Setari Cookie-uri

Concurs: Castiga una dintre cele 7 biciclete oferite de Brillance

Reciclez deseurile,economisesc apa si resursele energetice, mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta ,plantez pomi si flori
maryyyana10
Postat pe 16 Noiembrie 2009 13:37
Personal nu aduc un aport imens in protejarea mediului, nu sunt implicata in proiecte pentru protejarea mediului, nu fac parte din vreo asociatie sau ONG de acest gen, DAR ZI DE ZI, CU PASI MARUNTI, PRIN GESTURI CARE NU NECESITA UN EFORT DEOSEBIT INCERC SA PROTEJEZ MEDIUL INCONJURATOR...UN EXEMPLU ESTE ARUNCAREA GUNOIULUI IN LOCURILE SPECIAL AMENAJATE...GESTURI PE CARE FIECARE DINTRE NOI E IN STARE SA-L FACA FARA A DEPUNE UN EFORT ANUME...UN GEST, POATE LIPSIT DE IMPORTANTA PENTRU MULTI DINTRE NOI, DAR ATAT DE IMPORTANT PENTRU NATURA...LUMEA AR DEVENI MULT MAI FRUMOASA DACA FIECARE AR INCERCA ZILNIC SA RESPECTE ACEASTA REGULUI A BUNULUI SIMT FATA DE NOI SI NU IN ULTIMUL RAND PENTRU NATURA!
marianchik
Postat pe 16 Noiembrie 2009 13:37
1.nu folosesc masina pentruca nu am
2.sortez gunoiul sticle la sticle, hartie la hartie etc..
3.economie curent,apa
4incerc sa ii invat si pe ceilalti sa faca minim din ceea ce fac eu
nicole_11november
Postat pe 16 Noiembrie 2009 13:40
Incerc pe cat posibil sa nu arunc nimic pe jos, aleg mersul pe jos atunci cand timpul imi permite, incerc sa protejez natura ori de cate ori am ocazia si incerc sa ii conving si pe altii sa faca acelasi lucru.
kikiglc
Postat pe 16 Noiembrie 2009 13:41
Buna...Modurile in care incerc sa protejez mediul inconjurator sunt:
-nu consum energie electrica inutil(lasand aparate in functiune cand nu am nevoie de ele);
-nu las apa sa curga inutil;
-reciclez pe cat posibil deseurile;
-nu arunc grasimi in canalizare;
-refolosesc ambalajele cat se poate.

Si sper ca in curand ma voi putea deplasa cat mai mult cu bicicleta.

Pupiciiii
sonia20
Postat pe 16 Noiembrie 2009 13:45
Reciclez hartia, economisesc apa, energia si gazul si totodata merg pe jos si am grija si de ceilanti membri ai familiei sa nu uite de aceste lucruri foarte importante pentru viata noastra .Savurez in special mancaruri bio.
kudika069214
Postat pe 16 Noiembrie 2009 13:49
mi-am confectionat singura sacose din material textil.
im_maneasa
Postat pe 16 Noiembrie 2009 13:52
- am cumparat de doi ani deja o bicicleta cu baterie deoarece am de parscurs 4 km pana la servici zilnic, reciclez tot ce se poate recicla, plantez pomi , flori si verdeata, incerc sa conving pe toti sa faca ceva pentru protejarea mediului incojurator, mediul in care traim cu totii.
martinrita19670814
Postat pe 16 Noiembrie 2009 13:53
Am fost ecologista inca de mica,cand inca nu cunosteam termenul,stiam doar atat: ca iubesc natura si animalele.
Acum incerc sa le explic cunoscutiilor mei ce se intampla daca arunca uleiul folosit la chiuvete.
Surprinzator,pe unii chiar am reusit sa-i fac sa adune uleiul uzat intr-un borcan.Si pentru a incerca mai mult m-am alaturat echipei"mai mult verde".
Protejand natura ,ne protejam pe noi.
Hai sa incercam!

