Mai multe
|
Reciclarea deseurilor, folosirea produselor ecologice, calatoriile cu bicileta. Trebuie sa ne gandim la dezvoltarea durabila, deci la resursele epuizabile, la apa fara de care nu exista viata, la reciclarea deseurilor, la folosirea produselor ecologice, la sursele de energie neconventionale. Sa constientizam faptul ca o plimbare cu bicileta este mai frumoasa si mai sanatoasa decat o plimbare cu masina.Toate pentru a le permite generatiilor care vor veni sa se bucure de ceea ce ne-am bucurat si noi : apa, aer curat, soare, locuri minunate in care sa-ti petreci vacantele. |
||
|
puiut05 Postat pe 16 Noiembrie 2009 20:01 |
||
|---|---|---|
| economisiti apa si resursele energetice, mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta sau folositi mijloacele de transport in comun,Reciclarea deseurilor | ||
|
pescarul_sa Postat pe 16 Noiembrie 2009 20:04 |
||
|
Imi place sa cred ca lumea poate fi mai curata, ca putem respira un aer curat daca ne dorim asta. Contributiile mele la mediul inconjurator sunt poate mici si neinsemnate, dar facute la scara globala ar insemna enorm. Personal, folosesc facturile si biletele electronice, sacosele de material textil reciclabile in defavoarea pungilor de plastic. De asemenea reciclez hartia de la birou( unitatea la care lucrez are contract cu firma de reciclare astfel ca toti colegii reciclam hartia), folosesc ambele fete ale foii atunci cand printez. Totodata folosesc cu masura si bun-simt apa potabila si gazele. Fac dus si nu baie in cada si de asemenea scot din priza intreaga aparatura pe perioada noptii si a vacantelor( cu exceptia frigiderului, care este necesar tot timpul). De asemnea folosesc chibrituri si nu brichete cu gaz toxic pentru stratul de ozon si merg pe jos cand am ocazia si timpul/vremea imi permit. Mi-as dori sa pot planta si cativa pomi. Be green! |
||
|
|
||
|
Orionus Postat pe 16 Noiembrie 2009 20:06 |
||
| Inca sunt eleva si parcurg in fiecare zi distanta de acasa si pana la scoala,alegand varianta cea mai grea,insa in mod sigur cea mai sanatoasa,adica mersul pe jos.Cam o ora in fiecare zi,dus-intors,asta necalculand ca uneori trebuie sa merg de doua ori la scoala,iar atunci ar fi aproximativ 2 ore.Ma simt extrem de bine in natura,imi place muntele in mod deosebit.Si nu doar sa stau si sa admir,prefer partea activa,urcatul pe munte.Acolo exista reguli clare care trebuie respectate si nimeni nu le incalca decat cei care vin din alte motive decat cele care ar trebui.Niciodata nu facem focul decat in locuri amenajate pt asta,nu il lasam nestins ,la voia vantului,pt ca ar putea deveni usor o nenorocire in cazul in care padurea ar lua foc,gunoiul niciodata nu este lasat in locul in care am campat,etc.Atat in oras cat si in natura,ar trebui sa ne gandim ca fiecare gest care-l facem importiva naturii se va intoarce asupra noastra!Ar trebui sa se insiste mai mult din partea statului asupra reciclarii.In Romania ,din pacate nu suntem obligati sa facem asta.Dar daca am fi, in mod sigur macar o mica problema ar fi rezolvata si poate nu ar mai exista gropile de gunoi de la marginile oraselor care nu numai polueaza atunci cand sunt arse,dar sunt un mare focar de infectie!!!Eu personal am 3 caini,dar atunci cand isi fac necesitatiile sunt mereu cu punguta dupa ei,nefiind corect fata de ceilalti cetateni sa fie nevoiti sa ocoleasca sau mai rau,sa calce in fecalele cainilor mei.Apa,gazul,curentul electric ,toate fac parte din viata noastra de zi cu zi,dar sunt constienta ca nu va dura totul la infinit,asa ca le consum toate cu masura.Mi-ar face placere sa ma pot implica mai mult in activitati de salvare a mediului,dar din pacate,cel putin in zona in care locuiesc eu nu prea exista! | ||
|
kudika_la_femme Postat pe 16 Noiembrie 2009 20:43 |
||
