Setari Cookie-uri

Femeile maltratate...

Ce parere aveti a cui e vina,a lor ca se lasa maltratate sau a partenerilor?Cum se poate iesi dintr-o asemenea situatie....ce e de facut?
km3lia1981
Postat pe 14 Septembrie 2009 21:04
"Portret de agresor


Cei care au analizat fenomenul se bazeaza pe studiile facute de Lenore Walker, primul psihiatru care a descris ceea ce acum specialisti numesc “cercul puterii”, dar care a facut si un prim portret al barbatului care loveste o femeie.
Lenore Walker l-a caracterizat ca pe barbatul violent ca fiind un personaj nesigur pe el, plin de frustari, pe care intelege sa le invinga in familie, unde este "stapanul".

* Este un manipulator, care isi impune punctul de vedere chiar daca nu are dreptate.
* Isi rupe partenera de familia ei, nu socializeaza, nu are prieteni, evita contactul cu lumea exterioara.
* Critica prietenii si familia sotiei. Este un mod de a evita ca cineva sa vada sau sa inteleaga ce se petrece in familia lui. Izolandu-si sotia (femeile agresate nu au prieteni, au relatii superficiale cu familia), reduce riscurile ca aceasta sa poata spune ce pateste.
* Este in general lipsit de abilitati, este superficial, isi construieste greu o cariera, este nemultumit de viata si realizarile lui profesionale. Abuzul fizic este mereu asociat cu abuzul psihologic – care este descris ca un cumul de actiuni psihologice – folosirea amenintarilor si a unor comportamente care produc teama.
* Barbatul tipa sau tace zile intregi refuzand orice comunicare, atitudine tipica, de regula, dupa o repriza de violenta fizica (iar femeia prefera sa nu vorbeasa, pentru a nu face loc unei noi serii de violente).
* Cuvintele si opiniile barbatului distrug imaginea de sine si increderea in sine a femeii.
* El minimalizeaza succesele femeii, ridiculizeaza performantele acesteia, nu stie sa multumeasca, nu stie sa aprecieze.


Lenore Walker sustine ca violenta psihologica este strans legata, dar si premergatoare violentei fizice. Odata ce teama de agresiunea fizica exista, amenintarile sunt suficiente pentru a mentine teama. O descriere amanuntita a imaginii barbatului violent gasesti si aici.
De ce tac femeile?


Legile, campaniile caritabile sau de informare, nu reusesc sa atinga miezul problemei. De ce indura femeile? De ce raman langa un barbat care le-a batut si care va continua sa le bata?
Exista ceea ce se numeste “sindromului femeii batute”, descris in Manualul pentru diagnosticul si statistica tulburarilor mentale, editat de Asociatia Psihiatrilor Americani, publicat in 1981. A mai fost descris un sindrom, consecinta a abuzurilor fizice, psihice si sexulale, denumit sindromul Stockholm, care se refera la un comportament similar cu cel al ostatecilor: femeia stie ca viata ei este in pericol, stie ca nu poate scapa si, in consecinta, refuza sa incerce sa scape.
* Teama: este o reactie normala a femeilor abuzate. Chiar daca reclama, chiar daca cer ajutor, nu pot fi protejate 24 de ore din 24 (decat in foarte rare si speciale cazuri);
* Rusinea: femeile percep agresiunea fizica, la nivel subconstient, ca pe o vinovatie. Le este rusine de pozitia de victima. Opinia publica este in general prea putin intelegatoare.
“Eram constant batuta. Scandalurile erau extrem de sonore, asa ca vecinii stiau cand o incasam. Am ramas muta cand o vecina mi-a spus in dimineata de dupa un scandal lasat cu multi pumni 'Draga, dar nu-l mai provoca si tu!' Am inteles ca opinia ei era ca este firesc ca un barbat sa-si loveasca nevasta, si ca singurul lucru pe care il puteam face era sa nu-l mai provoc. Am intrebat-o de ce nu a chemat politia si mi-a spus ca nu se baga in familia mea”, povesteste Simona, de 33 de ani
Izolarea: femeile abuzate accepta izolarea, ca pe o consecinta a problemelor lor. Se izoleaza si pentru ca le este teama de judecata celorlalti.
Neputinta: femeile refuza sa lupte, se comporta ca si un captiv. Se impaca cu soarta, cum s-ar zice.
Mituri false despre violenta

