Setari Cookie-uri

Sunt disperata ca nu mai stiu ce metoda sa adopt in educatia copilului meu!

mai hai ca sunteti tari....cum adica....sa o las sa vina singura de la scoala...dar sa nu o las singura in casa.....?...e treaba voastra cum ganditi voi...dar eu gandesc ca pericolul e in strada nu in casa..!!!
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 23:51
si daca sta singura in casa...ce??...o mananca lupu????
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 23:52
De la: kudika106963, la data 2010-02-22 23:52:42si daca sta singura in casa...ce??...o mananca lupu????

nu bau bauul
roz5blue6lila7
Postat pe 22 Februarie 2010 23:54
si mai e o treaba....nici eu nu sunt...fata de cartier....crescuta in fatza blocului.....nu stiu ce inseamna golaneala pe tema asta....si nu vreau sa afle nici fiica/mea.....io am observat ca oamenii de calitate....nu sunt vazuti prea des pe strazi
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 23:55
De la: kudika106963, la data 2010-02-22 23:45:16
De la: iubytzik22, la data 2010-02-22 22:41:45mai fetelor nu vedeti ca face misto?vb cui a zis o fi vreo animatore sau cine stie ce persoana...care nu are ce face...orice persoana normala si cu bun simt ar fi zis macar 1 data multumesc...indiferent ca sfaturile sunt bune sau rele...nu mi se pare normal sa crezi ca ai o putere asupra unui copil doar pt ca esti mama ei....bun e mama ei nu proprietate nu un lucru ci o fiinta nevinovata...si am vazut ca ai scris ca de fapt mama ta o agresa pe bunica ta acuma ce faci o intorci ca la ploiesti?ori da e ori e ba?hoataraste-te pana la urma care e adevarul?pacat de acel copil care nu are nici o vina de frustrarile tale

....cum vorbiti voi fara acoperire....si daca nu am putere eu...ca mama....cine ar trebui sa aibe??...streinii dupa strada?....aia niciodata nu au de ce sa/ti vrea binele....da asta cred ca o stiti si voi....altfel nu ati sta pe net...ati sta pe strada

Auzi ma amuzi...esti comica rau femeie!!!!!!!!!!!!sau poate nu cert e cum sa stau pe strada cand am o familie un copil si un sot?sa stea pe strada femeile gen tu care habar nu au pe ce lume traiesc....mai intelege ca nimeni nu iti vrea raul...singura te contrazici in vorbe...si am zis:UN COPIL NU E O PROPRIETATE!!!!!!!!!!!!1 E O FIINTA!!!!!!!!!!!!!!! nu poti face ce vrei cu el...si rasp la intrebare de dinainte:CE METODA CONSIDERI TU CA E EFICIENTA IN CRESTEREA SI EDUCAREA PROPRIULUI COPIL!!!!!!!!!!!!VAD CA LE STII PE TOATE...ZIII
iubytzik22
Postat pe 22 Februarie 2010 23:55
De la: kudika106963, la data 2010-02-22 23:55:01si mai e o treaba....nici eu nu sunt...fata de cartier....crescuta in fatza blocului.....nu stiu ce inseamna golaneala pe tema asta....si nu vreau sa afle nici fiica/mea.....io am observat ca oamenii de calitate....nu sunt vazuti prea des pe strazi

Auzi daca fiica ta isi face prieteni unde preferi s-o vezi?in bar sau in fata blocului?sau crezi k ea nu o sa aiba prieteni...cred ca ar trebui sa te ocupi de fiica ta si sa ii dai o educatie nu sa te certi pe forum ca le stii pe toate...daca stii de ce mai intrebi cum sa iti cresti fata?
iubytzik22
Postat pe 22 Februarie 2010 23:58
o provocare ar fi sa va pun pe voi sa ganditi in locul meu....dar daca stau bine sa ma gandesc nu aveti cum....v/am vazut stilul de gandire si asta/i tot...ati fi putut fi voi in locul meu....dar daca nu sunteti inseamna ca nu aveti cum.....si nu am nici o pretentie
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 23:58
De la: Summer_, la data 2010-02-22 23:45:41Mai Marco, acum sunt alte vremuri...si pe vremea mea puteam sa stam in vacante de dimineata pana seara afara, ne jucam ca niste copii normali, specific varstei, nu ca acum cand majoritatea copiilor vor safaca chestii ca si maturii.