| Folosesc produse cosmetice bio, nu las apa sa curga in timp ce eu ma spal pe dinti fara rost (asta si cand fac dus, in 7 minute maxim; consider ca atat e necesar pentru a economisi si timp si apa) , organizez cu colegii de clasa voluntariate pentru a planta in gradina liceului cate ceva sau toamna mergem in parc si adunam frunzele uscate ( e si asta un lucru bun pana la urma, curatenia este importanta ) ; eu mai am si un fix datorita caruia nu pot arunca la voia intamplarii nici cel mai mic ambalaj ( i feel guilty :-s ) ; cred ca mersul pe jos este mult mai sanatos si se incadreaza in cele 30 de minute de activitati fizice de asemenea (decat sa astept in trafic in RATB , prefer varianta asta ; castig timp si sanatate ).De asemenea, impreuna cu d-na diriginta am reusit sa organizam o colecta de reviste, hartii, caiete vechi pentru reciclat. A fost un succes total ! | ||
|
eleh_narcys Postat pe 16 Noiembrie 2009 20:50 |
||
| Hello. Niciodata nu arunc ambalaje, gunoaie pe jos. Hartia o duc la facultate pentru ca am incredere ca de acolo chiar o recicleaza si m-am uitat in tomberon sa vad daca mai sunt aruncate si alte deseuri. La casa parintilor mei am plantat multi copacei si am pus o pancarta pe un copacel pe care scrie "gunoiul nu este mizeria de pe josm gunoi este cel pe care il arunca". in camera am multe flori. Multi ani am fost cercetas si am adunat multe gunoaie din oras. Daca vad pe cineva aruncand pe jos nu-mi este rusine sa-i spun frumos ca poate arunca la un cos de gunoi, nu pe jos. Uleiul de la prajit nu il arunc in chiuveta ci il pun intr-o sticla si il arunc la gunoi. Ma-m lasat de fumat atat pentru sanatatea mea cat si pentru a celor din jurul meu si pentru mediu. Am reusit sa conving si alte 2 persoane foarte apropiate sa se lase de fumat. si poate fac si alte lucruri, dar nu-mi dau seama pentru ca o fac din reflex. Totul tine de educatia civica. Toti putem facem asta. trebuie doar sa vrei | ||
|
aipu_georgeta Postat pe 16 Noiembrie 2009 20:51 |
||
|
Reciclarea deseurilor, folosirea produselor ecologice, calatoriile cu bicileta. Trebuie sa ne gandim la dezvoltarea durabila, deci la resursele epuizabile, la apa fara de care nu exista viata, la reciclarea deseurilor, la folosirea produselor ecologice, la sursele de energie neconventionale. Sa constientizam faptul ca o plimbare cu bicileta este mai frumoasa si mai sanatoasa decat o plimbare cu masina.Toate pentru a le permite generatiilor care vor veni sa se bucure de ceea ce ne-am bucurat si noi : apa, aer curat, soare, locuri minunate in care sa-ti petreci vacantele. |
||
|
puiut05 Postat pe 16 Noiembrie 2009 21:33 |
||
| economisiti apa si resursele energetice, mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta sau folositi mijloacele de transport in comun,Reciclarea deseurilor | ||
|
pescarul_sa Postat pe 16 Noiembrie 2009 21:33 |
||
| De cand ma stiu incerc sa protejez mediul inconjurator.Niciodata nu arunc hartii pe strada,intotdeauna caut un cos de gunoi ,reciclez hartie.sticle de plastic si cutii de bere.Plantez copaci,flori iar gazonul din fata blocului arata spendid.Folosesc becuri economice,am grija sa nu consum foarte multa apa ,gaze si caldura.Foarte rar plec cu masina personala,doar atunci cand este neaparat necesar si ador mersul pe jos.Daca as avea o bicicleta cu siguranta as folosi-o.Acelasi lucru ii invat si pe puii mei ,sa aiba grija de mediul inconjurator.Natura a fost foarte darnica cu noi iar noi.....,nu trebuie dacat sa o protejam pentru ca si generatiile urmatoare sa se poata bucura de frumusetile ce ne inconjoara. | ||
|
mcmarimar2002 Postat pe 16 Noiembrie 2009 21:39 |
||
|
Eu evit pe cat se poate sa merg cu masina la munca, preferand sa merg pe jos sau cu transportul in comun, in special cu tramvaiul. De asemenea nu arunc gunoiul pe jos, ci doar la cosul de gunoi. |
||
|
ANYNEV Postat pe 16 Noiembrie 2009 21:41 |
||
| lucruri simple precum scoaterea incarcatorului de la telefon din priza atunci cand s-a terminat de incarcat, nu las becurile aprinse aiurea, particip la actiuni de plantat pomi, merg cat mai mult pe jos etc.. ajut mediul si ma ajut pe mine :) | ||
|
mine_jet Postat pe 16 Noiembrie 2009 21:43 |
||
|
Se poate pastra mediul curat daca am fii mai interesati sa plantam mai des copaci decat sa mergem doar cu masina, sa folosim o punga de plastic de mai multe ori nu doar o singura data sunt multe metode dar oameni mai greu care sa inteleaga :-?? Super tare concursul bafta la toti participantii !!
