Setari Cookie-uri

avortul este o crima groaznica

De la: marco918, la data 2009-12-19 01:47:02... si sa iti mai spun ceva ... cred ca ar trebui sa te tratezi ... daca ai ajuns sa crezi ca lumea ta ''reala'' este de acest gen sigur nu ai toate tiglele pe casa ... probabil ca faci parte dintr-o categorie de PIERDE VARA care daca nu le cade para malaitza in gura incep sa se autoflageleze si sa vocifereze ... habar nu aveti ce inseamna sa ai probleme si va inchipuiti ca sinteti cei mai batuti de soarta ... ... uitati-va la un handicapat, la un orfan, la ... sa vedeti acolo TARIE DE CARACTER ... v-ar scuipa in fata daca ati incerca sa le sugerati macar ceea ce va trece voua prin cap de fiecare data cind va treziti din somn ... de fapt tot voi, cei care va plingeti de orice in viata dar niciodata de voi insiva, sinteti cei care ii scirbiti cel mai tare ... voi ia-ti rade de pe fata pamintului doar pentru ca va inchipuiti ca le-ati face un bine ... voi, in diverse ipostaze, le sugerati tot felul de aberatii (vai, ce parintii rai ati avut, v-au lasat sa va chinuiti pe lume !!! - spun pervers labilii mental) in timp ce pareti ''sincer'' interesati de viata lor (cind nici pe a voastra nu o intelegeti) ...

n-am obiceiul sa-mi pierd timpul cu oameni ce au in cap un mare VID, asa ca n-o sa-ti mai raspund de-acum incolo. degeaba incerci sa ma provoci, esti lamentabil
arhanghel
Postat pe 19 Decembrie 2009 19:43
"Deci ??? intzelegi ca tu esti aceea care avorteaza pe cineva din universul sau ??? Tu esti aceea care nu permite unor persoane sa se manifeste libere in aceasta lume? Tu le interzici sa avorteze, in timp ci si tu faci acelasi lucru :)
Esti capabila sa intzelegi ca tu te certzi pe tine insutzi ?
Persoana ideala pe care o cautam in ceilaltzi, descoperim in final, ca este propria persoana... "

asta da filozofie de viata! Deci trecand printr-un avort, de fapt te cauti pe tine insati
miss_darine
Postat pe 19 Decembrie 2009 19:52
De la: marco918, la data 2009-12-17 17:43:14
De la: daniella_s, la data 2009-12-17 16:45:20
De la: marco918, la data 2009-12-16 20:58:09
De la: marco918, la data 2009-12-16 20:52:03
De la: daniella_s, la data 2009-12-16 16:46:34... aloooo ... ce situatii ??? ... ce procent reprezinta acele ''situatii'' fata de cite avorturi se intimpla ... problema avorturilor si a contraceptiei este una PSIHICA ... denota URA fata de proprii copii si IGNORANTA fata de sanatatea personala ... nu poti trai fara limite si reguli si apoi sa ceri sa fii inteleasa ??? ... sa fim seriosi ... unde am ajunge ...

EXACT. NU STIU. SI N-O SA CRED NICIODATA PE ORICINE AR SPUNE CA STIE ACUM CA AR PROCEDA INTR-UN ANUMIT FEL INDIFERENT DE CIRCUMSTANTE.
DACA DOCTORII ITI SPUN CA DUCEREA LA TERMEN A SARCINEI ITI POATE PUNE IN PERICOL VIATA (E UN RISC, NU O CERTITUDINE) SI AI DEJA UN COPIL CARE ARE NEVOIE DE TINE SI ESTI SINGURA (PENTRU CA SOTUL TI-A MURIT IN ACCIDENTUL CARE TE-A ADUS LA SPITAL) CE FACI??? CE ALEGI? SA-TI RISTI VIATA, IMPLICIT VIITORUL COPILULUI DE ACASA CARE AR RAMANE SINGUR SI A CELUI PE CARE IL PORTI IN TINE?! CHIAR POTI JUDECA SI BLAMA DECIZIA ACESTEI MAME?!?! EU NU! SI NU VORBESC DIN CARTI SAU DIN FILME, CI DESPRE FAMILIA MEA... CHIAR STITI TOATE RASPUNSURILE?!?!?! E USOR SA PRETINZI ASTA DE PE MARGINE. MAI SCUTESTE-MA...
daniella_s
Postat pe 20 Decembrie 2009 00:23
De la: arhanghel, la data 2009-12-19 19:43:52
De la: marco918, la data 2009-12-19 01:47:02... si sa iti mai spun ceva ... cred ca ar trebui sa te tratezi ... daca ai ajuns sa crezi ca lumea ta ''reala'' este de acest gen sigur nu ai toate tiglele pe casa ... probabil ca faci parte dintr-o categorie de PIERDE VARA care daca nu le cade para malaitza in gura incep sa se autoflageleze si sa vocifereze ... habar nu aveti ce inseamna sa ai probleme si va inchipuiti ca sinteti cei mai batuti de soarta ... ... uitati-va la un handicapat, la un orfan, la ... sa vedeti acolo TARIE DE CARACTER ... v-ar scuipa in fata daca ati incerca sa le sugerati macar ceea ce va trece voua prin cap de fiecare data cind va treziti din somn ... de fapt tot voi, cei care va plingeti de orice in viata dar niciodata de voi insiva, sinteti cei care ii scirbiti cel mai tare ... voi ia-ti rade de pe fata pamintului doar pentru ca va inchipuiti ca le-ati face un bine ... voi, in diverse ipostaze, le sugerati tot felul de aberatii (vai, ce parintii rai ati avut, v-au lasat sa va chinuiti pe lume !!! - spun pervers labilii mental) in timp ce pareti ''sincer'' interesati de viata lor (cind nici pe a voastra nu o intelegeti) ...

n-am obiceiul sa-mi pierd timpul cu oameni ce au in cap un mare VID, asa ca n-o sa-ti mai raspund de-acum incolo. degeaba incerci sa ma provoci, esti lamentabil

... ... e rau cind traiesti cu clisee ??? ... cind esti plina de PESIMISM ??? ... cind vezi TRAGEDII in orice lucru banal si normal ??? ...
marco918
Postat pe 20 Decembrie 2009 10:53
De la: daniella_s, la data 2009-12-20 00:23:11
De la: marco918, la data 2009-12-17 17:43:14
De la: daniella_s, la data 2009-12-17 16:45:20
De la: marco918, la data 2009-12-16 20:58:09
De la: marco918, la data 2009-12-16 20:52:03
De la: daniella_s, la data 2009-12-16 16:46:34... aloooo ... ce situatii ??? ... ce procent reprezinta acele ''situatii'' fata de cite avorturi se intimpla ... problema avorturilor si a contraceptiei este una PSIHICA ... denota URA fata de proprii copii si IGNORANTA fata de sanatatea personala ... nu poti trai fara limite si reguli si apoi sa ceri sa fii inteleasa ??? ... sa fim seriosi ... unde am ajunge ...

