Mai multe
| Reciclez deseurile,economisesc apa si resursele energetice,merg pe jos | ||
|
ice_kiss Postat pe 17 Noiembrie 2009 09:47 |
||
|---|---|---|
| Cred ca una din metodele prin care contribui la protejarea mediului inconjurator este aceea ca nu detin o masina, dar pe langa asta merg mult pe jos, nu cu taxiul sau autobuzul. Sunt studenta la Cluj, dar am domiciliul la tara, in Maramures. Ei bine, acolo, problema cea mai mare in legatura cu protectia mediului este cea legata de raul care trece prin sat, oamenii tainzand sa arunce absolut toate deseurile pe malurile raului sau chiar in apa. Am facut nenumarate sesizari la primarie, dar asta nu a dat rezultate. Am apelat apoi la presa, au publicat un articol pe acest subiect si asta a parut sa ii mai sperie...Dar masini le care clecteaza gunoiul vin tot mai rar, de aceea eu si familia mea strangem gunoaiele chiar noi in curtea din spatele casei si le aprindem. De asemenea, de cate ori pot, particip la curatarea parculetului din sat, iar aici la Cluj avem campanii ale studentilor de reciclare a hartiei si de protejare a spatiilor verzi. | ||
|
danielaBe Postat pe 17 Noiembrie 2009 10:04 |
||
Merg mult pe jos spre servici de obicei ,fac economie la lumina si la apa
|
||
|
|
||
|
margineana Postat pe 17 Noiembrie 2009 10:21 |
||
| si eu am capatat obiceiul eco, mai ales ca unde lucrez eu este o intrega nebunie vis-a-vis de acest aspect. becuri economice folosesc de cand au aparut, mai nou nu las apa sa curga, merg incet cu masina (cand am cumparat-o chiar am cautat sa aiba emisiile cat mai mici si diesel). | ||
|
dragusin_n Postat pe 17 Noiembrie 2009 10:25 |
||
| Eu evit foarte mult sa merg cu transportul in comun care in general polueaza cel mai mult. Apoi cand ma aflu pe strada si am nevoie sa scap de un ambalaj sau orice altceva nu il arunc la intamplare si la un cos special destinat pentru asa ceva, prin casa fac economie la aproape orice: de la apa si pana la curent. In timpul liber, facand parte dintr-o organizatie de voluntariat mai plantez copacei in unele locuri prea degradate sau mergem in grup sa colectam deseurile care pentru unii cantaresc foarte mult pentru a le arunca acolo unde trebuie. A si inca ceva: incerc sa utilizez cat mai putin materialele care nu sunt biodegradabile. | ||
|
o_moaka Postat pe 17 Noiembrie 2009 10:56 |
||
|
Reciclarea deseurilor, folosirea produselor ecologice, calatoriile cu bicileta. Trebuie sa ne gandim la dezvoltarea durabila, deci la resursele epuizabile, la apa fara de care nu exista viata, la reciclarea deseurilor, la folosirea produselor ecologice, la sursele de energie neconventionale. Sa constientizam faptul ca o plimbare cu bicileta este mai frumoasa si mai sanatoasa decat o plimbare cu masina.Toate pentru a le permite generatiilor care vor veni sa se bucure de ceea ce ne-am bucurat si noi : apa, aer curat, soare, locuri minunate in care sa-ti petreci vacantele. |
||
|
puiut05 Postat pe 17 Noiembrie 2009 11:09 |
||
| economisiti apa si resursele energetice, mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta sau folositi mijloacele de transport in comun,Reciclarea deseurilor | ||
|
pescarul_sa Postat pe 17 Noiembrie 2009 11:09 |
||
|
Imi place natura deci e normal sa incerc sa o protejez, desi unora li se pare ca exagerez:D trimit hartiile la reciclat, merg foarte mult pe jos si de cele mai multe ori prefer sa plec de acasa mai repede cu un sfert de ora, pentru a putea traversa aradul prin parcurile de pe malul muresului. in calatorii nu arunc gunoaiele pe unde apuc, asa cum fac majoritatea romanilor, si in nici un caz nu deschid geamul masinii pentru a arunca pachetul gol de tigari. fac naveta deci trebuie sa folosesc transportul in comun, dar atat timp cat sunt in localitate, ma plimb ori pe jos ori cu bicicleta:) |
||
|
fluturash89 Postat pe 17 Noiembrie 2009 11:44 |
||
| Ajut la realizarea campaniilor pentru a strange gunoaie , cand ma duc la gratar imi strang mizeria, plantez copaci | ||
|
