Setari Cookie-uri

De ce romanii nu iubesc animalele?

De la: mkdisk, la data 2009-08-05 09:57:39
De la: liliana2005, la data 2009-08-04 15:41:10
De la: mkdisk, la data 2009-08-04 13:55:44si nu toate animalutele sunt proaste, sa stii. de aia am si ciuda pe ei, ca dupa ce ca sunt agresivi, mai sunt si prosti. aia 2-3 care imi plac mie, sunt foarte inteligenti si foarte blanzi.si stiu sa faca diferenta intre oameni buni si rai. ce crezi, ca alora nu le-a dat nimeni vreun picior?ba cred ca da. dar sunt inteligenti. si ar trebui sa vezi cum se poarta cu copiii....sunt atat de blanzi! chiar dak ii mai trag de blanita, de urechi, nu riposteaza niciodata. nu sunt un pericol.n-am avut niciodata vreo problema cu ei. cand ies dimineata din scara blocului, incep imediat sa dea din codita si ma petrec pana in strada.dar sunt 2-3 nu 1001!!!!inteleg sa ai grija de cativa, nu de 1001.aia e boala curata. e o doaga lipsa la creier.

Nimeni nu poate avea grija de prea multi. Incerci, faci tot ce poti pentru ca vezi si intelegi situatia dar pana la urma e un numar limitat de care poti avea grija. Ajungi sa trebuiasca sa faci din ce in ce mai mult pentru ca altora li se rupe!!

Mare grija si cu trasul de urechi si de blanita. Pana si de la cel mai bland animal poti avea suprize. Animalele nu se bruscheaza si nu se trag de blanita pentru ca ei nu stiu sa gandeasca "aaa, asta doar se joaca cu mine". E responsabiliattea parintilor sa explice asta copiilor.
Normal ca sunt incantati cand te vad si cand vad ca cineva nu le vrea raul. Asa ar fi orice caine de pe strada, nu exista diferente intre ei!!

ba da, parerea mea este ca exista diferente intre ei!!!sunt animale care pur si simplu sunt PROASTE.si sunt animale inteligente.de ce crezi ca le evalueaza aia din strainatate?cele care au comportament agresiv sau au probleme sunt eutanasiati. cat despre centre pt animale...da, exista si la noi astfel de centre. NU FAC NIMIC.

Am spus ca nu exista diferente intre animale in sensul ca daca tu sau oricine altcineva ar lua un caine comunitar, l-ar hrani si pur si simplu l-ar baga in seama o data pe zi, acel caine s-ar comporta exact, dar exact la fel cum se comporta catelusii tai care te asteapta zilnic si se bucura nespus cand te vad venind. Te rog crede-ma ca orice caine luat de pe strada ajunge in doar cateva zile sa se bucure cand te vede ca il ajuti cu orice, cu o bucatica de paine si o gura de apa pusa intr-o troaca. Nu are nevoie de mancare speciala ca sa te recunoasca si sa se bucure ca te duci la el. Motivul e simplu. Ei cand stiu ca cineva la da orice, fie si pufuleti si o face zilnic, cred ca acel cineva e de-al lor si ca vor primi sprijin din partea acelei persoane. Acel cineva e din gasca si fiind om, nefiind ca ei, e automat superior lor si il asculta. Atat stiu ei, asta e ceea ce le spune instinctul, pana aici merge "gandirea" lor.

Nu exista animale rele sau proaste in sensul pe care il intelegem noi. Sunt proaste pentru ca nu gandesc, pentru ca nu stiu sa socoteasca, nu stiu sa citeasca. Dar simt. Animalele se nasc bune si nu vor fi niciodata rele.
Doar ca se nasc si cu o oarecare agresivitate, la unii mai pronuntata din nastere, la altii mai putin vizibila. Pentru agresivitatea lor, NUMAI oamenii sunt responsabili. Pitbullii au fost facuti in laborator pentru a putea fi folositi in razboaie. Cu toate astea, cunosc pe cineva care are un pitbull de 5-6 ani si e cel mai jucaus caine din lume, e exasperant de dragastos CU TOATA LUMEA!! Si ii iubeste pisicile!!
Nu e normal sa consideram animalele agresive pentru ca ele la baza nu sunt. Noi oamenii, nu avem si noi agresivitatea noastra?? Si nu iese la iveala atunci cand suntem pana in gat de mizerii pe care le auzim/vedem/suportam? O voce prietenoasa si un pic mai multa deschidere fata de orice animal ne va face sa vedem altfel lucrurile.

