Setari Cookie-uri

De ce romanii nu iubesc animalele?

De la: angelfromheaven, la data 2009-07-30 23:05:23
De la: Kathara, la data 2009-07-30 22:28:54Mi se pare absurd sa urasti animalele. Cred ca trebuie sa fii putin psihopat.

bine ...asa sa fie
desi nu asta ai lasat de inteles in posturile tale si mai ales in unul dintre ele....cred ca sti si tu asta

Nu asta a lasat de inteles. E ciudata fata asta, vrea sa para ceva, pe urma se schimba. Daca nu le uraste, de ce le vrea moartea? Daca nu le uraste de ce s-ar obosi sa mai spuna ca pentru copilul ei ar omora toate animalele? Ca doar nu-i ameninta toate animalele copilul ei..mie lucrurile astea mi se par absurde. Sa nu intelegi ceea ce se intampla, iar daca intelegi, sa ignori, sa gandesti asa la rece si sa nu vezi nimic except ceea ce stii TU si crezi TU ca e bine...e peste puterea mea de intelegere...
Solutia mea este sa ii eutanasiem in masa...sunt animale utilitare, nefolositaoare...numai un psihopat le uraste. E ca si cum l-as auzi pe Basescu - am si eu caini acasa, dar sunt prea multi, trebuiesc eutanasiati. Asta pana cand l-au facut altii sa inteleaga ca se poate si altfel.
Banuiesc ca i se rupe de cainii lui de acasa iar daca nu i se rupe, atunci cel mult gandeste ca ai lui sunt ai lui iar ceilalti care n-au avut sansa sa se nasca (cu pedigree eventual) si sa fie ai lui, nu conteaza.
Ceva se intampla sau s-a intamplat in viata unui om sa ajunga sa gandeasca asa "la rece". Pentru ca eu sunt convinsa ca oamenii care nu apreciaza viata si nu numai ca accepta sa fie distrusa dar chiar doresc asta, nu ajung sa gandeasca asa din prea multa inteligenta. Nu alegi calea cea mai simpla si neaparat cea mai inumana decat din comoditate, din lipsa de perspectiva si mai ales in lipsa de credinta in ceva ce a creat viata aia. Atunci cand ajungi sa te crezi atotputernic, specie dominanta si asa mai departe intervin lucrurile astea si NUMAI atunci. Asta pentru mine e o dovada extrema de prostie umana.
Nu, nu m-am referit la Kathara. M-am referit la absolut orice om din lumea asta care nu apreciaza viata si care crede ca el are vreo putere asupra vietii. NIMENI nu poate crea o viata decat daca cineva ii permite sa o faca. NIMENI nu are dreptul sa puna capat unei vieti sau sa-i doreasca moartea pentru nu nimeni nu stie cum a fost creata viata aia si cat de greu a fost creata. Aici intervin multe lucruri, iar cei care considera ca deasupra lor nu exista nimic, se vor comporta "inteligent" si vor face lucrurile la rece. Eu sunt curioasa pana cand, oare unii ajung sa si moara asa?

liliana2005
Postat pe 31 Iulie 2009 09:57
Fii linistita, asa m-am nascut, cu o gandire la rece.

Nu urasc nici porcul de Craciun si totusi il tai. Te las pe tine sa continui analogia. Si, din nou sa-mi aratati unde intra argumentele mele in contradictie unul cu altul.
Kathara
Postat pe 31 Iulie 2009 10:04
De la: Dor_a, la data 2009-07-30 15:54:50
De la: witcher, la data 2009-07-30 15:46:52
De la: cristiana_cris, la data 2009-07-29 14:04:02este trist maria....insa nu ai postat unde trebuie..aici ajuta doar animale...cica asa e bine....copii sunt o povara pt unii
...poate asa intelegi liliana ....familia este mult mai importanta decit ce crezi tu

draga mea m-ai omorat de cate ori ai scris pe topicul asta (care fie vorba intre noi este despre animale ) ca familia este mult mai importanta si ca numa ea vede altfel lucrurile . fiecare are altfel de familie , daca tu esti fericita cu famila pe care o ai felicitari dar familia mea e formata din 5 pisici , 2 caini , o testoasa si binenteles eu si prietenul meu si pentru noi asta este cea mai frumosa si implinita familie , asa ca fiecare vede fericirea si implinirea altfel.

Si uite asa se dovedeste inca o data ca romanii iubesc animalele...
Eu vreau un porcusor de Guinea...
Stiati ca incasii si urmasii incasilor, pana in ziua de azi, ii fac friptura? Te duci la supermarket si-l gasesti pe Mitica (asa imi place sa-mi numesc animalutzele baieti) in galantar...