EXACT. NU STIU. SI N-O SA CRED NICIODATA PE ORICINE AR SPUNE CA STIE ACUM CA AR PROCEDA INTR-UN ANUMIT FEL INDIFERENT DE CIRCUMSTANTE.
DACA DOCTORII ITI SPUN CA DUCEREA LA TERMEN A SARCINEI ITI POATE PUNE IN PERICOL VIATA (E UN RISC, NU O CERTITUDINE) SI AI DEJA UN COPIL CARE ARE NEVOIE DE TINE SI ESTI SINGURA (PENTRU CA SOTUL TI-A MURIT IN ACCIDENTUL CARE TE-A ADUS LA SPITAL) CE FACI??? CE ALEGI? SA-TI RISTI VIATA, IMPLICIT VIITORUL COPILULUI DE ACASA CARE AR RAMANE SINGUR SI A CELUI PE CARE IL PORTI IN TINE?! CHIAR POTI JUDECA SI BLAMA DECIZIA ACESTEI MAME?!?! EU NU! SI NU VORBESC DIN CARTI SAU DIN FILME, CI DESPRE FAMILIA MEA... CHIAR STITI TOATE RASPUNSURILE?!?!?! E USOR SA PRETINZI ASTA DE PE MARGINE. MAI SCUTESTE-MA...

... repet raspunsul :
... auzi ... sa lamurim ceva ... daca ai chef de telenovele deschide un alt topic ... e mai bine pentru ''imaginatia'' ta debordanta ...
... adica daca ai avea deja un copil si ai fi insarcinata (deci presupun ca va doriti copilul) iar sotul ar muri intr-un groaznic accident TI-AI AVORTA PROPRIUL COPIL DE FRICA VIITORULUI ??? ... adica tu presupui ca NU ESTI CAPABILA sa supravietuiesti cu ambii copii si ca vei fi nevoita sa cersesti impreuna cu copii si mai bine, intr-o milostivenie ''crestineasca'', il extermini pe ultimul ??? ... dar tu nu ai rude, frati, parinti, veri, cumnati sa iti dea o mina de ajutor ??? ... chiar atit de singura si saraca esti ??? ... ce i-ai putea oferi primului copil ca sa fie fericit (???) incit al doilea sa constitue o piatra de moara ??? ... ce viitor iti inchipui ca poti sa faci daca apelezi la astfel de compromisuri grave? ... esti sigura ca viitorul nu va repeta prezentul ? ... e incredibil cit de confuza esti ... viata poate oferi orice suprize, iar moartea este o certitudine ... dar asta nu inseamna sa distrugem totul in jur de frica ca ne va afecta confortul propriei noastre vieti si a unei iluzii despre un ''viitor'' ipotetic ... atita timp cit esti sanatoasa nu da cu piciorul altora ...

... daniela ... LINISTESTE-TE ... pentru sanatatea ta mintala ... iti creezi SCENARII de care te ingrozesti singura, chiar daca nu sint nici pe departe niste ''tragedii'' ... bruma ta de atitutine ''optimista'' se duce pe scenarite si confuzii ... probabilitatea de a se intimpla asa ceva e undeva la 0.0000001% ... NIMENI nu stie ce se va intimpla miine ... se pot intimpla lucruri placute sau nu ... simplul fapt ca nu se intimpla tragedii poti sa consideri ca sint lucruri placute ... dar asta nu inseamna sa acumulezi FRICA si PESIMISM fara logica si fara rost ... e ca efectul placebo doar cu efect invers ... tu iti PROVOCI tragedii ... la orice problema normala de viata vei reactiona EXAGERAT, EGOIST, CINIC, FARA LOGICA si FARA ETICA ... pentru ca ti se va parea ca recunosti cliseele pe care ti le-ai creat in mintea ta ... confuzi obiectivitatea cu disperarea de a trai ca in telenovele ... tot ce iti trebuie este REALISM, OBIECTIVITATE, MORALA, RABDARE ... ceea ce tie nu iti place ALTUIA NU II FACE ... gindeste-te inainte de a da cu capul precum berbecii in orice lucru care nu corespunde cu ''povestile'' care se spun in anturajul tau sau cu ''scenariile'' pe care ti le-ai creat singura ...

... iti recomand o LECTIE de REALISM si OPTIMISM ... poate asa realizezi cit esti de ''bogata'' fara sa iti dai seama ...

http://www.youtube.com/watch?v=yo_24_qTNac&feature=related

.

marco918
Postat pe 20 Decembrie 2009 11:15
De la: miss_darine, la data 2009-12-19 19:52:27"Deci ??? intzelegi ca tu esti aceea care avorteaza pe cineva din universul sau ??? Tu esti aceea care nu permite unor persoane sa se manifeste libere in aceasta lume? Tu le interzici sa avorteze, in timp ci si tu faci acelasi lucru :)
Persoana ideala pe care o cautam in ceilaltzi, descoperim in final, ca este propria persoana... "

asta da filozofie de viata! Deci trecand printr-un avort, de fapt te cauti pe tine insati

... chiar prea multa ''filozofie'' ... suna mai degraba a NEBUNIE, mai ales cind vezi femei care PAR in deplinatatea facultatilor mintale ... doar par ... asta e tragedia ...
marco918
Postat pe 20 Decembrie 2009 11:23
a fost o simpla poezie nu cred ca a vrut sa se laude...e trb fiecaruia ce face bun nu
vreti copii protejati-va. auzi vb asta la orice pas s-a intamplat!cum sa se intample daca iti iei masuri de precautie nu se intmpla;) si daca ceea ce vedeti nu va multumeste..nu cautati nu cautati in pers de aici ce nu este ;)
_PrInTzEs_
Postat pe 24 Decembrie 2009 18:35
De la: mkdisk, la data 2009-12-18 08:39:49nu-mi place extremismul....ura.....rautatea unor persoane de aici si inversunarea lor....in numele...credintei....NU JUDECA, CA SA NU FII JUDECAT. va proclamati cu fala principiile....dar CINE va credeti, ca sa puteti judeca?sunt absolut sigura ca parintele Cleopa v-ar fi spus sa nu judecati pe altii, daca ar fi citit ce scrieti voi pe aici....

