Mai multe
Va salut fetelor!Eu ma gandesc ca nu are sens sa mai militam pt orice animal,ci sa asteptam cat mai urgent o lege care sa pedepseasca dur abuzurile,in rest nu ma intereseaza ca sunt cucoane care nu iubesc niciun animal.Cand se va da o lege cum spuneam si in alte postari,atunci sa vezi amenzi pt cine mai indrazneste sa loveasca cu pietre sau picioare animale si asa lovite de soarta.Cred si in ideea ca ele nu merita sa stea libere pe strazi,neingrijite si sa "deranjeze".Pt cei ce nu le plac,ok,inteleg,dar de ce e nevoie sa le maltrateze?(nu generalizez,stiu ca nu toti ,dar multi o fac)!Nu pot sa bat,sa injur,nu-mi sta-n fire si am cu totul alte preocupari,cum sa lovesti o pisica sau un caine,pur si simplu nu pot intelege?!!!
|
||
|
luyyzz Postat pe 3 August 2009 21:56 |
||
|---|---|---|
De la: luyyzz, la data 2009-08-03 21:56:58Va salut fetelor!Eu ma gandesc ca nu are sens sa mai militam pt orice animal,ci sa asteptam cat mai urgent o lege care sa pedepseasca dur abuzurile,in rest nu ma intereseaza ca sunt cucoane care nu iubesc niciun animal.Cand se va da o lege cum spuneam si in alte postari,atunci sa vezi amenzi pt cine mai indrazneste sa loveasca cu pietre sau picioare animale si asa lovite de soarta.Cred si in ideea ca ele nu merita sa stea libere pe strazi,neingrijite si sa "deranjeze".Pt cei ce nu le plac,ok,inteleg,dar de ce e nevoie sa le maltrateze?(nu generalizez,stiu ca nu toti ,dar multi o fac)!Nu pot sa bat,sa injur,nu-mi sta-n fire si am cu totul alte preocupari,cum sa lovesti o pisica sau un caine,pur si simplu nu pot intelege?!!! Perfect de acord cu tine. Dar pana atunci, ce facem? Cum ii acceptam pe cei care spun tampenii si mai mult, le fac. Mie una mi-e greu sa accept ca astfel de fiinte traiesc si functioneaza in societate. |
||
|
liliana2005 Postat pe 3 August 2009 22:04 |
||
De la: angelfromheaven, la data 2009-08-03 21:00:14ce sa mai ...adevarul e ca ei ii urasc ...urasc animalele.....si restul sunt inventii, scuze pentru sufletul lor NEGRU. Ei nu au cum sa domine nimic pentru ca nu stiu ce inseamna asta. Dar sunt maestrii in a distruge. |
||
|
|
||
|
liliana2005 Postat pe 3 August 2009 22:07 |
||
fata eu te sustin eu am 5 caini si ajut orice caine de pe strada cum pot deci orice animal merita un camin si un loc cald unde sa stea la fel ca noi
|
||
|
gabidulgabster1 Postat pe 3 August 2009 22:09 |
||
|
toti copii ce cersesc au pe cineva ce seara vine si le ia tot ce au castigat in ziua aia da deci daca dam un ban la un copil sarac inseamna ca dam bani la alti oameni
|
||
|
gabidulgabster1 Postat pe 3 August 2009 22:16 |
||
Ei, ce fapta buna ti mai facut azi?
