Setari Cookie-uri

Kudika si Always te invita la rasfat si premii

fac un dus fierbinte , apoi beau un pahar de lapte cald sau ceai , depinde ce am chef, ascult muzica romantica, sting toate luminile din casa , ma ciubaresc in bratele iubitului , numar oile ( cand ajung pe la 300 de obicei adorm ) . si daca nimic din toate astea nu functioneaza , renunt si-mi ocup timpul cu altceva
vios777ro
Postat pe 24 Noiembrie 2009 11:45
o baie relaxanta cu multa spuma ,apoi un masaj si un pahar cu lapte aceste 3 trucuri le folosesc de fiecare data cand nu pot sa adorm .
cosmina_georgiana
Postat pe 24 Noiembrie 2009 12:20
plimbare in aer liber (poate chiar alergat), baie cu spuma, aromoterapie, lapte caldut cu miere, muzica in surdina si am un somn ca de coplilas.
kudika085957
Postat pe 24 Noiembrie 2009 12:26
Hello,

Recent o bunicuta destul de inaintata in varsta mi-a dat cateva sfaturi care nu doar ca m-au ajutat sa am un somn mai linistit dar si sa ma simt mult mai bine in viata de zi cu zi.

Mi-a spu ca femeia trebuie sa fie cat mai vesela, sa nu se mai lase afcetata de micile prbleme zilnice, sa fie ca o raza de soara.:) de atunci incerc sa fiu mai vesela si mai "infloritoare". si somnul meu este ceva mai dulce.:)
sonia20
Postat pe 24 Noiembrie 2009 13:40
Cu totii stim ca o cana de lapte caldut seara ne ajuta sa avem un somn linistit si asta datorita unui ingredient special. Produsele lactate contin triptofan, substanta care actioneaza asemanator cu somniferele. Mai poate fi gasit in alimente precum carnea de pasare, banane sau miere
cristiana_cris
Postat pe 24 Noiembrie 2009 15:10
Putem observa cã stresul atacã din ce in ce mai mulþi oameni, iar melodiile ascultate în surdinã parcã nu mai au acelaºi efect ca în vremurile trecute, când acestea ne calmau instantaneu.
Azi trebuie sã ne folosim de soluþiile pe care le avem la îndemanã: sport, timp organizat, alimentaþie potrivitã ºi zâmbetul cu care am fost înzestraþi.

Fãrã stres în timpul liber - cu alte cuvinte, dacã locul tãu de munca este mai important pentru cã acolo iþi petreci cea mai mare parte a timpului, atunci acasã sau în timpul liber detaºeazã-te de problemele pe care le întâmpini la serviciu.
Sã ne organizãm timpul astfel încât sã ne mai ramânã timp! Nu este uºor sã facem acest lucru atunci când suntem presaþi la serviciu cu proiecte ce au termen limitã. Este important sã avem timp suficient pentru ca sã le facem pe toate, dar ºi mai mulþumitor ar fi sã ne mai rãmânã timp în plus. Timpul rãmas îl putem folosi în diferite scopuri: sã ne destindem, sã ieºim în oraº, la cinema. Stresul de peste zi se poate resimþi noaptea prin insomnii sau prin coºmaruri. În momentul când suferim de insomnii este bine sã luãm mãsuri ºi sã ne creãm ordinea necesara unui somn placut: sã folosim cât mai multe lactate, sã ne relaxãm în cadã sau sã convingem pe cineva drag nouã sã ne rãsfeþe cu un masaj relaxant.
Alimentaþia potrivitã, somnul dulce, sportul sau miºcarea zilnicã ajutã la reducerea momentelor de stres, aºadar, sã profitãm de aceste ºanse ºi sã încercãm sã ne încadrãm între cele doua extreme: sã nu fim nici indiferenþi, dar nici sã nu exagerãm.
Atunci când facem loc pentru momentele de stres, trebuie sã ne gândim ºi la urmãri.
Cum combatem stresul?
Nu avem nevoie de cãrþi pentru a lua mãsuri împotriva stresului. Rãspunsurile nu se aflã printre rândurile lor; rãspunsul se aflã în fiecare dintre noi, ºi acesta e simplu: ambiþie. Putem da dovadã de ambiþie ºi fãrã sfaturi din tratatele despre stres. Aºadar, sã ne ambiþionãm ºi sã scãpãm de rutinã, sã gândim pozitiv ºi sã încercãm sã facem haz de necaz atunci când se poate.
puiut05
Postat pe 24 Noiembrie 2009 15:26
Cele mai simple metode pentru a avea un somn linistit tin de adoptarea unor obiceiuri sanatoase si a unei alimentatii corespunzatoare.
Rutina este cea mai importata in aceste cazuri. Obisnuiste-te sa te asezi in pat la o anumita ora si sa nu te ridici decat dupa cele opt ore de somn absolut necesare.