|
||
|
dobre_minodora Postat pe 16 Noiembrie 2009 21:51 |
||
| contribui prin proiecte de case (ca arhitect) din materiale alternative/ ecologice/reciclabile,pentru a folosi energia solara, apa de ploaie....sfatuiesc/aduc la cunostinta beneficiarilor de toate aceste oportunitati de a proteja mediul inconjurator | ||
|
Ella_sto Postat pe 16 Noiembrie 2009 21:54 |
||
In primul rand prin separarea deseurile si puse in cosurile speciale specifice fiecarei categorie, prin folosirea becurilor ecologice,cam chioare..dar merita! Merg pe role sau bicicleta pentru a evita transportul in comun, sau masina... La bunici in curte imi face palcere sa plantez pomisori si flori...dar sa si gradinaresc ...:D |
||
|
m3rlinetza Postat pe 16 Noiembrie 2009 22:09 |
||
| Cum protejez eu natura?: pai in primu rand nu arunc mizeria pe jos ci doar in cosurile special amenajate, astfel o mentinem curata si cu o astfel de bicicleta speciala, modelu imi place f mult mai mult pentru fete, vara cu siguranta nu mas mai plimba cu masina ci doar cu bicicleta k oraselul Aiud e micut. va multumesc. Alexandra.Sopu | ||
|
alessandrasopu Postat pe 16 Noiembrie 2009 22:25 |
||
| eu personal protejez mediul inconjurator prin reciclare, plantarea cpacilor si plantelor care aduc un plus de oxigen, nu fac risipa de apa, niciodata nu las niciun aparat in priza chiar daca este in stare de repaus (televizor, calculator, modem,incarcatorul de la telefon, etc), incerc sa folosesc cat mai putina hartie (aceasta provine din lemn), nu am bicicleta asa ca merg pe jos, folosesc putine cosmetice (productia lor inseamna poluare). | ||
|
popa_mada Postat pe 16 Noiembrie 2009 22:29 |
||
|
cel mai mult militez prin invatarea copiilor ce inseamna respectul fata de natura si prin voluntariatele la care particip |
||
|
mihakudika Postat pe 16 Noiembrie 2009 22:46 |
||
|
Putem proteja mediul foarte uºor dacã dorim.Eu am luat iniþiativã ºi am schimbat anumite obiceiuri: Merg mai mult pe jos,mi-am montat deja becuri economice ºi nu mai stau în baie mult timp.. Apa va fi o problemã pe viitor ºi dacã nu suntem atenþi generaþiile urmãtoare vor consuma apã cu porþia.
|
||
|
la_belle_mer Postat pe 16 Noiembrie 2009 22:48 |
||
|
De foarte multi ani , cam zece sa fie folosesc numai produse ecologice atat pentru gospodarie (spalat rufe cu detergenti care nu polueaza apele, curatat geamurile , curatat gresie, faianta,parchet etc) cat si pentru ingrijirea personala.Acum zece ani nici nu se vorbea in Romania despre protectia mediului, vecinii zambeau cand le vorbeam despre produse ecologice.Toti din familie suntem atenti cu animalele si natura, folosim becuri ecologice,nu risipim apa, folosim filtru de apa in gospodarie asa ca am scapat de pet-urile de plastic.Nu facem gratar in padure si nici pe bloc. Si intr-adevar in vara aceasta ma hotarasem sa imi cumpar bicicleta, dar am amanat... Dupa toate mesajele trimise de la participantii la concurs ar trebui sa avem o Romanie intr-adevar curata, toti suntem cu respect fata de natura nu-i asa? |
||
|
kudika025771 Postat pe 16 Noiembrie 2009 23:20 |
||
| Nu arunc gunoiul la intamplare ci doar in cosurile special amenajate , depozitez deseurile(sticla,plastic,hartie) in containarele pentru reciclare folosesc produse biodegradabile si becuri economice, nu risipesc apa sau energia electrica . | ||
|
adriana_2008 Postat pe 16 Noiembrie 2009 23:40 |
||
| Reciclez deseurile,economisesc apa si resursele energetice, incerc sa merg mai mult pe jos ,plantez pomi si flori. | ||
|
bobbo Postat pe 17 Noiembrie 2009 01:56 |
||
| Eu nu arunc pungi de plastic decat in gunoi, in natura numai produse bio-degradabile....nici macar o guma de mestecat! | ||
|
ancamoisa Postat pe 17 Noiembrie 2009 05:30 |