* Violenta este caracteristica familiilor sarace, cu studii medii, sau statut social scazut. FALS. Violenta domestica apare in toate familiile. Culmea este ca in familiile cu nivel ridicat de pregatire scolara, violenta domestica atinge cele mai ridicate trepte.
* Violenta domestica este cauzata de consumul de alcool sau de consumul de droguri. FALS. Nu exista nicio legatura intre violenta conjugala si consumul de alcool.
* Barbatii nu se pot controla sau reactioneaza sub impuls de moment. FALS. Sunt perfect constienti de ceea ce fac. Dovada: un sot violent cu sotia sa se poate controla perfect in momente de tensiune nervoasa, la serviciu sau cu prietenii.
* Barbatii care isi lovesc sotiile sunt bolnavi psihic. FALS. Studiile au dovedit ca sunt perfect calculati, lucizi si sanatosi mental. Inclinatia catre agresiunea fizica asupra partenerului tine de personalitate, de educatia primita acasa, de ceea ce au trait la randul lor, cand erau mici.
* Exista justificari, motive, pentru care o femeie trebuie lovita, agresata sau abuzata de partenerul de viata. FALS.
* Femeilor le place sa fie abuzate. FALS. Daca traiesc alaturi de un barbat care le loveste, o fac pentru ca nu au curajul sa spuna, nu au curajul sa ceara ajutor, nimeni nu vede situatia in care se afla, nimeni nu intervine. "
heaven2007
Postat pe 16 Septembrie 2009 10:25
FORMELE DE VIOLENTA

Violenþa psihologicã înseamnã :
A ignora, a umili, a-l manipula pe celãlalt
A ºantaja
A-l obliga pe celãlalt sã-þi întrerupã relaþiile din cadrul grupului de prieteni
A-l controla unde iese, cum se imbracã, cum se coafeazã, etc.
Violenþa economicã reprezintã :
A-l determina pe celãlalt sã devinã dependent financiar
A-i controla toate cheltuielile
A acumula datorii ºi a-l obliga pe celãlalt sã le plãteascã
Violenþa verbalã presupune:
A þipa, a ridica vocea pentru intimidare
A se precipita, a utiliza un ton brusc ºi autoritar
A folosi cuvinte grosolane, umiliatoare
Violenþa fizicã cuprinde :
A împinge, a înghesui
A lovi, a strînge
A ucide
A-l obliga pe celalalt sã întreþinã acte sexuale umiliatoare
A viola
Violenþa spiritualã este: utilizarea religiei unei persoane sau a credinþelor sale spirituale
pentru a o manipula sau a o controla. Aceasta poate sa cuprindã împiedicarea persoanei
de a utiliza practicile sale religioase sau spirituale, sau din potrivã sã ridiculizeze
credinþele ei. 5
Violența sexualã numitã și agresiune sexualã este un act de ordin sexual impus de o
persoanã altei persoane, fãrã consimțãmîntul ei.
Victimile agresiunii sexuale se simt umilite și devalorizate.
În interiorul unei relații intime agresiunea sexualã provoacã un sentiment de
trãdare care este la fel de puternic ca actul în sine.
heaven2007
Postat pe 16 Septembrie 2009 10:29
Pe mine m-a ferit Dumnezeu de astfel de experiente pana acum,asa ca nu as fi putut povesti dintr-un astfel de unghi,insa am preferat sa iti raspund cu niste articole de specialitate,care sper sa te lamureasca mai mult.
Deasemenea,persoana ar trebui sa nu se izoleze,sa apeleze la familie,prieteni,inclusiv ajutorul unui psiholog pentru a putea iesi dintr-o astfel de relatie catastrofala si cu urmari grave si pentru viitor.
heaven2007
Postat pe 16 Septembrie 2009 10:34
DA...I TI MULTUMESC FRUMOS,CRED CA O EXPLICATIE MAI CLARA NU EXISTA! AM INTALNIT VRE O DOUA CAZURI..SI NU INTELEGEAM DE CE DUPA FIECARE BATAIE INCASATA FEMEILE RESPECTIVE SE IMPACAU CU MALTRATADORUL...DE MULTE ORI AM CAZUT LA MIJLOC,EU FIIND CEA CARE VREA SA I DESPARTA,VREI SA FACI UN BINE DAR.....
km3lia1981
Postat pe 16 Septembrie 2009 17:48
De la: km3lia1981, la data 2009-09-16 17:48:43DA...I TI MULTUMESC FRUMOS,CRED CA O EXPLICATIE MAI CLARA NU EXISTA! AM INTALNIT VRE O DOUA CAZURI..SI NU INTELEGEAM DE CE DUPA FIECARE BATAIE INCASATA FEMEILE RESPECTIVE SE IMPACAU CU MALTRATADORUL...DE MULTE ORI AM CAZUT LA MIJLOC,EU FIIND CEA CARE VREA SA I DESPARTA,VREI SA FACI UN BINE DAR.....




singurul lucru mai crud decat a le dezvalui adevarul apropiatilor in care se afla este sa nu le spui nimic...
Aphrodite
Postat pe 21 Septembrie 2009 20:09
Se poate iesi din situatie!
Conditia este ca femeia sa inteleaga ca hotarele masculine nu se termina la usa casei in care sta cu agresorul.
Adica, sa-si ia inima in dinti si sa spuna toturor: familei, politiei, prietenilor, sa plece de acasa (indiferent a cui e casa, daca e a ei, sa schimbe cheia, ea sa se mute pe termen lung pana intr-o forma se linistesc apele).
Sa isi sporeasca increderea in ea!
Sa aiba rabdare sa se termine calvarul.
Sa fie dipusa la o viata noua, fie ea si-n singuratate, sau inapoi la parinti, rude, etc.