nici mie nu-mi plac.....NU AM JUDECAT PE NIMENI SI NICI NU AM DE GAND....doar i-am spus k Parintele Cleopa a fost un duhovnic cu mult Har.....NU TREBUIE SA NE JUDECAM....DOAR DUMNEZEU NE POATE JUDECA....v-am pupat
kryna_85
Postat pe 26 Decembrie 2009 23:44
De la: marco918, la data 2009-12-19 02:04:08
De la: marilenalorena, la data 2009-12-19 00:31:56 DENIS........BRAVO PT MUNUNATUL TAU COMENTARIU.......CRED CA ESTI O PERSDa, el este Dumnezeu, tu esti Dumnezeu, eu sint, noi totzi sintem fiintza lui Dumnezeu...si? ce-i cu asta?
Totzi avem vointza libera, puterea de creatzie si de desfiintzare a creeatziei ... Totzi sintem Dumnezei... Dar tu care nu ai habar de religie, de ce deschizi gura si folosesti cuvinte pe care nici nu esti capabila sa le intzelegi ?
Lasa prostia si ignorantza sa plece de la tine, relaxeazate, .... intentzia ta de a nu face avort , e ok, este impresionanta ... te felicit ca nu doresti sa faci si tu avort... dar uite ca tocmai il faci ...

Hai sa analizam semnificatzia avortului. Ce este avortul? Este o renuntzare la un proiect. Este un refuz de a permite cuiva sa se manifeste in aceasta lume.

Deci ??? intzelegi ca tu esti aceea care avorteaza pe cineva din universul sau ??? Tu esti aceea care nu permite unor persoane sa se manifeste libere in aceasta lume? Tu le interzici sa avorteze, in timp ci si tu faci acelasi lucru :)
Persoana ideala pe care o cautam in ceilaltzi, descoperim in final, ca este propria persoana...

Inainte de toate, ar fi bine sa intzelegi ce esti tu, ce este dunezeu, ce este universul, ce este viatza,ce este incarnarea, ce este moartea si ce este sufletul nemuritor...

Apoi, dupa ce vei intzelege ca tot ce se petrece in jurul tau si in interiorul tau, este creatzia ta, ca tu esti Dumnezeul la care te rogi si tot tu esti Dumnezeul care-ti raspunde la rugaciuni, abea atunci, vei incepe sa avortezi din tine gandurile de condamnare fatza de eurile tale alternative, atunci vei intzelege ca tot raul pe care-l vezi este doar alegerea ta de a-l creea...

Priveste spre lucrurile frumoase, lasa condamnarile ... are dracu grije sa ne condamne pe totzi, nu e nevoie sa-i slujesti dracului si sa-l ajutzi sa-i condamne pe cei cazutzi in suferintza... au ei destule probleme pe cap si pe suflet, nu le mai pune si tu greutatea cu care-i urasti... Daca vrei sa ajutzi pe cel cazut... singurul mod adevarat de a-l ajuta, este sa nu mai crezi ca respectivul suflet este cazut in pacate ... Ochii lui Dumnezeu sint Iubirea... cine priveste prin Iubire, vede paradisul chiar si in Iad... iar cei ce privesc prin furie, condamnari si ura... chiar si spre paradis de vor privii, nu vor fi capabili sa vada frumusetzea... caci iadul se afla in sufletul celui ce uraste si condamna ...

Tot asa si paradisul, se afla in sufletele pline de iubire ... "Cãci, iatã, împãrãþia lui Dumnezeu este înãuntrul vostru." ... Luca 17 ver. 20 + 21OANA DEOSEBITA..........

... eu-ri alternative ??? ... tu esti d-zeul la care te rogi, tu esti d-zeul care iti raspunde la rugaciuni ??? ... ochii lui d-zeu sint iubirea ??? ...

... mai fata, nu stiu ce secta ti-a facut instruirea in astfel de derapaje dar, sincer, nu intereseaza pe nimeni ACUM alambicurile ''profunde'' pe care le-ai insirat ... sint si citeva fraze ''comestibile'' dar ai o varza cam acra pe linga ele care strica totul ... poate te mai limpezesti putin in gindire ... sper sa nu iti trebuiasca o viata intreaga ... ... religia nu are ce cauta acum in acest subiect ... si-a spus cuvintul demult ...

ai si tu dreptate Marco dar trebie sa-i explici k sectele si martorii mincinosi care au deviat de la credinta cea adevarata ii rapesc sufletul....nu judec pe nimeni.....
kryna_85
Postat pe 26 Decembrie 2009 23:59
De la: Kathara, la data 2009-05-03 12:20:48Here we go again!

Haide atunci sa fatam precum catelele prin santuri, macar unul pe an. Avem, nu avem cu ce sa-i crestem, nu conteaza, da-i dracului, noi ne-am facut datoria crestienasca, am plodit!

BANUIESC CA ESTI O NENOROCITA FARA CREDINTA! DUMNEZEU SA TE AIBA IN PAZA PT CEEA CE ESTI SI CEEA CE FACI! SA-TI PLANGI IN PUMNI AR TREBUI CA NU POTI FACE COPII SAU SA NU AI PARTE DE ACESTE SUFLETE MINUNATE...FERASCA-NE DUMNEZEU DE UNA CA TINE IN JUR..ARDE PAMANTUL UNDE CALCI ! IN LOC SA TE CAIESTI PT UN CHIURETAJ , RASCOLESTI IADUL !
liliana_b2007
Postat pe 27 Decembrie 2009 15:36
De la: JulliannaM, la data 2009-05-03 12:40:39
De la: Aladiah, la data 2009-05-03 12:22:06
De la: Kathara, la data 2009-05-03 12:20:48Here we go again!

Haide atunci sa fatam precum catelele prin santuri, macar unul pe an. Avem, nu avem cu ce sa-i crestem, nu conteaza, da-i dracului, noi ne-am facut datoria crestienasca, am plodit!

Pai, da , Kathara, doar datoria ta crestineasca e sa il faci, si Dumnezeu il creste.... ....

