Setari Cookie-uri

De ce romanii nu iubesc animalele?

De la: angelfromheaven, la data 2009-08-02 10:11:04
De la: Kathara, la data 2009-08-02 00:34:51
De la: diana1981, la data 2009-08-01 23:41:37Liliana 2005, vreau sa-ti multumesc din suflet pt. tot ce ai facut si ce o sa mai faci pt. animalele de pe strazi.Te admir foarte mult si te felicit pentru sufletul tau bun. Nu mai baga in seama toti frustratii si istericii.Tu continua sa faci ceea ce faci tu cel mai bine,sa salvezi vieti.Sunt sigura ca toate faptele tale bune iti vor fi rasplatite intr-o zi.Cat despre cei care urasc animalele nu pot sa spun decat ca imi e mila de ei. Viata lor trebuie sa fie foarte trista si plictisitioare.
Iti multumesc Liliana !!!

Tu chiar o crezi?

Si SMS-urile alea cu "Ai castigat un LCD!" le crezi?

si de ce ar minti?
ce ti se pare asa greu de crezut?

I se pare extrem de greu de crezut pentru ca ea n-a facut niciodata nimic, nu face si nu intentioneaza sa faca vreodata ceva pentru un animal. I se pare de necrezut ca exista oameni care traiesc altfel decat traieste ea, ca exista si o alta viziune asupra vietii.
liliana2005
Postat pe 2 August 2009 11:46
De la: Kathara, la data 2009-08-02 10:49:21
De la: angelfromheaven, la data 2009-08-02 10:32:48

mda....ma rog..
si eu am avut psici luate de pe strada f multe...acum mai am 2.

Fii linistita, si eu salvam intr-o fericire pisici cand eram mica. Ba chiar si melci si catei si un porumbel. Dar nu m-apuc sa le insir pe-aici, ar fi absurd.

pai cam asta e ideea......daca iubesti animalele ai tendinta sa le salvezi, sa faci ceva pt ele sa le ajuti intr-o oarecare masura
ideea e ca sunt oameni care atunci cand le vad, dupa ce ca-s amarate le mai si lovesc sau le omoara...
si asta kiar e inuman.
angelfromheaven
Postat pe 2 August 2009 11:52
De la: angelfromheaven, la data 2009-08-02 11:52:03

mda....ma rog..

Fii linistita, si eu salvam intr-o fericire pisici cand eram mica. Ba chiar si melci si catei si un porumbel. Dar nu m-apuc sa le insir pe-aici, ar fi absurd.

pai cam asta e ideea......daca iubesti animalele ai tendinta sa le salvezi, sa faci ceva pt ele sa le ajuti intr-o oarecare masura
ideea e ca sunt oameni care atunci cand le vad, dupa ce ca-s amarate le mai si lovesc sau le omoara...
si asta kiar e inuman.

Da, copiii asta fac, au mereu tendinta de a duce cate un animal acasa, din pacate insa multi parinti nu le permit sa o faca si de multe ori animalul ajunge tot in strada. E chiar pacat ca multi copii cresc fara sa inteleaga ce inseamna un animal, fara sa invete responsabilitatea de a avea grija de ceva la modul cel mai real. E o mare diferenta intre a invata sa ai grija de un animal si a avea grija de o papusa.
Din punctul meu de vedere copiii ai caror parinti i-au invatat de mici ce inseamna grija pentru un animal, au mult mai multe de castigat in viata. Sunt mai sociabili, mai deschisi, vad viata cu alti ochi si au incredere in ceea ce pot face ei in viata, in menirea lor pe pamant.
liliana2005
Postat pe 2 August 2009 12:08
De la: micnegrusiurat4, la data 2009-08-01 23:06:13
De la: angelfromheaven, la data 2009-07-31 19:02:48
De la: Kathara, la data 2009-07-31 10:04:31Fii linistita, asa m-am nascut, cu o gandire la rece.