Uite, mai povestesc ceva. Daca ai citit, am scris despre un caine care abia mai traia in munti. E bine acum, e la o familie de medici veterinari care l-au facut bine. Ei, cainele asta, pentru ca probabil saptamani la rand n-a vazut mancare si din cauza starii in care era, nu accepta acum sa se apropie cineva de el cand are mancare in fata. Maraie de la distanta si se repede la oricine ii intra in curte. Mai putin la stapana lui, dna doctor veterinar.
Dar asa de bine si-a revenit si sa-l vezi cum se bucura de viata si cum se plimba prin iarba si printre copaci si apoi vine langa dna doctor si sta jos si se uita la ea, asteapta sa vada ce face.
Eu cand l-am luat, l-am dus la familia asta de medici si l-am lasat acolo pentru ca trebuia sa ma intorc repede acasa si aveam un drum lung de parcurs. Apoi cand am mers sa vad cum a progresat, dupa 3 saptamani, m-a recunoscut, a dat din coada si m-a lasat sa ma apropii. Asta si pentru ca am vorbit cu el intr-un anume fel. Pe prietenul meu l-a marait si a sarit sa-l muste, a trebuit sa-l scot din curte. Chiar daca stiu sigur ca si el iubeste animalele, pur si simplu nu l-a vrut. A fost ranit rau de oameni si considera ca doar putini sunt de-ai lui si ceilalti ii vor raul. In State cainele asta ar fi fost facut bine si apoi eutanasiat, nu si-ar fi pierdut timppul nimeni cu el. Asta e unul dintre motivele pentru care eu iubesc tara asta, aici se pot face lucruri de genul asta. Si aici am intalnit medici veterinari care spun" Noi nu eutanasiem animale sanatoase". Lucruri care pentru mine conteaza extrem de mult.
Asta ar fi un exemplu de caine agresiv care se bucura de viata pentru ca am gasit niste oameni care au fost dispusi sa-i ofere o a doua sansa. Si nu e un caine tanar, are cam 10-11 ani din cate mi-au spus medicii. Oricum nu merita sa moara de foame in munti.
liliana2005
Postat pe 5 August 2009 17:01
Ati auzit ce au facut criminalii unui cal? Dumnezeule ce oameni pot exista in lumea asta!!
3 ani de inchisoare va primi.
Totusi o veste buna fetelor. Cei care omoara animale primesc 3 ani inchisoare, exista lege!! Nici mai mult, nici mai putin, nu pana la 3 ani ci chiar 3 ani! Dar trebuiesc filmati cu telefonul mobil macar.
liliana2005
Postat pe 5 August 2009 22:59
De la: mkdisk, la data 2009-08-05 09:57:39
ba da, parerea mea este ca exista diferente intre ei!!!sunt animale care pur si simplu sunt PROASTE.si sunt animale inteligente.de ce crezi ca le evalueaza aia din strainatate?cele care au comportament agresiv sau au probleme sunt eutanasiati. cat despre centre pt animale...da, exista si la noi astfel de centre. NU FAC NIMIC.

Nu sunt de acord ca animalele sunt proaste. Cei care le evalueaza, evalueaza gradul de agresivitate al fiecarui animal, iar daca unul este mai agresiv, nu inseamna ca este prost. Pur si simplu asa a fost invatat- sa fie agresiv. Eu am 22 ani, am avut caine de cand aveam o zi, si cunosc multi alti caini, si nici unul nu este prost. Fiecare are personalitatea lui.
De exemplu, cainele meu a invatat comenzile de baza in aproximativ 1 ora, ma refer la SEZI, CULCAT, MORT, MERS LA PAS, dar nu vrea sa le execute decat cand are el chef, asta nu inseamna ca este pros, pur si simplu este incapatanat ( ca mine).
Repet cainii nu sunt prosti, au doar personalitate, iar cainii maidanezii se muleaza foarte greu personalitatii noastre, pentru ca au fost obisnuiti altfel. Ca si cu un om: daca il ti in salbaticie si apoi il iei pe langa tine- in oras, nu te astepti sa se comporte din prima civilizat!
A fi prost si a fi agresiv ( ma refer la caini) in cazut de fata nu sunt sinonime!
Bine, acum fiecare intelege ce vrea! Este mult mai usor sa cataloghezi decat sa descoperi de ce se comporta intr-un anumit fel un animal!
AlexandraV
Postat pe 5 August 2009 23:05
De la: liliana2005, la data 2009-08-05 22:59:29Ati auzit ce au facut criminalii unui cal? Dumnezeule ce oameni pot exista in lumea asta!!
Totusi o veste buna fetelor. Cei care omoara animale primesc 3 ani inchisoare, exista lege!! Nici mai mult, nici mai putin, nu pana la 3 ani ci chiar 3 ani! Dar trebuiesc filmati cu telefonul mobil macar.

Dap, mi-a povestit si mie mama de bestia aia-dar nu ma lasat sa ma uit la stire. Cica de fiecare data cand avea ceva bani, cumpara un calut ca cica sunt ieftini, ii crestea un pic si apoi ii omora ca sa-l manance. Cica nu avea ce sa dea copiilor sa haleasca!.
Si acum vin eu si intreb, daca nu au oamenii ce sa pape, cum ne pum astepta sa existe destul hrana pentru animale.
Ca si cu ursii de prin Busteni ( vb de Busteni pentru ca am fost recent acolo si am vazut un urs care coborase la pensiunea noastra si cauta in gunoi mancare), daca li se pune suficienta manacare, n-ar mai cobori si n-ar mai ataca oamenii. Dar ce pretentii sa ai....
AlexandraV
Postat pe 5 August 2009 23:09
De la: AlexandraV, la data 2009-08-05 23:09:48
De la: liliana2005, la data 2009-08-05 22:59:29Ati auzit ce au facut criminalii unui cal? Dumnezeule ce oameni pot exista in lumea asta!!

Dap, mi-a povestit si mie mama de bestia aia-dar nu ma lasat sa ma uit la stire. Cica de fiecare data cand avea ceva bani, cumpara un calut ca cica sunt ieftini, ii crestea un pic si apoi ii omora ca sa-l manance. Cica nu avea ce sa dea copiilor sa haleasca!.
Si acum vin eu si intreb, daca nu au oamenii ce sa pape, cum ne pum astepta sa existe destul hrana pentru animale.
Ca si cu ursii de prin Busteni ( vb de Busteni pentru ca am fost recent acolo si am vazut un urs care coborase la pensiunea noastra si cauta in gunoi mancare), daca li se pune suficienta manacare, n-ar mai cobori si n-ar mai ataca oamenii. Dar ce pretentii sa ai....