Cristina
criss.dumy@yahoo.com
cris_den
Postat pe 16 Noiembrie 2009 13:58
Eu merg cu rolele prin parc...merg de multe ori cateva statii pe jos pana unde am nevoie...am grija unde arunc gunoiul etc
corneliacornelia
Postat pe 16 Noiembrie 2009 14:00
Buna ziua!!!! Banuiesc ca nu voi spune nimic nou si totusi voi enumera infimele mele incercari de a proteja mediul inconjurator:
- am incasa aproape toate becurile schimbate cu cele economice,
- apa nu o las sa curga decit cit am nevoie,
- particip la actiuni de ecologizare prin muntii nostri
- merg cit pot de mult pe jos in oras ,desi am masina.
O zi buna sa aveti!!!
twister
Postat pe 16 Noiembrie 2009 14:06
am renuntat la masina si merg in fiecare dimineata cate o ora pe jos, si bineinteles mai mult daca este cazul, iar masina o scot din parcare doar cand am de mers unde mai departe si pe jos nu se poate, iar cu bicicleta nici atat pentru ca nu am
la_ank
Postat pe 16 Noiembrie 2009 14:27
inatai de toate incerc sa arunc toate gunoiaele la cos, si nu pe strada, merg pe jos, cu bicicleta, nu poluez aerul cu fumul de tigara (sunt nefumatoare).
addella
Postat pe 16 Noiembrie 2009 14:28
in primul rand utilizand mijloacele de transport in comun, cumpar sacose biodegradabile, particip la activitati de ecologizare alaturi de colegii mei de la facultate
fetitza12
Postat pe 16 Noiembrie 2009 14:29
In primul rand cumpar produse bio, peturile, dozele de bere le reciclez, folosesc becuri economice, nu las apa sa curga aiurea, merg pe jos, nu arunc hartii pe strada, etc. Cred ca ar trebui sa facem toti asta daca ne pasa de planeta noastra, de orasul nostru. Sa incepem cu pasi mici, dar siguri ;))
flavia755
Postat pe 16 Noiembrie 2009 14:36
Metodele preferate de protejare a mediului inconjurator?
Mersul pe jos sau cu bicicleta luata de ceva vreme...aproape 7 ani, dar de care sunt foarte atasata.
Recomand tuturor aceste metode de deplasare, mai ales in centrul orasului. E mai placut , vezi lucruri interesante, te poti abate oricand de la traseu, faci miscare si protejezi mediul in acelasi timp. Super!
iulia0romania
Postat pe 16 Noiembrie 2009 14:41
In primul rand merg pe jos cat pot de mult, este foarte sanatos, sortez resturile menajere in functie de provenienta, adica hartii la hartii, plastic la plastic, etc., incerc sa consum cat mai putina electricitate, nu tin incarcatoarele de tel aiurea in priza, sting luminile aprinse inutil, nu las apa sa curga mai mult decat este nevoie, si incerc pe cat pot sa atrag atentia celor care arunca inutil gunoaie pe strada.
Trebuie sa avem grija de mediul inconjurator, pentru ca aici traim .....cu cat mai multi, cu atat mai bine :-)
valentinai
Postat pe 16 Noiembrie 2009 14:55
sortez resturile menajere, folosesc becuri economice si produse electrocasnice din grupa A+, am mai plantat copaci cu ocazia unor activitati din jurul Bucurestiului si merg cat mai putin cu masina
alina903
Postat pe 16 Noiembrie 2009 14:59
eu sunt ecologista convinsa folosesc produse reciclate in proportie de 80-90%, reciclez si reconditionez tot ce se poate, economisesc apa, combustibil, electricitate,
ma gandesc serios la generatiile urmatoare si la planeta noastra
ana_54
Postat pe 16 Noiembrie 2009 15:03
merg tot timpul pe jos, masina o folosesc foarte rar, nu arunc gunoaie pe afara, cum am vazut ca fac multi romani, nu fumez, nu beau alcool, arunc gunoaiele la containerul care trebuie...
theo79
Postat pe 16 Noiembrie 2009 15:03
Am avut ocazia sa trec granitele tarii si am vazut ce inseamna un popor civilizat, ce gandeste mai ales in viitor si nu in prezent. Anul trecut am fost in Elvetia, una din cele mai civilizate si curate tari si mare mi-a fost mirarea cand am vazut modul de deplasare al oamenilor de acolo. Se pune foarte mult accentul pe "mersul pe bicicleta", astfel peste tot erau trasee doar pentru biciclisti si fiecare magazin avea parcarea sa special pentru biciclete. Si turistii erau incurajati sa viziteze orasul pe bicicleta: dimineata puteai sa iei o bicicleta cu care sa te plimbi tot restul zilei GRATIS.
Si la noi in tara e nevoie de o asemenea idee. Trebuie incurajat mersul pe bicicleta pentru a scapa de aglomeratia de zi cu zi si mai ales de noxele produse de milioanele de masini. Dar aceste proiecte trebuie sa inceapa cat de curand pentru a nu ne sufoca in noxele produse de propriile masini.
hebeanflorin
Postat pe 16 Noiembrie 2009 15:06
Arunc selectiv gunoaiele in vederea reciclarii, am becuri economice, nu arunc uleiul la chiuveta, folosesc deodorante fara freon (stick)
celyya_2006
Postat pe 16 Noiembrie 2009 15:07
aici cam toate raspunsurile arata in mare cam la fel...insa de ce sa nu recunosc ca acestea sunt cele mai la indemana mijloace de protejare a naturii.