|
||
|
Kathara Postat pe 3 August 2009 22:26 |
||
De la: gabidulgabster1, la data 2009-08-03 22:16:18 Moooaamaa, geniala vorba asta. Ai cugetat mult sau a aparut asa, spontan, din abisul gandirii? |
||
|
Kathara Postat pe 3 August 2009 22:27 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-08-03 22:04:51De la: luyyzz, la data 2009-08-03 21:56:58Va salut fetelor!Eu ma gandesc ca nu are sens sa mai militam pt orice animal,ci sa asteptam cat mai urgent o lege care sa pedepseasca dur abuzurile,in rest nu ma intereseaza ca sunt cucoane care nu iubesc niciun animal.Cand se va da o lege cum spuneam si in alte postari,atunci sa vezi amenzi pt cine mai indrazneste sa loveasca cu pietre sau picioare animale si asa lovite de soarta.Cred si in ideea ca ele nu merita sa stea libere pe strazi,neingrijite si sa "deranjeze".Pt cei ce nu le plac,ok,inteleg,dar de ce e nevoie sa le maltrateze?(nu generalizez,stiu ca nu toti ,dar multi o fac)!Nu pot sa bat,sa injur,nu-mi sta-n fire si am cu totul alte preocupari,cum sa lovesti o pisica sau un caine,pur si simplu nu pot intelege?!!! Nu-i acceptam,eventual luam atitudine-sincer eu intervin daca vad vreo scena,desi nu pot spune ca doresc sa-mi amarasc viata cu anumite imagini(imi aduc aminte cand eram mai mica,am vzt un caine otravit,l-am vzt chinuindu-se si pana acasa am mers plangand,cred ca n-am inima sa le vad suferind),cat despre acceptarea anumitor "oameni",ehhh,nu vreau s-o iau de la capat-educatia e totul-n-o au-sunt niste brute ,sunt atat de mici si ei in sinea lor se cred asa puternici.Sunt multe de schimbat la romanii nostrii-ideal ar fi sa-si doreasca sa se schimbe-eu am un razboi" cu oamenii din sect 1,care vezi Doamne sunt din clanuri si simt nevoia sa vina la coltul strazii sa scuipe seminte,sa urineze pe garduri si sa asculte tiganisme la maxim,ca ei sunt "importanti"!Puradeii lor schingiuie pisici,dar iti spun sincer nu sunt genul sa fac rau,dar de la un timp 112 si sa vezi ce-i imprastie de e liniste si putem si noi dormii,ca na,avem si noi munca a doua zi,n-avem timp de marlanii pew marginea strazii!!!
|
||
|
luyyzz Postat pe 4 August 2009 00:13 |
||
|
De atata amar de vreme (a se citi .. pagini) incercam sa raspundem intrebarii "De ce romanii (oamenii) nu iubesc animalele?". De fapt, ne-am impartit in doua tabere, as spune chiar trei... nefacand altceva decat sa ne invartim in jurul cozii. Va citesc in fiecare zi... si constat ca, de fapt, am cazut de acord cu totii asupra: - nu exista fonduri, legislatie, prioritate.. (vointa) pentru protejarea animalelor in Romania; - exista foarte multe animale, as spune nepermis de multe... pe strazi; - animalele pot transmite boli oamenilor; - a exagera in orice directie (vorbind despre animale) nu e o conduita normala; - a le ajuta, fiecare dupa posibilitati, este o optiune si nu o obligatie; - a nu strica ce construieste altul insa... este o obligatie. Pana lucrurile se vor schimba in bine (sau in rau, depinde de ce parte a baricadei te afli).. oricum fiecare isi va vedea de treaba lui iubind, ajutand, ocrotind.. sau.. ucigand in masa. Poti face ceva in sensul bun... esti invitatul meu... Nu poti, stai pe margine, priveste, arata cu degetul... dar treci mai departe. |
||
|
rashela Postat pe 4 August 2009 04:01 |
||
De la: rashela, la data 2009-08-04 04:01:28De atata amar de vreme (a se citi .. pagini) incercam sa raspundem intrebarii "De ce romanii (oamenii) nu iubesc animalele?". De fapt, ne-am impartit in doua tabere, as spune chiar trei... nefacand altceva decat sa ne invartim in jurul cozii. f bine spus si concluzionat!Exact asta am tot incercat si noi (toate) sa scoatem in evidenta.E asa o poveste fara sfarsit,cred ca doar daca se va inchide topicul nu se vor mai posta opinii !