Nu urasc nici porcul de Craciun si totusi il tai. Te las pe tine sa continui analogia. Si, din nou sa-mi aratati unde intra argumentele mele in contradictie unul cu altul.

ce comparatie......
si pe ala il tai tu cu mana ta?
oricum....totusi animalul de sacrificiu se presupune ca asta ar fi rostul lui...sa-l mananci

dar cainii, pisicile pentru ce sa le omori?....ca-s prea multe.....??!
si lasand cainii ca ne-am lamurit...pisica cu ce te incurca ....nici nu sfasie pe nimeni.....se descurca f bine sa-si faca rost de hrana ....etc etc

contradictia...repet consta in faptul ca desi spui ca nu urasti animalele..dovedesti ca da.
prin ceea ce spui

inca bate ti campii cu javrele si potaile lumii???????? doamneee cata risipa de energie

am fost ieri pana la mamaia si am revenit azi in bucuresti ghici ce am facut tot drumul

Ghici ce?Nu ne intereseaza!!!
luyyzz
Postat pe 2 August 2009 12:16
De la: Karenina, la data 2009-08-02 11:36:32IUBESC LA NEBUNIE ANIMALELE!!!!
Eu stau la casa. Si avand in vedere ca am o curte pe care o parcurg dintr-un capat in altul pe bicicleta, am luat decizia s-o umplu de animale.

Deci, am un Amstaff American pe nume Spike, 2 Dobermani pe care ii cheama Hades si Dante, un Ciobanesc Mioritic pe care l-am botezat Dude, un Pitbull pe care il cheama Deamon, 2 Rotweilleri pe care i-am botezat Beauty si Beast, un Husky pe care il cheama Oz si o superbitate de Saint-Bernard pe care il cheama Blaise. Pe langa caini, am luat de la tomberon o pisica pentru ca mi s-a parut fantastica. sunt sigura ca e corcitura de maidaneza cu persana..are coloritul acela al pisicilor maidaneze dar are blana foarte lunga, deasa si pufoasa. Plus ca, ati vazut si voi cum arata coada unei pisici maidaneze...eh..pisica asta are coada stufoasa..si am adus-o acasa, am spalat-o, am dus-o la veterinar...si acum are pui ..4 pisoi negri (la culoare probabil seamana cu tatal) dar au mostenit blana deasa si moale a mamei. toti au ochi albastrii. au doar 2 luni si n-am de gand sa-i dau. tot de pe strada am luat o pisica, are vreo cateva luni, este neagra si este un drac impielitat. se catara peste tot, zgaraie orice si e incredibil de egoista la mancare

f frumos!Veselie generala acolo la tine!
luyyzz
Postat pe 2 August 2009 12:19

mda....ma rog..

Nu este deloc absurd sa le insiri pe aici.Discutam si despre faptul ca romanii iubesc animalele,deci nu e lauda povestitul salvarii unui animal,ci poate un exemplu,o "lectie" ca la un mom dat,cand ai putut ai facut ceva pt un animal care nu se putea ajuta singur!
luyyzz
Postat pe 2 August 2009 12:22
Hai, mai fata, lasa-ma, ca am ajutat destul, si in mod sigur nu-s si singura. N-am simtit niciodata nevoia sa ma dau mare cu ce am facut, asta-i diferenta.

Asa ca scuteste-ma cu viziunea ta mareata asupra vietii, eu sunt pe principul "taci si faci!". Toata insiruirea asta megalomana indica o persoana bolnava.
Kathara
Postat pe 2 August 2009 12:32
De la: luyyzz, la data 2009-08-02 12:22:54

mda....ma rog..

Nu este deloc absurd sa le insiri pe aici.Discutam si despre faptul ca romanii iubesc animalele,deci nu e lauda povestitul salvarii unui animal,ci poate un exemplu,o "lectie" ca la un mom dat,cand ai putut ai facut ceva pt un animal care nu se putea ajuta singur!

EXACT

angelfromheaven
Postat pe 2 August 2009 12:33
De la: Kathara, la data 2009-08-02 12:32:17Hai, mai fata, lasa-ma, ca am ajutat destul, si in mod sigur nu-s si singura. N-am simtit niciodata nevoia sa ma dau mare cu ce am facut, asta-i diferenta.

Asa ca scuteste-ma cu viziunea ta mareata asupra vietii, eu sunt pe principul "taci si faci!". Toata insiruirea asta megalomana indica o persoana bolnava.

