Mai multe
De la: liliana2005, la data 2009-08-02 20:09:59De la: angelfromheaven, la data 2009-08-02 19:57:56Dintre un om care cerseste si un animal care cerseste, numai unul dintre ei poate insela........ |
||
|
angelfromheaven Postat pe 2 August 2009 20:30 |
||
|---|---|---|
De la: angelfromheaven, la data 2009-08-02 20:30:11De la: liliana2005, la data 2009-08-02 20:09:59De la: angelfromheaven, la data 2009-08-02 19:57:56Dintre un om care cerseste si un animal care cerseste, numai unul dintre ei poate insela........ |
||
|
liliana2005 Postat pe 2 August 2009 21:09 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-08-02 20:04:14De la: luyyzz, la data 2009-08-02 19:18:50Diana cred ca multi dintre noi am avut experiente neplacute cu cainii si pe mine m-a muscat unul din cartier,a iesit pe furis dintr-o curte si m-a intatat de picior pe la spate,desi cand era liber pe strada n-a zis niciodata "ham",deci nu cred ca te musca doar "daca sunt provocati",dar asta nu inseamna ca toti sunt la fel.Unii au ajuns agresivi si pt ca au fost batuti,schingiuiti si infometati.Cat despre copiii care nu se sinchisesc sa se dea la o parte de pe scaun daca vad un batran,o femeie insarcinata sau un om care chiar are nevoie sa stea pe scaun ,vezi c-o sa-ti sara in cap forumistele iubitoare de copii,ca deh odraslele sunt miezul.Am mai auzit-o pe asta cu "vine de la scoala ,e obosit saracul",ca si cand la scoala munceste din greu,da cu sapa,nu sta in banca 6ore Oricum,doream numai sa trag un semnal de alarma in ceea ce priveste educatia,nu sa jignesc parintii,pt ca toti vom fi parinti si probabil manati de sentimente parentale vom gresii si noi.Si eu am avut grupa mare la gradi,erau niste copii extraordinari,civilizati si f draguti.Dar ce vad in fiecare zi pe strada,in mijloacele de transport,in parcuri-asta ma "ingrijoreaza".Nu spun ca suntem alta generatie si ca avem alte mentalitati,sau ca suntem depasiti de evenimente-dar cred cu tarie ca bunul simt si limita trebuie sa existe in fiecare dintre noi-copii sau maturi!Dupa cum am vazut si pe forum-s-au depasit cu mult limitele ,s-au postat jigniri ,doar pt ca unii au puncte de vedere diferite si ce e si mai deranjant oarecum e ca daca faci ceva bine,nu conteaza ce-intotdeauna vor venii negativistii si cei care se cred superiori si vor spune ca "te lauzi" sau ca "bravezi" sau ca cine esti tu de indraznesti sa spui ca "ceva " e bine-adica ce dai lectii de morala?Pai-nu le dai-doar prezinti normalitatea ta-nu incerci sa-i convingi de ceva-e prea multa risipa de energie si nu te poti erija intr-un purtator de cuvant!Va salut fetelor si sper ca dincolo de orice polemici sau discutii mai aprinse-sa nu uitam ca suntem oameni-chipurile fiinte rationale si superioare tuturor celorlalte fiinte!
