Mai multe
De la: Nolwenn, la data 2009-08-04 11:56:45Asa ma gandeam si eu, ca hrana tinuta in sacii aia deschisi e expirata. Deci sa cumparam numai de la pet shopuri unde vand salariati de incredere si care stiu ce sa ne recomande, sau sa cumparam de la supermarket, chiar daca e mai scump, e mai de calitate, si sa tinem mancarea intr-un loc in care sa nu se altereze. Am inceput sa am mai multa incredere in supermarketuri, decat in alte tipuri de magazine, si in alte privinte, nu numai in ceea ce priveste hrana animalelor. Eu in Timisoara iau din Euro, e acolo un magazin cu mancare numai pentru animale si sunt preturi foarte bune. |
||
|
liliana2005 Postat pe 4 August 2009 12:08 |
||
|---|---|---|
De la: liliana2005, la data 2009-08-04 11:07:15Lili, s-ar putea ca oamenii respectivi sa nu aiba suficienti bani pentru sterilizare, ceea ce nu inseamna ca tot tu ar trebui sa te ocupi de problema, desi stiu ca oricum o vei face, pentru ca-i iubesti si nu vrei sa li se intample ceva rau. Dar chiar cunosc cazuri in care stapanii de animale nu-si pot permite sa le sterilizeze, desi e necesar. Parerea mea este ca ar trebui sa existe posibilitatea de a se face si sterilizari gratuite, nu stiu care ar putea fi formula corecta, poate macar pentru pensionari, pentru varstnici sau pentru cei pensionati de boala si care vor animale de companie, neavand pe nimeni altcineva, deci nici ajutor material, in general, nu numai pentru sterilizare. Eu deocamdata imi duc pisicuta (femela maidaneza) la veterinar, unde i se face cate o injectie, din 5 in 5 luni si am recurs la solutia asta pentru ca momentan nu am spatiu suficient pentru a creste pui sau pentru a tine mai multe pisici, dar odata problema spatiului fiind rezolvata, s-ar putea sa doresc pui de la pisicuta si de aceea am optat temporar pentru solutia asta. Insa am aflat chiar ieri, vorbind cu un veterinar, ca injectiile nu sunt prea bune, pe termen lung. Oricum, e curios totusi ca vecinii tai au casa si curte, in care tin mai multe animale, dar motiveaza ca nu ar avea bani pentru sterilizarea lor. Nu stiu ce sa zic, poate li se pare ca s-ar complica prea mult. Parca poti sa stii ce e in capul lor?De la: luyyzz, la data 2009-08-04 10:47:08Apropo de mancare,tata cand pleaca in curse isi ia in masina -toate resturile din frigider ,plus cranturi si paine-ca era el prietenii lui pe Dealul Negru-opreste in parcare si ii cheama si dragutii vin la apel vara,iarna-ei acolo traiesc pe camp,in tufisuri ,ascunsi de oameni.Tata s-a imprietenit cu ei-ii plac cainii.Nu mai zic cand opreste masina sa mai dea cate unul facut afis deja,spre nemultumirea participantilor la trafic!!!I-am atras atentia sa nu-l faca si pe el afis vreun tir cand opreste pe coclauri pt cateii lui. |
||
|
Postat pe 4 August 2009 12:13 |
||
| Buna.Se pare ca am ramas doar noi cele care poarta in fiecare clipa in poseta hrana uscata de animalutze. | ||
|
|
||
|
freecontess Postat pe 4 August 2009 12:58 |
||
| Buna. Port intotdeauna asa ceva la mine deoarece nu exista zi in care sa trebuiasca sa ies si sa nu intalnesc, la un colt de strada sau sub un copac sau gard, o pisicuta sau un catelus, care se indreapta spre mine alene, mai ales cand e atat de cald afara, si ma miroase si parca se bucura ca ma vede si mi-ar parea rau sa nu pot sa le dau chiar nimic de mancare, mai ales cand stiu ca in general le cam lipseste, deoarece cei care au mancare nu umbla pe strada si nu ies in fata trecatorilor, asteptand mila lor, ci stau acasa cu stapanii lor. Imi amintesc chiar o intamplare oarecum nostima, cu un motan f. frumusel, care cersea, la propriu, adica mieuna f. tare si iesea in fata cate unui trecator, atat de bland si de prietenos, (cred ca avusese stapan), iar oamenii intrau, (inclusiv eu), in buticul langa care se postase motanelul si ii cumparau, de fiecare data, cate un pliculet de carnita. Era mancarea lui favorita si nu numai ca devenise client fidel, dar ii si facea vanzare proprietarului de magazin. | ||
|
Postat pe 4 August 2009 13:15 |
||
| Am revenit.Eu la ai mei le iau sac de 10 kg,Unican de vita sau pui cu vita,30 lei sacul,maninca foarte bine de asta.Am incercat si alte variante dar la asta nu au facut niciodata mofturi.Si o data de 2 ori pe saptamina le dau si altceva,nu uscat,si sunt fericiti in primul rind ca nu mai sunt pe strazi.Primele zile se uitau foarte mirati la mine...cum adica el sta ,nu cauta mincare si ii vine mincarea?!Vorbesc de cei pe care nu ii tin in apartament.Doi dintre ei nu au avut niciodata stapan.Pur salbatici ,pe Aisha am luat-o la aprox.8 luni.Un caine ciudat,rahitic,cu capul si labele prea mari fata de restul corpului.Era cit canichul meu,talie medie.Are 6 saptamini la mine,este cit o capra,peste 25 kg,s-a inaltat,vreau sa va spun fetelor ca este airdale terrier superb,par sirmos,intr-un final a capatat corpul ei o coerenta.Si este cea mai rapida la executat comenzi.Cred ca undeva in sinea ei stie ca eu i-am salvat de citeva ori viatza ,nu ma asculta decit pe mine.Eu sunt la munca acum asa ca o sa revin mai tirziu. | ||
|
freecontess Postat pe 4 August 2009 13:15 |
||