Creeaza-ti in camera ta un ambient placut, propice somnului. Lumina difuza, muzica in surdina, asternuturile moi si proaspete, cu un miros placut sunt detalii care fac diferenta in astfel de cazuri.

Obiceiurile zilnice isi pun amprenta asupra somnului tau. Cafeaua prelungita, sedentarismul si petrecerea putinor ore afara, in aer liber, sunt complet daunatoare somnului tau.

Stresul este principala cauza a multor afectiuni psihice si organice. Din acest motiv, cateva metode de relaxare inainte de culcare te pot ajuta sa te linistesti imediat.
Poti include in noul tau stil de viata sedintele de yoga, recomandate de catre o persona specializata. Realizate zilnic, ele fac minuni pentru organismul tau obosit si stresat.

Relaxarea musculara ajuta si ea la detensionare si vei putea sa adormi mai repede, fara sa te trezesti in timpul noptii sau sa fii obosit dupa o noapte de somn.
Poti incerca sedintele de meditatie care induc o stare de liniste, premergatoare somnului. Imaginatia te poate ajuta sa scapi de stresul cotidian. Implineste-ti toate visele in gand, alcatuieste-ti un plan pentru obtinerea lor si vei putea adormi linistit si optimist.

In tot acest timp, nu uita de sedintele de aromaterapie, baile relaxante cu uleiuri esentiale, masajul zilnic sau raspandirea miresmelor favorite in toata camera. Ele sunt foarte importante pentru pregatirea unui somn benefic pentru sanatatea ta.
Metode naturale pentru un somn linistit

Plantele te pot ajuta sa depasesti insomniile sau somnul agitat. Valeriana este o planta folosita din cele mai vechi timpuri pentru depasirea starilor de agitatie si tensiune.

Tratamentul naturist cu valeriana isi va face primele efecte dupa doua saptamani. Inaintea orei de culcare, poti folosi valeriana pentru a avea un somn linistit. Daca te hotarasti la un astfel de tratament naturist pentru a avea un somn sanatos, consulta mai intai medicul tau.

Valeriana interactioneaza cu anumite tratamente medicamentoase si tocmai de aceea sfatul specialistului este absolut necesar.

Extractul de pin este si el eficient pentru tratarea insomniilor. Sub forma bailor relaxante in care ai adaugat ulei esential de pin, acesta este un tratament eficient pentru tratarea starilor tale de agitatie care te impiedica sa dormi linistit.
Dieta bogata in alimente care contin o cantitate mare de magneziu si calciu este si ea un remediu impotriva somnului agitat. Deci nu evita legumele verzi, fructele bogate in vitamina C si cei doi litri de apa de zi.