Dupa parerea mea, exista metode de a preveni o sarcina, nu trebuie sa ajungi pana acolo incat sa "scapi" de o sarcina nedorita printr-un avort. Eu sunt impotriva avortului in primul rand pentru ca imi respect corpul, daca nu si din motive de ordin moral. Daca s-ar fi intamplat intr-un moment nepotrivit ca una dintre metodele de contraceptie sa dea gres, probabil ca as fi apelat la un avort, insa...am avut noroc. De ce spun noroc? Pentru ca de curand am aflat ca am Rh negativ, ceea ce nu imi permite decat o sarcina fara probleme si atentie sporita, urmatoarele putand fii destul de dificile, avand in vedere ca isi poate forma corpul anticorpi la sarcina.

Parerea mea e ca excluzand faptul ca poate fi interpretat ca o crima impotriva copilului nenascut, e o actiune care iti poate periclita tie sanatatea, iar atata timp cat exista cabinete de planning care ofera mijloace de contraceptie gratuit, nu ar trebui, intr-o tara care se vrea civilizata, sa se ajunga la masuri extreme, cum este avortul.

ESTI FOARTE PROST INFORMATA ATAT DESPRE CONCEPTIE CAT SI DESPRE AVORT, EU ZIC SA MAI CITESTI INAINTE SA ITI FORMEZI PARERI DESPRE DECIZIILE ALTORA
FEMEILE CU RH NEGATIV POT FACE CATI COPII VOR ATATA TIMP CAT ISI FAC IMUNIZAREA CU VACCINUL IMOGLOBULINA ANTI D.

FIECARE DINTRE NOI SUNTEM RESPONSABILI DE CORPUL NOSTRU SI ACTIUNILE PE CARE LE FACEM NE DEFINESC CARACTERUL

DOAR DUMNEZEU ARE DREPTUL SA NE JUDECE, ACEST TOPIC NU ADUCE NIMIC BUN DOAR PRILEJUL UNOR OAMENI DE A-SI ARUNCA DISPRETUL ASUPRA UNOR FEMEI CARE SUNT VICTIMELE IGNORANTEI SOCIETATII IN CARE TRAIM.
the_only
Postat pe 27 Decembrie 2009 17:02
De la: Anelisze, la data 2009-12-24 18:35:23a fost o simpla poezie nu cred ca a vrut sa se laude...e trb fiecaruia ce face bun nu
vreti copii protejati-va. auzi vb asta la orice pas s-a intamplat!cum sa se intample daca iti iei masuri de precautie nu se intmpla;) si daca ceea ce vedeti nu va multumeste..nu cautati nu cautati in pers de aici ce nu este ;)

... problema cea mai mare este DEGENERAREA MENTALA ... se pot folosi sau inventa zeci, sute, mii de metode de a extermina proprii urmasi in diverse stadii ale evolutiei ... dar toate aceste ''eforturi'' inutile si perverse au loc datorita unei IDEII pervers induse in mentalitatea multora ... NU VOR COPII !!! ... stresul, prostia, frica, fudulia, lispa de realitate, egoismul, cinismul ia facut pe multi sa se considera ''il ombilico del mondo'' ... nu ati fost, nu sinteti, nu veti fi ... mai rau, odata cu umila si chinuita lor viata NIMENI nu isi va mai aduce aminte ca ati existat ... exista o ''disperare'' a multora de a imita viata telenovelelor, a ''starletelor'' de prin media romaneasca ... multi/multe renunta la proprii copii in favoarea unui credit, a unei ''independente'' inutile, a unei ipotetice ''oportunitati'' ...
... nu poti si nu trebuie sa desparti relatiile intime cu orice partener (prieten, sot, amant, ...) de posibilitatea aparitiei unui copil ... iti este rusine (???) cui copii din astfel de relatii atunci nu te aventura in ele ... simplu ca buna ziua ... nu esti in stare sa iti respecti propriile actiuni si proprii copii atunci e clar ca ai mari probleme cu caracterul, si nu numai ... cu cit se vor cauta numai confort, lene si egoism cu atit pierderile sint mai mari in timp ... iar timpul nu se mai poate recupera ...
marco918
Postat pe 27 Decembrie 2009 17:26
s-au spus prea multe despre acest subiect , si pro si contra. eu cred ca fiecare e stapan pe hotararile sale, si legat de subiect , in special femeia. ea este singura care TREBUIE SI POATE SA HOTARASCA daca va face sau nu avort.vom da fiecare socoteala in fata lui Dumnezeu pentru pacatele noastre, la timpul hotarat de EL. pana atunci femeia care ia hotararea de a face un avort nu trebuie batuta cu pietre sau pedepsita de noi ceilalti. NU AVEM NICI UN DREPT!!!! E UN PACAT INTR-ADEVAR SA FACI AVORT ....dar uneori TREBUIE...din milioane si milioane sau un singur motiv!!!pentru unele femei a face avort e ca vizita lunara la medic, pentru altele inseamna infernul, depinde doar de educatie si de capacitatea de a gandi corect si realist in acel moment. ca lasa urme , e ABSOLUT ADEVARAT, si cele lasate in suflet sunt cele mai dureroase!
E ATAT DE GREU SA FII OM CU ADEVARAT-ADICA SA GANDESTI SI SA STII SA IEI DECIZII LEGATE DE FIINTA TA!
Dumnezeu chiar si atunci cand luam decizii gresite, daca va vine sa credeti, TOT NE IUBESTE!!!!
GABYTA13
Postat pe 27 Decembrie 2009 22:31
De la: GABYTA13, la data 2009-12-27 22:31:09s-au spus prea multe despre acest subiect , si pro si contra. eu cred ca fiecare e stapan pe hotararile sale, si legat de subiect , in special femeia. ea este singura care TREBUIE SI POATE SA HOTARASCA daca va face sau nu avort.vom da fiecare socoteala in fata lui Dumnezeu pentru pacatele noastre, la timpul hotarat de EL. pana atunci femeia care ia hotararea de a face un avort nu trebuie batuta cu pietre sau pedepsita de noi ceilalti. NU AVEM NICI UN DREPT!!!! E UN PACAT INTR-ADEVAR SA FACI AVORT ....dar uneori TREBUIE...din milioane si milioane sau un singur motiv!!!pentru unele femei a face avort e ca vizita lunara la medic, pentru altele inseamna infernul, depinde doar de educatie si de capacitatea de a gandi corect si realist in acel moment. ca lasa urme , e ABSOLUT ADEVARAT, si cele lasate in suflet sunt cele mai dureroase!
E ATAT DE GREU SA FII OM CU ADEVARAT-ADICA SA GANDESTI SI SA STII SA IEI DECIZII LEGATE DE FIINTA TA!
Dumnezeu chiar si atunci cand luam decizii gresite, daca va vine sa credeti, TOT NE IUBESTE!!!!