Si eu intamplator am fost intr-o camera si mergea televizorul pe stiri. Am inlemnit pur si simplu. Sper sa putrezeasca de viu nemernicul ala, sa moara EXACT in aceleasi chinuri in care a murit animalul ala!!!
Sa-l linisteasca aia in puscarie sa-i iasa pe ochi omoratul cailor. Nemernicul nu avea bani sa le cumpere mancare copiilor si cumpara cai. Cate milioane costa un cal, fie el si mic? Cu banii aia nu-si hranea copiii? Ce criminal imputit si scarbos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
liliana2005
Postat pe 5 August 2009 23:16
De la: liliana2005, la data 2009-08-05 23:16:24
Si eu intamplator am fost intr-o camera si mergea televizorul pe stiri. Am inlemnit pur si simplu. Sper sa putrezeasca de viu nemernicul ala, sa moara EXACT in aceleasi chinuri in care a murit animalul ala!!!
Sa-l linisteasca aia in puscarie sa-i iasa pe ochi omoratul cailor. Nemernicul nu avea bani sa le cumpere mancare copiilor si cumpara cai. Cate milioane costa un cal, fie el si mic? Cu banii aia nu-si hranea copiii? Ce criminal imputit si scarbos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Da Liliana, dar de ce sa le dea cartofi, fasole sau mai stiu eu ce cand poate sa le dea "carne". Romanul se respecta!!!!
AlexandraV
Postat pe 5 August 2009 23:30
De la: AlexandraV, la data 2009-08-05 23:30:45
De la: liliana2005, la data 2009-08-05 23:16:24

Da Liliana, dar de ce sa le dea cartofi, fasole sau mai stiu eu ce cand poate sa le dea "carne". Romanul se respecta!!!!

Iti dai seama ce se respecta cand da cu toporu in spatele calului sa-l taie in doua. Nici macar nu-l omoara direct, il face bucatele. Si cand povesteam ca astfel de orori se intampla in Romania noastra, au sarit stiutele sa ma contrazica, n-ai vazut ce circ au facut? Asa imi vine acum sa le citez pe toate pe rand sa vada cat sunt de tufe de Venetia.

Normal ca murea de foame ca la lucrul campului era prea imputit sa mearga. Fasolea si cartofii sa o manance aia de la oras ca el mananca carne de CAL!! Nu de vita, nu de porc, da?? DE CAL.
Si calul ala il cumpara pe nasturi, nu dadea milioane pe el. Si noi toti suntem prosti iar el e o victima.

Ce l-ar mai cioparti unii daca l-ar prinde si ar sti cine e. Am intrat sa vad ce mesaje s-au lasat apropo de stire si nu pot decat sa spun ca va fi rau de el. Stii care e tragedia cea mai mare pentru mine? Faptul ca toate rahaturile pe care omul asta le-a facut, pica pe capul copiilor lui. Ei sunt cei care vor trebui sa suporte stigmatul, ei poate vor sfarsi rupti in bucati in accidente de masina si alte fel de fel de accidente. Intotdeauna pacatele parintilor cad pe capul copiilor.
liliana2005
Postat pe 6 August 2009 10:28
Cred ca individul respectiv, care adora carnea de cal, avea o problema psihica. Altfel nu se explica de ce sa vrea sa dea atatia bani pe un cal, (de fapt, mai multi), ca sa-si hraneasca copiii cu carne? De ce sa nu tina gaini, porci sau de ce sa nu cumpere carne din comert, care oricum e mai ieftina decat un exemplar de cal. Si apoi modul in care ii omora spune multe despre sanatatea lui mintala. Cred ca un asemenea exemplar e capabil oricand sa omoare si un om, eventual in acelasi mod. Au avut ce sa deprinda copiii lui de la el. Eu cred ca ar trebui sa-i fie luati copiii, pentru ca e prea periculos, in orice caz, fara o evaluare psihiatrica nu merge. In ceea ce priveste ce spui tu, Lili, despre pedeapsa care se va abate asupra lui si a copiilor, sunt de aceeasi parere, in sensul ca o asemenea boala psihica, insotit de simptome de violenta, se poate transmite genetic urmasilor, si oricum e suficient ce-au avut ocazia sa vada copii aia, din comportamentul tatalui, ca sa o ia razna mai tarziu. Ar mai fi si faptul, in legatura cu pedeapsa care se abate asupra copiilor, ca eu cred cu convingere in karma, deci nu pot decat sa-ti dau dreptate, in afirmatia ta. Faptele noastre, ca si afirmatiile noastre, se rasfrang, intr-o maniera sau alta asupra vietii noastre sau a celor apropiati. Asta am putut sa constat in viata, de fiecare data, in cazul meu, sau privind in jur.