|
||
|
|
||
|
luyyzz Postat pe 2 August 2009 21:12 |
||
De la: luyyzz, la data 2009-08-02 12:48:23De la: Kathara, la data 2009-08-02 12:40:11First thing's first, macar da-ti seama ca nu vorbeam cu tine. Ei, Liliana a mai facut ceva nou in fiecare post. Daca stai sa le citesti vezi ca alta treaba nu are zi si noapte. Daca-ai stii cate a salvat ea numai pe topicul asta .... |
||
|
Kathara Postat pe 2 August 2009 21:17 |
||
De la: luyyzz, la data 2009-08-02 21:12:56De la: liliana2005, la data 2009-08-02 20:04:14De la: luyyzz, la data 2009-08-02 19:18:50Diana cred ca multi dintre noi am avut experiente neplacute cu cainii si pe mine m-a muscat unul din cartier,a iesit pe furis dintr-o curte si m-a intatat de picior pe la spate,desi cand era liber pe strada n-a zis niciodata "ham",deci nu cred ca te musca doar "daca sunt provocati",dar asta nu inseamna ca toti sunt la fel.Unii au ajuns agresivi si pt ca au fost batuti,schingiuiti si infometati.Cat despre copiii care nu se sinchisesc sa se dea la o parte de pe scaun daca vad un batran,o femeie insarcinata sau un om care chiar are nevoie sa stea pe scaun ,vezi c-o sa-ti sara in cap forumistele iubitoare de copii,ca deh odraslele sunt miezul.Am mai auzit-o pe asta cu "vine de la scoala ,e obosit saracul",ca si cand la scoala munceste din greu,da cu sapa,nu sta in banca 6ore Asa e :) Din ceea ce am vazut eu pot sa spun ca oamenii care iubesc animalele mereu vor sa faca ceva, iar ceilalti prea putin, se multumesc cu verbul A TRAI. Nu spun ca n-ar fi oameni cat se poate de inteligenti, dar asta nu le scuza lipsa de umanitate. |
||
|
liliana2005 Postat pe 2 August 2009 21:24 |
||
De la: Kathara, la data 2009-08-02 21:17:17De la: luyyzz, la data 2009-08-02 12:48:23De la: Kathara, la data 2009-08-02 12:40:11First thing's first, macar da-ti seama ca nu vorbeam cu tine. Am citit tot-ca deh,am scris si eu pe aici-sincer nu am nimic cu nimeni adica nu zic ca simpatizez sau antipatizez pe cineva ,pt ca ar trebui sa fie doar niste discutii,nu sa evaluam pe cineva cat e de "normal" sau nu.Acum daca tu esti de specialitate,poti sa spui ce crezi ca nu te opreste nimeni dar discutiile degenereaza,altii interpreteaza ceea ce spui si nu se ajunge la nici o concluzie.Eu in general poate sunt mai naiva,imi place sa vad lucrurile bune din fiecare si incerc sa gasesc partile frumoase ale oamenilor,dar cum stim nu trebuie sa avem asteptari prea mari ,pt a nu avea dezamagiri pe masura.Poate ar fii mai bine sa putem avea o viziune mai "rece" ,mai obiectiva,dar fiecare e construit in alt fel.Oricum stiu ca tu stii toate astea deja,deci be my guest si analize everything!
|
||
|
luyyzz Postat pe 2 August 2009 21:26 |
||
|
Felicitari pentru cea care a deschis acest topic, desi titlul nu este corect. Nu numai romanii nu iubesc animalele, oamenii in general simt aceasta adversiune fata de ele... Inca nu am aflat de ce, poate pentru ca nu au fost obisnuiti sa iubesca aceste fiinte minunate! Chestia ca daca ai fost muscat de un caine sau zgariat de o pisica e deja basm. Asa cum oamenii nu pot fi judecati din cauza unora care fura, dau in cap sau mai stiu eu ce, asa si animalele nu pot fi bagate toate intr-o oala. De cand m-am nascut am avut caine, un dog german, o frumusete. La cativa ani dupa ce a murit, parintii mei mi-au cumparat un doberman. Era parte din familie, daca plangeai, suferea cu tine, daca te bucurai, simteai fericire si in ochii lui... Cand a murit, din cauza unui veterinar incompetent, toata familia mea a suferit... Acum am un alt caine, un amstaff. Eu un nebun- seamana cu mine, e inteligent, e frumos, si e langa mine cand ceilalti nu ma inteleg. Iubesc animalele, le iubesc mai mult decat pe oameni! De ce? Pentru ca un animal nu este parsiv, pentru ca un animal te iubeste sincer, dezinteresat. Am fost si eu muscata de un caine, un caine pe care il cunosteam de cand era pui. Dar vina a fost a mea, tocmai fatase