| Freecontess, scuza-ma ca ti-am raspuns cu intarziere, dar nu mai reuseam sa intu pe forum, imi apareau titlul topicului si, in rest, spatii albe si reclame si nu e prima data cand mi se intampla. Parca ar fi niste defectiuni tehnice pe forumul kudika. E posibil sa fie din cauza ca si-au mai luat concedii, habar n-am, dar de vreo cateva zile ma confrunt cu asa ceva. | ||
|
Postat pe 4 August 2009 13:19 |
||
|
nu stiu daca ati vazut clipul asta dar pe mine sincer m-a impresionat...am plans cand l-am vazut,si totodata m-am gandit ca e o lectie de viata pentru multi dintre noi... http://stirileprotv.ro/stiri/international/impresionant-un-caine-incearca-sa-si-readuca-la-viata-prietenul-mort.html |
||
|
Kittty_kat Postat pe 4 August 2009 13:24 |
||
De la: Nolwenn, la data 2009-08-04 12:13:40De la: liliana2005, la data 2009-08-04 11:07:15Lili, s-ar putea ca oamenii respectivi sa nu aiba suficienti bani pentru sterilizare, ceea ce nu inseamna ca tot tu ar trebui sa te ocupi de problema, desi stiu ca oricum o vei face, pentru ca-i iubesti si nu vrei sa li se intample ceva rau. Dar chiar cunosc cazuri in care stapanii de animale nu-si pot permite sa le sterilizeze, desi e necesar. Parerea mea este ca ar trebui sa existe posibilitatea de a se face si sterilizari gratuite, nu stiu care ar putea fi formula corecta, poate macar pentru pensionari, pentru varstnici sau pentru cei pensionati de boala si care vor animale de companie, neavand pe nimeni altcineva, deci nici ajutor material, in general, nu numai pentru sterilizare. Eu deocamdata imi duc pisicuta (femela maidaneza) la veterinar, unde i se face cate o injectie, din 5 in 5 luni si am recurs la solutia asta pentru ca momentan nu am spatiu suficient pentru a creste pui sau pentru a tine mai multe pisici, dar odata problema spatiului fiind rezolvata, s-ar putea sa doresc pui de la pisicuta si de aceea am optat temporar pentru solutia asta. Insa am aflat chiar ieri, vorbind cu un veterinar, ca injectiile nu sunt prea bune, pe termen lung. Oricum, e curios totusi ca vecinii tai au casa si curte, in care tin mai multe animale, dar motiveaza ca nu ar avea bani pentru sterilizarea lor. Nu stiu ce sa zic, poate li se pare ca s-ar complica prea mult. Parca poti sa stii ce e in capul lor?De la: luyyzz, la data 2009-08-04 10:47:08Apropo de mancare,tata cand pleaca in curse isi ia in masina -toate resturile din frigider ,plus cranturi si paine-ca era el prietenii lui pe Dealul Negru-opreste in parcare si ii cheama si dragutii vin la apel vara,iarna-ei acolo traiesc pe camp,in tufisuri ,ascunsi de oameni.Tata s-a imprietenit cu ei-ii plac cainii.Nu mai zic cand opreste masina sa mai dea cate unul facut afis deja,spre nemultumirea participantilor la trafic!!!I-am atras atentia sa nu-l faca si pe el afis vreun tir cand opreste pe coclauri pt cateii lui. Ma ierti te rog ca n-am raspuns..am inceput iar sa ma cert cu aia rosie-Red ceva, s-a bagat evident peste mine pe un alt topic..si ea si Cristiana si inca una...ai zice ca sunt facute din acelasi aluat nu alta. Nu sunt bune injectiile Nolwenn, ii fac mult rau la sanatate. Stiu asta pentru ca a avut un fost prieten de-al meu cabinet veterinar si eram zi de zi cu el si cu medicii de acolo...singura solutie buna este sterilizarea. Insa daca iti doresti puiuti de la ea, mai bine o lasi sa-i faca si pe urma o sterilizezi. Apropo de vecinii mei, nu numai ca au casa si curte dar au si un barulet dechis toata ziua. Poarta e deschisa si cateii se plimba ca pe bulevard, iar in fata e o strada destul de circulata. De zeci de ori am vazut animale omorate aici in fata, mi-e groaza ca vor ajunge afis cei 3 catelusi de cateva luni. La alta casa, un pic mai incolo e un fel de fabrica de mobila si tot asa, au avut 3 caini mici si ieseau mereu afara dupa muncitori. Au si 3 caini mari si pe unul l-a lovit masina chiar in fata mea. Din fericire nu l-a omorat pe loc, a schelalait si a fugit in casa. M-am dus repede la ei sa le dau un numar de telefon sa sunam la doctor, sa vedem cum il ducem ca daca avea hemoragie interna murea in cateva ore. Au parut foarte surprinsi ca cineva ca mine se intereseaza atat de cainele lor, au zis ca iau nr de tel si suna ei la doctor. A supravietuit cutu, a stat cateva zile ascuns si apoi a iesit. De asta spun ca pana si cei care isi tin cainii la case sunt oarecum iresponsabili. Si nu pentru ca n-ar avea un mil jumate sa dea pentru o sterilizare. Prefera sa se trezeasca cu inca 3-4 caini decat sa rezolve problema cat se poate de simplu. |
||
|
liliana2005 Postat pe 4 August 2009 13:30 |
||
De la: Nolwenn, la data 2009-08-04 13:19:59Freecontess, scuza-ma ca ti-am raspuns cu intarziere, dar nu mai reuseam sa intu pe forum, imi apareau titlul topicului si, in rest, spatii albe si reclame si nu e prima data cand mi se intampla. Parca ar fi niste defectiuni tehnice pe forumul kudika. E posibil sa fie din cauza ca si-au mai luat concedii, habar n-am, dar de vreo cateva zile ma confrunt cu asa ceva. Si eu :) mai mereu. M-am gandit ca o fi din cauza ca intra multa lume. |
||
|
liliana2005 Postat pe 4 August 2009 13:33 |
||