Uita un timp de ciocolata si prajiturile consumate la fiecare masa si vei vedea ca in mai putin de o luna te vei odihni corespunzator si vei avea un psihic bun.
pescarul_sa
Postat pe 24 Noiembrie 2009 15:29
Insomnia este o problemã cu care majoritatea oamenilor se confruntã la un moment dat.Lipsa de somn este de multe ori asociatã cu stresul pe termen scurt. În astfel de cazuri, insomnia poate dura de la câteva zile la sãptãmâni întregi, însã, de cele mai multe ori, ea se amelioreazã în mai puþin de o lunã. Iata cateva sfaturi de combatere a insomniei:

1. Eliminaþi sau limitaþi consumul de cofeinã, alcool ºi tutun. Evitaþi folosirea stimulentelor de acest gen în special în a doua parte a zilei.
2. Pãstraþi, pe cât posibil, un program regulat de somn. Mersul la culcare ºi trezirea la aceeaºi orã în fiecare zi vã pot ajuta sã reglaþi ritmul organismului.
3. Mâncaþi regulat ºi evitaþi gustãrile înainte de culcare.
4. Rezervaþi-vã patul pentru somn ºi sex. Încercaþi sã nu vã mutaþi toate activitãþile în pat, chiar dacã cititul, privitul la televizorul sau lucrul pe laptop sunt mai comode aºa.
5. Faceþi exerciþii regulate, însã evitaþi efortul fizic cu cel puþin patru ore înainte de culcare.
6. Nu staþi în pat mai mult de opt ore ºi evitaþi sã trageþi câte un pui de somn în timpul zilei.
7. Folosiþi seara pentru a vã liniºti. Când sunteþi în pat, relaxaþi-vã ºi ghidaþi-vã mintea cãtre lucruri plãcute. Specialiºtii recomandã folosirea tehnicilor de relaxare, printre care masajul extremitãþilor.
8. Aveþi grijã ca în dormitor sã fie liniºte, întuneric ºi rãcoare.
9. Ieºiþi la aer. Soarele dupã-amiezii ºi plimbãrile pe jos vã fac foarte bine.
10. Limitaþi consumul de lichide seara, pentru a reduce nevoia de a urina în timpul nopþii. Aveþi însã grijã sã nu mergeþi la culcare însetat.
Urmeaza o rutina pentru a-ti relaxa organismul, fa exercitii usoare, nu merge la culcare daca nu iti este somn.