|
||
|
luyyzz Postat pe 4 August 2009 08:14 |
||
De la: freecontess, la data 2009-08-03 15:30:52Multe chestii din ce spuneti voi aici sunt perfect adevarate si reale si va dau dreptate.Eutanasierea cainilor agresivi ,bolnavi incurabil.Din pacate la noi se "eutanasiaza" toti ,nu conteaza ca sunt blanzi sau au fundita ,si nu mai dati vina pe asociatii .La mine in zona de exemplu ,servicii publice adica hingherii in subordinea primariei,actioneaza la strangerea cainilor de pe domeniul public.Nu conteaza daca au stapan sau nu.Nu are lesa si stapanul cu el ...e luat.Buuuuuuuuuun.Asta e legea.Dar tot legea zice ca tre sa-i tina in adapostul primariei 7 zile pentru revendicare ,mai sunt pierduti multi,7 zile pentru adoptie contra cost.Ok.Stiti citi bani se aloca de la bugetul local pentru intretinerea unui caine timp de 2 saptamini?10 mil.lei vechi.bani pe care ii primesc servicii publice.Cred ca multi din cei de aici pot face un calcul rapid in minte ca sa isi dea seama de realitate.Citi dintre voi au fost de curiozitate la bazele de ecarisaj?De pura curiozitate.Am fost 4 zile la rand.Am vrut sa vad si eu cu ochii mei ca altfel nu cred.Si eu am fost atacata,si eu sunt cu ochii in patru cand imi plimb catzelul,sunt multi caini cu stapan, foarte agrsivi si ies singuri afara.Si degeaba spuneti ca nu e problema noastra.Mare parte din cei fara stapan provin din puii aruncati de catre stapani i carora le-au fatat catzelele si au supravietuit bolilor,foametei,caldurilor,dar sunt salbatici.Iar noi daca suntem mai destepti si vrem sa facem ordine in lumea noastra in fond ar trebui tot cu oamenii sa lucram.Sterilizati.Asa vom omori tot timpul,vom avea aceeasi si aceeasi problema in fiecare an. pai asta ziceam si eu. de ex, la noi la bloc am dat si bani si pe alea 2-3 animalute dragute le-am dus si la doctor, pentru ca merita. sunt sterilizate. dar......ceilalti.....sunt sub orice critica. sincer, m-am saturat pana peste cap de javrele astea.....oriunde te intorci, oriunde vrei sa mergi, peste tot sunt numai hoarde de caini. comunitaru` e prezent peste tot, nu mai poti respira de el!!!!cred ca sunt mai multi caini decat cetateni. nu conteaza a cui a fost vina, conteaza ca fac probleme si alta solutie nu e dacat eutanasierea. din pacate. |
||
|
mkdisk Postat pe 4 August 2009 08:20 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-08-03 13:35:37Daca nu il bagi in seama, nu sare la tine sa te muste. Nu e ursul din padure. Era vorba despre caini. eu nu il bag in seama, dar vine el singur pe la spate sa muste.sunt patita!si daca nu fac deosebirea intre cineva rau si cineva inofensiv, inseamna ca sunt prosti.si nu e doar 1, sunt 1001. |
||
|
mkdisk Postat pe 4 August 2009 08:31 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-08-03 20:43:55De la: angelfromheaven, la data 2009-08-03 20:31:26Vaaaiiiii......dar cate victime se arata!!!! sa faci...ce????crezi ca poti face ceva?pe naiba!!!!tot ce zici tu sunt vorbe goale, bla bla bla....trezeste-te la realitate!!!!chiar aseara am vazut un copilas cu rolele...avea vreo 12 ani.....s-a impiedicat si a cazut. cum a cazut, au sarit vreo 5 javre la el de prin tufisuri....aaaa era intr-un parc.daca nu mai erau vreo 2 oameni pe acolo sa alunge cainii, il muscau sigur! NU LE-A FACUT ABSOLUT NIMIC. sau crezi ca unii dintre noi vb aiurea in tramvai, fara sa fi vazut cu ochii lor realitatea?JAVRELE SE LEAGA DE TINE FARA SA LE FI FACUT NIMIC. li se pare nu stiu ce, si gata. SUNT PROSTI SI AGRESIVI.nu toti, bineinteles. dar majoritatea asa sunt. |
||
|
mkdisk Postat pe 4 August 2009 08:45 |
||
| nu zic ca nu sunt si oameni certati cu bunul-simt, care chinuie animalele....nu sunt de acord cu asta deloc.dar daca animalutele nu fac diferenta intre cei rai si cei pasnici, inseamna ca nu au instinctul acela....in concluzie, sunt PROASTE. | ||