Bine mai fata ,cum spui tu!Scuze pt ca am indraznit cumva sa-ti spun ceva.O sa ma abtin in a mai discuta cu tine -nu am o vizune "mareata" cum spui tu,doar niste principii ca orice om ....
Whatever....
luyyzz
Postat pe 2 August 2009 12:39
First thing's first, macar da-ti seama ca nu vorbeam cu tine.
Kathara
Postat pe 2 August 2009 12:40
Liliana -ti-am mai spus si ti-o mai spun inca o data-felicitari!!!Nu stiu daca as fi facut ce ai facut tu in povestea cu cainele.Nu trebuie sa ne scuzam pt ca ne plac animalele si mai crestem un caine,o pisica...!Eu am norocul sa stau la curte ,dar am si vecini care nu prea le suporta si nu pot creste foarte multe,aduca nu atat de multe cat ar avea loc si cat as putea sa hranesc.
luyyzz
Postat pe 2 August 2009 12:42
De la: Kathara, la data 2009-08-02 12:40:11First thing's first, macar da-ti seama ca nu vorbeam cu tine.

Mda....nu mi-am dat seama.....
Sorry,dar oricum mentin chestia cu nu cred ca te lauzi daca spui ceva despre ce ai facut pt un animalut si crede-ma ca la cate am avut si eu (si vrabii,porumbei etc)-am mentionat doar o poveste recenta cu o pisica aruncata in curte....si asta e,m-am pricopsit cu ea.
Deci cred ca fiecare a facut si a tacut(ma refer la cei care plac animalele)-mult mai mult decat au povestit pe aici,pe un subiect despre animale si despre faptul ca suntem romani si totusi ne plac...
Of....long story,....
luyyzz
Postat pe 2 August 2009 12:48
De la: luyyzz, la data 2009-08-02 12:16:06
De la: micnegrusiurat4, la data 2009-08-01 23:06:13
De la: angelfromheaven, la data 2009-07-31 19:02:48
De la: Kathara, la data 2009-07-31 10:04:31Fii linistita, asa m-am nascut, cu o gandire la rece.

Nu urasc nici porcul de Craciun si totusi il tai. Te las pe tine sa continui analogia. Si, din nou sa-mi aratati unde intra argumentele mele in contradictie unul cu altul.

ce comparatie......
si pe ala il tai tu cu mana ta?
oricum....totusi animalul de sacrificiu se presupune ca asta ar fi rostul lui...sa-l mananci

dar cainii, pisicile pentru ce sa le omori?....ca-s prea multe.....??!
si lasand cainii ca ne-am lamurit...pisica cu ce te incurca ....nici nu sfasie pe nimeni.....se descurca f bine sa-si faca rost de hrana ....etc etc

contradictia...repet consta in faptul ca desi spui ca nu urasti animalele..dovedesti ca da.
prin ceea ce spui

inca bate ti campii cu javrele si potaile lumii???????? doamneee cata risipa de energie

am fost ieri pana la mamaia si am revenit azi in bucuresti ghici ce am facut tot drumul

Ghici ce?Nu ne intereseaza!!!

Exact asta ma manca si pe mine sa-i scriu dar m-am abtinut
liliana2005
Postat pe 2 August 2009 13:14
Simtea el nevoia sa ne informeze ca cine stie ce a facut!Mare bravura iti dai seama e "impresionant " sa calci caini sau pisici cu masina.Sarcu' e limitat ,n-ai ce-i cere,el atata poate...
Sa vezi cat o sa ma bucur eu atunci cand vom avea o legislatie care sa pedepseasca dur abuzurile contra animalelor.Sa-i usture la buzunare sau daca nu,ca in alte tari-la puscarie cu ei si la consiliere pshihologica sau psihiatrica ,ca la unii e patologie clar!!!
luyyzz
Postat pe 2 August 2009 13:37
De la: luyyzz, la data 2009-08-02 13:37:25Simtea el nevoia sa ne informeze ca cine stie ce a facut!Mare bravura iti dai seama e "impresionant " sa calci caini sau pisici cu masina.Sarcu' e limitat ,n-ai ce-i cere,el atata poate...
Sa vezi cat o sa ma bucur eu atunci cand vom avea o legislatie care sa pedepseasca dur abuzurile contra animalelor.Sa-i usture la buzunare sau daca nu,ca in alte tari-la puscarie cu ei si la consiliere pshihologica sau psihiatrica ,ca la unii e patologie clar!!!