si fiind maidanez, si aparat puii cand m-am apropiat de ei. Am fost muscata si de un caine de companie, un pechinez. Dar asta nu m-a impiedicat sa-i iubesc in continuare, sa-i ajut daca am puterea, m-a facut doar sa fiu mai atenta in preajma lor. Nu sunt absurda sa cer ca tuturor sa le placa animalele, sa le iubeasca, ceea ce cer este sa nu mai fie chinuite... Nu-ti cere nimeni daca vezi pe strada un caine sa-i dai de mancare sau sa-l iei acasa. Insa mi se pare inuman cand vezi un animal sa te apuci sa dai in el cu pietre... Sau sa-l iei la bataie pentru ca " exista posibilitatea sa sara la copilul meu" ( am auzit o astfel de explicatie, surprinzator)!! Spuneati cateva pagini mai sus ca sunt copii fara casa, fara mancare, si noua de pasa de caini. De acord, sunt copii vai de capul lor, dar un caine pe care il iei si caruia ii dai sa manance, nu-ti fura din casa... Nu avem noi cum sa schimbam mentalitatea oamenilor, nu avem noi cum sa le deschidem sufletele, dar avem posibilitatea ca atunci cand vedem un animal abuzat sa reactionam... Mi-as dori sa existe o lege ca fiecare om care maltrateaza un animal sa putrezeasca in puscarie... |
||
|
AlexandraV Postat pe 2 August 2009 21:35 |
||
De la: AlexandraV, la data 2009-08-02 21:35:38Felicitari pentru cea care a deschis acest topic, desi titlul nu este corect. Nu numai romanii nu iubesc animalele, oamenii in general simt aceasta adversiune fata de ele... Inca nu am aflat de ce, poate pentru ca nu au fost obisnuiti sa iubesca aceste fiinte minunate! Chestia ca daca ai fost muscat de un caine sau zgariat de o pisica e deja basm. Asa cum oamenii nu pot fi judecati din cauza unora care fura, dau in cap sau mai stiu eu ce, asa si animalele nu pot fi bagate toate intr-o oala. Cei care am avut animale ,eu am avut de la 20 de ani-un caine,apoi 2-acum am 3 si pe langa mai am 2pisici(una a fost aruncata de curand la mine-n curte si chiar acum isi manifesta iubirea-,sare pe tastatura si se da pe langa mine s-o iau in brate),inca un motan si 2porcusori-deci cum spuneam noua ne e greu sa concepem faza cu abuzurile fata de animale pt ca stim cum se cresc si cata recunostinta iti arata pt putina atentie.Exact despre asta si vorbeam ,nu putem "obliga" pe cineva sa le iubeasca,dar nici nu poti intelege cum unii le lovesc in cel mai barbar mod cu putinta sau le schigiuiesc .Asteptam cu interes pe langa legi utile oamenilor si unele care sa protejeze animalele fara aparare!
|
||
|
luyyzz Postat pe 2 August 2009 21:46 |
||
De la: Kathara, la data 2009-08-02 00:34:51De la: diana1981, la data 2009-08-01 23:41:37Liliana 2005, vreau sa-ti multumesc din suflet pt. tot ce ai facut si ce o sa mai faci pt. animalele de pe strazi.Te admir foarte mult si te felicit pentru sufletul tau bun. Nu mai baga in seama toti frustratii si istericii.Tu continua sa faci ceea ce faci tu cel mai bine,sa salvezi vieti.Sunt sigura ca toate faptele tale bune iti vor fi rasplatite intr-o zi.Cat despre cei care urasc animalele nu pot sa spun decat ca imi e mila de ei. Viata lor trebuie sa fie foarte trista si plictisitioare. |
||
|
diana1981 Postat pe 2 August 2009 21:52 |
||
| Pentru ca si eu cunosc oameni care fac asta, ba chiar mult mai mult (exagerat mi se pare mie) si nu ar simti niciodata nevoia sa trambiteze. | ||
|
Kathara Postat pe 2 August 2009 21:56 |
||
