Setari Cookie-uri

Cum dovedesc ca sotul meu e casatorit cu inca o femeie????

Buna, pentru inceput nu inteleg de ce doresti atat de mult sa dovedesti ca el este casatorit a doua oara. Poate in tara lui de provenienta bigamia nu este infractiune si atunci toate cautarile tale ar fi fara sens. Divortul se va pronunta chiar daca el nu este de acord si nu se prezinta. In cazul in care nu se prezinta se pronunta la a doua infatisare.(din cate am inteles casatoria s-a incheiat pe teritoriul Romaniei)
Daca doresti neaparat sa demonstrezi in mod legal a doua casatorie te sfatuiesc sa te adresezi unui avocat care va sti cum sa procure informatiile respective intr-un timp mult mai scurt decat ai putea-o face tu si intr-o maniera "neutra".
La ultima intrebare "voi ce ati face..?"
- cu siguranta as astepta pronuntarea divortului fara a ma mai complica pentru ca apoi sa incep reconstruirea vietii.
Mult noroc!
Scump_k
Postat pe 17 Ianuarie 2010 11:44
ete nah, peste ce ai nimerit si tu.. sunt cu 'vino incoa' la inceput, apoi isi fac de cap.. nu toti, da sunt destui.. si tu aid at fix peste unul din asta.. divort, draga mea.. urgent.. daca pe tine te iubeste si esti sotia lui, la ce i-a mai trebuit alta? apartineti unor lumi diferite, prin mentalitate.. n-ai cum sa il schimbi, el n-are cum sa te schimbe.. gaseste un romanash, ca mult mai impacata sufleteste vei fi.. candva, am avut si eu un baiat din Nazaret.. tot era lapte si miere.. insa cultura lui tot cultura ramane.. oricat de romanca ai fi tu.. asa ca, incepe o viata noua.. nu va fi usor, dar vei fi fericita ;)
KALI03
Postat pe 17 Ianuarie 2010 11:46
parerea mea e ca ar trebui sa cauti alte dovezi, pt ca el nu poate fi acuzat de adulter din moment ce religia ii permite mai multe casatorii si mai ales daca cea de-a doua casatorie a fost facuta la el in tara unde indiferent daca se casatorea cu o femeie de alta nationalitate,aceasta este aproape obligata sa se converteasca. In al doilea rand ce preot v-a casatorit, voi fiind de 2 religii diferite? si mai ales musulmanii...
sylvie19
Postat pe 17 Ianuarie 2010 11:53
bunå, nu tråi in trecut. incepe o viata nouå. sper ca ai invåtat ceva din asta. succes.
Mariana_Younan
Postat pe 17 Ianuarie 2010 11:54
consulta un avocat;)
anna_tugui
Postat pe 17 Ianuarie 2010 12:11
nu stiu cat te va ajuta ce iti voi spune, dar din cate stiu eu el trebuia sa-ti ceara permisiunea pt a se casatorii cu a 2-a sotie. in primul rand tu trebuia sa o vezi si sa-ti dai acceptul, altfel el nu ar fi avut voie sa se casatoreasca. asha spune la coran. deci cred k a incalcat o lege si din tara lui nu numai din Romania.Bafta multa
bobitza
Postat pe 17 Ianuarie 2010 12:19
in primul rind cauta un avocat si ai sa vb ku el

kudika023741
Postat pe 17 Ianuarie 2010 12:24
Nu in toate tarile musulmane, sotul e obligat sa ceara permisiunea primei sotii pentru a-si mai lua o nevasta. Iar in alte tari, daca ea nu e de acord, o poate da in judecata pentru a o obliga sa accepte. Daca ea nu accepta, are varianta divortului. Dar, inainte de casatorie, o femeie ar trebui sa se intereseze si sa stie ce o paste daca se marita cu un musulman. Unele accepta, altele nu. E vina ta ca ai stiut si ti-ai imaginat ca el nu va face acest lucru. A fost alegerea ta. Nu da vina pe el, nu te-a silit nimeni sa il iei de barbat.Da divort si gata. De ce te cramponezi sa demonstrezi un adulter? Daca legea lui ii permite, e chiar o traditie (desi actualmente nu multi mai fac asta) si tu stiai, lasa-l in pace. Aveti copii impreuna? Arabii isi iau a doua nevasta si pentru ca prima nu le-a daruit un fiu intr-un anumit timp. Ura si razbunarea nu fac bine nimanui, dar se vor rasfrange urat asupra ta si-ti vor invenina sufletul. Pentru ca imi dau seama ca tu esti cea care se consuma, nu el. Divorteaza si vezi-ti de viata ta. Relaxeaza-te. Gaseste-ti fericirea alaturi de altul. Bafta multa!
mar_y_sol
Postat pe 17 Ianuarie 2010 12:41
musulmani au dreptu sa fie casatoriti cu mai multe femei.asa e in religia lor.
fall_maria
Postat pe 17 Ianuarie 2010 12:48
incurcata poveste,sfatul meu este sa lasi trecutul in spate,sa dai pagina mai departe si sa te consideri norocoasa ca nu ai plecat cu el in tara lui si nu ai copii. nu cauta raspunsuri la ceea ce nu vrei sa afli, din cate stiu trebuia sa semnati un contract in care sa specifice ca nu esti de acord ca el sa se casatoreasca cu alta femeie.
bucura-te ca ai scapat de ce era mai rau si stai linistita ca viata o sa-ti surada din nou.
pupici!
khiva
Postat pe 17 Ianuarie 2010 12:55
Buna