| Normal ca stie ca tu l-ai salvat si fii sigura ca si-ar da viata pentru tine. Te felicit ca ai avut asemenea initiativa si incununata de succes. Am un catel pe langa casa, fara stapan, si caruia ii dau in mod frecvent sa manance. Mananca orice, chiar si mancare pentru pisici si mananca alaturi de doua pisici, de o rasa f. interesanta, slabute, cu urechiuse ascutite si fata de forma triunghiulara. Cele doua pisici, frate si sora, sunt puii unei foste pisici protejate de mine, care, dupa ce i-a nascut, a fost calcata de masina, dar puii au supravietuit, au trait iarna in frig, au rezistat, au primit mancare si de la mine si de la niste muncitori de pe santierul din apropiere. Acum au avut si ei trei pui, f. frumosi, care au crescut. Unul isi rupsese labuta si a fost gasit de o doamna, care l-a dus la veterinar, l-a operat si l-a adoptat. Am aflat dintr-un anunt lipit chiar pe vila noastra, in care aparea nr. ei de telefon si fotografia puiului. L-am recunoscut imediat, ca il tinusem si eu un timp in casa, dar era geloasa pisica mea, asa ca ii hraneam afara pe toti. I-am telefonat imediat doamnei respective si m-a asigurat ca operatia a decurs bine si ca ea doreste sa il adopte. Am felicitat-o pentru initiativele ei si m-am bucurat pentru pisoi, ca si-a gasit un camin. De ceilalti ma ocup in continuare. Catelul vine in calea mea, cand ma intorc de la serviciu, si, daca se intampla sa nu am de mancare, vorbesc cu el si-i promit ca voi reveni mai tarziu, iar el se rostogoleste pe spate, in fata mea, ca sa-l mangai. Sunt pur si simplu mortali, nu le poti rezista. Pisicuta mea s-a obisnuit cu whiskas, de cand era mica, atat hrana umeda, la pliculet, cat si granule, whiskas cu pui, peste sau vita. Ii mai cumpar si granule pentru cresterea blanitei si pentru eliminarea parului din stomac. Incerc sa o hranesc cat mai variat si, ai dreptate, cel mai mult se bucura cand, din cand in cand, ii fac o surpriza, cate un pliculet cu hrana umed, pentru ca se omoara dupa sosul ala picant. Mi s-a spus ca nu prea e recomandata hrana din conserve, dar ca si tine, o rasfat doar din cand in cand cu asa ceva. | ||
|
Postat pe 4 August 2009 13:39 |
||
| Lili, acum scuza-ma tu ca inca nu ti-am raspuns, dar iar am dat de spatii albe, dupa ce i-am raspuns lui freecontess. Pai daca vecinii tai au si barulet si castiga bine, atunci chiar nu mai au nicio scuza. Noroc ca bietul caine lovit de masina si-a revenit singur, ca altfel se pare ca viata lui n-ar mai fi valorat mare lucru. Cu asa stapani. | ||
|
Postat pe 4 August 2009 13:46 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-08-04 10:39:05De la: mkdisk, la data 2009-08-04 08:53:14nu zic ca nu sunt si oameni certati cu bunul-simt, care chinuie animalele....nu sunt de acord cu asta deloc.dar daca animalutele nu fac diferenta intre cei rai si cei pasnici, inseamna ca nu au instinctul acela....in concluzie, sunt PROASTE. deci esti de acord ca sunt o problema. si problemele trebuie rezolvate, indiferent de cauzele care au condus la aparitia lor. este alta solutie decat eutanasierea?nu cred. sunt prea multi, mult prea multi caini si prea agresivi ca sa mai poata fi salvati. si nu toti au fost maltratati, asa cum zici. din cauza unor nebune care nu au ce face acasa care le cara toata ziua mancare s-au strans haite de caini, de nu mai poti sa te duci acasa in liniste. par, excremente, purici...nu mai zic.din cauza unor asa-zise iubitoare de animale sunt problemele astea. ca daca tot ii iubesc asa de mult, de ce nu ii sterilizeaza sau sa le gaseasca stapani in loc sa le care toata ziua mancare si sa se adune hoarde intregi in jurul blocului.parerea mea: sa ai grija responsabil.daca nu poti, nu te amesteca si gata. noi avem vreo 2-3 la bloc de care avem grija. ceilalti 1001 care s-au strans din cauza nebunelor care le cara mancare cu sacosele nu sunt responsabilitatea mea. si nebunele alea, daca javrele musca copiii ar trebui sa fie trase la raspundere. |
||
|
mkdisk Postat pe 4 August 2009 13:49 |
||
| si nu toate animalutele sunt proaste, sa stii. de aia am si ciuda pe ei, ca dupa ce ca sunt agresivi, mai sunt si prosti. aia 2-3 care imi plac mie, sunt foarte inteligenti si foarte blanzi.si stiu sa faca diferenta intre oameni buni si rai. ce crezi, ca alora nu le-a dat nimeni vreun picior?ba cred ca da. dar sunt inteligenti. si ar trebui sa vezi cum se poarta cu copiii....sunt atat de blanzi! chiar dak ii mai trag de blanita, de urechi, nu riposteaza niciodata. nu sunt un pericol.n-am avut niciodata vreo problema cu ei. cand ies dimineata din scara blocului, incep imediat sa dea din codita si ma petrec pana in strada.dar sunt 2-3 nu 1001!!!!inteleg sa ai grija de cativa, nu de 1001.aia e boala curata. e o doaga lipsa la creier. | ||
|
mkdisk Postat pe 4 August 2009 13:55 |
||