De la: AlexandraV, la data 2009-08-02 21:35:38Felicitari pentru cea care a deschis acest topic, desi titlul nu este corect. Nu numai romanii nu iubesc animalele, oamenii in general simt aceasta adversiune fata de ele... Inca nu am aflat de ce, poate pentru ca nu au fost obisnuiti sa iubesca aceste fiinte minunate! Chestia ca daca ai fost muscat de un caine sau zgariat de o pisica e deja basm. Asa cum oamenii nu pot fi judecati din cauza unora care fura, dau in cap sau mai stiu eu ce, asa si animalele nu pot fi bagate toate intr-o oala. Mie in afara de legi pentru a proteja animalele, mi-ar placea ca oamenii in general sa inteleaga ce inseamna un animal. Sa inteleaga ca atunci cand se lovesc, pe animale le doare la fel cum ii doare pe ei, simt exact aceeasi durere. Cand se taie, le curge acelasi sange care le curge si lor. Diferenta nu exista din punctul asta de vedere. Doar ca n-au fost inzestrate cu gandire. Oare de ce? Pentru ca am fost inzestrati NOI. Ar fi minunat sa avem legi pentru cei care le maltrateaza, deocamdata ne putem totusi adresa politiei atunci cand vedem ca se intampla ceva nedrept. Si ne putem tine de capul lor pentru ca de cele mai multe ori nici ei nu stiu ce trebuie facut si ce poate fi facut. Se pot face plangeri si chiar se vor lua masuri pentru ca exista o astfel de lege care este inca in stand by din cate stiu eu. |
||
|
liliana2005 Postat pe 2 August 2009 23:48 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-08-02 12:08:36 aici sunt de acord cu tine, chiar asa este. Vad asta la fetita mea, e mult mai sociabila si imparte orice are cu toti, in primul rand cu cateii ! Ceea ce nu pot spune despre colegii ei de joaca
|
||
|
iffiuanamaria Postat pe 3 August 2009 10:41 |
||
De la: heaven_2906, la data 2009-07-21 08:27:44Concluzie; copilul strazii MUSCA' Doamna, daca citesti mai atent vei vedea ca, am avut grija de 2 fetite. ce a insemnat asta.; Amindoua fetite , erau orfane (nu aveau tata). mamicile lor,au luat -o pe calea bauturii si sau inhaitat cu cine nu trebuie, au falsificat semnaturile copiilor siau vindut apartamentele. Una dintre ele chipurile a cumparat o casa darapanata la tara dar, pe numele concubinului, Pe fetita a batu-to si alungato de acasa. fetita s-a dus la o matusa a ei care , a hrani-to dar, nu a mai da-to la scoala,Cind a implinit 18 ani, a alunga-to de acasa, pe motiv ca, sa se duca la munca si sa tr. pe munca ei. Aceasta fetita era doar cu 6 clase,(chiar daca era f. inteligenta), astfel nu se putea angaja nicaeri. Am lua-to la mine ,i-am facut buletin/locatia mea(nu avea buletin pt.ca, nu avea locatie, legal nu se elibereaza BI. fara locatie, asa ca, am lua-to in spatiu. Am mers la inspectorat ma-m interesat ce pot face sa obtina diploma de 8 clase.am primit informatie dar, am si inscris-o la concurs pt. a fi examinata si obtine diploma. Am angajat profesori , la mate. romana, fizica, chimie.si a fost pregatita pentru examene. Un an de pregatire,intretinere+buletin/apartamentul meu. A luat examenele , a obtinut diploma.dupa care, am inscris-o la cursuri de lucrator comerciant(vinzator). Dar , si profesorii pe care i-am apelat(cunostinte de ale mele), au cerut un pret rezonabil. In final dupa 2 ani am reusit sa o angajez, la un magazin de vinzare produse de marochinarie. La 20 de ani am cautat, membrii ai familiei. Am gasit un frate al ei care locuia in Italia legal.Prin ambasada Romano-Italiana, am dat de fratele ei, care a luat-o acolo.Dar tot pe banii mei.La fratele ei nu a facut 'purici', nu a tinut-o la el decit vre-o 3 luni,(timp in care a angajat-o la patronul lui, acesta intre timp s-a dat la ea, se presupune ca, a avut acordul fratelui,). Fata m-a sunat, si iara-si am ajutat-o sa scape de fratele ei si patronul acestuia. Pentru asta am apelat la o vecina a mea care, se stabilise in italia, sa o ia la ea si sa-i caute de munca.pina a gasit de munca eu am platit intretinerea ei in italia. Acum are 24 de ani,are o relatie cu un baiat din romania,se casatoreste in septembrie/2009.Va rog dintre dvs. care nu ati inteles ce am spus eu,mai sus,Cum si in ce fel ati ajutat dvs. pe cineva?,( nu am avut un venit ne mai ne pomenit, salariu mediu.). si aveam si copiii mei la facultate in Iasi.si daca mai citesti, cei 2% sunt repartizati de mine catre casele de copii orfani, iar copii mei au repartizat catre copiii cu leucemie. Si care este problema ca, iubesc si animalele? Insa, decind cu incidentul, nu mai dau bani la copii cersetori. in spatele acestor copii stau