Postat pe 6 August 2009 10:53
Nu consider, spre deosebire de altii, ca suntem "nebuni" cei care hranim animalele fara stapan, in fiecare zi si oriunde se intampla sa ajungem, in orice colt al orasului, si nu cred ca de aceea ar deveni animalele agresive pentru ca le dam sa manance, dimpotriva, am cunoscut cazuri de animale blande, fara stapan, care au agresat, aparent fara motiv, persoane care treceau prin zona, dar despre care stiu ca nu dau doi bani pe animale, fara sa fie oameni rai, neaparat. Am o vecina, simpatica, dar cam slaba cu duhul, in schimb f. bisericoasa, dar nu stiu sa si facut cine stie ce acte caritabile fata de oameni sau animale. Stiu doar ca e f. barfitoare si pandeste de la geamul ei toata strada si aleile din jur si ii place sa stie totul despre toata lumea, dar nu intentioneaza sa ajute pe cineva, in mod concret, altfel e inocenta saraca. A muscat-o o catelusa castrata si foarte blanda de obicei, de pe strada, care are si stapan. Ma intampina in fiecare zi, cand merg la serviciu si cand ma intorc si, chiar daca nu am hrana la mine, ma opresc, o mangai si vorbesc cu ea. Se simte in siguranta, e calma. Dar sunt de acord ca exista cazuri in care cainii ataca, fara un motiv aparent. O colega de-a mea a fost muscata de picior de un caine din curtea institutiei, dar despre care se stia ca nu e turbat, nici nu s-a dus la medic, nu i s-a intamplat nimic, dar, paradoxal, tipa avea acelasi caracter ca si vecina despre care am amintit. Era religioasa, ii placea sa le faca morala tuturor si sa le predice din evanghelie, barfea mult si se imbogatise de pe urma comunitatii (neoprotestante) de care apartinea. De fapt, se inscrisese in comunitate doar pentru avantaje. Familia ei o dezaproba total, deoarece ei erau greco-catolici si ea fusese la fel.

Postat pe 6 August 2009 12:05
De la: Nolwenn, la data 2009-08-06 10:53:33Cred ca individul respectiv, care adora carnea de cal, avea o problema psihica. Altfel nu se explica de ce sa vrea sa dea atatia bani pe un cal, (de fapt, mai multi), ca sa-si hraneasca copiii cu carne? De ce sa nu tina gaini, porci sau de ce sa nu cumpere carne din comert, care oricum e mai ieftina decat un exemplar de cal. Si apoi modul in care ii omora spune multe despre sanatatea lui mintala. Cred ca un asemenea exemplar e capabil oricand sa omoare si un om, eventual in acelasi mod. Au avut ce sa deprinda copiii lui de la el. Eu cred ca ar trebui sa-i fie luati copiii, pentru ca e prea periculos, in orice caz, fara o evaluare psihiatrica nu merge. In ceea ce priveste ce spui tu, Lili, despre pedeapsa care se va abate asupra lui si a copiilor, sunt de aceeasi parere, in sensul ca o asemenea boala psihica, insotit de simptome de violenta, se poate transmite genetic urmasilor, si oricum e suficient ce-au avut ocazia sa vada copii aia, din comportamentul tatalui, ca sa o ia razna mai tarziu. Ar mai fi si faptul, in legatura cu pedeapsa care se abate asupra copiilor, ca eu cred cu convingere in karma, deci nu pot decat sa-ti dau dreptate, in afirmatia ta. Faptele noastre, ca si afirmatiile noastre, se rasfrang, intr-o maniera sau alta asupra vietii noastre sau a celor apropiati. Asta am putut sa constat in viata, de fiecare data, in cazul meu, sau privind in jur.

Omul asta n-ar trebui sa se mai apropie cat el traieste de copiii lui sau de oricare alti copii. Ar trebui sa nu mai poata pune mana pe un animal sau pe un copil cate zile are.

Gata cu joaca Nolwenn. Mie mi-a ajuns. Azi si maine fac legea aia afurisista, asa cum e ea de rahat, o fac pe intelesul taranilor, ii fac o mie de copii si ma duc la sefii de post si la primarii de comune sa le-o dau sa o manance. Sa stie toti nemernicii ca daca faci asa ceva platesti! Eu chiar nu mai stau cu mainile in san asteptand sa faca altii. Maine plec in Caras cu prietenul meu si cu un verisor si intreb in toate comunele de unde este nemernicul. Cineva trebuie sa stie, acolo vestile se raspandesc repede. Nu vreau sa-l vad dar vreau sa ma asigur ca e in inchisoare.

Stiati ca protv-ul, prima, antena si cam toate televiziunile platesc bani frumosi pentru astfel de chestii filmate?? Asa ca cei care cunoasteti astfel de jigodii, nu stati deoparte, luati un telefon mobil si faceti-i vedete. Daca reusiti sa opriti crima e si mai bine, veti fi eroi nationali!
liliana2005
Postat pe 6 August 2009 12:16
Despre asta stiti?

http://stirileprotv.ro/campanii/stop_torturarii_animalelorcruzimea-fata-de-animale-ar-putea-fi-pedepsita-cu-10-ani-de-inchisoare.html

"Se interzice eutanasiera cainilor capturati sau tinuti in adaposturi, conform articolului 20, alineatul 3."