|
mkdisk Postat pe 4 August 2009 08:53 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-08-03 19:48:26De la: heaven_2906, la data 2009-08-03 15:41:29De la: d3nyssaa_eo, la data 2009-08-03 15:38:52draga heaven...daca u nu iubesti animalele nu cred k ai ce cauta pe topicul asta....mai bine ai tacea si nu ai mai comenta despre ce spun altii...aja k hy pa pot fi olteanca.....ardeleanca........"fu"se foloseste si nu imi e rusine cu acest regionalism......off.........dar care mai plange........? |
||
|
heaven_2906 Postat pe 4 August 2009 08:56 |
||
De la: heaven_2906, la data 2009-08-04 08:56:50De la: liliana2005, la data 2009-08-03 19:48:26De la: heaven_2906, la data 2009-08-03 15:41:29De la: d3nyssaa_eo, la data 2009-08-03 15:38:52draga heaven...daca u nu iubesti animalele nu cred k ai ce cauta pe topicul asta....mai bine ai tacea si nu ai mai comenta despre ce spun altii...aja k hy pa neata draguta ia o cafea sa-ti treaca
|
||
|
DON_LUCIANO Postat pe 4 August 2009 09:00 |
||
|
Dragelor, serios, vorbim totusi despre ANIMALE!!! Si, din pacate, vorbim despre animale aproape salbatice sau... tratate cu salbatacie, infometate dincolo de limita.. care traiesc in haite, care sunt fugarite cu pietre, alungate dintr-o parte intr-alta. Tineti minte cum se sperie un animal in padure? Cu zgomote!!! Pentru mine, reactia unui asemenea caine... e de inteles. Nu o aprob, doar o inteleg. Un caine maidanez. ramane un caine salbatic, vrem nu vrem... Mai grav e cand esti facut zob de un caine de rasa.. educat special pentru asa ceva de stapani (responsabili ???) si care nu pateste nimic pentru simplu fapt ca, dragul lui. e vaccinat la zi. Repet, nu aprob comportamentul agresiv.. doar il inteleg; il scuz.. daca vreti. Pentru ca sunt om.. si pretind ca gandesc, pretind ca pot anticipa, pretind ca ma pot informa.. s.a.m.d. |
||
|
rashela Postat pe 4 August 2009 09:04 |
||
De la: DON_LUCIANO, la data 2009-08-04 09:00:34De la: heaven_2906, la data 2009-08-04 08:56:50De la: liliana2005, la data 2009-08-03 19:48:26De la: heaven_2906, la data 2009-08-03 15:41:29De la: d3nyssaa_eo, la data 2009-08-03 15:38:52draga heaven...daca u nu iubesti animalele nu cred k ai ce cauta pe topicul asta....mai bine ai tacea si nu ai mai comenta despre ce spun altii...aja k hy pa donule.............de-ai te ubesc io si te tzuc.............
|
||
|
heaven_2906 Postat pe 4 August 2009 09:05 |
||
respec pe cine ma respecta
|
||
|
DON_LUCIANO Postat pe 4 August 2009 09:09 |
||
| Bravo.Scurt si la obiect.Imi place cum ai concluzionat. | ||
|
freecontess Postat pe 4 August 2009 09:56 |
||
De la: amr2009, la data 2009-08-03 14:00:50De la: liliana2005, la data 2009-08-03 13:25:42De la: anybody, la data 2009-08-03 12:49:38La ce specialitate din liceu te referi, cand spui ca te-ai documentat in legatura cu subiectul, ca sa n-o pici? Cumva profil veterinar? Te intreb pentru ca ma intereseaza.De la: amr2009, la data 2009-08-03 12:39:17Agresivitatea canina nu se dezvolta neaparat din instinctul de supravietuire, ci exista in "sangele" cainelui, ca sa zic asa. |
||
|
Postat pe 4 August 2009 10:37 |
||