Oamenii care fac asa ceva si gandesc in felul asta sunt nu numai limitati, sunt si bolnavi. Mie sincer imi pare rau de viata lor. Consilierea nu-i ajuta prea mult din ceea ce am vazut eu pentru ca ei si-au format un mod de gandire anume si automat si-au modelat sufletul intr-un anume fel ca sa corespunda cu modul de a gandi. Se poate lucra mult cu ei, daca sunt dispusi bineinteles, dar rezultatele intarzie sa apara pentru ca gasesc mereu argumente care cred ei, le sustin punctul de vedere, si anume ideea ca anumite animale sunt nefolositoare si trebuiesc exterminate. Sunt oameni fara perspectiva, care nu iau viata in serios, prefera sa ia lucrurile la misto si sa vada totul la modul cat se poate de superficial. Unii o fac pentru a nu fi raniti (am cunoscut si asa ceva), altii o fac pentru ca interiorul lor e pur si simplu putred.
liliana2005
Postat pe 2 August 2009 14:29
De la: luyyzz, la data 2009-08-02 12:42:37Liliana -ti-am mai spus si ti-o mai spun inca o data-felicitari!!!Nu stiu daca as fi facut ce ai facut tu in povestea cu cainele.Nu trebuie sa ne scuzam pt ca ne plac animalele si mai crestem un caine,o pisica...!Eu am norocul sa stau la curte ,dar am si vecini care nu prea le suporta si nu pot creste foarte multe,aduca nu atat de multe cat ar avea loc si cat as putea sa hranesc.

Multumesc, felicitari si tie ca faci ceea ce faci!!
liliana2005
Postat pe 2 August 2009 14:36
De la: liliana2005, la data 2009-08-02 14:36:30
De la: luyyzz, la data 2009-08-02 12:42:37Liliana -ti-am mai spus si ti-o mai spun inca o data-felicitari!!!Nu stiu daca as fi facut ce ai facut tu in povestea cu cainele.Nu trebuie sa ne scuzam pt ca ne plac animalele si mai crestem un caine,o pisica...!Eu am norocul sa stau la curte ,dar am si vecini care nu prea le suporta si nu pot creste foarte multe,aduca nu atat de multe cat ar avea loc si cat as putea sa hranesc.

Incerc sa fac ceva....am spus,daca o sa se concretizeze ideea noastra cu adapostul ar fi minunat!In timp ne dorim sa facem ceva pt animalele astea,dar nu numai din dragoste pt ele,ci si pt oameni-nimeni nu-si doreste sa vada oameni muscati sau deranjati de prezenta unui catel sau unei pisici(vorbim aici de oamenii de la oras) si nu-mi doresc nici eu sa vad animale nesupravegheate si neingrijite.Asta se va intampla in timp,pt ca sunt exgerat de multe si e un dezinteres mare sau neputinta pt stoparea inmultirii lor.Nu sunt pt omorarea lor,ci doar pt sterilizare si adoptie.(nu are rost sa se inmulteasca ,pt ca din 2catei nedoriti -vor devenii 10 )!
luyyzz
Postat pe 2 August 2009 15:58
De la: luyyzz, la data 2009-08-02 15:58:13
De la: liliana2005, la data 2009-08-02 14:36:30

Incerc sa fac ceva....am spus,daca o sa se concretizeze ideea noastra cu adapostul ar fi minunat!In timp ne dorim sa facem ceva pt animalele astea,dar nu numai din dragoste pt ele,ci si pt oameni-nimeni nu-si doreste sa vada oameni muscati sau deranjati de prezenta unui catel sau unei pisici(vorbim aici de oamenii de la oras) si nu-mi doresc nici eu sa vad animale nesupravegheate si neingrijite.Asta se va intampla in timp,pt ca sunt exgerat de multe si e un dezinteres mare sau neputinta pt stoparea inmultirii lor.Nu sunt pt omorarea lor,ci doar pt sterilizare si adoptie.(nu are rost sa se inmulteasca ,pt ca din 2catei nedoriti -vor devenii 10 )!

Asa e. Ai o gandire sanatoasa. Sper sa reusesti sa faci ceea ce iti propui, eu una te sustin. Daca incepi ceva concret spune-ne si noua.

liliana2005
Postat pe 2 August 2009 16:37
Asa este....ai pus pct pe y....hi hi....cica la Heaven ca " ce,daca eutanasiem cainii inseamna ca nu-i iubim??....h ih ihi h ih ih i ....auzi prostie, pai nemtii inseamna ca i-a iubit tare de tot pe evrei de i-a facut sapun?!

Apoi asta era topic pt animale nu pt copii,ce tot ii da cu copiii?

Si apoi este mare adevar ca daca ajuti oamenii iti intorc spatele, dar daca ajuti un caine plange pe mormantul tau asa de recunoscator iti este.