CE facem sa existe legea asta?? Cum ajungem la presedinte??? Cu cat ne strangem mai multi, cu atat mai bine!!
Think people, think!!! Daca e musai, vin chiar si in Bucuresti. Idei please!!!
liliana2005
Postat pe 6 August 2009 14:53
Cititi si aici:

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/stop-torturarii-animalelor.html

NU VA UITATI LA VIDEO!!!!!!!!!!!! ASTEPTATI SA SE INCARCE SI PUNETI REPEDE PE PAUZA!!!!!!!!!!!!!!!
DOAR CITITI!!!
liliana2005
Postat pe 6 August 2009 14:57
Nu am reusit sa aflu numele criminalului insa am reusit sa aflu ca este din satul SOSDEA, comuna Maureni. Si este penticostal se pare. Aveti mai jos datele. Fac apel la cei care iubesc animalele si vor sa faca ceva, sa sune, sa ia legatura cu primarul, viceprimarul sau cineva de acolo, sa se intereseze daca l-au bagat in inchisoare si daca nu, atunci ce au de gand sa faca. Acum cred ca nu au program, am sunat, m-am prezentat si mi-a raspuns o tanti plictisita spunandu-mi ca nu-i nemeni acolo. Nu-i nimic, voi suna si maine si saptamanile viitoare ZI DE ZI DE 15 ORI PE ZI. Cel putin. Deocamdata nu vreau sa sun pe numere de mobil, dar o voi face intr-un final daca nu gasesc pe nimeni. Puteti cauta pe net si alte numere de tel sau adrese de mail, eu asta am gasit si m-am grabit sa vi le dau. Spor si sa ne spuneti si noua daca aflati ceva.

PRIM�RIA MAURENI

TEL / FAX : 0255/526001
TEL : 0372908380

e - mail :

[email protected]

web:
www.primariama... ( seit privat, care nu este administrat de prim�rie )
PRIMAR : 0728315118
Traian Pu�ca�

VICEPRIMAR : 0728953262
Florin Ichim

SECRETAR : 0723596043
Gheorghe Ilie
liliana2005
Postat pe 6 August 2009 16:58
De la: liliana2005, la data 2009-08-06 14:53:44Despre asta stiti?

http://stirileprotv.ro/campanii/stop_torturarii_animalelorcruzimea-fata-de-animale-ar-putea-fi-pedepsita-cu-10-ani-de-inchisoare.html

"Se interzice eutanasiera cainilor capturati sau tinuti in adaposturi, conform articolului 20, alineatul 3."

CE facem sa existe legea asta?? Cum ajungem la presedinte??? Cu cat ne strangem mai multi, cu atat mai bine!!
Think people, think!!! Daca e musai, vin chiar si in Bucuresti. Idei please!!!

Am citit si eu articolul respectiv.
Se pare ca asociatiile care se ocupa cu protectia animalelor s-au luptat f mult pentru a se infiinta aceasta politie a animalelor.
Nu stiu ce s-ar putea face, dar stiu ca degeaba am ajunge la presedinte, nu el aproba aceste legi. Dar chiar sunt curioasa daca noi, oamenii de rand, putem face ceva.
Asa ca ii rog pe cei care au cunostiinte despre politica, despre cum se poate aproba o lege sa ne dea cateva idei.
AlexandraV
Postat pe 6 August 2009 20:59
Se pot face multe Alexandra. Problema e ca nimeni NU VREA sa faca. Majoritatea iau lucrurile in ras, fac misto de suferinta unor animale. Am avut surpriza sa aflu ca pana si cei care detin animale si pretind ca le iubesc, fac misto de lucrurile astea. Sunt din ce in ce mai socata si mai oripilata de oameni. Eu voi spera in continuare si mi-am propus sa nu stau cu mainile in san. De acum incolo nu doar o sa jignesc criminalii, o sa fac tot ce e omeneste posibil sa-i vad dupa gratii.
liliana2005
Postat pe 6 August 2009 23:07
Tot vorbind pe forum am cunoscut o fata care are bunici in satul ala blestemat-Sosdea, comuna Maureni. Mi-a spus ca cea care a filmat calul macelarit asa este o vecina de-a omului respectiv de 18 ani. Cica nenea facea asa mereu, cumpara cai, ii crestea un pic si apoi ii macelarea in exact acelasi fel. II placea carnea de cal. Este rus penticostal dar nepracticant din cate am inteles si se numeste KOVALCENCO, i se spune "Picioroncia".

Si mai exista un nemernic in sat care chiar azi cica s-a laudat ca a prins un catelus in curtea lui si l-a omorat. El si baiatul lui de 11 ani. Nenea criminalul se numeste MURARU PETRU iar baiatul de 11 ani se numeste IULIAN.
Ma iertati ca dau numele unui copil, dar la 11 ani deja e cam mare si poate judeca de multisor.
liliana2005
Postat pe 7 August 2009 00:02
De la: liliana2005, la data 2009-08-07 00:02:05Tot vorbind pe forum am cunoscut o fata care are bunici in satul ala blestemat-Sosdea, comuna Maureni. Mi-a spus ca cea care a filmat calul macelarit asa este o vecina de-a omului respectiv de 18 ani. Cica nenea facea asa mereu, cumpara cai, ii crestea un pic si apoi ii macelarea in exact acelasi fel. II placea carnea de cal. Este rus penticostal dar nepracticant din cate am inteles si se numeste KOVALCENCO, i se spune "Picioroncia".

Si mai exista un nemernic in sat care chiar azi cica s-a laudat ca a prins un catelus in curtea lui si l-a omorat. El si baiatul lui de 11 ani. Nenea criminalul se numeste MURARU PETRU iar baiatul de 11 ani se numeste IULIAN.
Ma iertati ca dau numele unui copil, dar la 11 ani deja e cam mare si poate judeca de multisor.