Sub nici o forma nu se dovedeste ca romanii iubesc animalele Dora. Am dovezi zi de zi in jurul meu, nu pot iesi in oras fara sa gasesc dovezi ca romanii nu numai ca nu le iubesc, dar le si urasc din tot sufletul. Faptul ca sunt cativa care le iubesc e minunat, balanta nu e nici macar 50-50 ca sa spunem ca le iubesc.
Imi amintesc cand eram dincolo si totul era minunat, nici nu stiam ca exista asa ceva. Probabil si tie ti se intampla acelasi lucru. Dar mergi apoi intr-o tara ex comunista si o sa vezi ca lucrurile se complica. Nu e vorba numai de Romania, sunt si alte tari in aceeasi situatie, dar pentru moment eu traiesc aici si mi-ar placea sa se schimbe lucrurile aici. Macar putin si ma declar multumita.
liliana2005
Postat pe 31 Iulie 2009 10:08
De la: Dor_a, la data 2009-07-30 09:06:08
De la: liliana2005, la data 2009-07-29 17:19:52
INCA CEVA DORA: asta e "omul" pe care acum cateva zile l-ai "aparat"? Intreb pentru ca vreau si eu sa-mi fac o parere finala si vor poate mai multi oameni.

Kathara, oamenii sunt specia dominanta pentru ca cineva a vrut ca ei sa fie. Oamenilor li s-au dat animalele cu scopul ca ei SA AIBA GRIJA DE ELE NU SA LE MUTILEZE. Dumnezeu ni le-a dat ca noi sa le folosim (pentru hrana, ajutor, etc) NU SA LE MUTILAM. Am mai scris asta, n-ai citit probabil. Noi suntem raspunzatori pentru tot ce exista pe pamantul asta si trebuie sa avem grija de TOT ceea ce inseamna VIATA pe pamant. De asta suntem "stapani" si de asta ni s-a dat puterea asta. Avem datoria sa ne ocupam de TOT, fiecare dupa puterile lui.
NU este vina nimanui cand sunt copii sfasiati de animale decat vina OMULUI care a permis ca asta sa se intample.

Liliana, da, exact asta e omul pe care l-am aparat. Kathara are o minte clara, si mie imi plac oamenii cu mintea clara. Si eu cred ca sunt multe lucruri mai rele ca moartea. Viata e una dintre ele. Viata chinuita.

Cat despre mutilare...
Suntem cumva la judecata unor mutilatori de animale si noi ne opunem condamnarii?
Eu zic ca asta e doar o discutie de principiu. Si oricat ne-am vaicari noi ca "uite, o sa cada drobu'"... Tot sterila ramane.

Nimic nu e mai rau in lumea asta decat moartea. Moartea e finish-ul, iar sufletele animalelor spre deosebire de sufletele oamenilor nu exista mai departe de viata asta. Tot ce au ele este aici pe pamant. Tocmai pentru ca au fost si sunt create pentru noi, pentru ca noi sa le putem folosi intr-un fel sau altul: hrana, ajutor sau pur si simplu ca "instrument" care aduce bucurie. Dupa moarte, suflete astea se evapora, Dumnezeu creaza mereu noi si noi suflete tot pentru OAMENI.
Este credinta mea, pentru cei care nu cred in Dumnezeu probabil nu are sens.

Spuneam ca nimic nu e mai rau decat moartea, pentru ca am "readus" la viata animale care erau in agonie, calcate de masini, cu labutele taiate si oasele pe afara, catei extrem de bolnavi care refuzau hrana pentru ca erau in faza terminala a bolii, tinuti in perfuzii 2-3 sapatamani..si-au revenit si acum au o viata sa o traiasca. Multi mi-au murit in operatii si foarte multi au abandonat pana la urma viata, dar cei pe care-i am si faptul in sine ca traiesc sunt o dovada a faptului ca a meritat. O viata ar trebui sa conteze mai mult decat absolut orice altceva.
liliana2005
Postat pe 31 Iulie 2009 17:53
De la: Kathara, la data 2009-07-31 10:04:31Fii linistita, asa m-am nascut, cu o gandire la rece.

Nu urasc nici porcul de Craciun si totusi il tai. Te las pe tine sa continui analogia. Si, din nou sa-mi aratati unde intra argumentele mele in contradictie unul cu altul.

ce comparatie......
si pe ala il tai tu cu mana ta?
oricum....totusi animalul de sacrificiu se presupune ca asta ar fi rostul lui...sa-l mananci

dar cainii, pisicile pentru ce sa le omori?....ca-s prea multe.....??!
si lasand cainii ca ne-am lamurit...pisica cu ce te incurca ....nici nu sfasie pe nimeni.....se descurca f bine sa-si faca rost de hrana ....etc etc

contradictia...repet consta in faptul ca desi spui ca nu urasti animalele..dovedesti ca da.
prin ceea ce spui
angelfromheaven
Postat pe 31 Iulie 2009 19:02
De la: Kathara, la data 2009-07-30 17:30:36
De la: Dor_a, la data 2009-07-30 16:12:11Cum zici tu.