Eu m-am socat cand am intrat pe net si am vazut ce status are fina mea, de clasa a 6a, ceva de genul ,,te uiti la ea, dar ma doresti pe mine''...Am ramas socata, mai ales ca parintii considera ca au tot controlul asupra ei....Inz iua de azi trebuie sa ai mare grija de copii.

Sau inca o chestie...in clasa verisoarei mele, clasa a 7a, o colega de-a ei i-a luat absorbantul din ghiozdan si l-a fluturat prin toata scoala sa vada toti ce foloseste ea...Cand a ajuns la directoare cu parintii, sa vedeti scandal ce au facut pt ca fata lor e sfanta...Si multe astfel de exemple...

In ziua de azi ce se intampla cu copiii este haotic, si o stiu f bine, tatal meu este profesor, si ce imi poveste dela el de la scoala, fete de clasa a 7a gravide etc, mi se face rau ! Erau si pe vremea mea cazuri, razlete, dar fenomenul ia amploare...

Saracii copii...

... nu sint alte vremuri ... nici alti oameni ... este vorba de FRICA si INDIFERENTZA ...

... multi dintre parintii de astazi sint niste glume proaste chiar si fatza de cei de ieri ... multi dintre cetatenii de astazi sint atit de disperati sa isi ''traisca viata'' cit mai individualist incit le este frica si de umbra lor daramite sa mai ia si atitudine fata de exagerari macar ...

... te intreb ce ai facut daca ai vazut statusul finei tale ? ... nimic ... ti-a fost ''rusine'' ... daca fiecare, sau mai multi ar ''penaliza'' exagerarile s-ar schimba multe ...

... imi amintesc ca nu il interesa pe taica-miu prea mult despre ce fac la scoala dar stia si stiam niste lucruri clare care nu se discutau ... nici pentru mine, nici pentru cei din jur ... acum parca e o societate de paranoici, cele mai dese cuvinte sint - poate, daca, insa ... oricit ar fi de grava problema ...

marco918
Postat pe 22 Februarie 2010 23:59
ca sa vad si eu ...altii ce parere au....voi chiar credeti ca nu stiu cum sa/mi cresc fata????....am facut si eu un test cu lume streina....sa vad ce poate gandi o lume ne/cunoscuta....cu privire la informatiile continute de un text.......m/apuca groaza!!!!!!!
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 00:00
si da...prefer sa o vad in bar....nu in fatza blocului!!!!...acolo o sa ii dau voie si bani.....dar in fata blocului....niciodata!!!...n/are ce cauta...pentru ca eu nu am fost acolo niciodata!!
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 00:02
Marco, vrei argumente?
Daca erai destept intelegeaoi ca prin lege ma refer la un test iq, ce se calculeaza dupa formula iq=100*varsta mintala/varsta biologica, deci cam asta ar fi legea, iar rezultatele se clasifica astfel:
>140 savant
120-140 deosebit de inteligent
110-120 foarte inteligent
90-110 normal
80-90 inteligenta mediocra
70-80 la limita deficientei mintale
50-69 inapoiat mintal (cretin)
20-49 idiot
gabriela_tornea
Postat pe 23 Februarie 2010 00:05
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 00:02:40si da...prefer sa o vad in bar....nu in fatza blocului!!!!...acolo o sa ii dau voie si bani.....dar in fata blocului....niciodata!!!...n/are ce cauta...pentru ca eu nu am fost acolo niciodata!!

Adik daca se intalneste si vorbeste cu o prietena nu e bine daca in schimb se duce in bar e corect...imi dai senzatia ideii daca fata ta s-ar culca cu multi barbati ai i de accord sau ai marita-o oricand cu unu cu bani...daca ai asemenea conceptii..
iubytzik22
Postat pe 23 Februarie 2010 00:06
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 00:00:27ca sa vad si eu ...altii ce parere au....voi chiar credeti ca nu stiu cum sa/mi cresc fata????....am facut si eu un test cu lume streina....sa vad ce poate gandi o lume ne/cunoscuta....cu privire la informatiile continute de un text.......m/apuca groaza!!!!!!!

... lumea de pe la noi nu prea e obisnuita cu sinceritatea ... nici nu vrea sa se puna in pielea altuia ... pare usor sa iti dai cu parerea ...