... repetitia e mama invataturii se spune ... deci o sa ma repet ... vis a vis de citeva fraze ... NICI o femeie nu este batuta cu pietre !!! (din contra s-ar putea spune) ... NICI o femeie nu este judecata aici !!! ... D-zeu poate ierta O greseala, dar nu o gramada de acte PREMEDITATE, CONSTIENTE, REPETATE !!! ... prostia asta mistico-comunista cu d-zeu care te iarta indiferent citi oameni omori si indiferent pentru ce cred ca nu o mai gusta nimeni ... totul trebuie sa aiba o limita ... cind spui - NU AVEM NICI UN DREPT, la ce te referi ? ... trebuie sa batem din palme in fata avorturilor ? ... asa ti se pare ''civilizat'', in perfecta armonie cu nivelul ''intelectual'' la care au ajuns unii ? ...
... spui - *** E UN PACAT INTR-ADEVAR SA FACI AVORT ....dar uneori TREBUIE *** ... nu ti se pare o judecata mult mai CRUNTA decit comentariile mai mult sau mai putin acide de pe aici ? ... nu ti se pare ca orice femeie care avorteaza, in orice forma, JUDECA si PEDEPSESTE PROPRIUL COPIL in mod real ? ... aparam cainii, pisicile, orice animal care nu se poate exprima, dar pe COPII cine ii apara ? ... ne ascundem dupa clisee si slogane ... ne milogim si cersim o falsa intelegere ... oricine, barbat si femei, isi inchipuie astazi ca ''stie'' exact de ce trebuie ? ... DE CE TREBUIE ? ... DE CE ? ... femei si barbati, tremura ca mustele cind ''iubirea'' lor aduce un rod, un omuletz ... femei si barbati ar suporta umilinte si compromisuri mult mai mari decit cele pe care le-ar ''aduce'' PROPRII COPII ... femei si barbati accepta sa fie cinici, egoisti, fara valori, fara caracter decit sa MUNCEASCA pentru PROPRII COPII ... asta sa fie societatea ''crestina'' romaneasca ? ... sa fim seriosi, d-zeu nu prea are ce imparti cu astfel de oameni ...
marco918
Postat pe 28 Decembrie 2009 00:43
... inca ceva ... foarte important dar pe care multe femei ''educate'' il repeta inconstient sau cu falsa intelegere ... femeile nu hotaresc ce fac cu copilul din corpul lor !!! ... femeile sint OBLIGATE sa ia decizii care le vor afecta toata viata ... in afara de un anumit tip de femei (cele mai usuratice) restul sint, pur si simplu, OBLIGATE ... si-au pierdut de mult dreptul asupra propriului corp si copii dar nu vor sa realizeze asta ... de ce ''hotaresc'' femeile ce ''trebuie'' sa faca cu proprii copii ? ... de rusine, pentru ca li se pun in fata scenarii imposibile, pentru ca prietenii, familia, propriul barbat fac presiuni(pe fata sau prezentind discret si ''uman'' scenarii ''credibile'') ... pentru ca nu e la ''moda'' sa ai toti copii pe care i-ai procreat ... nu e la ''moda'' ... la moda e sa faci rate, sa iei credite, sa muncesti ca prostul pentru o vacanta in grecia, sa salivezi dupa ce au altii, sa platesti mult mai mult pentru cosmetice si diverse tratamente decit ar costa sa intretii decent niste copii,sa lenevesti si sa cersesti avantaje, sa ... sa fim seriosi ... femeia DEMULT NU MAI HOTARASTE NIMIC ... devine un obiect sexual pentru mucosi infantili si iresponsabilii ... dar faptul ca se duce singura la cabinet sau iau pastile ca gaina, le dau multora falsa impresie ca controleaza ceva ... ca cuvintul, sau parerea lor conteaza ... fals ... e ca in bancul cu nebunii ... faci baie in piscina cit doriti, poate vreodata o sa va punem si apa ...
marco918
Postat pe 28 Decembrie 2009 00:55
Nu vreau sa judec pe nimeni. Sunt situatii si situatii, insa traim intr-o lume in care anticonceptionalele se pot cumpara de la orice farmacie fara nici o reteta. Cand eram adolescenta am aflat ca inima se formeaza si incepe sa bata din a treia saptamana de sarcina, ceea ce m-a facut sa imi promit atunci ca nu imi voi omori nici un copil.Acum am un baietel de 1 an si 4 luni. A fost prima sarcina si ultima. Poate ca daca multe dintre femeile de azi ar fi fost mai informate atunci cand erau adolescente, nu am mai fi avut atatea cazuri de avort.
nicoleta15
Postat pe 28 Decembrie 2009 01:21
De la: nicoleta15, la data 2009-12-28 01:21:08Nu vreau sa judec pe nimeni. Sunt situatii si situatii, insa traim intr-o lume in care anticonceptionalele se pot cumpara de la orice farmacie fara nici o reteta. Cand eram adolescenta am aflat ca inima se formeaza si incepe sa bata din a treia saptamana de sarcina, ceea ce m-a facut sa imi promit atunci ca nu imi voi omori nici un copil.Acum am un baietel de 1 an si 4 luni. A fost prima sarcina si ultima. Poate ca daca multe dintre femeile de azi ar fi fost mai informate atunci cand erau adolescente, nu am mai fi avut atatea cazuri de avort.

... anticonceptionalele TRATEAZA ACEIASI BOALA ... MENTALA ... nu te gindi ca ai descoperit america ... se investesc multi bani in media si diverse structuri pentru ca femeile sa fie convinse ca exista ''sarcini nedorite'', ''greseli'', ''accidente'' si ca exista metode ''simple si inofensive'' pentru asta ... fumatul este o mica placere pe linga efectele produse de ''tratamentele'' impotriva propriilor copii ... si totusi doar fumatul este incriminat ... ... cica produce prea multe efecte colaterale pe care le platesc statele ... ... restul sint acceptabile atita timp cit cresc cei care pot munci si accesa credite pentru orice fel de prostii ... ... cit va dura vom observa singuri, in curind ...
... si de ce ** a fost prima si singura ** ? ... ca si curiozitate ... ... asa ai hotarit tu ? ...