alte interese. Acum eu sunt pensionata/boala, dar si muncesc. Am o mica afacere care-mi aduce un venit sub mediu, si mai am niste contracte de colaborare cu o banca si cu o firma de vinzari produse.Dar acum muncesc ca, sa rezist.sa-mi cumpar medicamente, etc. Insa oricind a-si mai ajuta pe cineva dar, cu prudenta, nu oricum....copiii vagabonzi, acestia oricit le-ai da , nu este suficient. Cainii se sterilizeaza, dar, vagaboantele, alcoolicile sau fetele de pe centura, care fac copiii sii lasa, NU POT SA LE AJUT DECIT CU CEI 2%, repartizate din toate veniturile mele. Adunate sunt ceva banisori. Mai mult, dati dvs, care doar vorbiti sa va aflati in treaba. d=ra.. heavan 2906, cit ati contribuitpentru copii?, dar pt. animale? ""cel mai usor lucru este sa vorbesti"" Cu stima dorina |
||
|
dorina27 Postat pe 3 August 2009 10:49 |
||
|
||
|
Isa_030785 Postat pe 3 August 2009 11:44 |
||
De la: heaven_2906, la data 2009-07-21 10:58:16stii cata lume a fost muscata de caini? Dar stii citi caini au fost loviti, fara motiv?, maltratati, schingiuiti? Cainele se apara de agresori, la un moment dat devin periculosi de frica, se asteapta oricind sa fie loviti, de aceia musca/preventiv. Pentru ca sunt marcati. Copii maltratati devin violenti; Cainii maltratati devin violenti, Decite ori ai luat atitudine cind ai vazut pe cineva lovind un caine fara motiv?????? Sau un vecin care are un caine, dar, i-si arunca puiutii pe strada? Nu crezi ca, acestia sau inmultit datorita faptului ca suntem inresponsabili? Femeile "usoare(curve),trebuiesc sterilizate ca pe caini. Astfel, faca ce vor cu viata lor , dar, sa nu distruga viata unui sufletel de om''. Iar stapinii de caini ar trebui sa fie monitorizati si daca nu sterilizeaza cainele, sa raspunda pentru puiutii si nu sa-i duca in strada, la fel si ''curvele''. Dur cuvintul dar. ce poti spune de o mama inresponsabila, care traieste din; sex, bautura, droguri, Casele de copiii orfani sunt sponsorizate de stat, fundatii si inclusiv toti iubitorii de copii abandonati, Decat sa vb. mai bine repartizativa cei 2%, copiilor abandonati, de vorbit sunteti bune........dar nu faceti NIK'.Am raspuns acestei provocari, pentru cati-am urmarit topic-u...si vad ca pe linga faptul ca esti o pustoaica, esti doar tare in gura, dar, nu faci nimic concret. Pe tine tot mamica te intretine?. Dar ai impresia ca daca dai 5 lei la un cersetor ......esti iubitoare de abandonati''''. Nu doar intretii o afacere care este in spatele cersetorului si care, cistiga cit un director de firma' Te impresioneaza doar ca , intind mina si stiu sa-si joace rolurile. fii curioasa, asa cum si vorbesti 'degeaba''. urmareste toata ziua acel cersetor care, pe tine te-a impresionat f. mult. vei vedea ca, sunt la rindul lor monitorizati,. CERSETORIEA ESTE O MESERIE BANOASA , CA SI PROSTITUTIA''. Nu o fi toti la fel dar, fii curioasa si vei constata ca,/zi de cersetorie, cistiga mai mult decit salariul tau/luna(asta daca ai un salariu). Pe mine ma deranjeaza ca,Topicul este cu titlul; ' DE CE ROMANII NU IUBESC ANIMALELE''. Iar tu te framinta cauza cersetorilor,. Fiecare iubeste ce vrea. Dar aici este vorba de animalele cu 4 picioare. Si daca tot ai spus tu ca trebuie schimbat ceva....pina sa fie x,y,z, muscat de caine,i-a atitudine cind vezi ;un copil sau adult(de multe ori ,oameni care la prima vedere par rezonabili, lovesc fara motiv un caine.). Explica-i din inteligenta ta care ceri ca o ai, ca ; un animal agresat devine din instinct de aparare agresiv, Iar din veniturile tale da , anual cei 2% caselor de ajutorare copii abandonati, sau caini, sau bolnavi etc. Si abia dupa aceia comenteaza. La 24 de ani.......in afara ca ,probabil dai la cersetorii escroci 5 lei/zi. si imbogatesti mafia din spatele lor, nu faci nimic altceva decit sa comentezi...asa.......sa mai treaca timpul. Dorina. |
||
|
dorina27 Postat pe 3 August 2009 11:52 |
||
tu de unde ma musti?