Sfatul meu este sa finalizezi divortul cat mai repede pentru ca avand in vedere legislatia internationala nu ai cum sa-l acuzi de bigamie.Nu esti un caz unic in aceasta situatie si ca urmare poti sa afli si de la altii care cunosc situatii similare.Legea muslmumana permite mai mult de o casatorie si sotul trebuie sa asigure intretinerea minima a fiecarei familii pe care si-o intemeiaza.
Imediat ce obtii divortul este recomandat sa comunici cu acte si ambasadei statului de care apartine el pentru a inregistra divortul si sa nu mai figurezi casatorita in statul respectiv.Mai mult nu vad ce poti face.Succes
alderspaula
Postat pe 17 Ianuarie 2010 13:01
Buna!!!

Atata timp cat casatoria voastra este legalizata si acolo nu poti sa il acuzi de bigamie... nu poti sa il acuzi nici in tara de bigamie daca s-ar fi casatorit cu o romanca. Este musulman la noi sunt acceptati, religia este acceptata.

Este o mica problm in ceea ce priveste musulmanii, sunt unii din partea Africii care sunt niste jegosi, sunt cei mai apropape de Europa, din sudul Asiei ( libanezi, cei din Sriria, egipetni, pakistanezi, etc), cei mai credinciosi, cei cu frica de Allah as putea spune ca sunt arabii, au reguli stricte, acolo domina politia biserii

Incearca sa te duci la un pshiholog sa discuti cu el, poate el chiar te iubeste si tot ce vrea este un copil fa-i unul sau poate s-a casatorit cu tine pentru a-si face un moft nu imi pot explica.

Mama mea este casatorita cu un arab de 8 ani si merge totul foarte bine, mama este mai nebuna, el este un om foarte calm, extrem de calm, singura lor problm este ca nu prea se vad el lucreaza in Arabia Saudita si mama sta aici, dar in rest lucrurile merg bine.

Avem o prietena foarte buna care si ea este casatorita cu un pakistanez ei nu mai traiesc impreuna de ani de zile dar ei nu au divortat, in plus este casatorit in Franta are o familie acolo. Iar prietena de familie nu il poate acuza de bigamie pentru ca le este acceptat lucrul acesta.

Incearca sa vorbesti cu el sa ii explici situatia, incearca sa fii ascultata dar sa vorbiti fata in fata, nu vrea sa te asculta incearca.

"s-a intamplat tot ce se putea intampla mai groaznic intr-o casatorie (mai putin violenta fizica...dar a compsensat cea psihica!!!)" ... Stii ca violenta nu este cel mai rau lucru care se poate intampla intr-o casnicie??? ... Violenta psihica este cea mai groaznica, pentru ca incepi sa nu mai crezi in tine un cite un pic si o sa ajungi la un moment dat si o sa depinzi in totalitate de el. Sunt barbatii care fac asta cu buna credinta, sunt barbatii care o fac fara sa isi dea seama.
Sunt jignirii gen " nu esti buna de nimic", "esti proasta", "daca nu te luam eu nu te lua nimeni". etc. Repetate la infinit, pana la urma ajungi sa crezi ce spune si te demoralizezi. Orice ti-ar spune nu il crede pentru ca nu este asa.
Dute si la un asistent social sau cum s-or numii astia.