si eu incerc sa o protejez reciclad, nelasand deseuri in urma mea oriunde merg, ba chiar adunand dupa altii. merg pe jos petnru ca bicicleta nu am sau cu rolele, nu fumez, economisesc apa facand dus si nelasand-o sa curga atunci cand nu am nevoie (la spalatul vaselor, spalatul parului, in timpul spalatului pe dinti) si am si becuri economice. in curand, la tara sper sa ne punem si panouri solare.
sa protejam natura pentru a ne bucura de ea in continuare!!
kudika061071
Postat pe 16 Noiembrie 2009 15:20
merg pe jos, cu bicicleta, economisesc resursele naturale si nu numai, pastrez curatenia
oga
Postat pe 16 Noiembrie 2009 15:23
arunc gunoiul in locuri special amenajate pentru acesta si nu in alte parti, reciclez hartia, nu las robinetul deschis aiurea, incerc sa fac economie de energie electica, etc
sinzii
Postat pe 16 Noiembrie 2009 15:23
De la: oga, la data 2009-11-16 15:23:07merg pe jos, cu bicicleta, economisesc resursele naturale si nu numai, pastrez curatenia
, reciclez
oga
Postat pe 16 Noiembrie 2009 15:24
In primul rand, ca membru activ Greenpeace International, ma straduiesc sa ma implic in multiple activitati care vizeaza protejarea mediului inconjurator.De ce? Pentru ca stim cu totii ca nepasarea, lipsa educatiei,incultura, inconstienta fac din om cel mai mare inamic natural al Planetei.Este oare atat de greu sa traim in armonie cu natura?Eu cred ca nu, dar trebuie sa avem o constiinta ecologica.Acest lucru am incercat sa-l implementez si in sufletul nepotelului meu.Si nu numai lui m-am adresati, ci si vecinilor , rudelor sau cunostiintelor mele de a nu mai arunca la intamplare deseurile,de a participa la actiuni de ingrijire si protejare a spatiilor verzi de pe strada noastra si , implicit, din oras, de a face curatenie dupa fiecare picknick ,facut la iarba verde, de a colecta selectiv pungile de plastic si Pet-urile ,care aruncate la gunoi nu se degradeaza in timp ;in afara acestor actiuni, eu ,personal, folosesc bicicleta pentru plimbari in aer liber sau cumparaturi, m-am axat pe produse bio pentru spalat, pe alimente bio, chiar daca sunt mai scumpe, dar sunt mai sanatoase, nu fumez,deci nu poluez aerul etc.Starea mediului inconjurator depinde numai si numai de fiecare dintre noi si afecteaza in mod direct viata si sanatatea noastra.Trebuie sa iubim natura si s-o ajutam sa-si pastreze frumusetea!
Zoltana
Postat pe 16 Noiembrie 2009 15:25
Ma sraduiesc sa economisesc apa,curentul si mi-am obisnuit si copilul cu acest lucru.
Daca mergem in plimbari pe trsee la munte(acolo ne place) de obicei nu lasam resturile noastre dar adunam si tot ce putem duce la intoarcere. Prietenii nostri n-au incotro si daca nu i-am convins sau nu o fac din proprie initiativa, macar ne ajuta. 10! pentru prieteni. Nu ne lasa la greu.
Gunoaiele casei se selecteaza: maculatura lascoala la copil sau daca nu ,la tomberonul special, care din nefericire nu-i in cartier dar in zona la servici am tomberoane pt selectare, pet urile la pet etc
incerc sa folosesc produse eco, folosesc de cate ori am ocazia bicicleta sau rolele impreuna cu copilul sau cu toata familia.
educ copilul in aceasta directie si povestesc de cate ori am ocazia despre aceste metode simple. daca ne-am stradui mai multi am reusi mai mult!
nikko71
Postat pe 16 Noiembrie 2009 15:40
Fac ce pot si sper pe viitor sa fac mai multe.Separ gunoiul pe cat posibil,nu arunc absolut nimic pe jos,am renuntat la cumpararea unei masini fiindca am decis ca mersul pe jos sau transportul in comun e preferabil,mi-am schimbat becul din camera cu unul economic si de curand mi-am cumparat un prelungitor(sper ca asa ii se zice) pe care il pot deconecta usor cand nu folosesc calculatorul sau alte aparate de uz casnic...Si daca se pune,mereu opresc apa cand ma spal pe dinti,sapunesc pe maini etc Si sper sa pot face si mai multe,de fapt sa FACEM mai mult...Si chiar mi-as dori mult mult de tot o bicicleta
graceGrand
Postat pe 16 Noiembrie 2009 15:47
eu nu las apa sa curga degeaba, nu arunc gunoaiele pe jos, atrag atentia colegilor ca ''si-au uitat ceva pe banca'', sau ca ''le-a cazut ceva'', merg pe jos, sau la nevoie cu mijloacele de transport in comun, plantez flori si copaci, folosesc becuri economice.
ella_uaic
Postat pe 16 Noiembrie 2009 15:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Concurs Moulinex 942 De la: Emma4 11 Ianuarie 2011 11:40
Baneasa Shopping City iti ofera 2 vouchere in valoare de 450 Euro la clinica Acibadem din Turcia! 227 De la: stelanegut 11 Septembrie 2011 19:55
Concurs: 12 consultatii personalizate in Tarot 7722 De la: agica_printesa 1 Ianuarie 2010 16:21
Castiga unul dintre cele 5 kituri cu geluri de dus Palmolive! 494 De la: concursKudika 28 Octombrie 2013 06:24
Concurs Bottega Verde 2195 De la: concursKudika 19 Martie 2010 17:56