In cazul copiilor, pt binele lor, ei trebuie dusi temporar acolo unde sa se simta ei cel mai bine: bunici, rude, nasi, etc).

Cu rabdare treci muntii!
Si ambitie, si vointa, si speranta si curaj!

Femeile sunt mult mai puternice decat isi dau singure dovada adesea!!!

90701
Postat pe 27 Septembrie 2009 02:08
Profilul partilor, procesul si consecintele au fost excelent descrise si evidentiate. Aici nu se pune problema de a cadea la mijloc sau nu, nu persoana care intervine sau mediaza o asemenea "operatiune" de salvare este victima. Violenta de orice natura este produsul educatiei si conceptelor transmise atat de bine in societatea romaneasca si nu numai - bataia e rupta din rai, muierea mai trebe si pocnita ca sa stie ca o iubesti, iata cateva din perlele intelepciunii mioritice transmise curent de parinti copiilor. Fetele sunt crescute diferentiat, fiind educate de mici in virtutea acestor precepte; mame inconstiente isi transforma copilele in produse vandabile, cultivand cultul pentru aspectul exterior de vampa, concentrandu-se mult mai putin asupra educatiei - "nici eu n-am avut decat 5 clase si tot m-am maritat". Acesta sa fie dezideratul suprem? O tanara femeie nu poate sa parvina decat prin mariaj? E un lant perpetuu al slabiciunilor, in urma caruia raman suflete mutilate pe viata. Pentru victima unui abuz este ingrozitor de greu sa faca pasul spre libertate, spre autodeterminare dupa ce toata viata i s-a inoculat supunerea fata de tata,de sot, in orice conditii. Solutii? Greu de dat... Poate o revolutie sociala in educatia tinerelor devenite vitrine de macelarie din care domnii se servesc pentru a-si achizitiona viitoarea carne de snitele (astea se bat mult ca sa fie gustoase). Am fost rea, dar realitatea si dimensiunea fenomenului in Romania este mult mai infioratoare. Stiati ca la noi exista doar 3 adaposturi pentru asemenea femei (nici unul nu e guvernamental)... Asa incat doamnelor atentie la ceea ce spuneti copiilor dumneavoastra, la valorilor sau non-valorile pe care le promovati . Luati pozitie si nu tolerati asemenea situatii, indiferent de cred sau spun ceilalti, nici o femeie nu merita un asemenea tratament. Mult curaj celor care se gasesc in asemenea situatii!
kudika029981
Postat pe 27 Septembrie 2009 05:10

am cunoscut o sotie si mama ce traia, si se pare inca mai traieste asemenea calvar...ea a crescut intr-o familie in care tatal isi batea pana la sange mama, si uneori si fetele...si ea acum retraieste ceea ce a vazut in familia in care a crescut....baiatul ei de asemenea traieste ceea ce au trait mama si bunica lui... istoria se repeta??? se pare ca da...cineva zicea ca inconstient repetam greselile parintilor nostri... nu stiu... am incercat sa o ajut , am fost cu ea la un adapost sa vada cum e acolo....dar...in cele din urma am devenit eu cea care vreau sa-i despart familia......ar mai fi ceva...si sotul ei provine tot dintr-o familie in care violenta domestica era la ordinea zilei...cred ca educatia, cei 7 ani de-acasa au importanta majora...nu stiu daca psihologii sau anturajul, pot sa "cultive" adevaratele valori, concepte, principii...
geanigi
Postat pe 27 Septembrie 2009 12:09
In primul rand mi se pare o prostie sa te lasi batuta,s-a intamplat prima data ,pleaca.In cazul femeilor care continua sa stea cu o persoana violenta ,eu cred ca e vina lor, in viata asta trebuie sa fii puternic ca sa poti face fata la orice .Violenta fizica nu cred ca foloseste la nimic decat sa creeze si mai multa violenta desi cred ca femeile care o traiesc sunt atat de speriate de ce li se intampla incat nu-si mai dau seama de ce se intampla in jurul lor .Viata lor se reduce la lumea de viloenta in care traiesc.Multe introduc topicul"stau cu el pentru ca e tatal copiilor mei ,sa nu ramana fara tata"e o tampenie deoarece copii sunt cei mai vulnerabili in fata violente domestice,asa ca eu cred ca cele vinovate sunt femeile.E adevarat ca in fata unei situatii economice grele multe raman alaturi de un barbat violent pentru ca considera ca nu au unde sa se duca dar eu cred ca daca ceri ajutorul, socetatea sau cei din jurul tau sunt dispusi sa-ti dea o mana de ajutor.
anca_2203
Postat pe 28 Septembrie 2009 15:01
De la: anca_2203, la data 2009-09-28 15:01:03In primul rand mi se pare o prostie sa te lasi batuta,s-a intamplat prima data ,pleaca.In cazul femeilor care continua sa stea cu o persoana violenta ,eu cred ca e vina lor, in viata asta trebuie sa fii puternic ca sa poti face fata la orice .Violenta fizica nu cred ca foloseste la nimic decat sa creeze si mai multa violenta desi cred ca femeile care o traiesc sunt atat de speriate de ce li se intampla incat nu-si mai dau seama de ce se intampla in jurul lor .Viata lor se reduce la lumea de viloenta in care traiesc.Multe introduc topicul"stau cu el pentru ca e tatal copiilor mei ,sa nu ramana fara tata"e o tampenie deoarece copii sunt cei mai vulnerabili in fata violente domestice,asa ca eu cred ca cele vinovate sunt femeile.E adevarat ca in fata unei situatii economice grele multe raman alaturi de un barbat violent pentru ca considera ca nu au unde sa se duca dar eu cred ca daca ceri ajutorul, socetatea sau cei din jurul tau sunt dispusi sa-ti dea o mana de ajutor.