... dar nu uit niste afirmatii de-ale tale despre unele aspecte ... cam paranoice ... nu fac subiectul topicului asa ca le las in pace ...

marco918
Postat pe 23 Februarie 2010 00:07
concluzionez ca parerea voastra este ca un copil creste mai bine in fatza blocului decat in casa....si nu exista educatie cu vorba buna...ci doar pe baza de pedeapsa!!!....probabil voi asha va amintiti ca ati fost crescuti....!!!...GRESIT!!!....stiu destule povesti cu fete si baieti crescuti in fata blocului....care sunt praf acum....io...sunt bine/mersi la mine acasa....stau la taifas....pe forum....si fac din tzantzar...armasar!!!!!!!!...ca doar nu am crescut in fatza blocului!!!
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 00:08
De la: gabriela_tornea, la data 2010-02-23 00:05:19Marco, vrei argumente?
Daca erai destept intelegeaoi ca prin lege ma refer la un test iq, ce se calculeaza dupa formula iq=100*varsta mintala/varsta biologica, deci cam asta ar fi legea, iar rezultatele se clasifica astfel:
>140 savant
90-110 normal
20-49 idiot

... si daca as avea 10 ... te-ar face mai fericita ? ... chiar ma plictisesti, zau ...

marco918
Postat pe 23 Februarie 2010 00:08
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 00:08:34concluzionez ca parerea voastra este ca un copil creste mai bine in fatza blocului decat in casa....si nu exista educatie cu vorba buna...ci doar pe baza de pedeapsa!!!....probabil voi asha va amintiti ca ati fost crescuti....!!!...GRESIT!!!....stiu destule povesti cu fete si baieti crescuti in fata blocului....care sunt praf acum....io...sunt bine/mersi la mine acasa....stau la taifas....pe forum....si fac din tzantzar...armasar!!!!!!!!...ca doar nu am crescut in fatza blocului!!!

...au fost si persoane care nu au facut din tzantzar armasar ...

marco918
Postat pe 23 Februarie 2010 00:10
De la: marco918, la data 2010-02-23 00:08:59
>140 savant
90-110 normal
20-49 idiot

pai cred si eu ca te depaseste
nici macar nu realizezi ca habar nu ai de nimic

... si daca as avea 10 ... te-ar face mai fericita ? ... chiar ma plictisesti, zau ...

gabriela_tornea
Postat pe 23 Februarie 2010 00:10
De la: iubytzik22, la data 2010-02-23 00:06:45
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 00:02:40si da...prefer sa o vad in bar....nu in fatza blocului!!!!...acolo o sa ii dau voie si bani.....dar in fata blocului....niciodata!!!...n/are ce cauta...pentru ca eu nu am fost acolo niciodata!!

Adik daca se intalneste si vorbeste cu o prietena nu e bine daca in schimb se duce in bar e corect...imi dai senzatia ideii daca fata ta s-ar culca cu multi barbati ai i de accord sau ai marita-o oricand cu unu cu bani...daca ai asemenea conceptii..

...hai sictir...ca esti o inculta....si nu mai specula tu...ca te iau io acuma....daca ai sot...etc....cum dracu pierzi atata vreme pe net?!....asta nu ma intereseaza pe mine....da ca iti permiti sa ma judeci cu tupeu...si sa ma jignesti prin ce spui....asta intrece orice limita....
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 00:11
Marco, le-am spus parintilor ei, au certat-o, dar nu stiu daca vor rezolva ceva !

Iar chestia cu lasatul pe strazi, e exagerata, una e ca un copil sa socializeze si alta e sa umble !

Uitati, exemplul sorei prietenului meu ! Este clasa a 7a, are la scoala rezultate exceptionale, si aici nu doar ca ia un 8, are aproape numai 10, anul trecut a avut locul 3 la olimpiada de matematica si romana, pe tara. Nu este un copil stresat de parinti, are tot felul de activitati, iese la mall la filme, sta cu mine si cu prietenul meu, iese cu noi, patinoar, parc, scrima,lectii de chitara, insa alaturi de un grup de colegi/prieteni seriosi ! Iar pe strada alandala nu gasesti asa ceva !

Parintii ei au dus-o si adus-o cu masina la/de la scoala pana in clasa a 6a, si nu mi se pare anormal, pt ca este o golaneala acum pe strazi de nu va vine sa credeti...

Iar Marco, cat despre indiferenta de care vorbeai, sa stii ca parintii mei, din respect pt alti parinti, le-au adus la cunostinta ceea ce faceau copiii lor, si au primit in schimb scandal, ca ai lor copii nu ar face asa ceva !

