Setari Cookie-uri

Concurs: Castiga una dintre cele 7 biciclete oferite de Brillance

Reciclarea deseurilor, folosirea produselor ecologice, calatoriile cu bicileta.
Trebuie sa ne gandim la dezvoltarea durabila, deci la resursele epuizabile, la apa fara de care nu exista viata, la reciclarea deseurilor, la folosirea produselor ecologice, la sursele de energie neconventionale. Sa constientizam faptul ca o plimbare cu bicileta este mai frumoasa si mai sanatoasa decat o plimbare cu masina.Toate pentru a le permite generatiilor care vor veni sa se bucure de ceea ce ne-am bucurat si noi : apa, aer curat, soare, locuri minunate in care sa-ti petreci vacantele.
puiut05
Postat pe 16 Noiembrie 2009 15:58
folosesc produse cosmetice ecologice,becuri ecologice,nu arunc niciodata tigarile pe jos sau orice alt lucru,pungile de plastic le folosesc pt gunoi, si bineinteles merrsul cu bicicleta
madaryci
Postat pe 16 Noiembrie 2009 16:13
arunc gunoiul in locuri special amenajate pentru acesta si nu in alte parti
incerc sa fac economie de energie electica
nu arunc niciodata tigarile pe jos sau orice alt lucru
pungile de plastic le folosesc pt gunoi
ice_kiss
Postat pe 16 Noiembrie 2009 16:51
Trebuie in primul rand sa iubim,sa respectam si sa ingrijim natura!Necesita multa vointza dar are un efect benefic asupra organismului nostru!Mediul inconjurator face parte din viata noastra!Ingrjiti`l !
bebelusssa
Postat pe 16 Noiembrie 2009 16:55
Merg mult pe jos,nu arunc gunoi pe strada sau in alta parte decat la cos.
La piata am punga de acasa ,sa mai refolosesc.
Incerc sa fac economie la curent electric cat pot de mult.
Pastrez curatenia pe oriunde merg si asta ii invat si pe cei 2 copilasi ai mei.
lianatrasca
Postat pe 16 Noiembrie 2009 16:55
Mergem zilnic pe jos la scoala si la gradinita , am plantat multi copacei in curtea casei noastre , avem doar corpuri de iluminat economice in casa ,sortam foarte atent gunoiul ,consumam cat mai putina apa
crista70
Postat pe 16 Noiembrie 2009 16:57
Buna ziua!Prin reciclarea tuturor deseurilor,ec.la apa si energie electrica,mers pe jos(nu am bici )incerc sa invat si pe altii ca sunt locuri speciale ptr.gunoi(este mai greu),adunam deseuri prin padure cand mergem la 1 gratar...
ninola
Postat pe 16 Noiembrie 2009 17:12
am grija mult la ceea ce fac,nu arunc hartiile unde nu trebuie,reciclez ce e de reciclat.acasa mi-am pus becuri eco si multe altele,important sa facem ceea ce zicem ca facem nu doar sa vorbim
kiss4you
Postat pe 16 Noiembrie 2009 17:16
economisiti apa si resursele energetice, mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta sau folositi mijloacele de transport in comun,Reciclarea deseurilor
pescarul_sa
Postat pe 16 Noiembrie 2009 17:29
Intotdeauna am grija sa economisesc cat mai mult curentul prin a stinge luminile care nu le folosesc, sa folosesc becuri economice, sa nu risipesc apa potabila, prefer sa ajung pana la piata pe jos decat sa folosesc masina si cu ocazia asta mai fac si miscare.
drosuramona
Postat pe 16 Noiembrie 2009 17:35
Folosesc pentru a ajunge in centrul orasului mijloacele de transport in comun.Am grija de echilibrul ecologic,iubesc foarte mult animalele si am grija de ele,am desemenea flori pentru apartament.
Din pacate spre deosebire de multi dintre voi eu nu pot sa reciclez deseuriile pentru ca traim din pacate in Romania care nu iti ofera containere speciale albastre/rosii/verzi si asa mai departe,sunt de parere ca nici 5% care au postat pe acest forum nu recicleaza cu adevarat deseuriile,nu ca nu ar vrea ci ca nu pot!
Trebuie sa facem ceva in acest sens,sa salvam planeta de la o moarte sigura!
Cu stima,Denise.
DeniseP
Postat pe 16 Noiembrie 2009 18:00
pai incerc sa il protejez cat pot de mult, nu arunc hartii pe jos, cand mergem la padure nu lasam acolo gunoiul si peturile le luam cu noi pt a le arunca la container, ii scriu lui mos craciun in fiecare an cat de mult imi doresc o bicicleta pentru a nu mai fii dependenta de masina (dar se pare ca nu reusesc sa fiu atat de cuminte incat sa o si merit :) ) si de abia astept sa fie mai accesibile masinile bio.
claudia_daniela
Postat pe 16 Noiembrie 2009 18:02
Pe langa incercarea de a induce celor din jur o atitudine eco, din ritualul meu zilnic fac parte urmatoarele actiuni benefice pentru mediu:
-nu las apa sa curga degeaba (o inchid si atunci cand ma spal pe dinti);
-stinsul luminii cand ies din camera mi-a intrat in reflex (o sting inclusiv atunci cand in camera respectiva mai sunt si alte persoane, lasandu-le in intuneric :D);
-nu arunc niciodata nimic pe strada, daca nu gasesc un cos in apropiere, pun in geanta si arunc acasa;
-daca vad pe cineva aruncand ceva pe strada (si consider ca nu o sa mi-o iau peste ochi), ma adresez cu: "Doamna/Domnule, v-a cazut ceva!";
-cand arunc peturi sau cutii de lapte, scot aerul din ele, le presez;
-nu folosesc automobilul;
-nu risipesc hartia, incerc sa o reciclez la sange;
-cand urc pe munte, adun gunoiul pe care altii au avut "bunavointa" de a-l abandona pe traseu;
-am plantat copacei in cadrul campaniei "Romania prinde radacini";
-acasa am preferat sa facem poteci prin gradina, in schimbul aleilor de beton si ne-am format o livada destul de maricica;
-pe viitor dorim sa instalam panouri solare;
-si un mic secret tata a lasat in cutiile postale ale vecinilor care aruncau gunoiul altundeva decat in spatiile corespunzatoare, scrisori de avertisment ca fiind trimise din partea unei organizatii pentru protectia mediului, but shhhhttt.