Oare chiar sunt dispusi? Incearca sa gasesti asemenea insitutii in zona ta si spune-mi si mie, te rog frumos, sunt implicata activ de peste 12 ani in acest "razboi" social. Tot ce pot sa iti spun e ca mai intotdeauna m-am lovit de indiferenta, ignoranta, off si de multe altele.
kudika029981
Postat pe 28 Septembrie 2009 17:34
Buna fetelor...Eu am o relatiue de 1 an si jumatate...sau ma rog...aveam pana astazi.Astazi am luat a doua bataie de la prietenul meu.Cred ca totusi bataie e putin spus...M a batut timp de 4 ore la el acasa...Pumni,picioare...Sa nu mai vorbesc de violenta verbala.Intr un final,secatuita de orice putere am reusit sa sun o prietena sa vina sa ma astepte jos la el la bloc.Am profitat de un moment in care el vorbea la telefon si pur si simplu am luat o la fuga inj jos pe scari si afara din bloc unde ma astepta prietena mea...Cand m am uitat in spate el venea in fuga dupa mine dar s a oprit cand a vazut ca nu sunt singura.Sunt la a doua bataie de genul asta...LA prima am zis...hai sa l iert..era nervos...avea problemele lui...acum insa nu mai sunt dispusa sa trec peste...Mi am rupt cartela de telefon,acum mi am schimbat si id ul de mess dar imii e foarte frica ca atunci cand ne vom intalni ma va bate iarasi mai ales ca stam foarte aproape unul de celalat...desi mi`a facut chestia asta...mi`e foartte greu sa accept ideea ca s`a terminat.Oricum ar fi,ideea e ca daca te bate o data,cu siguranta o va face si a doua oara....Va pup si astept pareri de la fete care au trecut prin ce trec eu acum.
Arianne85
Postat pe 5 Mai 2010 17:34
Numele meu este Cristina , sunt aici sa va citesc cartile. Va pot ajuta sa faceti schimbarile care sunt potrivite. Fac preziceri detaliate pentru viitor. Raspund intrebarilor, telul meu este sa luminez si sa inspir. Cu totii suntem familiarizati cu ideea ca exista si altceva dincolo de realitatea simturilor si instinctiv ne luptam sa ajungem dincolo de aceste limitari. Cateodata ne agatam inimile de o anumita persoana, slujba, situatie si devenim captivi ai mintii pentru ca refuzam sa acceptam ca un anumit lucru nu se va intampla niciodata si continuam sa speram si sa pierdem timp pretios din viata, luni sau chiar ani, pana devenim cinstiti cu noi insine si acceptam adevarul situatiei noastre. Iar atunci, tarotul poate deveni folositor.
Pt. mai multe detalii va rog sa intrati pe site-ul http://tarotkitty.webs.com/
Cristinakitty
Postat pe 5 Mai 2010 17:38
Stiu ca mesajul meu est intarziat, dar ce pot face?? acum am dat de topic... si nu ma pot abtine. Imi spun parerea dn calitate de victima a violentei in familie. Am avut o copilarie tumultoasa. Cand se imbata, fugeam cu mama noaptea pe scari, dormeam ascunse pe la vecini, prieteni si asta de frica tatalui....batai- desi recunosc ca pe mine nu ma batea doar pe mama si asta era de ajuns. Cat am fost mica nu realizam ce se intampla, abia pe la 11 ani, ii auzeam chiar si certandu-se si plangeam pe ascuns sa nu ma vada, sa-i supar mai mult. Acum desi mai bea (ft rar o data la 2-3 ani nu mai face scandal). Eu am ramas cu traume. nu suport sa aud certuri. Eram odata in statia de maxi cu prietenul meu si era un tip beat care vb la telefon cu cineva... si tipa... injura... isi ameninta sotia