De la: mkdisk, la data 2009-08-04 08:53:14nu zic ca nu sunt si oameni certati cu bunul-simt, care chinuie animalele....nu sunt de acord cu asta deloc.dar daca animalutele nu fac diferenta intre cei rai si cei pasnici, inseamna ca nu au instinctul acela....in concluzie, sunt PROASTE. Normal ca sunt proaste, dar a zis cineva ca animalele nu sunt proaste? Sunt proaste in sensul in care ne gandim noi ca sunt proaste, ca au si ele "inteligenta" lor. Tocmai de asta e o crima sa le omoram, pentru ca ele nu gandesc, am mai spus-o. E ca si cum ai ucide un copil de 2 ani pentru ca a facut prostii, te-a tras de par si mai stiu eu ce. E ca si cum ai omora un om schilod, fara maini si fara picioare, cum a mai spus cineva. Pentru ca nu se pot apara de noi, n-au nici cea mai mica sansa in fata noastra. Crezi ca acei caini comunitari ar fi ajuns in halul in care sunt daca n-ar fi fost oamenii destepti care sa-i faca sa se comporte asa? Daca ar fi fost hraniti de mici, luate catelele si sterilizate la 8-9 luni, daca oamenii le-ar fi aratat un pic de bunavointa si nu i-ar fi alungat constant? De ce crezi tu ca trebuie sa suporti posibile atacuri? Pentru ca oamenii i-au inrait, au dat mereu cu picioarele in ei, au mancat mereu in fata lor fara sa le arunce si lor o bucatica de ceva. Si uite asa s-au transformat in ceea ce sunt acum. Se comporta in consecinta pentru ca lupta pentru supravietuire. Un concept pe care unii pur si simplu nu-l inteleg. |
||
|
liliana2005 Postat pe 4 August 2009 10:39 |
||
| La ce specialitate din liceu spui ca te-ai documentat ca sa n-o pici? Cumva profil veterinar? Te intreb pentru ca sunt sincer interesata. Imi pare rau pentru tine ca a trebuit sa treci prin experienta aceea de a fi atacata de un grup de caini. Sunt situatii care nu se pot controla, din pacate, mai ales ca, asa cum s-a mai semnalat, autoritatile nu fac mai nimic, nici pentru oameni, nici pentru animale, ca sa nu se intample asemenea nenorociri. | ||
|
Postat pe 4 August 2009 10:41 |
||
Apropo de mancare,tata cand pleaca in curse isi ia in masina -toate resturile din frigider ,plus cranturi si paine-ca era el prietenii lui pe Dealul Negru-opreste in parcare si ii cheama si dragutii vin la apel vara,iarna-ei acolo traiesc pe camp,in tufisuri ,ascunsi de oameni.Tata s-a imprietenit cu ei-ii plac cainii.Nu mai zic cand opreste masina sa mai dea cate unul facut afis deja,spre nemultumirea participantilor la trafic!!!I-am atras atentia sa nu-l faca si pe el afis vreun tir cand opreste pe coclauri pt cateii lui.
|
||
|
luyyzz Postat pe 4 August 2009 10:47 |
||
De la: rashela, la data 2009-08-04 09:04:07Dragelor, serios, vorbim totusi despre ANIMALE!!! Si, din pacate, vorbim despre animale aproape salbatice sau... tratate cu salbatacie, infometate dincolo de limita.. care traiesc in haite, care sunt fugarite cu pietre, alungate dintr-o parte intr-alta. Nimeni nu aproba comportamentul agresiv al animalelor, dar toti ar trebui sa-l inteleaga si sa gandeasca inainte sa vorbeasca, sa se informeze, asa cum spui tu. Eu pana acum n-am vazut caini care sa sara la cineva fara motiv, de asta chiar nu inteleg cum se poate intampla. Am vazut caini care au sarit la femei batrane care tot dadeau ca disperatele din craci sa plece cainele de langa ele..cainele nu era singur, au mai venit vreo 3 din urma si le-au rezolvat pe madamele ofuscate la vederea primului. Erau in parc si credeti-ma ca acel caine de care s-au luat nu facea decat sa miroase iarba, idioatele s-au luat cu batele dupa el sa nu le stea in cale si normal ca au venit toti si au inceput sa le latre si tot scandalul. Apoi am mai vazut cate un copil care tipa "mars" trecand pe langa un caine si automat cainele si-a aratat coltii. Iar mama evident ca a luat piatra si a aruncat dupa el. Daca erau vreo 5-6 sa vezi ce si-o lua de nu mai arunca ea cu pietre dupa aia. Astea sunt comportamente necivilizate, oameni care refuza sa gandeasca si merita cu prisosinta ceea ce primesc. Cainii aia functioneaza trimisi de cineva sa stii, la fel cum functioneaza orice accident de masina si orice lucru rau care ti se poate intampla in viata. Eu traiesc cu convingerea asta. |
||
|
liliana2005 Postat pe 4 August 2009 10:55 |
||