Be green.
yang_tzu
Postat pe 16 Noiembrie 2009 18:03
ceea ce facem pentru a contribui la protectia mediului inconjurator sincer sunt chestii de bun simt pe care toti ar trebui sa le facem, pentru ca toti traim impreuna si trebuie sa ne gandim k avem foarte multe lucruri la comun pe care le folosim si trebuie lasate intr-o stare perfecta pentru cei de dupa noi care vor veni...Trebuie sa intelegem, de exemplu, ca strada nu este cosul nostru de gunoi. Pentru aruncarea lui sunt amenajate locuri speciale,Plantarea de pomi fructiferi si copaci este o actiune care sporeste purificarea naturii datatoare de oxigen. In clasele, apartamentele si gradinile noastre pot fi tinute diverse plante. Fiecare dintre noi poate contribui la acestea, trebuie doar sa vrem...
AleLuvAndrei
Postat pe 16 Noiembrie 2009 18:10
pt protejarea mediului nu arunc gunoaie pe jos, merg mult pe jos, cultiv flori si consum produse ecologice
yonella_85
Postat pe 16 Noiembrie 2009 18:17
pt protejarea mediului nu arunc gunoaie pe jos, merg mult pe jos, cultiv flori si consum produse ecologice
yonella_85
Postat pe 16 Noiembrie 2009 18:17
Gesturile mici, atunci cand sunt facute de milioane de oameni pot avea un impact enorm asupra mediului inconjurator. Imi place sa cred ca toti ne dorim sa traim intr-un mediu mai sanatos si mai curat. In acest sens incerc sa imi aduc aportul zilnic prin economisirea consumului de hartie precum si incurajarea colegilor mei in acest sens. De asemenea consumul fructelor si legumelor de sezon din productia locala sprijina aceasta cauza. Cele de import presupun costuri suplimentare si un consum mai mare de combustibil (pt transport), ambalaje...etc. De asemenea incerc sa nu fac excese in consumul electricitatii, a apei sau ambalajelor precum pungi sau sticle de plastic. Sustin mersul pe bicicleta si cel pe jos.
Imi doresc sa vad spatiile verzi si malurile apelor noastre curate eu le pastrez asa si promovez aceasta printre cei cu care intru in contact.
diana_n
Postat pe 16 Noiembrie 2009 18:20
Am facut o campanie la scoala"Vreau sa traiesc sanatos", prin strangerea a cat mai multor pet-uri si hartie; campania s-a extins si in curte apoi prin oras- imprejurul scolii si astfel am curatat o parte din oras; le-am propus elevilor ca miercuri sa vina pe jos la scoala, numai navetisti fac exceptie; la mine in familie le-am propus alor mei sa facem economie la apa si curent; hartia si pet-urile le reciclam; si bineinteles mersul pe jos sau cu bicicleta nu lipseste.
raluca_airam
Postat pe 16 Noiembrie 2009 18:32
Reciclez hartia, merg pe jos, folosesc becuri economice ca nu fac risipa de energie, nu las apa la robinet sa curga aiurea etc
simmonika
Postat pe 16 Noiembrie 2009 18:34
economisiti apa si resursele energetice, mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta sau folositi mijloacele de transport in comun,Reciclarea deseurilor
malustm
Postat pe 16 Noiembrie 2009 18:34