ca o omoara... ca ce i face... alea alea... Nu va spun ca incepusem sa tremur si il auzeam pe tata. Astazi, cand vine vorba de trecut stiti ce mi zice????????? CA MERITA BATUTA CA AVEA GURA MARE!!!!!!! si eu ce-i spun ca daca am si eu gura mare si ma cert cu sotul, acesta din urma AR AVEA TOT DREPTUL SA MA BATA DE FATA CU EL(tata)???? tace, nu zice nimik. Tata nu se simte cu nimic vinovat iar asta ma doare cel mai mult. dar stiti de ce avea mama gura mare??? ii spunea sa nu mai bea, sa nu conduca baut.... ii ascundea cheile, bautura! DA DE ASTA LUA MAMA BATAIE!!! Ii spun mereu mamei ca nu ar fi trebuit sa se sacrifice atat pentru mine, ca as fi fost mult mai fericita numai cu ea decat cu amandoi... desi in adancul sufletului, realizez: -daca se desparteau nu reuseam sa fac o facultate. Pe vremea aceea NU EXISTAU INSTITUTII, ce ar fi facut ea cu mine??? in plus era o mare rusine sa fii o femeie divortata... dehhh acestea erau conceptii de 2 bani. Asa ca FEMEI CE SUNTETI MALTRATATE chiar si verbal, daca aveti posibilitatea fugiti manacand pamantul. copilul va fi mult mai fericit cu un singur parinte traind in liniste si pace decat cu doi care nu se inteleg, si inca o chestie: aveti maaare grija ce, cum si unde va certati... copilul aude si resimte TOT, TOATE JIGNIRILE PE CARE V-I LE ARUNCATI SE RASFRANG ASUPRA COPILULUI acesta se regaseste si nu aveti idee cat doare, si schimba scade forta in puterile proprii !!! exepmplu: ca nu esti bun de nimik, esti mutalau, ca nu esti in stare de aia..bla,bla,bla... va sfatuieste un copil care acum este femeie...
kudika18000
Postat pe 9 Mai 2010 02:31
Cand bataia primita de la sot...se numeste din iubire sau pentru ca ii pasa de tine...asa as putea sa/mi incep povestea mea.Am trait o astfel de poveste si abia dupa patru ani am curajul sa vorbesc despre asta si incerc sa/mi explic cum de am avut puterea sa rezist unui asemenea calvar.Am fost batuta de fostul sot inca inainte de a necasatori si totusi am rezistat 9 ani,dar pretul a fost pe masura.Eu am "reusit" sa ma transform intr/o persoana groaznica;in momentul in care esti batuta se instaleaza frica,o frica care te face o nulitate.Ajungi sa te ascunzi,sa minti,sa te umilesti ,sa incerci sa faci totul ca partenerul sa nu te mai bata,nu vrei sa deranjezi nimic,dar motive se gasesc tot timpul,chiar si o dunga in plus la pantaloni.Umilinta suferita ,vanataile pe care incerci sa le ascunzi,rusinea ca ceilalti stiu, cand te privesc in ochi ,ca tocmai fusesei batuta,te transforma intr/un om de care si tie iti este rusine.Acum am un partener care este nonviolent,insa eu am ramas cu frica de a nu fi lovita,incerc sa/mi recapat increderea in mine si in partener.Nu lasa/ti o iubire falsa sa va distruga demnitatea.Daca se intampla fugiti cat inca mai aveti timp sa va salvati,veti ajunge sa nu va recunoaste/ti.
lumi_ilie
Postat pe 16 Iunie 2010 12:01
dragelor...nu pot sa cred ca in secolul in care traim inca mai exista asa ceva...cine va obliga fratilor sa stati langa ei???
alina_constantin88
Postat pe 16 Iunie 2010 12:04
eu am rupt logodna de la o palma primita peste fata...si sincer nu sunt de acord cu femeile care stau cu un barbat care le bate...domne stau din iubire...asta nu e iubire...