... trebuie totusi sa te felicit pentru altceva ...
marco918
Postat pe 28 Decembrie 2009 01:29
Consider ca a-ti asuma raspunderea asupra faptelor tale nu inseamna a scapa de consecinte, ci a le asuma, accepta si indrepta.
Nu condamn si nu judec pe nimeni. Am prietene care au avortat. Daca mi-au cerut sfatul le-am spus sincer ca in opinia mea, avortul nu este o solutie. M-am oferit sa le ajut in cresterea coplului, dupa puterile mele. Dar decizia le aprtine lor si nu am incercat sa ma impun. Ma doare enorm pentru fiecare copil pierdut dar le respect decizia. Nu sunt eu in masura sa le judec, pentru ca nu am trait experienta lor. Le inteleg argumentele si le inteleg si ceea ce au simtit cand au trebuit sa ia aceasta decizie. Nu e deloc usor! Le iubesc oricum :), tot prietenele mele raman.

Acum aproape 3 ani m-am aflat si eu intr-o astfel de situatie. Primele 2 luni de sarcina au fost un cosmar... tentatia de a avorta este atat de mare cand te gandesti la viitorul tau si al copilului, la toate argumentele si contraargumentele pe care le-ai auzit sau la care te-ai gandit pana atunci. Prietenii apropiati mi-au expus tot felul de motive pentru a avorta (stiu ca mi-au vrut binele, si le multumesc)...
In final mi-am zis... acolo, in mine se afla o fiinta (fie chiar numai fiinta in perspectiva), o combinatie unica de gene care nu se va mai repeta niciodata. Mi-am spus ca am ajuns in situatia asta in urma faptelor si deciziilor mele si deci trebuie sa-mi asum consecintele nu sa fug de ele (doar opinia mea). Mi-am spus ca ar fi fost incorect sa avortez, din moment ce mereu am sfatuit contrariul (e usor sa vorbesti, dar mai greu sa si faci). Am discutat cu 2 prieteni care au fost in situatia de a fi avortati de mamele lor si care le sunt recunoscatori acestora ca nu au recurs la acest gest. Si m-am gandit, ca indiferent cat voi pierde, trebuie sa muncesc si sa fac tot ce pot pentru a-i oferi copilului meu sansa unei vieti bune si educatie sanatoasa. Eu sunt optimista... si cred ca poti trece peste greutati daca ai vointa si speranta.
Deci, nu am avortat. Situatia mea a fost foarte complicata, nu am sa intru in amanunte. Oricum, am pierdut facultatea, servicul (chiar in luna in care mi-am dat demisia fusesem promovata ca responsabil deprtament si aveam un salariu foarte bun), am pierdut contactul cu familia, mi-am pierdut prietenul pe care l-am iubit enorm, am pierdut legatura cu o parte din prieteni. A trbuit chiar sa colind jumatate din Europa pentru a rezolva anumite probleme, insarcinata fiind : P . Mi-a fost FOARTE greu in primii 2 ani... foarte, foarte greu... dar nu am cedat si acum lucrurile au inceput sa revina pe fagasul normal.
Imi iubesc ENORM copilul si ma bucur atat de mult ca nu am renuntat la el... in acesti 2 ani bucuria lui era ceea ce imi dadea energie pentru a lupta mai departe. Am plans, am suferit dar toate dispareau cand vedeam luminita din ochii lui si zambetul plin de viata.
Am inceput o alta facultate (am obtinut si bursa ;) deci nu mai trebuie sa o platesc) si anul acesta imi iau licenta. Am de gand sa incerc sa o continui si pe cealalta. In plina criza financiara am deja 2 oferte de locuri de munca in Bucuresti (in companii in care am mai lucrat anterior). Acum lucrez ca educatoare la o gradinita si imi iau copilul cu mine la locul de munca (nici nu are 3 ani si stie o multime de poezioare si cantecele, deseneaza uimitor pentru varsta lui etc). Dar din toamna ma intorc in Bucuresti :) . Anul acesta mi-am recuperat familia :P ... acum parintii mei sunt innebuniti dupa nepotelul lor si niciodata in viata mea nu i-am vazut atat de fericiti si zambitori. Tatal puiutului meu se muta in Romania, iar puiutul meu a devenit pentru el motivatia de a lupta in viata. Il iubeste enorm (desi la inceput lucrurile pareau altfel pentru el).
Cu rabdare, lacrimi, speranta, credinta (intre timp l-am descoperit si pe Dumnezeu)si multa munca... copilul meu se poate bucura de viata. Am indurat si umilinta (multi te vor judeca daca esti mama singura, dar nu trebuie sa asculti gura lumii si nu trebuie sa uiti cine esti si ce poti; in plus nu vad nimic rau in a naste un copil ;) ) . Nu mi-e frica de ce spun ceilalti, cuvintele nu ma dor :) , sunt mandra de ce am realizat in viata, implinita si daca ar fi sa dau timpul inapoi as lua aceeasi decizie de a nu avorta.
In acesti doi ani nu am avut sprijnul familiei, iar tatal copilului meu a fost mai degraba un al doilea copil pentru mine, dupa ce a revenit in viata noastra.

Nu scriu pentru ca sa ma laud... ci pentru ca eu CRED ca se poate trai si fara a refuza viata copiilor nostri... si spun acest lucru din experienta. Insa, intr-adevar, nu e usor DELOC! Dar merita TOT efortul.
Daca cineva acolo va citi acest mesaj si se afla intr-o situatie similara, eu sper ca se va gandi de doua ori mai mult inainte de a lua decizia finala.

Pentru viitor, cand copilul meu va fi suficient de mare incat sa-si ia viata in propriile maini, imi doresc ENORM sa pot ajuta macar o mama sa isi pastreze copilul si sa il creasca pana cand va fi capabila sa faca acest lucru singura. Am lucrat inainte si in domeniul social... stiu ce ma asteapta :P

Imi place foarte mult acea poezioara... mi-au dat lacrimile cand am citit-o!

Va doresc un an nou plin de caldura si iubire :) !!

Ella
Ella81
Postat pe 3 Ianuarie 2010 06:47
De la: marco918, la data 2009-12-19 01:56:54
De la: mkdisk, la data 2009-12-18 08:39:49nu-mi place extremismul....ura.....rautatea unor persoane de aici si inversunarea lor....in numele...credintei....NU JUDECA, CA SA NU FII JUDECAT. va proclamati cu fala principiile....dar CINE va credeti, ca sa puteti judeca?sunt absolut sigura ca parintele Cleopa v-ar fi spus sa nu judecati pe altii, daca ar fi citit ce scrieti voi pe aici....