De la: mkdisk, la data 2009-08-04 13:49:20De la: liliana2005, la data 2009-08-04 10:39:05De la: mkdisk, la data 2009-08-04 08:53:14nu zic ca nu sunt si oameni certati cu bunul-simt, care chinuie animalele....nu sunt de acord cu asta deloc.dar daca animalutele nu fac diferenta intre cei rai si cei pasnici, inseamna ca nu au instinctul acela....in concluzie, sunt PROASTE. Toata lumea este de acord ca sunt o problema. Solutia nu este eutanasia. Solutia este sa fie stransi intr-un centru pentru ca se dau anual bani grei pentru asta si totusi sunt pe strazi animale. Unde se duc banii, de ce nu intrebam autoritatile? Nu doar eu si Nolwenn si inca vreo 2 oameni, de ce nu mergi si tu sa intrebi cand au de gand sa mai faca un centru unde pot fi dusi cainii de pe strazi? Sa inteleg ca voi ati sterilizat cainii din spatele blocului, sunt si deparazitati si sunt ingrijiti, da? Daca e asa, foarte bine, nu e omeneste posibil sa faceti mai mult de atat. Fiecare sa faca atat cat poate si isi permite din punct de vedere financiar. Dar sa-mi dai ca solutie eutanasia??? De ce nu fac si altii de la alte blocuri cum ai facut tu?? Ei de ce nu iau 2-3 caini in grija, sa-i sterilizeze, deparaziteze si sa le arunce o mana de mancare zilnic si o cana cu apa?? Cate familii stau intr-un bloc? Oare e asa de greu sa ia fiecare bloc 2-3 caini in grija si/sau 2-3 pisici? Dar ceilalti nu stiu decat sa comenteze, cand vine vorba de facut ceva, ce se gandesc ei? Paaaai, ii eutanasiem si gata!! Nebunele alea ca mine le dau de mancare pentru ca ceilalti nu o fac!! Iar responsabilitatea, in cazul in care le mananca copiii, este a celor care nu ridica un deget pentru animale, nu a nebunelor care se chinuie sa nu-i lase sa moara de foame! Sa n-ai nici cea mai mica indoiala ca responsabilitatea este a celor care nu dau doi bani pe animale. Si motivul pentru care sunt animalele pe strada sunt tot ei!! |
||
|
liliana2005 Postat pe 4 August 2009 15:34 |
||
De la: mkdisk, la data 2009-08-04 13:55:44si nu toate animalutele sunt proaste, sa stii. de aia am si ciuda pe ei, ca dupa ce ca sunt agresivi, mai sunt si prosti. aia 2-3 care imi plac mie, sunt foarte inteligenti si foarte blanzi.si stiu sa faca diferenta intre oameni buni si rai. ce crezi, ca alora nu le-a dat nimeni vreun picior?ba cred ca da. dar sunt inteligenti. si ar trebui sa vezi cum se poarta cu copiii....sunt atat de blanzi! chiar dak ii mai trag de blanita, de urechi, nu riposteaza niciodata. nu sunt un pericol.n-am avut niciodata vreo problema cu ei. cand ies dimineata din scara blocului, incep imediat sa dea din codita si ma petrec pana in strada.dar sunt 2-3 nu 1001!!!!inteleg sa ai grija de cativa, nu de 1001.aia e boala curata. e o doaga lipsa la creier. Nimeni nu poate avea grija de prea multi. Incerci, faci tot ce poti pentru ca vezi si intelegi situatia dar pana la urma e un numar limitat de care poti avea grija. Ajungi sa trebuiasca sa faci din ce in ce mai mult pentru ca altora li se rupe!! Mare grija si cu trasul de urechi si de blanita. Pana si de la cel mai bland animal poti avea suprize. Animalele nu se bruscheaza si nu se trag de blanita pentru ca ei nu stiu sa gandeasca "aaa, asta doar se joaca cu mine". E responsabiliattea parintilor sa explice asta copiilor. Normal ca sunt incantati cand te vad si cand vad ca cineva nu le vrea raul. Asa ar fi orice caine de pe strada, nu exista diferente intre ei!! |
||
|
liliana2005 Postat pe 4 August 2009 15:41 |
||
|
citesc mereu mesajele noi...si vad cum unele persoane sunt atat de incuiate la minte incat nu pot accepta in ruptul capului ca mai exista si iubitori de animale...eu raman totusi la parerea mea,ca un animal de multe ori e mai bun decat un om. un animal iti ofera dragoste neconditionata.,pe cand unii oameni "te iubesc"si iti sunt prieteni numai cand le dai ceva sau ii ajuti cu ceva. un animal te poate asculta(chiar daca nu iti poate raspunde) fara sa spuna"aha"sau sa dea sms-uri in timp ce tu ii povestesti problemele tale. iar referitor la ce s-a spus mai sus..."animalele sunt proaste"... catelul meu de care v-am povestit mai sus ca a stat langa mine de fiecare data cand am fost bolnava,venea la scoala la mine(in generala)in fiecare zi cand terminam orele. venea mereu la ora 13:00,iar daca vreodata se intampla ca in ziua aia sa am ore pana la 14:00,mi-l aduceau profesorii in clasa. se obisnuise toata lumea cu el si nu am fost niciodata sanctionata ca venea la scoala,pentru ca nu facea nimic rau.pur si simplu se aseza in fata portii scolii,si latra o data sau de doua ori apoi statea cuminte. iar cand cineva mi-l aducea in sala de clasa,se culca langa mine in banca sau la picioarele mele pana se termina ora. acum eu sunt in germania,si el e la mama mea in romania si chiar daca o sa ma credeti nebuna,vorbesc cu el de fiecare data cand vorbesc si cu mama la telefon sau pe net cu microfon. il ia mama in brate in fata monitorului,se uita fix la web-ul meu si cand ii zic:"lucky! ce face baiatul meu?" ciuleste urechile si imi raspunde latrand:) poate ca sunt nebunii de ale mele insa nebuniile astea imi fac viata mai frumoasa. iar daca ar exista e metoda prin care sa se poata vedea cine este rau si cine este bun si cei rai sa fie eutanasiati,insa nu numai animalele ci si oamenii,atunci omul ar putea fi declarat dupa aceea specie pe cale de disparitie si animalutzele ar avea lumea numai a lor!... |
||
|
Kittty_kat Postat pe 4 August 2009 17:57 |
||