NU FUMEZ!
MERG PE JOS,IUBESC AERUL CURAT!
PRIVESC CU MAHNIRE HARTIA ARUNCATA PE JOS SI......O RIDIC!
NU LAS LUMINILE APRINSE DECAT CAT ESTE NEVOIE!
NU LAS GAZELE APRINSE DECAT CAT ESTE NEVOIE!
PLANTEZ FLORI ,COPACI SI TOT CE SE POATE PLANTA SA FIE TOTUL VERDE !
URASC PE CEI CE ARUNCA CHISTOACELE DE TIGARI PE JOS SI INCERC SA-I FAC SA INTELEAGA CA NU ESTE BINE CE FAC!
SI MULTE ALTELE CARE MOMENTAN NU-MI VIN IN MINTE,DAR IUBESC DIN TOT SUFLETUL MEDIUL INCONJURATOR,IMI IUBESC TARA SI LUPT CA TOTUL SA FIE VERDE SA RESPIRAM AER CURAT!
NUMAI ASA IL IUBIM SI PE DUMNEZEU!
adrianavioletapaduraru
Postat pe 16 Noiembrie 2009 19:16
as putea face mult mai multe categoric,intotdeauna e loc de mai bine;momentan sunt voluntar mai mult verde,ajut cum pot la campania"Romania prinde radacini",plantez copaceii,astept sa-i vad crescand;incerc sa-i convertesc pe altii in selectarea diferentiata a deseurilor,nu-mi iese de fiecare data,dar nu renunt;incerc sa dau putina culoare,sa renuntam la tonurile de gri ce ne invadeaza pe zi ce trece mai mult,avem nevoie de culoare,de verde,de speranta
vasilache_alina
Postat pe 16 Noiembrie 2009 19:23
Eu sincer as vrea sa fac mai multe decat a merge pe jos( in loc sa merg cu taxi-ul , ca nu am masina; sau cu tramvaiul/ autobuzul) si cred ca pot mai mult decat sa arunc resturile la gunoi, sau sa plantez flori in fata blocului. Spun asta pt ca tocmai am dat peste un blog..si astept sa ma implic mai mult acolo, daca as putea , adica in realitatea de langa noi! Ma refer la un anumit proiect:

"Misiunea consta in curatarea Romaniei de deseurile care o sufoca si o uratesc. Se va baza pe sprijinul fiecaruia prin resurse umane, timp, materiale necesare realizarii acestui proiect, prestarea gratuita de servicii specifice (realizarea de harti, de materiale de promovare, ridicare si transport deseuri). Singura promovare a celor implicati va fi prin intermediul unui website dedicat (in curs de amenajare), pe care vor fi prezentate liste cu toti cei care se implica in aceasta initiativa."