Las' Dora ca nu-s asa rea, doar iti imprumut din dragutii aia ai mei!

Cat despre domnisoarea heaven, astept sa imi arate unde este contradictia intre cele doua motive.

Sar'naa!
Sa-ti traiasca frantuzu' (sau americanu', sau ce strain de neam si tara se pregateste sa-ti puie diamantu' pa deshtetzel).
Dor_a
Postat pe 1 August 2009 00:27
De la: liliana2005, la data 2009-07-31 17:53:03
Spuneam ca nimic nu e mai rau decat moartea, pentru ca am "readus" la viata animale care erau in agonie, calcate de masini, cu labutele taiate si oasele pe afara, catei extrem de bolnavi care refuzau hrana pentru ca erau in faza terminala a bolii, tinuti in perfuzii 2-3 sapatamani..si-au revenit si acum au o viata sa o traiasca. Multi mi-au murit in operatii si foarte multi au abandonat pana la urma viata, dar cei pe care-i am si faptul in sine ca traiesc sunt o dovada a faptului ca a meritat. O viata ar trebui sa conteze mai mult decat absolut orice altceva.

Bravo, inseamna ca traiesti viata pe care ti-o doresti. Asta e minunat pentru tine.

Societatea are nevoie de cei ca tine asa cum are nevoie de cei ca si Kathara (care nu uraste nici un animal, va repet ), care iau decizii in functie de ce e mai bine "for the big picture".

(de mine nu spui, eu sunt cea inutila... caut doar sa ma amuz, evit tot ce e urat cu incapatanare... animale sau oameni, le ajut doar daca mi se incruciseaza drumul cu ele... si asta din cauza ca mi-ar strica odihna bantuindu-ma cu imaginea lor )

Totusi, daca traiesti asa cum iti doresti... de unde naiba atata inversunare?
Dor_a
Postat pe 1 August 2009 00:45
Am citit citeva dintre raspunsurile voastre ,nu am timp sa le citesc pe toate,parerea mea este ca e chestie combinata si de educatie adica aia 7 ani de acasa si de suflet.In momentul in care nepotelul se plimba cu mamaia si se intilnesc cu un biet catel al nimanui care cauta un pic de umbra si nici nu se uita la ele si mamaia incepe sa zbiere ca din gura de sarpe "mars',eventual pune mina pe vreun bat,copilul cind va creste ..ce va face?!exact ce a vazut.Sa continui cu cazuri de fiecare zi.Sunt fericita posesoare a unui caniche care nu stie ce e aia a merge fara lesa,e cu ochii pe mine ca pe butelie(ca expresie),nu se uita nici in stinga ,nici in dreapta,ne plimbam,o mama cu copil pe linga noi,copilul fericit "uite mama un catel!",iar mama zbiara ca-i imbolnavesc copilul ,ca face chist hidatic etc.Duceam gunoiul ,containerele in tarc,intru cu punga,inauntru 2 fetite cu fundite,in roz imbracate,fiecare din ele cu cite un par in mina si fugareau o biata pisica ce-si cauta de mincare pe acolo.Ce cautati voi aici?Ce ti-a facut pisica?Asta-i joaca?Nu aveau nici 6 ani.Copii nesupravegheati la joaca indiferent de care ,la gunoi...Nu mai zic ca au sarit la mine .Sa extrapolam peste 10 ani....Sint mindra si vreau sa fiu sanatoasa sa pot continua,am 6 caini si o pisica,toti luati de pe strada,unii dintre ei au avut stapan si inteleg vorba omului,o parte nu.Au crescut pe strada,salbatici si asta-i marea realizare ,intr-o luna sunt campioni la obedienta cu o ora pe zi pe care le-o acord pentru educatie.II iau ,ii educ putin,lii sterilizez,le rezolv eventualele probleme comportamentale si le caut stapin.Asta fac.Pe banii mei,pe timpul meu.Ca pina vor face autoritatile ceva...multa apa va mai curge pe DUnare.
freecontess
Postat pe 1 August 2009 09:32
De la: freecontess, la data 2009-08-01 09:32:27Am citit citeva dintre raspunsurile voastre ,nu am timp sa le citesc pe toate,parerea mea este ca e chestie combinata si de educatie adica aia 7 ani de acasa si de suflet.In momentul in care nepotelul se plimba cu mamaia si se intilnesc cu un biet catel al nimanui care cauta un pic de umbra si nici nu se uita la ele si mamaia incepe sa zbiere ca din gura de sarpe "mars',eventual pune mina pe vreun bat,copilul cind va creste ..ce va face?!exact ce a vazut.Sa continui cu cazuri de fiecare zi.Sunt fericita posesoare a unui caniche care nu stie ce e aia a merge fara lesa,e cu ochii pe mine ca pe butelie(ca expresie),nu se uita nici in stinga ,nici in dreapta,ne plimbam,o mama cu copil pe linga noi,copilul fericit "uite mama un catel!",iar mama zbiara ca-i imbolnavesc copilul ,ca face chist hidatic etc.Duceam gunoiul ,containerele in tarc,intru cu punga,inauntru 2 fetite cu fundite,in roz imbracate,fiecare din ele cu cite un par in mina si fugareau o biata pisica ce-si cauta de mincare pe acolo.Ce cautati voi aici?Ce ti-a facut pisica?Asta-i joaca?Nu aveau nici 6 ani.Copii nesupravegheati la joaca indiferent de care ,la gunoi...Nu mai zic ca au sarit la mine .Sa extrapolam peste 10 ani....Sint mindra si vreau sa fiu sanatoasa sa pot continua,am 6 caini si o pisica,toti luati de pe strada,unii dintre ei au avut stapan si inteleg vorba omului,o parte nu.Au crescut pe strada,salbatici si asta-i marea realizare ,intr-o luna sunt campioni la obedienta cu o ora pe zi pe care le-o acord pentru educatie.II iau ,ii educ putin,lii sterilizez,le rezolv eventualele probleme comportamentale si le caut stapin.Asta fac.Pe banii mei,pe timpul meu.Ca pina vor face autoritatile ceva...multa apa va mai curge pe DUnare.