Doamne ce barbari!Astia se inmultesc pe zi ce trece si atentie la comportamentul deviant!Si cica noi suntem "exagerate" ca hranim cate un animal oropsit!!!In ce lume traim?Cum pot face unii asemenea gesturi?Pe ala de-a omorat un catel si i-a baut sangele il stiti?Cate acte de cruzime trebuie sa se mai intample ca in sfarsit cineva sa ia masuri?Furia asta nemasurata,ura,violenta,barbaria acestor sadici se pot revarsa la un mom dat chiar asupra unui om.Sunt impotriva oricarui tip de violenta si cu siguranta acei copii care au vazut ororile sau au participat nu constientizeaza pe deplin acum ce se intampla-asta e mediul in care-au trait!Nu am nimic cu cei de la "tara" si cu faptul ca mananca pui,curcan,porc ,multi dintre noi consumam asa ceva dar ei cainii ii considera cumva "nefolositori",ii tin acolo legati in tr-un lant de jum de metru(am vzt asta la unii),le arunca paine uscata,iar altii poate si uita sa-i hraneasca cu zilele(vecina noastra de la tara ii dadea cotoare de varza,iar apa n-am vzt in castonul lui),iar pisicile sunt bune doar pt a prinde soareci,ca de mancare primesc ce mai pica de la masa.Toate aceste lucruri le-am vazut pe viu la unii,dar repet ,nu generalizez.Astept ziua cand politia animalelor va merge si la Tzatza Floarea s-o-ntrebe de ce cainele e legat asa strans si din scurt sau de ce nu are apa cand afara sunt 40de grade?Atunci doar am putea spune ca intram in "normalitate".
Ce se vede in USA e real ,alora li se dau avertismente cand animalele detinute(oricare ar fi acelea) stau in conditii precare,iar daca s-au savarsit fapte de cruzime asupra animalelor omul in afara de o amenda usturatoare,risca inchisoarea si apoi e monitorizat,adica are un soi de "cazier".
Daca o sa mai avem cativa "monstrii" de genul aluia care-a baut sangele cainelui sau care-a omorat calul cu asa bestialitate poate se schimba ceva!ALLLOOOO SISTEMUL-AUDE CINEVA,VEDE CINEVA DINCOLO DE FITZE SI "NE FACEM CA LUCRAM"?
luyyzz
Postat pe 7 August 2009 03:40
De la: luyyzz, la data 2009-08-07 03:40:17
De la: liliana2005, la data 2009-08-07 00:02:05Tot vorbind pe forum am cunoscut o fata care are bunici in satul ala blestemat-Sosdea, comuna Maureni. Mi-a spus ca cea care a filmat calul macelarit asa este o vecina de-a omului respectiv de 18 ani. Cica nenea facea asa mereu, cumpara cai, ii crestea un pic si apoi ii macelarea in exact acelasi fel. II placea carnea de cal. Este rus penticostal dar nepracticant din cate am inteles si se numeste KOVALCENCO, i se spune "Picioroncia".

Doamne ce barbari!Astia se inmultesc pe zi ce trece si atentie la comportamentul deviant!Si cica noi suntem "exagerate" ca hranim cate un animal oropsit!!!In ce lume traim?Cum pot face unii asemenea gesturi?Pe ala de-a omorat un catel si i-a baut sangele il stiti?Cate acte de cruzime trebuie sa se mai intample ca in sfarsit cineva sa ia masuri?Furia asta nemasurata,ura,violenta,barbaria acestor sadici se pot revarsa la un mom dat chiar asupra unui om.Sunt impotriva oricarui tip de violenta si cu siguranta acei copii care au vazut ororile sau au participat nu constientizeaza pe deplin acum ce se intampla-asta e mediul in care-au trait!Nu am nimic cu cei de la "tara" si cu faptul ca mananca pui,curcan,porc ,multi dintre noi consumam asa ceva dar ei cainii ii considera cumva "nefolositori",ii tin acolo legati in tr-un lant de jum de metru(am vzt asta la unii),le arunca paine uscata,iar altii poate si uita sa-i hraneasca cu zilele(vecina noastra de la tara ii dadea cotoare de varza,iar apa n-am vzt in castonul lui),iar pisicile sunt bune doar pt a prinde soareci,ca de mancare primesc ce mai pica de la masa.Toate aceste lucruri le-am vazut pe viu la unii,dar repet ,nu generalizez.Astept ziua cand politia animalelor va merge si la Tzatza Floarea s-o-ntrebe de ce cainele e legat asa strans si din scurt sau de ce nu are apa cand afara sunt 40de grade?Atunci doar am putea spune ca intram in "normalitate".
Ce se vede in USA e real ,alora li se dau avertismente cand animalele detinute(oricare ar fi acelea) stau in conditii precare,iar daca s-au savarsit fapte de cruzime asupra animalelor omul in afara de o amenda usturatoare,risca inchisoarea si apoi e monitorizat,adica are un soi de "cazier".
Daca o sa mai avem cativa "monstrii" de genul aluia care-a baut sangele cainelui sau care-a omorat calul cu asa bestialitate poate se schimba ceva!ALLLOOOO SISTEMUL-AUDE CINEVA,VEDE CINEVA DINCOLO DE FITZE SI "NE FACEM CA LUCRAM"?