Cat despre copiii strazii sunt cei care daca le dai un leu se stramba ca nu le dai tot portmoneul si sunt in stare sa bage cutitul in tine de la cele mai fragede varste.

A,si inca ceva ce ma enerveaza.Se gaseste cate una pe aici sa spuna:" vai abia mai avem noi ce sa mancam darmite sa mai dam la un animal!!!! Cand citesc mi se face sila.In primul rand cine scrie pe forum e clar ca are calculator, daca m-as duce la fiecare dintre voi as vedea niste apartamente puse la punct utilate etc....dar cica se moare de foame.E adevarat ca sunt si oameni foarte saraci care nu sunt tigani ci doar batuti de soarta dar aia nu se afla pe acest forum ci in cine stie ce sate din 1907 ramase inca fara lumina etc.Aia mor de foame si sunt sigura ca isi impart bucata minuscula de paine cu un animal si nu se mai plang atata.

Sa le fie rusine comentatoarelor de lux care nici macar nu stiu sa respecte un topic...daca stiu ce e ala.

Apropo,pe cand un topic despre oameni perfizi?
kamy_lady
Postat pe 2 August 2009 18:01
De la: kamy_lady, la data 2009-08-02 18:01:43Asa este....ai pus pct pe y....hi hi....cica la Heaven ca " ce,daca eutanasiem cainii inseamna ca nu-i iubim??....h ih ihi h ih ih i ....auzi prostie, pai nemtii inseamna ca i-a iubit tare de tot pe evrei de i-a facut sapun?!

Si apoi este mare adevar ca daca ajuti oamenii iti intorc spatele, dar daca ajuti un caine plange pe mormantul tau asa de recunoscator iti este.

Cat despre copiii strazii sunt cei care daca le dai un leu se stramba ca nu le dai tot portmoneul si sunt in stare sa bage cutitul in tine de la cele mai fragede varste.

A,si inca ceva ce ma enerveaza.Se gaseste cate una pe aici sa spuna:" vai abia mai avem noi ce sa mancam darmite sa mai dam la un animal!!!! Cand citesc mi se face sila.In primul rand cine scrie pe forum e clar ca are calculator, daca m-as duce la fiecare dintre voi as vedea niste apartamente puse la punct utilate etc....dar cica se moare de foame.E adevarat ca sunt si oameni foarte saraci care nu sunt tigani ci doar batuti de soarta dar aia nu se afla pe acest forum ci in cine stie ce sate din 1907 ramase inca fara lumina etc.Aia mor de foame si sunt sigura ca isi impart bucata minuscula de paine cu un animal si nu se mai plang atata.

Sa le fie rusine comentatoarelor de lux care nici macar nu stiu sa respecte un topic...daca stiu ce e ala.

cred ca ma confunzi.......eu eram CONTRA euthanasiei.
angelfromheaven
Postat pe 2 August 2009 18:44
Nu cred ca se refera la tine Angelfromheaven,cred ca a citit doar primele pagini(e si greu sa mai recuperezi si sa citesti 42pg),mai erau 2fete cu numele "heaven....".
luyyzz
Postat pe 2 August 2009 18:55
De la: kamy_lady, la data 2009-08-02 18:01:43Asa este....ai pus pct pe y....hi hi....cica la Heaven ca " ce,daca eutanasiem cainii inseamna ca nu-i iubim??....h ih ihi h ih ih i ....auzi prostie, pai nemtii inseamna ca i-a iubit tare de tot pe evrei de i-a facut sapun?!

Nu stiu daca ai citit bine..Angelfromheaven iubeste animalele..probabil raspundea unei persoane care oricum nu merita raspuns dar nah, ea inca incearca...