cred ca exagerezi !!!!!!!!da ,poti sa dai vina pe autoritati ................dar nu poti sa pui vina oamenilor care isi apara copiii!!!!!!!!! gandeste-te totusi ca animalele care traiesc pe strazi(din pacate) sunt pericol dpdv al bolilor !!!!!!!!!!!
BBFluturas
Postat pe 1 August 2009 09:49
E posibil sa exagereze..
...dar exista o vorba "de ce ti-e frica, nu scapi". Si, destul de ciudat, cei care se tem de animale (evident ma refer la caini si pisici), cei care le ocolesc, cei care le fac rau.. sunt si cei care au asmenea necazuri intr-un procent mult mai ridicat.
Poate ca ma ferea mama de bolile animalelor nepermintindu.-mi sa le aduc in casa, dar nu ma putea feri si cand ieseam la joaca. Si niciodata, dar niciodata nu am fost muscata si nu am contactat vreo boala de la ele. Si nici fiul meu... care a crescut de mic cu mitze.
rashela
Postat pe 1 August 2009 10:20
De la: freecontess, la data 2009-08-01 09:32:27copilul cind va creste ..ce va face?!exact ce a vazut..

Este adevarat ca educatia are rolul ei, dar mi-e greu sa afirm ca este decisiva. Sunt copii care in preajma parintilor.. se comporta ca atare, dar cand scapa de sub ochii lor (gradinita, scoala) sunt dornici sa mangaie sau sa se joace cu un animal. Si nu m-ar mira devenind adulti sa aiba propriul animal de companie. E foarte greu sa convingi un copil sa faca rau unui caine.... dar, in acelasi timp sa ii spui ca porcul din curte e pretios. Nu va intelege de ce toata lumea il mangaie pe cel rau .. si il omoara pe cel bun.
rashela
Postat pe 1 August 2009 10:30
EU ,copil fiind,nu am avut voie sa aduc in casa nici un animalutz.Dar nici nu am fost educata cu nu-i voie sa pun mina pe animale.In facultate am avut 2 motani,pe rind.Dupa ce a murit si ultimul am jurat ca nu mai imi iau vreodata.Dar nici nu le-am facut rau.PUr si simplu am coexistat pe aceeasi strada.Au trecut 15 ani cind intr-o zi am gasit un catzel neintarcat inca,mort de sete.L-am luat in ideea sa ii gasesc stapin .Dupa o zi si o noapte am hotarit.Am catzel.Am mincat literatura de specialitate,viata mea s-a schimbat total,devenind mult mai ordonata,cu ore fixe de mincat,de iesit.De la acest prim catzel care a murit din pacate destul de repede,am mai avut 2 concomitent si ei s-au dus,nu m-am lasat si am alt companion de locuinta.Caniche care urla nonstop daca raminea singur.Si uite asa a aparut pisica.Sa continui?In spatele blocului printre altii era si un caine batrin.Se vedea ca afost caine de curte ,avea urma de lant la gat.Cred ca de 2 ori i-am dat mincare.Intr-o zi am fost atacata de o haita,era iarna,frig,asteptam taxiul,haita ma inconjurase,am zis ca pina aici mi-a fost.Cind de dupa bloc a venit cel batrin,care s-a asezat linga mine si a inceput sa-i hamaie pe ceilalti.Nu stiu ce le-a zis pe limba lor dar s-au regrupat si au plecat.Cainele era lovit de o masina,in 3 picioare,flamind si inghetat.De atunci e ingrija mea.Si ceilalti cam asa au ajuns in viata mea.Tot auzim de oameni muscati dar de oameni salvati de caini comunitari mai putin.Si totusi exista.Am fost atacata de 3 indivizi,si cainii strazii noastre au sarit si m-au scos.Nu le dadusem niciodata atentie si nici mincare ,doar ne vedeam in fiecare zi si treceam uniii pe linga altii.Si au sarit.POt continua dar trebuie sa plec.Weekend placut la toti de pe aici.
freecontess
Postat pe 1 August 2009 11:40
Nu cred ca exagerez.Da ai dreptate sunt multe animale bolnave dar de la a te feri de animal fara stapan pina la crize de isterie la vederea unui catzel in lesa,supervaccinat si pieptanat,mai este.
freecontess
Postat pe 1 August 2009 11:54
De la: Dor_a, la data 2009-08-01 00:45:23