ghelutu Postat pe 17 Noiembrie 2009 11:48 |
||
|
1. in fiecare toamna si primavara plantez pomi si flori 2. delectez gunoiul menajer si-l depozitez corespunzator in pubelele destinate fiecarei categoriii-hirtie,sticla,etc 3. folosesc becuri economice 4.folfesc ratiobal apa 5. folosesc masina personala doar pt deplasari lungi 5.folosesc sacose biodegradabile 6.imi educ copilul pt a respecta aceste reguli |
||
|
kudika084354 Postat pe 17 Noiembrie 2009 11:55 |
||
|
Inca din copilarie, am invatat sa fiu atenta la ceea ce este reciclabil si sa am o viata activa. - sortez ceea ce este din hartie, sticla, plastic, fier; - folosesc becuri economice si pungi biodegradabile; - nu las apa sa curga aiurea cand ma spal pe dinti si prefer dusul - nu arunc pe strada hartii sau mucuri de tigara etc - plantez flori sau pomi ori de cate ori am ocazia; - fac multa miscare in aer liber; alerg si merg mult pe jos. |
||
|
smarandard Postat pe 17 Noiembrie 2009 12:07 |
||
merg cu bicicleta, numai ca nu mai tin franele pe spate si am si furat-o acu 2 saptamani si nu-mi mai trece durerea de la umar,dar nu las mersul cu bicicleta, chiar imi place
|
||
|
dgdgimmy Postat pe 17 Noiembrie 2009 12:24 |
||
De la: dgdgimmy, la data 2009-11-17 12:24:58merg cu bicicleta, numai ca nu mai tin franele pe spate si am si furat-o acu 2 saptamani si nu-mi mai trece durerea de la umar,dar nu las mersul cu bicicleta, chiar imi place in rest sunt un zgarcit si la consumul de apa si energie |
||
|
dgdgimmy Postat pe 17 Noiembrie 2009 12:26 |
||
economisiti apa si resursele energetice, mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta sau folositi mijloacele de transport in comun,reciclarea deseurilor ,cred ca si pe alti trebuie sa ii invatam sa faca acelasi lucru ca si noi
|
||
|
nicole_11november Postat pe 17 Noiembrie 2009 12:31 |
||
| Folosesc cat mai multe produse ecologice,merg pe jos foarte mult,reciclez deseuri,nu consum apa inutil,fac economie la curentul electric,plantez pomi si flori. | ||
|
mari_gl2006 Postat pe 17 Noiembrie 2009 12:36 |
||
|
sunt profesoara si am aplicat la programul de ecologizare a orasului meu numit simplu si concis "IMPLICA_TE!" sustinut de Agentia de Mediu Ploiesti. Prima etapa este cea de sortare a deseurilor in scoala, iar elevii sunt foarte receptivi. Programul se desfasoarea pe parcursul unui an scolar, iar promovarea unui mediu curat si a unei vieti"verzi" este la ordinea zilei in scoala noastra. E prima oara cand particip la un concurs pe KudiKa, Dar imi doresc o bicicleta foarte mult pentru a o oferi ca premiu intr-unul din concursurile noastre "verzi", ...Desi nici mie nu mi-ar strica o bicicleta noua
|
||
|
azillya Postat pe 17 Noiembrie 2009 12:39 |
||
|
Reciclarea deseurilor, folosirea produselor ecologice, calatoriile cu bicileta. Trebuie sa ne gandim la dezvoltarea durabila, deci la resursele epuizabile, la apa fara de care nu exista viata, la reciclarea deseurilor, la folosirea produselor ecologice, la sursele de energie neconventionale. Sa constientizam faptul ca o plimbare cu bicileta este mai frumoasa si mai sanatoasa decat o plimbare cu masina.Toate pentru a le permite generatiilor care vor veni sa se bucure de ceea ce ne-am bucurat si noi : apa, aer curat, soare, locuri minunate in care sa-ti petreci vacantele. |
||
|
puiut05 Postat pe 17 Noiembrie 2009 13:00 |
||
| economisiti apa si resursele energetice, mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta sau folositi mijloacele de transport in comun,Reciclarea deseurilor | ||
|
pescarul_sa Postat pe 17 Noiembrie 2009 13:01 |
||
| Merg pe jos, am luat becuri economice sa nu fac risipa de energie, nu las apa la robinet sa curga inutil, sortez gunoiul sticle la sticle, hartie la hartie, plastic la plastic. Am inceput sa renunt la pungile de plastic, folosesc din material textil si hartie | ||
|
danuzzta Postat pe 17 Noiembrie 2009 13:05 |
||
