din ala care converteste oamenii prin sabie... mai nene...nu poate fi toata lumea de parerea ta. de ce nu accepti asta?poti sa dai din gura cat poftesti si sa arati dintii cat poftesti....crezi ca o sa faca cineva ce zici tu?ba bine ca nu. nici mie nu-mi place avortul, nu sunt fana deloc, mai ales ca sunt si femeie, deci ma afecteaza mai profund ca pe un barbat.si daca s-ar intampla sa raman insarcinata, as pastra copilul.dar pot intelege anumite situatii, cand pur si simplu nu se poate altfel!stii ca sunt situatii medicale, cand trebuie sa alegi intre mama si copil?atunci ce te faci?boli incurabile...malformatii...si muuuuuulte alte situatii.am vazut astfel de cazuri, asa ca mai lasa-ma cu tampeniile tale.
mkdisk
Postat pe 3 Februarie 2010 13:51

nu poti sa judeci situatia decat de la caz la caz.concret!avand subiectul in fata!si nu empatizez cu nimeni!doar ca tu nu faci diferenta intre cazurile..sa zicem...scuzabile...si cazurile rele!pentru tine, raspunsul e acelasi!nu conteaza nuantele!de asta pari extremist si cu idei de la 1800. si ce ai cu anticonceptionalalele?toata lumea le foloseste, suntem in sec 21, nu in evul mediu!
mkdisk
Postat pe 3 Februarie 2010 13:58
nu, nu incep cu ,,crestinismul". nu are nici o legatura cu el, ci cu noi insine. ma gandesc mai bine inainte sa judec oamenii, asta e tot.
mkdisk
Postat pe 3 Februarie 2010 14:02
mi s-a parut foarte interesanta...asocierea...dintre avatarul tau si inversunarea ta verbala!se potrivesc de minune
mkdisk
Postat pe 3 Februarie 2010 14:10
De la: lourdess, la data 2009-05-03 12:28:45
De la: Aladiah, la data 2009-05-03 12:06:45Ce face lipsa de ocupatie din om....altceva deosebit in afara faptului ca nu ai facut avort nu ai gasit la tine, cu care sa te lauzi pe forum?...Penibila!

foarte penibila esti tu,araa-mi si mie unde scrie ca eu ma laud ca nu am facut crima(avort)?????????????? acesta este un subict AVORT unde oricine poate deschide un subiect despre acest lucru absolut orice,probabil ca daca l-ar fi deschis altcineva acum tu nu mai aveai de ce sa critici sa jignesti si asa te bagi asa aiurea neantrebata in seama,nu am facut decat sa imi spun parerea in legatura cu crima(avortul) asa cum face toata lumea pe acest site , si primesc numai injuraturi asta denota cei 7 ani de acasa si rautatiile si invidiile unora ca voi,nu stiu cine te crezi tu sa ma jignesti pe mine, nu am sa va dau satisfactie sa va raspund la jigniri pe celelalte le-am lasat sa zica si sa ma faca cum vor asa ca la usa cortului cea ce le si carcacterizeaza ca persoane,as putea sa va injur si eu si sa va jignesc asa cum face-ti si voi cu mine pentru ca a face rau este foarte usor, iar bine mai greu astept sa umpleti foaia de jigniri asa cum va pricepetii cel mai bine cele cateva persoane care sunt inscrise pe acest forum numai cu asta se ocupa,in loc sa vorbiti despre subiectul in sine care a fost deschis voi va apuca-ti sa caracterizati si sa jigniti persoana care a deschis acest topic , dar imi cer scuze ca ma repet "voi numai cu jigniri va ocupati"
lourdess cata dreptate ai si eu am patit la fel,dar ai spus-o tu si pt mine..bravo tie...
lory_love
Postat pe 3 Februarie 2010 18:09
avortul nu apare numai dupa ce crezi ca te distrezi si nu exista consecinte... o sarcina poate sa fie un accident .. nu exista o metoda de contraceptie sigura 100%.. chiar si anticonceptionalele au o rata de succes de 99%.