De la: Kittty_kat, la data 2009-08-04 17:57:21citesc mereu mesajele noi...si vad cum unele persoane sunt atat de incuiate la minte incat nu pot accepta in ruptul capului ca mai exista si iubitori de animale...eu raman totusi la parerea mea,ca un animal de multe ori e mai bun decat un om. un animal iti ofera dragoste neconditionata.,pe cand unii oameni "te iubesc"si iti sunt prieteni numai cand le dai ceva sau ii ajuti cu ceva. un animal te poate asculta(chiar daca nu iti poate raspunde) fara sa spuna"aha"sau sa dea sms-uri in timp ce tu ii povestesti problemele tale. iar referitor la ce s-a spus mai sus..."animalele sunt proaste"... Noi am spus ca sunt proaste, in sensul ca nu cugeta. Din contra, unele animale au mai multa inteligenta decat au oamenii. Nu sunt nebunii ale tale ca vorbesti cu el la telefon, si eu fac exact la fel cu ai mei, mi-i pune pe speaker si sa vezi ce circ fac cand imi aud vocea, tipa care mai de care mai tare. Si eu sunt destul de pornita pe oameni crede-ma, pe nesimtirea cu care vor sa extermine niste vieti care exista fara ca ei sa aiba vreun merit. Si pe lenea cu care spun atat de simplu 'sa-i eutanasiem!' ca deh, altceva nu se poate face. Nu exista nu se poate, exista nu ne pasa si nu vrem! |
||
|
liliana2005 Postat pe 4 August 2009 18:10 |
||
|
Sunt de acord cu o chestie: animalele foarte agresive si fara sansa de recuperare, trebuiesc eutanasiate! Dar nu poti eutanasia un caine doar pentru ca atunci cand tu ca hingher ai vrut sa-l prinzi si el a sarit la tine. Din pacate am asistat la o astfel de actiune a acestor bestii( Hingheri). Am ramas masca, dupa ce au chinuit cainele pana sa-l prinda, aruncand cu pietre in el pentru a-l ademenii spre o anumita zona, dupa ce l-au prins au inceput sa-l bata! Deci cainele era prins in chestia aia ca o lesa-nu stiu cum se numeste, ei dadeau cu picioarele in el! Era atat lume pe strada si nimeni nu a facut nimic, nimeni nu le-a spus nimic. Am inceput eu sa tip ca o nebuna, o pustoaica de 15 ani pe vremea aceea, si daca nu m-ar fi auzit parintii mei ca tip, acei "oameni" ar fi sarit si la mine. Iar cand parintii mei s-au dus sa-i intrebe ce se intampla, de ce mai dau in ei daca tot i-au prins, raspunsul a venit cu o seninatate: " Pai ce vreti domne sa facem, ei au sarit la noi, acum e randul nostru..." Daca nu-l tinea mama pe tata sunt sigura ca l-ar fi calcat in picioare. Asa ca daca Romania ar fi avut fonduri suficiente, daca ar fi avut adaposturi adecvate, acesti caini ar fi fost evaluati, s-ar fi stabilit daca pot fi sau nu dati spre adoptie... Vina nu este a animalelor sau a oamenilor cu suflet care-i hranesc ( printre care ma numar si eu) vina este a acelora care isi iau un caine si apoi realizeaza ca este mult prea greu sa-l cresti si-i dau drumul pe strazi. Si eu am avut probleme cu cainii maidanezi, si inca mai am, din pricina faptului ca am un caine ceva mai agresiv cu alti caini, dar asta nu inseamna ca ma apuc sa-i iau la bataie sau ca-i dau drumul cainelui meu sa-i muste, pur si simplu ii ocolesc sau ma intorc in bloc pana dispar... Oricum, eu sunt mai fraiera de felul meu si nu pot intelege cum pot exista oameni care nu numai ca nu iubesc aceste minunate fiinte dar le mai fac si sa sufere. |
||
|
AlexandraV Postat pe 4 August 2009 18:24 |
||
| sa te uiti la profilul meu la poze ca tocmai pun cu Lucky al meu:) | ||
|
Kittty_kat Postat pe 4 August 2009 18:25 |
||
|
Dragele mele animalele sunt orice numai proaste nu!!! Pur si simplu asa cum si noi oamenii suntem diferiti,unii mai destepti altii mai incuiati,unii mai blanzi altii mai violenti, asa si animalele.Plus fata de asta ele au si sentimente,sufera atunci cand sunt batute(suferinta sufleteasca),atunci cand le moare un prieten sau stapanul(cati caini au refuzat mancarea si la scurt timp s-au dus pe lumea cealalta dupa stapanii lor),sunt fericiti cand le dai de mancare sau ii mangai,se infurie cand le vorbesti urat si dai in ei sau cineva le calca teritoriul,se plictisesc, se joaca,le e frica,le e dor,sunt curiosi. Intr-adevar din cauza vietii grele si a socurilor suferite in viata unii caini sunt f. agresivi.Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i omoram pe toti la gramada.Cat despre copii nu stiu cat la suta au fost total nevinovati si i-a muscat un caine.Cu ochii mei am vazut cum un pusti de 8-9 ani mergea pe bicicleta si a trecut pe langa cateaua mea care nici macar nu l-a bagat in seama.A urlat la ea si a incercat sa o loveasca cu piciorul.In momentul ala eu nu am mai vazut un copilas ci un monstru.Am tipat la el si i-am zis ca daca il musca vreodata cateaua mea sa vina cu masa la mine ca-i bat pe amandoi cap in cap. Si eu hranesc orice animal imi iese in cale ,si nu pt. ca sunt nebuna si vreau sa-i inmultesc ca sa atace oamenii si copii " nevinovati " pe strada,ci pt. ca stiu cum e sa-ti fie foame si sa n-ai nimic de mancare. Si doar noi oamenii aruncam atata mancare la gunoi,de ce sa nu facem un bine si in acelasi timp sa reciclam,na inca un motiv sa hranesti animalele. Cum nu avem fondurile necesare sa cream locuri de " cazare" pt. toate animalele de pe strazi cel mai bun lucru pe care l-am putea face este sa le castram,sa adoptam cat de multe putem(nu un om sa adopte 10 si altu' niciunu')si pe cei care raman pe strazi sa-i hranim si sa ne purtam frumos cu ei ca sa nu-i inraim sa ne atace. Parerea mea !!