In rest ai mare dreptate, unii sunt atat de mizerabili incat nu vor decat sa aiba ei, ceilalti, animal sau om, pot sa moara.
Si in privinta copiilor de pe strada ai dreptate. Acum cativa ani treceam prin centrul Timisoarei, un copil de vreo 7-8 ani a venit la mine sa-mi ceara banuti. Am bagat mana in geanta, am scos si i-am dat, nu mai stiu cat, o suma bunicica si am mers mai departe. Dupa 3 secunde m-am trezit cu un picior in fund si peste spate de la acelasi copil. M-a durut cateva ore, nici nu stiu cum a putut sa dea atat de tare.
O cunostiinta de-a mea s-a trezit cu cutitul la gat stand in statia de tramvai la ora 11 noaptea. Erau 2 copii de aproximativ 12-14 ani. Asta ti se poate intampla de la oricare din copiii de pe strazi. Eu nu le-am mai dat bani din momentul ala. Dar am de fiecare data ceva dulce, daca vor bine, daca nu, n-au decat.
In schimb imi sunt tare dragi copiii saraci de la sate. Unii nu ajung nici macar la scoala pentru ca parintii n-au bani. Si ei au nevoie de ajutor, orice e binevenit la ei.
Numai ca asta este un topic pentru animale si unii oameni au senzatia ca daca iubesti animalele, excluzi automat copiii. Nu e asa nici pe departe. Sunt si cei care ajung sa spuna asta dar destul de rar. Ca oameni le putem face pe toate, e cat de poate de omenesc sa iti pese si de copii si de animale si de toti cei care n-au ceea ce ai tu.
liliana2005
Postat pe 2 August 2009 19:00
Heheh, am sarit toate
liliana2005
Postat pe 2 August 2009 19:02
Sunt o mare iubitoare de animale si am un catel pe care il iubesc mai mult ca orice.Am foarte bolnava si nici un prieten nu a venit sa ma viziteze,numai catelul meu statea cu capul pe pieptul meu si nu pleca de langa mine.Nici sa manance nu vroia.Cand imi aducea mama mie mancarea la pat,ii dateam si lui.Mai mult cu forta manca.Cand sunt trista si plang,vine si se aseaza langa mine,imi da cu labutza sau imi linge lacrimile dupa obrazNu este un caine de talie mare dar este extrem de inteligent.
Acum cateva luni eram in metrou in Bucuresti si tocmai ma externasem din spital.Ma simteam foarte rau si nu mai era nici un loc liber.Pe un scaun statea un copil de vreo 11-12 ani.I-am cerut frumos sa imi ofere locul cateva statii pentru ca imi este rau si s-a facut ca nu aude.Apoi cateva femei mai in varsta au inceput sa zica sa las copilul in pace ca vine de la scoala si e obosit.Mai apoi in tramvai un copil al strazii,cu o punga de aurolac in mana tot se uita la poseta mea.Cand sa coboare s-a agatat de ea,iar cand a vazut ca nu o poate lua a inceput sa ma injure.
Mergi pe strada si dai de o groaza de cersetori...Iti cer bani.Daca le dai"sa te ajute Dumnezeu",iar daca nu le dai,incep sa te injure in ultimul hal.
Daca te intalnesti cu un caine pe strada care se uita cu ochii blanzi la tine si paca cere o bucata de paine si nu ii dai,fii sigur ca nu te va musca si nici nu te va latra.
Iar cei muscati de caini,nu cred ca au fost chiar nevinovati...Un caine nu musca fara sa fie provocat,sau fara sa fie lovit.Si eu am fost muscata de un caine.Si tot iubesc animalele.Pentru ca stiu ca a fost vina mea.Eram copil,am vrut sa ii dau de mancare dar m-am gandit sa ma joc putin cu el,pacalindu-l cu mancarea...Insa acum,la 22 ani,cand realizez ca un caine nu musca fara motiv am curaj sa trec prin haite de caini,fara frica.Trec printre ei,daca am ceva sa le dau de mancare le dau...iar daca nu,le ofer o mangaiere...Nici un caine nu te va musca daca mergi cu sufletul curat si cu bune intentii sa il mangai.Insa cum se spune:"animalele cunosc cel mai bine oamenii"....
Kittty_kat
Postat pe 2 August 2009 19:04