De la: luyyzz, la data 2009-08-04 10:47:08Apropo de mancare,tata cand pleaca in curse isi ia in masina -toate resturile din frigider ,plus cranturi si paine-ca era el prietenii lui pe Dealul Negru-opreste in parcare si ii cheama si dragutii vin la apel vara,iarna-ei acolo traiesc pe camp,in tufisuri ,ascunsi de oameni.Tata s-a imprietenit cu ei-ii plac cainii.Nu mai zic cand opreste masina sa mai dea cate unul facut afis deja,spre nemultumirea participantilor la trafic!!!I-am atras atentia sa nu-l faca si pe el afis vreun tir cand opreste pe coclauri pt cateii lui. Ce tata super ai!!!! N-ai idee cat mi-as fi dorit sa am asa parinti! Si eu umblu cu mancarea in portbagaj si opresc de cate ori vad unul care mi se pare flamand. Dar nu e suficient, ma uit ca pana si vecinii mei aduna caini, in sensul ca nu-si sterilizeaza catelele si deja au pui. Nu stiu ce au de gand sa faca cu ei, ma enerveaza faptul ca pana si la oamenii care isi tin animalele in curte trebuie sa ajung sa vorbesc cu ei sa isi sterilizeze catelele. Imi vor spune cu siguranta ori ca n-au bani ori ca n-au timp si va trebui sa o fac tot eu. Deja s-au strans 3 pui de vreo 3 luni +mama vis a vis de mine si ies in strada, pot oricand sa fie calcati de masini. Si la alta casa sunt vreo 5...nu inteleg cat de greu poate fi sa ai grija de 2-3 animale, sa le sterilizezi si sa ai grija sa nu-ti iasa pe afara.. |
||
|
liliana2005 Postat pe 4 August 2009 11:07 |
||
| In cele mai multe situatii in care trebuie sa ies in oras, am asupra mea mancare concentrata (granule), cumparate de la pet shop, atat pentru caini, cat si pentru pisici. Mi s-a intamplat, de multe ori, sa se apropie de mine caini maidanezi, pe care i-am imblanzit, dandu-le sa manince pe loc, asa ca nu au mai tinut cont de mine, ca le-as fi incalcat teritoriul, ci s-au ocupat de ingerarea hranei. Am rezolvat, in felul acesta, doua probleme: hranirea unor caini infometati, potentiali atacatori de persoane, si imblanzirea lor, care, dupa fazele respective, veneau spre mine si cu alte ocazii, cand parcurgeam acelasi traseu, dar veneau dand din coada prieteneste, pentru ca stiau ca ii astepta ceva bun. Mi se intampla sa vad pisici costelive, cu privirea speriata, unele sunt gestante si isi cauta atat hrana, cat si un loc unde sa dea nastere puilor, pe care ii apara asa cum pot ele, slabe, anemiate, trebuind sa si alapteze si actioneaza asa pana la sfarsit, cand mor, ori ele, ori puii nedezvoltati, ori le sunt luati puii si inecati, iar ele ratacesc in cautarea lor, un timp, sau le iau in dinti corpurile lipsite de viata si aruncate de "binefacatori", incercand sa le resusciteze. Acelasi lucru si in cazul catelelor gestante sau care tocmai au nascut si nu pot sa-si hraneasca puii, ca nu au ce manca nici ele, deci de unde lapte? Ce ma mira, in cazul cainilor maidanezi, pentru ca am observat de mai multe ori, foarte multi nu stiu sa manance granulele acelea concentrate, create special pentru ei. Ori ca nu intotdeauna mancarea e tocmai de calitate, ori ca nu are mirosul care sa atraga animalul respectiv, care probabil nu a mai mancat asa ceva, dar vad multi caini infometati, care miros boabele, dar nu le mananca. In schimb pisicile par ceva mai "versate" la capitolul asta, pentru ca toate se reped si mananca granule, daca le dai, chiar si din cele mai ieftine, deoarece nu intotdeauna poti sa-ti permiti sa cumperi bunatati pentru toate animalele. Iei ce gasesti si ce poti, important e sa ajunga acolo unde trebuie. Poate ar putea sa-mi explice un veterinar, de ce anumiti maidanezi, ma refer la caini, nu mananca mancare concentrata sub forma de granule. In orice caz, sunt pregatita si pentru asemenea situatii, si am la mine si cate o punga de