|
||
|
diana1981 Postat pe 4 August 2009 19:55 |
||
De la: diana1981, la data 2009-08-04 19:55:03Dragele mele animalele sunt orice numai proaste nu!!! Pur si simplu asa cum si noi oamenii suntem diferiti,unii mai destepti altii mai incuiati,unii mai blanzi altii mai violenti, asa si animalele.Plus fata de asta ele au si sentimente,sufera atunci cand sunt batute(suferinta sufleteasca),atunci cand le moare un prieten sau stapanul(cati caini au refuzat mancarea si la scurt timp s-au dus pe lumea cealalta dupa stapanii lor),sunt fericiti cand le dai de mancare sau ii mangai,se infurie cand le vorbesti urat si dai in ei sau cineva le calca teritoriul,se plictisesc, se joaca,le e frica,le e dor,sunt curiosi. Asa e. Cum se face ca altii nu vad lucrurile astea? Exact asa m-as comporta si eu cu orice copil sau adult care face asa ceva unui animal. In ceea ce ma priveste, consider ca orice om normal la cap, asa ar trebui sa se comporte. Nu e cazul sa suportam grosolaniile nimanui, lipsa de educatie si mai ales rautatea. |
||
|
liliana2005 Postat pe 4 August 2009 22:17 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-08-04 22:17:25De la: diana1981, la data 2009-08-04 19:55:03Dragele mele animalele sunt orice numai proaste nu!!! Pur si simplu asa cum si noi oamenii suntem diferiti,unii mai destepti altii mai incuiati,unii mai blanzi altii mai violenti, asa si animalele.Plus fata de asta ele au si sentimente,sufera atunci cand sunt batute(suferinta sufleteasca),atunci cand le moare un prieten sau stapanul(cati caini au refuzat mancarea si la scurt timp s-au dus pe lumea cealalta dupa stapanii lor),sunt fericiti cand le dai de mancare sau ii mangai,se infurie cand le vorbesti urat si dai in ei sau cineva le calca teritoriul,se plictisesc, se joaca,le e frica,le e dor,sunt curiosi.
|
||
|
clau_clau Postat pe 4 August 2009 22:23 |
||
De la: AlexandraV, la data 2009-08-04 18:24:40Sunt de acord cu o chestie: animalele foarte agresive si fara sansa de recuperare, trebuiesc eutanasiate! Dar nu poti eutanasia un caine doar pentru ca atunci cand tu ca hingher ai vrut sa-l prinzi si el a sarit la tine. Din pacate am asistat la o astfel de actiune a acestor bestii( Hingheri). Am ramas masca, dupa ce au chinuit cainele pana sa-l prinda, aruncand cu pietre in el pentru a-l ademenii spre o anumita zona, dupa ce l-au prins au inceput sa-l bata! Deci cainele era prins in chestia aia ca o lesa-nu stiu cum se numeste, ei dadeau cu picioarele in el! Era atat lume pe strada si nimeni nu a facut nimic, nimeni nu le-a spus nimic. Am inceput eu sa tip ca o nebuna, o pustoaica de 15 ani pe vremea aceea, si daca nu m-ar fi auzit parintii mei ca tip, acei "oameni" ar fi sarit si la mine. Iar cand parintii mei s-au dus sa-i intrebe ce se intampla, de ce mai dau in ei daca tot i-au prins, raspunsul a venit cu o seninatate: " Pai ce vreti domne sa facem, ei au sarit la noi, acum e randul nostru..." Daca nu-l tinea mama pe tata sunt sigura ca l-ar fi calcat in picioare. Am asistat si eu la lucruri din astea chiar in fata casei. Hingherii sunt niste bestii. Le-am smuls cainele din porcaria aia cu care il prinsesera, le-am dat cu ea peste ochi la propriu, am luat ditamai cateaua in brate si am fugit cu ea in casa. Era o catea care tocmai facuse pui si se vedea. In prima faza i-am rugat sa o lase sa plece ca altfel ii vor muri puii, dar n-au vrut, s-au chinuit sa o prinda si cateaua schelalaia groaznic. Aveau senzatia ca eu o sa stau si o sa ma uit la ei. S-au socat cand au vazut ca dau in ei cu bata cu care trageau de catea. Nu sunt mandra de ce s-a intamplat dar o sa o fac din nou daca va fi nevoie. Pana cand invata cum se prinde un animal. Am mers mai departe, i-am reclamat, pentru ca intamplator il cunosc ppe cel care detine societatea de ecarisaj. Problema e ca cica n-ar avea bani sa plateasca un salariu normal si atunci e nevoit sa ia toti taranii si toti jegosii care habar n-au ce inseamna un animal sau cum sa se comporte omeneste. Si nu esti tu friaiera, ceilalti sunt deplasati si comit crime pe care nici macar nu le realizeaza. |
||
|
liliana2005 Postat pe 4 August 2009 22:28 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-08-04 22:28:25 Acum si eu daca as asista la o astfel de luare a cainilor, cu siguranta as sari la ei! Sa va mai spun o chestie care mi s-a intamplat zilele trecute. Din pacate Bucurestiul nu este atat de mare pentru a fi in fiecare cartier un spatiu pentru caini, asa ca sunt obligata sa-mi plimb cainele printre blocuri, pe fel de fel de stradute. Si cum ma plimbam ca o floricica pe o astfel de straduta, nu foarte circulata, in fata unui spital, apare in fata mea o catea foarte frumoasa, dar cand s-a apropiat de cainele meu s-a speriat si a fugit spre curtea din care iesise. Cum alerga ea pe strada spre casa o loveste o masina. Eu am vazut acea masina, si soferul vazuse catelusa, si ar fi avut timp sa puna frana, dar NU, a preferat s-o loveasca. M-am speriat ingrozitor, si am ramas impietrita cateva secunde, noroc cu cainele meu care m-a tras spre catelusa. M-am apropiat de ea, am