|
||
|
heaven_2906 Postat pe 3 August 2009 11:54 |
||
De la: heaven_2906, la data 2009-08-03 11:54:59tu de unde ma musti? ingeras nu-ti bate prea tare capushorul pana la urma vor ajunge sa se muste intre ele
|
||
|
anybody Postat pe 3 August 2009 11:58 |
||
| Si asa s-a ajuns la patrujpatru de pagini... | ||
|
amr2009 Postat pe 3 August 2009 12:00 |
||
De la: dorina27, la data 2009-08-03 11:52:31De la: heaven_2906, la data 2009-07-21 10:58:16stii cata lume a fost muscata de caini? bravo..foarte bine spus! |
||
|
iffiuanamaria Postat pe 3 August 2009 12:21 |
||
De la: heaven_2906, la data 2009-08-03 11:54:59tu de unde ma musti? nu cred ca trebuie sa fii nesimtita! invata! |
||
|
iffiuanamaria Postat pe 3 August 2009 12:23 |
||
De la: iffiuanamaria, la data 2009-08-03 10:41:32De la: liliana2005, la data 2009-08-02 12:08:36 Asta ar trebui sa inteleaga toti parintii. Cu grija la igiena si cu un pic mai multa responsabilitate fata de educatia propriilor copii, se pot face atat de multe lucruri. Cu siguranta tine foarte mult si de "materialul" cu care s-a nascut copilul respectiv, dar eu sunt convinsa ca in primul rand mama este cea care ii insufla dragostea pentru tot ceea ce inseamna viata. Si e atat de important ca un omulet in plus creste asa si va duce asta mai departe, va salva vieti si ii va invata pe ceilalti sa le salveze.
|
||
|
liliana2005 Postat pe 3 August 2009 12:31 |
||
De la: iffiuanamaria, la data 2009-08-03 12:23:11De la: heaven_2906, la data 2009-08-03 11:54:59tu de unde ma musti? ce frumos vb........................continua.............. si ce-ar trebui sa invat?
|
||
|
heaven_2906 Postat pe 3 August 2009 12:33 |
||
De la: anybody, la data 2009-08-03 11:58:05De la: heaven_2906, la data 2009-08-03 11:54:59tu de unde ma musti?