cleopatra89
Postat pe 17 Ianuarie 2010 13:02
Am trecut si eu prin asta. Din pacate, asa este, uneori viata bate filmul!
lorenapreda
Postat pe 17 Ianuarie 2010 13:10
Draguta mea, dupa calvarul prin care ai trecut inseamna ca nu ai invatat nimic.
Parerea mea este sa scapi mai repede de divort si dusa sa fii, nu mai cauta sa te razbuni, pentru fiecare exista o lege divina, lasa totul in seama Domnului, cautati de viata simergi mai departe, nu uita "viata e scurta".
Roagate sa ai putere sa depasesti momentul si restul vine de la sine.
hlujana
Postat pe 17 Ianuarie 2010 13:25
sincer nu ai cum sa dovedesti,nu asi vrea sa te jignesc dar cred ca pozezi in victima acel om nu cred ca te-a lasat doar pentru ca a vrut el eu cred ca nu i-ai acordat atentia si blindetea necesara oricum iti doresc bafta
klappaucius
Postat pe 17 Ianuarie 2010 13:49
Treb sa te gandesti la asta,si,si mai bine,sa te informezi inainte de a te casatori cu un musulman!!!!aud tot mereu de romance casatorite cu musulmani,care se plang de ce viata duc ele.pei,ganditi va la viitorul vostru,inainte de a face "marele"pas.informati va despre,cam ce va asteapta dupa casatorie.casatoria in Rom pt ei nu inseamna nik,e 0.cea din moschee e sfanta pt ei.
si cum spunea cineva,avand in vedere ca pot avea pana la 4 neveste.......nu prea cred ca poti face mare lucru,nici aici,nici acolo.cel mai bine,inchide acest capitol din viata ta ,si incepe unul nou(fara musulmani):D
ramon_cita2005
Postat pe 17 Ianuarie 2010 14:03
de ce te a[uci sa scrii pe site-uri si nu iei mai in serios problema ta?chiar crezi ca sfaturi lela de pe un forum te pot ajuta???!!?apeleaza draga la un avocat...care cunoaste legile...si care chiar te poate ajuta...ca si eu si si restul de pe forumul asta putem sa-ti spun o mie de lucruri...dar de unde stii ce e pe bune si ce nu...macar acuma revino-ti si gandeste si tu mai lucid!!!!!!!!!
angelina_
Postat pe 17 Ianuarie 2010 14:14
De la: angelina_, la data 2010-01-17 14:14:51de ce te a[uci sa scrii pe site-uri si nu iei mai in serios problema ta?chiar crezi ca sfaturi lela de pe un forum te pot ajuta???!!?apeleaza draga la un avocat...care cunoaste legile...si care chiar te poate ajuta...ca si eu si si restul de pe forumul asta putem sa-ti spun o mie de lucruri...dar de unde stii ce e pe bune si ce nu...macar acuma revino-ti si gandeste si tu mai lucid!!!!!!!!!

crede-ma,draga Angelina,ca de cand Mondenii nu mai sunt Mondeni,siteu` asta a devenit singura mea consolare....de ce descurajezi tinerii scriitori??
mitura
Postat pe 17 Ianuarie 2010 14:18
nu e chiar asa, si musulmanii chiar daca dupa coran au voie sa aiba mai multe neveste mai nou au si ei unele legi care ii impiedica sa devina bigami...
trebuie mai intai sa te interesezi concret de legiile care exista in tara din care provine sotul tau...
si eu sunt casatorita cu un musulman si la inceput si mie imi treceau prin cap tot feluri de ganduri de genu de aceea m-am informat si depinde ff mult si din ce tara musulmana provine.
si in al doilea rand nu privi situatia asa de tragica ca nu e sfarsitul lumii, sunt convinsa ca esti o persoana puternica care poate trece peste asa ceva
kudika098700
Postat pe 17 Ianuarie 2010 14:30

Ciao,

Cred ca cel mai bine ar fi sa-ti angajezi un avocat. Asa se vor rezolva bine treburile.

Cu bine,
Valentina
valentina_barbieru_26
Postat pe 17 Ianuarie 2010 14:56

221 mesaje
Postat pe: 3 Ianuarie 2010, ora 13:54 Raporteaza abuz de limbaj Citeaza Raspunde