Un exemplu edificator: Estonii ne-au aratat ca se poate: 10.000 tone de deseuri, 50.000 de voluntari, o singura zi: 3 mai 2008. Si au reusit!

Abia astept! (Daca intre timp voi avea si o bicicleta sa ma deplasez mai rapid, mai ecologic si mai sanatos, nu ma supar:)) Cine are parte de sanatate, se poate bucura de toate; si asta inseamna ca avem si intentia de a face ceva pt mediul care ne aduce noua sanatatea noastra, a tuturor! Fara aer curat, apa curata, cine poate trai? Si-mi aduc aminte de videoclipul "EARTH SONG" si de cuvintele lui Michael Jackson:
" if yoy wanna change the world, take a look at yourself, then make a change !"
Toti pentru unul, unul pentru toti!
Numai impreuna vom reusi!
dannielle
Postat pe 16 Noiembrie 2009 19:29

Vrem natura naturalã.
Vrem oameni care au pretenþii de la ei ºi când se aflã în naturã.
Vrem colaborare cu absolut toatã suflarea României.

Proiectul original, iniþiat în Estonia, ne-a arãtat cã este 100% posibil sã aducem un astfel de standard în educaþia ºi în obiceiurile noastre. Se poate ridica o întreagã þarã pentru a-ºi schimba anumite comportamente.

Eu personal voi participa la proiectul "Let's do it, Romania" si sper ca vor participa toti romanii.
De asemenea, eu strang gunoaile cand merg la iarba-verde, la picnic, pe munte, in excursii si nu fac risipa de apa si hartie.
TRIANGULUM
Postat pe 16 Noiembrie 2009 19:51
Reciclez hartia si sticlele de plastic, arunc resturile la cosul de gunoi , economisesc apa de la robinet si nu fumez, nu fac risipa de energie si nici de gaze.
kudika081105
Postat pe 16 Noiembrie 2009 19:52
merg la serviciu pe jos, plantez flori, economisesc apa si curentul (atat din cauza crizei cat si pentru protejarea resurselor naturale),
eugen_ion49
Postat pe 16 Noiembrie 2009 19:53
Fiecare om ar trebui sa fie mai atent atunci cand vine vorba de protejarea mediului inconjurator pentru ca acesta se reface greu si consider ca este indispensabil vietii.
Sunt inscrisa intr-o asociatie de ecoturism si prin programul nostru dorim sa ajutam pe cat posibil la ecologizarea zonelor de atractie turistica. In acest sens suntem la curent cu programul "Let's do it Romania" program a carui idee a fost aplicata in Estonia si a mers foarte bine. La noi a ajuns mai tarziu, dar speram sa aiba aceleasi rezultate ca si peste hotare, unde s-a reusit ecologizarea intregii tari (a tarii respective :)) intr-o singura zi cu ajutorul a 50 000 de voluntari.
Personal nu arunc niciodata gunoaie pe jos, chiar dk asta inseamna sa le car in rucsac cativa kilometri. Mi se pare ca orice gest cat de mic poate ajuta la mentinerea curateniei si sper ca prin faptele mele sa conving si pe altii sa procedeze la fel.
De asemenea reciclez hartie si bidoane de plastic.
Nu sunt de acord cu fumatorii si militez pentru scoaterea din comert a tigarilor si substantelor ce dauneaza mediului inconjurator.
Merg des in excursii pe trasee montane si ador natura
kudika_eu
Postat pe 16 Noiembrie 2009 19:54
Contributia mea la protejarea mediului incepe inca de acasa, prin a sorta deseurile dupa tipul lor, in drum spre serviciu merg intotdeauna pe jos, iar la cumparaturi procedez la fel, adica tot pe jos, si ma intoc pe jos! Elevii la care le preau, intotdeauna am grija sa le indic metodele cele mai eficiente de reciclare a unor materiale si sa nu arunce niciodata in locuri neadecvate sticllele de plastic!gu
De la: concursKudika, la data 2009-11-13 13:26:15Brillance, noua gama premium de vopsea de par de la Schwarzkopf & Henkel, sustine mediul inconjurator si te provoaca la miscare! Uita masina in parcare sau garaj, nu mai suna la firma de taximetrie! Alege sa mergi pe jos sau, si mai bine, alege sa mergi pe una dintre cele 7 biciclete oferite de Brillance !!! Spune-ne cum contribui tu la protejarea mediului inconjurator, iar Brillance iti va oferi o frumoasa bicicleta rosie, pe care sa te plimbi cu mandrie prin orasul tau!