I nainte de a te pregati de culcare, asigura-te ca esti linistita, calma si relaxata si ca mintea ta s-a eliberat de stresul si problemele acumulate peste zi. Asculta muzica lenta, aeriseste bine camera si evita sa te uiti la televizor. Stinge lumina, lasand doar o veioza si citeste ceva placut - dar nu un roman captivant, pentru ca efectul va fi exact opus!
Incearca sa-ti stabilesti un program zilnic in privinta orei de culcare si de trezire. Stim ca uneori este imposibil, dar straduieste-te sa-l respecti cat mai des. Organismul se va adapta ritmului impus de tine si cu timpul vei observa ca, pe masura ce se apropie ora stabilita pentru culcare, ti se face somn. Ceasul tau biologic functioneaza! Si, pentru ca a venit vorba de ceas - daca ai unul cu cadran luminos, ai grija sa nu se afle in aria ta vizuala.
Daca "ai dat stingerea" de peste 15 minute si continui sa te foiesti in pat, in asteptarea somnului, renunta pe moment. Nu vei face decat sa te iriti si sa te enervezi inutil. Aprinde veioza si incearca sa citesti ceva. Eventual bea un pahar de lapte cald sau o ceasca de ceai de tei. Foarte probabil, nici nu vei sti cand te-a "furat" somnul..
Ia o cina usoara, evita alimentele consistente sau bogate in grasimi - procesul de digestie va fi de lunga durata si organismul nu se va putea relaxa. Si, bineinteles, evita cofeina, ceaiul si tigara dupa ora 18. Un pahar de vin rosu? Te va ajuta sa te relaxezi si vei avea un somn profund, dar nu uita ca tot ce e mult strica. Daca exagerezi, te vei trezi cu o durere de cap cumplita.
Exercitiul fizic va contribui la oxigenarea creierului si te va ajuta sa dormi linistita, insa numai daca momentul ales este potrivit. Cu alte cuvinte, sportul este ideal la primele ore ale diminetii. Daca vei iesi la jogging sau la sala de fitness spre sfarsitul zilei, risti sa suferi de insomnie in noaptea respectiva. Explicatia este ca, prin exercitiu, organismul are mai multa energie.
Somnul insuficient sau neodihnitor poate cauza probleme de sanatate mai serioase decat am crede. De asemenea, vor scadea memoria si capacitatea de concentrare, depresia isi va gasi un "teren" solid pentru a se instala si vom fi expusi la diferite afectiuni - deoarece imunitatea organismului va scadea.
Daca observi ca problema insomniei persista mai mult de o luna - chiar daca ai aplicat sfaturile anterioare - este recomandabil sa ceri sfatul unui medic. Dar probabil ca nu va fi cazul, asa incat va doresc somn usor!
maryyyana10
Postat pe 24 Noiembrie 2009 15:37
o jumatate de ora de alergare ma oboseste si apoi ma pot relaxa in pat si am si un somn linistit
theo79
Postat pe 24 Noiembrie 2009 16:01
pentru un somn bun recomand o baie calda, cu spumant, gel de dush.. pentru o intreaga relaxare. apoi urmeaza hainutele preferate de somn. ca sa ai un somn linistit, trebuie sa ai hainutele preferate. un lapte caldut... in cazul in care ai uitat sa cumperi lapte, merge si un ceai cald indulcit cu miere. o carte inainte de a adormi, pentru a te duce pe un taram frumos si noapte buna iti doresc.
desyre
Postat pe 25 Noiembrie 2009 00:45
pt un somn sanatos tr sa avem in general o viata sanatoasa
-eu mananc la ore regulate si cat mai corespunzator momentului
-evit mancatul foarte tarziu
-incerc sa imi pastrez calmitatea pe toata durata zilei
-seara beau un lapte dulce caldut
-fac dus caldut
-citesc o carte buna
-ma uit la un film cu ceva mai putina actiune
-amor cu sotul
......si la sfarsit am un somn de copilas
corneliacornelia
Postat pe 25 Noiembrie 2009 09:03
Inca de mult timp,am un obicei care ma face sa am un somn foarte linistit.In cazul meu functioneaza foarte bine.Seara,inainte de culcare,imi fac o cafeluta dulce si ma bag in pat pe urma.Somnul vine pe negandite...
Hutzanca
Postat pe 25 Noiembrie 2009 09:05
Putem observa cã stresul atacã din ce in ce mai mulþi oameni, iar melodiile ascultate în surdinã parcã nu mai au acelaºi efect ca în vremurile trecute, când acestea ne calmau instantaneu.
Azi trebuie sã ne folosim de soluþiile pe care le avem la îndemanã: sport, timp organizat, alimentaþie potrivitã ºi zâmbetul cu care am fost înzestraþi.