mai intii vreau sa spun tuturor an nou cu multe impliniri si sanatate LA MULTI ANI Odata cu inceperea anului am dat si eu de belele si as avea nevoie de sfaturi din partea celor ce au trecut print-o situatie asemanatoare..............anul trecut am avut o relatie timp de 8 luni,am iubit foarte mult credeam ca e printul meu,dar cu timpul relatia sa racit fiindca unica care iubea eram doar eu,am considerat ca e mai bine sa-i pun capat la atita suferinta,am considerat ca intr-o relatie trebuie doi,mi-a fost greu sa ma rup dar pina la urma am reusit sa pun capat,nu a fost o relatie urita din contra,ne-am inteles chiar bine si am avut multe puncte comune,dar am considerat ca iubirea spune totul,iar eu nu voiam un barbat linga mine care nu putea sa-mi spuna ca simpte ceva pentru mine,ne-am despartit si am lasat timpu sa hotareasca................la trei luni dupa ce am terminat relatia respectiva am cunoscut pe altcineva,un baiat bun, iubitor,genul de barbat ce si-ar dori toate femeile, eu eram centru universului pentru el,am inceput sa ma intragostesc dinou,dar totul a durat foarte putin la doar 2 luni dupa ce ne-am cunoscut a plecat in germania si eu am ramas aici,acuma are o luna de cind este plecat,am fost foarte dezamagita ca a plecat,vorbim in fiecare zi da parca nu este la fel,ca si cind era aici,dar problema cea mare este ca in urma cu 2 saptamini,m-a cautat fostu prieten ca sa ne impacam,ca si-a dat seama ca ma iubeste si ca nu vrea sa stea fara mine,aflase ca am pe cineva si cica nu vrea sa ma piearda definitiv,problema me este,ca nu il cred si in acelas timp m-a dat peste cap,mi-a trezit amintiri si parca am sufletul indoit,nu il mai iubesc asta sigur,da parca mai simpt totusi ceva pentru el,am aceptat sa ies odata cu el ca sa-mi vorbeasca si de atunci nu ma lasa in pace,face imposibilul sa afle unde sunt si ma trezesc cu el linga mine,ba chiar a venit si la usa mea de citeva ori,ma deranjeaza faptul ca daca chiar ma iubeste,dece acuma? cind stie ca am pe altcineva,chiar nu mai inteleg nimic,iar prietenul meu si-a dat seama de o mica schimbare la mine,nu as vrea sa-l pierd pentru o prostie,ti-n mult la el,ca nu pot zice ca il iubesc in doar 3 luni,dar mai tin si la fostul un pic,as vrea sa-mi spuneti ce ati facut daca ati trecut prin asa ceva,ca eu sunt blocata si nu stiu ce sa fac..............multumesc anticipat

acuma ce faci ' umbli dupa 2 prieteni sau esti maritata cu un musulman?!!!!!
timisoara64
Postat pe 17 Ianuarie 2010 15:07
Bunã,sper sã te pot ajuta!
din contextul relatãrii tale,nu reiese concret cã soþul tãu musulman s-a cãsãtorit,doar v-a anunþat prin telefon de acest fapt. ªi minciuna este vorbã.
Dar dacã doriþi o dovadã pentru a demonstra în instanþã infracþiunea de bigamie,pedepsitã de codul penal român,vã sfãtuiesc sã-i cereþi soþului dumneavoastrã o pozã cu noua soþie ºi sã v-o trimitã pe email,dar fiþi diplomatã,sã-i spune-þi doar cã doriþi sã vedeþi cine este ºi ce calitãþi a observat la ea ºi la dumneavoastrã nu.Va începe cu siguranþã sã o laude ºi va lãsa garda jos.Dacã puteþi ar trebui sã vã umiliþi chiar pentru a putea obþine dovada.Scopul,scuzã mijloacele,numai dv aveþi de câºtigat1
Acum emailul este probã în instanþã,aþi putea obþine condamnarea lui pentru aceastã simplã dovadã!
Curaj!
kudika073812
Postat pe 17 Ianuarie 2010 15:07
am gasit topicul "dragoste sau altceva " de aceeasi persoana si nu mai inteleg nimic o plateste cineva pe asta
timisoara64
Postat pe 17 Ianuarie 2010 15:09
Atunci cand ai inaintat divortul avocatul tau ce a spus in privinta acestei bigamii?cred ca ai nevoie doar de un avocat foarte bun si sa termini cat mai repede cu divortul iar in privinta musulmanului spunei ca nu mai ai nici un sentiment si nici un interes pt el si sa nu te mai deranjeze,daca te cauta vorbestei pe scurt doar raspundei printr-o singura fraza la intrebare si pleaca de langa el.In acest moment incearca sa nu te mai gandesti in nici un fel la acest om,lasa avocatul sa-si faca treaba,relaxeaza-te in timpul liber,cauta orice fel de activitate placuta iar cu timpul o sa cunosti o alta persoana care sa te merite.Deci...cauta orice fel de activitate care sa te faca sa te simti bine...pupici si mult succes
kudika50ani
Postat pe 17 Ianuarie 2010 15:25
parerea mea e k tanti asta a deschis topicul si apoi a plecat sa caute dovezi impotriva sotului :P si a uitat sa mai revina...