Bravo, inseamna ca traiesti viata pe care ti-o doresti. Asta e minunat pentru tine.

Societatea are nevoie de cei ca tine asa cum are nevoie de cei ca si Kathara (care nu uraste nici un animal, va repet ), care iau decizii in functie de ce e mai bine "for the big picture".

(de mine nu spui, eu sunt cea inutila... caut doar sa ma amuz, evit tot ce e urat cu incapatanare... animale sau oameni, le ajut doar daca mi se incruciseaza drumul cu ele... si asta din cauza ca mi-ar strica odihna bantuindu-ma cu imaginea lor )

Ei, cum ma intrebi de unde atata inversunare? Doar ai citit ce am scris si ce se intampla, nu pot accepta toate lucrurile astea si nici nu pot inchide ochii la ele. Cand auzi ca nu stiu ce netrebnici au spanzurat mata si altii au impuscat cainii, au aruncat carnat otravit in curtea vecinului sa-i omoare animalele..si vezi animale pe strazi schelalaind calcate de masini si toti se uita ca la circ iar apoi isi continua drumul...stii ca tu faci tot ce e omeneste posibili si altora nici ca le pasa..nu prea traiesc cum imi doresc. Fac lucrurile astea nu pentru ca imi place la nebunie sa ma smiorcai dupa fiecare animal ciopartit, ci pentru ca stiu ca daca eu nu fac, altul nu face. Pana o sa treaca pe acolo inca unul ca mine o sa cam dureze si timpul e un lucru pe care o fiinta ranita nu-l are.

Crezi ca mie sau altcuiva lucrurile astea nu ne strica odihna? Crezi ca pe noi nu ne bantuie imaginile?

Povesteam acum cateva zile despre un caine lup abandonat in munti. Am trecut prin munti, i-am dat sa manance cainelui lesinat si am plecat mai departe, mai aveam cateva sute de km pana acasa. Nu aveam cum sa il iau, era mare rau si cand m-am apropiat de el m-a marait. Stiam ca nu o sa supravietuiasca, nu se putea ridica de jos, nu mai avea par pe corp, dar vroia cu disperare sa supravietuiasca, a baut apa si a mancat, probabil nu mai mancase de saptamani dupa cum arata.
Am ajuns acasa si m-am tot gandit la modalitati de a-l lua de acolo. Ce ar fi trebuit sa fac? Sa ma fac ca ploua, sa ma gandesc ca supravietuieste el cumva, asta ca sa dorm eu mai bine noaptea? N-as fi reusit oricum. Asa ca am sunat o prietena ca locuieste in Anina si ea s-a dus zi de zi sa-i duca mancare. A dus si 2 doctori veterinari care au spus ca cel mai uman lucru pentru el este eutanasia pentru ca nu se va face niciodata bine si n-au vrut sa-i administreze nici un fel de tratament. Le-am spus sa nu faca asa ceva si weekendul viitor m-am dus, am platit pe cineva si am reusit sa-l luam de acolo. Sa vezi ce disperat era sa intre in masina cand s-a vazut ridicat, stia ca merge undeva unde ii va fi mai bine. L-am dus la o dna doctor veterinar si dansa mi-a spus ca nu-mi promite nimic dar incearca sa-l faca bine. Era mare lucru faptul ca manca si bea apa, dar era intr-o stare oribila.
Iar acum, dupa 2 luni ar trebui sa-l vezi. S-a ingrasat, se ridica si se plimba, apoi cand oboseste se pune jos. Si doctorita care l-a facut bine mi-a spus ca daca ii gasesc un stapan bun il da, dar daca nu, il pastreaza ea pentru ca s-a atasat de el.
Ce s-ar fi intamplat daca l-as fi lasat acolo numai pentru ca mi-e greu mie sa suport scenele astea? S-ar fi putut foarte bine sa moara, dar uite ca nu s-a intamplat asa.

liliana2005
Postat pe 1 August 2009 13:33
De la: freecontess, la data 2009-08-01 11:54:11Nu cred ca exagerez.Da ai dreptate sunt multe animale bolnave dar de la a te feri de animal fara stapan pina la crize de isterie la vederea unui catzel in lesa,supervaccinat si pieptanat,mai este.