Si eu luyyzz, astept ziua in care sa plateasca TOTI cei care se comporta asa cu animalele, nu ma intereseaza absolut DELOC de faptul ca au 2 milioane pensia sau 4 milioane salariu sau NIMIC si trebuie sa hraneasca 10 copii. Este absolut problema lor daca au intentia sa continue sa fie inculti si mizerabili, astea NU sunt motive sa te comporti asa cu un animal!!!! Si acum avem legea si pot plati toti daca NOI mergem si ii dam in gat. Dar e mult prea blanda, sper ca pana la sfarsitul anului sa o voteze pe cea noua care presupune inchisoare de la 5 la 10 ani. Ma multumesc si daca un individ din asta primeste minimul de 5 ani de inchisoare, ar fi minunat!
liliana2005
Postat pe 7 August 2009 11:22
BOnjour.Am revenit la servici ca numai de aici pot sa ma conversez cu voi.Intre timp am facut razboi cu un vecin ,bineinteles ca de la catzel,nu vreau sa intru in detalii.Apropos de agresivitate canina...am ceva de spus.Sasha cel tot pomenit de mine in alte zile,avea aceste porniri.Era foarte prietenos dar nu trebuia sa se apropie nimeni pe o raza de 2 m de el cind minca si chiar de castronelul lui.In occident ar fi fost eutanasiat fara comentarii.A cam murit de foame la viatza lui saracutzul.In timp am rezolvat problema.Ii dau din mina sa manince.Cit timp mincarea e la mine,e a mea..nu zice nimic.Si abia cind este satul ,ii umplu castronelul de care se poate apropia oricine.Deocamdata asta-i tot.mai si muncesc
freecontess
Postat pe 7 August 2009 11:54
De la: freecontess, la data 2009-08-07 11:54:54BOnjour.Am revenit la servici ca numai de aici pot sa ma conversez cu voi.Intre timp am facut razboi cu un vecin ,bineinteles ca de la catzel,nu vreau sa intru in detalii.Apropos de agresivitate canina...am ceva de spus.Sasha cel tot pomenit de mine in alte zile,avea aceste porniri.Era foarte prietenos dar nu trebuia sa se apropie nimeni pe o raza de 2 m de el cind minca si chiar de castronelul lui.In occident ar fi fost eutanasiat fara comentarii.A cam murit de foame la viatza lui saracutzul.In timp am rezolvat problema.Ii dau din mina sa manince.Cit timp mincarea e la mine,e a mea..nu zice nimic.Si abia cind este satul ,ii umplu castronelul de care se poate apropia oricine.Deocamdata asta-i tot.mai si muncesc

In State nu isi permit fizic sa ii tina pe cei care sunt agresivi. Am vazut totusi o emisiune odata dar nu mai stiu daca erau din State sau din Marea Britanie, in care vorbeau despre un caine care in mod normal ar fi trebuit eutanasiat de agresiv ce era, dar ei au de gand sa-l tina si sa lucreze cu el cat e nevoie. Avand in vedere ca viata lor nu e prea lunga, e nevoie cred eu de maxim un an. Ceea ce in anii lor inseamna 7 aprox.
Sunt tare curioasa cum a evoluat cainele din munti (dna doctor i-a zis Lucky :), o sa fac poze si duminica seara, cand ma intorc, le pun si pe kudika. El e tare agresiv deocamdata si dna doctor are 2 copilasi destul de mici, de 7 si 9 ani si mereu trebuie sa aiba grija sa nu se duca in curtea cainelui. Sa vedeti ce femeie e si cum vorbeste cu ei si cum le explica de cutu si cum vorbeste cu Lucky. Eu ma simt norocoasa cand cunosc astfel de oameni.
liliana2005
Postat pe 7 August 2009 12:41

O rectificare: criminalul se numeste KOVALENCO, nu KOVALCENCO.
liliana2005
Postat pe 7 August 2009 12:57
http://www.animalutze.com/articole/legea-nr-2052004-privind-protectia-ani.php#comentarii

Fetelor, asta este legea. Acolo scrie CLAR ca animalele nu se pot eutanasia. In Timisoara nu se eutanasiaza cainii luati de pe strazi. S-ar putea in alte localitati sa fie legal sa se intample in cazul in care s-a dat vreo dispozitie speciala care sa reglementeze asta.

Art. 71
Este interzisa eutanasierea cainilor, a pisicilor si a altor animale, cu exceptia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar.