||
|
Pentru un somn linistit ar recomanda o cafea DECOFEINIZaTA... kiddin' nu cred ca exista remedii pentru un somn linistit mai ales cand te gandesti ca ai rate la banci si esti plin de datorii! parerea mea... :))
|
||
|
uniculk Postat pe 17 Noiembrie 2009 05:48 |
||
| In primul rand imi place sa merg pe jos foarte mult,in al doilea rand nu-mi place sa vad deseuri la mine in casa,de aceea le strang frumusel pe sortimente si le duc la centre de reciclare daca exista ,daca nu le duc frumusel la ghena de gunoi dar sortate,ca cei care ridica gunoiul sa le poata pune separat si sa le duca ei acolo unde trebuie,sunt foarte atenta cu tot ce tine de curatenia si sanatatea cartierului si orasului unde stau si binenteles ca oriunde as fi in tara si lumea asta reusesc sa nu-mi uit niciodata obiceiurile si sa-i educ pe cei de langa mine sa faca si ei ca mine | ||
|
Hutzanca Postat pe 17 Noiembrie 2009 07:18 |
||
| Spal hainele cu detergent ecologic (coji de nuci de sapun), ud florile cu apa in care spal fructele si legumele, uleiul care nu mai e folositor il arunc intr-o punga, innodata, la gunoi, nu in sistemul de canalizare, merg cat se poate de mult pe jos, cumpar numai pungi biodegradabile si le folosesc pana defin nefunctionale, iar atunci le fac saci de gunoi si nu folosesc deodorante cu aerosoli ce afecteaza stratul de ozon. | ||
|
marinia Postat pe 17 Noiembrie 2009 07:18 |
||
|
Mi-am instalat becuri economice, folosesc masina de spalat numai cand am rufe suficiente pentru capacitatea maxima de spalare, arunc uleiul din tigaie in sticla de plastic la gunoi, anul trecut am participat (cu mai multi prieteni) la o actiune de ridicare a gunoaielor (hartii, ambalaje, pet-uri) din zona cetatilor dacice de la Sarmisegetusa. |
||
|
maria1977 Postat pe 17 Noiembrie 2009 08:35 |
||
Merg destul de mult pe jos, nu fac risipa de apa, de energie electrica- folosesc atat cat e nevoie- ,am grija ca deseurile sa fie puse doar in locurile special amenajate .Ma bucur de micul meu "paradis verde"din micul apartament, iar primavara sunt pe baricade alaturi de parinti la ingrijit gradina si plantarea de noi arbori si flori.
|
||
|
Monateo Postat pe 17 Noiembrie 2009 08:40 |
||
| eu si familia mea acercam .sa facem economie folosind becuri economice reciclam tot ce se poate recicla gunoaiele si deseurile la cosul lor de gunoi mergem pe jos decat cu masina sau alte mijloace de transport an comun plantam de cate ori avem ocazia an gradina bunicilor cate un pom nu lasam gunoi sau alte desuri cand plecam de la gratar prin toate acestea ancercam si celor din jurul nostru sa le explicam cat de mult trebuie sa pretuim aeru si mediul curat explicandule obiceiurle noastre. | ||
|
claudia_mami Postat pe 17 Noiembrie 2009 08:58 |
||
| Mersul pe jos, reciclarea, folosirealor becuri economice. | ||
|
kudika075323 Postat pe 17 Noiembrie 2009 09:43 |
||
| plimbandu-ma cu bicicleta,facand foarte mult sport!incercand sa- i fac si pe cei din jur sa protejeze natura... | ||
|
ylenya Postat pe 17 Noiembrie 2009 09:44 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Concurs de Craciun: Castiga un costum de Craciunita! | 445 | De la: concursKudika 16 Decembrie 2009 16:52 |
| Beleza.ro te premiaza cu cele mai luxoase produse de ingrijire corporala! | 503 | De la: concursKudika 11 Iunie 2013 21:18 |
| Castiga un abonament Your Personal Best, in valoare de 500 lei, oferit de LadyFIT! | 29 | De la: concursKudika 21 Noiembrie 2014 17:37 |
|
|
||
| Castiga 2 tinute office YOKKO | 826 | De la: concursKudika 23 Septembrie 2009 17:15 |
| Concurs: Byron, intre comercial si meditativ | 21 | De la: michelline_bv 25 Februarie 2010 09:23 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.