Nu exagerezi absolut deloc. Mergeti si intrebati orice medic VETERINAR si o sa vedeti cam cate boli se pot lua de la animale. Oamenii sunt foarte ignoranti si le este frica de ceea ce nu cunosc. Nici doctorii care practica medicina umana nu ajuta foarte mult, ca sa scape ei de foarte multe lucruri pe care nu le cunosc, dau vina pe animale.
Oamenii care se comporta asa sunt din pacate needucati. Unii fac efortul de a se educa singuri, altii traiesc toata viata in ignoranta.

Apreciez oamenii ca tine, care pot da ceva din ceea ce au ei, putin sau mult, celor care au nevoie. Cei care nu-i apreciaza sunt cei care nu fac nimic in sensul asta.
liliana2005
Postat pe 1 August 2009 15:09
De la: liliana2005, la data 2009-08-01 13:33:45

Ei, cum ma intrebi de unde atata inversunare? Doar ai citit ce am scris si ce se intampla, nu pot accepta toate lucrurile astea si nici nu pot inchide ochii la ele. Cand auzi ca nu stiu ce netrebnici au spanzurat mata si altii au impuscat cainii, au aruncat carnat otravit in curtea vecinului sa-i omoare animalele..si vezi animale pe strazi schelalaind calcate de masini si toti se uita ca la circ iar apoi isi continua drumul...stii ca tu faci tot ce e omeneste posibili si altora nici ca le pasa..nu prea traiesc cum imi doresc. Fac lucrurile astea nu pentru ca imi place la nebunie sa ma smiorcai dupa fiecare animal ciopartit, ci pentru ca stiu ca daca eu nu fac, altul nu face. Pana o sa treaca pe acolo inca unul ca mine o sa cam dureze si timpul e un lucru pe care o fiinta ranita nu-l are.

Crezi ca mie sau altcuiva lucrurile astea nu ne strica odihna? Crezi ca pe noi nu ne bantuie imaginile?

Povesteam acum cateva zile despre un caine lup abandonat in munti. Am trecut prin munti, i-am dat sa manance cainelui lesinat si am plecat mai departe, mai aveam cateva sute de km pana acasa. Nu aveam cum sa il iau, era mare rau si cand m-am apropiat de el m-a marait. Stiam ca nu o sa supravietuiasca, nu se putea ridica de jos, nu mai avea par pe corp, dar vroia cu disperare sa supravietuiasca, a baut apa si a mancat, probabil nu mai mancase de saptamani dupa cum arata.
Am ajuns acasa si m-am tot gandit la modalitati de a-l lua de acolo. Ce ar fi trebuit sa fac? Sa ma fac ca ploua, sa ma gandesc ca supravietuieste el cumva, asta ca sa dorm eu mai bine noaptea? N-as fi reusit oricum. Asa ca am sunat o prietena ca locuieste in Anina si ea s-a dus zi de zi sa-i duca mancare. A dus si 2 doctori veterinari care au spus ca cel mai uman lucru pentru el este eutanasia pentru ca nu se va face niciodata bine si n-au vrut sa-i administreze nici un fel de tratament. Le-am spus sa nu faca asa ceva si weekendul viitor m-am dus, am platit pe cineva si am reusit sa-l luam de acolo. Sa vezi ce disperat era sa intre in masina cand s-a vazut ridicat, stia ca merge undeva unde ii va fi mai bine. L-am dus la o dna doctor veterinar si dansa mi-a spus ca nu-mi promite nimic dar incearca sa-l faca bine. Era mare lucru faptul ca manca si bea apa, dar era intr-o stare oribila.
Iar acum, dupa 2 luni ar trebui sa-l vezi. S-a ingrasat, se ridica si se plimba, apoi cand oboseste se pune jos. Si doctorita care l-a facut bine mi-a spus ca daca ii gasesc un stapan bun il da, dar daca nu, il pastreaza ea pentru ca s-a atasat de el.
Ce s-ar fi intamplat daca l-as fi lasat acolo numai pentru ca mi-e greu mie sa suport scenele astea? S-ar fi putut foarte bine sa moara, dar uite ca nu s-a intamplat asa.