... aloooo ... CE JUDECATA VEZI AICI ??? ... CE PEDEPSE SE DAU ??? ... lasa sloganurile mistico-sovietice acasa ... aici se comenteaza ... intelegi diferenta ??? ... sau cind iti da unul in cap te multumesti cu sloganul asta ??? ... ... trezeste-te la realitate, amice, esti in 2009 si nu in timpul construirii societatii socialiste multilateral dezvoltate ...

tocmai..ai zis-o chiar tu:aici este un forum unde se comenteaza!dar fara agresivitate....nu stiu de ce ai atata inversunare, eu zic sa te consumi mai putin, ca nu face bine la inima.....si nu am zis ca ma refeream la tine in mod special, nu scrie nicaieri asta! modul CUM comentezi dovedeste un singur lucru:CA TE SIMTI CU MUSCA PE CACIULA!in plus:ai grave lacune de cultura.mai citeste si pe urma sa scrii niste chestii din astea pe forum, ca mai sunt pe aici oameni cultivati care rad de tine.nu ti-as fi spus chestiile astea daca ai fi vorbit civilizat si cred ca observi ca inca nu m-am ambalat prea tare, ca nu se merita.
mkdisk
Postat pe 4 Ianuarie 2010 16:18
De la: mkdisk, la data 2010-01-04 16:18:00

... aloooo ... CE JUDECATA VEZI AICI ??? ... CE PEDEPSE SE DAU ??? ... lasa sloganurile mistico-sovietice acasa ... aici se comenteaza ... intelegi diferenta ??? ... sau cind iti da unul in cap te multumesti cu sloganul asta ??? ... ... trezeste-te la realitate, amice, esti in 2009 si nu in timpul construirii societatii socialiste multilateral dezvoltate ...

tocmai..ai zis-o chiar tu:aici este un forum unde se comenteaza!dar fara agresivitate....nu stiu de ce ai atata inversunare, eu zic sa te consumi mai putin, ca nu face bine la inima.....si nu am zis ca ma refeream la tine in mod special, nu scrie nicaieri asta! modul CUM comentezi dovedeste un singur lucru:CA TE SIMTI CU MUSCA PE CACIULA!in plus:ai grave lacune de cultura.mai citeste si pe urma sa scrii niste chestii din astea pe forum, ca mai sunt pe aici oameni cultivati care rad de tine.nu ti-as fi spus chestiile astea daca ai fi vorbit civilizat si cred ca observi ca inca nu m-am ambalat prea tare, ca nu se merita.

... bine draga ... referitor la subiectul topicului ai ceva de spus ? ... ... sincer, sint cam plictisit de pitzi care doar vor sa li se vorbeasca frumos ... in timp ce abereaza sau evita subiectul cu atacuri la persoana ...
marco918
Postat pe 4 Ianuarie 2010 23:00
Tu pari a fi o habotnica fara minte! Intoarce-te in Evul Mediu de unde ai venit! Avortul e un drept al femeii in intreaga lume civilizata.
tero_xxx
Postat pe 5 Ianuarie 2010 01:31
De la: tero_xxx, la data 2010-01-05 01:31:11Tu pari a fi o habotnica fara minte! Intoarce-te in Evul Mediu de unde ai venit! Avortul e un drept al femeii in intreaga lume civilizata.

... cap de tabla ... ''dreptul'' asta e obligatia pe care i-o impune un barbat IMATUR si IRESPONSABIL ... cite avorturi ai facut ? ... de cite ori ai fost cu ''iubita'' sa vezi cum e sa fie SCOBITA ? ... te-a rugat vreo prietena sa intervii ? ... ai nimerit-o gresit ... aveam nevoie de unul ca tine ...

marco918
Postat pe 5 Ianuarie 2010 01:35
De la: marco918, la data 2010-01-04 23:00:58
De la: mkdisk, la data 2010-01-04 16:18:00

... bine draga ... referitor la subiectul topicului ai ceva de spus ? ... ... sincer, sint cam plictisit de pitzi care doar vor sa li se vorbeasca frumos ... in timp ce abereaza sau evita subiectul cu atacuri la persoana ...

eu nu cred ca te-ai plictisit, cred ca iti face placere...din cate am citit, toate comentariile tale sunt pline de inversunare....si ti-au mai zis si altii niste lucruri.si daca mai multe persoane iti spun aceleasi lucruri, cred ca e momentul sa te analizezi putin si sa iti dai seama ca esti deplasata. atacuri la persoana??????uite cine vorbeste......tocmai tu, care i-ai atacat pe toti....referitor la subiect, e o prostie sa judeci la general despre avort...depinde de la caz la caz..si nu e bine sa fii extremist.umila mea parere.extremismul si fixatia pe o singura idee, fara macar sa accepti posibilitatea ca lucrurile sa stea putin si altfel, mi se pare.......ciudatel.
mkdisk
Postat pe 5 Ianuarie 2010 16:29
... si sa inteleg ca ce ai scris mai sus e ... the best of ... mkdisk ? ... cam subtirel ... fara indoiala ca ''inversunarea'' unuia sau altuia ti se pare ciudata in conditiile in care nu dai doi bani pe subiect oridecite ori ai trece pe linga o astfel de situatie ... la ce te-ar interesa, nu-i asa ? ... tu trebuie sa iti traiesti viata cit mai bine ... atit si nimic mai mult ... ce iti pasa de morala, valori, etica ...

... cica nu e bine sa critici la modul general ... ... dar gramezile de situatii particulare duc la concluzii generale ... o femeie din romania naste doar 1 din 6 copii ... pe restul ii avorteaza cu ''responsabilitate'' ... ... iar barbatii ? ... sint mai putin decit niste umbre ale trecutului ... ignoraranta, dezinteresul, egoismul, cinismul e in floare la acesti ''stilpi'' ai societatii ...

... parca nici nu ma mir ca romanii si ''filozofiile'' lor continua sa se restringa si sa piarda teritorii in favoarea celor care au cu cine sa le umple ... deja romania e un fel de statele unite ale tuturor etniilor ... mai trebuiesc citiva zeci de ani si copii vostri (cei care scapa exterminarilor) vor avea de ce plinge ... acum rid parintii lor ...
marco918
Postat pe 5 Ianuarie 2010 19:03
De la: marco918, la data 2010-01-05 19:03:05... si sa inteleg ca ce ai scris mai sus e ... the best of ... mkdisk ? ... cam subtirel ... fara indoiala ca ''inversunarea'' unuia sau altuia ti se pare ciudata in conditiile in care nu dai doi bani pe subiect oridecite ori ai trece pe linga o astfel de situatie ... la ce te-ar interesa, nu-i asa ? ... tu trebuie sa iti traiesti viata cit mai bine ... atit si nimic mai mult ... ce iti pasa de morala, valori, etica ...