Desfasurata sub forma unei parade de moda pe doua roti, prima de acest gen din Romania, lansarea gamei premium de vopsea de par Brillance a reprezentat prilejul ideal pentru un eveniment neconventional care a imbinat culoarea, moda si frumusetea. 30 manechine imbracate in tinute rosii, semnate de designerul Carmen Secareanu si vopsite cu vopseaua Brillance au defilat pe biciclete in centrul Bucurestiului, pe ruta Piata Charles de Gaulle - Piata Romana - Piata Universitatii, bucurand privirile bucurestenilor aflati in trafic.

Acum, tu ai sansa de a defila pe strazile orasului tau pe o bicicleta trendy, oferita de Brillance! Iar daca vei folosi vopseaua de par Brillance, cu siguranta vei atrage toate privirile! :-)

Brillance inseamna culori intense si stralucitoare, nepieritoare precum un diamant! Convinge-te singura testand una dintre cele 18 nuante atragatoare!

Concursul se desfasoara in perioada 13 - 27 Noiembrie 2009, iar cei 7 castigatori vor fi alesi prin tragere la sorti.
danyela2007
Postat pe 16 Noiembrie 2009 19:56
fac dusuri scurte si nu las apa sa curga degeaba, gunoiul il arunc de cele mai multe ori la cos si nu pe strada sau unde-mi vine,si ma cert cu mama si tata ca fumeaza si merg numai cu masina si polueaza mediul
panterutza_roooz
Postat pe 16 Noiembrie 2009 20:00
Buna,

Ce sa zic, am studiat profilul stiinta Mediului, cand inca nu se punea un accent asa mare pe reciclare, conservarea energiei si protectia mediului. inca dinainte de a alege sa studiez acest domeniu am incercat sa fac ceva pentru planeta noastra, desi numai eu, deoarece daca te uiti in jurul tau sunt mii de oameni care nu au nici macar bunul simt de a face ceva pt asta. Incerc sa ajut cat pot: folosesc hartia de scris pe ambele parti, prefer dusul inantea bailor in cada plina cu apa, sortez deseurile reciclabile (hartie, plastic, metal, etc) de cele menajere, folosesc lumina doar cand am nevoie, nu deschid televizorul decat 1-2 ore pe zi, niciodata nu arunc deseurile pe jos (este ingrozitor cand mergi sa te relaxezi in parc, la munte sau chiar pe plaja si vezi in toate colturile sticle de plastic, pungi), merg la cumparaturi cu sacosa de acasa (din material textil). consider ca toate acestea tin de bunul simt, de educatia primita acasa si mai ales de ceea ce vedem in jurul nostru. Mi-ar place sa cred ca cel putin 10% din oamenii acestei tari gandesc cel putin ca mine, desi ma indoiesc.
ennyass
Postat pe 16 Noiembrie 2009 20:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Castiga un cadou de vara de la NIVEA special pentru aceasta vara 125 De la: concursKudika 10 Iulie 2009 16:58
Concurs: Eu cine sunt? 121 De la: concursKudika 22 Iunie 2009 11:27
Concurs Kudika si FashionUp 1495 De la: concursKudika 12 Martie 2013 22:31
Castiga una dintre cele doua rochii de zi oferite de Sense! 364 De la: concursKudika 17 Decembrie 2014 16:47
Castiga tratamente de vis in cadrul centrelor Cellulem Block Bellezza! 211 De la: concursKudika 13 Iunie 2013 10:44