Diana cred ca multi dintre noi am avut experiente neplacute cu cainii si pe mine m-a muscat unul din cartier,a iesit pe furis dintr-o curte si m-a intatat de picior pe la spate,desi cand era liber pe strada n-a zis niciodata "ham",deci nu cred ca te musca doar "daca sunt provocati",dar asta nu inseamna ca toti sunt la fel.Unii au ajuns agresivi si pt ca au fost batuti,schingiuiti si infometati.Cat despre copiii care nu se sinchisesc sa se dea la o parte de pe scaun daca vad un batran,o femeie insarcinata sau un om care chiar are nevoie sa stea pe scaun ,vezi c-o sa-ti sara in cap forumistele iubitoare de copii,ca deh odraslele sunt miezul.Am mai auzit-o pe asta cu "vine de la scoala ,e obosit saracul",ca si cand la scoala munceste din greu,da cu sapa,nu sta in banca 6ore !!!
Pe noi ne-a crescut bunica pana la 6ani,n-am avut animale la bloc si desi bunica-mea nu era o iubitoare de animale,ne-a invatat sa le respectam si mai mult decat atat ne-a invatat sa respectam oamenii ,sa fim cu bun simt(si n-am avut nici calculator ,nici plimbari la Mall la jocuri sau mai stiu eu ce),in schimb daca atragi cumva atentia unui copil ca face ceva gresit ,iti sare lumea-n cap-"ca ce te iei de copil"?
Multi au uitat ce inseamna simtul masurii!Imi plac copiii,am lucrat cu ei,dar si ei au nevoie de reguli!!!
luyyzz
Postat pe 2 August 2009 19:18
Liliana f bine faci ca nu le mai dai bani pt ca in spatele multora e o adevarata industrie-am vzt o faza care nu-mi iese din minte-venea unul pe Mosilor cu o masina f scumpa si aduna toti cersetorii din zona care-si reveneau "miraculos" cand se urcau in masina si radeau fericiti numarandu-si agoniseala.De multi ani,nu mai dau bani-exact cum ai spus si tu-daca am ceva de mancare la mine ,intreb daca vor sa primeasca si le dau,daca nu,asta e,bani- !
Scz pt off topic.Mai bine ne mai conversam pe mess,nu vreau sa deranjez fetele ce vor sa posteze pe subiect!
luyyzz
Postat pe 2 August 2009 19:32
De la: dianagamar, la data 2009-08-02 19:04:43Sunt o mare iubitoare de animale si am un catel pe care il iubesc mai mult ca orice.Am foarte bolnava si nici un prieten nu a venit sa ma viziteze,numai catelul meu statea cu capul pe pieptul meu si nu pleca de langa mine.Nici sa manance nu vroia.Cand imi aducea mama mie mancarea la pat,ii dateam si lui.Mai mult cu forta manca.Cand sunt trista si plang,vine si se aseaza langa mine,imi da cu labutza sau imi linge lacrimile dupa obrazNu este un caine de talie mare dar este extrem de inteligent.
Acum cateva luni eram in metrou in Bucuresti si tocmai ma externasem din spital.Ma simteam foarte rau si nu mai era nici un loc liber.Pe un scaun statea un copil de vreo 11-12 ani.I-am cerut frumos sa imi ofere locul cateva statii pentru ca imi este rau si s-a facut ca nu aude.Apoi cateva femei mai in varsta au inceput sa zica sa las copilul in pace ca vine de la scoala si e obosit.Mai apoi in tramvai un copil al strazii,cu o punga de aurolac in mana tot se uita la poseta mea.Cand sa coboare s-a agatat de ea,iar cand a vazut ca nu o poate lua a inceput sa ma injure.
Mergi pe strada si dai de o groaza de cersetori...Iti cer bani.Daca le dai"sa te ajute Dumnezeu",iar daca nu le dai,incep sa te injure in ultimul hal.
Daca te intalnesti cu un caine pe strada care se uita cu ochii blanzi la tine si paca cere o bucata de paine si nu ii dai,fii sigur ca nu te va musca si nici nu te va latra.
Iar cei muscati de caini,nu cred ca au fost chiar nevinovati...Un caine nu musca fara sa fie provocat,sau fara sa fie lovit.Si eu am fost muscata de un caine.Si tot iubesc animalele.Pentru ca stiu ca a fost vina mea.Eram copil,am vrut sa ii dau de mancare dar m-am gandit sa ma joc putin cu el,pacalindu-l cu mancarea...Insa acum,la 22 ani,cand realizez ca un caine nu musca fara motiv am curaj sa trec prin haite de caini,fara frica.Trec printre ei,daca am ceva sa le dau de mancare le dau...iar daca nu,le ofer o mangaiere...Nici un caine nu te va musca daca mergi cu sufletul curat si cu bune intentii sa il mangai.Insa cum se spune:"animalele cunosc cel mai bine oamenii"....