SANSA.......exact despre asta e vorba...important este sa li se acorde o sansa.
angelfromheaven
Postat pe 1 August 2009 20:27
De la: angelfromheaven, la data 2009-08-01 20:27:32
De la: liliana2005, la data 2009-08-01 13:33:45

SANSA.......exact despre asta e vorba...important este sa li se acorde o sansa.

Yeah...pacat ca unii sunt prea indragostiti de propria viata ca sa o mai vada si pe a animalelor.

liliana2005
Postat pe 1 August 2009 21:26
...e frumos ca mai sunt si unii oameni care au atata putere sa faca ceva ca sa le salveze......eu una sunt prea sensibila ca sa am o asemenea meserie...doar cand ai povestit de cainele acela abandonat miau dat lacrimile,.....cine se ocupa cu asa ceva are un suflet foarte mare si sigur are un loc asigurat in rai....va admir.....si multa tarie in continuare.....
yoannas
Postat pe 1 August 2009 21:37
De la: yoannas, la data 2009-08-01 21:37:47...e frumos ca mai sunt si unii oameni care au atata putere sa faca ceva ca sa le salveze......eu una sunt prea sensibila ca sa am o asemenea meserie...doar cand ai povestit de cainele acela abandonat miau dat lacrimile,.....cine se ocupa cu asa ceva are un suflet foarte mare si sigur are un loc asigurat in rai....va admir.....si multa tarie in continuare.....

Pai tu de ce crezi ca povesteste? Eu una sunt convinsa ca 90% sunt inventii, tanti lili sufera de niste complexe de grandomanie/mesianice.
Kathara
Postat pe 1 August 2009 22:39
De la: yoannas, la data 2009-08-01 21:37:47...e frumos ca mai sunt si unii oameni care au atata putere sa faca ceva ca sa le salveze......eu una sunt prea sensibila ca sa am o asemenea meserie...doar cand ai povestit de cainele acela abandonat miau dat lacrimile,.....cine se ocupa cu asa ceva are un suflet foarte mare si sigur are un loc asigurat in rai....va admir.....si multa tarie in continuare.....

Nu e o meserie, e un mod de viata, data fiind situatia in care ne aflam.
Si nici nu cred ca asa ceva iti asigura un loc in rai pentru ca oamenii care fac asta pentru animale si pentru alti oameni pot sa o dudeasca pe alte parti.
liliana2005
Postat pe 1 August 2009 22:51
De la: angelfromheaven, la data 2009-07-31 19:02:48
De la: Kathara, la data 2009-07-31 10:04:31Fii linistita, asa m-am nascut, cu o gandire la rece.

ce comparatie......
oricum....totusi animalul de sacrificiu se presupune ca asta ar fi rostul lui...sa-l mananci

si lasand cainii ca ne-am lamurit...pisica cu ce te incurca ....nici nu sfasie pe nimeni.....se descurca f bine sa-si faca rost de hrana ....etc etc

contradictia...repet consta in faptul ca desi spui ca nu urasti animalele..dovedesti ca da.
prin ceea ce spui

inca bate ti campii cu javrele si potaile lumii???????? doamneee cata risipa de energie

am fost ieri pana la mamaia si am revenit azi in bucuresti ghici ce am facut tot drumul
angelo_micnegrusiurat
Postat pe 1 August 2009 23:06
Liliana 2005, vreau sa-ti multumesc din suflet pt. tot ce ai facut si ce o sa mai faci pt. animalele de pe strazi.Te admir foarte mult si te felicit pentru sufletul tau bun. Nu mai baga in seama toti frustratii si istericii.Tu continua sa faci ceea ce faci tu cel mai bine,sa salvezi vieti.Sunt sigura ca toate faptele tale bune iti vor fi rasplatite intr-o zi.Cat despre cei care urasc animalele nu pot sa spun decat ca imi e mila de ei. Viata lor trebuie sa fie foarte trista si plictisitioare.
Iti multumesc Liliana !!!
diana1981
Postat pe 1 August 2009 23:41
De la: diana1981, la data 2009-08-01 23:41:37Liliana 2005, vreau sa-ti multumesc din suflet pt. tot ce ai facut si ce o sa mai faci pt. animalele de pe strazi.Te admir foarte mult si te felicit pentru sufletul tau bun. Nu mai baga in seama toti frustratii si istericii.Tu continua sa faci ceea ce faci tu cel mai bine,sa salvezi vieti.Sunt sigura ca toate faptele tale bune iti vor fi rasplatite intr-o zi.Cat despre cei care urasc animalele nu pot sa spun decat ca imi e mila de ei. Viata lor trebuie sa fie foarte trista si plictisitioare.

Tu chiar o crezi?