|
||
|
heaven_2906 Postat pe 3 August 2009 12:33 |
||
De la: heaven_2906, la data 2009-08-03 11:54:59tu de unde ma musti? Bun, deci tu erai..la tine se tot referea lumea. N-ai priceput nimic din ce ti s-a tot explicat, este? |
||
|
liliana2005 Postat pe 3 August 2009 12:35 |
||
| Da, iata ca s-a ajuns, vrand-nevrand, la 43 de pagini pe acest topic. Ma bucur ca am cunoscut atat de multi iubitori de animale, cu care voi tine oricum legatura, in particular. Ceilalti pot sa participe colateral, daca le face atat de multa placere, ei bine, ma bucur si pentru ei. As avea o singura intrebare, pe care am mai schitat-o pentru voi, iubitorii de copii abandonati, si pe care v-a mai adresat-o cineva, pe topic: pe cand pregatiti lansarea unui topic referitor la problema copiilor abandonati, care, se vede, va obsedeaza, deci cred ca ar trebui sa fie luata in discutie, si sunt perfect de acord cu voi, doamnele/domnisoarele revoltate de situatia acestor sarmani copii si de nepasarea autoritatilor fata de problema in cauza. Va sprijin in demersul pe care sunt sigura ca-l vetri intreprinde si va rog sa fiti convinse, doamnelor si domnisoarelor, ca vom participa toti iubitorii de animale pe topicul consacrat acestor copii sarmani, ca sa va sprijinim, poate cu idei, poate cu simple pareri, concise si referitoare la subiectul dumneavoastra. Nu aveti de ce sa va faceti probleme, intrucat noi, cei preocupati de animale, nu va vom agresa nici verbal, nici in alt mod si nu va vom hartui zilnuic, vom trata cu multa seriozitate problema pe care o veti propune pentru discutie, fara sa incercam sa va distrugem topicul sau sa facem fel de fel de remarci cel putin ciudate. Noi va respectam opiniile si majoritatea am primit o educatie de tip occidental, care respecta anumite valori si drepturi de libera exprimare, unii dintre noi traiesc o buna parte din timp, in Occident, altii sunt plecati definitiv si suntem, prin urmare, obisnuiti cu anumite standarde de comportament. Personal, asa cum prietenii mei stiu deja, particip si pe alte forumuri, din Franta, America si Anglia, dar si Romania. Bineinteles ca in Occident utilizatorii sunt ceva mai civilizati si nu recurg la insulte si remarci jignitoare, posteaza doar dca sunt interesati de topic si analizeaza, cu calm, fiecare raspuns. Dar nu ne asteptam la mai mult, in Romania, problema nu este, oricum, a noastra, fiecare alege ce mod de comportament sa adopte si cum sa se areseze celorlalti. E o optiune absolut personala si nu tine doar de familie, societate, etc, ci si de o subtila capacitate de automodelare, care exista, in procente diverse la indivizi. Oricum, e interesanta varietatea, fauna umana, doar ea compune o societate si in ea consta esenta vietii, in totalitate. | ||
|
Postat pe 3 August 2009 12:36 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-08-03 12:35:49De la: heaven_2906, la data 2009-08-03 11:54:59tu de unde ma musti? tu ce crezi? cum....ce.....cine.....este?
|
||
|
heaven_2906 Postat pe 3 August 2009 12:37 |
||
|
Agresivitatea canina nu se dezvolta neaparat din instinctul de supravietuire, ci exista in "sangele" cainelui, ca sa zic asa. Exista pui de caini care sunt agresivi si rebeli de mici, iar cand cresc mai mari si sunt lasati liberi pe strazi , fac ravagii; agresivitatea canina nu se vindeca, decat la varste foarte mici. Cum am mai spus, nu am nimic personal cu militantii pt drepturile animalelor, mai ales astia gratuiti, dar in secunda in care un animal iti pune in pericol viata, nu cred ca mai ai timp si curaj si chiar cuvinte, sa-i mai spui ca, de fapt, tu i-ai vrut tot timpul binele, si ai militat pe forumul Kudika pt bunastarea lui. |
||
|
amr2009 Postat pe 3 August 2009 12:39 |
||
De la: amr2009, la data 2009-08-03 12:39:17Agresivitatea canina nu se dezvolta neaparat din instinctul de supravietuire, ci exista in "sangele" cainelui, ca sa zic asa. sa vezi ce ti-o iei amu ca ai indraznit sa postezi asa ceva
|
||
|
anybody Postat pe 3 August 2009 12:49 |
||