nu deschizi topicuri pe tema asta... imediat ce afli te duci la un avocat specializat!

telenovelisto, ai vazut prea multe telenovele, poate de asta te`a lasat sotu
AMG22
Postat pe 17 Ianuarie 2010 15:34
Sfatul meu de avocat este sa iti angajezi un avocat.
Daca nu iti poti permite financiar poti cere de la instanta ajutor public judiciar constand si in asistenta juridica acordata de avocat( numai in situatia in care ai venituri sub 500 lei pentru fiecare membru al familiei) , acest ajutor public judiciar este gratuit.
Acum daca aceasta a doua casatorie este inregistrata pe teritoriul statului de unde provine el, dupa ce s-a casatorit cu tine si legea permite in acel stat o poate face. La tine, avand in vedere ca este divortul pe rolul instantelor de judecata, poti cere in cadrul probatoriului sa se faca dovada ca el s-a casatorit cu altcineva, de la Ambasada statului din care provine el, sau de la Consulat. Aceasta adresa o emite instanta de judecata. Oricum, el, casatorindu-se cu tine in Romania, la momentul incheierii casatoriei cu tine nu avea voie sa fie casatorit cu altcineva; legea romana interzice bigamia, si mai mult este fapta penala , pedepsita de lege.
In situatia ta, presupunand ca el s-a casatorit cu o alta femeie intr-un stat in care legea permitea asa ceva, poate sa constituie doar un motiv intemeiat pentru divort.
Mult succes.
( Tot ce ti-am spus constituie un raspuns avizat, bazat insa doar pe datele sumare prezentate de tine)
transdermal
Postat pe 17 Ianuarie 2010 15:35
nu poti face nimic.oricum fiecare musulman are2 sau3 femei.multumeste lui d zeu ca nu ai copii si continuati viata.daca cauti razbunare nu vei rezolva nimic.nu au aceeasi religie si nu sti cu ce te confrunti.tot tu vei suferi .pune punct aici definitiv.daca sa casatorit in tara lui nu are imp daca e rominca sau musulmanca .nu faci decat sa umbli pe drumuri ,avocati ,procese,etc...in final poti castiga ceva//////?/dar ce//?nu ai copii,daune morale/?//mai mult te vei injosi dar e prob ta.iti spun finca cineva apropiat a patit la fel si nu a rezolvat nimic.dar daca ai timp si bani de pierdut incearca ,asa vei sti din propie expierienta.mult succes.
kudika093251
Postat pe 17 Ianuarie 2010 15:57
mare e gradina doamne...ce va trebuie "intunecatii" astia drept soti? sunt atatea exemple de romance care au patit-o urat de tot cu musulmanii...cum naiba sa nu fii rasist..sau cum naiba sa nu ma gandesc la cat de proaste sunt unele femei...pardon daca vi se pare dur...jignitor ..etc..etc ..dar asta e cuvantul PROASTE!! :D
coaja_de_nuca
Postat pe 17 Ianuarie 2010 16:03
nu e cazul sa ii mai dam sfaturi... n-a mai fost pe acest forum din 11 ianuarie.
si lumea se agita cu sfaturi pt ea.

ii dorim mult succes in casatoriile viitoare!
joanna30
Postat pe 17 Ianuarie 2010 16:13
parerea mea este sa incerci sa uiti acest episod din viata ta!!!pt tine este un nou inceput.un inceput in care daca ai fi rationala ai iesi invingatoare.ideea este sa nu te mai uiti inapoi si nici macar sa retraiesti acele momente.stiu ca este foarte greu sa treci peste episoadele violente din viata ta dar pentru binele tau incearca sa uiti razbunarea,razbunare care te va inpiedica sa gandesti rational.daca nu te lasa in pace acuza-l de hartuire si asa rezolvi problema.
kudika078980
Postat pe 17 Ianuarie 2010 16:56

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Machiaj de vis? 1 De la: nico_souca 24 Ianuarie 2010 21:38
poate da... poate nu.. 14 De la: Sibel_16 1 Februarie 2011 15:53
unde este greseala? 11 De la: MissRainbow 18 Iulie 2012 22:41
Sunt foarte suparata 150 De la: valitecuci 30 Ianuarie 2011 21:23
HELP!! SFATURI PTR CUNUNIE 12 De la: Diana_2187 4 Septembrie 2009 15:25