Fãrã stres în timpul liber - cu alte cuvinte, dacã locul tãu de munca este mai important pentru cã acolo iþi petreci cea mai mare parte a timpului, atunci acasã sau în timpul liber detaºeazã-te de problemele pe care le întâmpini la serviciu.
Sã ne organizãm timpul astfel încât sã ne mai ramânã timp! Nu este uºor sã facem acest lucru atunci când suntem presaþi la serviciu cu proiecte ce au termen limitã. Este important sã avem timp suficient pentru ca sã le facem pe toate, dar ºi mai mulþumitor ar fi sã ne mai rãmânã timp în plus. Timpul rãmas îl putem folosi în diferite scopuri: sã ne destindem, sã ieºim în oraº, la cinema. Stresul de peste zi se poate resimþi noaptea prin insomnii sau prin coºmaruri. În momentul când suferim de insomnii este bine sã luãm mãsuri ºi sã ne creãm ordinea necesara unui somn placut: sã folosim cât mai multe lactate, sã ne relaxãm în cadã sau sã convingem pe cineva drag nouã sã ne rãsfeþe cu un masaj relaxant.
Alimentaþia potrivitã, somnul dulce, sportul sau miºcarea zilnicã ajutã la reducerea momentelor de stres, aºadar, sã profitãm de aceste ºanse ºi sã încercãm sã ne încadrãm între cele doua extreme: sã nu fim nici indiferenþi, dar nici sã nu exagerãm.
Atunci când facem loc pentru momentele de stres, trebuie sã ne gândim ºi la urmãri.
Cum combatem stresul?
Nu avem nevoie de cãrþi pentru a lua mãsuri împotriva stresului. Rãspunsurile nu se aflã printre rândurile lor; rãspunsul se aflã în fiecare dintre noi, ºi acesta e simplu: ambiþie. Putem da dovadã de ambiþie ºi fãrã sfaturi din tratatele despre stres. Aºadar, sã ne ambiþionãm ºi sã scãpãm de rutinã, sã gândim pozitiv ºi sã încercãm sã facem haz de necaz atunci când se poate.
puiut05
Postat pe 25 Noiembrie 2009 09:26
muzica relaxanta, o carte captivanta sau un film de dragoste.......
kudika075323
Postat pe 25 Noiembrie 2009 09:28
o baie fierbinte, un masaj relaxant,un film bun, si persoana iubita
y_ADELAYDE_79
Postat pe 25 Noiembrie 2009 10:59
o baie fierbinte, un masaj relaxant,un film bun, si persoana iubita
y_ADELAYDE_79
Postat pe 25 Noiembrie 2009 10:59

La sfarsitul unei zile obositoare la serviciu, abia astept sa ajung in cada mea plina cu spumant de lavanda, apoi in pijamalele mele cele moi, sa beau o cana de lapte caldut, si cu muzica in surdina astept sa adorm
maria_ion55
Postat pe 25 Noiembrie 2009 12:16
dupa o cina frugala urmeaza o plimbare de 20-30 min, apoi o baie relaxanta, o carte buna (cateva pagini doar) si adorm neintors pina dimineata
cristisorinycs
Postat pe 25 Noiembrie 2009 13:05
o baie fierbinte, un masaj relaxant,un film bun, si persoana iubita
y_ADELAYDE_79
Postat pe 25 Noiembrie 2009 14:30
dupa o zi intreaga de munca singurul lucru care il mai vad este patul.. cum pun capul pe perna cum ma ia somnul si adorm ca un bebelus.. adorm pe la miezul noptii, la 5:50 sunt in picioare.... dupa cum se vede trucul meu consta in acumulare de multa, multa oboseala ...
luckyofme
Postat pe 25 Noiembrie 2009 15:07
Pentru un somn relaxant, primul sfat este sa lasi grijile deoparte, sa nu incerci sa adormi cu gandul la problemele de peste zi.
Apoi, foarte important este sa nu te culci niociodata certata cu iubitul sau cu sotul tau, asta te va necaji si somnul nu va mai fi linistit.
Un dus fierbinte sau o baie relaxanta cu saruri de baie si cu spumant, te va atrage incet, incet spre pat.
Din dormitor poti urmari un film usor sau poti asculta muzica ce stii ca iti place si iti da o stare de bine, sau poti citi cateva pagini dintr-o carte care te pasioneaza..
De asemenea poti incerca aromoterapia si iata cateva arome care ne relaxeaza :
Iasomia - mirosul dulce florilor ei te face sa te simti fericita si in siguranta.
Levantica te calmeaza si iti alunga grijile.
Portocala - in ciuda mirosului puternic, te poate face sa te simti somnoroasa.
Petalele de trandafir - mirosul lor incantator te face sa te simti fericita.
Deci aprinde cateva lumanari parfumate sau incinge niste ulei aromat.
Daca iubitul tau sau sotul tau este cu tine roaga-l sa iti faca un masaj usor si nu uita sa adormi in bratele lui.
In acest fel sigur vei avea un somn odihnitor si cu vise frumoase.
kudika029927
Postat pe 25 Noiembrie 2009 15:40