... cica nu e bine sa critici la modul general ... ... dar gramezile de situatii particulare duc la concluzii generale ... o femeie din romania naste doar 1 din 6 copii ... pe restul ii avorteaza cu ''responsabilitate'' ... ... iar barbatii ? ... sint mai putin decit niste umbre ale trecutului ... ignoraranta, dezinteresul, egoismul, cinismul e in floare la acesti ''stilpi'' ai societatii ...

... parca nici nu ma mir ca romanii si ''filozofiile'' lor continua sa se restringa si sa piarda teritorii in favoarea celor care au cu cine sa le umple ... deja romania e un fel de statele unite ale tuturor etniilor ... mai trebuiesc citiva zeci de ani si copii vostri (cei care scapa exterminarilor) vor avea de ce plinge ... acum rid parintii lor ...

bun, si crezi ca daca te inversunezi pe forum schimbi ceva?nimanui nu-i pasa!
mkdisk
Postat pe 6 Ianuarie 2010 11:23
De la: mkdisk, la data 2010-01-06 11:23:22
De la: marco918, la data 2010-01-05 19:03:05... si sa inteleg ca ce ai scris mai sus e ... the best of ... mkdisk ? ... cam subtirel ... fara indoiala ca ''inversunarea'' unuia sau altuia ti se pare ciudata in conditiile in care nu dai doi bani pe subiect oridecite ori ai trece pe linga o astfel de situatie ... la ce te-ar interesa, nu-i asa ? ... tu trebuie sa iti traiesti viata cit mai bine ... atit si nimic mai mult ... ce iti pasa de morala, valori, etica ...

... ... nu vreu sa ''schimb'' ceva ... nu eu ... cei in cauza trebuie sa se isi revina la realitate ... habar nu ai citi citesc ... habar nu ai cite/i vor sa stie mai multe decit prafuitele clisee si sloganuri gen usaid ... avortul (dar mai ales URA indusa fata de proprii copii si fata de sentimentele reale ale oamenilor) este un lucru cu grave urmari la nivel personal, de familie si de societate ...

marco918
Postat pe 6 Ianuarie 2010 11:34
De la: marco918, la data 2010-01-06 11:34:35

... ... nu vreu sa ''schimb'' ceva ... nu eu ... cei in cauza trebuie sa se isi revina la realitate ... habar nu ai citi citesc ... habar nu ai cite/i vor sa stie mai multe decit prafuitele clisee si sloganuri gen usaid ... avortul (dar mai ales URA indusa fata de proprii copii si fata de sentimentele reale ale oamenilor) este un lucru cu grave urmari la nivel personal, de familie si de societate ...

daca le prezinti sub forma asta...slabe sanse.oamenilor nu le place sa fie criticati, mai ales cand gresesc....trebuie sa gasesti alta forma, daca vrei sa te asculte cineva.asa cum te exprimi pari....extremista.
mkdisk
Postat pe 6 Ianuarie 2010 14:25
uite acum mi-a trecut prin minte ca ai putea sa fii barbat.daca e asa, mai nene, ce naiba cauti pe topic-ul asta?ai ramas vreodata insarcinat ca sa stii cum e???
mkdisk
Postat pe 6 Ianuarie 2010 16:21
De la: mkdisk, la data 2010-01-06 16:21:07uite acum mi-a trecut prin minte ca ai putea sa fii barbat.daca e asa, mai nene, ce naiba cauti pe topic-ul asta?ai ramas vreodata insarcinat ca sa stii cum e???

... ''intimplator'' am mai multi copii ... ... nu vor bona, haine de firma, gramezi de ciocolata ... vor atentie si dragoste ... parinti care sa nu mimeze o familie si sa se certe pentru sex, minciuni si indiferenta reciproca ... si chiar si in conditiile astea se bucura sincer de viata si au sperantele lor ... si realizez ce se intimpla cu cei care nu au PARINTI constienti si responsabili ... mai realizez ca multi nu mai sint capabili sa constientizeze ceea ce fac din cauza cliseelor si a sloganurilor importate ... isi vind identitatea si viitorul pentru niste iluzii ... ptr. simpla functionare, macar ca si astazi a unei romanii capabile sa sustina 80 mil. de locuitori, e nevoie de aproape 3 copii per femeie (nu familie) ... in romania se nasc raportul este de 1.3 ... adica scaderea cu 20% a populatiei per fiecare generatie(cu tot sporul tiganilor) ... cine cred ei ca ii vor suporta ca pensionari, cine ii va trata, cine ... ? ... statul ? ... sa fim seriosi ... daca constiinta, valorile, frica de consecinte psihice si fizice nu ii mai sperie sa isi imagineze ziua de miine !!! ...
marco918
Postat pe 7 Ianuarie 2010 02:08
De la: mkdisk, la data 2010-01-06 14:25:08
De la: marco918, la data 2010-01-06 11:34:35

daca le prezinti sub forma asta...slabe sanse.oamenilor nu le place sa fie criticati, mai ales cand gresesc....trebuie sa gasesti alta forma, daca vrei sa te asculte cineva.asa cum te exprimi pari....extremista.

... ??? ... atentez la pudoarea cuiva ? ... e un subiect la fel ca si alte topice (sex anal, sex cu animale, swing, de sa fac ca ma/il insel/a, ce minciuni sint mai plauzibile, amanta/ul mai bun ca sotia/ul, ... ) ... daca acolo se face ''filozofie'' la cote foarte inalte, subiectul asta atit de cotidian si de tragic e tratat cu simple clisee (''dreptul'' si ''responsabilitatea'' femei, e la moda, ...) ... cred ca termenul ''extremist'' e deplasat chiar daca tonul este mai acid uneori in stricta consonanta cu atitudinea penibila a unora ... daca ai observat unii trateaza direct subiectul cu atacuri directe si grosolane la persoana ignorind subiectul cu desavirsire ... ceea ce contrasteaza profund cu logoreea lor de pe topicele pe care le-am mentionat mai sus ...
... si chiar daca ''oamenilor'' nu le face placere critica poate vor realiza vreodata ca ... gresesc ... profund fata de ei si de proprii copii ...
marco918
Postat pe 7 Ianuarie 2010 02:24

Recomandari