E mare lucru sa poti realiza toate astea. Bravo tie ca te-ai educat si nu ai lasat nimic sa-ti influenteze gandirea. Bravo din tot sufletul!!!!
liliana2005
Postat pe 2 August 2009 19:57
Dintre un om care cerseste si un animal care cerseste, numai unul dintre ei poate insela........

fetelor
angelfromheaven
Postat pe 2 August 2009 19:57
De la: luyyzz, la data 2009-08-02 19:18:50Diana cred ca multi dintre noi am avut experiente neplacute cu cainii si pe mine m-a muscat unul din cartier,a iesit pe furis dintr-o curte si m-a intatat de picior pe la spate,desi cand era liber pe strada n-a zis niciodata "ham",deci nu cred ca te musca doar "daca sunt provocati",dar asta nu inseamna ca toti sunt la fel.Unii au ajuns agresivi si pt ca au fost batuti,schingiuiti si infometati.Cat despre copiii care nu se sinchisesc sa se dea la o parte de pe scaun daca vad un batran,o femeie insarcinata sau un om care chiar are nevoie sa stea pe scaun ,vezi c-o sa-ti sara in cap forumistele iubitoare de copii,ca deh odraslele sunt miezul.Am mai auzit-o pe asta cu "vine de la scoala ,e obosit saracul",ca si cand la scoala munceste din greu,da cu sapa,nu sta in banca 6ore !!!
Pe noi ne-a crescut bunica pana la 6ani,n-am avut animale la bloc si desi bunica-mea nu era o iubitoare de animale,ne-a invatat sa le respectam si mai mult decat atat ne-a invatat sa respectam oamenii ,sa fim cu bun simt(si n-am avut nici calculator ,nici plimbari la Mall la jocuri sau mai stiu eu ce),in schimb daca atragi cumva atentia unui copil ca face ceva gresit ,iti sare lumea-n cap-"ca ce te iei de copil"?
Multi au uitat ce inseamna simtul masurii!Imi plac copiii,am lucrat cu ei,dar si ei au nevoie de reguli!!!

off topic:

Si cu toate astea, cu toate ca sar cu povesti de genul "ce te iei de copil?", acasa stii ce le fac? Dau in ei ca in sacul de box. Ca si cum asta n-ar fi suficient, ii supun la certuri interminabile, zilnice de multe ori intre parinti. Si la cuvinte grele, injuraturi, pe care ei le preiau imediat. Chiar daca unii sunt atat de mici si habar n-au ce spun, le retin si le reproduc. Eu am o grupa de copii care au varste de 7 si 8 ani. Mi s-a intamplat sa aud lucruri de genul "ce p... mea vrei" si tot felul de alte injuraturi de iti sta mintea in loc. Dar oamenii astia, in loc sa-si revizuiasca propriul comportament si mai ales CARACTERUL, vin si scriu aici pe forum si ne spun noua ca ar fi cazul sa lasam animalele la o parte ca avem copii de care trebuie sa ne ocupam. Asa cum se ocupa ei, cu siguranta.
liliana2005
Postat pe 2 August 2009 20:04
De la: angelfromheaven, la data 2009-08-02 19:57:56Dintre un om care cerseste si un animal care cerseste, numai unul dintre ei poate insela........

fetelor

N-am nici cea mai mica indoiala care dintre cei doi poate insela. Dar asta nu inseamna ca vom da vreodata copii la o parte si ca vom ajuta mai mult animalele. Cred ca nici unul dintre noi nu ar alege sa ajute in primul rand un animal daca ar fi sa aleaga intre un copil care poate muri si un animal care poate muri. Nu asa se pune problema si nu asa s-a pus problema vreodata. Ne-am intrebat DE CE nu facem mai multe pentru animale atunci cand PUTEM? De ce le ignoram, de ce le lasam sa moara efectiv? Cand e cat se poate de clar pentru toata lumea ca putem face ceva dar NU VREM.
liliana2005
Postat pe 2 August 2009 20:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
VA VEDETI TRAIND INTR-O SAHARA MADE IN ROMANIA 3 De la: kudika_14871 24 August 2012 17:10
PETITIE!!! impotriva ticalosilor de pe forum 288 De la: dandanaua_reloaded 24 Octombrie 2009 00:10
Ajutor! Mi s-a rupt proteza, nu mai pot sa merg! 50 De la: dragalaspui 6 Septembrie 2008 01:10
vreau si eu un vot...pe cine lasa inimioara 1 De la: baltaruclaudia 23 Noiembrie 2009 23:21
Centru de Service IT & Electro ITLand 1 De la: kudika_11612 9 Iulie 2012 13:49