De la: anybody, la data 2009-08-03 12:49:38De la: amr2009, la data 2009-08-03 12:39:17Agresivitatea canina nu se dezvolta neaparat din instinctul de supravietuire, ci exista in "sangele" cainelui, ca sa zic asa. Nu si-o ia, fii linistita, si-a postat doar parerea. E la mintea cocosului ca animalele (caini, pisici, lei, tigri..chiar si porcul din cotet musca) sunt agresive. Oare de ce sunt agresive? O fi pentru ca nu gandesc? O fi pentru ca n-au ratiune, au doar instict? Eu ma tot intreb daca o fi asa sau nu...Iar animalele nu iti pun viata in pericol daca nu sunt provocate. Asta iarasi este la mintea cocosului. Nici un animal nu te va ataca daca treci frmos pe langa el si nu-l bagi in seama. Exista doua situatii in care cineva ar putea fi muscat de catre un animal daca nu il provoaca: 1. are rabie, este turbat..o boala care ii provoaca halucinatii si are senzatia ca un om care trece pe strada vrea sa ii faca rau. Cazurile sunt extrem de rare. 2. Cainii agresivi care au stapan. Acesti caini trebuiesc plimbati cu botnita pentru ca unii chiar pot ataca doar daca incerci sa intrebi ceva stapanul si li se pare lor ca ai vocea prea pitigaiata. La fel se intampla cand incerci sa intri in curtea lor, apara tot ce considera ca este a lor. II puteti invinovati? Cine gandeste, noi sau ei??? Ar mai fi o situatie destul de delicata. Catelele in calduri care umbla cu masculi dupa ele. Cand e perioada accea, eu va recomand sa nu ii bagati in seama pentru ca masculii ataca tot ce considera amenintator. In general se omoara intre ei, cei mici sunt omorati primii. Perioada dureaza cam o saptamana si tot ce trebuie sa faceti cand vedeti ca se apropie o haita este sa va continuati drumul fara sa va uitati o secunda la ei sau sa-i bagati in seama in vreun fel. Eu am patit asa ceva, am avut ore la universitate pana la 10 seara si cand am iesit, am facut 3 pasi si am intrat exact in mijocul unei astfel de haite. Se vede clar care este cateaua prin faptul ca incearca sa se bage in seama cu oamenii, sa scape de nebunii care o urmaresc. Catelele nu vor fi niciodata agresive cand sunt in haite, doar masculii se comporta asa. Si eu am inceput sa vorbesc cu ea evident, sa o bag in seama, iar ceilalti au inceput sa maraie si sa sara la mine. Nu m-am ferit, am facut doar un gest cu mana si am inceput sa-i cert cu voce tare si pe ei si pe catea care tot langa mine se tragea si m-am indepartat incet incet de ei. Cam asta e tot ce se poate face, dar pentru cineva care nu iubeste animalele, cel mai bun lucru este sa nu ii bage deloc in seama, indiferent daca maraie sau schelalaie. Sa nu cumva sa faca gesturi agresive sau sa se apuce sa fuga, pentru ca asta e interpretat ca "trebuie sa-l prindem". Incet incet se poate trece pe langa ei, fara miscari bruste. Ati vazut cum fug dupa pisici si dupa tot ce alearga de ei. Stiti foarte bine ca nu gandesc. Atunci de ce va tot incapatanati sa nu ganditi nici voi? |
||
|
liliana2005 Postat pe 3 August 2009 13:25 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-08-03 13:25:42De la: anybody, la data 2009-08-03 12:49:38De la: amr2009, la data 2009-08-03 12:39:17Agresivitatea canina nu se dezvolta neaparat din instinctul de supravietuire, ci exista in "sangele" cainelui, ca sa zic asa. un animal nu e agresiv doar daca treci frumos pe langa el?tu ce citesti?din basme? |
||
|
heaven_2906 Postat pe 3 August 2009 13:29 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Radio kudika | 68 | De la: yumalai 27 Iunie 2009 10:09 |
| eu , Tu .. si EI | 10 | De la: ktnutza 26 Noiembrie 2009 20:35 |
| vindecare din interior | 6 | De la: tuca_lila 7 Septembrie 2012 20:24 |
|
|
||
| iubirea nu inseamna neaparat fericire | 20 | De la: scorpio67 31 Mai 2010 07:31 |
| se mai gaseste o perecke potrivita? | 1 | De la: Raducu_Ionut_Dobre_1 12 Iunie 2012 15:31 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la [email protected]
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email [email protected]
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.