mancare preparata, resturi, etc., pentru maidanezii mai "conservatori". Dar am observat ca, de multe ori, mancarea cumparata de la anumite pet shop-uri era refuzata din start, si m-am convins, in timp, ca uneori se mai vand si produse expirate si de proasta calitate. Asta ar putea sa fie o explicatie. Ieri am facut cumparaturi din apropierea casei mele, pentru pisici, si cel care vindea mi-a spus chiar ca diverse sortimente de granule puse in vanzare, nu merita sa arunc banii pe ele, dar mi-a si indicat ce anume sa cumpar, ieftin si bun, mai bun chiar decat produsele cu preturi piparate. Am avut placerea, cand am ajuns pe strada mea, sa vad ca pisicile chiar se dadeau in vant dupa mancarea pe care tocmai o cumparasem. Mancarea speciala din supermarket mi se pare mai proaspata, mai buna si mai savurata, decat anumite sortimente din magazinele de specialitate. M-am convins cu pisicile mele. Singurul dezavantaj e ca gramajul pungii in care sunt ambalate produsele e mult mai mic, deci te costa mai mult la supermarket, decat le pet shop. Nu stiu ce parere aveti, cei care va ocupati de hranirea animalelor personale sau a celor lipsite de stapani. Ca eu am avut diverse surprize mai putin placute, in materie de hrana concentrata, pentru animale. | ||
|
Postat pe 4 August 2009 11:36 |
||
| stii care cred ca e problema cu hrana uscata de la pet shop?sacii de acolo sunt tinuti deschisi si mancarea isi pierde aroma.zic asta deoarece am luat hrana uscata de aceeasi firma si de la pet shop (la kilogram , adica din sac mare )si sa zic supermarket da la punga mai mica sigilata si cea de la pet shop au mancat-o tare greu. plus ca odata am uitat cutia in care tin macarea pisicilor deschisa , vreau sa iti zic ca tot aceeasi problema am avut cu ele , nu prea au mai vrut sa o manance. | ||
|
witcher Postat pe 4 August 2009 11:45 |
||
| Asa ma gandeam si eu, ca hrana tinuta in sacii aia deschisi e expirata. Deci sa cumparam numai de la pet shopuri unde vand salariati de incredere si care stiu ce sa ne recomande, sau sa cumparam de la supermarket, chiar daca e mai scump, e mai de calitate, si sa tinem mancarea intr-un loc in care sa nu se altereze. Am inceput sa am mai multa incredere in supermarketuri, decat in alte tipuri de magazine, si in alte privinte, nu numai in ceea ce priveste hrana animalelor. | ||
|
Postat pe 4 August 2009 11:56 |
||
De la: Nolwenn, la data 2009-08-04 11:36:58In cele mai multe situatii in care trebuie sa ies in oras, am asupra mea mancare concentrata (granule), cumparate de la pet shop, atat pentru caini, cat si pentru pisici. Mi s-a intamplat, de multe ori, sa se apropie de mine caini maidanezi, pe care i-am imblanzit, dandu-le sa manince pe loc, asa ca nu au mai tinut cont de mine, ca le-as fi incalcat teritoriul, ci s-au ocupat de ingerarea hranei. Am rezolvat, in felul acesta, doua probleme: hranirea unor caini infometati, potentiali atacatori de persoane, si imblanzirea lor, care, dupa fazele respective, veneau spre mine si cu alte ocazii, cand parcurgeam acelasi traseu, dar veneau dand din coada prieteneste, pentru ca stiau ca ii astepta ceva bun. Mi se intampla sa vad pisici costelive, cu privirea speriata, unele sunt gestante si isi cauta atat hrana, cat si un loc unde sa dea nastere puilor, pe care ii apara asa cum pot ele, slabe, anemiate, trebuind sa si alapteze si actioneaza asa pana la sfarsit, cand mor, ori ele, ori puii nedezvoltati, ori le sunt luati puii si inecati, iar ele ratacesc in cautarea lor, un timp, sau le iau in dinti corpurile lipsite de viata si aruncate de "binefacatori", incercand sa le resusciteze. Acelasi lucru si in cazul catelelor gestante sau care tocmai au nascut si nu pot sa-si hraneasca puii, ca nu