vazut ca este in regula, ca se poate misca si m-am dus spre acel sofer, care intre timp oprise masina, dar sa nu aveti impresia ca oprise pentru a vedea cat de rau a lovit catelul, noooo, oprise sa vada daca masina este lovita rau.... L-am rugat sa ma ajute sa duc catelusa la veterinar, cateva case mai incolo, la care el imi spune " Ce vina am eu ca a sarit in fata masinii, acum consum benzina pentru o javra?!" Bineinteles ca am inceput sa tip la el, asta dupa ce i-am explicat calm si politicos, ca drumul este drept si ca oricum tot pe acolo o va lua cu masina. Si cum tipam eu la el ( recunosc, ca o isterica) il vad ca ridica mana la mine, si, daca nu as fi avut cainele cu mine cu siguranta m-ar fi lovit, pentru ca oamenii care erau in curtea spitalului respectiv nu faceau decat sa se amuze. Cand a vazut ca al meu caine il latra si vrea sa-l muste s-a retras in masina si a zbughit-o. Asa ca eu am reusit sa bag respectiva catelusa in curtea din care iesise, si am ramas doua ore in fata acelei case, pentru ca poarta nu se inchidea decat cu cheia, pana a venit stapana catelei. Daca va intrebati de ce nu am dus eu cateaua la veterinar, nu aveam cum, ea nu ar fi venit dupa mine, iar in brate nu puteam s-o iau pentru ca in lesa mai aveam si cainele meu. Dar am fost pana la spitalul respectiv si am cerut gheata si i-am pus-o pe piciorus. Cand a venit stapana am fost impreuna la veterinar, si din fericire, catelusa, nu avea nimic grav. Si inca ceva, pentru cei care sunt de parere ca si anume cainii comunitari nu au nici o contributie si ca fac numai rau, un astfel de caine a salvat-o pe bunica mea, careia i s-a facut rau, s-a impiedicat si a cazut pe sina tramvaiului, iar acest caine s-a apucat sa latre, zona nu era foarte circulata la ora respectiva, s-o traga de maneca bluzei pe care o avea.Din fericire niste oameni intr-un bloc alaturat au auzit latratul si au coborat si au ridicat-o. |
||
|
AlexandraV Postat pe 5 August 2009 00:24 |
||
| BUna dimineatza tuturor.Tocmai am citit mesajul Alexandrei cu bunica.Ma repet am 6 caini acum,unii i-am luat de pe strada pentru ca m-au ajutat chiar salvat la un moment dat dar trei dintre ei i-am luat in grija pur si simplu fara sa astept sa faca ceva pentru mine.Mi-e ciuda ca nu pot sa-i iau pe toti care ii vad in cartierul meu si care nu m-au latrat nici mcar o data.Imi tzitziie inima in fiecare zi cind vin de la munca ...daca au fost hingherii?!E greu cu asa multi catzei,nu e vorba de bani ci de timp.Trebuie sa stau cu fiecare 10 min macar pe zi numai ale lui.Tot timpul am avut caini dar le cautam stapani buni ,am reusit sa plasez citiva,pe Sasha,care mi-a salvat viatza si care are in jur de 9 ani ,sint constienta ca nu o sa-l vrea nimeni si de fapt nu cred ca vreau sa-l dau.El pe mine ma iubeste si ma asculta si avem aproape un an de cind ne vedem zilnic.Merita o siguranta la batrinete si cit mai are de trait sa-i traiasca linistit,pentru ca cei carora le-a dedicat cei mai buni ani,l-au lasat de izbeliste .Pa,deocamdata | ||
|
freecontess Postat pe 5 August 2009 08:53 |
||
De la: liliana2005, la data 2009-08-04 15:41:10De la: mkdisk, la data 2009-08-04 13:55:44si nu toate animalutele sunt proaste, sa stii. de aia am si ciuda pe ei, ca dupa ce ca sunt agresivi, mai sunt si prosti. aia 2-3 care imi plac mie, sunt foarte inteligenti si foarte blanzi.si stiu sa faca diferenta intre oameni buni si rai. ce crezi, ca alora nu le-a dat nimeni vreun picior?ba cred ca da. dar sunt inteligenti. si ar trebui sa vezi cum se poarta cu copiii....sunt atat de blanzi! chiar dak ii mai trag de blanita, de urechi, nu riposteaza niciodata. nu sunt un pericol.n-am avut niciodata vreo problema cu ei. cand ies dimineata din scara blocului, incep imediat sa dea din codita si ma petrec pana in strada.dar sunt 2-3 nu 1001!!!!inteleg sa ai grija de cativa, nu de 1001.aia e boala curata. e o doaga lipsa la creier. ba da, parerea mea este ca exista diferente intre ei!!!sunt animale care pur si simplu sunt PROASTE.si sunt animale inteligente.de ce crezi ca le evalueaza aia din strainatate?cele care au comportament agresiv sau au probleme sunt eutanasiati. cat despre centre pt animale...da, exista si la noi astfel de centre. NU FAC NIMIC. |
||
|
mkdisk Postat pe 5 August 2009 09:57 |
||
| si sunt atat de furioasa pe nebunele alea pt ca, dandu-le mancare, au adunat prea multi caini in jurul blocului, caini care sunt prosti si agresivi si din cauza lor nu mai avem siguranta pe strada. | ||
|
mkdisk Postat pe 5 August 2009 10:00 |
||
|