numai bine
fatsa
Postat pe 16 Iunie 2010 12:13
De la: fatsa, la data 2010-06-16 12:13:55eu am rupt logodna de la o palma primita peste fata...si sincer nu sunt de acord cu femeile care stau cu un barbat care le bate...domne stau din iubire...asta nu e iubire...

numai bine


foarte bine...ai dreptate...daca a ridicat palma o data sa fii sigura ca o va face si a doua oara!!!
alina_constantin88
Postat pe 16 Iunie 2010 12:16
Fetelor, prin asta trec si eu de 1 an jumate...inainte totul era frumos dar de la un timp el se poarta foarte urat cu mine, ma bate...de 2 ori am lesinat, dar dupa ce se calma isi cerea iertare iar eu il iertam...problema e ca stie unde stau sta aproape si m-a amenintat ca daca il parasesc o sa ma omoare iar mie efectiv imi este frica, nu pot vorbi cu nimeni, imi este rusine iar seara cand ajung acasa toate ranile, vanataile le ascund...nu stiu ce sa fac...de fiecare data a spus ca nu va mai da...
cand il intreb de ce m-a lovit spune ca eu sunt de vina ca nu tac din gura, ca il enervez...adica cu alte cuvinte eu eram principala vinovata, din cauza mea eram batut...
am ajuns sa fiu nesigura pe mine, uneori am senzatia ca sunt nebuna, si pe langa faptul ca am fost lovita mai primeam si vorbe urate ca sunt proasta, tampita, nebuna...etc...nu stiu cum sa scap de el, mi-e frica...am ajuns sa cred ca am mai multe personalitati sunt momente cand ma port frumos cu el si stiu ca nu ar trebui, ca nu merita si sunt momente cand parca fac ca el incep si tip, dau in el...multe prietene imi spun ca m-am schimbat din cauza lui...nu stiu ce sa ma mai fac, ajutati-ma
Elyyyza
Postat pe 18 Iunie 2010 11:07
De la: anca_2203, la data 2009-09-28 15:01:03In primul rand mi se pare o prostie sa te lasi batuta,s-a intamplat prima data ,pleaca.In cazul femeilor care continua sa stea cu o persoana violenta ,eu cred ca e vina lor, in viata asta trebuie sa fii puternic ca sa poti face fata la orice .Violenta fizica nu cred ca foloseste la nimic decat sa creeze si mai multa violenta desi cred ca femeile care o traiesc sunt atat de speriate de ce li se intampla incat nu-si mai dau seama de ce se intampla in jurul lor .Viata lor se reduce la lumea de viloenta in care traiesc.Multe introduc topicul"stau cu el pentru ca e tatal copiilor mei ,sa nu ramana fara tata"e o tampenie deoarece copii sunt cei mai vulnerabili in fata violente domestice,asa ca eu cred ca cele vinovate sunt femeile.E adevarat ca in fata unei situatii economice grele multe raman alaturi de un barbat violent pentru ca considera ca nu au unde sa se duca dar eu cred ca daca ceri ajutorul, socetatea sau cei din jurul tau sunt dispusi sa-ti dea o mana de ajutor.
kudika314070
Postat pe 13 August 2010 22:53
De la: km3lia1981, la data 2009-09-14 21:04:27Ce parere aveti a cui e vina,a lor ca se lasa maltratate sau a partenerilor?Cum se poate iesi dintr-o asemenea situatie....ce e de facut?








... ce maltratare, bre !!! ... se numeste fragezirea ficatului de gisca ... ca in multe alte dispute unul poate incerca dar nu poti intelege de celalalt accepta ? ... ca doar nu au fost ''educatii'' in familie in spiritul parului ...

marco918
Postat pe 13 August 2010 23:01
De la: Elyyyza, la data 2010-06-18 11:07:46Fetelor, prin asta trec si eu de 1 an jumate...inainte totul era frumos dar de la un timp el se poarta foarte urat cu mine, ma bate...de 2 ori am lesinat, dar dupa ce se calma isi cerea iertare iar eu il iertam...problema e ca stie unde stau sta aproape si m-a amenintat ca daca il parasesc o sa ma omoare iar mie efectiv imi este frica, nu pot vorbi cu nimeni, imi este rusine iar seara cand ajung acasa toate ranile, vanataile le ascund...nu stiu ce sa fac...de fiecare data a spus ca nu va mai da...
cand il intreb de ce m-a lovit spune ca eu sunt de vina ca nu tac din gura, ca il enervez...adica cu alte cuvinte eu eram principala vinovata, din cauza mea eram batut...
am ajuns sa fiu nesigura pe mine, uneori am senzatia ca sunt nebuna, si pe langa faptul ca am fost lovita mai primeam si vorbe urate ca sunt proasta, tampita, nebuna...etc...nu stiu cum sa scap de el, mi-e frica...am ajuns sa cred ca am mai multe personalitati sunt momente cand ma port frumos cu el si stiu ca nu ar trebui, ca nu merita si sunt momente cand parca fac ca el incep si tip, dau in el...multe prietene imi spun ca m-am schimbat din cauza lui...nu stiu ce sa ma mai fac, ajutati-ma


Nu pot sa cred ca te mai intrebi ce sa faci!
Mai sus era cineva care, desi scapa ca prin urechile acului, sufera ca s-a despartit de el.

Or fi adevarate vorbele din primele posturi, dar tot adevarat e si faptul ca aveti ce meritati!