au ce manca nici ele, deci de unde lapte? Ce ma mira, in cazul cainilor maidanezi, pentru ca am observat de mai multe ori, foarte multi nu stiu sa manance granulele acelea concentrate, create special pentru ei. Ori ca nu intotdeauna mancarea e tocmai de calitate, ori ca nu are mirosul care sa atraga animalul respectiv, care probabil nu a mai mancat asa ceva, dar vad multi caini infometati, care miros boabele, dar nu le mananca. In schimb pisicile par ceva mai "versate" la capitolul asta, pentru ca toate se reped si mananca granule, daca le dai, chiar si din cele mai ieftine, deoarece nu intotdeauna poti sa-ti permiti sa cumperi bunatati pentru toate animalele. Iei ce gasesti si ce poti, important e sa ajunga acolo unde trebuie. Poate ar putea sa-mi explice un veterinar, de ce anumiti maidanezi, ma refer la caini, nu mananca mancare concentrata sub forma de granule. In orice caz, sunt pregatita si pentru asemenea situatii, si am la mine si cate o punga de mancare preparata, resturi, etc., pentru maidanezii mai "conservatori". Dar am observat ca, de multe ori, mancarea cumparata de la anumite pet shop-uri era refuzata din start, si m-am convins, in timp, ca uneori se mai vand si produse expirate si de proasta calitate. Asta ar putea sa fie o explicatie. Ieri am facut cumparaturi din apropierea casei mele, pentru pisici, si cel care vindea mi-a spus chiar ca diverse sortimente de granule puse in vanzare, nu merita sa arunc banii pe ele, dar mi-a si indicat ce anume sa cumpar, ieftin si bun, mai bun chiar decat produsele cu preturi piparate. Am avut placerea, cand am ajuns pe strada mea, sa vad ca pisicile chiar se dadeau in vant dupa mancarea pe care tocmai o cumparasem. Mancarea speciala din supermarket mi se pare mai proaspata, mai buna si mai savurata, decat anumite sortimente din magazinele de specialitate. M-am convins cu pisicile mele. Singurul dezavantaj e ca gramajul pungii in care sunt ambalate produsele e mult mai mic, deci te costa mai mult la supermarket, decat le pet shop. Nu stiu ce parere aveti, cei care va ocupati de hranirea animalelor personale sau a celor lipsite de stapani. Ca eu am avut diverse surprize mai putin placute, in materie de hrana concentrata, pentru animale. N-am patit niciodata sa nu-mi manance. Nici ai mei de acasa nu-mi fac mofturi. Le-am tot schimbat mancarea dar mereu am grija ca sacul sa fie inchis. De vreo jumate de an am descoperit Dog Chow si le place la nebunie - de pui si de miel. Iau un sac de Dog Chow-18 kg si doi de Cat Chow-15 kg (unul pentru la sat si unul pentru aici) si am o luna din ei. Conserve in schimb le dau foarte rar pentru ca am inteles ca nu le face bine. Nici mancarea de casa nu e buna, oasele le pot rupe stomacul...dar nah, e bine sa manance orice cand sunt infometati. Ai mei nu primesc oase absolut deloc, nu primesc decat mancare uscata o singura data pe zi. Cainii adulti au nevoie de mancare doar o data pe zi. Pisicile de mai multe ori. Stiu asta de la medici veterniari cu care am colaborat in urma cu cativa ani. |
||
|
liliana2005 Postat pe 4 August 2009 12:05 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Ce am invatat azi? | 335 | De la: muza_ta 29 August 2013 00:14 |
| buna | 1 | De la: kudika313764 12 August 2010 20:32 |
| decorare garsoniera-ajutor :( | 7 | De la: raluca_d 17 Martie 2009 05:01 |
|
|
||
| Caut femeie de serviciu.....cu experienta !! | 2 | De la: anastasia_m 5 August 2010 23:20 |
| VREAU SA MI FAC PRIETENI | 291 | De la: laura31c 28 Decembrie 2016 19:42 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la [email protected]
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email [email protected]
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.