Summer_
Postat pe 23 Februarie 2010 00:12
De la: gabriela_tornea, la data 2010-02-23 00:10:50
De la: marco918, la data 2010-02-23 00:08:59
>140 savant
90-110 normal
20-49 idiot

pai cred si eu ca te depaseste
nici macar nu realizezi ca habar nu ai de nimic

... azi te las sa fii vedeta ... nu e un subiect care sa merite ... faptul ca te intereseaza un ''idiot'' ca mine spune multe despre o ''telectuala'' ca tine ... beshi ...

marco918
uite ca si eu am un copil si oricand ma pot pune in pielea altcuiva si cu siguranta nu as proceda asta.asta e clar...mai degraba as prefera sa imi educ copilul conform unor principii educative coerente si nu absurde....i-as da spatiu sa respire...daca greseste il pedepsesc prin a nu ii mai face pe plac poftele...l-as invata sa pretuiasca banu ca se castiga greu si sa nu cheltuie in nestire...l-as invata ca intotdeauna oamenii trebuie tratati cu bun simt si daca ar exista persoane care sa il critice sa faca misto de el...sa ignore si mearga mai departe daca unu da nu inseamna ca si el trebuie sa dea....violenta nu duce la lucruri bune....sunt multe principii insa am zis doar atat
iubytzik22
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 00:08:34concluzionez ca parerea voastra este ca un copil creste mai bine in fatza blocului decat in casa....si nu exista educatie cu vorba buna...ci doar pe baza de pedeapsa!!!....probabil voi asha va amintiti ca ati fost crescuti....!!!...GRESIT!!!....stiu destule povesti cu fete si baieti crescuti in fata blocului....care sunt praf acum....io...sunt bine/mersi la mine acasa....stau la taifas....pe forum....si fac din tzantzar...armasar!!!!!!!!...ca doar nu am crescut in fatza blocului!!!

Referitor la crescutul pe strada sunt de acord...Insa, daca fata t anu intelege cand ii explici, nu este rau sa ii arati ca greseste ( hai sa nu zicem sa o pedepsesti )...Poti macar sa ii ignori iesirile de copil capricios pana cand se satura si ea...Pt asta, evident, trebuie sa ai rabdare !
Summer_
Postat pe 23 Februarie 2010 00:15
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 00:11:33
De la: iubytzik22, la data 2010-02-23 00:06:45

...hai sictir...ca esti o inculta....si nu mai specula tu...ca te iau io acuma....daca ai sot...etc....cum dracu pierzi atata vreme pe net?!....asta nu ma intereseaza pe mine....da ca iti permiti sa ma judeci cu tupeu...si sa ma jignesti prin ce spui....asta intrece orice limita....

Poftim?nu e treaba ta cata vreme stau in fata netului nu stiu care inculta e dintre noi2 una care considera ca un copil e o proprietate si nu o fiinta sau una care s-a zbatut sa isi creasca copilul cu sacrificii si a indeplinit tot ce si-a propus?Asa ca parerea ta despre mine si viata mea e barat zero pt mine.....mai bn gandeste-te ca ai o fiica si u cand spui chestiile astea...nu mai tranti cu noroi ca nu rezolvi nimic
iubytzik22
Postat pe 23 Februarie 2010 00:16
putine pareri pertinente are forumul ..adica topicul asta......intram in eternitate cu parerile proprii si ne vor judeca si altii conform lor....bine ar fi ca lumea chiar sa fie informata corect despre contextul real....pentru ca am senzatia ca unii traiesc in alte lumi.......ce ma intereseaza pe mine e sa nu ajung subiect de stiri la protv
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 00:18
De la: Summer_, la data 2010-02-23 00:12:00Marco, le-am spus parintilor ei, au certat-o, dar nu stiu daca vor rezolva ceva !

Iar chestia cu lasatul pe strazi, e exagerata, una e ca un copil sa socializeze si alta e sa umble !

Uitati, exemplul sorei prietenului meu ! Este clasa a 7a, are la scoala rezultate exceptionale, si aici nu doar ca ia un 8, are aproape numai 10, anul trecut a avut locul 3 la olimpiada de matematica si romana, pe tara. Nu este un copil stresat de parinti, are tot felul de activitati, iese la mall la filme, sta cu mine si cu prietenul meu, iese cu noi, patinoar, parc, scrima,lectii de chitara, insa alaturi de un grup de colegi/prieteni seriosi ! Iar pe strada alandala nu gasesti asa ceva !

Parintii ei au dus-o si adus-o cu masina la/de la scoala pana in clasa a 6a, si nu mi se pare anormal, pt ca este o golaneala acum pe strazi de nu va vine sa credeti...