Auzi: "nu stiu ce sa fac!"
rashela
Postat pe 14 August 2010 00:45
De la: Elyyyza, la data 2010-06-18 11:07:46Fetelor, prin asta trec si eu de 1 an jumate...inainte totul era frumos dar de la un timp el se poarta foarte urat cu mine, ma bate...de 2 ori am lesinat, dar dupa ce se calma isi cerea iertare iar eu il iertam...problema e ca stie unde stau sta aproape si m-a amenintat ca daca il parasesc o sa ma omoare iar mie efectiv imi este frica, nu pot vorbi cu nimeni, imi este rusine iar seara cand ajung acasa toate ranile, vanataile le ascund...nu stiu ce sa fac...de fiecare data a spus ca nu va mai da...
cand il intreb de ce m-a lovit spune ca eu sunt de vina ca nu tac din gura, ca il enervez...adica cu alte cuvinte eu eram principala vinovata, din cauza mea eram batut...
am ajuns sa fiu nesigura pe mine, uneori am senzatia ca sunt nebuna, si pe langa faptul ca am fost lovita mai primeam si vorbe urate ca sunt proasta, tampita, nebuna...etc...nu stiu cum sa scap de el, mi-e frica...am ajuns sa cred ca am mai multe personalitati sunt momente cand ma port frumos cu el si stiu ca nu ar trebui, ca nu merita si sunt momente cand parca fac ca el incep si tip, dau in el...multe prietene imi spun ca m-am schimbat din cauza lui...nu stiu ce sa ma mai fac, ajutati-ma


Ei da, si tu-l crezi ca vine si te omoara?:)))))))
Mergi acasa la mama ta si gata, ce atata nestiut?!
Cum sa-ti ascunzi vanatai pe o vreme ca asta? Pentru ce?! Pentru un nemernic?
Draga mea, daca nu te hotarasti sa pleci de acolo, inseamna ca ai ceea ce meriti.
stem_29
Postat pe 14 August 2010 04:06
De la: stem_29, la data 2010-08-14 04:06:44
De la: Elyyyza, la data 2010-06-18 11:07:46Fetelor, prin asta trec si eu de 1 an jumate...inainte totul era frumos dar de la un timp el se poarta foarte urat cu mine, ma bate...de 2 ori am lesinat, dar dupa ce se calma isi cerea iertare iar eu il iertam...problema e ca stie unde stau sta aproape si m-a amenintat ca daca il parasesc o sa ma omoare iar mie efectiv imi este frica, nu pot vorbi cu nimeni, imi este rusine iar seara cand ajung acasa toate ranile, vanataile le ascund...nu stiu ce sa fac...de fiecare data a spus ca nu va mai da...
cand il intreb de ce m-a lovit spune ca eu sunt de vina ca nu tac din gura, ca il enervez...adica cu alte cuvinte eu eram principala vinovata, din cauza mea eram batut...
am ajuns sa fiu nesigura pe mine, uneori am senzatia ca sunt nebuna, si pe langa faptul ca am fost lovita mai primeam si vorbe urate ca sunt proasta, tampita, nebuna...etc...nu stiu cum sa scap de el, mi-e frica...am ajuns sa cred ca am mai multe personalitati sunt momente cand ma port frumos cu el si stiu ca nu ar trebui, ca nu merita si sunt momente cand parca fac ca el incep si tip, dau in el...multe prietene imi spun ca m-am schimbat din cauza lui...nu stiu ce sa ma mai fac, ajutati-ma



in occident pentru o faza ca asta il puneau imediat la racoare cu interdictie de a mai se apropia de tine. nu crezi ca politia ar putea face ceva ?
Histria
Postat pe 14 August 2010 21:53
BUNA
kudika444
Postat pe 18 August 2010 12:16
BUNA ,
INSA VIATA MEA NU ESTE ATAT DE BUNA.... TRAIESC UN COSMAR ALATURI DE CEL PE CARE IL CREDEAM CEL MAI BUN....... SUNT SI EU UNA DINTRE VOI , VOI CARE SUNTETI MALTRATATE DE SOTI, SAU DE PRIETENI!
AS VREA SA PLECE SA SCAP, INSA NU SE POATE ..... NIMENI NU STIE PRIN CE TREC, DECAT FAMILIA LUI, CARE "IMI PLANGE DE MILA SI MA SFATUIESC SA PLEC", DAR EL NU POATE INTELEGE ASTA SI CONTINUA LA NESFARSIT CU MILIOANE DE AMENINTARI CA MA OMOARA SI IMI DISTRUGE FAMILIA! O SANSA AS FI AJUT SA SCAP DACA AS AVEA TARIA SA SPUN FAMILIEI PRIN CE TREC, INSA IMI ESTE RUSINE, NU VREAU SA-I DEZAMAGESC, EI SUNT TOTIL PENTRU MINE!! ASTEPT UN SFAT DE LA VOI!, AJUTATTI UN SUFLET CARE INCA NU S-A PIERDUT!
kudika444
Postat pe 18 August 2010 12:22
De la: kudika444, la data 2010-08-18 12:22:47BUNA ,
INSA VIATA MEA NU ESTE ATAT DE BUNA.... TRAIESC UN COSMAR ALATURI DE CEL PE CARE IL CREDEAM CEL MAI BUN....... SUNT SI EU UNA DINTRE VOI , VOI CARE SUNTETI MALTRATATE DE SOTI, SAU DE PRIETENI!
AS VREA SA PLECE SA SCAP, INSA NU SE POATE ..... NIMENI NU STIE PRIN CE TREC, DECAT FAMILIA LUI, CARE "IMI PLANGE DE MILA SI MA SFATUIESC SA PLEC", DAR EL NU POATE INTELEGE ASTA SI CONTINUA LA NESFARSIT CU MILIOANE DE AMENINTARI CA MA OMOARA SI IMI DISTRUGE FAMILIA! O SANSA AS FI AJUT SA SCAP DACA AS AVEA TARIA SA SPUN FAMILIEI PRIN CE TREC, INSA IMI ESTE RUSINE, NU VREAU SA-I DEZAMAGESC, EI SUNT TOTIL PENTRU MINE!! ASTEPT UN SFAT DE LA VOI!, AJUTATTI UN SUFLET CARE INCA NU S-A PIERDUT!