Si SMS-urile alea cu "Ai castigat un LCD!" le crezi?
Kathara
Postat pe 2 August 2009 00:34
De la: Kathara, la data 2009-08-02 00:34:51
De la: diana1981, la data 2009-08-01 23:41:37Liliana 2005, vreau sa-ti multumesc din suflet pt. tot ce ai facut si ce o sa mai faci pt. animalele de pe strazi.Te admir foarte mult si te felicit pentru sufletul tau bun. Nu mai baga in seama toti frustratii si istericii.Tu continua sa faci ceea ce faci tu cel mai bine,sa salvezi vieti.Sunt sigura ca toate faptele tale bune iti vor fi rasplatite intr-o zi.Cat despre cei care urasc animalele nu pot sa spun decat ca imi e mila de ei. Viata lor trebuie sa fie foarte trista si plictisitioare.

Tu chiar o crezi?

Si SMS-urile alea cu "Ai castigat un LCD!" le crezi?

si de ce ar minti?
ce ti se pare asa greu de crezut?
angelfromheaven
Postat pe 2 August 2009 10:11
De la: micnegrusiurat4, la data 2009-08-01 23:06:13
De la: angelfromheaven, la data 2009-07-31 19:02:48

ce comparatie......

prin ceea ce spui

inca bate ti campii cu javrele si potaile lumii???????? doamneee cata risipa de energie

am fost ieri pana la mamaia si am revenit azi in bucuresti ghici ce am facut tot drumul

tu iar nu ai ce face.................
hai paaaaaaaaaaaaaaaaaaa
vezi ca ma apuc sa-ti fac vrajile!!
angelfromheaven
Postat pe 2 August 2009 10:12
Minte pentru ca e clar mitomana. Nu trebuie sa fii de specialitate sa iti dai seama de asta. Tot topicul n-a facut altceva decat sa se laude pe sine. Animalele-s secundare, if ever.
Kathara
Postat pe 2 August 2009 10:21

mda....ma rog..
si eu am avut psici luate de pe strada f multe...acum mai am 2.
angelfromheaven
Postat pe 2 August 2009 10:32
De la: angelfromheaven, la data 2009-08-02 10:32:48

mda....ma rog..
si eu am avut psici luate de pe strada f multe...acum mai am 2.

Fii linistita, si eu salvam intr-o fericire pisici cand eram mica. Ba chiar si melci si catei si un porumbel. Dar nu m-apuc sa le insir pe-aici, ar fi absurd.
Kathara
Postat pe 2 August 2009 10:49
IUBESC LA NEBUNIE ANIMALELE!!!!
Eu stau la casa. Si avand in vedere ca am o curte pe care o parcurg dintr-un capat in altul pe bicicleta, am luat decizia s-o umplu de animale.

Deci, am un Amstaff American pe nume Spike, 2 Dobermani pe care ii cheama Hades si Dante, un Ciobanesc Mioritic pe care l-am botezat Dude, un Pitbull pe care il cheama Deamon, 2 Rotweilleri pe care i-am botezat Beauty si Beast, un Husky pe care il cheama Oz si o superbitate de Saint-Bernard pe care il cheama Blaise. Pe langa caini, am luat de la tomberon o pisica pentru ca mi s-a parut fantastica. sunt sigura ca e corcitura de maidaneza cu persana..are coloritul acela al pisicilor maidaneze dar are blana foarte lunga, deasa si pufoasa. Plus ca, ati vazut si voi cum arata coada unei pisici maidaneze...eh..pisica asta are coada stufoasa..si am adus-o acasa, am spalat-o, am dus-o la veterinar...si acum are pui ..4 pisoi negri (la culoare probabil seamana cu tatal) dar au mostenit blana deasa si moale a mamei. toti au ochi albastrii. au doar 2 luni si n-am de gand sa-i dau. tot de pe strada am luat o pisica, are vreo cateva luni, este neagra si este un drac impielitat. se catara peste tot, zgaraie orice si e incredibil de egoista la mancare
Karenina
Postat pe 2 August 2009 11:36

Si eu cred la fel. Ca viata lor e tare trista si plictisitoare, ca de multe ori poate au iluzia fericirii dar apoi realizeaza ca sunt cat se poate de departe de ea. Pacat, un animal le-ar fi aratat ca viata poate fi traita mult mult mai frumos.
liliana2005
Postat pe 2 August 2009 11:41

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Heii. 24 De la: EvAmandaCamelia 29 August 2014 14:19
scopul scuza mijloacele, oare? 17 De la: ipahebirowtnod 5 Noiembrie 2010 13:30
probleme cu mama prietenului meu 3 De la: kudika1993 9 Mai 2010 17:38
copiii strazii---fenomen? 18 De la: lavidenisa 18 Septembrie 2009 08:26
e vreun psiholog pe aici? 24 De la: deliadalma 20 Iunie 2009 21:31