Problema mare este ca nimeni nu merge la politie sa reclame. Ca ei sa poata face ceva ttrebuie mers si data declaratie SCRISA, cu nume si toate datele necesare, altfel ei nu au cum sa aplice legea. De noi depinde sa facem scandal si sa ne tinem de ei. Numai de noi depinde.
liliana2005
Postat pe 7 August 2009 13:36
Of Doamne n-am putut sa ma uit la imaginile acelea ingrozitoare in care un biet cal era macelarit fara mila de " oameni".Am scris cuvantul oameni intre paranteze pt. ca la auzul acestui cuvant eu ma gandesc la cineva inteligent,avansat,cu o gandire logica,iar acel criminal nu are nimic omenesc in el.Inteleg,ii era foame.Dar numai asa putea sa omoare bietul animal.Si de ce un cal,o fiinta frumoasa si inteligenta a carui carne am auzit ca este cam tare si are un gust ciudat.Sper din tot sufletul sa faca puscarie,nu pt. ca el ar invata ceva din asta ci macar asa i-ar speria pe altii sa nu faca la fel.
Nu conteaza ce religie ai,fi om in primul rand!!
In zonele rurale oamenii sunt indeosebi mai cruzi si mai neciopliti.Am vazut cum o femeie a luat ditai cataroiu' sa dea intr-un caine care doar trecea pe langa gardul ei ca"daca intra in curte si-i omoara puii",adica ea preventiv vroia sa-l omoare nu ca ar fi avut un motiv real.Si sa nu va inchipuiti ca s-ar purta mai frumos cu copii ei.Un om care nu numai ca nu iubeste animalele ci chiar le face rau,in nici un caz nu va stii vreodata sa iubeasca intr-adevar o persoana.Acestia sunt psihopati si ar trebui stransi si lasati undeva intr-un desert sa se omoare unii pe altii!!
diana1981
Postat pe 7 August 2009 18:02
Si eu sper ca, pana la sfarsitul anului, sa se aprobe legea de pedepsire a celor care omoara animale cu 5-10 ani de inchisoare si cu obligativitatea de a se supune periodic, dupa eliberare, unor examinari psihiatrice efectuate de comisii de specialitate, ca sa se aprecieze, in continuare, daca ei constituie inca un potential pericol pentru comunitate, incluzand bineinteles si animalele. Eu i-as obliga sa efectueze diverse munci, in favoarea comunitatii, iar daca rezultatele sunt nesatisfacatoare, le-as prelungi pedeapsa. Oricum eu i-as compromite definitiv, ca si cetateni.

Postat pe 7 August 2009 21:52
De la: liliana2005, la data 2009-08-03 12:35:49
De la: heaven_2906, la data 2009-08-03 11:54:59tu de unde ma musti?

Bun, deci tu erai..la tine se tot referea lumea. N-ai priceput nimic din ce ti s-a tot explicat, este?

Fetita draga, cred ca trebuie sa iubim pur si simplu toate vietatile. Nu suport agresiunea in general si nu pot sa fiu nepasatoare cind vad asa ceva, indiferent ca este vorba de OM ' sau ANIMAL'.
La 24 de ani ai tai, ar trebui sa ai un comportament mai matur.
Ai exprimat un punct de vedere= toata lumea a inteles ca nu iubesti animalele, nu crezi ca este suficient?.

dorina27
Postat pe 9 August 2009 09:36
Buna fetelor!Ce mai faceti?Am revenit ca pe aici ca aproape au disparut tentativele de oameni care nu iubesc animalutele. Uitati-va la mine pe profil sa vedeti ce ingerasi am Pupicei!
deea_20
Postat pe 10 August 2009 11:57
De la: deea_20, la data 2009-08-10 11:57:28Buna fetelor!Ce mai faceti?Am revenit ca pe aici ca aproape au disparut tentativele de oameni care nu iubesc animalutele. Uitati-va la mine pe profil sa vedeti ce ingerasi am Pupicei!

Doamne cat sunt de scumpi Deea!!! Sa te bucuri de ei!!!
liliana2005
Postat pe 10 August 2009 12:39
Merci iubita.Sa-ti traiasca si tie toti scumpii :X:X:X:X:X:X
deea_20
Postat pe 10 August 2009 13:15
pentru liliana 2005: asa cum fiecare om are personalitatea lui, si animalele au personalitatea lor. la fel cum exista oameni prosti, exista si animale proaste. si e o diferenta intre a nu vrea si a nu te duce creierul, asta stie toata lumea.esti de acord cu mine ca exista oameni prosti? atunci de ce sariti asa cand zic ca unele animale sunt proaste?stii cum zice nenea Platon:omul e un animal biped, fara pene si cu unghii late. deci....nu va ambalati prea tare
si eu sunt de acord ca unii oameni care tortureaza animalele trebuie pedepsiti mai sever. tortura nu face cinste nimanui, este ceva ingrozitor si reprobabil, cu atat mai mult cu cat e vorba de fiinte fara aparare.inseamna lasitate si prostie. deci, pt animalutele irecuperabile e buna o moarte fara durere, prin eutanasiere.
mkdisk
Postat pe 12 August 2009 15:26
De la: Nolwenn, la data 2009-08-07 21:52:21Si eu sper ca, pana la sfarsitul anului, sa se aprobe legea de pedepsire a celor care omoara animale cu 5-10 ani de inchisoare si cu obligativitatea de a se supune periodic, dupa eliberare, unor examinari psihiatrice efectuate de comisii de specialitate, ca sa se aprecieze, in continuare, daca ei constituie inca un potential pericol pentru comunitate, incluzand bineinteles si animalele. Eu i-as obliga sa efectueze diverse munci, in favoarea comunitatii, iar daca rezultatele sunt nesatisfacatoare, le-as prelungi pedeapsa. Oricum eu i-as compromite definitiv, ca si cetateni.

pai sa stii ca nu sunt normali astia.....au ceva probleme la cap....
mkdisk
Postat pe 12 August 2009 15:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
intrebare adminului si nu doar desigur 5 De la: laurathegirl 19 August 2008 18:16
Ajutor! Mi s-a rupt proteza, nu mai pot sa merg! 1 De la: dragalaspui 28 Septembrie 2008 18:34
ASCULTAREA TELEFOANELOR 92 De la: kudika029282 11 Noiembrie 2010 18:19
hai sa va zic si eu un subiect tare de tot :D 45 De la: Dor_a 18 Iunie 2009 16:43
Ce cant in acest moment? :D 19060 De la: GONGOI_BOSS_ 16 Februarie 2017 19:29