Gresit,eu nu am fost maltratata si nici nu o sa permit asta vreodata! Nu inteleg de ce nu pleci,de rusine?Cauta putin in spatele motivelor pe care le-ai dat si ai sa le gasesti pe cele reale!Poate asa o sa poti sa te rupi de el!
Barbie30
Postat pe 18 August 2010 12:26
EL PTR MINE ESTE UN MONSTRU... PROBLEMA ESTE CA STA LA MINE ACASA ... SI ISI PERMITE SA FACA CE VREA EL IN CASA PARINTILOR MEI, DE EX : ASEARA : A VENIT ACASA, SI A VRUT SA MA MUSTE M-AM FERIT SI M-A TROZNIT, MI-A SPUS SA II FAC BAGAJELE CA EL VREA SA PLECE, IN TIMPUL ACESTA CAND EU II STANGEAM HAINELE, NU STIU CUM S-A INTAMPLAT DAR M-AM TREZIT FARA 3 DINTI AM LESINAT NU MAI STIU NIK... S-A SPERIAT... INSA DOAR PENTRU CATEVA MINUTE, M-A OBLIGAT SA IES DIN CASA , SI DE FRICA PTR CA AMENINTA CA FACE SCANDAL DE FATA CU PARINTII MEI, AM IESIT, SI A MAI CONTINUAT CU BATAIA.... NU STIU DACA MA POTI INTELEGE DAR MAI BN PREFER SA INTRU IN PAMANT DECAT SA AFLE AI MAI TOATE LUCRURILE ASTEA!
kudika444
Postat pe 18 August 2010 12:34
EL PTR MINE ESTE UN MONSTRU... PROBLEMA ESTE CA STA LA MINE ACASA ... SI ISI PERMITE SA FACA CE VREA EL IN CASA PARINTILOR MEI, DE EX : ASEARA : A VENIT ACASA, SI A VRUT SA MA MUSTE M-AM FERIT SI M-A TROZNIT, MI-A SPUS SA II FAC BAGAJELE CA EL VREA SA PLECE, IN TIMPUL ACESTA CAND EU II STANGEAM HAINELE, NU STIU CUM S-A INTAMPLAT DAR M-AM TREZIT FARA 3 DINTI AM LESINAT NU MAI STIU NIK... S-A SPERIAT... INSA DOAR PENTRU CATEVA MINUTE, M-A OBLIGAT SA IES DIN CASA , SI DE FRICA PTR CA AMENINTA CA FACE SCANDAL DE FATA CU PARINTII MEI, AM IESIT, SI A MAI CONTINUAT CU BATAIA.... NU STIU DACA MA POTI INTELEGE DAR MAI BN PREFER SA INTRU IN PAMANT DECAT SA AFLE AI MAI TOATE LUCRURILE ASTEA!
kudika444
Postat pe 18 August 2010 12:35
Avantajul tau este ca sta la tine acasa si poti sa ii pui toalele in brate cand vine acasa.Daca vrei tu sa stai si sa induri eroic asta se numeste prostie,scuze dar cam asa e.Nu are ce sa-ti faca,poti sa te duci la politie si sa faci o plangere asta ca sa il sperii putin si sa nu mai vina peste tine.Daca tu crezi ca e mai bine sa plangi aici si acolo sa nu faci nimic decat sa stai si sa induri.....ce pot sa zic eu?! Iti meriti soarta!
Barbie30
Postat pe 18 August 2010 12:38

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
femeia de pe locul2 17 De la: YullyNar3 30 Aprilie 2010 20:08
iubirea la distanta,2 oameni de religie diferita 52 De la: blue_domes 8 Septembrie 2010 20:19
eu...el...o alta iubire imposibila... 37 De la: kudika163946 8 Aprilie 2010 22:46
confuza....... 62 De la: ranise 31 August 2009 22:27
buna tuturor fetelor dupa forum Imi caut Si eu O prietena 42 De la: oana84onutza 14 Martie 2010 00:57