| Incerc sa folosesc mai putin masina si sa merg pe jos, sa consum cat mai putina apa si curent, am inlocuit toate becurile cu becuri economice, am izolat apartamentul, folosesc pungi de hartie si textile la cumparaturi. | ||
|
dianabonny Postat pe 17 Noiembrie 2009 13:12 |
||
|
protejez mediul in felul urmator: -uleiul folosit il pun in borcane si nu-l arunc la chiuveta sau wc -separ hartie de plastic si resturi menajere -am plantat 2 copaci -cand merg la iarba verde ,strag tot -nu arunc resturi aiurea pe strada -de cele mai multe ori merg pe jos Cam astea imi trec prin minte acum. |
||
|
rekaalina Postat pe 17 Noiembrie 2009 13:18 |
||
| Reciclez deseurile,economisesc apa si resursele energetice, mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta ,plantez pomi si flori. | ||
|
maryyyana10 Postat pe 17 Noiembrie 2009 13:23 |
||
|
Fiecare poate contribui la salvarea naturii, asigurand conditii de viata locuitorilor de maine ai Terrei. Trebuie sa fie o actiune comuna a tuturor pentru salvarea naturii, oprind poluarea industriala si indepartand pericolul contaminarii cu reziduurile aruncate. Trebuie sa intelegem, de exemplu, ca strada nu este cosul nostru de gunoi. Pentru aruncarea lui sunt amenajate locuri speciale. Stiinta de azi are cunostinte necesare pentru ca orice produs toxic sa fie transformat intr-unul folositor: fumul de carbune pentru brichete, praful de ciment pentru blocuri, sterilul minelor pentru caramizi. Plantarea de pomi fructiferi si copaci este o actiune care sporeste purificarea naturii datatoare de oxigen. In clasele, apartamentele si gradinile noastre pot fi tinute diverse plante. Fiecare dintre noi poate contribui la acestea, trebuie doar sa vrem. Consider ca e mai indicat sa vorbim despre ce putem face impreuna decat separat...unde-s multi puterea creste. :) |
||
|
ioana_paz Postat pe 17 Noiembrie 2009 13:27 |
||
| nepasarea a ,,ucis,, intotdeauna.de noi depinde daca vom lasa mostenire o planeta moarta copiilor nostrii.recileaza,e foarte simplu,dureaza doar cateva clipe sa selectezi gunoiul,mergi pe jos,e sanatate curata....spune nu indiferentei | ||
|
cris1981 Postat pe 17 Noiembrie 2009 13:53 |
||
|
E simplu, este suficient sa folosesti masina personala mai putin, deja am o bicicleta pe care o folosesc zilnic ( cu precadere vara), cu care merg la servici. In acelasi timp, salut initiativa primariei de a bloca o artera din oras pe toata perioada wekeendului, astfel incat este permis doar accesul pe jos. |
||
|
ingprofdrdoryn Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:01 |
||
|
||
|
puiut05 Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:13 |
||
|
pescarul_sa Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:14 |
||
| Merg cat mai mult posibil pe jos. Separ deseurile (hartie, plastic, sticla). Folosesc cosul de gunoi si nu las deseuri in urma cand merg la munte sau la iarba verde. Am becuri economice, nu las apa sa curga la nesfarsit si scot incarcatorul din priza dupa ce telefonul s-a incarcat. | ||
|
FILOMERA Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:31 |
||
In oras merg numai pe jos, iar la excursii avem grija sa strangem gunoiul dupa noi, economisim apa. Imi plac mult calatoriile cu bicicleta. Recomand tuturor!
|
||
|
Imka30 Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:51 |
||
am renuntat la masina
|
||
|
la_ank Postat pe 17 Noiembrie 2009 15:20 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Participa la concurs si poti castiga unul dintre cele 10 kit-uri #CAOFATA | 17 | De la: concursKudika 28 Septembrie 2015 15:50 |
| Castiga un curs de fotografie oferit de DallesGo! | 97 | De la: GODZILA 16 Noiembrie 2011 19:32 |
| Castiga saptamanal o pereche de Pantofi Kudika! | 676 | De la: concursKudika 24 Iunie 2013 17:23 |
|
|
||
| Castiga unul dintre cele doua costumase de Craciunita oferite de Just4girls.ro! | 242 | De la: dorcc 8 Decembrie 2011 21:40 |
| Castiga cosmetice Elmiplant, Gerovital si Apidava in valoare de peste 400 lei! | 208 | De la: concursKudika 22 Martie 2012 20:30 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.