Iata cateva ponturi pentru evitarea insomniei si pentru un somn linistit:

- Ia in fiecare mana cate un pieptene cu dintii indreptati catre palma. Strange pumnii moderat, pentru aproximativ 10 minute. Poate parea neobisnuit pentru ceea ce stiai pana acum, dar nu strica sa incerci.

- Roaga pe cineva sa iti maseze urechile, mainile, si picioarele, zone care atinse corect elibereaza metabolismul si echilibreaza nivelul sarurilor minerale din organism.

- Infuzia de salcie, administrata inainte de ora de culcare, are un efect odihnitor. Nu neglija nici ceaiurile linistitoare sau binecunoscutul tratament cu lapte cald.

- Evita alimentele picante, care contin curry sau alte condimente de acest gen. Insa apeleaza cu incredere daca le ai prin frigider la: paste, orez, laptuca, salata verde, ridiche, usturoi si branza proaspata.

- Mini aparatele confectionate din lemn pentru masaj fac minuni pentru insomniaci.

Folositi-le cu incredere in zona talpilor, a mainii si a spatelui si incercati sa va detasati de problemele care va ocupa mintea. Somn usor.
puiut05
Postat pe 25 Noiembrie 2009 21:56
o baie fierbinte, un masaj relaxant,un film bun, si persoana iubita
y_ADELAYDE_79
Postat pe 25 Noiembrie 2009 23:25
ma apuc de citit o carte . si daca nu adorm macar imi ocup timpul cu ceva util
ina_ingrid20_yahoo_com
Postat pe 26 Noiembrie 2009 10:00
o masa la restaurant cu iubitul ,un pahar de sampanie,o seara fierbinte,o baie la fel de fierbinte sigur duc la un somn linistit
mysa20
Postat pe 26 Noiembrie 2009 10:25
concursul s-a incheiat ieri. cand aflam castigatorii?
td_maria
Postat pe 26 Noiembrie 2009 11:08
suspans ... asteptam norocoasele
andreeac85
Postat pe 26 Noiembrie 2009 11:09
o baie fierbinte, un masaj relaxant,un film bun, si persoana iubita
y_ADELAYDE_79
Postat pe 26 Noiembrie 2009 12:24
In primul rand deschid fereastra pntru a intra aer proaspat, beau un ceai indulcit cu miere, fac un ds, vad un film si........adorm
elilavi
Postat pe 26 Noiembrie 2009 15:27
O plimbare seara ,dupa care beau o cana cu lapte si imbrac pijamalele mele "pufulici"(le-am primit cadou de la baietelul meu,dupa un complot cu taticul sau ) si somnul vine usor ca o mireasma de flori de tei
la_belle_mer
Postat pe 26 Noiembrie 2009 16:11

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
BaByliss Paris, specialistul tau de styling si ingrjire personala, te invita la consurs! 250 De la: concursKudika 1 Octombrie 2015 18:29
Pielea ta are de castigat cu Gama Eucerin Allergy Protection 333 De la: concursKudika 8 Iulie 2010 16:36
Castiga un set de produse Herbalife in fiecare saptamana! (saptamana a II-a) 221 De la: concursKudika 10 Decembrie 2012 11:22
Concurs Bioderma 891 De la: kudika118228 16 Februarie 2010 23:28
Castiga unul dintre cele 10 compilatii de CD-uri "Anotimpurile Iubirii" de la Roton! 79 De la: kudika384587 7 Mai 2011 08:49