Fetelor, ma bucur enorm de mult ca exista oameni ca voi. Sincer spun ca incepusem sa disper zilele trecute cu toti mascaricii si imitatiile de oameni care scriau pe aici. Am citit despre animale care spuneti ca au salvat vieti...nu mi s-a intamplat, dar am stiut mereu ca fiecare suflet e trimis de undeva pentru noi si va cred. Probabil exista un motiv pentru care avem langa noi sufletele astea, cineva ni le trimite cu un scop. Alexandra, acel sofer este un criminal si ca el sunt multi. Nu putem decat sa incercam sa reparam mizeria pe care ei o fac. Fii fara grija, exista ac si de cojocul lor. Viata lor va fi mizerabila pe pamantul asta si mai departe. Eu stiu destui, se vad de la o posta cei care sunt asa. Sunt mereu disperati, umbla ca nebunii de colo colo, nu-si gasesc linistea, nu dorm noaptea, chestioneaza tot ce e in jurul lor, se indoiesc de Dumnezeu in principiu. Pentru ca daca n-ar face-o, ar fi linistiti si si-ar vedea de viata lor cu un pic mai multa grija pentru viata altora si pentru viata in general. Freecontess, Sasha este in spatele blocului? Pentru ca daca iti dispare intr-o zi va trebui sa mergi sa-l iei de la hingheri. 9 ani e o varsta foarte ok pentru un caine, daca are mancare buna si pe cineva cu el, traieste inca 8. Eu am o catelusa de 13 ani si sa vezi cat e de sprintena si cat alearga prin curte :) Am avut si eu un caine mare si bland care venea seara de seara sa-i dau mancare, vreo 2 ani. Intr-o zi a disparut fara urma si n-a mai venit. Am fost imediat a doua zi la hingheri si l-am cautat dar nu era acolo. L-am cautat si in toata zona sa vad daca nu cumva l-a calcat vreo masina si nu era. Pur si simplu a disparut fara urma. M-am gandit ca poate totusi l-a luat cineva acasa pentru ca era tare jucaus chiar daca era ditamai cainele si era fericit daca il baga cineva in seama. Dar probabil nu voi afla niciodata. Imi pare tare rau ca nu l-am luat dar eu am 3 caini si 4 pisici, atat pot deocamdata. Pe viitor cu siguranta voi mai putea lua macar doi, dar acum asta e situatia. Inca o data ma bucur din suflet ca exista oameni ca voi!!!!!!!!!!!! |
||
|
liliana2005 Postat pe 5 August 2009 10:12 |
||
| DRaga mea,in octombrie se face un an de cind Sasha a fost mutat de mine din spatele blocului in diferite locatii.Nu mai este stray dog.Si ma duc zilnic cu apa,mincare,dragaleala pe capul lui.Vreau sa spun ca dintr-un caine vizibil slabit,bolnav,are dintii din fata tociti rau,ii avea pe toti negri ,bolnav...sa-l vezi acum.I-am dat si dentastiix,avea un aspect de fiara...acum il alint cu numele 'coccolino"..Am carat doctori dupa mine,i-am facut tratament cu antibiotice la inceput si s-a facut bine,piciorusul i-a trecut,il lovise o masina,mincat bine si regulat,deparazitat intern si extern,are antirabic facut,carnet de sanatate pe numele meu.El a fost primul cules de mine.Acum am caniche si pisica in apartament,4 caini adulti (3 fete si Sasha)in alta locatie si un pui de 3 luni separat deocamadata.Si alerg in fiecare zi la ei.Daca vreti povestea fiecaruia dintre ei ,scriu o revista intreaga | ||
|
freecontess Postat pe 5 August 2009 10:45 |
||
De la: freecontess, la data 2009-08-05 10:45:28DRaga mea,in octombrie se face un an de cind Sasha a fost mutat de mine din spatele blocului in diferite locatii.Nu mai este stray dog.Si ma duc zilnic cu apa,mincare,dragaleala pe capul lui.Vreau sa spun ca dintr-un caine vizibil slabit,bolnav,are dintii din fata tociti rau,ii avea pe toti negri ,bolnav...sa-l vezi acum.I-am dat si dentastiix,avea un aspect de fiara...acum il alint cu numele 'coccolino"..Am carat doctori dupa mine,i-am facut tratament cu antibiotice la inceput si s-a facut bine,piciorusul i-a trecut,il lovise o masina,mincat bine si regulat,deparazitat intern si extern,are antirabic facut,carnet de sanatate pe numele meu.El a fost primul cules de mine.Acum am caniche si pisica in apartament,4 caini adulti (3 fete si Sasha)in alta locatie si un pui de 3 luni separat deocamadata.Si alerg in fiecare zi la ei.Daca vreti povestea fiecaruia dintre ei ,scriu o revista intreaga Te cred :) Mie mi-ar face placere sa citesc pentru ca asta imi intareste convingerea ca sunt oameni valorosi in lume. Eu am mai povestit una alta, m-am gandit ca deh, daca tot suntem pe un topic de genul asta, probabil ca pe multi ii intereseaza de ce sunt eu atat de pornita impotriva celor care ori nu fac nimic si ii lasa sa moara ori efectiv ii omoara ca niste criminali ce sunt. Dar m-am trezit cu cateva pipite needucate care mi-au propus sa-mi faca statuie ca cica m-am laudat cu niste amarate de animale luate de pe strazi. Ba chiar mi-au spus ca mint, ca inventez, de parca ar fi atat de chioare incat nu pot arunca o privire pe profilul meu, sa-i vada pe toti acolo Spun toate astea, tie si tuturor, ca mai tarziu, daca au tupeul sa se ia si de tine, sa intelegi ca sunt oameni destul de oribili in lumea asta si sa nu te surpinda/afecteze in vreun fel. |
||
|
liliana2005 Postat pe 5 August 2009 16:22 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| PASETELE | 4 | De la: hannah_montana 28 Martie 2010 15:12 |
| Fazan....in engleza | 1335 | De la: inamamina 4 Decembrie 2010 16:17 |
| Franta si minciunile Islamiste | 28 | De la: kudika_991915 29 Noiembrie 2015 22:13 |
|
|
||
| credeti ca exista dumnezeu? | 350 | De la: mikela_4u 29 August 2015 09:32 |
| Melodii care v-au ramas la suflet | 1707 | De la: kudika_10817 25 Februarie 2014 08:37 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la [email protected]
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email [email protected]
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.