Iar Marco, cat despre indiferenta de care vorbeai, sa stii ca parintii mei, din respect pt alti parinti, le-au adus la cunostinta ceea ce faceau copiii lor, si au primit in schimb scandal, ca ai lor copii nu ar face asa ceva !

... faptul ca altii fac scandal nu ma impiedica sa imi spun parerea ... niciodata ... indiferent cum reactioneaza ... nu imi da nimeni de mincare sau imi face vreun favor ... consider ca le fac eu favoruri ...

... dar sint prea multi care se mint singuri si le place sa isi repeta ca ei sint prea perfecti ca sa nu inteleaga niste ''mizilicuri'' ... si ajung ''educati'' de copii lor ... care la rindul lor inventeaza noi reguli si principii ... infantile ... si asa vedem un prost gust si o imbecilitate generalizata sub sloganul - sint vremuri noi !!! ...

... am exemple gramada de parinti mai infantili decit copii lor ... parinti infantili dar suficient de egoisti si cinici incit sa dea impresia ca totul este numai pentru copil/copii ... ca si doamna cu topicul ...

marco918
Postat pe 23 Februarie 2010 00:21
iubytzik22!!!...tu esti prima care ai jignit...prin ceea ce ai considerat tu....copilul nu e proprietate...e corect....dar vezi tu....eu o sa raspund de ea si faptele ei...pana la implinirea majoratului.....ceea ce ma determina pe mine....sa intreprind anumite actiuni!!!
andreea_n_x
Si eu cand eram mica stateam in fata blocului si ma jucam cu fetele...nu vad nimic rau in asta decat sa umblu noaptea prin baruri mai bine stateam ne jucam de-a prinselea sau volei lucruri pe care orice copil le face...nu zice nimeni ca daca stau de vorba in fata blocului cu o prietena devin o golanca....hai sa fim seriosi totusi iar cu datul banilor asa la nesfarsit o sa ai 60 de ani si o s-o intretii u ea nu o sa munceasca.
iubytzik22
ceea ce inteleg unii afi totul pentru copii....este probabil minimul de care este nevoie si in acelasi timp...maximul pe care il pot da parintii...in cresterea si educarea unui copil.....copiii nu cresc cu aer si apa rece!¬!!!
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 00:23
De la: iubytzik22, la data 2010-02-23 00:21:49Si eu cand eram mica stateam in fata blocului si ma jucam cu fetele...nu vad nimic rau in asta decat sa umblu noaptea prin baruri mai bine stateam ne jucam de-a prinselea sau volei lucruri pe care orice copil le face...nu zice nimeni ca daca stau de vorba in fata blocului cu o prietena devin o golanca....hai sa fim seriosi totusi iar cu datul banilor asa la nesfarsit o sa ai 60 de ani si o s-o intretii u ea nu o sa munceasca.

Acum ai mai iesit prin fata blocului sa vezi ce fac copiii ? Sau macar daca se maijoaca asa cum faceam eu sau tu pe vremuri ! Eu cred ca nu prea ai mai acordat atentie acestui lucru !
Eu rar vad copii in fata blocului, ai am multe drumuri prin multe cartiere din Buc, mai am si orasul meu natal, si nu prea am mai vazut ce era odata...
Summer_
Postat pe 23 Februarie 2010 00:24
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 00:21:20iubytzik22!!!...tu esti prima care ai jignit...prin ceea ce ai considerat tu....copilul nu e proprietate...e corect....dar vezi tu....eu o sa raspund de ea si faptele ei...pana la implinirea majoratului.....ceea ce ma determina pe mine....sa intreprind anumite actiuni!!!

... scuze ... dar si tu consideri copilul un fel de proprietate ... de care te poti sau nu debarasa la un moment dat ... in functie de niste considerente de moment ... dar acum daca ai UN copil imi face impresia ca iti place sa exagerezi cu anumite lamentari ...

marco918
Postat pe 23 Februarie 2010 00:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Telecomunicatii 2 De la: c4t4 3 Mai 2008 22:50
nu stiu pe cine sa aleg... 4 De la: Dontyyy 23 Martie 2010 14:30
Topic nou 507 De la: kudika_988778 3 Mai 2016 21:13
Care este gandul tau ? 14 De la: INTELIGENTUL_1 9 Aprilie 2016 16:32
"Toamna, au roade bogate" 1 De la: iulyka 14 Octombrie 2008 09:55