atunci spune-mi ce ar trebui sa faca copilele alea de 9-10 ani care le vezi ca fac copii? ar trebui sa creasca la randul lor alti copii?

din punctul meu de vedere cu toate ca e o crima uneori e o optiune.
kudika090507
Postat pe 3 Februarie 2010 21:14
De la: mkdisk, la data 2010-02-03 13:51:12

oau.....mai ai un pic si devii profet....daca n-ar fi partea cu dintii un profet din ala care converteste oamenii prin sabie... mai nene...nu poate fi toata lumea de parerea ta. de ce nu accepti asta?poti sa dai din gura cat poftesti si sa arati dintii cat poftesti....crezi ca o sa faca cineva ce zici tu?ba bine ca nu. nici mie nu-mi place avortul, nu sunt fana deloc, mai ales ca sunt si femeie, deci ma afecteaza mai profund ca pe un barbat.si daca s-ar intampla sa raman insarcinata, as pastra copilul.dar pot intelege anumite situatii, cand pur si simplu nu se poate altfel!stii ca sunt situatii medicale, cand trebuie sa alegi intre mama si copil?atunci ce te faci?boli incurabile...malformatii...si muuuuuulte alte situatii.am vazut astfel de cazuri, asa ca mai lasa-ma cu tampeniile tale.

... vrei sa renunti la CLISEE ... in romania s-au efectuat peste 16 de milioane ... in citiva zeci de ani ... cite au avut la baza VIATA MAMEI ... in mod dramatic ??? ... cite au avut la baza, boli incurabile, malformatii si muuuuuulte alte situatii (???) ? ... iti spun eu cam 0.5% in realitate ... explica-mi restul ? ...

... aici nu converteste nimeni pe nimeni ... intelege odata ... dar daca s-ar expune OBIECTIV si SINCER motivele poate s-ar gasi si cai de rezolvare ... a NEGA nu este o solutie ... a jigni pe oricine deschide o astfel de discutie nu este nici corect, nici de viitor ...

marco918
Postat pe 3 Februarie 2010 21:25
De la: mkdisk, la data 2010-02-03 14:02:41nu, nu incep cu ,,crestinismul". nu are nici o legatura cu el, ci cu noi insine. ma gandesc mai bine inainte sa judec oamenii, asta e tot.

... TU JUDECI ... nu eu ... Ok ? ... crestinismul are legatura si cu noi si cu ceea ce se intimpla in jurul nostru dar nu e cazul sa deschidem cutia urii ... ce nu e cu noi e impotriva noastra ... cam asa este religia vis a vis de multe femei ... religia este pentru ele doar locul unde se duc, stau vreo 10 minute, pupa niste icoane, aprind niste luminari si ... e voila ... totul se sterge de la sine ... ce misto ... propun sa aplicam regula asta peste tot ... orice pedofil, criminal, violator, mincinos, invidios sa se duca acolo ... 10 minute si poate sa continuie cu activitatile lui ''sfintite'' ...

... ca sa critici (tu spui ca judeci) de ce ai nevoie ? ... de FAPTE ... iar astea sint cu duiumul ... doar ca se pare ca nu e ''trendy'' sa critici un obicei PRIMITIV, IGNORANT, INCONSTIENT ... e ''trendy'' sa empatizezi si sa compatimesti prosteste niste ''greseli'' REPETATE, CONSTIENTE si PREMEDITATE ... ar fi bine sa faci diferenta dintre sfinta BIRFA si CRITICA ...

marco918
Postat pe 3 Februarie 2010 21:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Please help! Ce stiti despre cursurile pentru gravide? 40 De la: kudika_nikole 15 Ianuarie 2012 02:10
Pacat de moarte si multa durere.... 230 De la: Sad_soul 31 Mai 2012 19:19
Rana pe col de la avort 8 De la: Ancaaaaaa 1 Februarie 2015 23:39
c sa fac?? 22 De la: TALPA_IUTE 15 Ianuarie 2012 19:14
CRESTERE IN INALTIME. TRATAMENT? ESTI MIC DE INALTIME? 13 De la: kudika_nikole 15 Ianuarie 2012 02:14